VPN më e mirë për Portugalinë në vitin 2023: Port Verë dhe Intimitet

E themeluar në shekullin XII, Portugalia është një nga vendet më të vjetra në botë. Ulur në cepin e kontinentit evropian, është i famshëm për verën e Portit, arkitekturën e mahnitshme, plazhet pa frymë dhe, le ta pranojmë, Cristiano Ronaldo.

Vendi po rritet shpejt në inovacion, dhe ju jeni i detyruar të shkoni në internet ndërsa jeni atje, kështu që duhet të mbroheni me një nga zgjedhjet tona më të mira për Portugalinë.

Nuk ka rëndësi se ku jeni në botë, një rrjet virtual virtual është një domosdoshmëri në shekullin XXI. Mbikëqyrja e qeverisë është e përhapur në shumë vende, dhe në ditët e sotme njerëzit hakohen majtas, djathtas dhe qendër. Plus, censura e internetit është në një kohë të lartë, duke lënë vetëm atë që një qeveri dëshiron ta shohë qytetarët e saj.

Merrni për shembull Kinën. Interneti i saj është një lojë krejt e re me top. Kontrollohet nga Firewall i Madh dhe bllokon pothuajse të gjithë përmbajtjen e perënduarizuar, madje shkon deri në krijimin e aplikacioneve të veta për të zëvendësuar të tjerët, të tilla si WhatsApp dhe YouTube. 

Nëse po vizitoni Kinën, duhet të përdorni të njëjtin VPN që kemi zgjedhur për Portugalinë: ExpressVPN. Vshtë VPN-ja jonë më e mirë për Kinën, dhe përgjithësisht VPN më e mirë në treg. 

Ende ka arsye të tjera, më të lehta për të përdorur një VPN. Geoblocks janë një dhimbje e vërtetë, por një VPN mund t’ju ndihmojë të anashkaloni ato duke prishur vendndodhjen tuaj. Biblioteka e Netflix është e ndryshme në çdo vend, falë ndalimit të Netflix dhe për të hyrë në një Sh.B.A, do t’ju duhet një adresë IP e Sh.B.A. Po kështu, për përmbajtjen Portugeze, do të duhet të qaseni në një server prej andej.

VPN më e mirë për Portugal 2023

Farë e bën më të mirë VPN për Portugalinë

Edhe pse thjesht mund të zgjidhni një ofrues të rastit nga shqyrtimet tona VPN, së pari duhet të siguroheni që është i përshtatshëm për t’u përdorur në Portugali. 

Nuk ka shumë censurë për të anashkaluar në Portugali, por prapëseprapë mund të gjendeni të bllokuar nga kufizimet gjeografike. Për tu siguruar që mund të merrni rreth tyre, duhet të zgjidhni një VPN që ka një rrjet të mirë serverash. Sa më shumë serverë ka, në sa më shumë vende, aq më të mira do të jenë shanset tuaja për të hyrë në atë që dëshironi.

Gjithashtu, nëse doni të përdorni përmbajtjen që është e kufizuar në Portugali, do të duhet të siguroheni që ka serverë të vendosur atje.

Shpejtësitë e shpejta janë të dobishme, siç është edhe brezi i pakufizuar. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse doni të transmetoni. Plus, nëse doni të hyni në Netflix, duhet të siguroheni që VPN që ju zgjidhni mund të kalojë sistemin e zbulimit VPN të Netflix. Jo shumë janë në gjendje, por ne kemi përpiluar një listë të pretenduesve të denjë në VPN-në më të mirë për pjesën Netflix.

Siguria dhe privatësia janë të dy faktorë të rëndësishëm dhe nuk janë e njëjta gjë. Të kesh siguri të mirë do të thotë të mbrohesh nga rreziqet e jashtme, siç është krimi në internet. Ju mund të siguroheni që kompania respekton intimitetin duke siguruar që ato nuk mbajnë ndonjë regjistër.

Shtë gjithashtu një ide e mirë për të kontrolluar se çfarë pajisje mbështet dhe sa e lehtë është të përdoret. Shërbimi i mirë për klientët në dispozicion është i dobishëm, dhe duhet të siguroheni që edhe ju jeni të kënaqur me çmimin.

VPN më e mirë për Portugalinë: ExpressVPN

Ne kemi zgjedhur ExpressVPN si VPN më të mirë për Portugalinë. Shtë një i preferuar këtu në Cloudward.net, dhe është e lehtë të kuptosh pse. Sshtë VPN më e mirë e gjithanshme në dispozicion në treg dhe ka të gjitha tiparet e nevojshme për Portugalinë.

expressvpn-rishikim-speed-test

Ajo ka një rrjet të madh me më shumë se 3000 servera që mbulojnë 94 vende, duke ju dhënë mjaft zgjedhje. Ka edhe në Portugali, kështu që ju mund të keni qasje në përmbajtje prej andej. 

ExpressVPN është VPN më e shpejtë që kemi testuar, kështu që mund të jeni i sigurt që nuk do të goditeni nga një ekran i ngarkimit. Ju merrni një bandë të pakufizuar, dhe mund të hyjë pothuajse në çdo platformë transmetimi për të cilën mund të mendoni, që është një nga arsyet pse është VPN-ja jonë më e mirë për transmetim.

  Bitdefender vs AVG: Paid vs Free në 2023

Do të mbroheni nga një siguri e shkëlqyeshme me kriptimin e tij 256-bit, por mund të shkoni më lart se kaq nëse dëshironi. Ajo gjithashtu nderon intimitetin tuaj duke patur një politikë të rreptë të mos-logs. Lexoni rishikimin tonë për ExpressVPN se pse na pëlqen kaq shumë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Ju mund të instaloni ExpressVPN në Windows, macOS, Android dhe iOS, si dhe të instaloni shtesat e shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Safari. Mund të lidhni deri në pesë pajisje njëkohësisht. Oneshtë një nga VPN më e lehtë për t’u përdorur, kështu që është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse jeni fillestar. Thënë kjo, nëse keni më shumë përvojë, ju gjithashtu mund të mendoni me të.

Ju mund të hyni në bazën e dobishme të njohurive nëse keni nevojë për të. Ekziston gjithashtu mbështetje e bisedës live dhe e-mail në dispozicion 24/7. Të dy ofrojnë ndihmë të mirë, por ekipi i postës elektronike është më i mirë për t’u përgjigjur më shumë pyetjeve teknike.

ExpressVPN është e shtrenjtë, veçanërisht nëse zgjidhni planin mujor. Planet më të gjata e ulin koston në mënyrë të konsiderueshme, sidoqoftë, kështu që është basti juaj më i mirë. Plus, ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave, për një qetësi shtesë.

NordVPN

NordVPN është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për Portugalinë, dhe është e ngjashme me zgjedhjen tonë kryesore, siç mund ta lexoni në artikullin tonë krahasues. Ajo ka më shumë se 5,000 servera që rendisin 60 vende, që është mjaft për të mbledhur blloqe. Ekzistojnë gjithashtu 18 servera në Portugali, kështu që ju të mund të keni qasje në përmbajtjen Portugeze. 

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Shtë e shpejtë, por mund të gjeni që ngadalësohet nëse lidheni me një server që është larg. Nuk ka kufij të brezit, dhe lehtë mund të futet në platforma streaming, siç është Netflix. NordVPN është gjithashtu VPN-ja jonë më e mirë për përrua, në rast se është diçka që dëshironi të bëni. 

Siguria e NordVPN është ndër më të mirat në treg, kështu që nuk ka shqetësime atje. Ai gjithashtu vjen me serverë opsionalë të dyfishtë hop, të cilët në thelb shtojnë më shumë mbrojtje në tunelin VPN. Asnjë regjistër i veprimtarisë nuk mbahet, as që të sigurohet privatësia juaj. Shikoni vlerësimin tonë të NordVPN.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

NordVPN mund të përdoret në Windows, macOS, Android dhe iOS. Ekzistojnë gjithashtu zgjerime të shfletuesit për Chrome dhe Firefox. Shtë e lehtë për t’u përdorur, cilindo platformë ku jeni në funksion, dhe mund të lidheni deri në gjashtë pajisje në të njëjtën kohë. 

Nëse keni ndonjë problem, ekziston një bazë e dobishme e njohurive. Biseda live dhe mbështetja me email janë gjithashtu në dispozicion 24/7. Secili opsion është i mirë, por biseda live është më e shpejtë.

Pricemimi mujor i NordVPN nuk është i keq, por do të jeni më mirë të zgjidhni një plan afatgjatë. Ata punojnë më lirë në fund. Ne e dimë se mund të jeni në mëdyshje të regjistroheni në një, por ka një dritare të rimbursimit 30-ditor, në rast se nuk ju pëlqen.

Cyberghost

Ju gjithashtu mund të përdorni CyberGhost për Portugalinë. Rrjeti i saj i serverëve është i madh, por numërimi po ndryshon vazhdimisht. Në kohën e shkrimit, ai ishte në 5400 serverë në 81 vende, kështu që ka më shumë sesa duhet për të zgjedhur. Ai gjithashtu ka 10 në Portugali, kështu që ju mund të përdorni përmbajtje të kufizuar. 

Cyberghost-rishikim-zgjeruar-UI

Ngjashëm me NordVPN, CyberGhost është i shpejtë, por mund të ngadalësohet në distanca të gjata. Megjithatë, nuk ka kufij për përdorimin e brezit dhe është mjaft mirë të hysh në shërbime streaming. 

Ka siguri të mirë, duke përdorur encryption 256-bit. Plus, ekziston një politikë solide pa log-e për të mbrojtur privatësinë tuaj. Sigurohuni që të shikoni rishikimin tonë CyberGhost për më shumë detaje.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CyberGhost

CyberGhost ka klientë për Windows, macOS, Android dhe iOS dhe zgjerimet e shfletuesit për Chrome dhe Firefox. Ndërfaqja është e lehtë për t’u përdorur dhe më e lehtë në sy, që nga azhurnimi i fundit. Mund të lidhësh deri në shtatë pajisje në të njëjtën kohë, por ky është gjithashtu kufiri i instalimeve.

Baza e saj e njohurive është një nga më të mirat që kemi parë, kështu që ju duhet të jeni mirë duke zgjidhur problemet e thjeshta. Megjithatë, nëse nuk ka mbështetje për biseda të drejtpërdrejta dhe e-mail, gati. Biseda live është në dispozicion 24/7 dhe është opsioni më i shpejtë, por ekipi i postës elektronike është më i mirë për të zgjidhur më shumë probleme teknike.

  VPN më e mirë për Android 2023: Dndërrimi i deleve elektrike

Norma mujore nuk është e madhe, por planet më të gjata funksionojnë më lirë në planin afatgjatë. Përdoruesit Android dhe iOS mund të përdorin provën shtatë ditore. Ekziston gjithashtu një garanci për 30 ditë kthim parash, e cila është 14 ditë për planin mujor dhe 45 ditë për ato më të gjata.

VyprVPN

VyprVPN është tjetër, dhe megjithëse rrjeti i tij i serverëve nuk është askund aq i madh sa zgjedhjet tona kryesore, ai ende duhet të jetë i mjaftueshëm për të marrë blloqe. Ka më shumë se 700 në 64 vende, dhe ka disa në Lisbonë për përmbajtje Portugeze. 

VyprVPN-Client

Shpejtësitë e tij nuk janë më të mirat, por ato duhet të jenë akoma në rregull për shumicën e aktiviteteve. Ajo vjen me një bandë të pakufizuar dhe është e aftë të futet në disa platforma streaming. 

Një fushë që e bën VyprVPN të qëndrojë në këmbë është siguria e saj e shkëlqyeshme. Newbies do të jetë në rregull me parametrat e paracaktuar, por ata që e dinë mund të argëtohen me rregullimet. 

Ai gjithashtu vjen me protokollin e tij të pronarit Chameleon, i cili shton më shumë mbrojtje në lidhjen tuaj dhe ju bën të duket sikur nuk përdorni as një VPN. Ai nuk mban asnjë regjistër. Lexoni rishikimin tonë të plotë për VyprVPN për më shumë informacion.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë VyprVPN

VyperVPN është në përputhje me Windows, macOS, Android dhe iOS. Klientët janë të lehtë për t’u përdorur, dhe aplikacionet e tij celular janë disa nga më të mirat në treg, duke fituar atë një vend në VPN tonë më të mirë për listën Android. Ju mund të lidhni deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë, në varësi të planit që ju zgjidhni, por ne do të flasim më shumë për këtë në një minutë.

Një bazë e njohurive është në dispozicion për vetë-ndihmë. Biseda live është gjithashtu në dispozicion, por së pari do të komunikoni me një bot. Për të folur me një njeri, do të duhet të klikoni në butonin “kontakt” dhe të zgjidhni “chat live”, por kohët e pritjes ndryshojnë, dhe nëse nuk menaxhohet fare, do të duhet të lini një mesazh. Mbështetja e postës elektronike është gjithashtu në dispozicion, në rast se ju e preferoni atë.

Mimi do të varet nga fakti nëse ju zgjidhni paketën “standarde” ose “premium”. Plani “standard” ju merr tre lidhje të njëkohshme, ndërsa plani “premium” ju siguron pesë lidhje dhe qasje në protokollin e tij Chameleon.. 

Të dy planet mund të blihen për një normë mujore ose vjetore, por ai vjetor funksionon më mirë në planin afatgjatë. Ekziston gjithashtu një garanci për 30 ditë kthim parash, në rast se nuk ju pëlqen.

VPN më e mirë falas për Portugalinë: Windscrib

Zgjedhja jonë e fundit për Portugalinë është Windscrib. Ashtu si VyprVPN, numri i serverëve të tij nuk është i shkëlqyeshëm. Ekzistojnë më shumë se 600 servera në 60 vende, megjithatë, kështu që duhet të mbetet akoma i mjaftueshëm. Ka edhe në Lisbonë, por si shumë nga serverët e përfshirë, mund t’iu qaseni atyre vetëm nëse jeni në planin “pro” të paguar. 

windscribe-rishikim-lidhur

E shihni, Windscrib ka një plan falas që, për të qenë i drejtë, është mjaft i mirë. Actuallyshtë në të vërtetë VPN-ja jonë më e mirë falas. Sidoqoftë, megjithëse është i mirë, plani “pro” ka shumë karakteristika nga të cilat do të përfitoni. 

Anëtarët e paguar marrin një bandë të pakufizuar, por ju merrni vetëm 2 GB me planin falas. Sidoqoftë, është akoma më shumë sesa ajo që merrni me planin falas të TunnelBear, plus, mund ta rritni atë në 10 GB duke futur një email të vlefshëm, si dhe disa mënyra të tjera. Lexoni krahasimin tonë Windscrib vs TunnelBear.

Shpejtësitë e saj janë të mira për shumicën e aktiviteteve, por ato nuk janë të mëdha. Pavarësisht, është një zgjedhje e mirë për transmetim sepse i ka kushtuar serverëve “Windflix”, të bëra posaçërisht me Netflix në mendje. Ata janë të disponueshëm për Sh.B.A, Britani e Madhe, Kanada dhe Japoni, dhe ato funksionojnë mirë. Lexoni rishikimin tonë në Windscrib për më shumë detaje. 

Siguria e xhamave është e mirë dhe e personalizueshme, por mban disa shkrime. Thënë kështu, informacionet e regjistruara nuk kanë shumë vlerë, pasi ato janë thjesht afate kohore dhe përdorim të gjerësisë së bandës. Plus, nuk mund të gjurmohet te ju.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë xhamat

Windscrib punon me Windows, macOS, Android dhe iOS dhe ka zgjerime të shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Opera. Ndërfaqja e tij ofron një përvojë pa frills, e cila është e mirë sepse është e lehtë për t’u përdorur. Sidoqoftë, teknikët janë gjithashtu në gjendje të ndërhyjnë me të. Një kokëfortësi në Windscrib është që të merrni lidhje të njëkohshme të pakufizuara, si në planet falas ashtu edhe me planet e paguara.

  Si të fshehni adresën tuaj IP dhe të qëndroni të sigurt në internet në vitin 2023

Ekzistojnë shumë mundësi për vetë-ndihmë në internet, duke përfshirë një bazë të njohurive, FAQ, udhëzuesit e konfigurimit dhe një nënrenditje Windscrib. Biseda dhe emaili i drejtpërdrejtë janë në dispozicion 24/7, por biseda live ju lidh me “Garry”, një përfaqësues i AI që është mjaft i mirë kur vihet në provë. 

Pricemimi mujor i windscrib është mjaft i lartë, por mund ta ulni duke zgjedhur një plan më të gjatë. Plani falas mund të përdoret si provë, kështu që nuk ka politikë zyrtare të rimbursimit. Sidoqoftë, nëse i kontaktoni ata brenda tre ditëve nga blerja, ata do t’ju kthejnë. 

Censura dhe Mbikëqyrja Online në Portugali

Interneti i Portugalisë është kryesisht falas. Media sociale dhe shërbimet e mesazheve janë lirisht të disponueshme. Blloqet e vetme të zbatuara janë në faqet e internetit të lojërave të fatit dhe ato që shkelin të drejtat e autorit. Duke bllokuar site, të tilla si Pirate Bay, përmes programit të qeverisë kundër piraterisë, trafiku ndaj tyre ishte zvogëluar. 

Përveç kësaj, qytetarët mund të shohin atë që u pëlqen, dhe nuk ka raporte të mbikëqyrjes në internet, as në vend.

Neutraliteti Neto në Portugali

Sidoqoftë, diçka që duhet të theksohet është se megjithëse Portugalia respekton lirinë e internetit, nuk është aq e mirë kur bëhet fjalë për të hyrë në të. Depërtimi në internet i Portugalisë është rritur, kështu që nuk është problemi. Problemi është se shumë ISP portugeze nuk e mbështesin neutralitetin neto. 

Nëse nuk keni dëgjuar për neutralitet neto më parë, në thelb është parimi që ISP-të i trajtojnë të gjitha shërbimet dhe faqet e internetit në mënyrë të barabartë (lexoni udhëzuesin tonë të neutralitetit për më shumë informacion). 

Portugalia është e lidhur me rregullat evropiane të neutralitetit të neto. Sidoqoftë, në vitin 2023, Autoriteti Kombëtar i Komunikimeve të Qarkut (ANACOM) zbuloi se shumë ISP-të ishin duke shkelur rregullat sepse ata ofruan plane me qasje në aplikacione të caktuara, sesa në internet të plotë.

ANACOM lëshoi ​​një njoftim që i dha ISP-ve 40 ditë për të ndryshuar planet që ata ofrojnë, por nuk ka raporte të reja nëse ato janë pajtuar. Për një vend tjetër që ka pabarazi të qasjes në rrjet, lexoni VPN-në tonë më të mirë për Filipinet.

Liria e fjalës në Portugali

Censura e rreptë u imponua gjatë diktaturës 40-vjeçare të Antonio de Oliveira Salazar. Fatmirësisht, me krijimin e kushtetutës së vitit 1976, taktika e Salazar mori fund. 

Kushtetuta e Portugalisë garanton lirinë e fjalës dhe ajo përgjithësisht respektohet. Mendimet dhe diskutimet personale nuk janë të kufizuara. Shpifja është një vepër penale, por nuk ka pasur shumë raste të ndjekjes penale, dhe ata që janë ndjekur penalisht shpesh kanë marrë vendim të anashkaluar nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut.

Kritika ndaj minoriteteve etnike ose fetare – si dhe përfshirja në praktika fyese, siç është mohimi i Holokaustit – është vepër penale. Mund të dënohet me burg deri në tetë vjet. 

Në vitin 2023, parlamenti lejoi ndryshime në kodin penal, i cili mbron gazetarët dhe ndëshkon ata që kërcënojnë, shpifin ose shtrëngojnë ata.

Krimi kibernetik në Portugali

Fatkeqësisht, ju mund t’i nënshtroheni krimit në internet në mënyra të ndryshme. Për shembull, një sulm i madh phishing në 2023 synoi klientët e disa bankave Portugeze përmes postës elektronike të tyre. Ekzistojnë edhe rreziqet që bie në WiFi publik për të menduar. Artikulli ynë më i mirë VPN për Tajlandë tregon një shembull tjetër të një vendi të mbushur me krimin në internet. 

Një VPN mund t’ju ndihmojë të mbani të sigurt nga sulme të tilla, por është një ide e zgjuar të instaloni një antivirus të mirë, të tilla si Bitdefender (lexoni rishikimin tonë të Bitdefender).

Mendimet përfundimtare

Edhe pse Portugalia nuk ka një normë alarmante të censurimit dhe mbikëqyrjes, kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të përdorni një VPN ndërsa jeni atje. Ende ka një krim në internet për të menduar, dhe një VPN do t’ju ndihmojë të anashkaloni çdo bllok që ju mund të gjeni, të tilla si geoblocks. 

Ju duhet të zgjidhni një VPN që ka një rrjet të madh serverash për t’ju dhënë mundësinë më të mirë për të anashkaluar kufizimet. Plus, do t’ju duhen serverë brenda Portugalisë nëse dëshironi të përdorni qasje të kufizuar atje. Siguria është gjithashtu një karakteristikë e rëndësishme, pasi do t’ju mbrojë nga rreziqet në internet që hasni.

Me këtë në mendje, ExpressVPN është VPN më e mirë për Portugalinë. Ka një numër të madh të serverëve që mbulojnë 94 vende, që është më shumë se shumica e VPN-ve. Ai gjithashtu ka disa të vendosura në Portugali. Siguria dhe intimiteti janë gjithashtu të shkëlqyera, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për këtë ndërsa jeni atje. Pse të mos e provoni me garancinë e tij 30-ditore për kthimin e parave?

A keni përvojë duke përdorur një VPN në Portugali? Nëse po, do të donim të dëgjonim në lidhje me të në pjesën e komenteve. Bëni një shfletim edhe në arkivin tonë VPN. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me