Shfletuesi më i sigurt i uebit i vitit 2023: Qëndro i sigurt në internet

Interneti është i mbushur me rreziqe dhe kriminelë në internet që përpiqen të gjejnë dobësi dhe zbrazësi në mbrojtjen e kompjuterave. Për shkak se të gjithë ne përdorim çdo ditë në internet përmes shfletuesve të internetit, ato janë mënyra të përshtatshme për sulm. Shfletuesit e uebit mund të ndërmarrin një numër hapash për t’ju mbajtur të sigurt, dhe sot ne do të hedhim një vështrim se cili shfletues i uebit është më i sigurti.

Së pari, do të duhet të sqarojmë saktësisht se çfarë kuptojmë me sigurinë e shfletuesit dhe çfarë mund të bëjnë zhvilluesit për të siguruar që shfletuesi i tyre të jetë sa më i sigurt.

Shtë e rëndësishme të theksohet se siguria dhe intimiteti nuk janë të njëjta, dhe në fakt të dy konceptet shpesh janë në kundërshtim me njëri-tjetrin. Kjo për shkak se përmirësimi i sigurisë shpesh nënkupton mbledhjen e më shumë informacioneve rreth përdoruesve. Nëse shqetësoheni më shumë me jetën private sesa jeni me sigurinë, sigurohuni që të lexoni gjithashtu udhëzuesin tonë të shfletimit anonim.

Nëse dëshironi të kaloni direkt në shfletuesin më të mirë në këtë listë, atëherë mund të shkoni përpara dhe të shkarkoni Puffin. 

Ndërsa u përfshinë në rishikimin tonë, shfletuesi Puffin bën jashtëzakonisht mirë sigurinë, në një pjesë të madhe për shkak të mënyrës së pazakontë që ajo drejton faqet e internetit në serverat e veta përpara se t’i transferojë ato te përdoruesit. Le të bëjmë një hap prapa, sidoqoftë, dhe të identifikojmë saktësisht se çfarë do të thotë siguria e shfletuesit.

Farë e bën shfletuesin më të sigurt të uebit

Për shkak se mjedisi në internet po zhvillohet vazhdimisht, azhurnimet dhe arna janë aspekti më kritik i sigurisë së shfletuesit. Kur shfaqen vrimat e sigurisë, zhvilluesit duhet t’i mbyllin ato sa më shpejt që të jetë e mundur për të parandaluar që hakerat të përfitojnë. 

Google Chrome është një shembull i shkëlqyeshëm i një shfletuesi të sigurt që merr azhurnime të shpeshta të sigurisë, përgjithësisht duke rritur dobësi në më pak se një ditë.

Për të njëjtën arsye, ju zakonisht dëshironi që azhurnimet e shfletuesit tuaj të shkarkojnë dhe instalojnë automatikisht. Kjo siguron që edhe përdoruesi më i vëmendshëm të mbetet i mbrojtur, në vend që të mbështetet tek ata për të mbajtur mend që të kontrolloni për azhurnime të reja rregullisht. Pa karakteristika të sigurisë si p.sh. azhurnime automatike, është e thjeshtë të bësh prapa, duke të lënë të prekshëm edhe nëse i kushton vëmendje të madhe.

Dallimi midis HTTP dhe HTTPS është gjithashtu thelbësor për tu kuptuar. Kur lidheni me një faqe në internet përmes HTTPS, trafiku juaj është i koduar, duke e bërë të padobishme për këdo që arrin ta përgjojë atë në rrugë. E kundërta është e vërtetë për lidhjet e rregullta HTTP, e cila ju hap mundësinë e injektimit të malware, vjedhjes së identitetit dhe më shumë, nëse dikush dëgjon.

Kështu, shfletuesit duhet të informojnë qartë përdoruesit kur janë në faqet që nuk përdorin HTTPS. Tenta është një shembull i shkëlqyeshëm, pasi paralajmërimi i paraqitur është i qartë dhe i dukshëm, në vend se paralajmërimet që mungojnë lehtë për Mozilla Firefox ose Microsoft Edge.

Tenta-HTTPS-Warning

Një mënyrë tjetër që shfletuesi juaj web mund t’ju mbrojë është përmes bazës së të dhënave të sigurta të shfletimit. Këto janë listat e faqeve të internetit që dihet se përmbajnë malware, skema phishing ose elementë të tjerë me qëllim të keq.

Qëllimi i shfletimit të të dhënave të sigurta është të ndalojë përdoruesit të hyjnë në këto faqe dhe të ekspozojnë veten e tyre për të sulmuar. Ka disa baza të dhënash si kjo, të tilla si sistemi i Shfletimit të Sigurt të Google ose SmartScreen i Microsoft-it.

Bllokuesit e pop-up të shfletuesit

Për shkak se pop-up-et dhe reklamat janë disa nga vektorët më të zakonshëm për të dhënë malware, shfletuesit që bllokojnë këto janë përgjithësisht më të sigurt. Ndërsa pothuajse të gjithë shfletuesit modernë vijnë me një bllokues të shfaqur, ato shpesh nuk janë aq të mira sa mund të jenë. 

Prandaj, shkarkimi i një prej bllokuesve më të mirë pop-up është një ide e shkëlqyeshme për të siguruar që të gëzoni mbrojtje maksimale.

Chrome-PopUp-Blocker

Megjithëse më pak të zakonshme, bllokuesit e reklamave vendas përfshihen në shfletues si Tenta dhe Vivaldi, dhe këto karakteristika të sigurisë janë zakonisht të lehta për tu gjetur në formën e shtesave ose shtesave të palëve të treta për shfletuesit që nuk vijnë me një bllokues reklamash të ndërtuar në.

Tenta-Ad-Blocker

Një mekanizëm tjetër i zakonshëm i shpërndarjes për malware ose spyware është JavaScript, kështu që shfletuesit si Google Chrome ose Vivaldi që lejojnë përdoruesit të bllokojnë skriptet në mënyrë të vazhdueshme në faqet e internetit të veçanta marrin pikë shtesë për këtë.

  VPN më e mirë për Hong Kong: Mbajtja e Lirë në vitin 2023

Meqenëse shumica e shfletuesve sot do të kursejnë detajet e hyrjes dhe fjalëkalimet tuaja për lehtësinë e përdorimit, trajtimi i fjalëkalimeve të tyre është gjithashtu i rëndësishëm. Në mënyrë ideale, fjalëkalimet tuaja të ruajtura duhet të mbrohen automatikisht duke përdorur ose kredencialet e sistemit ose të llogarisë, duke u siguruar që ato janë të sigurta edhe nëse dikush ka qasje fizike në pajisjen tuaj. 

Akoma duhet të shkarkoni një nga menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimeve, edhe pse përdorni një shfletues që ka veçori të sigurisë për të mbrojtur fjalëkalimet tuaja.

Vivaldi-Password-Mbrojtja

Më në fund, një proces i njohur si “sandboxing” është një mënyrë tjetër që shfletuesit e uebit mund të mbrojnë ju dhe kompjuterin tuaj. Duke izoluar çdo skedë dhe aplikacionin në internet në procesin e vet (ose “sandbox”) me privilegje të kufizuara, shfletuesit mund të sigurojnë që faqet e internetit nuk mund të manipulojnë me lehtësi faqet e tjera që po vizitoni ose vetë pajisjen. 

Google ishte i pari që e prezantoi këtë gjatë vitit 2008, por që nga ajo kohë është bërë një tipar standard.

Task-Manager-Chrome

Me këtë të mbuluar, është koha për të kaluar listën tonë të pesë shfletuesve më të sigurt në internet, si dhe disa përmendje të nderuara që thjesht mezi nuk e bënë atë në këtë listë.

Shfletuesi më i sigurt i Uebit: Puffin

Puffin përdor një qasje radikale dhe jashtëzakonisht të efektshme për sigurinë e shfletuesit. Në vend që të ekzekutojë kodin e faqes në internet në makinën tuaj lokale, Puffin trajton gjithçka me anën e serverit përpara se t’i tregojë përdoruesit një pasqyrë të faqes së internetit.. 

Kjo do të thotë që çdo malware që mund të jetë i pranishëm në një uebfaqe është i ngarkuar në serverat Puffin në vend të pajisjes tuaj, duke e bërë të pamundur infektimin e makinës tuaj në këtë mënyrë.

Puffin-Reconnect-To-Server

Kjo qasje e zgjuar i bën të parëndësishme shumicën e kritereve tona të mësipërme, pasi nuk ka nevojë për karakteristika të sigurisë si bazat e të dhënave të shfletimit të sigurt, sandboxin ose bllokimin e skenarëve kur kodi i faqes në internet asnjëherë nuk funksionon në kompjuterin tuaj. Për këtë arsye, është lehtësisht shfletuesi më i sigurt i internetit përreth.

Ndërsa shfletuesi nuk bën një punë të shkëlqyer për të paralajmëruar përdoruesit e lidhjeve të pasigurta, me Puffin kjo bëhet një shqetësim i intimitetit dhe jo i sigurisë, pasi pasoja e vetme negative e lidhjes me HTTP me Puffin është që dikush mund të dëgjojë në shfletimin tuaj.

Arsyet e tjera na pëlqen Puffin

Përveç sigurisë së tij të shkëlqyeshme, ne gjithashtu vlerësojmë shumë angazhimin e Puffin për privatësinë. Qasja e bazuar në cloud për shfletimin siguron mbrojtjen e gjurmimit, duke e bërë atë të funksionojë në thelb si një VPN në kuptimin që faqet e internetit do të jenë në gjendje vetëm t’ju përcjellin te serverat Puffin. 

Ju nuk do të mund ta përdorni për të anashkaluar geoblocking, prandaj, shikoni listën tonë të ofruesve më të mirë VPN, nëse kjo është ajo që ju nevojitet.

Versioni celular i Puffin është gjithashtu tepër i shpejtë, megjithëse për fat të keq nuk mund të thuhet e njëjta gjë për variantin e desktopit. Janë përfshirë edhe disa karakteristika të mrekullueshme të vogla, siç janë ruajtja e skedarëve direkt në shërbimet cloud, siç janë Dropbox dhe OneDrive, të cilat ne mendojmë se shfletuesit e tjerë duhet të zbatojnë, si dhe.

Puffin-Save-To-Cloud

Më në fund, Puffin gjithashtu përdor shumë pak RAM në krahasim me shfletuesit e tjerë, dhe mund t’ju ​​kursejë bandë të konsiderueshme duke kufizuar sasinë e të dhënave që ju janë dërguar nga secila faqe. Për më shumë informacion mbi të gjitha mirat dhe të këqijat e shfletuesit, shikoni rishikimin tonë Puffin.

Tenta

Tenta është e ndërtuar në mënyrë të qartë me siguri dhe intimitet në mendje. Isshtë e mbushur me karakteristika të sigurisë dhe mjete të intimitetit të destinuara për t’i mbajtur përdoruesit e saj të sigurt dhe të sigurt ndërsa përshkojnë internetin. 

Zgjatja HTTPS Kudo është ndërtuar direkt në shfletues, i cili detyron të gjithë faqet e internetit të përdorin një lidhje të sigurt sa herë që të jetë e mundur. Nëse akoma e gjeni veten duke u lidhur me HTTP të rregullt (për shkak të uebsajtit që nuk e mbështet HTTPS-në fare), do t’ju jepet një paralajmërim i qartë se kjo po ndodh.

Për më tepër, për sa kohë që aktivizoni VPN të integruar falas, të gjitha të dhënat tuaja të historisë së shfletimit mbrohen me kriptim AES 256-bit, që është gjithashtu i vërtetë për skedarët lokalë të ruajtur në pajisjen tuaj Android. Ju duhet qasje rrënjësore në pajisje për të parë thjesht dosjen Tenta, dhe madje edhe nëse e bëni këtë, gjithçka që do të gjeni është një bandë e skedarëve të koduar dhe të palexueshëm.

Tenta bllokon edhe reklamat dhe pop-up-et, pa pasur nevojë për një shtesë. Përveç kësaj, një cilësim i quajtur “shfletuesi maskë” bllokon pamjet e ekranit ndërsa shfletuesi është i hapur, dhe mund të vendosni gjithashtu që shfletuesi të mbyllë të gjitha skedat e hapura në dalje. Të dyja këto karakteristika të sigurisë janë pjesë të këndshme të sigurisë dhe intimitetit shtesë, nëse dikush do të ketë qasje fizike në pajisjen tuaj për një moment të shkurtër.

  Censura e Internetit në Kinë: Si Mbretëria e Mesme bllokon rrjetën

Tenta-Mask-Browser

Sidoqoftë, kjo nuk duhet të jetë shqetësuese në përgjithësi me Tenta, pasi mund të vendosni shfletuesin që të kërkojë një PIN. Kjo do të thotë që edhe nëse dikush ka pajisjen tuaj, ata nuk do të jenë në gjendje të hapin shfletuesin. Ky PIN nuk ruhet në serverat e Tenta, gjithashtu, duke siguruar siguri shtesë kundër shkeljeve të të dhënave dhe rrjedhjeve në anën e gjërave të kompanisë.

Përkundër të gjitha këtyre karakteristikave të shkëlqyera të sigurisë, megjithëkëtë, Tenta nuk mund të konkurrojë plotësisht me Puffin, pasi ajo ende mund të infektohet me malware ndërsa po shfletoni, veçanërisht pasi nuk bllokon në asnjë mënyrë faqet e internetit me qëllim të keq dhe as nuk mund ta çaktivizoni JavaScript.

Arsyet e tjera na pëlqen Tenta

Ka shumë gjëra për të dashur në lidhje me Tenta, përveç sigurisë së saj të shkëlqyer. Privatësia është po aq e mirë, pasi politika e privatësisë është e qartë dhe koncize, dhe CloudMosa – kompania që zhvillon Tenta – nuk mbledh të dhëna të personalizuara për përdoruesit e saj.

Dizajni i ndërfaqes është gjithashtu i shkëlqyeshëm, duke shfaqur një qasje inovative për menaxhimin e skedave të quajtur “zona”, të cilat në thelb janë grupe skedash që mund t’i specializoni me cilësime të ndryshme. Për më tepër, kasaforta e mediave ju lejon të shkarkoni, kurseni dhe enkriptoni të gjitha llojet e skedarëve të mediave, duke ju dhënë mundësinë e përdorimit të lehtë dhe privat të tyre në çdo kohë.

Tenta-Zonat

Nëse ende nuk jeni vendosur mjaft mirë në shfletuesin, sigurohuni që të shikoni rishikimin tonë të plotë për Tenta për një përmbledhje të plotë.

Vivaldi

Si shumë shfletues të tjerë, Vivaldi përdor Shfletimin e Sigurt të Google për të mbrojtur përdoruesit nga faqet e internetit me qëllim të keq që përmbajnë skema malware ose phishing. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme, pasi ajo është një nga bazat e të dhënave më të mira të shfletimit përreth.

Frekuenca e azhurnimit është gjithashtu e nivelit të lartë, pasi shfletuesi shpejt merr azhurnime të sigurisë kur është e nevojshme, si dhe një lëshim standard të ri rreth një herë në javë. 

Reklamat bllokohen si parazgjedhje në atë që klasifikon Vivaldi si “site abuzive”, megjithëse shfletuesi nuk sqaron se çfarë nënkupton kjo. Nëse doni të bllokoni reklamat në përgjithësi, do të duhet të shkarkoni një bllokues reklamash nga Dyqani Ueb Chrome.

JavaScript mund të bllokohet në përgjithësi ose në bazë të faqes nga faqja. Për më tepër, nëse përfundoni të lidheni me një faqe në internet për një lidhje HTTP të pasigurt, ju jeni prezantuar me një paralajmërim të qartë dhe të dukshëm, duke u siguruar që jeni të vetëdijshëm për cenueshmërinë.

Vivaldi-JavaScript

Edhe pse siguria e Vivaldi është e shkëlqyeshme në krahasim me shumicën e shfletuesve, ajo është rrahur nga numri i madh i veçorive të sigurisë që ofron Tenta dhe shfletimi me bazë cloud i Puffin, kjo është arsyeja pse shfletuesi zë vendin e tretë në listën tonë.

Arsyet e tjera na pëlqejnë Vivaldi

Vivaldi është një nga zgjedhjet tona më të mira të shfletuesit, dhe për arsye të mirë. Jo vetëm që është jashtëzakonisht e shpejtë, por gjithashtu përdor një sasi RAM çuditërisht të ulët. Për më tepër, niveli i personalizimit dhe kontrollit mbi pamjen dhe ndjenjën e shfletuesit është i pashembullt.

Vivaldi-Përshtatje

Menaxhimi i saj i skedave është gjithashtu i shkëlqyeshëm, pasi ju jepen një mori mjetesh për të mbajtur nën kontroll shfletimin tuaj. Ju mund të pin, letargji dhe hesht, dhe për të ndarë ekranin tuaj në mes të faqeve të internetit të shumta, duke e bërë multitasking një fllad. 

Për shkak se shfletuesi është i bazuar në Chromium (lexoni rishikimin tonë të Chromium), shumica e shtesave Chrome që nuk modifikojnë ndërfaqen e përdoruesit janë në përputhje me Vivaldi.

Vivaldi-Split-Screen

Vivaldi bën shumë mirë edhe me intimitetin. Ajo mbledh vetëm të dhëna përdorimi anonimizues, dhe politika e privatësisë thotë qartë se këto informacione nuk përdoren kurrë për ndonjë gjë tjetër përveç analizës së brendshme, do të thotë se nuk shpërndahen kurrë me palët e treta. Ne i kemi mbuluar të gjitha këto dhe më shumë në rishikimin tonë për Vivaldi, kështu që kontrolloni nëse nuk e keni tashmë.

krom

Frekuenca e azhurnimit të Google Chrome nuk është e dyta për asnjë, me arna sigurie që përmblidhen brenda disa orësh ose ditë kur Google zbulon një dobësi. Shfletuesi gjithashtu u siguron përdoruesve një paralajmërim të qartë kur ata po përdorin një lidhje HTTP të pasigurt, dhe JavaScript mund të bllokohet plotësisht ose për faqet e internetit të veçanta.

Megjithëse pop-up-et bllokohen automatikisht, nuk ka bllokues të integruar të reklamave, por ka disa në dispozicion falas në Dyqanin Ueb Chrome. Suditërisht, Chrome përdor bazën e të dhënave të shfletimit të sigurt të Google për të mbrojtur përdoruesit kundër faqeve të internetit me qëllim të keq, të cilat, siç e kemi mbuluar tashmë, i bën mirë kësaj detyre.

Kthehu në vitin 2013, u zbulua se të gjitha fjalëkalimet e ruajtura në Google Chrome mund të arrihen lehtësisht në tekstin e thjeshtë, pa pasur nevojë për ndonjë vërtetim, por kjo që atëherë ka ndryshuar dhe fjalëkalimet mbrohen tani duke përdorur kredencialet e sistemit.

  Si të gjeni një adresë IP pakistaneze në vitin 2023: Një lokacion në Lahore

Chrome-Password-Mbrojtja

Edhe pse siguria e Google Chrome është në thelb identike me Vivaldi, mungesa e një bllokuesi të reklamave të integruar për vendet abuzive në Chrome i jep një avantazh Vivaldi, megjithëse jo shumë, pasi mund të shtosh me lehtësi një shtesë për këtë qëllim sidoqoftë. 

Meqenëse ky artikull kryesisht përqendrohet në sigurinë, ne ju rekomandojmë të lexoni rishikimin tonë të Google Chrome për të mësuar gjithçka që mundeni për mbretin e shfletuesve të internetit.

Arsyet e tjera që na pëlqen Chrome

Google Chrome është deri tani shfletuesi më i popullarizuar në botë, dhe kjo nuk është pa arsye. Ai sportivizon një dizajn intuitiv dhe të thjeshtë që është bërë standardi i industrisë.

Chrome-Google-Translate

Chrome është gjithashtu shumë i shpejtë, duke tejkaluar shumicën e shfletuesve të tjerë vetëm me disa përjashtime, dhe biblioteka e tij e madhe e shtesave është e pakrahasueshme. Sinkronizimi midis pajisjeve është një fllad, dhe shfletuesi është i integruar mirë me shërbime të ndryshme të Google.

trim

Brave është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për një shfletues të sigurt të internetit. HTTPS Kudo është aktivizuar si parazgjedhje, dhe nëse duhet të ndodhë akoma të lidheni me një faqe në internet me HTTP të rregullt, Brave jep një paralajmërim të qartë kur kjo po ndodh.

Brave-HTTPS Everywhere-

Menyja e mburojave ju bën të lehtë të mbani gjurmët e asaj që bllokohen aktualisht në faqen e internetit që po shikoni, dhe gjithashtu ju jep mundësinë e përdorimit të shpejtë të cilësimeve të ndryshme të sigurisë. 

Brave-Shields-Menu

Reklamat dhe pop-ups bllokohen si parazgjedhje dhe mund të aktivizoni gjithashtu bllokimin e skriptit. Ashtu si shumë të tjerë në listë, Brave përdor Shfletimin e Sigurt të Google për të mbrojtur kundër llojeve të ndryshme të krimit në internet, si malware ose phishing.

Fatkeqësisht, frekuenca e azhurnimit të Brave lë diçka për të dëshiruar, pasi shfletuesi rrallë merr përditësime më shpesh sesa një herë në tre javë, gjë që është pak e ngadaltë kur bëhet fjalë për sigurinë. Vetëm kjo është ajo që e trimëron Brave në vendin e pestë në këtë listë, sesa më lart.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë të guximshëm

Siç përfshihet në shqyrtimin tonë, Brave shënon mirë në çdo kategori, pavarësisht se zë vendin e fundit në këtë listë. Guximi është i shpejtë dhe konsumon një sasi të habitshme të vogël të RAM-it. Ajo gjithashtu vjen me disa karakteristika interesante të sigurisë, si bllokimi i përmbajtjes së mediave sociale dhe sigurimi i një shiriti në celular.

Brave-Shields-Menu

Ashtu si shfletuesit e tjerë të Chromium të përfshirë në këtë artikull, Brave gjithashtu mund të përdorë shumicën e shtesave Chrome, duke zgjeruar në masë të madhe atë që mund të bëjë shfletuesi në pothuajse çdo zonë.

Intimiteti është gjithashtu i nivelit të lartë, dhe në një veprim të pazakontë, Brave madje përkrah natyrshëm Tor, programin falas me burim të hapur që lejon komunikimin anonim (të mos ngatërrohet me shfletuesin Tor, vetë). Shikoni shqyrtimin tonë Brave për më shumë informacion mbi këtë shfletues të shkëlqyeshëm dhe të sigurt.

Mënyra të nderuara

Një listë me pesë nga shfletuesit më të sigurt do të jetë gjithmonë pak kufizues; këtu janë dy shfletues që mezi nuk e bënë prerjen.

buzë

Siguria është e vetmja pjesë e shfletuesit të Microsoft Edge që meriton lëvdata. Sistemi SmartScreen bllokon faqet e internetit me qëllim të keq dhe në të vërtetë është më mirë në atë se sa Shfletimi i sigurt i Google. 

Edge-HTTPS-Warning

Fatkeqësisht, frekuenca e ulët e azhurnimit (afërsisht një herë në muaj) dhe një paralajmërim i jashtëzakonshëm për të humbur lidhjen e pasigurt e mban shfletuesin Microsoft Edge nga pesë shfletuesit tanë më të sigurt. Për më shumë informacion mbi shfletuesin, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Edge.

Firefox

Mozilla Firefox është një shfletues tjetër që mezi nuk e bëri atë në listën tonë. Frekuenca e saj e azhurnimit është e shkëlqyeshme, dhe shfletuesi përdor Shfletimin e sigurt të Google për të mbrojtur përdoruesit e tij. 

Firefox-Master-Password

Përkundër kësaj, Mozilla Firefox ka një paralajmërim të pasigurt për lidhje që mund të jetë e vështirë për tu vërejtur, dhe fjalëkalimet e ruajtura në vend janë plotësisht të pambrojtur, përveç nëse manualisht aktivizoni një fjalëkalim master. Për një përmbledhje më të plotë të shfletuesit, shikoni rishikimin tonë Mozilla Firefox.

Mendimet përfundimtare

Siguria është një konsideratë e rëndësishme kur zgjedh një shfletues. Fatkeqësisht, shpesh është anashkaluar sepse nuk është aq i dukshëm sa aspektet e tjera të shfletimit në internet, si performanca ose veçoritë. 

Megjithëse ka vetëm kaq shumë shfletues që mund të bëjnë për t’ju mbrojtur (veçanërisht nga vetja), ato të listuara këtu do t’ju lejojnë të përshkoni internetin duke ditur që nuk ka dobësi ose dobësi të dukshme që ju vë në rrezik.

Nëse shqetësoheni veçanërisht për sigurinë, ju rekomandojmë me gjithë zemër Puffin, por çdo hyrje tjetër në këtë listë është gjithashtu një zgjedhje solide. Ne do të donim të dëgjonim se çfarë mendoni për sigurinë e shfletuesit tuaj. Nëse nuk është në listën tonë dhe mendoni se meriton të jetë, na tregoni në komentet më poshtë.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth asaj se si këto shfletues krahasohen jashtë sigurisë, hidhni një sy në rishikimet e shfletuesve tanë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me