Rishikimi i VideoPad – Azhurnuar 2023

Rishikimi i VideoPad

VideoPad është një redaktues falas që ilustron idenë që ju të merrni atë që paguani. Megjithëse e bën atë që bën në mënyrë të arsyeshme mirë, ju mund të dëshironi të kërkoni një mjet më të rrumbullakosur sesa këtë. Lexoni rishikimin tonë të plotë për VideoPad për detaje.

rishikime të redaktorit të videos

VideoPad nga NCH Software është një program themelor për redaktimin e videove që mund ta përdorni falas për sa kohë që është për qëllime jo-komerciale. Programi përshtatet me atë çmim, sidoqoftë. Ka shumë prej mjeteve që i keni gjetur me redaktorët e tjerë të videos që kemi shqyrtuar, por nuk bie më pak nga programi ynë më i mirë i redaktimit të videove.

Ndërfaqja është e vjetëruar dhe kundërintuitive. Redaktorët e rinj do ta kenë më të vështirë ta mësojnë atë krahasuar me programet e tjera dhe veteranët do të ndjehen sikur kanë ndërmarrë një hap masiv poshtë me rrjedhën e punës. Plus, programi shpesh belbëzon dhe përplaset papritur, duke shkaktuar nevojën për të përsëritur punën tuaj.

VideoPad është një çantë e përzier. Nëse mund të toleroni atë që i mungon dhe të metat në ato që ka, nuk duhet të ketë asgjë që ju ndalon ta përdorni falas.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për VideoPad

Features

VideoPad_001

Ata që kanë redaktuar video më parë do të jenë të njohur me afatet kohore të VideoPad dhe rrjedhën e punës të tregut. Të dy mënyrat plotësojnë njëra-tjetrën sepse mund të parashtroni idenë e përgjithshme të projektit tuaj në mënyrën e tregimit dhe të bëni rregullimin e duhur në afatin kohor.

VideoPad ju jep këngë për video të pakufizuara për të punuar me të. Kjo është e jashtëzakonshme për projekte të komplikuara sepse e bën programin mjaft të gjithanshëm. Nëse projekti juaj kërkon shumë elemente vizuale, do t’ju duhet sa më shumë këngë të jetë e mundur.

Sasia e pjesëve audio që merrni në VideoPad varet nga sa paguani për të. Home Edition ju jep këngë të pakufizuara të redaktimit të videove, por vetëm dy këngë audio. Edicioni Master ju jep këngë audio të pakufizuara.

Ne na pëlqen kjo shkathtësi sepse vetëm ju bën të paguani atë që ju nevojitet. Shumica e projekteve të thjeshta nuk do të kërkojnë më shumë se dy këngë audio, duke e bërë VideoPad të shkëlqyeshme për gjëra të tilla si videot në shtëpi. Nëse një projekt është kompleks, si një video muzikore ose film do të ishte, do t’ju duhet më shumë hapësirë.

Efektet e VideoPad

Marrja e tekstit në videot tuaja është më e ndërlikuar sesa duhet të jetë. Klikimi i butonave “shto tekstin” ose “shto titullin” fillon një dritare të veçantë redaktimi ku futni tekstin tuaj dhe hartoni si dëshironi të duket. Procesi nuk është intuitiv. Programet e tjera të redaktimit ofrojnë një mënyrë më të thjeshtë dhe më të pastër për të marrë gjëra të tilla si tituj, kredi dhe tekst tjetër në projektet tuaja.

VideoPad_002

Biblioteka e efekteve vizuale dhe tranzicioneve në VideoPad është mjaft themelore. Ju mund të korrni kornizën e pamjeve tuaja, tiganit dhe zmadhimit, shtoni turbullimin e lëvizjes dhe rregulloni vlerat e figurave të tilla si ngjyrim, ngopje, ekspozim dhe më shumë. Ata janë të mirë për atë që bëjnë, por nuk shkojnë shumë.

Biblioteka e efekteve përfshin një numër filtrash të paracaktuar që mund të përdorni për t’i dhënë videove tuaja një pamje të veçantë. Filtrat përfshijnë “të zezë & e bardhë, “” sepia “,” vizion natës “,” X-ray “,” film i vjetër “dhe më shumë. Ata janë një mënyrë e mirë për t’i dhënë klipeve tuaj një pamje të unifikuar, por ato nuk kanë pranë mjeteve të korrigjimit të ngjyrave dhe mjeteve të shtimit që gjenden në programin tjetër të redaktimit të videove.

VideoPad_003

Një tjetër vend ku VideoPad bie poshtë është në seksionin e redaktimit audio. Ajo nuk ka mikser zëri sepse ka një program motër, MixPad, i cili merret me punën e thelluar audio. Ju mbetet vetëm aftësia për të shkurtuar klipet e tingullit, rregulloni vëllimin dhe shtoni zbehje dhe efekte. Për ndonjë gjë tjetër, do t’ju duhet një program tjetër.

VideoPad_004

Biblioteka e efekteve audio gjithashtu lë shumë për të dëshiruar. Ju mund të shtoni gjëra të tilla si reverb, jehonë dhe shtrembërim, por jo shumë më tepër. Për më tepër, ju mund të rregulloni shpejtësinë e audios dhe madje ta luani atë në të kundërt, por kjo është standarde për shumicën e programeve të redaktimit të videove

VideoPad vjen me një bibliotekë mbresëlënëse të tingujve të aksioneve që mund t’i përdorni falas. Ju mund të zgjidhni nga qindra tinguj nga këmbanat, telefonat, brirët dhe të shtënat me armë deri tek zhurmat e ambientit dhe tonet e vendosjes së humorit. Sigurohuni që të shfletoni bibliotekën e tingullit përpara se të paguani elementin që po kërkoni.

Biblioteka e tingujve të aksioneve gjithashtu vjen me një përzgjedhje mbresëlënëse të muzikës. Ju merrni dhjetëra këngë në zhanre të tilla si blu, klasik, valle dhe rock. Do këngë është instrumentale dhe e gjatë 30 – 40 sekonda. ’Shtë mirë nëse jeni duke punuar në një projekt por nuk keni shumë para për të licencuar muzikë.

VideoPad_005

Ekrani i Gjelbër VideoPad

Një nga themelet e programeve të redaktimit të videove është çelësi i kromës. Kjo ju lejon të bëni pamjet që keni filmuar para një ekrani të gjelbër (ose ekranit blu) dhe të vendosni çfarëdo imazhi që dëshironi pas tij. Kjo është e shkëlqyeshme për vendosjen e njerëzve në një planet të huaj ose thjesht para një harte të motit.

Ashtu si çelësi i kromës, redaktimi 3D dikur ishte vetëm studiot e mëdha të Hollivudit. VideoPad ju lejon të importoni, modifikoni dhe eksportoni pamjet e kapura në një format 3D, si dhe të ktheni pamjet 2D në 3D. Shtë një mjet argëtues, edhe nëse dëshiron të rivendos pushimet e familjes tënde në dimensionin e tretë.

Megjithëse VideoPad është i pajtueshëm me pamjet 360 shkallë, mjetet që ai ofron janë të pakta në krahasim me programet e tjera në pikën e tij të çmimeve. Kjo nuk duhet të jetë një ndërprerje e marrëveshjeve, sepse videoja me 360 ​​gradë nuk përdoret nga shumë njerëz. Thënë kështu, formati po fiton vrull, kështu që VideoPad duhet të azhurnojë ofertat e tij së shpejti.

Përmbledhje e Karakteristikave të VideoPad

Logoja e VideoPadwww.nchsoftware.com

Fillon nga 167 $ muaj Të gjitha Planet

Sistemi Operativ

Windows

mushama

Linux

Features

Redaktimi 4K

Mjetet e kamerave të veprimit

Chroma Key (ekrani jeshil)

Redaktimi i Video 360 gradë

Redaktimi Multicam

Eksportoni në YouTube

Eksportoni në Facebook

Eksportoni në Vimeo

Optimizimi i pajisjes

Djegia në DVD

Djeg te Blu-ray

Çmimeve

VideoPad vjen në dy versione: Home Edition dhe Master’s Edition. Home Edition kushton rreth 60 dollarë dhe është gjithçka që ju nevojitet për shumicën e projekteve. Kufizimi në dy këngë audio do të pengojë përparimin tuaj për projekte më komplekse, megjithëse. Plus, Home Edition nuk është i pajtueshëm me shtojcat nga zhvilluesit e palëve të treta, kështu që ju jeni të kufizuar në ato që ofron VideoPad.

Përditësimi në Edicionin e Masterit ju jep këngë të pakufizuara për të punuar me të dhe aftësinë për të punuar me shtojcat. Mimi duket si shumë për të paguar për atë funksionalitet shtesë, por nëse e shihni që VideoPad është programi për ju dhe synoni të bëni projekte video komplekse, ia vlen të holla shtesë.

Nëse nuk doni të paguani 99 dollarë para, por prapë doni përvojën e plotë të VideoPad, mund të blini një pajtim në Edicionin e Masterit për 5,50 dollarë në muaj. Kjo funksionon vetëm 66 dollarë në vit. Ju merrni azhurnime pasi ato janë lëshuar gjithashtu, që do të thotë të mos prisni (ose të paguani) për azhurnimin e versionit tjetër. Shtë gjithashtu një opsion i mirë nëse e dini se do t’ju duhet vetëm për një kohë të shkurtër.

Ju gjithashtu mund të përdorni një version plotësisht funksional VideoPad falas. ’Shtë teknikisht një version provë, kështu që VideoPad ju nxit të blini një licencë sa herë që përpiqeni të eksportoni. Edhe kështu, ju mund ta shkarkoni VideoPad falas për përdorim personal, jo-komercial.

Lehtësinë e përdorimit

Ndërfaqja e VideoPad ndihet sikur është hequr 10 vjet nga e tanishmja. Përdoruesit e veteranëve do të ndjehen sikur kanë ndërmarrë një hap të madh poshtë dhe do të luftojnë me paraqitjen e vjetëruar. Evenshtë edhe më keq për fillestarët që duhet të mësojnë të redaktohen në ndërfaqen e datës. Kjo nuk do të thotë që fillestarët nuk mund ta heqin atë, por programet e tjera e bëjnë atë më mirë.

Programit i mungojnë gjithashtu disa mjete që e bëjnë më të lehtë përdorimin. Për shembull, nuk ka tema ose shabllone të paraprogramuara. Ai gjithashtu nuk ka një krijues automatik të videos, siç bëjnë programet e tjera. Nëse VideoPad përfshiu ndonjë gjë që e bëri të shpejtë dhe të lehtë për të bërë një video, do të ishte shumë më e denjë për të blerë.

Thënë kështu, NCH Software ndërmerr hapa për t’u siguruar që përdoruesit e dinë se si funksionon programi. Uebfaqja e saj përfshin një sasi të mirë mësimesh dhe përgjigje për pyetje të zakonshme. Plus, kanali YouTube i kompanisë ka qindra video mësimore që mbulojnë të gjitha produktet e saj. Ata janë të dobishëm, por jo aq gjithëpërfshirës sa ato që ofrojnë programet e tjera.

Format e skedarëve & Mbështetje për rezolucionin

VideoPad është i aftë të punojë me formatet më të njohura të skedarëve video. Ju mund të importoni dhe eksportoni video në .3gp, .asf, .avi, .dv, .flv, .gif, .apng, .mkv, .mov, .mp4, .mpg, .ogv, .rm, .swf,. webm dhe .wmv. Kjo nuk është gjithëpërfshirëse, por për aq kohë sa nuk jeni duke punuar me formate pro, duhet të jetë mirë.

VideoPad_006

Nëse ekzekutoni në një format skedari që nuk mund ta përdorni me VideoPad, mund të duhet ta konvertoni atë me Konvertuesin e Prizmit Video të NCH të Programeve. Përndryshe, ju mund të shikoni udhëzuesin tonë për programin më të mirë konvertues video.

Megjithëse mund të importoni një listë të mirë të formateve audio, duke përfshirë .wav, .mp3, .m4a, .aac dhe më shumë, programit i mungon aftësia për të eksportuar skedarë vetëm audio. Ky është një lëshim i madh dhe një gjë tjetër që duhet të bëni në MixPad.

Duke marrë parasysh se si daton ndonjëherë programi, aftësia për të redaktuar videot me rezolucion ultra të lartë me rezolucion 4K është një përfitim për VideoPad. Ne pyesim veten se sa përdorues që kapin pamjet në atë rezolutë do ta toleronin programin, megjithatë.

Eksporti i VideoPad

VideoPad ju lejon të ndani projektet tuaja të përfunduara direkt në internet pa lënë ndërfaqen e programit. Nga menyja e eksportit, ju mund të publikoni në shërbimet e shkëmbimit, të tilla si YouTube, Facebook dhe Flickr. Kjo është e shkëlqyeshme sepse eliminon disa hapa në procesin e botimit.

Ju gjithashtu mund të ngarkoni videot e përfunduara direkt në shërbimet e ruajtjes së cloud, të tilla si Dropbox dhe Google Drive. Kjo është e përshtatshme sepse skedarët video që grumbullohen në hard diskun tuaj mund të hanë shpejt hapësirën tuaj të ruajtjes. Plus, është gjithmonë një ide e mirë që gjërat të jenë të rezervuara në re.

Nëse e dini që videoja juaj do të shikohet në një pajisje specifike, VideoPad ka profile të para-programuara të eksportit që mund t’i gjeni të dobishme. Ju mund të zgjedhni projektin tuaj për rishikim në smartphone, tablet dhe sisteme lojrash. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni produktin që dëshironi të shihni dhe të klikoni eksportin.

Thënë kështu, zgjedhjet janë Apple-centrike. Ju jep profile specifike për çdo përsëritje të iPhone, iPod dhe iPad, por vetëm paracaktime të përgjithshme “pajisje Android”. Ju merrni një përzgjedhje të mirë të konzoleve të lojërave, megjithëse, duke përfshirë PSP, PSP Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One dhe Nintendo 3DS.

Ju gjithashtu mund të digjni projektet tuaja video mbi media disk optik, siç janë DVD dhe Blu-ray. Bërja e tij është aq e lehtë sa çdo metodë tjetër e eksportit. Thjesht klikoni butonat Blu-ray ose DVD në menunë e eksportit. Ju mund të bëni një disk që do të funksionojë si ai që blini në dyqan ose një disk i të dhënave për qëllime rezervë dhe arkivi.

Performance

Megjithëse VideoPad ka shumë mjete dhe tipare që kërkojmë në programin e redaktimit të videove, ato nuk i bashkon ato në mënyrën e qetë që bëjnë programe të tilla si PowerDirector dhe Adobe Premiere.

Ndërfaqja ndihet një dekadë pa kohë, dhe është ndier në atë mënyrë për një kohë të gjatë. Megjithëse përsëritja më e fundit ka bërë pak për të zbutur programin, ajo ende nuk ndjehet si lloji që duhet të blini në shekullin XXI. Clshtë clunky, counter intuitiv dhe thjesht një përvojë e përgjithshme subpar.

Gjithashtu kemi pasur probleme të performancës gjatë testimit tonë. Programi nganjëherë ngriu dhe u rrëzua, duke na kërkuar që ne të detyrojmë të braktisim dhe rimbushim aplikacionin. Do të duhet të siguroheni që ta ruani shpesh projektin tuaj në mënyrë që të mos humbni orë pune. Plus, sa herë që aplikacioni mbetet, do të keni një sulm të vogël në zemër, duke pyetur veten nëse keni kursyer në minutat e fundit.

Kur testuam VideoPad për këtë përmbledhje, ne përdorëm pamjet që u kapën fillimisht për të bërë një film të shkurtër. Programi ka importuar, redaktuar dhe eksportuar pamjet, si dhe mund të pritet. Kur u mbaruam, eksportuam një video provë 14-minutëshe dhe zgjati rreth 66 minuta. Kjo është e ngadaltë në krahasim me programet e tjera të redaktimit të videove që kemi testuar.

Ne e shikuam produktin e përfunduar përsëri dhe kërkuam papërsosmëritë, siç janë pixelation, turbullira dhe shtrembërime të tjera, gjithashtu. Fotografia ishte e qartë dhe identike me pamjet e burimit, kështu që edhe pse mund të dilni në çështje të performancës ndërsa jeni duke përdorur programin, kjo nuk do të përkthehet në një produkt përfundimtar më të dobët.

Ne gjithashtu eksportuam klipe të shumta një minutëshe në formate të ndryshme për të marrë një ide se sa zgjat programi për të prodhuar skedarë dhe sa të mëdha do të ishin ato skedarë. Rezultatet janë në tabelën më poshtë.

Formati: Koha për eksport (min / sek) Madhësia e skedarit (MB)
1080p (30fps) 03:18 99.1
1080p (60fps) 04:25 112.4
720p (30fps) 02:36 91.1
720p (60fps) 03:10 75.3

Tools

VideoPad ka mjete të tjera që ia vlen të përmenden. E para është aftësia për të kapur video dhe tinguj direkt nga brenda ndërfaqes së saj. Ju mund të regjistroni video me kamerën e kompjuterit tuaj, të shëndoshë me mikrofon dhe madje edhe atë që po ndodh në ekranin e kompjuterit tuaj. Këto mjete janë të shkëlqyera për vlogging, bërjen e mësimeve, ligjëratave dhe më shumë.

VideoPad_007

Ju gjithashtu mund të krijoni klipe me tekst të shëndosha, domethënë mund të shkruani fjalë që dëshironi të dëgjohen dhe VideoPad do të bëjë një skedar të shëndoshë prej tyre. Zëri është mjaft robotik, por është i përshtatshëm nëse keni nevojë për zë, por nuk doni të përdorni tuajin. VideoPad është i vetmi program për redaktimin e videos që ne kemi shqyrtuar që ka këtë aftësi.

VideoPad_008

Një mjet tjetër që vlen të theksohet është stabilizuesi i videos. Kjo ju lejon të rregulloni pamjet e lëkundshme. Kjo është e shkëlqyeshme për videot e kapura me pajisje dore ose nga kamerat që nuk ishin në një trekëmbësh.

VideoPad është një nga programet e pakta për redaktimin e videos në nivelin e konsumatorit që ju lejon të futni tituj të mbyllur për dëgjimin e dëmtuar në videot tuaja. Titrat e mbyllur janë të ndryshëm nga titrat, në të cilat mund t’i ndizni dhe çaktivizoni. Shtë e shkëlqyeshme, veçanërisht nëse e dini që disa nga audienca juaj mund të jenë të vështira për tu dëgjuar.

Ekzistojnë lëshime mjetesh që sjellin poshtë VideoPad kur krahasohen me produktet e tjera. Për shembull, nuk ka një modul me shumë kamera. Kjo do t’ju lejojë të bëni video të së njëjtës ngjarje dhe t’i sinkronizoni dhe modifikoni lehtësisht, gjë që është e mirë për të bashkuar koncerte, ngjarje sportive dhe çdo gjë tjetër që ka të ngjarë të jetë kapur nga më shumë se një kënd.

VideoPad gjithashtu i mungon një modul kamera veprimi. Do të jetë mirë për pamjet e kapura me kamera të specializuara, të tilla si GoPro Hero ose Rylo 360. Ato kamera kapin pamjet me definicion të lartë që kërkojnë kujdes të veçantë dhe mjete. Fatkeqësisht, VideoPad madje i mungon aftësia për të hequr efektin e syrit të peshkut në atë lloj pamjeje.

VideoPad është i disponueshëm për kompjuterat MacOS dhe Windows. Thënë kështu, versioni macOS nuk është aktualizuar në një kohë të gjatë. Edicioni Windows është një version i plotë përpara ofertës së macOS.

Aktgjykimi

Nëse po përdorni VideoPad falas, keni paguar çmimin e duhur. Megjithëse është e mbushur me mjete të dobishme që do t’ju ndihmojnë të bëni një projekt të shkëlqyeshëm, ai mbetet prapa konkurrencës kur bëhet fjalë për rrjedhën e punës, performancën dhe modelin. Nëse jeni të shkurtër me para dhe keni nevojë për të bërë një video, përdorni VideoPad. Nëse mund të paguani për një produkt më të mirë, bëni atë.

Whatfarë mendoni për VideoPad? A planifikoni ta provoni? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.