Firefox vs Google Chrome: destacant la competició el 2023

Firefox i Google Chrome són dos dels navegadors més populars i àmpliament utilitzats al món. Ambdues són opcions sòlides per a navegar pel web, amb excel·lents biblioteques de complements, interfícies d’usuari netes i un bon rendiment.

Per ajudar-vos a prendre una decisió més informada a l’hora de triar la que voleu utilitzar, vam decidir posar-nos els uns contra els altres en aquest enfrontament de Firefox vs Google Chrome..

Pel que fa a la quota de mercat, Chrome és definitivament dominant, però Firefox ha estat durant molt de temps i sempre ha estat una cosa infidel. Obtenen puntuacions similars a la majoria de les nostres categories, a excepció de la privadesa, de manera que això passarà directament.

Aquest article només compararà els dos navegadors entre ells, de manera que si voleu un desglossament més detallat de cada un i com surten a l’hora de mirar tota la línia de navegadors disponibles, podeu llegir la nostra revisió de Firefox i la revisió de Google Chrome..

Configuració d’una lluita: Firefox contra Chrome

Posarem els navegadors a través de cinc categories diferents, atorgant un punt per a la victòria de cada ronda. Les rondes inclouen: funcions, facilitat d’ús, rendiment, seguretat i privacitat. 

El navegador que aconsegueixi obtenir almenys tres punts serà declarat el vencedor. Com s’ha esmentat, aquest serà proper, de manera que dubtem que veurem un guanyador clar sorgir ben aviat.

1

Característiques

Per a la primera volta, examinarem les funcions. Entre els factors importants s’inclouen extensions, personalització, sincronització i funcions per a mòbils, així com funcions de conveniència menors, com ara eines de captura i modes de lectura.

Firefox

El Firefox té una gran biblioteca complementària i, tot i que no és tan gran com la de Chrome, encara podeu trobar pràcticament qualsevol cosa que vulgueu.

El navegador també inclou un nombre decent de funcions petites integrades, com ara l’eina de captura. Això és increïblement útil per fer captures de pantalla, permetent fer una foto de la pantalla completa, triar una àrea específica o crear una imatge de tota la pàgina web, independentment de la longitud.

FirefoxCaptureTool

Altres funcions menors inclouen un mode de lectura que elimina tot el contingut que no estigui relacionat amb el text principal de l’article, creant una interfície neta ideal per a la lectura, així com un lector bàsic de PDF i molts motors de cerca alternatius disponibles en tot moment sota l’adreça. bar.

També hi ha un gran ventall d’opcions de personalització disponibles, ja que el navegador us permet moure la majoria d’elements de l’UI a qualsevol lloc on vulgueu que siguin.

Al mòbil, Firefox sens dubte s’adreça a una experiència d’usuari neta i senzilla en lloc d’empaquetar el navegador ple de funcions. Tanmateix, hi ha algunes característiques excel·lents. Hi ha un lector de QR integrat, que pot ser útil, així com un mode nocturn per estalviar els ulls i un mode d’escriptori, si no preferiu tractar amb versions mòbils mal fetes d’alguns llocs web..

Google Chrome

Com s’ha esmentat, la biblioteca d’extensions de Chrome no és igual a cap, de manera que el navegador obté les notes completes en aquesta categoria.

El navegador també està molt ben integrat amb altres serveis de Google, com ara Gmail, Google Docs i, potser més significativament per l’experiència de navegació, Google Translate. Aquest és el millor servei de traducció automàtica disponible en aquest punt, permetent traduir fàcilment pàgines web en gairebé tots els idiomes.

ChromeGoogleTranslate

El navegador és molt fàcil de configurar i accedir a diversos usuaris. Això és fantàstic, tot i que només utilitzeu l’ordinador, ja que podeu personalitzar els perfils d’usuaris amb finalitats diferents, com ara treball o entreteniment. Chrome també té un lector de PDF integrat, tot i que és bastant bàsic.

En termes de personalització, no hi ha molt que Chrome li permeti canviar, per la qual cosa, si voleu canviar l’aspecte del navegador, haurà de passar per extensions de tercers..

Al mòbil no hi ha moltes funcions que cal mencionar, però hi ha un mode d’escriptori i una llista de lectura que permet guardar i organitzar pàgines web per a la seva lectura posterior, encara que no estiguis fora de línia.

  Com obtenir una adreça IP nord-americana el 2023, el camí fàcil

Primer Pensament

A la sortida del ratpenat, tenim una rotonda molt propera. Ni el navegador és especialment característic, però ho compensen amb grans biblioteques d’extensions, tot i que el Chrome és més gran. A continuació, Chrome augmenta el seu avantatge amb una integració sòlida amb altres serveis de Google i suport per a diversos usuaris. 

Tanmateix, Firefox funciona millor en el mòbil, amb un mode nocturn i un lector de codis QR. El Firefox també ofereix funcions més petites que el seu competidor, com ara el seu mode de lectura, motors de cerca alternatius i eina de captura.. 

També permet als usuaris personalitzar parts grans de la interfície, cosa que Chrome no fa, tret de les extensions de tercers. Tot això fa que Firefox aconsegueixi agafar la victòria a la primera volta, encara que no per molt.

Ronda: Punt de característiques per a Firefox

Logotip del Firefox
Logotip de Google Chrome

2

Facilitat d’ús

A continuació, compararem la facilitat d’ús dels navegadors, tenint en compte coses com el disseny d’interfícies, la navegació, la gestió de pestanyes i qualsevol problema potencial de compatibilitat del lloc web..

Firefox

El Firefox ofereix una interfície d’usuari molt neta, que és fàcil d’embolicar el cap i navegar. El disseny és senzill i les diferents funcions es troben allà on hauríeu d’esperar. 

Les pestanyes són fàcils de gestionar, ja que, quan en teniu massa obertes alhora, el navegador utilitza desplaçament horitzontal en lloc de continuar minimitzant-les. També podeu pinxar i silenciar les pestanyes, així com enviar-les a un altre dispositiu.

FirefoxCustomization

Malauradament, la increïble quota de mercat de Chrome entre els navegadors web fa que alguns desenvolupadors creïn el seu lloc web només amb això (i, per extensió, altres navegadors basats en Chromium).. 

Això vol dir que de vegades pot aparèixer llocs web que funcionen malament amb Firefox. A la plana lateral, els llocs molt antics de vegades poden funcionar millor amb Firefox, si es dissenyaven abans de l’ascensió del navegador de Google.

Google Chrome

La interfície de Chrome també està ben dissenyada i responsiva. Com que molts navegadors es basen en Chromium (llegiu la nostra ressenya de Chromium), la majoria de la gent us serà fàcil i fàcil d’utilitzar. Quan feu clic amb el botó dret a la imatge, se us permet l’opció de fer una cerca inversa d’imatges a Google, cosa que és molt útil.

La gestió de pestanyes també és bona, ja que podeu pinçar i silenciar les pestanyes. Malauradament, però, Chrome no inclou el desplaçament de pestanya, és a dir, que continua minimitzant les pestanyes quan obriu molt alhora. 

Tot i que les pestanyes són molt fàcils de distingir, tot i que, ja que Chrome sempre mostra el favicon de la fitxa en la seva totalitat, i hi ha un canvi clar de tonalitat entre les pestanyes veïnes..

GoogleTabs

També podeu accedir fàcilment a les vostres pestanyes obertes a l’escriptori a través del dispositiu mòbil, ja que es desaran en un menú de pestanyes a part. Això vol dir que no els heu d’enviar prèviament a un dispositiu específic per accedir-hi.

Ronda dos pensaments

La batalla segueix sent coll i coll a la segona volta, ja que tampoc no hi ha gaire separats per als dos navegadors d’aquesta categoria. Ambdues tenen interfícies d’usuari ben dissenyades, netes i fàcils d’entendre.

Tot i que Firefox té desplaçaments horitzontals per a pestanyes, també són fàcils de gestionar a Chrome. Tot i això, l’opció del menú contextual per fer una cerca d’imatges inverses a Google és increïblement útil i és una cosa que manca a Firefox.

Chrome al mòbil també us permet veure totes les pestanyes obertes a tots els vostres dispositius al menú de la pestanya sense enviar-les manualment, de manera que us permetrà anar més fàcil per deixar-vos si heu passat de l’escriptori al mòbil. Aquests avantatges menors ofereixen a Chrome un lleuger avantatge i la victòria en aquesta ronda.

Ronda: Punt de facilitat d’ús de Google Chrome

Logotip del Firefox
Logotip de Google Chrome

3

Rendiment

Amb els dos navegadors lligats, passarem a mesurar el rendiment de cadascun. Això vol dir fer una ullada a la seva velocitat i al consum de recursos. L’ús de dades també és important, així com si els navegadors disposen de maneres integrades de limitar-la.

  Millor gestor de contrasenyes gratuït per al 2023: guardaespatlles de ganga

Firefox

Firefox és un dels navegadors web més ràpids, tant a l’escriptori com al mòbil. Tot i que el consum de memòria RAM és elevat, el navegador es fa bé quan està en càrrega elevada (més de 20 a 30 pestanyes), utilitzant relativament pocs recursos per fitxa en aquests escenaris.

Tot i que no hi ha cap mode d’estalvi de dades, podeu triar desactivar imatges al mòbil, cosa que us pot estalviar una quantitat important d’ample de banda si esteu en un pla limitat.

FirefoxDisableImages

Google Chrome

Google Chrome també és un navegador molt ràpid a tots els dispositius, però sobretot a l’escriptori. Tot i així, el consum de RAM és increïblement elevat, per la qual cosa Chrome és notori. Tampoc hi ha res en la manera d’estalviar dades que és un problema per als usuaris mòbils amb una amplada de banda limitada.

Ronda de tres pensaments

Aquesta és una altra ronda propera, ja que tots dos navegadors tenen una puntuació més alta en aquesta categoria. Els dos navegadors són molt ràpids, amb Chrome una mica més ràpid a l’escriptori i el Firefox una mica més ràpid al mòbil. Tots dos també tenen recursos de recursos, tot i que Firefox es torna més eficient que Chrome amb més pestanyes obertes.

La història és similar per a l’ús de dades, on els dos navegadors són pràcticament idèntics. Tanmateix, Firefox us permet desactivar totes les imatges al mòbil, la qual cosa és una característica útil si no teniu dades. Aquesta funcionalitat, combinada amb un millor rendiment sota una gran càrrega, permet al Firefox avançar en una altra victòria a la tercera ronda.

Ronda: Punt de rendiment per a Firefox

Logotip del Firefox
Logotip de Google Chrome

4

Seguretat

Si Firefox rep el lideratge, és hora de veure què tipus de seguretat ofereix cada navegador. Anem a veure els elements emergents i els bloquejadors d’anuncis (ja siguin integrats o disponibles com a extensions, bases de dades de navegació segura o advertiments de connexió no segurs) i el bé que els navegadors protegeixen les dades d’inici de sessió, així com la seva actualització freqüència.

Firefox

Firefox ve amb un bloquejador emergent integrat, però no té bloc publicitari. No obstant això, podeu triar entre una gran quantitat d’opcions entre la gran biblioteca de complements de Firefox, inclosos alguns dels nostres millors bloquejadors emergents.. 

El navegador utilitza la base de dades de navegació segura de Google per protegir els usuaris contra llocs web amb contingut maliciós conegut. Aquesta funció està activada de manera predeterminada, la qual cosa és bona per a la seguretat, però dolenta per a la privadesa. A més, el navegador rep actualitzacions freqüents que es descarreguen automàticament.

El Firefox us avisa quan accediu a un lloc web mitjançant una connexió no segura (no HTTPS), però l’avís és força reduït i fàcil de perdre, ja que no inclou cap text..

FirefoxHTTPWarning

Podeu definir una contrasenya principal per protegir totes les dades d’inici de sessió emmagatzemades al navegador. Tanmateix, heu de fer-ho manualment, de manera que probablement hi hagi molts usuaris amb contrasenyes completament desprotegides de qualsevol persona amb accés físic als seus dispositius. Si us preocupa alguna cosa, consulteu alguns dels millors gestors de contrasenyes.

Google Chrome

Moltes de les mateixes coses anteriors sobre Firefox també són vàlides per a Google Chrome. Hi ha un bloquejador emergent integrat i una gran quantitat de bloquejadors d’anuncis de tercers disponibles a la botiga web de Chrome. No és sorprenent, el navegador també utilitza la navegació segura de Google per bloquejar llocs web maliciosos.

L’avís que obteniu quan feu servir Chrome per connectar-vos a un lloc web mitjançant una connexió HTTP regular és clar i fàcil de notar. A més, el navegador rep actualitzacions freqüents, generalment cada pocs dies, que s’instal·len sense necessitat d’acció de l’usuari. Chrome també protegeix bé les contrasenyes i requereix que les credencials del sistema del dispositiu hi puguin accedir.

ChromeHTTPWarning

Ronda de quatre pensaments

Aquesta va ser una altra ronda propera, ja que els dos navegadors inclouen la majoria de les mateixes proteccions de seguretat, com la Navegació segura de Google, els bloquejadors emergents, desenes d’extensions de bloqueig d’anuncis i avisos de connexió no segura. Tots dos també reben actualitzacions freqüents i defectes de seguretat de pegat cada cop que es descobreixen.

Tal com vam concloure al nostre article sobre quin és el navegador web més segur, Chrome té una lleugera avantatge, ja que fa un millor treball per protegir les contrasenyes dels usuaris, bloquejant-les de manera predeterminada darrere de les credencials del sistema del dispositiu, en lloc de fer que l’usuari creï manualment. una contrasenya principal. 

  La millor VPN per a Chrome 2023: navega en pau

L’avís de connexió no segura de Chrome també és molt més fàcil de detectar que el de Firefox. Aquests dos factors permeten a Chrome avançar lleugerament i guanyar aquesta ronda, deixant lligats els navegadors.

Ronda: punt de seguretat de Google Chrome

Logotip del Firefox
Logotip de Google Chrome

5

Privacitat

Ha arribat el moment de decidir aquesta batalla competitiva i tot es refereix a aquesta ronda final sobre privadesa. Estarem a veure el registre i la fiabilitat de cada empresa, les seves polítiques de privadesa i qualsevol funció de privadesa integrada, com ara les proteccions de seguiment, les VPN o els representants.

Firefox

Firefox és fantàstic amb la privadesa. L’empresa és sense ànim de lucre i no obté ingressos per anuncis, cosa que significa que és molt més fàcil confiar en el que diu Firefox sobre la protecció de les vostres dades. 

La política de privadesa de Mozilla estableix clarament quina informació recopila i per a què serveix o no s’utilitza, així com que mai no ven ni dóna les seves dades a tercers per qualsevol motiu.

El navegador també ofereix uns excel·lents controls de protecció de seguiment, molt flexibles. Podeu bloquejar de forma individual els rastrejadors, les galetes, els miners de cripto i les impressores de dits, permetent escollir i triar exactament el que voleu permetre..

FirefoxTrackingProtection

Google Chrome

La privadesa és probablement la principal debilitat de Chrome com a navegador. Google és molt conegut per recopilar totes les dades que pot fer als seus usuaris i tot el seu model de negoci es basa en utilitzar aquestes dades per generar ingressos mitjançant anuncis. 

Tot i que és possible suprimir les dades que té Google (consulteu la nostra guia sobre com esborrar l’historial de Google), és difícil confiar en quina eficàcia és aquesta. Això és degut a que l’empresa ha estat involucrada en diversos escàndols de privadesa, com ara cooperar amb el programa PRISM de NSA i continuar recopilant dades de localització, malgrat que els usuaris desactivin els serveis d’ubicació..

De manera predeterminada, hi ha molts serveis de Google habilitats a Chrome que recopilen tones de dades sobre els usuaris, com ara predicció d’URL i suggeriments de cerca. La política de privadesa també és complicada i difícil de llegir, cosa que dificulta la majoria dels usuaris fer un seguiment exacte de la informació que recopila Chrome. El navegador té, però, una protecció de seguiment forta, per la qual cosa és un folre de plata petit.

GoogleTrackingProtection

Ronda de cinc pensaments

Aquesta va ser la primera volta on realment no hi va haver cap concurs. Chrome, i de fet Google, és molt conegut per no tenir en compte la privadesa dels usuaris. Mentrestant, Firefox ha estat molt més per sobre. 

Els dos navegadors tenen una protecció de seguiment bastant bona integrada, però teniu més control amb Firefox sobre exactament quin tipus de seguidors voleu bloquejar.

Tampoc inclou cap tipus de VPN o proxy, però no és exactament una característica estàndard de la majoria de navegadors. Si esteu cercant, feu una ullada a la nostra llista dels millors proveïdors VPN. 

A més, els diversos escàndols de privadesa de Google i, francament, la terrible política de privadesa contrasten amb el registre molt més net de Mozilla i la seva declaració de privadesa molt concisa i fàcil de comprendre. Tot i que si utilitzeu Firefox, però, voldreu llegir la nostra guia de navegació anònima per assegurar-vos que esteu protegit.

Ronda: Punt de privadesa per a Firefox

Logotip del Firefox
Logotip de Google Chrome

6

Pensaments finals

Aquesta batalla va ser de coll i de coll des del principi, amb resultats molt propers en les quatre primeres rondes, deixant lligats els navegadors. Firefox va obtenir estrictes victòries en funcions i rondes de rendiment, mentre que Chrome va fer el mateix amb la facilitat d’ús i les rondes de seguretat..

Guanyador: FireFox

Tanmateix, Firefox va aconseguir portar-lo a casa al final superant Chrome a la ronda de privadesa, convertint-lo en el guanyador d’aquesta comparació. La darrera ronda va ser la primera que no va aconseguir una victòria extremadament estreta, cosa que va convertir el final adequat per a la nostra batalla.

Què en penses de Firefox i Chrome? Esteu d’acord amb la nostra valoració que Firefox porta el dia, o creieu que Chrome s’ho mereixia? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me