Shfletuesi më i mirë për Mac në vitin 2023: Duke lënë Safari Pas

Për shumë përdorues të Mac, termi “shfletues uebi” është ndoshta sinonim i “Safari”, duke pasur parasysh që shfletuesi i Apple është përfshirë si parazgjedhur në të gjitha pajisjet e tij. Ky është një gabim, sidoqoftë, pasi shfletuesi Safari është larg nga shfletuesi më i mirë i uebit për Mac ose iOS. Në këtë artikull, ne do të bëjmë një zhytje të thellë në ekosistemin e Apple për të zbuluar shfletuesin më të mirë për Mac dhe iOS.

Nëse doni të kaloni direkt tek fituesi, kjo do të ishte e guximshme, dhe ju mund të lexoni përmbledhjen tonë të plotë Brave për të mësuar gjithçka në lidhje me zgjedhjen tonë numër një. Me pak fjalë, Sportet e guximshme performanca e shkëlqyer, siguria dhe intimiteti ndërkohë që ofrojnë gjithashtu një numër të madh karakteristikash dhe një ndërfaqe që është e thjeshtë për tu mësuar dhe lundruar.

Sidoqoftë, para se të shkojmë shumë larg para vetes, le të hedhim një moment të shohim se cilat kritere tona përbëhen për këtë renditje.

Shfletuesi më i mirë në ueb për Mac 2023

Farë e bën shfletuesin më të mirë të Internetit për Mac

Në pjesën më të madhe, ne do t’i gjykojmë garuesit në të njëjtat kritere si rishikimet e shfletuesit tanë, por duke u përqëndruar plotësisht në versionet e tyre në pajisjet Apple. Kështu, kriteret tona të karakteristikave, lehtësia e përdorimit, performanca, siguria dhe intimiteti do të përbëjnë thelbin e krahasimit tonë.

Natyrisht, një shfletues duhet të jetë i disponueshëm në platformat Apple për të qenë i përshtatshëm për këtë listë, e cila skualifikon pëlqimet e Tenta (lexoni rishikimin tonë të Tenta) dhe Internet Explorer (lexoni rishikimin tonë të Internet Explorer për të parë pse të mos keni Internet Explorer për Mac është gje e mire).

Të pesë kategoritë janë peshuar në mënyrë të barabartë, por nëse jeni veçanërisht i shqetësuar me sigurinë, për shembull, duhet të kontrolloni listën tonë të shfletuesit më të sigurt për të zbuluar se cili ofron më shumë mbrojtje (spoiler: është Puffin, dhe ju mund të lexoni Puffin tonë rishikim për të zbuluar pse).

Shfletuesi më i mirë për Mac: Brave

Siç e përmendëm në hyrje, Brave është zgjedhja jonë kryesore për Mac dhe iOS. Sporti i shfletuesit sigurinë mbresëlënëse, duke shfaqur një reklamues të integruar, azhurnime automatike në HTTPS dhe bllokim të skenarëve. Të gjitha këto cilësime mund të arrihen lehtësisht përmes menusë së “mburojave”, e cila gjithashtu ju tregon një përmbledhje të asaj që aktualisht po bllokohet në uebfaqen në të cilën jeni.

Brave-Shields

Brave gjithashtu lejon përdoruesit të bllokojnë lloje të ndryshme të përmbajtjes në media sociale, duke përfshirë butonat e hyrjes në Google dhe Facebook, si dhe postimet e ngulitura nga Twitter, LinkedIn dhe Facebook. Për më tepër, shfletuesi gjithashtu ka një mjedis për të bllokuar WebRTC nga zbulimi i adresës suaj të IP, diçka për të cilën ju duhet zakonisht një rrjet privat virtual për të realizuar.

BraveBlock-Social-Media

Nuk ka shumë karakteristika të ndërtuara nga hapja. Sidoqoftë, për shkak se Brave është i bazuar në një version të Chromium që është i zhveshur nga thirrjet në Google, është gjithashtu i pajtueshëm me shumicën e shtesave Chrome, për sa kohë që ata nuk bëjnë ndryshime në UI të shfletuesit. Kjo do të thotë që mund të shtoni të gjitha llojet e funksionalitetit në shfletues, pasi biblioteka e zgjerimit të Chrome është masive.

Thënë kjo, ka disa tipare të vogla që ia vlen të përmenden. Si në desktop ashtu edhe në celular, ekziston një funksion “faqe distilimi” që heq elemente të panevojshme nga një faqe në internet për të lehtësuar leximin. Në iOS mund të konvertoni çdo faqe në PDF, por procesi i konvertimit është goxha i pavëmendshëm, përveç nëse së pari përdorni funksionin e faqes së lartpërmendur të distilimit..

Brave-PDF

Versioni Mac i Brave ju lejon të shtoni çdo motor kërkimi që dëshironi si parazgjedhje, por për fat të keq kjo nuk vlen për iOS, ku jeni i kufizuar në pesë opsionet e Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant dhe Startpage. 

Sinkronizimi i pajisjes kryq mund të jetë gjithashtu më i mirë, pasi aktualisht është i kufizuar vetëm në faqeshënues, por në anën plus, nuk kërkon llogari.

Brave-search-Engines

Menaxhimi i skedave për fat të keq është paksa i mungon, pa asnjë mënyrë për të grupuar skedarët dhe pa lëvizje horizontale. Megjithatë, mund të vendosni skedat, si dhe të aktivizoni një shirit të skedarëve në iOS, i cili është një tipar i pazakontë për platformën.

Brave-iOS-Tabbar

Performanca është e nivelit të lartë në çdo aspekt, pasi Brave është një shfletues tepër i shpejtë, me vetëm Vivaldi që e tejkalon atë përsa i përket shpejtësisë në Mac. Në iOS, nuk është aq larg, por gjithsesi është një nga opsionet më të shpejta. Për më tepër, konsumi i RAM është çuditërisht i ulët, veçanërisht për një shfletues të bazuar në Chromium.

Trimi gjithashtu shkëlqen për çështjen e intimitetit. Politika e mbledhjes së të dhënave të kompanisë është e drejtpërdrejtë dhe thotë se Brave nuk mbledh asnjë të dhënë, me përjashtim të shërbimeve të caktuara të palëve të treta, të tilla si Shfletimi i sigurt i Google, i cili mund të çaktivizohet.

Brave-privacy-Services

Arsyet e tjera që na pëlqejnë të guximshëm

Brave Rewards është një iniciativë ambicioze që synon të ndryshojë mënyrën e funksionimit të reklamave në internet. Në vend që të detyrojë reklama te përdoruesit e tij, Brave i lejon ata të zgjedhin të marrin reklama të personalizuara dhe për secilën reklamë për të cilën janë shërbyer, përdoruesi shpërblehet me kredi. Këto kredi më pas mund të shpenzohen si dhurime për krijuesit e përmbajtjeve ose faqet e internetit që janë regjistruar në program.

  Censura e Internetit në Kinë: Si Mbretëria e Mesme bllokon rrjetën

Brave-Shpërblime

Për shkak se përdoruesi duhet të zgjedhë, reklamat personalizohen duke përdorur të dhëna të ruajtura në vend në pajisjen e tyre. Kjo eliminon plotësisht nevojën për gjurmuesit e palëve të treta, që do të thotë që edhe pse reklamat janë përshtatur për ju personalisht, privatësia juaj mbetet e paprekur.

Versioni i trëndafilit të Brave gjithashtu mbështet Tor, i cili është një tipar jashtëzakonisht i pazakontë për tu futur brenda, pasi asnjë shfletues tjetër përveç shfletuesit të dedikuar Tor (lexoni rishikimin tonë të Tor) nuk e bën këtë.

Brave-Tor

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme e shfletuesit në Mac dhe iOS dhe do të ishte në krye të listës sonë nëse nuk do të ishte për Brave. Siç qëndron, ndryshimi midis të dyve është shumë i vogël, por ne i dhamë avantazh Brave për kontrollet e tij të shkëlqyera të sigurisë dhe intimitetit, megjithëse Firefox nuk e kufizon këtë as.

Firefox-sigurisë-Cilësimet

Firefox për Mac përdor shfletimin e sigurt të Google për të mbrojtur përdoruesit nga faqet e internetit me qëllim të keq dhe kriminelët në internet. Për më tepër, kontrollet e intimitetit ju japin kontroll të detajuar mbi atë që gjurmuesit dhe cookies të lejojnë. 

Fjalëkalimet mund të mbrohen me një fjalëkalim master, por për fat të keq kjo duhet të aktivizohet si parazgjedhje, duke lënë fjalëkalimet tuaja të pambrojtura nga kushdo që ka qasje fizike, nëse nuk i bëni. Megjithëse një fjalëkalim master është i mirë, ai nuk është zëvendësim për instalimin e menaxherit më të mirë të fjalëkalimeve.

Firefox-Master-Password

Firefox azhurnohet shumë shpesh, që është një tjetër aspekt thelbësor i sigurisë së shfletuesit. Për më tepër, dobësitë specifike zakonisht përcaktohen brenda një dite ose dy nga ato që zbulohen.

Ka shumë mundësi për personalizim, pasi mund të shtoni tema të panumërta dhe të lëvizni pothuajse çdo buton dhe element UI në cilindo vendndodhje që ju dëshironi. Sinkronizimi i pajisjes kryq është i shkëlqyeshëm dhe ju lejon të lëvizni tërë përvojën tuaj të shfletimit pa probleme midis Mac, iPhone dhe iPad.

Firefox-Përshtatje

Ju mund ta vendosni motorin e kërkimit parazgjedhur në çdo gjë që dëshironi, dhe menyja dropdown nën shiritin e adresave ju jep mundësi të shpejtë dhe të lehtë për të gjithë ofruesit tuaj të kërkimit alternative. Mjeti i përfshirë për kapjen e ekranit është jashtëzakonisht i dobishëm për kapjen e faqeve të gjata të faqeve, pasi nuk kufizohet vetëm në ato që janë aktualisht në ekran, si mjeti i pamjeve të ekranit të përfshira në OS.

Firefox-search-Engines

Përveç këtyre, nuk ka një tërësi të tërë karakteristikash të pjekura në shfletues. Kjo nuk është një çështje kaq e madhe, megjithëse Firefox është bekuar me një bibliotekë të gjerë të shtesash, e dyta vetëm për atë të Chrome.

Firefox është gjithashtu tepër i shpejtë dhe është në epokën e sipërme të shfletuesve kur bëhet fjalë për shpejtësinë si në iOS ashtu edhe në Mac. Megjithëse konsumi i RAM-it është mjaft i lartë, ai bëhet relativisht i ulët kur keni shumë skeda të hapura, dhe ju mund të letarosoni skedat për të përmirësuar performancën edhe më shumë. 

Në vend që të minimizoni skedat deri në pikën e errësimit, Firefox për Mac përdor një shirit lëvizës horizontale për të bërë menaxhimin e skedave një proces pa dhimbje.

Firefox-Tabs

Në iOS, nuk ka shumë për të thënë, por ka disa veçori të vogla që ia vlen të përmenden. Ekziston një skanues i integruar i kodit QR, dhe menyja në të djathtën e poshtme ju lejon të çaktivizoni të gjitha imazhet – e cila është ideale për përdoruesit me një bandë të kufizuar të bandës – dhe të aktivizoni mënyrën e natës.

Firefox-Mobile-Features

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Firefox

Ajo që e bën me të vërtetë qëndrueshmërinë e Firefox-it është angazhimi i saj i gjatë për privatësinë e përdoruesve. Për shkak se Mozilla – kompania që qëndron pas Firefox – është një organizatë jofitimprurëse, ajo ka pak nxitje për të mbledhur të dhëna të përdoruesit, pasi ata nuk kanë nevojë të shesin informacione personale ose të shërbejnë reklama për të financuar zhvillimin. 

Thënë kështu, disa informacione të vogla mblidhen për qëllime zhvillimi, por edhe kjo mund të çaktivizohet nga përdoruesi. Për një përmbledhje të plotë të pikave të forta dhe të dobëta të Firefox-it, lexoni përmbledhjen tonë të plotë të Firefox-it.

Google Chrome

Për sa i përket numrave të përdorimit, Chrome është mbreti i padiskutueshëm i shfletuesve të internetit. Në varësi të burimit tuaj, midis 45 dhe 70 përqind e të gjithë trafikut në internet kalon përmes shfletuesit të Google, dhe ka shumë arsye të mira për popullaritetin e tij të jashtëzakonshëm.

Mbi të gjitha, shfletuesi Chrome është një shfletues veçanërisht i lehtë për t’u përdorur dhe i dizajnuar mirë. Për shkak të popullaritetit të tij, ai është bërë standardi i industrisë në shumë mënyra, që do të thotë se UI do të ndjehet i njohur pothuajse pa marrë parasysh se nga çfarë shfletuesi po e ndërroni.

Chrome-Mac-UI

Fuqia më e madhe e Chrome është biblioteka e saj pozitive e madhe e shtesave. Mijëra e mijëra aplikacione janë në dispozicion për shkarkim, duke mbuluar çdo rast përdorimi, nga marrja e shënimeve dhe mbrojtja e virusit deri tek bllokimi i reklamave dhe shtesat e sigurisë. Nëse po pyesni se cilat shtesa duhet të shkarkoni, shikoni listën tonë të shtesave më të mira të sigurisë së shfletuesit. 

Edhe pse nuk ka shumë karakteristika të përparuara të përfshira në shfletuesin, kjo nuk është aq e madhe për një marrëveshje për Chrome, për shkak të numrit masiv të shtesave në dispozicion.

Sinkronizimi i pajisjes kryq është i shkëlqyeshëm dhe nuk mund të jetë më i lehtë për tu vendosur. E tëra çfarë duhet të bësh është hyrja në llogarinë tënde Google dhe Chrome merret me pjesën tjetër. Kjo i jep sasi të konsiderueshme informacioni Google, megjithatë, kështu që ata që merren me intimitetin mund të dëshirojnë të sinkronizohen manualisht duke ndjekur udhëzuesin tonë se si të kopjoni Google Chrome në vend.

  Isfarë është sekreti i përsosur përpara? Një udhëzues për vitin 2023

Chrome Sync-

Sidoqoftë, përdoruesit me intimitet duhet të largojnë plotësisht shfletuesin Chrome, pasi regjistrimi i tij në këtë fushë është shumë i tmerrshëm. Skandale të panumërta të intimitetit e kanë pllakosur kompaninë ndër vite, dhe politika e saj për mbledhjen e të dhënave është e paqartë dhe shqetësuese, pasi pranon me lehtësi të ruajë të gjitha llojet e informacionit në lidhje me përdoruesit e saj.

Edhe pse Google pretendon se nuk e shet informacionin e përmendur, ajo pranon me lehtësi që i përdor ato për të personalizuar dhe optimizuar reklamat. Google ofron një mënyrë për të pastruar të dhënat tuaja të përdoruesve, të cilat mund t’i realizoni duke ndjekur hapat e përshkruar në artikullin tonë se si të fshini historinë tuaj të Google. Sidoqoftë, Google ka gënjyer më parë, kështu që kush e di nëse në të vërtetë fshin ndonjë gjë për mirë.

Siguria është e mirë, megjithatë, pasi Google shpesh azhurnon Chrome dhe shpejt arrin vrima të sigurisë sapo të zbulohen. Shfletimi i Sigurt i Google është aktivizuar si parazgjedhje, gjë që ju mbron nga faqet e internetit me qëllim të keq. Paralajmërimi HTTP është gjithashtu i mirë, pasi shprehet qartë kur lidhja juaj nuk është e sigurt.

Chrome-HTTP-Warning

Performanca është gjithashtu e fortë, pasi Chrome është një shfletues i shpejtë në Mac dhe iOS. Fatkeqësisht, ajo lufton me konsumin e lartë të burimeve që, së bashku me intimitetin e tmerrshëm, është ajo që e mban Chrome nga dy pikat kryesore në listën tonë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Google Chrome

Chrome është thellësisht i integruar me shërbimet e ndryshme të Google, kështu që përdoruesit që përdorin shpesh aplikacione si Google Drive ose Google Docs do të zbulojnë se këto funksionojnë jashtëzakonisht mirë në shfletuesin. 

Për më tepër, Google Translate përfshihet si parazgjedhje, gjë që ju lejon të përktheni me lehtësi faqet e internetit në shumicën e gjuhëve. Si gjithmonë, shikoni rishikimin tonë të Google Chrome për zbërthimin e plotë.

Vivaldi

Vivaldi ishte fituesi i qartë i listës sonë të shfletuesve më të mirë në përgjithësi, por përfundon në vendin e katërt në këtë renditje. Kjo pasi aktualisht nuk ka asnjë version të shfletuesit të disponueshëm për iOS, i cili përbën dy të tretat e ekosistemit Apple..

Thënë kështu, Vivaldi është një shfletues i shkëlqyer në Mac. Siç përfshihet në rishikimin tonë të Vivaldi, personalizimi i tij nuk është i dyti për asnjë, pasi shfletuesi ju lejon të ndryshoni pothuajse çdo aspekt të asaj se si duket dhe ndjehet. Kjo përfshin tema të ndryshme, ngjyra dhe shkronja, si dhe aftësinë për të lëvizur goxha çdo element butoni dhe menuje në një pjesë të ndryshme të ekranit.

Vivaldi-Përshtatje

Shfletuesi është plot me karakteristika të vogla, nga marrja e shënimeve në një mjet të dedikuar për fotografi. Shënimet dhe fotografitë e tua të ekranit mund të lidhen së bashku dhe të lidhen me një URL, dhe ka një pamje të lexuesit që zgjedh artikuj për lexim më të lehtë.

Mbi të gjitha tiparet vendase, Vivaldi është gjithashtu i pajtueshëm me shumicën e bibliotekës së madhe të zgjerimit të Chrome sepse është ndërtuar në krye të Chromium (lexoni rishikimin tonë të Chromium).

Vivaldi ju lejon të sinkronizoni çdo pjesë të përvojës së shfletimit midis pajisjeve, por pasi që nuk ka version të disponueshëm në iOS, për përdoruesit e Mac kjo është më së shumti e dobishme për transferimin e preferencave dhe historisë suaj midis pajisjeve të desktopit.

Vivaldi-Sync

Duke u regjistruar për sinkronizimin Vivaldi, ju gjithashtu merrni akses në një pritës të postës elektronike dhe një blog, por të dyja janë mjaft themelore, kështu që duhet të shikoni listat tona të ofruesve më të mirë të pritjes së postës elektronike dhe ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet për alternativa, nëse këto janë gjëra ju intereson.

Vivaldi është gjithashtu jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur dhe përmban kontrolle të dobishme për lundrim, të tilla si një buton rewind që ju sjell përsëri në domenin e fundit që keni vizituar (në krahasim me faqen e fundit të internetit) dhe një menu drop-down me historinë tuaj të fundit të kërkimit dhe kërkimin alternative. ofruesit. 

Menaxhimi i skedave është i shkëlqyeshëm, pasi mund t’i gruponi skedat së bashku në “pirgje” dhe madje ta ndani ekranin midis tyre.

Vivaldi-SplitScreen

Skedat që keni hapur, por që nuk i keni shikuar ende, janë shënuar si të palexuara, dhe gjithashtu keni mundësinë të vendosni skedat për t’i mbrojtur ato nga mbyllja aksidentale. Ekziston një cikler i skedave që mund të sjellësh duke shtypur “ctrl + tab”, si dhe një menu të veçantë të skedave në shiritin e detyrave në anën e majtë të ekranit. 

Për më tepër, ju mund të pin faqet e internetit të veçanta në këtë shirit detyre, e cila ju lejon qasje të vazhdueshme të shpejtë në to pa pasur nevojë të hapni skedarë të veçantë për ta.

Vivaldi-mbështetën-Website

Vivaldi është gjithashtu tepër i shpejtë, duke tejkaluar lehtë çdo shfletues tjetër në Mac. Për më tepër, ajo e menaxhon këtë ndërsa mban konsumin e RAM-it mjaft të ulët, mesatarisht me rreth 20 përqind më pak se Google Chrome. Mundësia për të letarizuar skedat ul më tej konsumin e burimeve, diçka që shpesh është problem për shfletuesit me bazë Chromium.

Arsyet e tjera na pëlqejnë Vivaldi

Siguria dhe intimiteti i Vivaldi është gjithashtu i shkëlqyeshëm. Shfletimi i Sigurt i Google ju mbron nga faqet e internetit me qëllim të keq, dhe Vivaldi azhurnohet aq shpesh sa një herë në javë, që është në nivelin më të lartë. Shfletuesi gjithashtu ju jep një paralajmërim të qartë kur lidheni me HTTP sesa HTTPS. 

  Isfarë është SOCKS5? Një udhëzues i shpejtë për vitin 2023

Për privatësinë, politika e mbledhjes së të dhënave të Vivaldi është shumë e mirë, dhe thotë qartë se vetëm disa informacione të vogla dhe anonime mblidhen për qëllime të brendshme.

zog deti

Puffin shënon vetë një vend në këtë listë kryesisht për shkak të sigurisë dhe intimitetit të pashembullt, si dhe versionit të shkëlqyeshëm të iOS. Sidoqoftë, shfaqja e saj e dobët në Mac (dhe desktopin në përgjithësi) e vendos atë në vendin e pestë, sesa më lart në listën tonë.

Duke përdorur një qasje unike për shfletimin, Puffin mbron përdoruesit duke “transmetuar” të gjitha faqet e internetit që vizitojnë përmes serverave të vet. Kjo do të thotë që çdo malware i futur në kodin e uebfaqes nuk do të arrijë kurrë në makinën tuaj, dhe kushdo që ju ndjek ju nuk do të jetë në gjendje ta bëjë këtë më tej se serverët Puffin.

Në iOS, kjo qasje rezulton gjithashtu me shpejtësi të shkëlqyeshme. Në fakt, Puffin është deri tani shfletuesi më i shpejtë që kemi testuar në platformë, madje edhe më i shpejtë se Safari vendas. Për më tepër, shfletuesi zhvesh faqet e internetit në vetëm elementët thelbësorë, duke rezultuar në kursim të konsiderueshëm të të dhënave, që është një dhuratë hyjnore për përdoruesit me bandë të kufizuar.

[id thummb = 40109 nokopje = e vërtetë]

Fatkeqësisht, shpejtësia e madhe nuk shtrihet në Mac, ku Puffin është shpesh i ngadaltë dhe i ngadaltë, dhe herë pas here vuan nga një vonesë e rëndë e hyrjes. Të bësh gjërat më keq për versionin e desktopit është fakti që duhet të paguani një abonim për ta përdorur fare, gjë që është e pazakontë, për të thënë të paktën, për një shfletues në internet. 

Ju jeni gjithashtu të kufizuar në Google, Bing, Naver dhe Yandex për motorët e kërkimit, gjë që është paksa kufizuese.

Puffin-search-Engines

Versioni falas i iOS është gjithashtu i kufizuar, pasi ju duhet të blini Puffin Pro për 4,99 dollarë për të bllokuar reklamat, megjithëse të paktën kjo është një blerje një herë, ndryshe nga Mac. Fatkeqësisht, pavarësisht se bazohet në Chromium, Puffin nuk është i pajtueshëm me asnjë shtesë të Chrome dhe nuk ofron asnjë prej tyre. Nuk ka gjithashtu asnjë mënyrë për të sinkronizuar asgjë midis pajisjeve, që është një dështim i rëndësishëm.

Ekzistojnë disa karakteristika të vogla të vogla, të integruara në shfletues, duke përfshirë mundësinë për të ruajtur drejtpërdrejt në cloud në formën e Dropbox, Google Drive dhe OneDrive (lexoni Dropbox-in tonë kundër Google Drive-in, krahasimin OneDrive). Këto janë të gjitha opsionet e mira, por asnjëra prej tyre nuk është zgjedhja jonë për ruajtjen më të mirë të cloud, pasi preferojmë Sync.com (lexoni rishikimin tonë të Sync.com).

Ekziston gjithashtu mbështetje për tastierat e lojërave, tastierën dhe miun në iOS, e cila është e shkëlqyeshme për të luajtur lojëra të shfletuesit. Versioni iOS gjithashtu ju jep mundësinë e përdorimit të një lexuesi të lajmeve, si dhe temave të lehta dhe të errëta, por kjo është sa i përket përshtatjes.

Puffin-Save-To-Cloud

Arsyet e tjera na pëlqen Puffin

Nëse bëni pjesën më të madhe të shfletimit tuaj në iOS, Puffin mund të jetë shfletuesi më i mirë për ju. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për sinkronizim të pajisjes kryq dhe një përvojë solide të shfletimit në desktop, mund të dëshironi të shikoni diku tjetër.

Kjo do të thoshte, përdoruesit e shqetësuar për sigurinë ose privatësinë e tyre gjatë shfletimit duhet ta konsiderojnë seriozisht Puffin, megjithë mangësitë e tij, pasi asnjë shfletues nuk mund të afrohet as të konkurrojë me të në këtë arenë të veçantë.

Mënyra të nderuara

Tani që kemi mbuluar pesë shfletuesit më të mirë për Mac dhe iOS, është koha të shikojmë dy që nuk e bënë atë në listën tonë, por prapë t’u kemi diçka atyre.

operë

Opera nuk është një shfletues i keq me asnjë mënyrë, dhe në fakt mori rezultate të shkëlqyera në të dy tiparet dhe lehtësinë e përdorimit në rishikimin tonë të Operës. Fatkeqësisht, intimiteti i tij është i tmerrshëm, dhe siguria dhe shpejtësia janë më mesatare në rastin më të mirë. 

Sidoqoftë, Opera vjen me shumë karakteristika të vogla të vogla, të tilla si një integrues i integruar VPN dhe integrimi i mediave sociale, përveç mbështetjes për bibliotekën e madhe të zgjerimit të Chrome.

Opera-homepage-2023

ekspeditë gjuetine

Safari është shfletuesi parazgjedhur dhe vjen para-instaluar në të dy iOS dhe Mac. Edhe pse ne nuk jemi adhurues të mëdhenj të shfletuesit Safari, nëse gjithçka që po kërkoni është një shfletues i shpejtë me konsum të ulët të burimeve, atëherë është një opsion i mirë. 

Megjithatë – siç e kemi përfshirë në rishikimin tonë të Safarit – vuan gjithashtu nga një mungesë karakteristikash, një UI frustruese dhe një siguri e tmerrshme, kjo është arsyeja pse nuk e bëri atë në listën tonë kryesore.

Safari-homepage-2023

Mendimet përfundimtare

Edhe pse Vivaldi është shfletuesi ynë i preferuar në përgjithësi, mungesa e një versioni iOS e dëmton rëndë atë në këtë krahasim, por prapë ne mendojmë se meritonte një vend për shfaqjen e tij të shkëlqyer në Mac. Përkundrazi, Brave – shfletuesi ynë i preferuar i dytë në përgjithësi – rrëmben fitoren duke ofruar një shfletues që shkëlqen në çdo kategori në të gjitha pajisjet e Apple.

Firefox, Chrome dhe Puffin janë gjithashtu të gjitha zgjedhjet e shkëlqyera, por për arsye shumë të ndryshme. Firefox është i shkëlqyeshëm i gjithanshëm, ndërsa biblioteka e madhe e zgjerimit e Chrome dhe UI e pastër vepron si një kundërpeshë ndaj rekordeve të saj të tmerrshme për intimitetin dhe urinë e pakonkurueshme për RAM.

Puffin, ndërkohë, përfiton shumë nga një qasje unike e shfletimit që siguron performancë të madhe, siguri dhe intimitet. Fatkeqësisht, megjithëse performon shumë mirë në iOS, në Mac është një histori shumë e ndryshme, pasi atje është shpesh e ngadaltë dhe e pa përgjegjshme, dhe madje duhet të paguani një abonim për ta përdorur atë. Sidoqoftë, ne ndieuam që versioni i shkëlqyer i iOS e fitoi atë një vend në listën tonë.

Browserfarë shfletuesi përdorni në pajisjen tuaj Mac ose iOS? E lamë jashtë të preferuarën tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me