Sync.com vs MEGA: En ujævn kamp

For dem, der er opmærksomme på sikkerhed, er nul-viden kryptering vejen at gå. I løbet af denne oversigt vil vi kigge på to tjenester, der rangerer blandt de bedste muligheder i cloud-viden til lageropbevaring i dag: Sync.com og MEGA.

Mens Sync.com rangerer som en af ​​vores bedste skylagringsvalg år efter år, får MEGA sandsynligvis lidt mere omtale online. Det gør delvis dens bånd til Megaupload, der blev beslaglagt af FBI i 2012 for at støtte online piratkopiering. Oftest skyldes det, at MEGA lokker brugere med en imponerende 50 GB gratis cloud-lager.

Ved sidste optælling havde MEGA 50 millioner registrerede brugere. Sync.com hævder i mellemtiden lidt over 250.000. Det er ikke helt David og Goliath-historien, som f.eks. Sync.com vs Dropbox er, men det er stadig sandsynligvis nok til at overbevise den afslappede observatør om, at MEGA skal være en bedre service end Sync.com.

Den korte historie er, at den ikke er det. Den lange historie kommer næste, da vi sammenligner Sync.com og MEGA baseret på flere centrale aspekter af skylagring. Glem ikke at kontrollere vores separate Sync.com-gennemgang og MEGA-gennemgang også, eller vores video-resume af denne artikel.

Slaget: Sync.com vs MEGA

Vi besluttede at nedbryde denne kamp på baggrund af fire kriterier: lagring, synkronisering, deling og sikkerhed. Vi mener, at dette er de vigtigste mål med skylagring og vil fordele dem i fire runder.

Hvis du ikke er sikker på, hvad cloud-opbevaring er, eller hvordan det adskiller sig fra online-sikkerhedskopiering, kan du glæde dig over vores sikkerhedskopi kontra lageropbevaring. Kort sagt, både Sync.com og MEGA giver dig mulighed for at udvide ud over lagerkapaciteten på din computers harddisk. Det gør dem ideelle til mennesker, der tager masser af billeder, som har en stor digital musik- eller filmsamling eller fungerer som freelancere, blandt andet.

Synkronisering og deling er tilføjelser til dette mål, selvom dette for nogle mennesker er vigtigere funktioner. Der er tjenester, der er mere rettet mod synkronisering og deling, herunder nogle af dem, der er nævnt i vores bedste EFSS-roundup, men ikke Sync.com og MEGA.

Mens lagring, synkronisering og deling alle er temmelig almindelige, er god cloud-lagringssikkerhed ikke. Sync.com og MEGA tilbyder imidlertid begge nul-viden kryptering, hvilket sætter dem i sjældent selskab og skaber et det, vi håber, vil være en overbevisende sammenligning.

1

Opbevaring

Vi starter med to meget vigtige faktorer i runde en: gigabyte og dollars. Gratis opbevaring, abonnementsomkostninger og samlet opbevaring er alle på bordet.    

Sync.com

Du kan få en temmelig generøs 5 GB gratis skyopbevaring med Sync.com. Selvom du ikke har adgang til nogle funktioner som avancerede delingsfunktioner (se runde tre) og er begrænset til 30 dages versionering, kan det være nok for nogle brugere.

Sync.com har også et dejligt henvisningsprogram, der giver dig 1 GB pr. Henvisning uden maksimalt på plads. Den nemmeste måde at få mere lagerplads er at abonnere på en højere niveauplan, som Sync.com også har: 500 GB eller 2 TB.

Begge planer er mere end rimeligt prissat. De fleste af mainstream-tjenesterne, inklusive Google Drive og Dropbox, giver dig 1 TB lagerplads til omkring $ 10 om måneden. Sync.com giver dig to gange det for $ 2 mindre.

Tilføjelsen af ​​en 500 GB-plan er også rart at se, da mange cloud-lagringstjenester ikke tilbyder mindre end 1 TB, hvilket tvinger folk til muligvis at betale for noget, de ikke har brug for. Om vores eneste klage er, at du skal betale årligt. Der er ingen mulighed fra måned til måned.

MEGA

De fleste brugere af MEGA betaler sandsynligvis aldrig en krone. Det skyldes, at MEGA giver dig 50 GB lagerplads gratis, hvilket er langt og væk det mest, du får gratis uden at løfte en finger. MEGA har ikke et henvisningsprogram, så hvis du har brug for mere, skal du se på et abonnement.

MEGA giver faktisk fire forskellige “Pro” -abonnementer at vælge imellem, startende med en 200 GB-plan og gå op til en imponerende 8 TB lagerplads.

MEGA 1TB-planen koster omkring det $ 10-mærke, vi nævnte tidligere, at Google, Dropbox og et par andre lagerudbydere opkræver. Selvom det ikke er meget, har MEGA en 4TB-plan, der er meget konkurrencedygtig pris til omkring $ 20 pr. Måned.

MEGA giver dig også mulighed for at betale enten månedligt eller årligt. Betal for et helt år, så får du en lille rabat. Læs også vores Dropbox vs MEGA-stykke.

Rundtanker

Sync.com har et af de bedste tilgængelige henvisningsprogrammer. Mens MEGA overhovedet ikke har et henvisningsprogram, er 50 GB gratis cloud-lager intet at nyde på. Både Sync.com og MEGA nummer blandt vores bedste gratis cloud-opbevaringsvalg.

Når det kommer til abonnementsplaner, vil de fleste sandsynligvis finde mere værdi med Sync.com. Begge udbydere har billige muligheder. Med Sync.com, der er 500 GB lagerplads til $ 4 om måneden, mens du med MEGA kan få 200 GB lagerplads til $ 5 om måneden.

Sync.coms 2TB-plan er også billigere end MEGAs 1TB-plan. Sync.com har ikke nogen planer over 2 TB, som MEGA gør med dens 4TB og 8TB mulighed. De fleste mennesker har imidlertid ikke brug for så meget.

50 GB gratis lagerplads er nok til at gøre MEGA spændende (i det mindste på overfladen) og runde en tæt. Når det er sagt, er Sync.com’s 2TB-plan blandt de bedste tilbud inden for cloud-opbevaring, kun matchet af 2TB pCloud-planen til samme pris.

Round: Storage Point for Sync.com

Sync.com-logo
MEGA-logo

2

Synkronisere

Kort for enhedssynkronisering, synkronisering er en funktion, der giver dig adgang til den samme fil på forskellige enheder uden at skulle manuelt flytte den. De fleste cloud-lagringstjenester synkroniserer i dag filer, herunder Sync.com og MEGA.

Sync.com

Når du installerer Sync.com-klienten på din computer, oprettes en synkroniseringsmappe i dit filsystem. Alle filer, du placerer i den, gemmes både på din computers harddisk og i skyen.

Når du foretager ændringer til en fil, der allerede er i den mappe, opdateres den tilsvarende fil i skyen, og disse ændringer sendes til andre synkroniserede enheder, hvis de er online. Fremgangsmåden er ikke noget nyt; næsten hver skyopbevaringstjeneste gør det på denne måde. Nøglen er, hvor effektivt det er gjort.

For at finde ud af, hvordan Sync.com flytter filer hurtigt, udførte vi et par fil upload og download tests ved hjælp af en 1 GB mappe bestående af forskellige filtyper. Disse test blev udført over et WiFi-netværk fra SE Asia, der havde uploadhastigheder på 10 Mbps og downloadhastigheder på 22 Mbps. Vores testresultater er registreret i nedenstående tabel.

Første forsøg: Anden forsøg: Gennemsnit:
Upload tid: 16 minutter, 32 sekunder 14 minutter, 03 sekunder 15 minutter, 29 sekunder
Downloadtid: 6 minutter, 56 sekunder 6 minutter, 42 sekunder 6 minutter, 49 sekunder

Seksten minutter kan se ud som en lang tid at vente på, at en fil uploades, men forhåbentlig arbejder du ikke ofte med uploads, der er så store som det, vi testede. Disse resultater er under alle omstændigheder på linje med andre muligheder for topskylagring.

Sync.com lader dig slukke for synkronisering for specifikke mapper. Det er godt, fordi du ikke sparer plads på harddisken på grund af det faktum, at synkroniserede filer gemmes både i skyen og på din harddisk. Denne funktion kaldes selektiv synkronisering.  

Det eneste problem, vi har med Sync.coms tilgang til selektiv synkronisering, er, at klienten er en smule almindelig, og mappenavne skubbes for tæt sammen lodret, hvilket er lidt svært at læse (du kan ændre størrelsen på vinduet, men gør det ikke ‘ t løse problemet).  

Vi har ikke bemærket nogen ydelsesproblemer, mens vi gennemgik vores synkroniseringstest, men hvis det bliver et problem, kan du gashåndtere synkroniseringshastigheder for at gøre Sync.com mere håndterbar. Du kan vælge et hårdt låg som 1 Mbps eller du kan vælge “automatisk”, standardindstillingen.

Der er ingen mulighed for ubegrænset brug af båndbredde, hvilket betyder, at der altid er en chance for, at synkroniseringen går langsommere, uanset om du har et cap-sæt. Mange andre cloud-lagringsværktøjer inkluderer en “ubegrænset mulighed”, og Sync.com bør også.

Som de selektive synkroniseringskontroller er gashåndteringsindstillingerne også svære at læse. En desktop klient makeover ville være meget værdsat.

Generelt set flytter Sync.com filer effektivt. Vi har aldrig fundet nogen problemer med det, på trods af at vi ofte har testet tjenesten i de sidste par år.

MEGA

Ingen overraskelse, MEGA følger den samme tilgang som Sync.com ved at bruge en synkroniseringsmappe til at gemme filer på både din harddisk og skyen. Mappen kaldes “MEGA.”

Vi satte MEGA til identiske test, som vi brugte med Sync.com, og timede, hvor lang tid det tog at uploade og downloade den samme 1 GB-mappe over det samme WiFi-netværk. Her er hvad vi har:

Første forsøg: Anden forsøg: Gennemsnit:
Upload tid: 32 minutter 39 minutter 35,5 minutter
Downloadtid: 10 minutter 8 minutter 9 minutter

Hastighederne var ganske lidt værre end dem, der blev sendt af Sync.com. Dette resultat er måske noget overraskende, da MEGA har datacentre over hele verden, mens Sync.com kun er i Canada. Mens vi arbejdede med et temmelig stort filsæt, forventede vi bedre.

Andre MEGA-brugere har rapporteret om træg hastighed. Vi har også hørt rapporter om filer, der ikke uploade, men oplevede ikke det særlige problem.  

MEGA har selektiv synkronisering, men det er underligt implementeret. Når du først logger ind på desktop-klienten, får du valget mellem fuld eller selektiv synkronisering. Mærkeligt nok ser der ikke ud til at være en måde at indstille selektiv synkronisering senere på, hvis du går med en fuld synkronisering.

Der er en mulighed for at gashåndtere synkroniseringshastigheder, som du finder under fanebåndbredden i indstillingsvinduet.

Ligesom Sync.com giver MEGA dig mulighed for at gashåndtere synkroniseringshastigheden. I modsætning til Sync.com kan du bede MEGA om ikke at begrænse synkroniseringshastigheder overhovedet, selvom standardindstillingen er automatisk gashåndtering til filoverførsler. Eller du kan indstille en hvilken som helst harddisk, du ønsker.  

Runde to tanker

Resultaterne af vores synkroniseringshastighedstest favoriserede Sync.com med ganske lidt. Desuden ser Sync.com ikke ud til at tiltrække det samme kaliber med pålidelighedsklager, som MEGA gør.

Mens MEGA desktop-klienten ser pænere ud end hvad udviklerne på Sync.com har sammensat, er det en meget mere forvirrende proces at konfigurere selektiv synkronisering med MEGA. Det vigtigste problem med Sync.com er, at du ikke kan fortælle det at ikke begrænse båndbredde. Tilføj resultaterne, og sejren for denne runde er klar. 

Round: Sync Point for Sync.com

Sync.com-logo
MEGA-logo

3

Deling

Både Sync.com og MEGA lader dig dele filer med andre, en åbenlys udvidelse af skylagring. Begge fremgangsmåder er at generere links, der lader andre downloade dine filer eller få adgang til mapper. Som vi ser i runde tre, er der imidlertid meget mere end det.

Sync.com   

Sync.com giver dig mulighed for at oprette et link til deling af filer direkte fra dit filsystem ved at højreklikke på en hvilken som helst fil og vælge “Opret et link.” Hvis du gør det, kopieres linket til dit udklipsholder.

Der er også en mulighed for “administrer link”, når der først er oprettet et, men dette vil bare føre dig online til Sync.com-webgrænsefladen. Det er meget lettere at dele links fra hjemmesiden for at være ærlig.

Hver mappe og fil har en delingsknap knyttet til den.  

Klik på denne knap for at dele dit indhold, og et vindue åbnes med et par muligheder. Øverst ser du et unikt link. Dette link lader andre downloade filer, som du har gemt i skyen.

Du kan kopiere linket, der skal deles, eller du kan tilføje e-mail-adresser til modtagere. Der er også en mulighed under fillinket til at ændre dine linkindstillinger.

Sync.com får denne del ret ved at lade dig indstille både link-adgangskoder og udløbsdatoer. Dette hjælper med at forhindre uautoriseret brug af links. Mens sådanne forholdsregler kan virke som en no-brainer, gider det ikke mange cloud-lagringstjenester, og nogle, som Dropbox, opkræver ekstra (se vores Dropbox-anmeldelse for mere om dette).

Du kan også indstille downloadgrænser for links og modtage meddelelser om linkaktivitet. Sync.com er også en af ​​de få nul-videnstjenester, vi kender, der udvider denne sikkerhed til delte filer, som det kaldes “forbedret sikkerhed.” Vi vil tale mere om kryptering i næste runde.

Med mapper kan du generere et link eller vælge en indstilling kaldet “samarbejde med andre.” Med samarbejde kan du invitere andre til at få adgang til dine mapper og give dem adgangstilladelser.

Når du deler en mappe via link med Sync.com, kan de, du har delt den med, hente individuelle filer i den eller alle på én gang som en zip-fil. Zip-filtilsætningen er en ny funktion, og en der er meget værdsat.   

Sync.com giver dig også mulighed for at anmode om filer ved at generere et uploadlink til en specificeret mappe.

Endelig giver browserfane for “links” og “delinger” dig hurtigt mulighed for at kontrollere, hvilket indhold du deler, ændre linkindstillinger og deaktive links.

MEGA

Den grundlæggende tilgang til fildeling med MEGA kører meget som Sync.com.

I MEGA-synkroniseringsmappen kan du højreklikke på en hvilken som helst fil og vælge “Hent MEGA-link” for at generere et link, der er gemt på dit udklipsholder. Eller du kan logge ind på MEGA-webgrænsefladen og gøre det samme.

At gøre det fra browseren giver dig flere muligheder, så det er sandsynligvis den bedre måde at gøre det på. Disse inkluderer evnerne til at generere et link med eller uden en krypteringsnøgle, der er integreret i det. 

At sende et link med den vedhæftede nøgle betyder, at enhver med dette link kan få adgang til din fil. Hvis du sender nøglen uden det vedlagte link, kan du distribuere nøglen separat, ideelt i en sikker kanal. På denne måde er nøglen som et kodeord.

Hvis du er en abonnent, kan du også tilføje adgangskoder og udløbsdatoer til links. Igen, det er trin, som mange cloud-lagringstjenester ikke tager, så kudos til MEGA her. Endnu bedre bevarer fildeling med MEGA nul-viden viden kryptering. Kom som nævnt ind i, hvad det betyder i vores sikkerhedsrunde.

Der er ingen mulighed for at sende linket til specifikke e-mail-adresser, men det er mere af en mindre ulejlighed, da du bare kopierer og indsætter linket i e-mail-kroppen selv. Når du deler en mappe, er der dog en “deling” -indstilling, der dog giver dig mulighed for at indtaste e-mail-adresser. Hver e-mail-adresse kan tildeles mappetilladelser, der inkluderer læsning, læse / skrivning og fuld adgang.

MEGA tillader ikke, at du indstiller linkaktivitetsmeddelelser eller indstiller downloadgrænser. Der er heller ingen “delt” fane til kontrol af, hvilke links du har oprettet, som alle kan føre til problemer, hvis du ikke er omhyggelig. Der er dog en fane “delt med mig” for at få adgang til indhold, som andre MEGA-brugere har givet dig adgang til. 

Runde tre tanker

MEGA gør mange gode ting, når det kommer til fildeling: det beholder nulkendskabskryptering på fildele, giver dig mulighed for at indstille adgangskode og udløbsdatoer og indstille mappetilladelser.

Til alt det gode, har MEGA et par blankt glip som ingen meddelelser om linkaktivitet og ingen måde at hurtigt revidere delte mapper og filer. Ikke kun deler Sync.com ikke de samme fejl, det har flere andre fremragende delefunktioner som muligheden for at generere uploadlink.

Round: Sharing Point for Sync.com

Sync.com-logo
MEGA-logo

4

Sikkerhed

Skysikkerhed er altid et problem, når man sammenligner skylagringstjenester. I dette tilfælde er det en særlig interessant sammenligning, da Sync.com og MEGA er to af de mest populære cloud-viden om cloud-lagring.

Nul-viden kryptering er en mere omsættelig måde at sige privat ende til ende kryptering. Fordelen er, at du selv holder fast i dine krypteringsnøgler; skylagringsfirmaet opbevarer ikke kopier. Det betyder, at ingen andre end dig og dem, du giver adgang, nogensinde kan dekryptere dine filer.  

Sync.com

Sync.com krypterer filer ved hjælp af AES 256-bit kryptering. Filer under transit er yderligere beskyttet med TLS-tunneler og krypteringsnøglerne beskyttet ved hjælp af 2048-bit RSA. Dette hjælper med at afværge mand-i-midten-angreb og andre typer online aflytning.  

Alt dette er dog temmelig almindeligt. Det, der adskiller Sync.com fra de fleste mainstream cloud-lagringstjenester, er det faktum, at ikke kun filer er krypteret i transit og i hvile, de bliver aldrig dekrypteret fra det tidspunkt, de forlader din computer, til det tidspunkt, du får adgang til dem igen. Kun du kan dekryptere dine filer.

Mens krypteringsnøgler næsten er umulige at knække, kan det samme ikke siges om forfærdelige adgangskoder. En 256-bit krypteringsnøgle kan teoretisk tage milliarder af år at brute-force crack. Svage adgangskoder kan fortrydes i løbet af få timer.

Det bedste du kan gøre for at forhindre, at det sker, er at sikre dig, at du bruger en stærk adgangskode. Sync.com hjælper dog også med en mulighed for at aktivere tofaktorautentisering (2FA).

Med 2FA tændt, er din adgangskode alene ikke nok til at få adgang til din konto fra en maskine, som Sync.com ikke genkender. Logning under sådanne forhold kræver en særlig sikkerhedskode sendt til din e-mail-adresse eller din mobile enhed (ved hjælp af Google Authenticator).

Sync.com opretholder også et hærdet datacenter, der er SOC-1-certificeret. Det er bygget til at modstå naturkatastrofer og beskytte mod både fysiske og online angreb.

Sync.com datacenteret er også placeret i Toronto, Canada. Fordelen med det er, at Canada generelt har mere privatlivsvenlige love end USA, hvor de fleste andre cloud-lagringstjenester er placeret.

Endelig vil vi påpege, at Sync.com lader dig vende tilbage til tidligere versioner af filer. Selvom denne funktion muligvis er mere brugt til at rulle tilbage uønskede filændringer, kan den også bruges til at fortryde korrupsioner forårsaget af malware, herunder ransomware.

Sync.com opretholder faktisk ubegrænsede versioner, der ikke skærer ned i din cloud-lagerplads. Det er en af ​​de få cloud-lagringstjenester, der ikke pålægger grænser eller sletter gamle versioner over tid.

MEGA

MEGA er en cloud-viden om nul-viden, ligesom Sync.com. Som bemærket udvider det også dette krypteringsniveau til også at dele filer.

MEGA bruger også AES-protokollen til at kryptere filer, selvom det aktuelle krypteringsniveau, 128-bit, er et svagere end det, der bruges af Sync.com. Lad det dog ikke svinge dig. AES 128. Som AES 128 er det ikke kendt for at være blevet brudt, og det troede faktisk, at det ville tage en supercomputer milliarder af år at gøre det, selvom kvanteberegning kunne skrumpe dette tal i den nærmeste fremtid. AES 128 har også fordelen ved mindre CPU-belastning end AES 256.

Transitbeskyttelse er på plads med MEGA ved hjælp af den forventede tilgang til TLS til sikre forbindelser.

MEGA har ikke en mulighed for tofaktorautentisering, hvilket er et problem, der i det mindste frigør fordelen ved nul-viden. Sørg for, at du kommer med en god adgangskode, og at den ikke er den, du bruger andre steder, hvis du gemmer fortrolige oplysninger med MEGA.  

MEGA-servere er placeret i Luxembourg, Tyskland, Frankrig, Holland, Canada og New Zealand, hvor virksomheden har hovedkontor. Privatliv betragtes som en grundlæggende menneskerettighed i New Zealand, og privatlivslovene i EU og Canada er ligeledes stærke.

MEGA understøtter ikke filversion, hvilket er en kendsgerning, der overrasker os igen, hver gang vi lærer det. Det gør det absolut værdiløst mod filkorruktioner forårsaget af onlineangreb.

Runde fire tanker

Brorskapet med nul viden er et lille med skylagring og inkluderer ikke dropbox, Google Drive eller OneDrive. På grund af dette skulle det ikke komme som en overraskelse, at Sync.com og MEGA begge rangerer i vores bedste cloud-viden om cloud-opbevaring.

Vi giver imidlertid nicket til Sync.com baseret på to meget vigtige overvejelser: tofaktorautentisering og ubegrænset version af historien. Ikke kun inkluderer MEGA ikke 2FA, tjenesten opretholder gamle filversioner.  

Sync.com tager også en mere sikker tilgang til fildeling. Ja, vi diskuterede det i den foregående runde, men vi følte pludselig lyst til at hoppe videre.

Round: Security Point for Sync.com

Sync.com-logo
MEGA-logo

5

Dommen

Fire runder. Fire sejre til Sync.com. Sync.com har grundigt truffet MEGA.

Okay, så der var mere end et par aspekter af skylagring, som vi ikke kom ind på. For eksempel talte vi ikke om platformstøtte, som muligvis er gået MEGA’s måde baseret på det faktum, at det har en Linux-klient, og Sync.com ikke. (Læs vores bedste cloud-opbevaring til Linux-artikel for mere om dette).

Vi talte heller ikke support, som ville være gået til Sync.com baseret på det faktum, at MEGA ofte tager flere dage at besvare vores e-mails, mens Sync.com normalt kommer tilbage til os om et par timer på hverdage.

Uanset hvordan vi drejer det, kan vi imidlertid ikke forestille os en sammenligning, hvor MEGA i sidste ende overgår Sync.com som den bedre service. MEGA er ikke helt alene der, da Sync.com ofte kommer ud på toppen.

Imidlertid kan vi med pCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive og endda iCloud forestille os tilfælde af flere brug, hvor en af ​​disse tjenester ville slå Sync.com. Det eneste, MEGA virkelig har gjort for det over Sync.com, er 50 GB gratis cloud-lager.  

Kort sagt, MEGA er det bedste cloud-lager for folk, der ønsker at få gratis lagerplads (ikke at der er noget galt med det) og ikke rigtig noget andet.

Endelig vinder: Sync.com

Har du din egen mening? Sikker på at du gør! Fortæl os det i kommentarerne nedenfor.