Si të merrni një adresë IP iraniane në vitin 2023: Telegram në Teheran

Mund të jetë e vështirë për të kuptuar pse dëshironi një adresë IP iraniane për shkak të internetit të tij shumë të kufizuar. Sidoqoftë, nëse doni të përdorni përmbajtje ose shfaqje që janë në dispozicion vetëm atje, siç janë ato që janë në Netflix Iran, do t’ju duhet një e tillë. Kjo është arsyeja pse në këtë artikull do t’ju tregojmë se si të merrni një adresë IP iraniane. 

Zhvendosja ose udhëtimi nëpër botë mund të sjellë surpriza të papritura kur shkoni në internet. Ju mund të gjeni që disa nga përmbajtjet ose shërbimet për të cilat keni përdorur janë të paarritshme. Kjo ka të ngjarë sepse është e kufizuar për një vend. 

Uebfaqet dhe shërbimet në internet shikojnë adresën tuaj IP për të parë se ku jeni vendosur. Nëse përmbajtja është e kufizuar në një vend të caktuar dhe nuk jeni aty, do të shihni një mesazh gabimi. Kjo quhet geoblocking dhe është më e zakonshme nga sa mendoni.

Kompanitë financiare, platformat streaming dhe shumë shërbime të tjera në internet ndryshojnë përmbajtjen që mund të shihni ose bllokuar ju në varësi të vendit ku jeni.

Le të themi se dëshironi të regjistroheni në llogarinë tuaj bankare në internet. Nëse nuk jeni në vendin në të cilin e keni vendosur, shanset janë që nuk do të keni mundësi të përdorni. Kjo është bërë për të ndihmuar në luftimin e mashtrimit në internet. Sshtë irrituese, por pasi të ndryshoni adresën tuaj IP, do të jeni në gjendje të regjistroheni si zakonisht. 

Gjigandi i rrjedhës Netflix është një tjetër shembull i një shërbimi në internet me geoblocking. Shtë në dispozicion në shumicën e vendeve, por biblioteka në secila është e ndryshme. Megjithëse disa programe janë në dispozicion kudo, të tjerët janë ekskluzive për një vend për shkak të gjuhës ose kulturës së tyre. Plus, ekziston problemi i vogël për të patur nevojë për licencë në çdo vend të vetëm për të transmetuar shfaqjen.

  Si të vendosni një fjalëkalim të fortë në vitin 2023

Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në udhëzimin tonë për ndalimin e Netflix VPN. Me pak fjalë, nëse doni të hyni në bibliotekën iraniane Netflix, do t’ju duhet një adresë IP iraniane. Për rekomandime të dedikuara, hidhni një sy në VPN tonë më të mirë për krahasimin e Netflix.

Ju gjithashtu do të duhet të merrni një adresë IP nga Irani nëse doni të gjeni informacione lokale në kanalin e lajmeve Al-Alam.

Si të merrni një adresë IP iraniane

Ka disa mënyra për të ndryshuar adresën tuaj IP dhe të dyja janë të thjeshta. Rruga më e lehtë është përmes një përfaqësuesi. Kjo tha, siç mund të lexoni në krahasimin tonë të VPN-së kundër përfaqësuesit dhe Tor, ato janë një ide e keqe. Ju nuk do të mbroheni nga siguria dhe adresa juaj e IP do të lihet e ekspozuar. 

Mënyra më e mirë për të marrë një adresë IP të ndryshme është me një rrjet virtual privat. Ata janë të lehtë për t’u përdorur dhe përfshijnë siguri të mirë dhe karakteristika të tjera. Shumë ofrues nuk mbajnë regjistrat, ose do të thotë se aktivitetet tuaja në internet mbahen private. Adresa juaj e vërtetë e IP-së është e mbrojtur gjithashtu. 

Ju thjesht mund të zgjidhni VPN-në tonë më të sigurt, por duhet të siguroheni që do t’ju marrë një adresë IP iraniane. Për këtë, duhet të ketë serverë në vend.

Nëse Netflix është një përparësi për ju, mbani në mend se disa VPN nuk janë në gjendje të kalojnë sistemin e tij të zbulimit VPN (lexoni pjesën tonë të gabimit të proxy Netflix për më shumë në lidhje me këtë). Për të marrë qasje, do të duhet të zgjidhni një me aftësinë për ta anashkaluar atë.

  VPN më e mirë për Firefox në vitin 2023: Siguria në përdorim të lehtë

VPNArea

Ne i kaluam të gjithë ofruesit në mbledhjen më të mirë VPN, por në kohën e shkrimit, vetëm VPNArea kishte serverë në Iran. Fatmirësisht, është një shërbim i mirë. Ka siguri të mirë, të cilën mund ta rritni duke përdorur serverët e saj me dy hop. Ekziston gjithashtu një ndërprerës vrasjeje, i cili do të ndërpresë lidhjen tuaj nëse VPN dështon. Plus, aktivitetet tuaja mbahen sekrete për shkak të politikës së saj për mos-logs.

VPNArea-Slider1

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Ka serverë specialiteti për përrua dhe për transmetim, por VPN nuk është aq i shpejtë sa konkurrentët e tij, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë VPNArea. Megjithatë, ju merrni një bandë të pakufizuar dhe mund të hyni në Netflix. Mund ta instaloni në Windows, macOS, Linux, Android dhe iOS me deri në gjashtë pajisje të lidhura në të njëjtën kohë. ’Shtë e thjeshtë për tu vendosur dhe përdorur gjithashtu.

Nëse keni nevojë për ndihmë, ekziston një bazë e dobishme njohurish për çështje të vogla. Ju gjithashtu mund të kontaktoni mbështetje përmes chat-live dhe email-it 24/7. Pricemimi i VPNArea është i drejtë duke marrë parasysh shërbimin që ai ofron. Plani mujor nuk ofron vlerën më të mirë, megjithatë, kështu që do të jeni më mirë të zgjidhni një abonim më të gjatë. Plus, ka një dritare të rimbursimit 30-ditor, kështu që mund ta provoni pa rrezik.

Rreziqet e përdorimit të një adrese IP iraniane

Megjithëse nuk ka asnjë rrezik për ju thjesht të ndryshoni adresën tuaj IP, duhet të zbatoni më parë rregulla specifike të vendit. Shumë vende imponojnë rregulla të ashpra që mund të ndëshkojnë përdoruesit për disa aktivitete në internet, për të mos përmendur sasinë e mbikëqyrjes në internet që kryhet nga qeveritë në të gjithë botën. 

Ligji i Sheriatit zbatohet në Iran dhe bota në internet është një vend me rrezik. Vendi kontrollon atë që qytetarët mund të shohin me internetin e vet hallall. Përpjekja për të hyrë në përmbajtje të ndaluar mund të rezultojë në ndëshkim. 

  VPN më e mirë për India 2023: Netra, Bollywood dhe Streaming

Kumarja dhe përdorimi i faqeve të internetit të takimit nuk lejohet. Plus, disa media sociale dhe aplikacionet e mesazheve janë ndaluar. Monitorohet interneti dhe ata që kanë akses në uebfaqe dhe shërbime të tilla mund të gjurmohen përmes adresës së tyre IP. 

Raportet kanë dalë që disa VPN janë bllokuar gjatë periudhave zgjedhore, dhe raporte të tjera sugjerojnë se lejohen vetëm VPN të autorizuara. Statusi juridik i VPN-ve është i mjegullt, por ata që janë të autorizuar ka shumë të ngjarë të mbikëqyren. Lexoni artikullin tonë më të mirë VPN për Iranin për informacion më të detajuar.

Ekziston edhe rreziku i krimit në internet. Nuk ka rëndësi se në cilin vend ku jeni, krimi në internet është një mundësi. WiFi publik është popullor, por kurrë nuk e dini se sa e sigurt është lidhja. Shtë më mirë të armatoseni me një VPN të sigurt dhe antivirus.

Mendimet përfundimtare

Shpresojmë që tani të dini se si të merrni me siguri një adresë IP iraniane. Mënyra më e mirë është të përdorni një VPN sepse do t’ju mbrojë nga keqjet në internet dhe do të fshehni adresën tuaj të vërtetë IP nga snoopers.

Ne normalisht do ju rekomandojmë disa ofrues që i përkasin detyrës, por në këtë rast, VPNArea është e vetmja që ka serverë në Iran. Megjithatë, është një shërbim i mirë me siguri dhe intimitet të mirë, si dhe karakteristika të tjera të dobishme. Plus, ju mund të përdorni periudhën e rimbursimit 30-ditor për t’u siguruar që ju pëlqen. 

A keni përvojë të merrni një adresë IP iraniane? Ndani atë me ne në pjesën e komenteve. Ne do të donim të dëgjonim për të. Shikoni gjithashtu bibliotekën tonë VPN për udhëzues të tjerë të dobishëm. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me