Millors ressenyes d’emmagatzematge al núvol 2023 | 31 millors serveis en comparació

Els serveis d’emmagatzematge al núvol són tan populars que alguns tenen centenars de milions d’usuaris. Poden emmagatzemar el contingut al núvol i sincronitzar-lo als dispositius, però podeu utilitzar-los com a molt més que això. Et permeten previsualitzar i compartir fitxers, col·laborar amb els teus companys d’equip, reproduir música i vídeos i molt més.

No només carregueu els fitxers faciliteu la col·laboració amb el vostre equip, sinó que també allibereu espai al vostre disc dur. A més, en cas que el disc dur no funcioni o es robés, els vostres fitxers continuaran al núvol. Documents, dissenys, informes o fitxers encara més grans, com ara models i pel·lícules en 3D, són bons candidats a un viatge al núvol.

Molts dels serveis poden funcionar com a unitat de xarxa, cosa que significa que qualsevol contingut que hi introduïu només es guardarà al núvol i estarà disponible per a la previsualització al vostre ordinador. No podreu accedir-hi quan no estigueu fora de línia, però tampoc ocupareu espai al vostre disc dur.

Si us dediqueu a la col·laboració, llegiu el nostre article sobre el millor emmagatzematge en núvol per a col·laboració. Si busqueu còpia de seguretat, consulteu la nostra llista dels millors serveis de còpia de seguretat en núvol. Per tenir clara la diferència entre emmagatzematge i còpia de seguretat, llegiu aquest article.

Si no esteu segurs de la quantitat d’espai que necessiteu i us apunteu cap al costat “molt”, llegiu l’article de la nostra guia per a fitxers grans.

Com valorem

Els serveis d’emmagatzematge al núvol poden ser moltes coses per a moltes persones, però, a l’efecte d’aquesta comparació, hem tingut en compte els criteris que tots comparteixen i els hem classificat en conseqüència. Les descriurem en aquesta secció.

Compartir i sincronitzar fitxers

Les funcions per compartir i sincronitzar fitxers són el fonament d’un servei d’emmagatzematge en núvol. Probablement els utilitzeu primer perquè la sincronització portarà els vostres fitxers al núvol mentre compartiu fitxers us ajudarà, així, a compartir-los amb altres. La majoria dels serveis utilitzen el model comú de sincronització desenvolupat per Dropbox el 2007. Més informació sobre aquest aspecte a la nostra revisió Dropbox.

El model comú de sincronització consisteix en una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. La icona de la safata del sistema és la vostra manera bàsica d’accedir a l’emmagatzematge al núvol. En la majoria dels casos, obre la vostra carpeta de sincronització, té un enllaç que obre el client web d’emmagatzematge al núvol i el menú de configuració. La carpeta de sincronització mostra tot el contingut que heu sincronitzat amb el vostre equip.

Molts serveis us permeten compartir fitxers mitjançant el client d’escriptori, però tots us permeten compartir-lo mitjançant el client web. Podeu compartir contingut a les xarxes de xarxes socials, per correu electrònic, copiant i enganxant un enllaç o convidant els usuaris a les vostres carpetes.

Les invitacions de carpetes poden tenir diferents permisos adjunts mentre que els enllaços tenen opcions de control de contingut com ara contrasenyes, dates de caducitat, límits de descàrrega i molt més.

Característiques

En aquesta categoria, comprovem si un servei s’integra amb aplicacions de tercers que inclouen productes de col·laboració com Microsoft Office Online, Google Office Suite, Trello, Asana i altres. Molts dels serveis populars tenen aplicacions pròpies, com ara gestors de tasques, flux de treball i aplicacions de presa de notes. Els reproductors de música i vídeo també són habituals.

Dropbox té Paper, Box té Notes de caixa i OneDrive té OneNote. Podeu veure la nostra comparació entre ells al nostre millor article sobre aplicacions de presa de notes. També hem comparat els populars Google Docs i Dropbox Paper.

Si us agraden les fotos i els vídeos, llegiu la nostra guia per a l’article de fotos i vídeos (no, Google Fotos no és l’únic servei que podeu utilitzar) per veure quin servei us ajudarà a transmetre el vostre contingut multimèdia des del núvol. No ens oblidem dels amants de la música que poden consultar la nostra guia sobre la música.

Aplicacions mòbils

iOS i Android són els sistemes operatius mòbils més populars i la majoria de serveis ofereixen una aplicació per a aquestes plataformes. Tanmateix, tenir i una aplicació no significa que sigui bo. Així, posem a prova totes les aplicacions mòbils per veure si poden coincidir amb els seus homòlegs d’escriptori. 

Seguretat

Col·locar el contingut al núvol sense una seguretat adequada és una mala idea. Els criminals podrien robar-vos les credencials, algú pot llegir la vostra informació secreta i el govern pot navegar per les vostres fotos. Dit això, tenir una bona seguretat és una necessitat, per la qual cosa considerem la seguretat de cada servei.

Els serveis al núvol utilitzen molts mètodes per protegir les vostres dades contra possibles amenaces. L’autenticació de dos factors impedirà que els pirates informàtics que hagin robat la vostra contrasenya accedeixin al vostre compte. Tot i així, heu d’assegurar-vos que teniu una contrasenya forta, per començar.

El protocol TLS impedeix que els atacs man-in-the-middle tinguin èxit, mentre que el xifratge assegura les vostres dades en trànsit i en repòs. El xifratge privat impedeix que qualsevol altra persona que no sigui la vostra lectura. L’inconvenient és que els serveis que la proporcionen no podran restablir la vostra contrasenya si l’oblidis. Per evitar perdre l’accés al contingut, utilitzeu un gestor de contrasenyes.

Ransomware pot tenir com a ostatge les dades del núvol i exigir el pagament per a la seva publicació, però el nostre article sobre protecció ransomware pot ajudar-lo a evitar-ho.

Hem considerat totes aquestes funcions i la manera com els serveis els implementen en el nostre article d’emmagatzematge en núvol més segur.

Privacitat

Pot ser que la vostra seguretat sigui suficient, però això no significa que garanteixi la vostra privadesa. No és cap secret que els governs espionin els seus ciutadans, gràcies a lleis com la USA PATRIOT Act i la CLOUD Act. El programa de vigilància PRISM als EUA n’és un exemple. Amb els que estan en joc, és primordial que assegureu la privadesa de la vostra informació al web.

Dit això, els serveis difereixen en el seu enfocament a la privadesa. Google Drive i Dropbox s’han connectat al projecte PRISM mentre Google escaneja el contingut i el correu electrònic per oferir-vos publicitat orientada. Podeu obtenir més informació sobre l’enfocament de Google a la nostra revisió de Google Drive.

La importància de la vostra privadesa depèn també del país en què es basa el servei. Alguns països, com Canadà i Suïssa, tenen més cura dels drets de privacitat dels usuaris que d’altres.

Sempre ens ve de gust veure un servei que s’ajusta al Reglament general de protecció de dades, amb l’enfocament implacable de la UE per a la privadesa del núvol. Molts ho fan, però els que destaquen són Sync.com, Tresorit i MEGA.

Preu

Un dels factors més importants a l’hora d’escollir un servei d’emmagatzematge en núvol és el preu, no té cap sentit si teniu un servei excel·lent que costa un braç i una cama. El millor si té plans premium amb un bon valor.

Un bon valor ve determinat per la quantitat que obteniu pel preu. Com més plans tingui un servei, seran millors les vostres opcions. És fantàstic si el servei ofereix un pla o prova gratuïta, de manera que podeu provar-lo abans de fer-ho. Si només us interessa un bon valor, consulteu les nostres millors ofertes en emmagatzematge al núvol.

La majoria dels serveis ofereixen proves o un pla gratuït. Els plans gratuïts van des dels escassos 2 GB de Dropbox fins als generosos 15 GB de Google Drive que també podeu utilitzar per a Google Fotos. Podeu obtenir més informació sobre ofertes gratuïtes a la nostra millor peça d’emmagatzematge en núvol gratuïta.

Facilitat d’ús

Igual que la categoria anterior, la facilitat d’ús és important, ja que, per molt que tingui un servei excel·lent, no ho farà gaire bé si els usuaris tenen dificultats per utilitzar.

Per això, una experiència senzilla per a l’usuari és millor que una que és complexa, obsoleta i que necessita obtenir ajuda d’un geni informàtic. Els serveis d’emmagatzematge al núvol han de funcionar en la majoria dels sistemes operatius, a més d’haver de tenir interfícies atractives i intuïtives.

La majoria de clients d’escriptori treballen en Windows i macOS, però donem punts bonus a aquells que funcionen a Linux. Podeu veure quins són els nostres millors emmagatzematges en línia per a Linux. Si treballes en Windows, consulteu la nostra guia per a Windows

MEGA i OneDrive destaquen en aquesta categoria, per tant, llegiu la nostra revisió MEGA i OneDrive per obtenir més informació sobre com gestionen la privadesa..

Velocitat

Les velocitats ràpides depenen de la proximitat que teniu d’un servidor i del vostre proveïdor de serveis d’Internet. Hem buscat serveis que us permetin ajustar la configuració de la transferència per millorar la vostra connexió i utilitzar un algorisme de transferència a nivell de bloc. Accelera el procés d’actualització de fitxers que ja s’han penjat enviant només les parts que han canviat.

Per classificar els serveis, realitzem diverses proves de càrrega i descàrrega mitjançant una carpeta d’1 GB i mesurem el temps que triguem. També tenim en compte la nostra distància amb un servidor.

Assistència

Ningú vol trobar cap problema amb un servei d’emmagatzematge al núvol, però un cop ho fan, un bon suport tècnic no té preu. Els serveis solen tenir assistència per correu electrònic, mentre que alguns ofereixen assistència per xat o fins i tot per telèfon.

Tot i així, abans de contactar amb l’equip d’assistència, els usuaris poden consultar les preguntes freqüents, la base de coneixement i, en molts casos, els fòrums d’usuaris. Sovint, també tindran vídeos tutorials. Tenim en compte quins tipus de suport ofereixen els serveis i el temps que triguen a respondre a les nostres preguntes.

Els millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol

Alguns serveis d’emmagatzematge en núvol són millors en una altra cosa que, però, per als propòsits d’aquest rànquing, hem considerat el seu rendiment global segons els criteris exposats a la secció anterior. Aquesta secció us permetrà una ràpida recuperació dels cinc serveis principals de la nostra llista a partir del campió, Sync.com.

Sync.com

Sync.com és un servei conegut per la seva forta seguretat i privacitat. Ajuda a la seva seu al Canadà, que té lleis de privadesa fortes. És un dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero. L’inconvenient d’això és que no s’integra amb aplicacions de tercers.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Carpeta de Sincronització-Lliscant-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Autenticació de dos factors-Autenticació-Lliscant-5

Anterior

Pròxim

També és a la part superior de la nostra llista per compartir gràcies a les seves opcions de control de contingut i de contingut que protegeixen els fitxers i les carpetes compartides. Inclouen protecció de contrasenya, xifrat de final a extrem privat, dates de caducitat, límits de descàrrega i molt més. Per compartir contingut, podeu crear enllaços o carpetes d’equip.

Si penseu que Sync.com ha de ser costós com un infern, perquè proporciona tot això, no us equivocareu. Té alguns dels preus més competitius del mercat. El seu pla més barat, Pro Personal 500GB, és de només 49 dòlars a l’any. La millor oferta, però, és el seu pla de 2 TB a 96 dòlars anuals. Llegiu la nostra ressenya de Sync.com per obtenir més detalls sobre preus.

pCloud

Just al punt de mira de Sync.com, arriba pCloud. No és el número un perquè requereix que pagueu addicionalment per a l’encriptació privada, però encara té moltes qualitats de bescanvi.

fitxers d'interfície web pCloud

Carpeta de sincronització de pCloud

Enllaç de fitxers de compartir pCloud

Enllaços de descàrrega de pCloud

Client de pCloud Drive

Anterior

Pròxim

En primer lloc, és la nostra millor opció per reproduir música, vídeos i previsualitzar fotografies. A més, és el millor servei d’emmagatzematge en núvol de Kodi. pCloud també és compatible amb WebDAV. pCloud té un altre truc a la màniga i és una còpia de seguretat de núvol a núvol. Podeu utilitzar-lo per fer còpies de seguretat de contingut de Facebook, Instagram, Google Drive, Dropbox i OneDrive a pCloud.

Les funcions per compartir i controlar contingut també funcionen bé. Podeu compartir carpetes i fitxers específics mitjançant enllaços. pCloud et permet compartir carpetes convidant-ne d’altres i concedint permisos “es poden editar” o “poden veure”. De forma alternativa, podeu generar un enllaç de càrrega que altres poden utilitzar per penjar directament a la vostra carpeta o un enllaç de descàrrega que els permeti descarregar els vostres fitxers..

pCloud també té un gran valor. Fins i tot va minvar Sync.com per un lleuger marge. El seu pla Premium de 500 GB és de només 47,88 dòlars anuals mentre que el seu pla més ben valorat, Premium 2TB, és de 95,88 dòlars anuals. Per obtenir més informació sobre les ofertes de pCloud, llegiu la nostra revisió de pCloud.

MEGA

MEGA fa publicitat com a empresa de privadesa i es justifica tenint en compte que estén les normes de GDPR a tots els seus usuaris, no només a aquells que es troben a la UE. El seu xifrat de coneixement zero ajuda també a protegir la vostra privadesa.

mega-vs-tresorit-mega-share

Té una de les millors experiències dels usuaris del mercat. L’aplicació d’escriptori funciona a Windows, macOS i Linux, mentre que el client web és intuïtiu i atractiu. Podeu carregar fàcilment els fitxers arrossegant-los i deixant-los anar a qualsevol part de la finestra del client. Per editar contingut, podeu fer clic amb el botó dret o fer servir els “tres punts”. Podeu moure fitxers simplement arrossegant-los a una ubicació nova.

L’aplicació web de MEGA us permet compartir els vostres fitxers generant un enllaç que podeu protegir amb una clau. Això els converteix en coneixement zero, de manera que només les persones a les que doneu la clau poden llegir-les. Podeu adjuntar la clau amb el vostre enllaç, cosa que significa que qualsevol persona amb l’enllaç hi pot accedir o enviar la clau per separat.

Podeu compartir una carpeta creant un enllaç o convidant-ne d’altres mitjançant la seva adreça de correu electrònic. Si feu això, podeu configurar un dels diversos permisos. Per convidar altres persones a penjar a la vostra carpeta, inclosos usuaris que no siguin MEGA, podeu convertir-la en una carpeta “MEGAdrop”..

Tresorit

Tresorit és un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs i també amb una gran privacitat. A diferència de Sync.com, això té un preu molt elevat.

mega-vs-tresorit-tresorit-security

Té un xifrat de coneixement zero que protegeix fitxers en repòs, el protocol TLS que els protegeix en trànsit, l’autenticació de dos factors que ajuda a protegir les vostres credencials i molt més. La seva política de privadesa és clara i fàcil d’entendre i navegar. També s’adhereix a la GDPR.

Tampoc en falten les seves capacitats de compartir. Podeu compartir contingut amb persones específiques per correu electrònic o bé generant un enllaç, copiant-lo i enganxant-lo. Podeu compartir una carpeta generant un enllaç o convidant usuaris per correu electrònic. Si utilitzeu un correu electrònic per compartir una carpeta, els destinataris hauran de registrar-se en un compte de Tresorit. Els fitxers només es poden compartir amb un enllaç i no tenen aquest requisit.

Podeu protegir els enllaços mitjançant una contrasenya, una data de caducitat o un límit de descàrrega. Les carpetes tenen tres nivells de permisos. Són “gestors”, que poden compartir, editar i visualitzar; “Editor”, que pot llegir i modificar; i “visualitzar”, que només poden llegir. Podeu trobar més informació sobre les funcions compartides de Tresorit a la nostra revisió de Tresorit.

OneDrive

OneDrive és l’entrada de Microsoft al mercat d’emmagatzematge al núvol. Té un passat incomplet sobre la privadesa, inclosa la seva connexió amb el projecte PRISM. OneDrive ha actualitzat la seva seguretat des de llavors, però no pot coincidir amb els serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs.

Fitxers d'interfície web OneDrive

Control lliscant de carpeta de OneDrive

OneDrive App Launcher

OneDrive Creació de fitxers enllaç

OneDrive Word Online

Anterior

Pròxim

No obstant això, la seva experiència als usuaris és una de les millors. El client web és atractiu i intuïtiu d’utilitzar. Podeu carregar fitxers fàcilment arrossegant i deixant anar. Podeu realitzar accions fent clic amb el botó dret o seleccionant contingut i, a continuació, escollint l’acció del menú.

Microsoft OneDrive s’integra amb Office Online que podeu utilitzar per col·laborar amb altres, independentment del pla al qual us sigueu subscrits. Si voleu prendre notes i compartir-les, podeu utilitzar OneNote. Per comunicar-se amb altres persones, hi ha Skype integrat amb el client web. Les aplicacions de productivitat inclouen formularis per a la gestió de fluxos de treball i Sway per a l’edició de contingut.

Per obtenir més informació sobre les funcions de Microsoft OneDrive i els plans de preus a la nostra revisió OneDrive.

Emmagatzematge al núvol Preguntes freqüents

A continuació, posem algunes de les preguntes més freqüents dels nostres lectors i les respostes.

Què és el núvol?

No es tracta del cel esponjós i blanc del cel. En canvi, el terme fa referència a programari i serveis que s’executen a Internet en lloc de localment a l’ordinador. Aquest programari s’emmagatzema en centres de dades que contenen molts servidors. Podeu accedir-hi mitjançant un navegador web o una aplicació d’escriptori o mòbil dedicada.

Els serveis com Microsoft Azure, Amazon S3 i Wasabi són exemples de la infraestructura del servidor que actua com a servei i us ajuda a crear el vostre propi núvol. Podeu trobar més opcions al nostre millor article IaaS al núvol.

Quanta quantitat d’emmagatzematge en núvol necessito?

Els calçotets responen: depèn. Depèn de què ho utilitzeu. Si col·laboreu en documents d’Office, presentacions i notes compartides, no necessiteu gaire. 100 GB haurien de ser més que suficients.

Heu de centrar-vos en serveis que tinguin una gran capacitat de col·laboració. Dropbox for Business és una opció fantàstica i en podeu trobar més informació a la nostra revisió Dropbox for Business. Si no és la vostra tassa de te, Google Drive o Box són bones alternatives. Podeu obtenir més informació sobre les capacitats de col·laboració de Box a la nostra revisió de caixa.

Si teniu previst emmagatzemar fotos, necessitareu més emmagatzematge. pCloud està al capdamunt dels nostres proveïdors de fotos i també té un pla barat de 2 TB. Pot contenir al voltant de 600.000 fotografies amb una mida mitjana de 3 MB. Si sou fotògraf professional, podeu preferir un dels serveis del nostre millor article d’emmagatzematge en núvol per a fotògrafs.

El vídeo requereix encara més emmagatzematge, però, un cop més, pCloud arriba al rescat. El seu reproductor web funciona sense enganxament i el pla 2TB podrà adaptar-se a la vostra col·lecció HD. Per a altres opcions, consulteu la nostra guia per emmagatzemar vídeos al núvol.

Si no sabeu quanta quantitat d’emmagatzematge necessiteu i és probable que necessiteu més i més, haureu de provar un dels serveis que ofereixen emmagatzematge il·limitat. Podeu trobar més informació a la nostra millor llista ilimitada de proveïdors d’emmagatzematge en núvol. Assegureu-vos de comprovar les nostres llistes de funcions perquè tingueu al corrent de les restriccions o limitacions de mida del fitxer. 

Com funciona l’emmagatzematge al núvol?

Igual que amb Internet en general, hi ha un client i un servidor. En aquest cas, un client és un usuari d’ordinador que es subscriu a un servei d’emmagatzematge en núvol, mentre que el servidor és una màquina en un centre de dades.

Un client sincronitza (envia) còpies d’arxius per Internet al servidor de dades, que després desa la informació. Quan el client vol recuperar la informació, accedeix al servidor de dades a través d’un client web, d’escriptori o mòbil. Aleshores, el servidor torna a enviar els fitxers al client o permet al client accedir i manipular els fitxers del servidor.

Els sistemes d’emmagatzematge en núvol solen dependre de centenars de servidors de dades (especialment per a proveïdors d’emmagatzematge il·limitat). Els ordinadors no poden estar disponibles de vegades a causa de caigudes o manteniment, de manera que les dades se solen emmagatzemar en diverses màquines. Això s’anomena redundància. Sense redundància, un sistema d’emmagatzematge en núvol no podria assegurar als clients que poguessin accedir a la seva informació en un moment determinat.

Quina és la definició d’emmagatzematge al núvol?

L’emmagatzematge en núvol és un model de computació en núvol en què s’emmagatzemen i es mantenen les dades en servidors remots accedits a Internet o “núvol”.

Quin emmagatzematge al núvol és el més segur?

Segons el nostre article d’emmagatzematge en núvol més segur, Sync.com és el proveïdor d’emmagatzematge en núvol més segur. Tanmateix, Egnyte Connect, una de les millors solucions EFSS, té una gran calor. És costós per a consumidors sols, però és una opció fantàstica per a empreses que vulguin una forta seguretat.

Pensaments finals

Independentment de què necessiteu utilitzar els serveis d’emmagatzematge en núvol, el nostre rànquing us ajudarà a triar el millor. Ens ho vam plantejar diversos factors, com ara seguretat, privacitat, velocitat i molt més. Sync.com és la nostra opció més alta pel seu enfocament a la seguretat, la privadesa i les seves ofertes de gran valor.

pCloud no queda molt enrere, però no es compromet a la privadesa tant com a Sync.com i requereix que pagueu addicionalment per al xifrat privat. MEGA és ideal per a la privadesa, però no pot coincidir amb el valor de pCloud ni amb les seves característiques. Té una gran facilitat d’ús, però. Tresorit és una fortalesa de seguretat i privacitat, però és costosa per això.

La nostra darrera opció és OneDrive, que no pot fer coincidir la seguretat o la privadesa d’altres persones, però té unes funcions de col·laboració fortes i una facilitat d’ús senzilla..

Aquest article és una visió general dels millors proveïdors, de manera que quan creieu que heu trobat un servei que us serveixi, us recomanem que consulteu la seva revisió per obtenir més informació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me