Si të kopjoni Macin tuaj në vitin 2023

Rikthimi i kompjuterit tuaj Macintosh nuk ka pse të jetë dhimbje. Për fat të mirë, sistemi operativ Macintosh është një nga më të lehtë për të marrë një kopje rezervë për të. Pavarësisht nëse e përdorni makinën e ndërtuar në Koha ose më mirë të kërkoni një zgjidhje të jashtme është shumë e thjeshtë të merrni një kopje rezervë të parë fillestare për Macintosh tuaj.

Sigurisht, për t’i bërë gjërat më shpejt është gjithmonë mirë të dini se cilat skedarë dëshironi të kopjoni. Në atë mënyrë ju mund të zhvilloni një strategji rezervë e cila është e shëndetshme, afatgjatë dhe ju mbron nga të gjitha llojet e fatkeqësive të të dhënave.

Në këtë artikull ne do të kalojmë në procesin e mënyrës se si të kopjoni Mac-in tuaj. Ky artikull supozohet të jetë një shëtitje e shpejtë e zgjidhjeve që mund të përdorni për të kopjuar të dhënat tuaja në Mac. Aktualisht, ne jemi duke punuar në një udhëzues të plotë për të bërë kopje rezervë të skedarëve tuaj në një kompjuter Macintosh. Prandaj rrini të akorduar!

Si të përdorni makinën e kohës

Time Machine është sistemi i ndërtuar në kopje rezervë që vjen me kompjuterin tuaj Macintosh i cili u prezantua në lëshimin “Leopard” të Mac OS X. Pra, nëse jeni duke përdorur një Macintosh nën 10.5 nuk mund të përdorni atë veçori. ne ju sugjerojmë shumë që të azhurnoni sistemin tuaj nëse Mac juaj e mbështet atë. 

Vendosja e makinës me kohë

Së pari, shkoni te Preferencat e Sistemit dhe zgjidhni Time Machine. Ajo që do të gjeni atje është menuja fillestare dhe statusi i konfigurimit të Makinës Time. Nëse thjesht po filloni, ka të ngjarë të fiket.

Filloni makinën e kohës nga Rrethi i Preferencës

Zgjedhja e Diskut tuaj të Kopjimit

Time Machine ju lejon të kopjoni një hard disk të jashtëm, një kapsulë kohore ose një ruajtje të bashkangjitur në rrjet (NAS). Në përgjithësi është më i përshtatshëm për të bërë kopje rezervë në një makinë të rrjetit sepse nuk mund të harroni kurrë ta lidhni diskun e rrjetit tuaj me Macin tuaj. Në këtë mënyrë do të mbani gjithmonë versionet më aktuale të skedarëve tuaj.

Makinë me kohë - Zgjidhni Diskun tuaj rezervë

Goditni butonin Zgjidhni Disk dhe zgjidhni një destinacion ku dëshironi të shkoni në kopje rezervë. Sigurohuni që është në të vërtetë në një makinë të jashtme sepse një kopje rezervë në të njëjtin hard disk si sistemi juaj operativ nuk ka shumë kuptim.

Gjithashtu, sigurohuni që keni hapësirë ​​të mjaftueshme në atë hard disk për të mbështetur plotësisht pajisjen tuaj.

Kriptoni kopjimin tuaj

Para se të filloni të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj, ju rekomandojmë shumë të kodoni kopjen rezervë. Vetëm kontrolloni shenjën e kopjimit të kopjimit të kopjimit dhe Time Machine do t’ju bëjë që të zgjidhni një fjalëkalim të sigurt për kriptimin tuaj rezervë.

Kriptimi i kopjimit të makinerive kohore

Pra, edhe nëse disqet e jashtëm tuaj janë të komprometuar, askush nuk do të jetë në gjendje të lexojë kopjet rezervë tuaj pa fjalëkalimin tuaj. Prandaj sigurohuni që të zgjidhni një fjalëkalim të sigurt me të paktën 8 deri në 10 shifra.

Zgjidhni cilat skedarë për të kopjuar

Ne ju rekomandojmë të bëni një kopje të plotë të sistemit me Time Machine. Kjo do të largojë dhimbjen për të menduar se çfarë lloj skedarësh doni të kopjoni. Sidoqoftë, nëse keni dosje të përkohshme që keni përdorur vetëm për të hedhur skedarë, mund të dëshironi të përjashtoni ato nga rezervimi juaj për të kursyer hapësirë ​​në disk.

Machine Time - Përjashtoni Dosjen për Rezervim

Dhe çështja jonë, ne kemi përjashtuar dosjen Shkarkime pasi të gjithë skedarët brenda tij nuk janë të rëndësishëm për ne dhe goxha shumë të zëvendësueshëm.

Shijoni paqen e mendjes

Urime! Tani jeni duke shkuar në kopjen e parë. Sidoqoftë, ne gjithmonë këshillojmë që një kopje rezervë nuk është e mjaftueshme, prandaj sigurohuni që të vazhdoni të lexoni këtë udhëzues. Ne do të mbulojmë më shumë mundësi për të shtuar rafte tuaj rezervë përfshirë ruajtjen e cloud.

A nuk ju pëlqen Machine Time? Provoni SuperDuper!

Nëse nuk doni të përdorni Makinerinë Time të integruar për kopjet rezervë ose keni nevojë për një personalizim pak më shumë, mund të dëshironi të provoni një softuer për Mac që quhet SuperDuper !. Gjëja e mirë për superduper është që ju mund të krijoni një imazh të diskutueshëm të diskut nga i gjithë sistemi juaj operativ.

Kjo do t’ju marrë një kompjuter pune shumë shpejt pas një dështimi të hard drive. Gjithashtu, është mjaft e lehtë për t’u përdorur. Le të shohim se si.

Kopjoni Hard Drive-in tuaj në një lokacion tjetër

Superduper! është goxha vetë-shpjeguese. Në hapin e parë mund të zgjidhni një hard disk që dëshironi të klononi në një disk tjetër që idealisht është diku i lidhur nga jashtë, qoftë përmes USB ose rrjetit tuaj. Nëse dëshironi, mund të krijoni vetëm një imazh të diskut dhe ta ruani atë në vend, por kjo nuk është një zgjidhje e rekomanduar.

Super Duper - Zgjidhni rezervën tuaj

Zgjidhni skedarët që dëshironi të kopjoni

Superduper! ju lejon të zgjidhni cilat skedarë ju pëlqen të kopjoni. Mund të bëni kopje rezervë të të gjithë skedarëve ose skedarëve specifikë të përdoruesit.

SuperDuper Cilët skedarë dëshironi të kopjoni

Programoni rezervën tuaj

Superduper! vjen me disa opsione të avancuara të planifikimit të rezervave. Ju mund të zgjidhni ditët kur dëshironi që kopja juaj të fillojë, si dhe sa shpesh dhe në cilën kohë ju pëlqen të kopjoni Macintosh-in tuaj.

Programi Super Duper Rezervimet tuaja

Kështu që, mund ta vendosni kopjen rezervë kur të jeni në zyrë dhe kur të ktheheni në shtëpi, rezerva juaj tashmë është e plotë.

Goditi butonin Kopjo Tani

Kur goditni butonin Copy Now SuperDuper! së pari do të fshijë të dhënat që janë në diskun e destinacionit dhe më pas do të kopjoni të gjithë skedarët tuaj për kopjen rezervë. Po ashtu, SuperDuper! ka disa opsione interesante rezervë të kopjimit që ne nuk mund t’i mbulojmë në thellësi këtu në këtë artikull.

Për shembull, mund të përcaktoni se çfarë SuperDuper! do të bëjë pasi të keni përfunduar një kopje rezervë, për shembull të ekzekutoni një skript Shell ose të mbyllni kompjuterin tuaj.

Mos u ngjit vetëm për një rezervë

Ne ju rekomandojmë të keni të paktën dy kopje rezervë për skedarët tuaj. Një kopje rezervë në vend, në një hard disk të jashtëm ose një NAS, dhe një tjetër jashtë faqes, në mënyrë ideale me një ruajtje cloud / shërbim online rezervë. Në këtë shembull, ne do të përdorim SOS Rezervim Online që do të lejojë kopje të lehtë online për skedarët tuaj.

Regjistrohuni për Rezervimin Online SOS dhe Provojeni falas

Ju mund të provoni kopje rezervë në internet për 14 ditë pa asnjë rrezik dhe të shihni nëse ju përshtatet nevojave tuaja. Rezervimi Online SOS është një zgjidhje shumë e sigurt dhe e shpejtë rezervë në internet për skedarët tuaj.

Rishikimi i rezervave në internet SOS
© Cloudward.net

Ai nuk ofron rezervë të pakufizuar në internet, si Backblaze ose Carbonite, por nëse thjesht po filloni, kjo mund të mos jetë e nevojshme. Plani standard do t’ju japë 50 GB për kopjet rezervë.

Vendosja e Rikthim Online SOS

Vendosja e SOS Online Backup nuk është shumë e vështirë për t’u arritur. Kjo do t’ju kërkojë të zgjidhni skedarët që dëshironi të kopjoni dhe analizoni sistemin tuaj në përputhje me rrethanat.

Rezervimi në internet SOS Zgjidhni skedarët tuaj për kopje rezervë

Shërbimet rezervë online në përgjithësi nuk bëjnë kopje rezervë të skedarëve të aplikacionit ose të sistemit, por instalojnë të gjithë skedarët e tjerë që janë ose jo të rikuperueshëm në rast të një dështimi të diskut të ngurtë, si fotot ose videot.

Rezervimi Online SOS - Trego Llojet e përmbajtjes

Gjithashtu SOS Online Backup ju jep një përmbledhje të shkëlqyeshme të llojeve të skedarëve që keni planifikuar për kopje rezervë.

Goditni butonin “Fillimi” për të filluar rezervimin tuaj

Pasi të keni zgjedhur skedarët tuaj e vetmja gjë që duhet të bëni është të godisni butonin Start dhe kopja rezervë juaj po bën rrugën e saj drejt cloud. Në varësi të sasisë së skedarëve që keni, mund të duhen ditë ose edhe javë për të përfunduar një kopje rezervë të plotë.

Rezervimi Online SOS - Filloni Rezervimin tuaj
© Cloudward.net

Pra, mos jini të padurueshëm. Rezervimi online, në këtë rast, do të jetë një kopje rezervë juaj sekondar, kështu që supozojmë se keni plotësuar ose një kopje rezervë të makinës me kohë ose një rezervë tjetër lokale tashmë. Normalisht, SOS Online Backup rezervon vazhdimisht skedarët tuaj, domethënë, sa herë që një skedar ndryshon në kompjuterin tuaj SOS Online Backup do të fillojë për të transferuar skedarët tuaj në serverat e tyre.

Regjistrimi i rezervave në internet SOS Rezervimi i rezervës suaj

Sidoqoftë, gjithashtu mund të planifikoni rezervën tuaj për nevojat tuaja, p.sh. backup orë, ditor ose mujore. Në atë mënyrë ju mund të bëni kopje rezervë kur jeni në zyrë ose nuk përdorni fare kompjuterin tuaj. 

përfundim

Nëse keni zbatuar hapat e përshkruar, atëherë jeni disa hapa përpara nga të gjithë njerëzit e tjerë që nuk kanë një kopje rezervë. Me dy kopje rezervë në vend, ju mund të mbështeteni në jastëkun tuaj të sigurisë duke ditur që të dhënat tuaja janë të sigurta.

Në një artikull tjetër do të trajtojmë se si të rivendosni skedarët tuaj në rast të humbjes së të dhënave. Prandaj rrini të menduar! Ndani përvojën tuaj! Cila është strategjia juaj rezervë me Time Machine ose zgjidhje të tjera rezervë? Cilin shërbim rezervë në internet për të përdorur dhe rekomanduar? Lërini mendimet tuaja në komentet më poshtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me