Millor programari de xifrat del 2023: Boxcryptor, NordLocker i més

Quan es tracta de protegir les vostres dades contra la ciberdelinqüència, és difícil combatre el programari de xifratge. Tot i que heu d’utilitzar un antivirus segur, un gestor de contrasenyes i una VPN, la millor manera de protegir els vostres fitxers és xifrar-los directament. En aquesta guia, anem a desglossar el millor programari de xifratge per tal de mantenir les vostres dades segures. 

Tenim sis opcions, algunes de les quals gratuïtes i altres de pagament. Independentment, cadascú aporta la seva singularitat a la taula, ja sigui en característiques, usabilitat o seguretat. Donarem una breu visió general de cada programari, així que si voleu obtenir més informació, consulteu la nostra crítica dedicada. 

Si voleu ometre el bucle de fitxers, inscriviu-vos en un compte amb Boxcryptor. Tot i que haureu de pagar per un pla premium per obtenir tot el que Boxcryptor ofereix, el preu val la pena. De la usabilitat a les funcions a la seguretat, Boxcryptor porta tot bé, de manera que si voleu un programari ràpid, és el que us correspon.. 

El millor programari de xifrat

  1. Boxcryptor
  2. Criptomator
  3. NordLocker
  4. AxCrypt
  5. BitLocker
  6. VeraCrypt

1. Boxcriptor

En un mercat ple de programari de xifratge de codi obert, Boxcryptor adopta un enfocament més comercial. Tot i que no és tan flexible per a fruits secs tecnològics, Boxcryptor ho compensa amb un sistema tancat dens de característiques que funciona en totes les circumstàncies. El preu també és correcte, amb un pla gratuït generós i tarifes baixes per a les empreses. 

boxcryptor-slider1

El que més destaca és l’accessibilitat de Boxcryptor. Es requereix el que sol ser un programari tècnic i el fa accessible. Quan instal·leu l’aplicació, trobarà immediatament les carpetes d’emmagatzematge al núvol instal·lades al vostre sistema i les afegirà com a ubicacions. A partir d’aquí, es tracta simplement d’arrossegar fitxers i carpetes a la ubicació correcta; seran xifrats automàticament. 

boxcryptor-account-link

Compartir és brisa amb Boxcryptor que suporta més de 30 serveis d’emmagatzematge en núvol, però també podeu compartir fitxers xifrats directament. L’usuari final necessitarà, per descomptat, un compte Boxcryptor per accedir a les dades xifrades. Tanmateix, és completament lliure fer-ho. Com que Boxcryptor admet un pla gratuït limitat, compartir dades personals de forma segura no és cap problema. 

Boxcryptor transporta totes les caixes, bé, amb preus raonables, seguretat excel·lent i suport meravellós de la plataforma. Podeu llegir la nostra revisió completa de Boxcryptor per obtenir més informació o extreure el pla gratuït per a voltes i veure com us agrada.

2. Criptomator

Cryptomator és una de les moltes forquilles TrueCrypt que es troba entre les nostres millors alternatives TrueCrypt. Tot i que no té característiques en comparació amb Boxcryptor, Cryptomator ho compensa amb una excel·lent usabilitat i una seguretat sòlida. Si cerqueu una eina de xifrat gratuïta, Cryptomator és per a vosaltres. 

carpeta cryptomator-revisió-xifrada

A diferència de Boxcryptor, Cryptomator és completament gratuït. Podeu fer una donació per utilitzar el programari, si voleu, però no és obligatori. Tenint en compte la facilitat d’utilitzar de Crytomator, el fet que sigui gratuït és impactant. Dit això, la manca d’una etiqueta de preu es presenta amb algunes advertències, és a dir, quan es tracta de funcions. 

Cryptomator no és el millor programari de xifrat per la seva integració amb serveis de tercers. Podeu desar els fitxers amb qualsevol servei en núvol, però en lloc de generar una sola volta xifrada, Cryptomator crea una jerarquia de carpetes. Això pot fer arrossegar arxius a la carpeta adequada. 

  Millor VPN per a viatgers el 2023: si la carretera és casa vostra

Tot i així, Cryptomator és gratuït, malgrat que se sent com un programari de pagament. Trobeu a faltar el xifrat de disc complet, però pel que fa al xifrat de fitxers gratuït, Cryptomator és difícil de combatre. Podeu llegir la nostra revisió completa de Cryptomator per obtenir-ne més informació, o bé descarregar-la i donar-vos una oportunitat.

3. NordLocker

NordLocker és l’últim de Tefincom, la companyia gegant de tecnologia de darrere de NordVPN i NordPass. Tot i que NordLocker no és tan ric en funcions com la seva contrapart de xarxa privada virtual, no deixa de ser una eina raonable de xifrat de fitxers. 

nordlocker-review-windows

Fa la nostra llista per la seva facilitat d’ús. NordLocker presenta una interfície d’esplorador-esque de Windows, que mostra els teus fitxers i carpetes xifrades. A diferència de Cryptomator, se us ha demanat que creeu taquilles, que s’emmagatzemen com a fitxers únics al vostre ordinador. Tot i que semblen un sol fitxer en forma xifrada, el vostre armari pot tenir una jerarquia de carpeta completa.

nordlocker-review-create-locker

Les dades segures no són cap problema per NordLocker, amb una extensió i un suport de mida il·limitats. Tanmateix, per al privilegi d’aquest suport sense límits, haureu de pagar un cèntim. Tot i que té un pla gratuït limitat, NordLocker és una de les peces més cares del programari de xifrat disponible, amb un preu aproximat de 10 dòlars mensuals.. 

El pla gratuït també s’assembla més a un judici, amb NordLocker restringint les vostres dades a només 5 GB. Tot i així, el programari se situa per sobre dels seus competidors amb una interfície meravellós i intuïtiva. Podeu llegir la nostra ressenya de NordLocker per obtenir més informació o descarregar el pla gratuït per veure com us agrada.

4. AxCrypt

Originalment llançat el 2001, AxCrypt és una de les peces més antigues de programari de xifrat disponible. És una eina sòlida, que ofereix múltiples opcions de seguretat i privadesa. Tanmateix, haureu d’entrar a les trinxeres perquè sigui el més eficaç possible. La configuració predeterminada que s’instal·la AxCrypt deixa alguns dels fitxers vulnerables. 

Axcrypt-Review-folder-ubicacions

Es tracta de la forma en què AxCrypt gestiona les subcarpetes. De manera predeterminada, AxCrypt no xifra les subcarpetes dins d’una carpeta xifrada. Això vol dir que podríeu arrossegar unes carpetes sota una carpeta principal i que no seran xifrades. Afortunadament, podeu activar l’opció “incloure subcarpetes” per evitar aquest problema. 

En cas contrari, AxCrypt és fantàstic. Hi ha plans gratuïts i gratuïts disponibles, tot i que recomanem la versió de pagament. Us ofereix l’opció entre xifrat AES de 128 o 256 bits, mentre que el pla gratuït només compta amb el primer. Tot i així, utilitza xifratge AES, de manera que els vostres fitxers són segurs. 

axcrypt-review-windows

AxCrypt no se situa en algunes àrees clau situant-lo més avall a la nostra llista. Malgrat això, és una elecció decent en el programari de xifrat. El pla gratuït és generós, tot i ser menys segur, i les opcions per compartir són excel·lents. Podeu obtenir més informació sobre les revisions d’AxCrypt o bé descarregar la prova gratuïta per veure com t’agrada.

5. BitLocker

Si busqueu un programari de xifrat fàcil d’utilitzar, no serà més convenient que BitLocker. Si no en sabeu, BitLocker és l’eina de xifrat inclosa amb totes les versions de Windows. Tot i que no és tan fantàstic a l’hora de xifrar fitxers, BitLocker té la capacitat de xifrar un volum sencer. 

  NordVPN vs IPVanish: un repte per al 2023?

Windows-bitlocker

Per això, no ens referiríem com a programari de xifrat de fitxers, com les altres opcions d’aquesta llista. Tot i que els vostres fitxers estan tècnicament xifrats, BitLocker no els gestiona a nivell de fitxer o carpeta. Més aviat, és una eina de xifrat de disc que pot protegir un disc dur complet o un volum específic en un disc dur. 

Dit això, no heu de fer servir BitLocker sense preocupació. Com que no es limita a xifrar fitxers, BitLocker és susceptible d’atacs d’arrencada en fred quan el disc xifrat s’inicia des de suports extraïbles. A més, les claus de BitLocker s’emmagatzemen a la memòria del sistema, que les exposa a atacs posteriors. 

Tot i que heu d’estar al corrent d’aquests problemes de seguretat, no us haurien d’allunyar de BitLocker. Com que està focalitzat localment, l’atacant hauria d’accedir a la vostra màquina per invalidar el xifrat. BitLocker continua essent una excel·lent eina per als usuaris de Windows Pro i Enterprise que necessiten el xifrat de tot el disc.

6. VeraCrypt

VeraCrypt és una de les forquilles TrueCrypt més populars disponibles, basant-se en el codi font de TrueCrypt després de la seva retirada el 2014. Tot i que és difícil d’utilitzar, VeraCrypt és altament personalitzable, convertint-lo entre els millors programes de xifratge per a tecnologies..

veracrypt-review-drive-drive-driven

Abans d’aconseguir les funcions, cal esmentar que VeraCrypt és un programari de xifrat totalment gratuït. Manquen algunes de les funcions de qualitat de vida que es veuen amb Boxcryptor i NordLocker, però pel preu baix gratuït, és difícil queixar-se. Podeu fer una donació al projecte, si voleu, que va directament al petit equip de desenvolupament. 

A diferència de les eines esmentades anteriorment, VeraCrypt proporciona xifratge de fitxers, així com xifrat de tot el disc i del sistema. Dit això, tot es gestiona com a volum per part de Windows. Heu de crear un volum i especificar-ne la mida abans d’emmagatzemar-hi fitxers. Tant se val la quantitat de dades que s’emmagatzemen en el volum, apareixerà com la mida que especifiqueu quan configureu el programari. 

Hi ha algunes característiques úniques a l’hora de desmentir versemblances. Podeu amagar un volum dins d’un volum, si ho trieu, i fins i tot un sistema operatiu dins d’un sistema operatiu. 

Això vol dir que, fins i tot si algú us estava amenaçant en persona, podríeu arrencar a un sistema operatiu o volum fals en lloc del real. Podeu obtenir més informació sobre això en la nostra revisió completa de VeraCrypt. 

Què és el programari de xifrat?

El programari de xifrat és exactament el que sona: un programari que permet xifrar els fitxers i carpetes. Hi ha alguns tipus diferents de programari de xifratge. El més comú és el programari de xifrat d’arxius que, com el seu nom indica, permet xifrar fitxers i carpetes. 

L’important a destacar aquí és a quin nivell té lloc el xifratge. Windows, o qualsevol altre sistema operatiu que utilitzeu, encara podeu gestionar el fitxer o la carpeta xifrada com si es tractés d’un altre fitxer. Aquestes eines de xifratge són més pràctiques per compartir dades, ja que no necessiteu xifrar un disc sencer per poder compartir uns quants fitxers.. 

Si voleu xifrar només un fitxer, haureu d’utilitzar programari de xifrat de fitxers. El xifrat de la unitat, d’altra banda, és com una còpia de seguretat en línia. En lloc de manejar fitxers i carpetes, el programari de xifratge de disc pot assegurar tot el disc dur o volum. 

  Bitdefender vs Sophos Home: Una batalla antivirus viral el 2023

El programari de xifrat de volum és el que haureu de ser després de les dades assegudes o les dades a les quals no necessiteu un accés constant. D’aquesta manera es garanteix que tota la unitat i la seva jerarquia siguin segures, de manera que les coses com l’estructura de carpetes i els noms de fitxers no es podran llegir fins que no es desxifrin les dades..

Elecció del millor programari de xifrat

L’elecció del millor programari de xifratge va començar amb seguretat. El nucli ha de ser el xifrat AES de 256 bits, ja que el programari que faci servir menys no val la pena perdre el temps. Per a nosaltres, la preocupació no es tracta del xifratge local, sinó de com s’autentifica el vostre compte i de com es sincronitzen els vostres fitxers xifrats a dispositius.. 

La majoria del programari de xifrat és segur i, si teniu cap de les opcions anteriors, estareu bé. Tanmateix, un programari que us permet utilitzar el núvol i compartir fitxers suposa un risc més gran, ja que transferiu els fitxers xifrats per Internet de manera activa. Per tal que el destinatari desxifri el fitxer, necessita una clau, que també es transfereix amb el fitxer. 

Fora de la seguretat, la usabilitat és una preocupació clau. El programari de xifratge de fitxers pot ser desconcertant, per la qual cosa és essencial un procés de xifrat racionalitzat. Després de tot, la protecció de les dades no hauria de ser difícil.

Finalment, hem considerat el preu. Windows inclou la seva eina gratuïta de xifratge BitLocker i hi ha moltes eines gratuïtes de xifrat de tercers disponibles. No rebem cap contraprestació per part del programari de xifratge. Tanmateix, si opta per fer-ho, la taxa s’ha de justificar amb funcions addicionals, integració més profunda i una interfície molt útil.

Com xifrar els vostres fitxers

Específicament per xifrar els fitxers es requereix un programa de xifratge de fitxers. Com s’ha esmentat anteriorment, es tracta d’un programari que gestiona fitxers i carpetes, en lloc de tot un volum de disc o unitat. El procés canvia una mica entre diferents programes. Tanmateix, a Windows, normalment podeu gestionar les coses mitjançant l’Explorador de Windows. 

Hi ha algunes coses a les que voldràs prestar atenció, però, concretament quan es tracta de carpetes xifrades. El fet que una carpeta estigui xifrada no vol dir necessàriament que les carpetes que hi hagi estiguin xifrades. La majoria del programari modern tracta problemes de subcarpetes, però ho teniu en compte quan intenteu protegir els vostres fitxers. 

El xifratge del fitxer pot no ser un producte secundari del xifrat de la carpeta, així que comproveu dins de la carpeta xifrada per assegurar-vos que les vostres dades siguin segures. En el millor dels casos, el programari que utilitzeu crearà un fitxer únic que contingui dades dels vostres fitxers, carpetes i estructura de carpetes que podeu muntar mitjançant el programari.

Pensaments finals

Hi ha moltes opcions quan es tracta de programari de xifratge, independentment de si voleu anar de codi obert o enganxar-vos amb Windows BitLocker. Tot i així, mentre aneu amb un dels nostres suggeriments anteriors, estareu segurs. Dit això, recomanem al màxim Boxcryptor, no només perquè és fàcil d’utilitzar, sinó que també és ric. 

Què en penses, però? Hi ha cap programari que trobem a faltar? Amb quina opció aneu? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me