Rishikimi i Drive iCloud – Përditësimi 2023

Rishikimi i Drive iCloud

Zgjidhja e integruar e ruajtjes së cloud të Apple ofron lehtësi përdorimi dhe çmim të shkëlqyeshëm, por përdoruesit e përparuar mund ta gjejnë veten të irrituar për shkak të funksionalitetit të tij të kufizuar.

Shqyrtime për ruajtjen në cloud

iCloud Drive është një nga shërbimet më të përdorura të ruajtjes së cloud në treg, në asnjë pjesë të vogël pasi që vjen i paketuar me ndonjë dhe të gjitha produktet e Apple. Përkundër këtij pozicioni gati monopolist, shërbimi ofron shpejtësi dhe besueshmëri me një çmim të mirë, megjithëse kalimi në një tjetër nga ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes së reve mund të jetë një dhimbje e vërtetë.

Sidoqoftë, iCloud Drive nuk është pa problemet e tij: Klienti i tij i PC është i konceptuar dobët, ai nuk ofron versionimin e skedarëve dhe ndarja e skedarëve me iCloud Drive është ende një punë në zhvillim e sipër. Për një vështrim se si grumbullohet deri në një ngritje të industrisë, shikoni artikullin tonë krahasues të Dropbox vs iCloud. 

Apple ofron falas 5 GB hapësirë ​​ruajtjeje të iCloud Drive, kështu që mund ta provoni vetë, pa asnjë rrezik në www.apple.com. Vazhdoni ta lexoni këtë përmbledhje të iCloud Drive për të parë se ku shkëlqen dhe ku bie shkurt. Vini re se nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje rezervë për Macs, ju mund të dëshironi të shikoni IDrive në vend. Për të zbuluar pse, hidhini një sy artikullit tonë të iCloud vs IDrive.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për iCloud Drive

Features

Vizatimi kryesor i iCloud Drive është integrimi i tij me pajisjet Apple, shërbimet dhe aplikacionet e tjera të palëve të treta që Apple ka lejuar në ekosistemin e tij të kontrolluar fort. Nuk është aq e shkëlqyeshme në frontet e tjera, megjithatë.

Ndarja e skedarëve është ende në beta, nuk e mbështet versionimin dhe aplikacioni Windows ndjehet si një pasqyrë e ngathët.

Ajo që ju merrni është një vend i vetëm që shumica e aplikacioneve tuaja do të jenë në gjendje të ruajnë informacione dhe optimizim automatik të ruajtjes. Ata së bashku punojnë shumë mirë për të kursyer hapësirë ​​në hard diskun tuaj

Kushdo që merret me disqet e vegjël të zakonshëm me shumë pajisje Mac do të lehtësohet nga menaxhimi i lehtë i ruajtjes. Ata që pëlqejnë të kontrollojnë me dorë se cilat synca të përmbajtjes dhe cili mbahet në re do të zhgënjehen. Sinkronizimi selektiv nuk është një opsion me iCloud Drive.

Çmimeve

Shumica e produkteve të Apple nuk vijnë më të lira, por çmimet e iCloud Drive janë çuditërisht konkurruese. Kjo pavarësisht se nuk ofron zbritje për abonimet vjetore, siç bëjnë shumë nga shërbimet e tjera në grafikun tonë më të mirë të krahasimit të ruajtjes së cloud.

Dokush mund të marrë 5 GB ruajtje iCloud falas. Kjo është tre gigabajt më shumë se sa ju merrni falas me Dropbox, por nuk do t’i afrohet renditjes në pesë zgjedhjet tona më të mira për ruajtje të lirë në re.

Vlera me iCloud Drive vjen kur të filloni të paguani për ruajtje.

Shumë shërbime të ruajtjes së cloud ju japin një mundësi 1TB. iCloud nuk do, por do t’ju japë 2TB për 9,99 $. Ky është i njëjti çmim si 1TB me Google Drive dhe Dropbox. Sidoqoftë, është dy dollarë më shumë sesa plani 2TB i Sync.com (shikoni rishikimin tonë të Sync.com dhe rishikimin e Dropbox për ndarjen tonë të skemave të tyre të çmimeve).

  Rishikimi i Dropbox - Përditësuar 2023

Për përdoruesit që kanë nevojë për më pak hapësirë, iCloud ka 50 GB dhe 200 GB plane të ruajtjes, kështu që nuk do të duhet të paguani për ruajtjen që nuk ju nevojitet.

Lehtësinë e përdorimit

iCloud është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur, por vetëm nëse përdorni pajisje Apple. Cilësimet për iCloud ndërtohen direkt në preferencat e sistemit në macOS dhe shpejt mund të kontrolloni përdorimin tuaj nga “në lidhje me këtë Mac”.

Integrimi me desktopin Mac është gjithashtu i përshtatshëm, duke i bërë sendet e desktopit në dispozicion në çdo pajisje tjetër të sinkronizuar në llogarinë tuaj të iCloud.

Për fat të keq, megjithëkëtë, miqësia e këtij përdoruesi iCloud është në dyshim. Ndërfaqja e shfletuesit është jashtëzakonisht e kufizuar dhe klienti iCloud për Windows është i çuditshëm.

Ndërsa iCloud bën një punë të shkëlqyeshme duke sinkronizuar produktet e Apple, aplikacioni Windows ndihet i shkëputur. Në vend të sinkronizimit të bibliotekës suaj të fotografive, iCloud përdor tre dosje të veçantë në Windows: shkarkime, ngarkime dhe të përbashkëta.

Dosja e shkarkimeve gjithashtu nuk shton automatikisht foto të shkarkuara më parë. Kjo ndihmon në kufizimin e përdorimit të ruajtjes, por gjithashtu e bën bibliotekën tuaj fotografike në Windows të paplotë.

iCloud-Windows-Fotografitë-Integrim

Dosjet e aplikacioneve janë gjithashtu të padisponueshme në Windows. Në shumë raste, nuk do t’ju duhen gjithsesi pasi aplikacionet për të cilat ruajnë skedarë mund të ekzekutohen vetëm në macOS ose iOS. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për to, do t’ju duhet t’i transferoni ato me dorë ose të merrni parasysh një zgjidhje tjetër për ruajtjen e cloud nëse përdorni një kompjuter.

Klienti macOS nuk është gjithashtu i përsosur. Për shembull, kur shfaq statusin e sinkronizimit të skedarëve, iCloud shfaq disa gabime. Normalisht, skedarët e pa sinkronizuar kanë tregues të veçantë që i mbivendosin ato.

Shpesh dosjet nuk do të kenë një ikonë të statusit, që normalisht do të tregonte që ato sinkronizohen. Sidoqoftë, gjatë testimit zbulova se shpesh nuk ishte rasti. Dosjet e tjera treguan se nuk do të sinkronizoheshin derisa t’i klikoja ato, pas së cilës ata menjëherë do të ndryshonin statusin e tyre.

iCloud funksionon me të vërtetë pa probleme shumicën e kohës, por sigurisht që ka frustrime. Kushdo që përdor një PC Windows më shumë sesa vetëm herë pas here, duhet të marrë në konsideratë opsione të tjera, si çdo nga ruajtja më e mirë e cloud për zgjedh Windows.

Ndarja e skedarëve & syncing

Sinkronizimi i skedarëve është i drejtpërdrejtë me iCloud. Nëse jeni duke përdorur macOS, si dosja juaj e dokumenteve ashtu edhe desktopi sinkronizohen si parazgjedhje.

iCloud gjithashtu do të sinkronizojë fotografitë e ruajtura në Apple Photos.

Shërbime të tjera të Apple sinkronizohen gjithashtu përmes iCloud. Kjo përfshin Vërejtje, Shënime, Siri dhe Kalendarë. Edhe cilësimet e sistemit tuaj mund të sinkronizohen midis pajisjeve.

Sync gjithashtu shtrihet në shumë aplikacione të palëve të treta që integrohen me iCloud. Me raste ka probleme me dosjet e sinkronizuara që i përkasin aplikacioneve të palëve të treta që nuk shfaqen në iCloud Drive dhe dosjet e fshira të aplikacioneve që nuk shkojnë.  

Në përgjithësi, sinkronizimi është në të vërtetë një nga karakteristikat më të forta të iCloud Drive, për sa kohë që nuk i përmbaheni produkteve Apple.

aftësitë e shkëmbimit të iCloud nuk janë aq të forta. Në fakt, historikisht, iCloud nuk ka pasur ndonjë mbështetje gjithëpërfshirëse për ndarjen, ndryshe nga shumica e shërbimeve të tjera kryesore të ruajtjes së cloud. Apple ka shtuar aftësitë e ndarjes në baza individuale për aplikacione vendase si Shënime, Shënime kryesore, numra dhe faqe.

Ndarja nga brenda vetë aplikacionit iCloud Drive është, megjithatë, aktualisht në dispozicion në versionin beta të iOS 11 dhe macOS High Sierra. Versionet zyrtare do të dalin këtë vjeshtë.

  Rishikimi i Amazon Drive - Përditësuar 2023

Zbatimi i deritanishëm duket i fortë. Shumë ofrues të ruajtjes së cloud kërkojnë që të përdorni ndërfaqen në internet për të shkëmbyer skedarë. Tipari i ndarjes beta i iCloud mund të përdoret në mënyrë vendase në Finder. Klikoni me të djathtën mbi artikullin, shkoni te “share” dhe klikoni në “shtoni njerëz”.

Ju mund të vendosni leje për t’i lënë të tjerët të redaktojnë skedarët tuaj dhe të ndajnë përmbajtjen tuaj. Në çdo moment, gjithashtu mund të përfundoni ndarjen në mënyrë që skedari të bëhet përsëri ekskluzivisht i juaji.

Megjithatë, funksioni i ri nuk do të mbështesë mbrojtjen e fjalëkalimit për lidhjet ose do t’ju lejojë të vendosni datat e skadimit të lidhjeve, siç bëjnë disa shërbime të ruajtjes së cloud, duke përfshirë Dropbox, Sync.com dhe pCloud.

Tipari i ardhshëm i ndarjes është gjithashtu i kufizuar në skedarë individualë.

Ju nuk mund të ndani dosjet, kështu që iCloud ende nuk do të jetë mjeti më i mirë për projekte më të mëdha që kërkojnë qasje në shumë skedarë. Për bashkëpunim, një zgjidhje e ruajtjes së cloud si Google Drive është një bast më i mirë (lexoni rishikimin tonë të Google Drive për fotografinë e plotë). Gjithashtu, mbani në mend tiparet e beta janë subjekt i ndryshimeve.

shpejtësi

Një nga mangësitë më të mëdha të iCloud është shpejtësia e saj.

Për të vlerësuar se sa shpejt transferon skedarët iCloud, unë bëra disa teste të shpejtësisë duke përdorur një dosje të zigabitur të zigë që Cloudwards.net përdor për prova. Lidhja Ethernet e përdorur për të kryer testet ka shpejtësi mesatare prej 29.54Mb / s poshtë dhe 5.88Mb / s lart.

Këtu janë rezultatet:

File File Test (846.2 MB) Koha e ngarkimit: Shpejtësia e ngarkimit: Koha e shkarkimit: Shpejtësia e shkarkimit:
Test 1: 19:42 5.81Mb / s 22:27 5.07Mb / s
Testi 2: 19:65 5.74Mb / s 19:78 5.70Mb / s
mesatare: 19:53 5.76Mb / s 21:03 5.30Mb / s

Këta numra nuk janë të mirë. iCloud kërkon gati 20 minuta për të ngarkuar një dosje 1 GB, e cila nuk është e tmerrshme, veçanërisht me shpejtësi 5.88Mb / s. Sidoqoftë, fakti që u deshën 20 minuta për të shkarkuar të njëjtin dosje është një kruese për kokë. Gjysma e asaj kohe do të ishte e pranueshme.  

Këto rezultate do të jenë mjaft zhgënjyese në izolim, por ikona e statusit të gabuar të iCloud e bën të vështirë të dihet kur skedarët janë me të vërtetë në sinkron. Me Apple ndjekur një përvojë krejtësisht të qetë, ku gjithçka funksionon, problemet e sinkronizimit janë edhe më të bezdisshme.

siguri & Politika e privatësisë

Kushdo që kujton rrjedhjen e fotografive të iCloud në vitin 2014 mund të jetë i befasuar kur ka parë një vlerësim të lartë për sigurinë dhe privatësinë. Shtë e rëndësishme për të adresuar incidentin. Përgjegjësi i hakerit në të vërtetë nuk ishte në gjendje të përdorte një sulm brutal të forcës dhe mbështetej në phishing për të fituar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e të famshëmve.

Episodi është më shumë një kujtesë për të përdorur një fjalëkalim të fortë për të mbrojtur llogarinë tuaj, sesa një gabim sigurie në fundin e Apple.

Apple ka disa karakteristika të mira sigurie për të ndihmuar në mbrojtjen e përmbajtjes suaj të iCloud dhe një artikull për të përfituar prej tyre.

Një tipar i tillë është autentifikimi me dy faktorë, i cili funksionon duke kontrolluar pajisjet e besueshme përpara se të lejojë hyrjet. Në pajisjet eCloud Drive nuk e njeh, do t’ju kërkohet të shkruani një kod gjashtë shifror të dërguar në pajisjen tuaj mobile.

Në serverat e Shofer iCloud, të dhënat tuaja janë të koduara duke përdorur AES 128-bit, një protokoll pothuajse i pathyeshëm. Vlen të përmendet, sidoqoftë, ajo postë, e ruajtur gjithashtu në iCloud, është një përjashtim dhe nuk është i koduar në pushim. iCloud Drive gjithashtu përdor TLS për të mbrojtur të dhënat në tranzit.

  Rishikimi i ThunderDrive - Përditësuar 2023

iCloud Drive nuk është një ofrues me njohuri zero, sidoqoftë. Ndërsa disa nga shërbimet e Apple, si iMessage, janë të koduara nga fundi në fund, në mënyrë që Apple të mos mund t’i përdorë kurrë të dhënat tuaja, iCloud Drive nuk merr të njëjtin trajtim. Kjo do të thotë që Apple mban çelësat e kriptimit në skedarët tuaj iCloud Drive, të cilat mund të jenë vjedhur ose përdorur për të dorëzuar skedarët tuaj nën urdhrin e gjykatës.

Sidoqoftë, Apple ka qenë mjaft i sigurt dhe nuk është shumë bashkëpunues me zbatimin e ligjit. Për përdoruesin mesatar, iCloud do të jetë mjaft i sigurt. Sidoqoftë, nëse siguria e plotë është me rëndësi të madhe për ju, do të shërbeni më mirë me një ofrues me njohuri zero si Sync.com.

Intimiteti mbrohet gjithashtu nga Apple. Informacioni juaj nuk do të shitet tek reklamuesit dhe Apple vetëm regjistron të dhënat e përdorimit për qëllime zhvillimi me pëlqimin tuaj.

Shërbimi ndaj klientit

Vlerësimi i mbështetjes së klientit për iCloud Drive është interesant. Kur shikojmë mbështetjen e klientëve të shërbimit cloud, një nga pengesat më të shpeshta që hasim është mungesa e mbështetjes telefonike. Për iCloud Drive, megjithatë, është mungesë e opsioneve të tjera.

Nëse kërkoni ndihmë për iCloud në faqen e internetit të Apple, mund të merrni përgjigje në një nga dy mënyrat: përmes telefonit ose përmes faqes së komunitetit iCloud. Nuk ka asnjë mbështetje në email ose chat. Ndërsa përfshirja e mbështetjes telefonike është fantastike, shërbimi më i mirë i klientit vjen me një zgjedhje.

Sistemi i thirrjeve është shumë i mirë. Apple shmang pritjet e bezdisshme në telefon duke ju dhënë mundësinë e një përgjigje.

Komuniteti mbështetës është më pak mbresëlënës. Anëtarët shpesh janë të dobishëm dhe mund t’ju japin zgjidhje të problemeve, por shumë nga pyetjet që njerëzit shtrojnë janë nën radar. Për shembull, kjo pyetje për ndarjen e dosjeve të shënimeve nuk është përgjigjur ndonjëherë megjithë tetë përdorues të tjerë që zgjedhin “edhe unë kam këtë pyetje”.

Fatkeqësisht, nuk është një rast i izoluar. Mbështetja përmes forumit është një listë e zareve. Ju mund të gjeni përgjigjen e saktë që ju nevojitet ose të keni plotësisht fat, me pyetjen tuaj të ulur në pavlefshmërinë e bashkësisë së mbështetjes përgjithmonë.

Për shkak se Apple ka dyqane me tulla dhe llaç, ai është në gjendje të ofrojë ndihmë personalisht për iCloud Drive, diçka që disa pak ofrues të tjerë të ruajtjes së cloud mund të pretendojnë. Ky opsion është ideal për dikë që nuk është shumë i aftë me teknologjinë dhe ka nevojë për udhëzime hap pas hapi.

Edhe pse më shumë opsione do të ishin një përfshirje e mirëseardhur kur kërkoni ndihmë me iCloud Drive, mbështetja e përgjithshme është e fortë. Apple “gjenitë” në dyqan e dinë se çfarë po bëjnë dhe operatorët e thirrjeve janë të dobishëm.

Aktgjykimi

iCloud Drive nuk është zgjidhja për të gjithë. Do të ketë shumë njerëz që shohin disa nga çështjet e diskutuara në këtë përmbledhje si prishës të marrëveshjeve. Nëse keni nevojë për një zgjidhje ruajtjeje të njohurive zero, një mjet të fuqishëm bashkëpunimi ose përdorni Windows gjerësisht, merrni parasysh opsionet e tjera.

Për përdoruesin mesatar të Apple, megjithatë, iCloud Drive është një shërbim solid që i mban pajisjet tuaja të punojnë së bashku me një normë konkurruese. Tashmë është futur në sistemin operativ, kështu që vetëm duhet të filloni ta përdorni.

Cilat janë mendimet tuaja për zgjidhjen e ruajtjes së cloud të Apple? A e rekomandoni atë, ose do të doni më shumë të shkoni për një shërbim tjetër nga rishikimet tona të ruajtjes në cloud? Na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me