Sådan hostes dit eget websted

Hosting af dit eget websted er en oplevelse så underholdende, som det er givende. Ved hjælp af en gammel Windows- eller Linux-maskine kan du smide et par HTML-filer i en mappe og placere dem på internettet helt alene.

Det er dog vigtigt at vide nøjagtigt, hvad du laver, når du er vært for et websted. Din computer fungerer som en server, en maskine, der er bygget med det formål at lagre og sende dine data over internettet, så dit websted kan vises for alle i verden.

I det væsentlige er det alt, der er web-hosting. Din maskine er kun et værktøj til at huse data og uploade dem til netværket. Der er dog nogle andre stykker software, der sikrer, at denne proces kører problemfrit.

Før vi dykker ind, vil vi gerne notere. Vi udarbejder kun denne vejledning til uddannelsesmæssige formål. Vi anbefaler ikke, at du er vært for dit eget websted, da det bringer for mange problemer med ydeevne og konsistens. Hvis du er seriøs med at oprette et websted, kan du prøve Hostgator eller SiteGround, to af vores yndlingsudbydere for brugervenlighed, priser og hastighed.

Sådan hostes dit websted derhjemme

Vi vil løbe over, hvordan du hostes dit eget websted på Windows og Linux ved hjælp af din hjemmemaskine og et normalt skrivebordsmiljø. Vores tutorial opretter et teststed for dig, men det er op til dig at designe det.

Til vores tutorial bruger vi AMP-stakken. Bare rolig, hvis du ikke er bekendt med dette udtryk endnu, da vi gennemgår hver af teknologierne i hele tutorial.

Hosting på Windows

Hvis du har en ekstra Windows-maskine, der samler støv, kan du omdanne den til en webserver. Processen er temmelig ligetil, hjulpet af AMP-stakken. Dette bundt inkluderer Apache, MySQL og PHP, der ofte omtales på Windows som WAMP. Jeg er sikker på, at du kan forstå hvorfor.

Der er flere installationsprogrammer, men vi bruger WampServer, da det er det mest ligetil. Gå til webstedet og download enten 32-bit eller 64-bit eksekverbar afhængigt af dit operativsystem.

Hvis din maskine har Skype, der kører under installationen, får du en port 80-konflikt. WampServer og Skype bruger begge port 80, så frakobl blot Skype, før du kører WampServer, og du har det godt.  

Det opretter automatisk et www-bibliotek, som normalt findes på “c: \ wamp \ www”. Det er her dit websted (eller sider) bor. Opret blot en ny mappe i biblioteket og hus din PHP- eller HTML-filer inde.

Før du gør det, skal du dog teste, at WampServer fungerer korrekt. Du kan få adgang til hovedskærmen på WampServer ved enten at klikke på linket i menuen eller åbne en webbrowser og gå til “http: // localhost”.

Test af WampServer

Tillykke, din Windows-maskine er nu en server, men den gør ikke rigtig meget lige nu. Vi er nødt til at teste det for at sikre, at alt flyder ordentligt, før du tilføjer dine filer og får dem til at leve på Internettet.

Vi laver en simpel test PHP-fil og sætter den i biblioteket. Åbn NotePad i Windows, og indtast følgende linje:

PHP-test

Gem filen som “info.php” i www-biblioteket oprettet af WampServer. Åbn din webbrowser-sikkerhedskopi, og gå til “http: //localhost/info.php”. Hvis du ser en tom side med “PHP Test” på fanenavnet, kører alt, hvordan det skal.

Konfigurer MySQL-databaser

Hvis du ikke bruger et CMS som WordPress (kan du læse vores guide om den bedste webhosting til WordPress, hvis du er), skal du konfigurere dine MySQL-databaser. Dette er et open source Relational Database Management System (RDBMS), der bruger SQL (Structured Query Language).

For en mindre akronym-fokuseret definition organiserer MySQL dataene på dit websted i en database, der hurtigt kan finde og overføre dem. Et Content Management System (CMS) bruger MySQL som en måde at sende disse oplysninger ud så effektivt som muligt til brugeren.

Du kan ændre eksisterende databaser eller oprette nye ved at klikke på “phpMyAdmin” i afsnittet “værktøjer” på WampServer-hovedskærmen. Det åbner en ny fane, der anmoder om et brugernavn og en adgangskode. Brugernavnet vil som standard være “rod”, og du kan lade adgangskodefeltet være tomt.

Hvis du planlægger at bruge et CMS, er du muligvis aldrig nødt til at dykke ind i dette område. WordPress, for eksempel, opretter en MySQL-database til dig, når den installeres. Uanset hvad, er det en dårlig ide at stikke rundt her, medmindre du ved, hvad du laver.

For at sikre, at MySQL fungerer korrekt, skal du dog åbne en ny fane og gå til “http: //localhost/testmysql.php”. Det viser dig maskinens IP-adresse og fortæller dig, om forbindelsen er i orden eller ikke.

Gør dit websted live

Apache-konfigurationsfilen er indstillet til at afvise alle indgående forbindelser som standard. Det betyder, at din lokale maskine er den eneste, der har adgang til dit websted. Dette er godt til at få et teststed i gang, men du bliver nødt til at ændre konfigurationen, når du er klar til at blive sendt live.

Gå til WampServer-menuen, og klik på “Apache” og derefter “httpd-vhosts.conf”.

Dette er din Apache-konfigurationsfil, og den skal have følgende linjer inde:

# Virtuelle værter

#

 Servernavn localhost

 ServerAlias ​​localhost

 DocumentRoot “$ {INSTALL_DIR} / www”

 

   Valgmuligheder + Indekser + Inkluderer + FølgSymLinks + MultiViews

   Tillad at overskride alt

   Kræv lokal

 

For at tillade indgående forbindelser skal du blot ændre “kræver lokal” til “kræve alle tildelt”, og du vil være god til at gå.

Genstart WampServer ved at vælge “Genstart alle tjenester” i menuen, og ændringerne træder i kraft. Det kan være nødvendigt at du tjekker, at din pc-firewall ikke blokerer for webanmodninger, men det skal indstilles efter det.

Tilføjelse af et domænenavn

Ingen vil dog huske mappehierarkiet for at få adgang til dit websted. Du har brug for et domænenavn, der peger tilbage til din lokale maskine for nem indtastning i enhver webbrowser. Serveren gør det med DNS-poster.

Du kan læse vores artikel om DNS-poster for at lære detaljerne, men dybest set er det et system, der binder din lokale IP-adresse til et domænenavn. Hvis din server-IP for eksempel var 199.999.999, ved DNS-posterne at få adgang til den server, når dit domæne er indtastet.

Når du har en A-post til dit domæne i DNS-posterne, skal du opdatere din lokale værtfil. Gå til “C: \ Windows \ system32 \ drivere \ etc \ hosts-fil”, og tilføj følgende linje til bunden:

199.999.999.99 (din IP-adresse) example.com (dit domænenavn)

For at afklare skal du ikke medtage, hvad der findes i parenteser ovenfor. Dernæst skal du tilføje en fil manuelt i “C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \”, hvor VERSION er din version af Apache. Opret en fil i NotePad med følgende linjer:

ServerAdmin [beskyttet via e-mail]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
Servernavn mysite.local

ErrorLog “logs / example.com.log”
CustomLog “logs / example.com-access.log” fælles

Udskift selvfølgelig “eksempel.com” med dit domænenavn. Når det er gjort, skal du gemme filen i Apache-biblioteket, og dit websted er tilgængeligt via dets domænenavn.

Tips til Windows Hosting

Mens en normal maskine får dig i gang, er det ikke den mest ideelle opsætning i betragtning af, at Windows er et af de mere ressourceintensive operativsystemer. Medmindre du har en masse magt at lege med, skal du optimere operativsystemet til webhosting.

Det første trin er at afinstallere alle applikationer, som du ikke har brug for. Selvom det er vigtigt at holde en webbrowser rundt for at få adgang til WampServer-kontrolpanelet, kan næsten alt andet få øksen.

Dernæst er det at deaktivere alle opstartprogrammer, der muligvis kører i baggrunden. Der er nogle få, som Windows har brug for for at kunne fungere, så brug din bedste bedømmelse, som du vil deaktivere. Du kan finde listen i task manager.

Hvis du overvejer at bruge en Windows-maskine til webhosting, er det værd at investere i en kopi af Windows Server også. Dette operativsystem er meget mere let, strømlinet til at køre på enhver server, hvad enten det er til webhosting eller bare til opbevaring.

Hosting på Linux

Hvis du planlægger at bygge en maskine fra bunden, er Linux sandsynligvis det bedre valg. Dette lette stykke sæt er operativsystemets kamæleon, så du kan tilpasse det til næsten ethvert behov.

Processen ligner Windows, medmindre du har brug for et LAMP-bundt i stedet for et WAMP-bundt. Jeg er sikker på, at du kan finde ud af forskellen. For at hente stakken skal du åbne terminalen og indtaste følgende linje:

sudo apt installere apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Under installationen bliver du bedt om at indstille en adgangskode til “root” -brugeren. Du kan indstille det til hvad du vil eller bare lade det være tomt. Når installationen er afsluttet, skal du genstarte Apache-webserveren.

Du skal gøre dette, hver gang du ændrer den globale konfiguration af Apache, medmindre du gør det ved hjælp af de lokale .htaccess-filer. For at genstarte skal du indtaste følgende kommando:

sudo /etc/init.d/apache2 genstart

Kontroller PHP

Som med Windows er vi nødt til at bekræfte, at PHP-serveren fungerer, før vi går videre. Vi bruger den samme proces som før ved at placere en testfil i mappen www, som på Linux findes på “/ var / www / html /”. Opret en fil med følgende linje og placer den i biblioteket:

sudo echo “” > /var/www/html/info.php

Gå til “http: //localhost/info.php”, og se om siden indlæses. Du skal også kunne se PHP-versionen, den nuværende konfiguration og de installerede moduler her.

Konfigurer MySQL

Efter at have bekræftet, at PHP fungerer, er det tid til at tjekke MySQL-databaserne. Hvis du planlægger at bruge et CMS som WordPress, er det vigtigt ikke at springe dette trin over.

Åbn terminalen, og indtast følgende linje:

service mysql status

Efter nogle få øjeblikke skal du få dette resultat:

$ service mysql status

  • mysql.service – MySQL Community Server

[…]

mrt 15 16:02:14 host1 systemd [1]: Startet MySQL Community Server.

Hvis serveren ikke fungerer, skal du blot indtaste “sudo service mysql restart” for at genstarte MySQL-serveren. Når du har fået det til at fungere, kan du bruge MySQL-kommandolinjeklienten til at administrere dine databaser. Det gør du ved at huske de legitimationsoplysninger, du indtastede, da MySQL blev installeret, og indtast følgende:

$ mysql -u rod -p

Normalt installerer en CMS databasen for dig, så du ikke behøver at stå rundt her. Der er dog et par ting, du kan gøre manuelt, f.eks. Oprette en sikkerhedskopi af dine databaser. For dem, der ønsker en mere brugervenlig måde at gøre det på, kan du installere PHPMyAdmin ved at indtaste følgende linje:

sudo apt installere phpmyadmin

Det er et brugervenligt databasestyringsværktøj, der omgår kodelinjerne til styring af dine databaser.

Konfigurer Apache

Det sidste trin er at tillade Apache at acceptere indgående webanmodninger fra domænenavnet i dine DNS-poster. Hvis du har brug for hjælp til at oprette disse poster, skal du kontakte din DNS-hostingudbyder, da de skulle have et online-værktøj, som du kan konfigurere dem.

Indtast følgende linjer i terminalen:

sudo mkdir -p /var/www/html/example.com

sudo sh -c ‘echo“ eksempel.com

Dette er mit selvhostede websted eksempel.com

” > /var/www/html/example.com/index.html

sudo chmod -R 755 /var/www/html/example.com

Dette sætter kataloget til dit domæne. Du skal dog konfigurere en Virtual Host-fil til Apache for at se siden. Indtast følgende linjer:

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Og

sudo nano /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Rediger nu Apache-filen, så den passer til denne:

ServerAdmin [beskyttet via e-mail]

Servernavn eksempel.com

ServerAlias ​​www.example.com

DocumentRoot /var/www/html/example.com

ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR} /error.log

CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log kombineret

Genindlæs Apache, så ændringerne træder i kraft ved at indtaste følgende:

sudo a2ensite eksempel.com.conf

sudo service apache2 genindlæs

Ligesom med Windows, skal du blot tilføje din IP-adresse og domænenavn til din maskines værtsfil for at matche den lokalt.

Fordele og ulemper ved at være vært for dit eget websted

Ikke alt er dog godt ved at være vært for dit eget websted. Omkostningsbesparelserne er oprindeligt omtrent den eneste opadrettede, men selv det kommer til kort på lang sigt.

Hvis du kører din egen server, vil strømregningen hurtigere op, end du kan sige “delt hosting.” Da din server skal tændes og tilsluttes internettet hele tiden, ender omkostningerne faktisk meget højere end at købe en billig webhosteplan.

Dette overvejer ikke engang potentialet for strømafbrydelser i boligområder. Hvis dit område som mig er tilbøjelig til hyppige strømafbrydelser, vil dit websteds stabilitet være overalt, især uden en internetdrevet internetudbyder, der sikkerhedskopierer det.

Omkostningerne er høje, men det praktiske ved at være vært for dit eget sted er bare ikke der. Dit websted vil blive offer for langsomme forbindelser, såre det i Googles søgerangeringer og vende potentielle besøgende væk. Mens mange billige værter handler inden for et til to sekunders rækkevidde, vil en boligforbindelse sandsynligvis handle inden for 15-20 sekunders rækkevidde.

Processen med at sætte dit eget websted online bruges bedst som et pædagogisk værktøj til at forstå, hvordan webhosting fungerer. Ved at udsætte dig selv for alle værktøjer vil du være i stand til at konfigurere dit websted bedre med en ekstern vært.

Hvis omkostninger er et problem, så tjek vores liste over de bedste billige webhosting, hvor vi nedbryder udbydere, der giver fremragende service til anstændige priser. Vores foretrukne mulighed der er iPage.

Imidlertid er hosting af dit eget websted bestemt en mulighed for iscenesættelse, eller hvis du planlægger at køre en lille WordPress-blog. Hvis det er dig, skal du sørge for at tjekke vores guider til brug af WordPress. 

  • Begyndervejledning til brug af WordPress
  • Mellemvejledning til brug af WordPress
  • Avanceret guide til brug af WordPress

Konklusion

Hosting af dit eget websted er omtrent så sjovt som en nørd (som mig selv) kan have. Det er en mulighed for at lege med nyt tech legetøj på gammel hardware og lære mere om webhostingverdenen og hvordan den fungerer.

Desværre er det dens bedste brug. Medmindre du har nogle alvorlige kræfter bag din server, er det vanskeligt at gøre hosting af dit websted til en levedygtig mulighed, både praktisk og monetær. Til det har vi rangeret de bedste webhostudbydere, så du kan træffe et informeret valg.

Hvordan gik dit hjemmeværtsoplevelse? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.