TunnelBear vs NordVPN: Një betejë për kurorën në vitin 2023

NordVPN ka mbajtur vendin e dytë në renditjen tonë VPN për një kohë. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të NordVPN, ai ofron çmime të shkëlqyera afatgjata që u jep përdoruesve një vlerë të madhe për paratë. Ai gjithashtu ka një ndërfaqe miqësore për përdoruesit me veçori të mjaftueshme për përdoruesin mesatar. Sidoqoftë, aty ku ra në flakë ishte shpejtësia. 

TunnelBear, nga ana tjetër, renditet shumë më e ulët se NordVPN, kështu që kjo mund të duket si mospërputhje në shikim të parë. Nëse lexoni rishikimin tonë të TunnelBear, do të vini re se ai ndan shumë nga pikat e forta dhe të dobëta të NordVPN. 

Ajo ofron çmime të mira, një plan bujar bujar dhe një ndërfaqe të këndshme, me përdorues, por rezultoi se mungonte gjatë testimit tonë në departamentin e shpejtësisë. Ne menduam se kjo do të ishte një mundësi e mirë për të përputhur NordVPN kundër një ofruesi që ndan pikat e tij të forta dhe të dobëta për të parë llojin e vlerës që ofron me të vërtetë. Lexoni në krahasimin tonë Tunnelbear vs NordVPN për të mësuar më shumë.

Vendosja e një Luftimi: TunnelBear vs NordVPN

Për të krahasuar me të drejtë TunnelBear dhe NordVPN, ne hartuam një sërë rregullash që do të na lejojnë të shikojmë aspektet më të rëndësishme të secilit VPN. Ne i kemi thyer gjërat në pesë raunde, që është më pak se nëntë që përdorim për rishikime të plota të VPN. 

Disa seksione në rishikimet e dedikuara VPN janë të kombinuara, të tilla si intimiteti dhe siguria. Pesë kategoritë që shikojmë janë karakteristikat, çmimet, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria.

Në secilin raund, do të përshkruajmë shkurtimisht ato që kërkojmë dhe presim, atëherë shikojmë se çfarë duhet të ofrojë secila VPN në atë fushë. Pas kësaj, ne mbledhim gjithçka për të krahasuar dy opsionet dhe zgjedhim një fitues për raundin. Fitimi i një raundi vlen një pikë dhe VPN me më shumë pikë në fund është fituesi i përgjithshëm.

1

Features

Për të filluar, ne do të shikojmë në tiparet e ofruara nga TunnelBear dhe NordVPN. Karakteristikat janë një pjesë themelore e asaj që do të jetë si përdorimi i një VPN, dhe disa janë thelbësore. 

Karakteristikat që ne konsiderojmë thelbësore përfshijnë një ndërprerës vrasës dhe aftësinë për t’u lidhur automatikisht në fillimin. Këto janë gjërat më kritike që kërkojmë në pjesën e tipareve sepse ato gjithashtu kanë një efekt domethënës në sigurinë e klientit. 

Karakteristikat ose VPN përfshin përveç atyre që thjesht fitojnë pikë shtesë dhe e bëjnë atë më të konfigurueshëm. Ne gjithashtu shikojmë se në cilat shërbime të transmetimit mund të hyni çdo ofrues në këtë seksion për të parë se cili është VPN më i mirë për Netflix.

TunnelBear

Në cilësimet në klientin e TunnelBear, ju do të gjeni gjërat më të rëndësishme që përmendëm, duke përfshirë butonin vrasës dhe nisjen e klientit në fillimin e tij. Sa i përket lidhjes automatikisht, kjo merret në skedën “Rrjetet e besuar” të cilësimeve. 

Tunnelbear-OS

Atje, ju mund t’i thoni TunnelBear që të lidhet automatikisht kur nuk jeni në një nga rrjetet e besueshme që përcaktoni. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të qëndruar e sigurt kur lidheni me WiFi publik nëse nuk planifikoni të përdorni VPN ndërsa jeni në rrjetin tuaj shtëpiak. Përndryshe, thjesht nuk mund të shtoni rrjete në listën tuaj të besueshme, si një mënyrë për ta bërë VPN të lidhet gjithmonë automatikisht.

OpenVPN është protokolli i vetëm në dispozicion, por ekziston një refuzim TCP për të marrë një lidhje më të qëndrueshme. Ndërprerësi i vrasjes TunnelBear gjithashtu rikthehet automatikisht nëse lidhja humbet, e cila është e përshtatshme.

TunnelBear ofron programe dhe aplikacione për të gjitha sistemet kryesore të funksionimit, duke përfshirë iOS, Android, macOS dhe Windows, si dhe zgjerime të shfletuesit. 

Më në fund, në testimin tonë, ne nuk ishim në gjendje të merrnim ndonjë prej shërbimeve kryesore të transmetimit për të punuar. Netflix, Hulu, Amazon Prime Video dhe iPlayer i BBC zbuluan se po përdornim një VPN dhe na mbyllën. Për të mësuar në lidhje me një VPN të shkëlqyeshme të rrjedhës, shikoni rishikimin tonë CyberGhost.

NordVPN

Menyja e cilësimeve NordVPN është më e populluar me opsione sesa TunnelBear. Për fillestarët, ka një ndërprerës të vrasjes dhe opsionin për të drejtuar klientin në fillimin e tij. Ju gjithashtu mund ta bëni pajisjen tuaj të padukshme për pajisjet e tjera në rrjet, gjë që është e shkëlqyeshme për shtimin e sigurisë në rrjetet publike.

nordvpn-shqyrtim-settings

Ekziston gjithashtu një ndërprerës i vrasjeve të aplikacioneve që ju lejon të vendosni një listë të programeve për NordVPN që të ndërpritet nëse lidhja juaj është e humbur. Ekziston një skedë për cilësimet e lidhjes automatike që ju lejon të zgjidhni nëse VPN lidhet kur fillon dhe ku lidhet. 

Ashtu si me TunnelBear, OpenVPN është protokolli i vetëm në dispozicion, por përdoruesve u jepet zgjidhja midis UDP dhe TCP, e cila mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemeve të një lidhje të ashpër. Thënë kjo, ekziston një udhëzues në faqen e internetit të NordVPN se si të përdorin IKEv2 për ata që janë të interesuar në atë protokoll. Ekziston gjithashtu një mundësi DNS me porosi, të cilën do të hedhim një vështrim më të afërt në seksionin “siguri”.

NordVPN kohët e fundit shtoi një karakteristikë të re për klientin e saj, të quajtur CyberSec, që vepron si një program malware dhe bllokon reklamat, skedarët e dyshimtë dhe përpjekjet e phishing. Ne nuk kemi vërejtur shumë ndryshim gjatë testimit tonë. Për më tepër, ne rekomandojmë që njerëzit e shqetësuar për ato lloj kërcënimesh të konsiderojnë përdorimin e një programi antivirus të dedikuar në vend të një të integruar në VPN e tyre.. 

NordVPN mbulon të njëjtat sisteme operative si TunnelBear, duke përfshirë iOS, Android, macOS dhe Windows, por gjithashtu mbështet Linux dhe Android TV. NordVPN gjithashtu rreh TunnelBear në performancën e transmetimit sepse ishte në gjendje të shmangte zbulimin në çdo shërbim transmetimi që provuam, kjo është arsyeja pse fitoi një vend në krye të VPN tonë më të mirë për listën e transmetimit.

Një mendim i rrumbullakët

TunnelBear dhe NordVPN nuk janë larg nga VPN më të pasura me tipare që kemi parë, dhe as që afrohet të ofrojmë përvojën që ofron ExpressVPN, për të cilën mund të lexosh më shumë rreth përputhjes sonë ExpressVPN vs NordVPN. 

Thënë kështu, mes të dyve, NordVPN përfiton nga falë opsioneve më të fuqishme të vrasjes dhe opsioneve të lidhjes automatike. Ai gjithashtu përfshin një bllokues të malware dhe u fut në çdo faqe në internet që provuam, ndërsa TunnelBear nuk arriti ta bëjë këtë.

Raundi: Karakteristikat Pika për NordVPN

Logo e TunelitBear
NordVPN Logo

2

çmim

Kur bëhet fjalë për VPN, çmimi nuk është aq i thjeshtë sa mund të duket. Në këtë pjesë, ne jo vetëm shikojmë se cilat lloje të planeve ofrohen dhe sa kushtojnë, por gjithashtu hetojmë politikën e rimbursimit që ofron secili VPN, cilat metoda pagese ata pranojnë dhe nëse ka një provë falas.

TunnelBear

Siç mund ta lexoni në mbledhjen tonë falas të shërbimeve VPN, TunnelBear ofron një plan bujar falas. Ai u jep përdoruesve 500MB në muaj falas, që është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar shërbimin për të parë nëse është i duhuri për ju. Ekziston gjithashtu një mundësi për të fituar një gigabyte ekstra të bandës duke postuar një cicërimë të lidhur me TunnelBear. 

Nëse ju pëlqen ajo që merrni nga gjyqi, mund të transferoheni në një plan të paguar që është me çmim konkurrues me VPN të tjerë të nivelit të lartë. Ju mund të regjistroheni për një muaj në një kohë ose një vit të plotë, me opsionin një vjeçar që ofron një zbritje të konsiderueshme. Nëse jeni kurioz për VPN më të përballueshme, lexoni rishikimin tonë në Windscrib dhe lexoni në Windscrib vs. NordVPN ose Windscrib vs. TunnelBear për të parë se si ato krahasohen.

Pavarësisht nga plani që përdorni, llogaria juaj është e kufizuar në pesë lidhje të njëkohshme, por planet e paguara ju japin të dhëna të pakufizuara. TunnelBear gjithashtu u jep përdoruesve 30 ditë për t’i kthyer paratë e tyre nëse nuk janë të lumtur për ndonjë arsye.

Për pagesa, TunnelBear pranon kartat e kreditit dhe bitcoin, por kjo e fundit është vetëm për ata që regjistrohen në planin vjetor. 

NordVPN

NordVPN nuk ofron një plan apo gjykim falas. Ai qëndron në të njëjtën periudhë të rimbursimit 30-ditor që ofron TunnelBear, megjithëse, do të thotë se ka të paktën ndonjë mënyrë për të siguruar që ju pëlqen shërbimin pa humbur para.

Për dallim nga TunnelBear, NordVPN ofron katër periudha kohore për regjistrim. Dy të parat janë mujore dhe vjetore dhe hyjnë pak më shumë sesa opsionet e TunnelBear për të njëjtën kornizë kohore. Thënë kështu, NordVPN gjithashtu ofron plane dy-vjeçare dhe tre-vjeçare që sjellin çmimin mesatar mujor shumë poshtë ofertës më të mirë të TunnelBear. 

Për më tepër, planet e NordVPN lejojnë deri në gjashtë lidhje të njëkohshme. Ai gjithashtu pranon më shumë forma pagese, duke përfshirë kartat e kreditit, Amazon Pay, UnionPay dhe cryptocurrency, përfshirë bitcoin, Alipay dhe të tjerët. 

Dy mendime të rrumbullakëta 

Ky raund është i vështirë për tu shënuar sepse ndryshimet midis NordVPN dhe TunnelBear i bëjnë secilit një mundësi tërheqëse. 

TunnelBear ofron çmime më të mira afatshkurtra dhe një plan të lirë me bandë të kufizuar. NordVPN, nga ana tjetër, ofron vlerë të shkëlqyeshme në kornizën kohore shumëvjeçare dhe më shumë lidhje për llogari. Ai gjithashtu pranon më shumë forma të pagesës. 

Në fund të ditës, modeli i çmimeve që funksionon më mirë për ju, zbret se si planifikoni të paguani dhe përdorni VPN tuaj. Për shkak të kësaj, ne po e shpallim këtë raund dhe do t’i caktojmë një pikë secilit ofrues. 

Raundi: Pricemimi Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo e TunelitBear
NordVPN Logo

3

Mirësia e përdoruesit

Mirësia e përdoruesit mund të bëjë ndryshimin midis një VPN të mirë dhe një të shkëlqyeshme. Klientët e dizajnuar dobët mund ta bëjnë softverin një sherr për t’u përdorur, ndërsa një aplikim i rafinuar do t’u japë përdoruesve atë që dëshirojnë në një mënyrë që të përdoret lehtë dhe estetikisht e këndshme.

Në këtë raund, do të bëjmë një vështrim të ngushtë në atë që dëshiron të përdorim TunnelBear dhe NordVPN për të përcaktuar se cili ofron një përvojë më miqësore për përdoruesit. 

TunnelBear

Klienti i TunnelBear është stilizuar të jetë miqësor ndaj markës, me ton arinj dhe tunele të përhapura në një hartë të botës. Duke klikuar një nga tunelet, mund të lidheni me një server VPN në atë vend.

Tunnelbear-Client

Përndryshe, ju mund të përdorni menunë e sipërme në pjesën e sipërme të dritares për të zgjedhur vendndodhjen tuaj, pastaj lidheni duke klikuar çelësin e ndërrimit që është gjithashtu në krye të dritares. Në fakt, ata që nuk kujdesen për temën e arijeve të çuditshme mund të klikojnë shigjetat e vogla në pjesën e poshtme të majtë të klientit për ta vendosur programin në një mënyrë minimaliste që fsheh hartën dhe frills të tjera në dizajn..

Përveç stilimit të ariut, harta mund të përdorë punën për ta bërë atë më funksionale. Për një, nuk mund të përdorni timonin e miut për të zmadhuar dhe dalë. Klikimi dhe zvarritja e rrugës tuaj në hartë merr disa goditje rrëshqitëse, dhe kjo mund të komplikohet nga fakti se harta nuk do të përfundojë rreth.

Nëse keni qenë në Kaliforni dhe keni dashur të lidheni me Japoninë, duhet të shkoni në Lindje për ta arritur atë. Ju nuk mund të lëvizni perëndimin në brigjet e Paqësorit të Amerikës, do të thotë se kushdo që jeton atje duhet të marrë disa zvarritje të gjata në të djathtë për të arritur në destinacionin e tyre. 

Këto janë ankesa relativisht të vogla që ne sjellim vetëm sepse klienti TunnelBear është në përgjithësi funksional, i mirë dhe përdorues miqësor. Menutë e cilësimeve janë përcaktuar mirë dhe lehtë për t’u lundruar, siç është faqja e internetit. 

NordVPN

Siç e pamë në ndeshjen tonë NordVPN vs CyberGhost, NordVPN ka një aplikacion desktop të dizajnuar shumë mirë. NordVPN përdor një plan urbanistik të ngjashëm në klientin e tij të desktopit me TunnelBear. Shumica e anës së djathtë të ekranit është marrë nga një hartë, përveçse NordVPN nuk është aq e stilizuar dhe e markës.

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Ka flluska të vogla në shumë prej vendeve në hartë që mund të klikoni për t’u lidhur me atë vend. Ana e majtë e ekranit tregon gjithashtu një listë vendndodhjesh. Ekziston një shirit kërkimi në krye për ta lehtësuar gjetjen e vendndodhjes tuaj të dëshiruar.

Ekzistojnë gjithashtu mundësi të specializuara në listën e serverëve, të tilla si “qepë mbi VPN”, por ne do t’i shikojmë ato në seksionin “siguri”. Në fund të hartës ka një shirit të bardhë me tekst që tregon nëse jeni i lidhur me VPN.

Harta NordVPN ju lejon të lëvizni brenda dhe jashtë, gjë që e bën lëvizjen shumë më të lehtë të rrugës suaj në vendet e largëta dhe ju ndihmon të klikoni në vendndodhjen e duhur sepse disa flluska janë paketuar dendur në Evropë.

Menutë e cilësimeve të NordVPN janë paraqitur më mirë dhe opsionet janë formuluar më qartë se sa janë në klientin e TunnelBear. Thënë kështu, faqja e internetit e NordVPN ndjek modelin që përdorin TunnelBear dhe shumica e ofruesve të tjerë VPN.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për NordVPN

Logo e TunelitBear
NordVPN Logo

4

shpejtësi

Për dallim nga pjesa e fundit, shpejtësia është një çështje objektive që është e lehtë për t’u matur dhe provuar. Ekzistojnë disa gjëra që mbajmë në mend ndërsa bëjmë testimin tonë, megjithëse.

Ne testojmë çdo VPN duke përdorur protokollin OpenVPN dhe të njëjtat pesë lokacione nga e gjithë bota. Përveç testimit të shpejtësisë, ne përdorim VPN për të parë se si funksionon gjatë shfletimit në internet dhe transmetimit të videos. 

TunnelBear

TunnelBear ishte në kundërshtim me testimin tonë sa i përket shpejtësisë, dhe numrat në letër ishin vetëm fillimi. Ne pamë performancë të ngurtë në tre nga pesë serverat që testuam, por Zvicra dhe Japonia nuk kaluan mirë. 

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (Virginia, Shtetet e Bashkuara) 16 72,02 5.82
Shtetet e Bashkuara 33 54,51 5.12
Mbretëria e Bashkuar 198 24,04 1.60
Switzerland 220 62,85 2.56
Japoni 352 23.86 1.35
Brazil 295 67,99 1.91

Përveç vendeve nën kontroll, koha që u desh për të krijuar një lidhje mund të shkonte nga disa sekonda deri në 30 sekonda. Pastaj, pasi klienti tha se jeni i lidhur, cilësia e menjëhershme dhe stabiliteti i lidhjes shpesh ishin në pikëpyetje.

Shpesh, faqet e internetit në të cilat shkuam brenda minutës së parë të lidhjes që do të krijohej, do të përfundonin duke provuar të ngarkojmë ose ngarkojmë me elementë të faqes që mungon. Megjithëse ne kemi testuar TunnelBear në të kaluarën, gjërat nuk ishin aq të këqija sa ishin këtë herë.

Pasi lidhja u zbut, përvoja e shfletimit ishte e mirë në serverat ku pamë performancë të mirë dhe ngadalë ngadalë në serverët japonezë dhe zviceranë, pasi numrat që pamë në letër sugjeruan se do të ishte. 

NordVPN

Dallimi në letër midis NordVPN dhe TunnelBear është i dukshëm menjëherë. NordVPN është shumë më i besueshëm nga një vend në tjetrin. Megjithëse kohët e pingut midis dy ofruesve ishin të krahasueshëm, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit që pamë nga NordVPN ishin më të qëndrueshme dhe më të shpejtë, ashtu si në pjesën tonë NordVPN vs IPVanish.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur 9 165,5 10,57
Sh.B.A # 2479 23 133,53 8.87
Mbretëria e Bashkuar # 201 153 34,78 6.06
Hollandë # 66 145 66,91 5.39
Japonia # 69 159 132,83 3.31
Double VPN (Sh.B.A. në Kanada # 4) 79 20,48 8.64

NordVPN gjithashtu u mundësua më mirë kur bëhet fjalë për krijimin e një lidhjeje dhe shfletimi. U deshën rreth 10 sekonda që VPN të lidhej, dhe lidhja ishte menjëherë e qëndrueshme. Uebfaqet e ngarkuar saktë dhe shfletimi në internet u ndje i përgjegjshëm. 

Shikimi i videove gjithashtu funksionoi mirë, dhe ne ishim në gjendje t’i transmetonim ato në 1080p pa vonesë ose pa rregulluar. 

Raundi i Katër Mendimeve 

NordVPN ishte jo vetëm më i mirë në letër për sa i përket shpejtësisë, por gjithashtu ishte në gjendje të sigurojë një përvojë më të përgjegjshme. TunnelBear performoi në mënyrë të vazhdueshme dhe ndonjëherë nuk arriti të marrë një lidhje të qëndrueshme duke shkuar menjëherë.

NordVPN, nga ana tjetër, ishte në gjendje të siguronte një lidhje të qëndrueshme me shpejtësi të mirë dhe surfing të përgjegjshëm në internet, pa marrë parasysh se ku në botë ne donim të lidheshim. Ndërsa NordVPN nuk ishte mjaft e shpejtë për të fituar kundër ExpressVPN në ndeshjen tonë ExpressVPN vs NordVPN, është akoma mjaft e shpejtë për të mposhtur TunnelBear.

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

Logo e TunelitBear
NordVPN Logo

5

siguri & intimitet

Më në fund, ne do të shqyrtojmë sigurinë dhe intimitetin e ofruar nga TunnelBear dhe NordVPN. Siguria dhe privatësia janë ato që i motivojnë shumica e njerëzve që të fillojnë të përdorin një VPN, kështu që ne kujdesemi kur i testojmë ato. Kur është fjala për të kritikuar sigurinë, ne shikojmë se cilat protokolle ofrohen, cili algoritëm i kriptimit është përdorur dhe provë për rrjedhjet e DNS.

Për privatësinë, ne lexojmë politikën e privatësisë të secilit ofrues të VPN dhe termat dhe kushtet për të parë se çfarë lloj informacioni është mbledhur në lidhje me përdorimin tuaj të VPN dhe si përdoret. 

TunnelBear

Ndërsa nuk ofron shumë zgjedhje për sa i përket protokolleve, ato që përdoren janë të forta. Si parazgjedhje, klientët Windows, macOS dhe Android do të përdorin OpenVPN. Përdoruesit e iPhone do të përdorin IPSec, megjithëse. Këto janë protokolle të sigurta, por OpenVPN është më e mira nga të dy. 

Përkundër ndryshimit në protokol, klientët TunnelBear në të gjitha pajisjet përdorin shifrimin e AES 256-bit, i cili është i sigurt dhe do të mbrojë të dhënat tuaja nga kriminelët në internet dhe agjencitë qeveritare njësoj. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth kriptimit, shikoni prishjen e enkriptimit. 

TunnelBear ka një politikë relativisht koncize dhe të qartë të intimitetit që u jep klientëve një ide të mirë për atë që të dhënat po regjistrohen dhe përdoren. Për fillestarët, asnjë informacion identifikues për përdorimin tuaj të VPN nuk është mbledhur. Lista e informacionit që nuk është regjistruar përfshin adresat e faqeve të internetit që vizitoni, pyetjet e DNS dhe adresat IP.

Ajo që mblidhet përfshin të dhëna të caktuara operacionale, siç është sistemi operativ që po përdorni dhe sa të dhëna që keni përdorur. Ky informacion përdoret për të ndihmuar TunnelBear të ruajë infrastrukturën e tij të serverit në një mënyrë efikase.

NordVPN

Ashtu si TunnelBear, NordVPN ofron mundësi të kufizuara protokolli. Do të instalojë vetëm OpenVPN më vete, por është e mundur ta vendosni atë për të përdorur IKEv2, gjithashtu. Këto janë protokolle më të larta, pasi ju mund të lexoni në ndarjen e protokollit tonë VPN, por OpenVPN është ajo që ne kërkojmë dhe sugjerojmë që shumica e njerëzve rrinë me. 

Kriptimi është gjithashtu i mirë, me AES 256-bit është opsioni i vetëm. 

Politika e privatësisë e NordVPN është një nga më të shkurtrat që kemi parë, dhe është e shkruar në një mënyrë të qartë pa shumë zhargone ligjore duke i bërë gjërat të komplikuara. 

NordVPN mbledh dhe regjistron sasinë minimale të informacionit në lidhje me përdoruesit. Për të marrë një llogari gjithçka që ju duhet të jepni është një adresë e-mail dhe mënyra e pagesës, dhe kjo mund të trajtohet me bitcoin dhe një adresë emaili të hedhur. 

Në faqen e saj të internetit, NordVPN përdor cookie për të monitoruar mënyrën se si njerëzit përdorin faqen e internetit. Ky informacion përdoret për të mirëmbajtur dhe përmirësuar faqen e internetit. VPN nuk mbledh informacione identifikuese dhe e vetmja gjë që monitorohet në rrjetin VPN është ngarkesa e serverit. 

Rreth pesë mendime 

TunnelBear dhe NordVPN ofrojnë nivele të krahasueshme të sigurisë me çiftimin e artë të OpenVPN dhe AES 256-bit. Për më tepër, ata kanë politika të qarta dhe të qarta të intimitetit që u japin përdoruesve një ide të mirë për atë që po ndodh me informacionin e tyre prapa skenës.

Thënë kështu, TunnelBear mbledh më shumë informacione operative, përfshirë përdorimin e të dhënave dhe sistemin operativ. Për shkak se NordVPN nuk mbledh atë lloj informacioni, ajo ngushtësisht fiton këtë pikë përfundimtare. 

Raundi: Siguria & Pika e Intimitetit për NordVPN

Logo e TunelitBear
NordVPN Logo

6

Mendimet përfundimtare

TunnelBear ka çmime konkurruese por i kufizon përdoruesit kur bëhet fjalë për opsionet e regjistrimit. NordVPN ofron më shumë korniza kohore për pajtime, si dhe zbritje të thella për ata që janë në kërkim të një VPN që të përdorin për vitet në vazhdim. 

Fituesi: NordVPN

Megjithëse TunnelBear ishte në gjendje të merrte një pikë nga një kravatë në seksionin e çmimeve falë çmimit të tij afatshkurtër dhe planit të saj të lirë, ajo u tejkalua nga NordVPN në çdo kategori tjetër, duke i dhënë NordVPN një rezultat përfundimtar prej pesë pikësh. NordVPN ofroi shpejtësi më të besueshme, një ndërfaqe më të rafinuar dhe më shumë karakteristika. 

Nëse keni përdorur TunnelBear ose NordVPN, na tregoni për përvojën tuaj në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.