Menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve për vitin 2023: Truprojat e pazareve

Kur bëhet fjalë për sigurinë në internet, ka disa mjete më thelbësore sesa një menaxher fjalëkalimi. Përveç menaxherëve të fjalëkalimeve, duke e bërë përvojën tuaj të shfletimit më të sigurt duke ju lejuar të përdorni fjalëkalime të gjata, të krijuara në mënyrë të rastësishme, ato gjithashtu e bëjnë përvojën e shfletimit më të lehtë. Me automatizimin, filtrimin dhe mbështetjen për shënimet me porosi, menaxherët e fjalëkalimeve janë një dyqan i vetëm për të dhënat tuaja personale. 

Në këtë udhëzues për menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve falas, ne do t’ju ndihmojmë të depozitoni ruajtjen e fjalëkalimeve tuaja në shfletuesin tuaj. Ne kemi pesë zgjedh nga udhëzuesi më i mirë i menaxherit të fjalëkalimeve që do të sigurojë login tuaj me të mirat në kriptim dhe do të ofrojë disa veçori shtesë në proces. 

Nëse dëshironi të kaloni hoopla, regjistrohuni për një pajtim me LastPass. Edhe pse nuk është një menaxher perfekt i fjalëkalimeve, LastPass ofron më shumë se çdo mjet tjetër me versionin e tij falas. Thënë kjo, ka disa alternativa të denja, përfshirë Bitwarden, për të cilat mund të lexoni më shumë më poshtë.

Menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve 2023

  1. LastPass
  2. Bitwarden
  3. KeePass
  4. NordPass
  5. RememBear

1. LastPass

LastPass renditet si menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve falas për një arsye: sinkronizimi i shumë pajisjeve. Siç kemi parë me mjete të tjera të panumërta, duke përfshirë Dashlane, 1Password dhe Sticky Password, sinkronizimi me shumë pajisje është veçoria kryesore e rezervuar për nivelet premium. Me LastPass, megjithatë, ju merrni atë falas. 

LastPass-Slider1

Edhe pse nuk është menaxheri i vetëm falas i fjalëkalimeve me sinkronizim të shumë pajisjeve – ne do të flasim për të tjerët në një moment – LastPass është më i miri. Shtë një produkt tregtar, i përshtatshëm me tiparet dhe përdorshmërinë që prisni nga ndonjë mjet i paguar. Kjo përfshin automatizimin e shkëlqyeshëm, një sfidë sigurie dhe një ndërfaqe të mrekullueshme të shfletuesit. Ajo gjithashtu vjen me një gjenerator të mirëfilltë të fjalëkalimeve.

LastPass-rishikim-AutoFill

LastPass është i shëndoshë edhe sa i përket sigurisë. Edhe pse mjeti pësoi një goditje në 2015, modeli me njohuri zero të LastPass mbroi të dhënat e përdoruesve. Sulmuesit filluan me bazat e të dhënave të kriptuara, por sepse LastPass nuk e ruan fjalëkalimin tuaj master – çelësin e përdorur për të deshifruar të dhënat – hakerat nuk kishin asgjë më shumë se një grumbull gibberish. 

Si një menaxher popullor, falas i fjalëkalimeve, LastPass ka qenë cak i disa polemikave që datojnë nga hakmarrja e vitit 2015. Sidoqoftë, nga testimi ynë, LastPass mund të shkojë gishtërinjtë me ndonjë menaxher tjetër të fjalëkalimeve kur bëhet fjalë për sigurimin e të dhënave tuaja.

Përditësimi në Premium LastPass

Edhe pse plani pa pagesë i LastPass është i shkëlqyeshëm, mungojnë disa tipare në krahasim me opsionin e paguar. Abonimi me 3 dollarë në muaj shton mbështetje teknike me përparësi dhe ndarje një-në-shumë. Plani falas është i kufizuar në një nga një për ndarjen, do të thotë që ju mund të ndani vetëm një fjalëkalim me një përdorues tjetër. 

Më e rëndësishmja, Premium vjen me automatikë për aplikim. Edhe pse LastPass nuk ka një aplikacion lokal – mjeti është i rezervuar për shfletuesin tuaj – pajtimtarët që paguajnë mund të shkarkojnë LastPass për Aplikime. Ky mjet ju lejon të automatizoni fjalëkalimet për aplikimet lokale si ju në shfletuesin tuaj. 

LastPass ka disa mundësi të tjera anëtarësie, përfshirë një plan familjar të denjë për menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për familjet. Ju mund të mësoni më shumë rreth atyre opsioneve në rishikimin tonë të plotë të LastPass. Nëse dëshironi të kaloni pak kohë me të, gjithashtu mund të regjistroheni për llogari. 

  Isfarë është sekreti i përsosur përpara? Një udhëzues për vitin 2023

2. Bitwarden

Bitwarden është menaxheri i vetëm i fjalëkalimeve që kemi testuar që është afruar me shkatërrimin e LastPass (lexoni pjesën tonë Bitwarden vs Lastpass). Sshtë një menaxher me fjalëkalim me burim të hapur dhe është lehtësisht i thjeshtë për t’u përdorur. Megjithëse i mungojnë disa nga komoditetet e menaxherëve më shumë fjalëkalim tregtar, Bitwarden vë në turp mjete të tjera me burim të hapur. 

bitwarden-slider2

Pa harxhuar para, Bitwarden ofron sinkronizim me shumë pajisje, ruajtje të pakufizuar dhe mundësi të vërtetimit me dy faktorë. Ekziston edhe një plan Premium, megjithëse siç theksuam në rishikimin tonë në Bitwarden, ai ndjehet si një plan “mbështetës për zhvilluesit” më shumë se gjithçka tjetër. 

Thënë kështu, plani Premium është i lirë me 10 dollarë në vit, duke shtuar mbështetjen e klientit me përparësi, 1 GB ruajtje të skedarëve, opsione shtesë 2FA dhe një raport shëndetësor me fjalëkalim. 

Ekzistojnë plane me shumë përdorues, duke përfshirë një plan familjar dhe biznesi. Ndërmarrja, e cila është plani i Bitwarden i përqendruar në bizneset, bëri listën tonë të menaxherëve më të mirë të fjalëkalimeve për biznesin e vogël. Shtë më e shtrenjtë se menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve të biznesit, siç është Zoho Vault, megjithëse vjen me karakteristika të përparuara si integrimi i Active Directory. 

Pruditërisht me burim të hapur

Shumica e mjeteve me burim të hapur janë të vështira për t’u përdorur (do të marrim një shembull të tillë tjetër). Fatmirësisht, nuk është kështu me Bitwarden. Shtë një menaxher i sigurt për fjalëkalime, i përshtatshëm me një auditim publik nga Cure53, një model me njohuri zero dhe burim të disponueshëm publik në GitHub. Edhe pse tingëllon si përrallë e njohur e softuerëve të tjerë me burim të hapur, Bitwarden ndjehet si një produkt tregtar. 

bitwarden-new-theme

Ndërfaqja është e pastër, me Bitwarden që ofron një UI fleksibël të përshtatshëm me tema të shumta. Edhe pse nuk është aq e personalizueshme sa 1Password, Bitwarden ndihet më i fortë se disa menaxherë të tjerë me fjalëkalim të paguar (lexoni për një shembull rishikimin tonë të menaxherit të fjalëkalimit Steganos). Nëse jeni në gardh, nuk ka arsye të mos e tërheqni Bitwarden për një provë. 

3. KeePass

KeePass është ana më e keqe e monedhës me burim të hapur. Edhe pse është i fortë për sa i përket tipareve, veçanërisht për një menaxher falas me fjalëkalim, KeePass është pas kurbës përsa i përket shfrytëzueshmërisë. Prapëseprapë, për sa kohë që nuk keni ndër mend t’i ndani duart tuaja, ai ofron shumë funksionalitet për asnjë monedhë, përfshirë sinkronizimin e shumë pajisjeve. 

KeePass-slider4

Për dallim nga dy hyrjet tona të mëparshme, KeePass është falas dhe vetëm falas. Ju mund të mbështetni ekipin e zhvillimit me dhurime përmes PayPal ose transferimit me tela, ose të angazhoheni për një kontribut mujor përmes Flattr. Megjithatë, nuk ka një mundësi premium. Ju merrni gjithçka me planin falas. 

“Everythingdo gjë”, në këtë rast, do të thotë gjithçka. KeePass është një menaxher shumë fleksibël i fjalëkalimeve, duke ofruar zgjedhje të shumëfishta kur bëhet fjalë për mënyrën e ruajtjes së fjalëkalimeve, si për sa i përket vendndodhjes ashtu edhe sigurisë. Në shumë mënyra, ndjehet si softver i kriptimit, duke ju lejuar të rregulloni mënyrën e vërtetimit, sigurimit dhe menaxhimit të hyrjeve tuaja. 

KeePass-bazës së të dhënave-settings

Më shumë opsione zakonisht nënkupton përdorim më të keq, dhe kjo për fat të keq është rasti me KeePass. Aplikacioni i desktopit është i përditshëm për të marrë rreth, me një ndërfaqe përdoruesi të datës dhe një mbivlerësim të opsioneve. Techies nuk duhet të ketë një kohë të vështirë duke punuar rreth e rrotull, por të porsaardhurit ka të ngjarë të gjejnë opsionet e KeePass ‘tepër dërrmuese.

  Pesë Shërbimet më të mira të VPN për iPhone 2023: Armor për Apple

4. NordPass

NordPass është një menaxher i fjalëkalimeve nga gjigandi i rrjetit privat NordVPN (lexoni rishikimin tonë të NordVPN). Edhe pse opsioni i paguar është aty ku NordPass hyn në vete, versioni falas nuk është shumë i keq. Ai përfshin të gjitha tiparet thelbësore të shërbimit, duke përfshirë edhe mbushjen automatike dhe autosave, por vetëm për një pajisje të vetme. 

nordpass-Slider1

Sinkronizimi me shumë pajisje dhe ndarja e fjalëkalimeve nuk janë të disponueshme me versionin falas, dhe megjithëse është zhgënjyese, NordPass është ende një nga menaxherët më të mirë falas me fjalëkalim përreth. Builtshtë ndërtuar rreth lehtësisë së përdorimit, shumë si NordLocker. Ndërfaqja është e thjeshtuar, siç është aplikacioni i shfletuesit, dhe ngritja është një fllad falë mbështetjes së gjerë të importit të NordPass. 

nordpass-rishikim-import

Përveç fjalëkalimeve, NordPass mbështet shënime dhe ruajtje të kartave të kreditit, por asgjë tjetër. Dëmtuesi është sinkronizimi i shumë pajisjeve. Një azhurnim në Premium është i nevojshëm nëse doni të përdorni hyrjet tuaja nëpër pajisje. 

Fatmirësisht, çmimi Premium nuk është shumë i lartë. NordPass kushton më pak se 3 dollarë në muaj nëse blini kohëzgjatjen më të gjatë, duke ofruar sinkronizim me deri në gjashtë pajisje dhe ndarjen e fjalëkalimeve. 

Sa i përket sigurisë, NordPass është i shëndoshë. Gjithçka është e mbyllur pas fjalëkalimit tuaj master, të cilin NordPass ka njohuri zero për të. Në vend të kësaj, kriptimi ndodh lokalisht me XChaCha20, që do të thotë që NordPass nuk i sheh kurrë fjalëkalimet tuaja në një formë të deshifruar. 

Ai gjithashtu nuk ka çelësin e nevojshëm për të deshifruar skedarët tuaj, kështu që nëse një haker do të merrej me bazën e të dhënave, asnjë nga hyrjet tuaja nuk do të komprometohej. 

Ju mund të mësoni më shumë rreth strukturës së sigurisë së NordPass dhe karakteristikave të tjera në rishikimin tonë të NordPass, ose t’i jepni vetes një fotografi. 

5. Kujtoj

Përmbledhja e listës sonë është RememBear, një tjetër menaxher i kthyer me fjalëkalim në VPN, si NordPass (lexoni përshtypjen tonë të TunnelBear për më shumë në lidhje me këtë). ’Shtë i kufizuar në të njëjtën mënyrë, duke fshehur sinkronizimin e shumë pajisjeve pas një pagese çuditërisht të shtrenjtë. Thënë kështu, RememBear ofron ruajtje të pakufizuar për një pajisje të vetme, duke e vendosur atë përpara opsioneve si McAfee True Key. 

remembear-aplikim

Përdorshmëria është emri i lojës kur bëhet fjalë për RememBear. Ashtu si NordPass, ai mund të ruajë hyrje, shënime dhe informacione për kartat e kreditit, të gjitha të cilave u jepet pjesa e tyre në menunë e majtë. Përdorimi i aplikacionit është i thjeshtë, me disa mundësi për të renditur hyrjet tuaja dhe një shirit kërkimi. 

Ekziston gjithashtu një sistem i arritjeve, i cili ju shpërblen për të përfituar nga funksionet e ndryshme të RememBear. Këto përfshijnë instalimin e shtrirjes së shfletuesit, shtimin e një shënimi të sigurt, shtimin e një karte krediti dhe tweeting në lidhje me RememBear. Përfundimi i pesë prej arritjeve do t’ju sjellë 6 dollarë nga një anëtarësim Premium. 

remembear-arritjet

Për fat të keq, do t’ju duhet atë zbritje. RememBear është një nga menaxherët më të shtrenjtë të fjalëkalimeve përreth, me planifikimin mujor të planit mujor me 6 $ në muaj. Përditësimi në Premium ka aftësitë e tij, duke përfshirë sinkronizimin me shumë pajisje dhe shërbimin e klientit me përparësi. Mund të kurseni 50 përqind duke zgjedhur gjithashtu një cikël vjetor të faturimit. 

Edhe pse RememBear ka disa probleme të dukshme në krahasim me LastPass dhe Bitwarden, ai është akoma një menaxher kompetent me fjalëkalim falas. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të RememBear ose të regjistroheni në një plan falas për ta marrë atë për një rrotullim.

Zgjedhja e menaxherëve më të mirë të fjalëkalimit falas

Para se të shkojmë në zgjedhjet tona, ne duam të ofrojmë një vështrim pas perdes se si i kemi bërë ato. Për menaxhimin falas të fjalëkalimit, një veçori kryesore qëndron mbi pjesën tjetër: sinkronizimi i shumë pajisjeve. Mjetet e menaxhimit të fjalëkalimit që ofrojnë këtë funksionalitet të shtënë në majë të listës (tre zgjedhjet tona të para tregojnë se). 

  VPN më e mirë për India 2023: Netra, Bollywood dhe Streaming

Ka edhe ca më shumë se kaq, megjithëse. Disa menaxherë të fjalëkalimeve që janë të shkëlqyera në një kapacitet të paguar bien të sheshta kur bëhet fjalë për versionin e tyre falas. Për shembull, Dashlane mund të jetë menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve përreth, por plani i tij falas është i kufizuar në 50 hyrje dhe nuk vjen me sinkronizim me shumë pajisje. 

Jashtë funksionalitetit, shqetësimi ynë kryesor kur krijuam këtë listë ishte siguria. Në sugjerimin e menaxherëve me fjalëkalim falas, qëllimi ynë është që t’ju bëjmë, lexuesit, të hedhni poshtë menaxherin tuaj të integruar të fjalëkalimit, të shfletuesit tuaj, shumica e të cilave janë të mbushura me dobësi sigurie. 

Zgjedhjet më poshtë funksionojnë me më të mirët në kriptim dhe një model me njohuri zero, që do të thotë edhe nëse fjalëkalimet tuaja janë vjedhur, hakeri nuk do të jetë në gjendje t’i deshifrojë ato.

Do gjë tjetër ishte sekondare për funksionalitetin dhe sigurinë, megjithëse ne akoma konsideronim lehtësinë e përdorimit, veçoritë dhe përmirësueshmërinë gjatë rregullimit të listës. Pavarësisht se cilën nga opsionet e mëposhtme zgjidhni, do të keni mundësi të mbani hyrjet tuaja të sigurta, me disa nga mjetet që ju lejojnë të sinkronizoheni nëpër pajisje.  

Janë menaxherët falas me fjalëkalim të sigurt? 

Ju duhet të jeni të kujdesshëm duke besuar çdo pjesë të softuerit me fjalëkalimet tuaja, veçanërisht ato që pretendojnë se nuk kushtojnë asgjë. Siç thuhet, asgjë nuk është me të vërtetë falas, kështu që nëse duket shumë mirë të jetë e vërtetë, me siguri është. Fatmirësisht, ka një pjesë të vogël të menaxherëve të besueshëm të fjalëkalimeve falas, duke përfshirë LastPass, Bitwarden dhe KeePass. 

Nëse gjeni një menaxher të fjalëkalimit që pretendon të jetë i lirë që nuk përmendet në këtë udhëzues, sigurohuni të pyesni veten se si po fiton para ky mjet. Në shumicën e rasteve, menaxherët falas me fjalëkalim ofrohen në baza prove, duke shërbyer si një reklamë për një plan më të fuqishëm të paguar. Ka përjashtime me mjete si KeePass, të cilat pranojnë dhurime. 

Jashtë kësaj, është më mirë të mos keni besim te një menaxher fjalëkalimi që mban një moniker “falas”. Nëse ka një plan falas pa mundësi për të dhuruar ose azhurnuar, kompania që qëndron pas saj ka të ngjarë të shesë informacionet ose fjalëkalimet e tua për fitim. Sidoqoftë, mos u shqetëso. Nëse përmbaheni me opsionet e mësipërme, do të jeni mirë.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për menaxherët pa fjalëkalim, është e vështirë të mundësh LastPass. Ajo ofron një gjerësi të karakteristikave të shkëlqyera, sinkronizim me shumë pajisje dhe, më e rëndësishmja nga të gjitha, një ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur. Nëse jeni duke kërkuar për menaxhimin e fjalëkalimit të bazuar në shfletuesin pa shpenzuar asnjë monedhë, ju rekomandojmë LastPass. 

Thënë, Bitwarden është një alternativë e shkëlqyeshme, duke siguruar fjalëkalimet tuaja me encryption të nivelit të lartë, të gjitha të detajuara në kodin burimor. Shtë më e afërta që kemi gjetur te LastPass për sa i përket përdorshmërisë, veçorive dhe sigurisë, duke e bërë atë një alternative të denjë. 

Nën këtë, po sakrifikoni në një zonë ose në një tjetër. KeePass, për shembull, ofron një listë të pakrahasueshme të cilësimeve, por vuan nga një ndërfaqe komplekse dhe e datuar. RememBear dhe NordPass kanë problemin e kundërt, duke ofruar një UI të thjeshtë, por që nuk ka shumë karakteristika kritike. 

Whatfarë menaxheri falas fjalëkalimi po përdorni? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me