NordVPN vs CyberGhost: Një Betejë me kosto efektive për vitin 2023

Nga të gjithë ofruesit e rrjetit privat virtual që kemi testuar, CyberGhost dhe NordVPN kanë qafë dhe qafë në numrin një dhe dy për ca kohë. Këta të dy kanë mbajtur pozicione kaq të larta për arsye të ngjashme.

Nëse e shikoni rishikimin tonë në CyberGhost, do të shihni se kjo shkoi mirë në pothuajse çdo kategori, por ne veçanërisht na pëlqyen çmimi, lehtësia e përdorimit dhe veçoria e ndarjes në tunel. Në mënyrë të ngjashme, në rishikimin tonë të NordVPN, ne theksojmë çmimet e shkëlqyera afatgjata të NordVPN dhe lehtësinë e përdorimit. 

Me këto dy VPN vazhdimisht duke garuar kundër njëri-tjetrit për një vend në krye, plus listën e gjatë të ngjashmërive mes tyre, ne menduam se ishte koha për të parë se cili është më mirë në një ndeshje kokë më kokë NordVPN vs CyberGhost.

Vendosja e një Luftimi: NordVPN vs CyberGhost

Për të siguruar që përputhja jonë CyberGhost vs NordVPN është e drejtë, ne kemi zhvilluar një sistem nëntë raundesh. Në secilin raund, ne do të përqendrohemi në një aspekt të vetëm të performancës VPN. Ne do të shikojmë se si çdo VPN performon në atë kategori të caktuar dhe të shpallim fitues në fund të çdo raundi.

Në fund të nëntë raundeve, VPN me më shumë pikë shpallet fituese. Nëse ndonjë raund është shumë afër për të thirrur, është e mundur që mund të shpallet kravatë, në këtë rast të dy VPN do të fitojnë një pikë për atë raund.

1

shpejtësi

Nëse hidhni një sy artikullit tonë më të shpejtë të VPN-ve, do të zbuloni se NordVPN në të vërtetë është renditur në kategorinë “përmendje të pandershme”. Arsyeja për këtë është se gjatë shumë viteve që kemi testuar VPN, NordVPN vazhdimisht ka shfaqur shumë mospërputhje me performancën e saj të shpejtë.

Sidoqoftë, kjo është përmirësuar shumë me kalimin e kohës, dhe mund të na duhet të bëjmë ndryshime në atë artikull diku në të ardhmen e afërt. Gjatë testimit tonë për këtë artikull, NordVPN arriti të ketë një performancë shumë mbresëlënëse në çdo vend me vetëm disa çifte të vogla.

Shpejtësia e NordVPN

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur 4 289,17 344,56
U.S. 8 204,57 233,70
Britani e Madhe 80 220,24 39,82
Japoni 167 187,57 200,05
Izrael 141 71,60 78,27

NordVPN mundi shpejtësinë e shkarkimit të CyberGhost me marzhe të konsiderueshme në çdo vend që testuam. I vetmi vend ku ishte edhe afër ishte në atë vend ku NordVPN u ngadalësua pak, i cili ishte në Izrael. 

Shpejtësia e CyberGost

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur 4 289,17 344,56
U.S. 44 93,62 197,34
Britani e Madhe 79 88,54 219,24
Japoni 158 77.50 322,24
Izrael 138 66,94 63,45

NordVPN ka pak më shumë probleme me shpejtësinë e ngarkimit, duke fituar vetëm në gjysmën e lokacioneve. Sidoqoftë, shpejtësitë e ngarkimit janë më pak thelbësore për performancën e përgjithshme, shumicën e kohës, dhe bëhen me të vërtetë kritike nëse dërgoni skedarë të mëdhenj. 

Gjithashtu, edhe në vendet ku performon dobët, NordVPN ka ende një bandë të mjaftueshme për të ngarkuar për ta lejuar atë të performojë në mënyrë të përsosur mirë për shfletim në internet dhe transmetim. 

Një gjë për të cilën shkëlqeu CyberGhost ishte koha e ping. Në tre nga katër vendet që shikuam, CyberGhost ishte në gjendje të rruante vetëm disa milisekonda nga koha e ping, gjë që mund ta bënte atë një VPN të shkëlqyeshme për lojrat. 

Edhe pse NordVPN ka pasur çështje në të kaluarën me qëndrueshmëri, gjërat kanë marrë shumë më mirë me kalimin e kohës. Në testimin tonë më të fundit, përfshirë për këtë krahasim NordVPN vs CyberGhost, NordVPN ka pasur shpejtësi shumë të përdorshme dhe të besueshme në të gjithë globin, duke e lejuar atë që të fitojë këtë raund me shpejtësitë e tij të gjithanshme të shkarkimit. 

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

2

streaming

Të dy NordVPN dhe CyberGhost mund të marrin masa për bllokimin më të VPN që përdorin faqet streaming. Të dy ofruesit mund të transmetojnë Netflix, Hulu, Amazon Prime Video dhe madje edhe përmbajtje iPlayer të BBC, kjo është arsyeja pse të dy renditen shumë në VPN tonë më të mirë për Hulu dhe VPN më të mirë për artikujt Netflix. Sidoqoftë, ka ndryshime të konsiderueshme në mënyrën se si secili performon gjatë transmetimit. 

Me CyberGhost, ka serverë standardë si dhe një pjesë të vogël të serverëve të dedikuar për transmetim. Kjo gjithashtu mund të shihet në artikullin tonë NordVPN vs Windscrib, kur Windscrib përdor një sistem të ngjashëm. Në të dy serverët e dedikuar dhe jo të dedikuar të CyberGhost, ne kemi qenë në gjendje të punojmë në Amazon Prime Video, Netflix dhe Hulu.

Cyberghost-Streaming-Servers

Thënë kështu, Hulu dhe Amazon Prime Video të dy ngarkuan shumë ngadalë në serverat normalë. Hulu gjithashtu pati një problem ku videot do të ngarkonin në kohë të pacaktuar dhe do të liheshit të shikonit në një ekran të zi. Këto çështje nuk ishin të pranishme në serverët e transmetimit të CyberGhost, por Amazon Prime ende dukej pak i ngadaltë dhe do të vazhdonte ndonjëherë të ngarkohej me një rezolucion shumë të ulët. 

NordVPN, nga ana tjetër, nuk ka serverë të dedikuar për streaming. Sitedo sit transmetimi që ne u përpoqëm të funksiononte në mënyrë të përsosur, përfshirë Amazon Prime, i cili ishte shumë më i përgjegjshëm se sa ishte ndërsa ishim në rrjetin VPN të CyberGhost. Kjo përmirësoi lehtësinë e përdorimit të saj pa pasur nevojë për serverë të përkushtuar, dhe performanca superiore fiton NordVPN këtë raund.

Raundi: Pika e transmetimit për NordVPN

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

3

Siguria dhe privatësia

CyberGhost dhe NordVPN janë shumë të krahasueshme kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Të dy ofruesit VPN mbulojnë të gjitha karakteristikat më themelore të sigurisë që ne presim të shohim, duke përfshirë një ndërprerës funksionues të vrasjes dhe një mënyrë për t’u lidhur automatikisht në fillimin. 

nordvpn-shqyrtim-settings

Sa për sigurinë e lidhjes, të dy VPN ofrojnë OpenVPN çiftuar me kodimin AES-256. Ky çiftim është ajo që ne sugjerojmë pothuajse të gjithë ta përdorin për të gjitha aplikacionet, pasi ofron siguri të shkëlqyeshme, si dhe performancë të besueshme.

CyberGhost gjithashtu lejon përdoruesit të vendosin protokollin në IKEv2, por kjo është diçka që ne zakonisht nuk do ta rekomandonim. Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që ka disa opsione unike të protokollit, sigurohuni që të hidhni një vështrim në rishikimin tonë të VyprVPN. VyprVPN ofron disa protokolle, duke përfshirë protokollin unik të tij kameleon. 

Cyberghost-shqyrtime-settings

Të dy VPN-të kanë një politikë të qëndrueshme mos-prerëse dhe mbledhin një sasi minimale të informacionit në lidhje me ju dhe përdorimin tuaj të VPN. Me të dy CyberGhost dhe NordVPN që ofrojnë nivele të tilla të krahasueshme të sigurisë dhe intimitetit, faktori vendimtar në këtë raund zbret në disa nga veçoritë e shtuara të NordVPN. NordVPN ofron një VPN të dyfishtë për siguri të shtuar, si dhe një Tor VPN për shfletim të thellë në internet. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për NordVPN

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

4

torrenting

Siç e pamë në artikullin tonë ExpressVPN vs NordVPN, NordVPN merr shpejtësinë më të mirë të çdo VPN që kemi testuar kur bëhet fjalë për përrua. Ne kemi parë NordVPN shpejtësi të arritur deri në 17MB / s ndërsa torrent fotografi të mëdha dhe ne kemi qenë në gjendje për të përfunduar të gjithë shkarkimin tonë provë 1.4 GB brenda nën tre minuta. 

Thënë kështu, NordVPN ka të dy serverët P2P të dedikuar, si dhe serverët e tij standardë dhe ne në të vërtetë shohim performancë më të mirë në serverat normalë. Shpejtësia prej 17MB / s dhe shkarkimi nën-tre-minutësh u arritën duke përdorur serverët normalë. Serverët e dedikuar për ndarjen e skedarëve duket se janë optimizuar më shumë për sigurinë pasi nuk janë aq shpejt dhe duket se janë të vendosur në Greqi sesa më lokalisht. 

CyberGhost, në këtë rast – ndryshe nga pjesa e transmetimit – nuk ka serverë të dedikuar P2P për përrua. Përkundër kësaj, ajo ishte në gjendje të bënte mjaft mirë në testin tonë përrua 1.4 GB. Pas një minutë, përrua po vinte në 4MB / s, dhe me një minutë e gjysmë kjo kishte shpërthyer në një 10MB / s mbresëlënëse. Kjo është ajo ku shpejtësia e shkarkimit qëndroi derisa shkarkimi të mbaronte në rreth tre minuta dhe pesë sekonda.

Ndërsa CyberGhost bëri kohë të mirë dhe arriti të shkarkojë skedarin tonë të provës mjaft shpejt, ai ende nuk mund të mbaronte mbretërimin e NordVPN si mbreti i përroit. 

Raundi: Pika e Torrentit për NordVPN

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

5

Vendndodhjet e serverëve

Edhe pse të dyja NordVPN dhe CyberGhost kanë një madhësi të ngjashme të përgjithshme të rrjetit – vijnë me rreth 5,000 serverë secili – CyberGhost ka një shpërndarje më të mirë. CyberGhost ka serverë në 80 vende ndërsa NordVPN ofron vetëm lokacione në 62 vende.

nordvpn-rishikim-marker-përzgjedhjes

CyberGhost ofron më shumë vendndodhje sesa NordVPN, por prapë lë rajone të mëdha të Afrikës dhe Azisë pak shterpë kur bëhet fjalë për zgjedhjet e serverëve. Nëse jeni duke kërkuar për një ofrues VPN me serverë në çdo cep të globit, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë HideMyAss. HideMyAss ka serverë në 190 vende.

Raundi: Pika e Vendndodhjeve të Serverit për CyberGhost

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

6

Lidhjet e njëkohshme

Ndërsa disa VPN lejojnë përdoruesit të kenë një numër të pakufizuar të lidhjeve (shiko artikullin tonë Windscribe vs TunnelBear për një shembull të kësaj), shumica e ofruesve kufizojnë numrin e lidhjeve të njëkohshme që mund të keni. Kjo zakonisht është për të parandaluar që njerëzit të ndajnë llogaritë e tyre me mijëra miq dhe të kufizojnë stresin e përgjithshëm në serverat VPN. 

NordVPN lejon përdoruesit të kenë deri në gjashtë pajisje të lidhura njëkohësisht. CyberGhost, nga ana tjetër, lejon që të lidhen deri në shtatë pajisje menjëherë, që do të thotë CyberGhost e fiton këtë raund me një diferencë të ngushtë. 

Raundi: Pika e lidhjeve të njëkohshme për CyberGhost

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

7

Çmimeve

Siç vazhdojmë të shohim në këtë përmbledhje, CyberGhost dhe NordVPN janë shumë të krahasueshme në pothuajse çdo mënyrë. Mimi nuk është i ndryshëm, pasi të dy këta ofrues kanë modele të përgjithshme të çmimeve shumë të ngjashme. 

Duke filluar me opsionin e regjistrimit mujor, NordVPN është zgjedhja më e përballueshme me rreth një dollar. Plani tjetër i ofruar nga të dy VPN është plani vjetor, i cili është një çmim pak më i mirë me CyberGhost, duke ardhur në këtë kohë me një dollar më pak se plani vjetor i NordVPN.

Të dy VPN ofrojnë një mundësi dy-vjeçare dhe tre-vjeçare, gjithashtu, me CyberGhost përsëri të hyjë me pak më pak se një dollar më të lirë në muaj në çdo kornizë kohore. Në arka, CyberGhost ju jep mundësinë gjithashtu të përfshini një IP të dedikuar për pesë dollarë shtesë në muaj. 

Në krye të çmimeve superiore, CyberGhost gjithashtu u ofron përdoruesve një provë falas 24-orëshe, ndërsa NordVPN nuk ka asnjë formë të gjykimit falas. Shikoni vlerësimin tonë në Windscrib për një VPN falas që nuk ka një afat kohor. 

CyberGhost madje rreh garancinë e kthimit të parave të NordVPN. CyberGhost u jep përdoruesve një 45 ditë jashtëzakonisht bujare për të marrë paratë e tyre, ndërsa garancia për kthimin e parave të NordVPN zgjat vetëm në 30 ditë. 

Raundi: Pika e icingmimeve për CyberGhost

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

8

User-mirëdashësi

Kjo është përfundimisht një fushë ku CyberGhost vs NordVPN ndryshojnë shumë. CyberGhost ka një ndërfaqe mjaft të vogël dhe minimale të përdoruesit. Në formën e tij normale, ka vetëm një buton në mes për t’u lidhur dhe shkëputur nga VPN, plus një menu që bie poshtë që ju lejon të zgjidhni vendin ku dëshironi të lidheni..

Cyberghost-rishikim-zgjeruar-UI

Kur hapni cilësimet e CyberGhost, dritarja zgjerohet në rreth tre herë madhësinë e saj normale dhe mbushet me një informacion shumë më të detajuar. Kjo dritare e zgjeruar ju lejon të shihni listën e plotë të serverit dhe të konfiguroni cilësimet e ndryshme. Menyja e cilësimeve për CyberGhost është shtruar mirë dhe secila mjedis ka një shpjegim të shkurtër nën të që shpjegon se çfarë bën.

NordVPN, nga ana tjetër, ka një ndërfaqe të madhe të përdoruesit që kryesisht merret nga një hartë. Kjo hartë ka shënues blu në secilin vend ku mund të lidheni. Kjo e bën shfletimin e zgjedhjes së serverëve shumë më të lehtë.

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Menutë e cilësimeve NordVPN janë të ngjashme në paraqitjen me CyberGhost, dhe ato gjithashtu ofrojnë disa shpjegime të thjeshta për shumicën e opsioneve. Edhe pse CyberGhost ka disa prekje të vogla – siç është një modalitet i errët – që ndihmojnë për të përmirësuar mirëdashësinë e përgjithshme të përdoruesit të softverit, ai ende nuk mund të mundë hartën e NordVPN.

Të dy CyberGhost dhe NordVPN kanë ndërfaqe shumë të përdorshme që përdoruesi juaj mesatar i kompjuterit – edhe pa njohuri paraprake VPN – pothuajse patjetër do të ishte në gjendje të kuptonte pa ndonjë nevojë për ndihmë. Sidoqoftë, harta e NordVPN thjesht i jep asaj pak përdorshmëri shtesë që i mungon CyberGhost. 

Raundi: Pika e miqësisë ndaj përdoruesit për NordVPN

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

9

Features

Përveç karakteristikave standarde që ne presim që çdo VPN të ketë, të tilla si një ndërprerës vrasës dhe një lloj lidhje automatike, të dy CyberGhost dhe NordVPN kanë disa kambana dhe bilbila shtesë për të shfaqur. 

Për fillestarët, NordVPN ofron “CyberSec”. Ky është një lloj malware dhe bllokues reklamash që mund të ju ndihmojë të mbroni ju duke bllokuar faqet që dihet se prijnë përmbajtje të dëmshme ose të bezdisshme. NordVPN gjithashtu ka disa mundësi interesante kur bëhet fjalë për serverë të specializuar.

nordvpn-rishikim-Killswitch

Siç kemi përmendur tashmë në seksionin “përrua”, ka serverë të dedikuar P2P, por këta nuk janë aq interesantë sa opsionet e dyfishta VPN ose Onion-over-VPN. 

Karakteristika Onion over VPN ju lidh me Tor, një shfletues të veçantë për perusing të uebit të errët, ndërsa veçoria e dyfishtë VPN ju lidh përmes dy serverëve për të përmirësuar sigurinë dhe për ta bërë aktivitetin tuaj në internet edhe më të vështirë për tu ndjekur. 

CyberGhost imiton disa nga karakteristikat që ofron NordVPN, përfshirë bllokuesin, por bllokuesit e reklamave dhe malware janë një monedhë këto dhjetëra ditë. Vizatimi i vërtetë i CyberGhost është një nga tiparet më të vështira për t’u gjetur atje: tunelimi i ndarë. 

Cyberghost-rishikim-privacy-settings

Tunizimi i ndarjes është diçka që mund të lexoni gjithashtu në rishikimin tonë ExpressVPN. Edhe pse ExpressVPN e bën atë ndryshe, CyberGhost ju lejon të krijoni një listë të faqeve të internetit që do të përdoren si përjashtime. Kjo do të thotë që kur të vizitoni këto faqe në internet, ju nuk do të lidheni me lidhjen e tunelit të VPN, por përkundrazi do të jeni në një lidhje normale të pambrojtur.

CyberGhost gjithashtu ju lejon të vendosni rregulla që do t’ju lidhin automatikisht me VPN në një vend të caktuar sa herë që hapni një program të caktuar. Edhe pse ne nuk e ndiejmë se “rregullat e zgjuara” të CyberGhost janë aq të fuqishme për një formë të tunelimit të ndarë siç është ExpressVPN, ne mendojmë se rreh atë që ofron NordVPN kur bëhet fjalë për veçoritë.

Cyberghost-rishikim-smart-Rregullat

Raundi: Karakteristikat Pika për CyberGhost

NordVPN Logo
Logo CyberGhost

10

Aktgjykimi

Ndërsa të dy VPN treguan performancë të shkëlqyeshme në testimin tonë dhe demonstruan pse ato i përkasin në krye, fituesi është NordVPN me rezultatin 5-4. NordVPN mori një epërsi të hershme me shpejtësinë e saj më të mirë dhe qasje më të lehtë në transmetim dhe CyberGhost madje u duk për të ngritur një rikthim drejt fundit. 

Fituesi: NordVPN

Në fund të fundit, thjesht nuk ishte e mjaftueshme dhe lehtësia e lartë e përdorimit të NordVPN ndihmoi ta shtynte atë në avantazh në këtë fitore me një pikë. Nëse keni pasur ndonjë përvojë të mirë ose të keqe me CyberGhost ose NordVPN, ne do të dëshironim të dëgjonim për të në komentet më poshtë. Lexoni pjesën tonë NordVPN vs IPVanish, për të parë se si ato krahasohen. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.