Sync.com Review – Përditësuar 2023

Rishikimi i Sync.com

Pa dyshim, ofruesi i preferuar i ruajtjes së Cloudward.net, Sync.com ofron lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë dhe sigurinë me një çmim të arsyeshëm. Ajo gjithashtu ka një plan të bukur falas që mund të përdorni për ta provuar atë, dhe del nga kutia me encryption zero të njohurive të përfshira. Lexoni të gjitha detajet në rishikimin tonë të plotë të Sync.com.

Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Sync.com u themelua në vitin 2011 në Kanada miqësore me intimitetin dhe qëndron si ofruesi ynë më i mirë i ruajtjes së cloud. Nuk është i përshtatshëm për bashkëpunim si disa nga hapësirat më të mira për ruajtjen e cloud, për shkak se përqendrimi i tij është siguria me njohuri zero, e cila nuk luan mirë me aplikacionet e palëve të treta.

Thënë kjo, siguria e Sync.com është e nivelit të lartë dhe kjo reflektohet në opsionet e kontrollit të përmbajtjes, të cilat mbrojnë skedarët dhe dosjet tuaja të përbashkëta.

Kjo nuk është për të thënë që Sync.com është perfekt: Klientët e saj në internet dhe në desktop funksionojnë mirë, por ata do të përfitonin nga një llak i vogël. Klienti në internet ka disa operacione të çuditshme dhe klienti i desktopit ndihet pak i vjetëruar. Kjo nuk e pengon Sync.com të ketë aftësi të forta të shkëmbimit, megjithëse. Shërbimi përfiton nga ligjet kanadeze të privatësisë, do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni për privatësinë tuaj.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Sync.com

Features

Për shkak të qasjes së ngushtë të Sync.com ndaj sigurisë, nuk hyn në API e aplikacioneve të palëve të treta, siç janë ato nga Microsoft, Asana, Slack dhe Trello. Kjo do të thotë se nuk integron me ta për të shfrytëzuar produktivitetin dhe tiparet e bashkëpunimit të tyre. Thënë kështu, përparësia e sigurisë është një justifikim i mirë për të mos pasur aplikacione të palëve të treta si, të themi, Google Drive ose Dropbox.

Nëse keni nevojë, sidoqoftë, lexoni rishikimin tonë të Google Drive dhe rishikimin e Dropbox për të parë se cilat mjete të produktivitetit dhe tiparet që ata ofrojnë.

Ju mund të përdorni planetin e biznesit Solo dhe Business Pro të Sync.com për të vrojtuar skedarët e Zyrës, .pdf, kontaktet dhe më shumë në shfletues.

sync.com-Vault-tipar

Për dallim nga dosja sinkronizuese, e cila rezervon deri në re dhe kërkon hapësirë ​​atje dhe në hard diskun tuaj, Vault ju lejon të ruani skedarë dhe dosje pa i sinkronizuar ato me pajisjet e tjera. Shtë një veçori e shkëlqyeshme nëse keni nevojë të bëni kopje rezervë ose kurseni hapësirë.

Mundësitë e versionit të Sync.com, të cilat ju lejojnë të rivendosni ndryshimet e skedarit në rast të një aksidenti ose korrupsioni të shkaktuar nga një gabim në disk ose ransomware, janë gjithashtu të vini re. Llogaritë falas mund të kthehen 30 ditë dhe llogaritë e primit nuk kanë kufij. Kjo është arsyeja pse Sync.com u rendit e para në ruajtjen më të mirë në cloud për artikullin e versionit.

Shtë gjithashtu zgjedhja më e mirë në ruajtjen më të mirë në cloud për renditjen e skedarëve të mëdhenj falë mos vendosjes së kufijve në madhësinë e skedarëve ose ngarkimet.

Përmbledhje e Karakteristikave të Sync.com

Sync.com Logowww.sync.com

Fillon nga 500 $ muaj për 1000 GBAll Plans

Sync

Dosja e sinkronizimit

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Sinkronizimi selektiv

Menaxhimi i bandës

Sinkronizoni çdo Dosje

Ndarja e skedarëve

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Fjalëkalimet e lidhjes

Datat e skadimit të lidhjes

Ndarja e dosjes

Lejet e Dosjeve

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Ngarkoni lidhje

prodhimtari

Paraprakisht skedari

Redaktoni skedarët

Bashkëpunim brenda aplikacionit

Zyra Online

Google Docs

Shënime App

Rishikim në media

Aplikacione celulare

Mbajtja e skedarit të fshirë

versioning

WebDAV

siguri

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Njohuri zero

Autentifikimi me dy faktorë

Vendndodhja e serverit
Kanadë

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Plan falas

Çmimeve

Sync.com ka disa nga planet më të mira të çmimeve në treg. Në fakt, konkurrenti i vetëm për të është pCloud. Lexoni rishikimin tonë të pCloud nëse keni nevojë për një shërbim alternative me çmime të mëdha.

Ju nuk mund të paguani në muaj, por kjo nuk duhet të ketë shumë rëndësi sepse marrëveshjet vjetore janë konkurruese. Për referencë, plani 1TB i Dropbox kushton 2 dollarë më shumë në vit sesa plani Personal Pro 2TB i Sync.com, por ofron gjysmën e ruajtjes. Plani tjetër personal i Sync.com, Pro Personal 500GB, është gjithashtu një marrëveshje e mirë me 49 dollarë në vit.

Plani i biznesit Solo është i shkëlqyeshëm nëse jeni një biznes njeri. Për 96 dollarë në vit, ju merrni 2TB ruajtje, mbështetje prioritare me email, pajtueshmëri me rregullore të ndryshme dhe një garanci në kohë 99.9 përqind.

Business Pro dhe Business Pro Advanced kërkojnë të paktën dy përdorues. Ato sigurojnë përkatësisht 1TB ose 10TB hapësirë ​​për ruajtje. Business Pro ofron mjete administrimi, siç janë tastiera me shumë përdorues admin dhe faturimi i centralizuar. Business Pro Advanced ka një veçori që homologu i tij nuk e bën: përshkallëzimin e bisedës live.

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është një kategori e rëndësishme sepse përcakton se sa e këndshme është përdorimi i shërbimit. Shërbimet duhet të jenë të drejtpërdrejta dhe intuitive për t’u përdorur. Një model tërheqës duhet ta bëjë atë përvojë edhe më tërheqëse. Kjo duhet të jetë e vërtetë për klientët në desktop, ueb dhe celular.

Megjithëse Sync.com kohët e fundit azhurnoi klientin e saj në internet, ka hapësirë ​​për përmirësim.

sync.com-sync-web-app

Klienti në internet tregon skedarët tuaj në një listë ose pamje të rrjetit. Ju mund të ndryshoni shpejt midis tyre dhe mund të kërkoni nëpër to duke aplikuar një filtër. Qosha e sipërme e majtë ka lidhje me faqet Vault, sharing dhe ngjarje dhe këndi i sipërm i djathtë mban llogari dhe ndihmon menutë.

Ana e djathtë mban menunë e veprimit, e cila ndryshon në varësi të asaj që keni zgjedhur nga lista e skedarëve. Mund të kryeni të njëjtat veprime nëse klikoni në tre pikat e lidhura me një skedar ose dosje. Qasja në menunë duke përdorur klikimin e djathtë do të ishte më e shpejtë dhe më e përshtatshme, megjithëse.

Një zgjedhje tjetër e projektimit që qëndron në një mënyrë të keqe është mënyra e funksionimit të shkarkimit. Nëse vendosni të shkarkoni një skedar, kur transferimi përfundon, hapet një dritare dhe ju pyet që ta ruani. Rezultati është i njëjtë si me qasjen tradicionale për të shkarkuar, por është akoma konfuz.

Lëvizja e skedarëve ose dosjeve është gjithashtu e ngathët sepse nuk mund t’i tërhiqni dhe t’i heqni ato. Përkundrazi, duhet t’i lëvizni ato duke përdorur një opsion menuje. Karakteristika tërheqëse dhe tërheqëse është e disponueshme kur ngarkoni skedarë në klientin në internet, por kërkon që ju të klikoni “ngarkoni” për të mundësuar zonën tërheqëse dhe zbritëse, pastaj tërhiqni skedarin në të në vend që thjesht të hidhni një skedar kudo.

Ato mund të duken të vogla, por ka qasje më të mira atje, përfshirë ato të OneDrive. Për të parë sesi e bën atë shërbim dhe aplikacionet e tij mbresëlënëse të bashkëpunimit, lexoni përmbledhjen tonë në OneDrive. Nëse keni nevojë për më shumë intimitet sesa ofertat e OneDrive, por ende dëshironi lehtësi të mirë të përdorimit, lexoni rreth MEGA në shqyrtimin tonë MEGA.

sync.com-sync-folders

Klienti i desktopit është i ngjashëm me shumë zgjidhje të tjera. Ai ndjek modelin standard të sinkronizimit i cili përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Ju mund të përdorni ikonën e tabaka për të hyrë në dosjen tuaj të sinkronizimit, preferencat ose klientin në internet. Dritarja e preferencave është e dobët, por tregon gjithçka që duhet të dini në mënyrë të qartë.

Megjithatë, ne preferojmë të shohim dritaren e qendrës së kontrollit, e cila jep një përmbledhje të plotë të llogarisë tuaj.

sync.com-desktop-settings

Klienti i desktopit punon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Për shërbimet e ruajtjes së cloud që luajnë mirë me pinguin, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin Linux.

sync.com-mobile

Aplikacioni celular është në dispozicion për Android dhe iOS. Shtë e ngjashme me aplikacionet nga ofruesit e tjerë të ruajtjes së cloud. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në të njëjtat karakteristika si klienti në internet. Nëse aktivizoni ngarkimin e kamerës, mund të ngarkoni automatikisht foto dhe video në re. Ju gjithashtu mund të përdorni skedarët jashtë linje.

Aplikacioni përfshin bllokimin e kodkalimit, vërtetimin e gjurmëve të gishtërinjve dhe mundësinë për të bllokuar hyrjen nga aplikacionet e tjera ndërsa kodi i kodkalimit është aktivizuar.

Ndarja e skedarëve & syncing

Karakteristikat kryesore të shërbimeve të ruajtjes së cloud janë sinkronizimi i skedarëve dhe i shkëmbejnë ato sepse përcaktojnë se si do t’i pasqyroni të dhënat tuaja në cloud dhe do t’i ndani ato pasi t’i transferoni atje.

Shkëmbimi përmes aplikacionit në internet është zgjidhja më e dukshme dhe Sync.com bën një punë të shkëlqyeshme për të. Kur rri pezull mbi një dosje ose skedar, shfaqet një buton që ju lejon të ndani. Mund të ndani gjithashtu duke zgjedhur një skedar ose dosje dhe duke klikuar pjesën në menunë e shiritit anësor.

sync.com-sharing

Ju mund të ndani një skedar si një lidhje, të cilën Sync.com do ta enkriptojë, edhe në një llogari falas. Ekzistojnë dy mënyra për ta dërguar atë: përmes një emaili ose ta kopjoni dhe ngjitur atë.

sync.com-ndarjen-settings

Kushdo që të zgjidhni, ju mund të mbroni pjesën tuaj duke bërë të mundur opsionet e kontrollit të përmbajtjes. Mund të vendosni një fjalëkalim duke përdorur një llogari falas, e cila është e rrallë, për të thënë të paktën. Plus, mund të fshini një lidhje për të ndaluar ndarjen ose për të mundësuar intimitetin e rritur.

Intimitet privat i Sync.com

Intimiteti i zgjeruar mundëson kriptim nga fundi në fund në lidhje të përbashkëta. Vini re se nuk mbështet skedarë më të mëdhenj se 500MB, shfletuesit e vjetër të uebit dhe Safari celular, sidoqoftë. Marrësit e lidhjeve tuaja në shfletues të pashapërmuar do të shohin një gabim kur përpiqeni të përdorni ato. Ju mund të fikni intimitetin e përmirësuar për të shmangur atë. Nëse e bëni këtë, protokolli SSL do të mbrojë skedarët tuaj brenda-tranzitit.

Në krye të intimitetit të përmirësuar, pajtimtarët premium marrin akses në datat e skadimit, kërkesat e skedarëve me lidhje të ngarkimit, kufijtë e shkarkimit, mënyra vetëm e shikimit për dokumente dhe imazhe, njoftime me email për aktivitetin e lidhjeve dhe statistika të shkarkimit.

Njoftimet e postës elektronike janë të dobishme nëse doni të mbani nën kontroll atë që po ndodh me aksionet tuaja, dhe funksioni nuk ofrohet nga shumë ofrues. Modaliteti i vetëm Paraprakisht është i dobishëm nëse doni të tregoni përmbajtjen e skedarit pa e aktivizuar atë për ndarje.

Ju gjithashtu mund të krijoni dosje ekipi duke përdorur klientin në internet. Kjo ju lejon të menaxhoni hyrjen për çdo përdorues ose për një dosje me leje të përdoruesit, të tilla si vetëm leximi dhe leximi-shkrimi.

Ka një faqe lidhjesh që tregon atë që ke ndarë me të tjerët, por nuk ka atë që tregon ato që të tjerët kanë ndarë me ju.

Nëse doni të ndani nga klienti i desktopit, mund ta përdorni atë për të ndarë një lidhje, e cila e kopjon atë në klipin tuaj, por nuk ju njofton për të, ose “menaxhoni lidhjen e sinkronizimit”, e cila hap klientin në internet, në mënyrë që të mund të ndani ajo prej andej.

Aplikacioni celular nuk është pas klientëve të tjerë të Sync.com. Ju mund ta përdorni atë për të dërguar skedarë si një shtojcë përmes aplikacioneve në telefonin tuaj, por kërkon që ju të shkarkoni skedarin e parë. Nëse nuk dëshiron ta bësh atë, mund të përdorësh opsionin “menaxho lidhjen”. Kjo ju lejon të dërgoni një lidhje ose kopje në clipboard. Ju mund ta mbroni lidhjen me një fjalëkalim ose ta fshini atë për të ndaluar ndarjen.

Me të gjitha ato karakteristika, nuk është çudi që Sync.com është në krye të ruajtjes më të mirë të cloud tonë për listën e ndarjes.

sync.com-sync-folders

Ju mund të sinkronizoni skedarët duke përdorur dosjen sinkronizuese, por nuk do të jeni në gjendje të sinkronizoni dosjet e tjera. Ajo që mund të bëni, megjithëse është të zgjidhni një dosje tjetër për të vepruar si një dosje sinkronizimi. Nëse keni nevojë për të ruajtur skedarë ose dosje në internet pa sinkronizim, mund të zgjidhni “kopje në kasafortë” nga menyja e klikoni me të djathtën. Skeda e përparuar nga paneli i kontrollit të desktopit ju lejon të përjashtoni dosjet nga sinkronizimi.

Lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin e sinkronizimit për disa alternativa.

shpejtësi

Serverët e Sync.com janë në Ontario, Kanada. Shpejtësia e transferimit tuaj do të varet nga sa jeni afër tyre, si dhe nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit. Ne nuk ishim afër kur i bëmë testimet tona sepse kemi përdorur një lidhje WiFi në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps.

Ngarkimi mori gati dy herë kohën që do të prisnim që të merrte. Kriptimi nga fundi në fund dhe distanca jonë ndaj serverit ngadalësuan ngarkimin. Duke marrë parasysh këtë, rezultatet ishin të shpejta.

Shkarkimi nuk vuajti shumë nga kriptimi, por ishte akoma shumë më i ngadaltë nga sa duhej të ishte, me një mesatare prej 18 minutash dhe 35 sekondash.

TestetPërpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatare:
Ngarko kohën 00:40:00 00:41:00 00:41:00
Koha e shkarkimit 00:17:42 00:19:00 00:18:35

sync.com-rrjet-settings

Si parazgjedhje, Sync.com ngarkon dhe shkarkon skedarë pa kufizuar gjerësinë e bandës. Nëse jeni në një plan të kufizuar ose procesi i sinkronizimit ndërhyn në aktivitet tjetër, ju mund të shpejtoni shpejtësitë tuaja duke klikuar me të djathtën mbi ikonën e shiritit të detyrave Sync.com dhe duke zgjedhur “preferencat”. Zgjidhni butonin “rrjet” për të vendosur kufijtë e shpejtësisë së ngarkimit dhe shkarkimit.

Sync.com nuk përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut për shkak të zbatimit të tij me njohuri zero, por një përfaqësues na informoi me një email se tipari është në punime.

siguri

sync.com-sigurisë

Sync.com është një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së cloud në treg. Në fakt, është në krye të listës sonë më të sigurt për ruajtjen e cloud. ’Shtë zgjedhja jonë kryesore midis shërbimeve më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero. Angazhimi i saj për sigurinë shkon deri aty sa ju nuk mund të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke përdorur një email përveç nëse aktivizoni aftësinë në llogarinë tuaj.

Sync.com përdor protokollin TLS për të mbrojtur skedarët gjatë transferimit nga shkeljet, të tilla si sulmet njeri-në-mes dhe encryption, i cili siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Lloji i encryption Sync.com përdor është AES 256-bit.

Keyselësat e enkriptimit mbrohen gjithashtu duke përdorur RSA 2048-bit. Pasi të dhënat tuaja të arrijnë në një server, ato përsëriten nëpër vende të shumta të qendrës së të dhënave. Qendrat e të dhënave takohen ose tejkalojnë SOC Type-2 dhe përdorin arkitekturën RAID për të parandaluar dështimet e serverëve të çojnë në humbjen e të dhënave.

Siguria e njohurive zero përdorin që dikush tjetër përveç jush të lexojë skedarët tuaj, por Sync.com nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni. Kjo do të thotë që hapësira juaj do të jetë e kyçur dhe nuk do të keni mundësi të përdorni skedarët tuaj. Mund të fikni njohuri zero, por një qasje më e mirë është të përdorni një menaxher të fjalëkalimit. Zero-njohuri është në dispozicion për llogari falas, e cila është e rrallë.

Sync.com gjithashtu ka autentifikim me dy faktorë. Shtë një veçori e shkëlqyeshme për të ndaluar hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Megjithatë, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë që nga fillimi. Kur aktivizohet, duhet të vendosni një kod të veçantë sigurie sa herë që të regjistroheni. Mund ta merrni kodin me email ose përmes Google Authenticator në telefonin tuaj.

intimitet

Me një siguri kaq të fortë, është mirë të shihet që privatësia nuk është një pasojë. Bazuar në Ontario, serverët e Sync.com janë nën mbrojtjen e ligjeve të intimitetit miqësore ndaj konsumatorit në Kanada, të cilat rregullohen nga statutet e përcaktuara në Ligjin për Mbrojtjen e Informacionit Personal dhe Dokumentet Elektronike.

Politika e privatësisë e Sync.com përshkruan 10 parimet qeverisëse: përgjegjshmërinë, identifikimin e qëllimeve, pëlqimin, mbledhjen e kufizuar, përdorimin e kufizuar, saktësinë, masat mbrojtëse, hapjen, hyrjen individuale dhe pajtueshmërinë sfiduese. Politika ia vlen të lexohet. Vetëm Tresorit mund ta përputhen atë, kështu që nëse doni një shërbim alternative me intimitet të fortë lexoni rishikimin tonë të Tresorit.

Përveç që është në përputhje me rregulloret e Kanadasë, Sync.com respekton Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave për përdoruesit e saj në Bashkimin Evropian. Për më shumë informacion mbi këtë, lexoni udhëzuesin tonë për GDPR.

Shërbimi ndaj klientit

Sync.com ka një qendër ndihme që tregon pyetjet më të njohura në krye dhe i ndan pjesën tjetër në kategori, gjë që e bën më të lehtë të gjesh atë që po kërkon. Ekziston gjithashtu një kuti kërkimi, nëse nuk doni të kërkoni vetë një përgjigje. Shumë nga përgjigjet kanë video me ta për t’ju ndihmuar të ndiqni zgjidhjen.

sync.com-mbështetje

Nëse nuk mund të gjeni një përgjigje, mund të kontaktoni Sync.com përmes një formule në internet e cila ju drejton në mbështetje teknike, shitje ose mbështetje të përgjithshme. Orët kryesore të tryezës së ndihmës janë nga e hëna në të premte, 8 e mëngjesit deri në 8 pasdite. lindje.

Ka ndihmë jashtë atyre orëve për raste urgjente. Abonentët profesionistë marrin mbështetje prioritare ndaj pajtimtarëve që nuk paguajnë. Nuk ka asnjë mbështetje në email ose bisedë, por kjo është e zakonshme kur merren me zgjidhje jo-EFSS.

Sync.com nuk ka as një forum përdorues, por kjo nuk është për t’u habitur duke marrë parasysh se nuk ka aq përdorues sa disa nga konkurrentët e tij më të njohur.

Ne dërguam disa pyetje për të parë se sa shpejt do të marrim një përgjigje. Erdhi në rreth katër orë, që është një rezultat i shkëlqyer duke marrë parasysh se ishim në një llogari gjyqësore.

Aktgjykimi

Sync.com është një shërbim i fortë, për të thënë të paktën. Nëse vlerësoni intimitetin dhe sigurinë tuaj, nuk duhet të kërkoni më tej. Sidoqoftë, do të vijë me një çmim sepse Sync.com sakrifikon shpejtësinë e sinkronizimit për sigurinë e sinkronizimit. Zero-njohja gjithashtu e ndalon atë të punojë me aplikacione të palëve të treta. Përvoja e tij e përdoruesit ka nevojë për më shumë punë.

Thënë kështu, ndarja e sigurisë është e fortë dhe politika e saj e intimitetit nuk ka klauzola të dyshimta. Në fakt, është më e qartë dhe më e plotë se sa kemi parë me shumicën e zgjidhjeve të tjera për ruajtjen e cloud. Shkëmbimi është bërë mirë dhe ka mundësi të fuqishme të kontrollit të përmbajtjes. Plus, planet e saj të çmimeve janë konkurruese kur krahasohen me vlerësimet tona të tjera për ruajtjen e cloud.

Whatfarë mendoni për Sync.com? A janë çmimi, siguria dhe intimiteti i tij mjaft tërheqës për ju apo preferoni të punoni me aplikacione të palëve të treta duke përdorur shërbime më pak të sigurta për ruajtjen e cloud?

Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.