Si të merrni një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2023: Hyrja në Britani

Mbretëria e Bashkuar ofron disa nga përmbajtjet më të mira falas të çdo vendi në botë. Midis spektakleve të shërbimit në BBC si Sherlock dhe MasterChef në media ekskluzive në Mbretërinë e Bashkuar, siç është Channel 4, ekzistojnë shumë arsye pse nuk dëshironi të paraqiteni sikur jeni në Britani të Madhe. Sigurisht, blerja e një bilete avioni nuk është mënyra e vetme për të transmetuar gjithçka që Britania ka për të ofruar.

Në këtë udhëzues se si të merrni një adresë IP britanike, ne do t’ju tregojmë një rrugëdalje për të hyrë në të gjithë përmbajtjen që Mbretëria e Bashkuar ka për të ofruar. Gjatë këtij udhëzuesi, ne do të diskutojmë ndryshimet midis metodave të ndryshme të maskimit të adresave IP, si dhe rreziqet e përdorimit të një adrese IP në Mbretërinë e Bashkuar.

Nëse gjithçka që ju intereson po transmeton, mund të kaloni leximin dhe të shikoni VPN-në më të mirë për iPlayer në BBC dhe VPN më të mirë për udhëzuesit Netflix. Rrjetet private virtuale janë e vetmja zgjidhje e vërtetë për zhbllokimin e përmbajtjes ekskluzive në Mbretërinë e Bashkuar, dhe zgjedhjet tona në ato udhëzues do të sigurojnë që ju të mos bingni në asnjë kohë.

Si të merrni një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar

Mënyra më e thjeshtë për të marrë një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar është të përdorni një përfaqësues. Një proxy drejton trafikun tuaj përmes një serveri tjetër përpara se ta dërgoni atë në rrjetin e hapur, duke maskuar në mënyrë efektive adresën dhe vendndodhjen IP tuaj të burimit. Kjo do të thoshte, lidhja juaj nuk do të sigurohet dhe kjo është e vërtetë edhe për përfaqësuesit tanë më të mirë falas. Megjithëse sistemet e thjeshta të zbulimit mund të blejnë mashtrimin që po luan, gjurmimi i rrugës mund të identifikojë që po përdor një përfaqësues.

Kjo për shkak të mungesës së kriptimit. Lidhja juaj përdor vetëm enkriptimin që sjell së bashku, domethënë proxy nuk bën asgjë për të ndihmuar sigurinë tuaj. Nëse dikush mund të gjurmojë rrugën tuaj përmes proxy serverit, ai mund të identifikojë se kush jeni. Plus, nuk ka asnjë mungesë të serverëve proxy të mbushur me malware që janë vetëm në internet për hir të krimit në internet.

VPN tonë kundrejt proxy-it kundër pjesës Tor bën një punë të mirë duke shpjeguar specifikat, por, me pak fjalë, një përfaqësues zakonisht është zgjidhja më e keqe për marrjen e një adrese IP në një vend tjetër. Një zgjidhje shumë më e mirë është një VPN. Nëse nuk jeni në dijeni se si funksionojnë VPN, sigurohuni të lexoni se çfarë është një udhëzues VPN.

E thënë thjesht, një VPN funksionon si një përfaqësues, duke kaluar trafikun tuaj përmes një serveri tjetër përpara se ta dërgoni atë në internet të hapur. Dallimi është se lidhja juaj fillestare me serverin e largët është e koduar, do të thotë se të dhënat janë të palexueshme përveç nëse deshifrohen (lexoni përshkrimin tonë të kodimit për detajet).

Në atë mënyrë, një VPN vepron si një bllok që lejon vetëm trafikun tuaj përmes. Gjurmimi i rrugës mund të përdoret ende për të gjurmuar përsëri në serverin VPN, por nuk mund të përdoret për t’ju identifikuar. Trafiku juaj mund të lëvizë në rrjetin e hapur, por kushdo që përpiqet të kalojë përmes serverit VPN në anën tjetër, nuk mund ta shohë se nga po po tunifikoni.

Kjo është më e rëndësishme nga sa duket. Shumë platforma transmetimi kanë një lloj ndalimi VPN (lexoni udhëzuesin tonë se si të mposhtni ndalimin e Netflix VPN). Platforma e transmetimit do të përdorë një kombinim të një liste të zezë dhe gjurmimin e rrugës për t’u përpjekur të identifikoni nëse jeni duke përdorur një prokurë. Megjithëse ndonjëherë është i suksesshëm me një VPN, është shumë më pak e mundshme.

Megjithëse rishikimet tona VPN përfshijnë rreth 50 mundësi për të zgjedhur, ne do të rekomandojmë ofruesit në udhëzuesin tonë më të mirë VPN që kanë një prani në Mbretërinë e Bashkuar dhe, më e rëndësishmja, mund të shpërthejnë në iPlayer në BBC.

ExpressVPN

ExpressVPN bën gjithçka që duam të bëjmë një VPN. Quickshtë i shpejtë, i lehtë për t’u përdorur, tepër i sigurt dhe ka një rrjet të gjerë serverash, për tu ngritur. Shërbimi juaj mbështetet nga një politikë e fshehtë e fshehtë, gjithashtu, kështu që ju mund të siguroheni që të dhënat tuaja nuk janë regjistruar ose monitoruar. Megjithëse çmimi është më i lartë se mesatarja, shërbimi thelbësor i ExpressVPN është aq i mirë sa ia vlen kostoja shtesë.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

ExpressVPN ka shtatë vendndodhje në Mbretërinë e Bashkuar, që është numri më i lartë i vendeve që ka në një vend jashtë SH.B.A. Me përjashtim të Kent dhe Wembley, të gjitha vendet mbështesin protokollet e tij VPN, gjithashtu. Shtë një zgjedhje e përsosur për një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar, veçanërisht nëse nuk jeni i ri për VPN. Mësoni më shumë në rishikimin tonë ExpressVPN ose provojeni vetë me garancinë e kthimit të parave prej 30 ditësh.

NordVPN

Me përjashtim të HideMyAss (lexoni rishikimin tonë HideMyAss), NordVPN ka numrin më të madh të serverëve të çdo VPN që kemi testuar. Plus, kjo ju lejon të zgjidhni serverin individual që dëshironi të përdorni, duke shtuar një nivel specifikash që ofrojnë disa ofrues.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Ajo ofron rreth 700 servera në MB, shumë prej të cilëve janë serverë specialiteti. Një nga karakteristikat më të mira të NordVPN është sfera e tij e serverëve të specialitetit. Në Mbretërinë e Bashkuar, ju merrni serverë kolegë me kolegë, pako të ngatërruar, adresa të dedikuara IP dhe Double VPN. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj që bën secili në rishikimin tonë të NordVPN ose të shihni se si ju pëlqen me garancinë e kthimit të parave për 30 ditë.

Cyberghost

CyberGhost nuk është VPN më i shpejtë përreth, por është një nga më të mirët. Me një ndërfaqe të qëndrueshme, një gamë mbresëlënëse karakteristikash dhe çmim të ulët, është opsioni më i mirë për të marrë një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar. Shpejtësitë e saj nuk janë as të këqija. Nëse po kërkoni, thoni, të transmetoni Netflix në 4K, megjithatë, do të jeni më mirë me ExpressVPN.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Me pajtimin tuaj, ju gjithashtu merrni qasje në serverat e streaming të CyberGhost. Në vend të serverave të përgjithshëm të vendosur mënjanë për transmetim, CyberGhost ka rreth 50 vende secila e optimizuar për një platformë të ndryshme. Në Mbretërinë e Bashkuar, ka serverë për iPlayer dhe Channel 4. të BBC. Mësoni më shumë rreth atyre që janë në rishikimin tonë CyberGhost ose provojeni vetë me garancinë e kthimit të parave prej 45 ditësh.

Rreziqet e përdorimit të një adrese IP në Mbretërinë e Bashkuar

Megjithëse Evropa në tërësi ka përfituar nga Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave, Mbretëria e Bashkuar nuk është pa shqetësime. Ai miratoi Aktin për Mbrojtjen e të Dhënave, i cili ka shumë nga dispozitat e GDPR, dhe megjithëse kjo do të thotë se kompanitë duhet të trajtojnë më mirë të dhënat tuaja, nuk do të thotë që ata nuk po regjistrojnë akoma. Lexoni udhëzuesin tonë më të mirë për VPN për Mbretërinë e Bashkuar për më shumë rreth kësaj.

Privatësia është një fokus kryesor kur përdorni një VPN, dhe mbledhja e të dhënave me përgjegjësi është akoma mbledhja e të dhënave. Duke përdorur një VPN, ju jeni duke koduar trafikun tuaj dhe duke maskuar adresën tuaj IP, do të thotë se asnjë kompani nuk mund të regjistrojë informacionin tuaj. Për sa kohë që jeni duke përdorur mjetet e duhura të intimitetit (lexoni 99 mjetet tona falas për të mbrojtur udhëzuesin tuaj të privatësisë), duhet të jeni pa njohuri në internet.

’Shtë edhe çështja e qeverisë. Në kohën e shkrimit, Mbretëria e Bashkuar po konsideron një bllok moshe të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar në pornografi. Megjithëse specifikimet nuk janë punuar, do të thotë që faqet e internetit për të rritur do të kërkojnë një proces verifikimi për të hyrë në përmbajtje. Kjo mund të përfshijë ngarkimin e një forme identifikimi ose blerjen e një personi personal për të parë përmbajtjen e të rriturve.

Shqetësimi kryesor me këtë është se si ato të dhëna mund të përdoren. Nëse një faqe në internet porno po regjistron informacionin e verifikimit, kjo do të thotë që gazetarët mund ta gjejnë atë informacion potencialisht dhe të përdorin qasjen në faqet e internetit ose preferencat e shikuesit kundër tyre. Megjithatë, një VPN e kalon atë çështje, prandaj sigurohuni që po përdorni VPN-në më të mirë për pornografi nëse kjo është një shqetësim për ju.

Mendimet përfundimtare

Arsyeja kryesore për të cilën dëshironi të merrni një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar është transmetimi, por edhe ndonjë arsye tjetër për të cilën ju nevojitet është një lojë e drejtë. Një përfaqësues mund t’ju marrë një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar, por nuk do t’ju mbrojë në proces. Me një VPN, jo vetëm që do të paraqiteni sikur jeni në Mbretërinë e Bashkuar, do të mbroni privatësinë tuaj dhe do të siguroni që mund të anashkaloni geoblocks.

Nëse transmetimi është ai për të cilin jeni të interesuar, sigurohuni që të kontrolloni arkivin tonë të transmetimit. Atje, do të gjeni mënyrat për të parë filmat më të fundit dhe shfaqjet televizive në internet. Në shumë raste, madje do të jeni në gjendje t’i shikoni ato falas.

Si po merrni një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.