Rishikimi i Shënimeve të Kutive – Përditësuar 2023

Rishikimi i Shënimeve të Kutive

Një aplikacion i mirë për marrjen e shënimeve që vjen me disa koncerte me mirësjellje për ruajtjen e vëllait të tij të madh për ruajtjen e cloud, Box Notes nuk ka mjaft shënimet dhe mënyrat e konkurrencës kryesore të tij. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Shënimeve të Kutive për të parë se çfarë kuptojmë.

Tregu dixhital i fletoreve po lulëzon dhe shumë prej shërbimeve më të mira të ruajtjes së reve tani ofrojnë aplikacione për marrjen e shënimeve të tyre. Shembuj të dukshëm përfshijnë Google Keep, OneNote, Letër Dropbox dhe Shenime Box, objekti i këtij neni.

Zhvilluar nga Box.com, një zhvillues i cloud që i intereson më shumë bizneseve, Box Notes është më shumë një teknologji në vendin e punës sesa një aplikacion për marrjen e shënimeve që do të apelojë për studentët, shkrimtarët dhe hartuesit më obsesivë atje. Në fakt, ndërsa do të diskutojmë më në detaje në përmbledhjen e ardhshme të Shënimeve të Kutive, të gjitha ndjehen mjaft të zhveshura në përgjithësi.

Për shembull, nuk ka mundësi të organizosh shënime në fletore ose shënime shënimesh për renditje. Shënimet e Kutive gjithashtu nuk japin një kapëse në internet ose ju lejojnë të merrni shënime zanore. Për dallim nga Evernote, gjithsesi aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve në përgjithësi, Shënimet në Box nuk janë të përshtatshme për të përpiluar kërkime të hollësishme.

Nëse dëshironi ta provoni atë për të formuar mendimin tuaj, mund të regjistroheni për një llogari personale pa ruajtje të cloud prej 10 GB me Box dhe të shkarkoni klientin e desktopit ose aplikacionet e lëvizshme. Për ata që e shikojnë Kutinë si një zgjidhje për ruajtjen e cloud, ne gjithashtu kemi një përmbledhje të biznesit Box.

Alternativa për shënimet e kutive

Pikat e forta & dobësitë

Features

Box Notes është një aplikacion për marrjen e shënimeve në re që është pak a shumë si Microsoft OneNote, me ngjashmërinë më të madhe është se është i integruar me renë Box, ashtu si OneNote është i integruar me OneDrive.

Gjithashtu si OneDrive, Box Notes ka një klient desktop për krijimin e shënimeve që janë të disponueshme si për Windows ashtu edhe për MacOS. Ju nuk duhet të punoni përmes një klienti në internet si ju me Fletoren Zoho (lexoni rishikimin tonë të Notebook Zoho).

Sidoqoftë, hyrja e shfletuesit është atje nëse e dëshironi atë përmes ndërfaqes së ruajtjes në cloud të Box. Versioni në internet i Box Notes duket dhe sillet ashtu si klienti i desktopit, dhe është i dobishëm për të hyrë dhe redaktuar shënime nëse jeni në një kompjuter që nuk ju përket. Për më tepër, ekzistojnë gjithashtu Box për Android dhe Box për aplikacionet iOS që do t’ju lejojnë të përdorni dhe të bëni shënime.

Ndarja me shënime në kuti

Si një kompani me përdoruesit e biznesit në objektivin e saj, Box Notes gjithashtu ka disa veçori të shkëlqyera për bashkëpunimin në vendin e punës. Deri në 20 njerëz mund të redaktojnë të njëjtën shënim në të njëjtën kohë. Mund të ndani qasje në shënime përmes postës elektronike ose duke gjeneruar një lidhje që tregon atë shënim.

Nëse jeni pronari i llogarisë ose një administrator i caktuar, mund të mbikëqyrni përdorimin e Shënimeve në Box nga konsola e administratorit Box.com, e cila regjistron raste të shënimeve të krijuara rishtazi, të shikuara, të redaktuara dhe të fshira.

  Rishikimi i Simplenote - Azhurnuar 2023

Box Notes gjithashtu krijon versione të reja shënimesh çdo 30 sekonda. Verifikimi ju lejon të gjurmoni ndryshimet e shënimeve dhe të mbështillni ato të padëshiruara.

Karakteristikat e Munguara të Shënimeve të Kutive

Sidoqoftë, përderisa disa nga aftësitë e tij janë të dobishme dhe ne si kjo Kutia ka zhvilluar një klient desktop, mjeti në vetvete mbetet shumë larg programeve kryesore për marrjen e shënimeve atje kur bëhet fjalë për grupin e përgjithshëm të veçorive. Miss-i më i madh është mungesa e fletoreve për të organizuar shënimet tuaja siç mundeni me Evernote dhe OneNote (lexoni rishikimin tonë Onenote).

Gjithashtu mungon aftësia për të etiketuar shënime me etiketa të personalizuara (p.sh., “idetë e librit”, “recetat”, “rrezja e vdekjes së vrasësve”). Kjo e bën të vështirë të renditësh më vonë shënimet e ndërlidhura; më së shumti që mund të bësh me Shënimet e Box është një “e preferuar” e një shënimi, e cila është goxha e padobishme pasi shënimet e tua fillojnë të grumbullohen, duke folur praktikisht.

Një problem tjetër që kemi me mjetin është që Box Notes ka një qasje shumë statike për marrjen e shënimeve. Ju nuk mund të organizoni tekstin kudo që dëshironi siç mundeni me OneNote, nuk ka shumë mundësi për formatimin e teksteve të pasura dhe nuk ka mjete vizatimi. Të paktën mund të futni lista (përfshirë listat e kontrollit), imazhe dhe tabela në shënimet tuaja, por gjithçka që ndjehet bukur 2015-ën.

Mund të duket sikur po e grumbullojmë pak, por gjithashtu dëshirojmë që Box Notes të kishte një kapëse në internet, siç përfshijnë fletoret më të mira dixhitale, duke të lejuar që të krijosh shënime automatikisht nga faqet e internetit duke përdorur një shtesë të shfletuesit.

Për këtë çështje, Evernote, siç mund të lexoni në Evernote Review tonë, gjithashtu ju lejon të dërgoni postë elektronike automatikisht në fletoren tuaj për ruajtje dhe ka disa receta të shkëlqyera IFTTT dhe Zapier për të automatizuar gjëra si krijimi i shënimeve bazuar në postimet në mediat sociale. Box Notes nuk bën asnjë nga këto gjëra.

Kutia jep disa rekomandime për kufijtë për krijimin e shënimeve, megjithëse nuk ka ndonjë përcaktim të qartë dhe rekomandimet janë më shumë për arsye të performancës. Tejkalimi i kufijve të rekomanduar gjoja mund të shkaktojë vonesë serioze, megjithëse ne nuk e provuam atë (sepse disa nga ne në të vërtetë kishin një jetë shoqërore këtë javë, faleminderit shumë).

Disa nga këto limite të rekomanduara janë mjaft të larta, të tilla si 200 faqe tekst ose 500,000 karaktere për shënime individuale. Disa, nga ana tjetër, janë më kufizuese, si mbajtja e listave nën 100 artikuj të linjës dhe imazhet nën 20MB.

Sigurisht, me shumë mundësi ndikimi në kufizimin e Shënimeve të Kutive do të jetë sa ruajtje në re keni. Më tej, ne do t’i hedhim një sy çmimeve për t’ju dhënë një ide më të mirë se cilat janë ato kufij.

Çmimeve

Box Notes nuk kushton asgjë në vetvete, por kërkon që të regjistroheni në një llogari të ruajtjes së cloud Box. Kutia do t’ju japë 10 GB hapësirë ​​ruajtje falas nëse jeni përdorues në shtëpi, gjë që është e mjaftueshme për të mbajtur mjaft shënime. Sidoqoftë, ajo hapësirë ​​ndahet, kështu që mund të zhduket shpejt nëse përdorni ruajtjen e reve të Box për të grumbulluar dokumentet, videot, fotot dhe skedarët e tjerë, gjithashtu.

Nëse kjo do të jetë rasti, do të duhet të rifreskoni në Box Personal Pro. Me 11,50 dollarë në muaj për vetëm 100 GB hapësirë ​​magazinimi, kjo është një nga marrëveshjet më të këqija në ruajtjen e cloud (pCloud, për shembull, ju jep 2TB hapësirë ​​ruajtjeje për 8 dollarë në muaj; lexoni rishikimin tonë të pCloud për më shumë në lidhje me këtë). Arsyeja për këtë ndoshta qëndron në faktin se Box nuk kujdeset vërtet për tregun e shtëpisë, duke qenë së pari një zgjidhje biznesi.

  Rishikimi Evernote - Përditësuar 2023

Në atë shënim, kompania ka disa mundësi tërheqëse të planit të biznesit, duke përfshirë ruajtje të pakufizuar për 17,30 dollarë për përdorues në muaj (minimumi i tre përdoruesve). Kombinuar me kutitë e shënimeve, plane të tilla mund të ndihmojnë në drejtimin e projekteve bashkëpunuese për biznesin tuaj.

Sidoqoftë, nëse thjesht kërkoni një aplikacion për marrjen e shënimeve, nuk ka të ngjarë që të apeloni shumë kur ka marrëveshje më të mira atje, përfshirë shënime të pakufizuara me fletoren Zoho falas (lexoni rishikimin tonë të Notebook Zoho).

Eksperienca e perdoruesit

Përdorimi i Shënimeve të Kutive së pari kërkon krijimin e një llogarie Box. Kredencialet janë të njëjta si për aplikacionin për marrjen e shënimeve, ashtu edhe për shërbimin e ruajtjes së cloud. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të instaloni dhe të identifikoheni në klientin e desktopit të Shënimeve Box.

Klienti është paraqitur shumë thjesht, kështu që nuk duhet të zgjasë shumë për të mësuar rrugën tuaj rreth. Poshtë diferencës së majtë, janë opsionet e navigimit për të kaluar ndërmjet kutisë suaj (ku mbahen të gjitha shënimet), shënimet e fundit dhe shënimet e preferuara.

Më tej poshtë, ka butona navigimi për të hapur cilësimet dhe për të parë shkurtoret e tastierës gjithashtu.

Kolona e parë e klientit rendit shënimet tuaja, ndërsa dritarja në të djathtë është një dritare me tekst, duke ju treguar përmbajtjen e shënimit që keni zgjedhur dhe duke ju lejuar ta redaktoni atë.

Mbi dritaren e tekstit, do të keni qasje në opsionet e formatimit të tekstit. Sidoqoftë, këto mundësi janë të kufizuara në:

  • Ndryshimi i ngjyrës dhe madhësisë së fontit tuaj
  • Teksti i guximshëm, nënvizimi ose italikimi
  • Shtimi i listave të kontrollit, listave të numrave dhe listave të shënuara

Nuk ka asnjë mundësi për të ndryshuar llojin e fontit tuaj, kështu që ju adhuruesit e komikëve do t’ju duhet të shikoni diku tjetër.

Për më tepër, Box Notes nuk ju lejon të krijoni vizatime falas, ose të merrni shënime të shkruara me dorë, madje edhe në smartphone ose tablet. Ky është një disavantazh i madh nëse po përpiqeni të diagraminoni proceset në shënimet tuaja (ose karikatura qesharake doodle të shefit tuaj gjatë takimeve të statusit të projektit).

Kutitë e shënimeve nuk ju japin shumë në mënyrën e karakteristikave të organizatës, as, siç diskutuam më parë. Ju mund të bëni shënime “të preferuara” dhe ekziston një veçori kërkimi, por pa një mënyrë për të etiketuar shënimet ose për t’i organizuar ato në fletore, është shumë e thjeshtë të humbësh gjurmët e gjërave.

Kur krijoni një shënim të ri, mund të zgjidhni nga një listë modelesh për të thjeshtuar procesin disa. Opsionet e shablloneve përfshijnë “axhendën e takimit”, “kalendarin” dhe “statusin e projektit”.

Ndoshta gjëja jonë e preferuar në lidhje me Shënimet e Box është që ju të mund të ndani shënime me të tjerët përmes adresës së postës elektronike ose duke krijuar lidhje që dikush mund të përdorë.

Kjo e lehtëson ndarjen e shënimeve të takimeve me të tjerët dhe bashkëpunimin në planet e projektit. Siç u përmend, Box Notes mund të lehtësojë deri në 20 redaktues menjëherë. Ndërsa dyzet gishtat në byrek janë disa shumë, kur bëhen gabime ju mund të rrokullisni shënime me veçorinë e versionit të Box Note.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të lënë komente në shënime dhe të etiketosh të tjerët në ato komente.

  Rishikimi i Google Keep - Përditësuar 2023

Karakteristikat e bashkëpunimit shtojnë vlerë në përvojën e përdoruesit, por Shënimet e përgjithshme të Kutive thjesht nuk japin fleksibilitet të mjaftueshëm për të bërë më të mirë disa aplikacione të tjera për marrjen e shënimeve atje. Shtë e dobishme për takimet, për të qenë të sigurt, por me shumë mundësi do të irritojë ata që kanë nevojë për liri më krijuese.

siguri & intimitet

Si një shërbim që tërheq më shumë drejt bizneseve sesa konsumatorët në shtëpi, me Kutinë do të merrni përgjithësisht siguri dhe intimitet më të besueshëm sesa do me një shërbim si Google Drive (lexoni rishikimin tonë të Google Drive për të zbuluar pse).

Ndërsa Box ruan çelësat e enkriptimit të përdorura për të përplasur skedarët tuaj në serverat e tij të brendshëm, kompania nuk fiton para nga të ardhurat e reklamave siç bën Google. Kjo do të thotë që shënimet tuaja nuk ka të ngjarë të skanohen për fjalë kyçe dhe të shndërrohen në fushata të synuara të marketingut, që është më pak garanci me Google Keep (lexoni rishikimin tonë të Google Keep).

Nga ana tjetër, për shkak se Box menaxhon çelësat e enkriptimit, kompania mund të jetë e detyrueshme të detyrohet të zbatojë programet e mbikëqyrjes qeveritare dhe kërkesat e zbatimit të ligjit. Kutia integrohet me Boxcryptor nëse doni të bllokoni skedarët tuaj me encryption private, megjithatë Boxcryptor nuk do të punojë me Shënimet e Box (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor).

Nuk ka shumë në mënyrën e aplikacioneve të afta për marrjen e shënimeve me njohuri zero në treg për të cilat dimë. Sidoqoftë, SpiderOak më parë ka deklaruar se do të lëshojë një në 2023 (lexoni rishikimin tonë SpiderOak) dhe SafeRoom një të përdorur për të kriptuar të dy Evernote dhe OneNote, duke siguruar siguri më të mirë sesa do të merrni me Shënimet e Box..

Kutia mbron shënimet në tranzit midis pajisjeve tuaja dhe cloud duke përdorur sigurinë e shtresës së transportit (TLS), e cila duhet të ndihmojë në mbrojtjen e çdo përpjekjeje në përgjimin e internetit. Nga ana e serverit, mendimet tuaja private do të jenë të koduara duke përdorur AES 256-bit, rekomandojnë dhe protokollin më të zakonshëm që përdoret për shërbimet e cloud..

Kutia gjithashtu ju lejon të ndizni autentifikimin me dy faktorë (2FA). Kjo veçori do t’ju kërkojë të futni një kredencial shtesë kur hyni nga një makinë e panjohur. Ideja është që të mbron nga shkeljet nëse duhet të vidhet fjalëkalimi i Kutisë suaj. Besueshmëria shtesë është një kod sigurie i dërguar në smartphone tuaj.

Aktgjykimi i formës së prerë

Box Notes nuk është një aplikacion i tmerrshëm për marrjen e shënimeve, por nëse nuk shiteni në Box Business si zgjidhje për sinkronizimin dhe ndarjen e ndërmarrjes tuaj, ka shumë mundësi më të mira atje. Ne themi që edhe me një plan të lirë për ruajtjen e cloud 10 GB Box të disponueshëm për përdorim personal.

Problemi me kutitë e shënimeve është se, nëse jeni një mbajtës i bollshëm i shënimeve, është thjesht shumë e thjeshtë të humbni gjurmët e mendimeve tuaja në lëvizjen dixhitale pa fletore dhe etiketa për t’i mbajtur gjërat drejt. Ne gjithashtu zbulojmë se Shënimet e Kutive thjesht nuk janë të shkëlqyeshme për krijimin e shënimeve dinamike pa mjete vizatimi dhe më shumë mundësi formatimi të tekstit.

Nëse ju pëlqen ideja e një aplikacioni shënimesh të integruar me ruajtjen tuaj në re, kombinimi OneNote dhe OneDrive është një mundësi më e mirë, në përgjithësi, duke ofruar shumë më tepër karakteristika dhe fleksibilitet, përveç një integrimi të SafeRoom për të koduar në mënyrë private shënimet tuaja.

Kjo është marrja jonë, sidoqoftë. Ne i mirëpresim mendimet tuaja në Shënimet e Kutive në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me