Com enviar fitxers grans a través d’Internet: una guia pràctica per al 2023

Tots hem trobat amb el mateix problema en algun moment o altre: és necessari enviar un fitxer gran a algú. Ja sigui un vídeo, un àlbum de fotos o un document en format .pdf, arribar a allà on ha de passar per internet és un problema molt més gran que el que sospites primer. En aquest article, us mostrarem diverses maneres d’enviar fitxers grans i evitar cap frustració.

La manera més senzilla és utilitzar un proveïdor d’emmagatzematge en núvol. Per accedir a aquesta secció de l’article, feu clic aquí.

Vostè esperava que pugui enviar qualsevol fitxer per correu electrònic, però simplement no és el cas. Fins i tot els millors serveis de correu electrònic, com ara Gmail i Tutanota, limiten la mida del fitxer a 25 MB, mentre que el correu electrònic iCloud d’Apple i el Outlook de Microsoft el posen encara més baix, a 20 MB. Amb fins i tot vídeos curts que arriben a 100 MB, no és simplement una opció, fins i tot si feu servir compressió de fitxers, com un programa zip.

La manera més segura de compartir fitxers és probablement posar-lo en un USB, i després lliurar-lo físicament a la persona que ho necessiti, però no sempre és una opció. Podria ser que ho necessitessin el més ràpid possible i no els trobareu durant dies. També podria ser que estiguessin en un país diferent i la idea d’enviar un USB per correu cargol és massa del segle XX.

Tot i això, el núvol ofereix solucions ràpides, simples i, fins i tot, gratuïtes per a aquest problema. Passarem sobre les quatre opcions per transferir fitxers en aquest article, però aquí hi ha una ràpida recuperació.

Com puc enviar fitxers superiors a 25 MB?

 1. Envieu fitxers grans mitjançant l’emmagatzematge al núvol
 2. Envia fitxers grans amb correu electrònic (bé, bé)
 3. Envia fitxers grans mitjançant serveis de transferència
 4. Envia fitxers grans mitjançant clients de transferència de fitxers
  Millor còpia de seguretat en línia de discs durs externs el 2023

Com enviar fitxers grans mitjançant emmagatzematge al núvol

La manera més senzilla –i en molts casos, la millor manera– d’enviar fitxers grans és mitjançant una solució d’emmagatzematge al núvol. 

La majoria dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol també tenen un pla gratuït generós, que és un avantatge addicional, de manera que l’enviament de la gravació d’àudio d’una reunió empresarial per a transcripció no hauria de suposar un problema massa (tot i que utilitzar programari de veu a text probablement és una millor idea en aquest escenari concret).

Per exemple, Sync.com us permet disposar de 5 GB d’espai d’emmagatzematge de forma gratuïta a la sortida del ratpenat i us permet compartir amb qualsevol usuari que tingui un compte amb el servei.. 

Si la saviesa tecnològica del destinatari compleix el seu límit quan només utilitza el correu electrònic, pCloud és la millor opció, ja que només podeu enviar un enllaç únic per correu electrònic que els permetrà descarregar el fitxer. pCloud també té un pla gratuït, tot i que només en té només 2 GB.

Enviar -Large-Files-pCloud

Una altra opció fantàstica és Tresorit, tot i que no ofereix cap nivell gratuït. Tanmateix, pagar-lo proporciona algunes opcions de seguretat excel·lents, com ara el xifrat de coneixement zero, així com algunes opcions de compartició avançades i compartir fàcilment dins d’un equip de persones.

Tots tres faciliten el fet de compartir el fet que et permet carregar un fitxer mitjançant l’arrossegament i el desplegament al teu espai d’emmagatzematge, seleccionar-lo i escollir un mètode per compartir-lo. En realitat, no hi ha una manera més fàcil de transferir fitxers a les persones, i amb l’avantatge de seguretat afegida, per arrencar.

Per fer les coses una mica més fàcils, aquí teniu una guia ràpida sobre el compartiment de fitxers mitjançant pCloud. Aquestes instruccions funcionen més o menys amb qualsevol altre servei, inclòs Dropbox.

Com compartir fitxers grans amb pCloud

 1. Vés al lloc web de pCloud i obre un compte mitjançant la vostra adreça de correu electrònic
 2. Obriu el client web
 3. Carregueu els fitxers que vulgueu compartir arrossegant-los des del vostre ordinador al client
 4. Seleccioneu els fitxers i, a continuació, feu clic a “compartiu”
 5. Seleccioneu si voleu compartir un enllaç o convidar a la carpeta
 6. Ara haurien de tenir accés i poder descarregar-se

Com enviar fitxers grans mitjançant correu electrònic (més o menys)

Per descomptat, hi ha altres opcions a més d’utilitzar un servei d’emmagatzematge en núvol complet. L’alternativa més senzilla és utilitzar els serveis de correu electrònic existents que tinguin integrat l’emmagatzematge en núvol, com ara Gmail i Google Drive, d’aquí el bit “més o menys” del títol de la secció. Un altre exemple excel·lent és la funció de correu electrònic d’Apple, que ve amb correu electrònic de iCloud.

  Dropbox vs MEGA: Quin és el millor emmagatzematge al núvol el 2023?

En ambdós casos, podeu adjuntar el fitxer en qüestió mitjançant un botó diferent del paperclip habitual. En el cas de Gmail, es tracta d’un botó a la barra d’eines que hi ha a la part inferior del vostre correu electrònic, a només unes poques portes del botó adjunt normal. S’anomena “inserir fitxers mitjançant Drive”.

Gmail-Adjuntar fitxers grans

Feu clic en això per obrir el vostre Google Drive en una pantalla diferent. Carregueu el fitxer que vulgueu compartir a Google Drive i, a continuació, feu clic al que voleu adjuntar i sortireu a les curses..

Arxius GDrive-Large

El correu electrònic d’Apple és encara més fàcil d’operar. Tot el que heu de fer és fer clic al botó adjunt normal i, a continuació, si el fitxer és massa gran, se us demanarà si voleu fer servir Mail Drop. Tot i així, hi ha alguns problemes amb Mail Drop, com podeu llegir a la pàgina d’assistència d’Apple, per la qual cosa preferim Gmail. A continuació, recopilarem les instruccions per utilitzar aquest servei.

Com enviar fitxers grans mitjançant Gmail

 1. Carregueu el fitxer que vulgueu compartir a Google Drive
 2. O bé escriviu un missatge nou o entreu a una conversa existent
 3. Feu clic a la icona de la unitat a la barra d’eines inferior
 4. Seleccioneu el fitxer que heu carregat anteriorment
 5. Feu clic a “inserir”

Com enviar fitxers grans mitjançant serveis de transferència de fitxers

Si, per algun motiu, us convé utilitzar Gmail o Apple Mail, no us culpem i no voleu subscriure’s a un servei d’emmagatzematge al núvol, hi ha una altra opció. És el que reconeixeran les persones que utilitzen Internet des de fa uns 15 anys: transferència d’arxius. 

Aquestes aplicacions web antigues i maldestres encara estan caient, i en general fan un treball digne, tot i que poden ser una mica lents i la seguretat és un problema. Tot i que les opcions abunden, en el passat hem tingut els millors resultats amb WeTransfer, de manera que l’utilitzarem per als propòsits d’aquesta guia..

WeTransfer és lliure d’utilitzar per a fitxers de fins a 2 GB de mida i és raonablement ràpid. Si s’utilitza senzill: aneu al lloc de WeTransfer i feu clic a “Estic d’acord” a la finestra de superposició blanca.

Transferència de fitxers grans

A continuació, feu clic a “+” per afegir els vostres fitxers, l’adreça de correu electrònic del destinatari i el vostre, i qualsevol missatge que voldríeu rebre. Un cop fet això, toqueu “transferència”.

Transferència de transferència

El vostre fitxer estarà disponible durant set dies després dels quals es perdrà a l’interès cibernètric. Tingueu en compte, però, que els fitxers més grans que els enviats poden trigar molt a carregar-se. A més d’això, WeTransfer funciona prou bé si tot el que feu és enviar un fitxer una vegada. Recuperem els passos que necessiteu a continuació.

  Millor programari de dibuix del 2023: Adobe CC, Corel i més

Com enviar fitxers grans amb WeTransfer

 1. Obriu el lloc web de WeTransfer i accepteu els termes
 2. Feu clic a “+” i seleccioneu els fitxers que voleu enviar
 3. Introduïu la vostra adreça de correu electrònic i la del destinatari
 4. Feu clic a “transferència” i ja heu acabat

Com enviar fitxers grans mitjançant clients de transferència de fitxers

Si totes les opcions anteriors són massa fàcils i bàsiques per a vosaltres, n’hi ha una que més per enviar fitxers grans, és a dir, utilitzar clients de transferència de fitxers. Tot i això, aquest mètode de transferència de fitxers en línia requereix algunes habilitats tant de la vostra part com del destinatari, per la qual cosa només el recomanem per a aquells que vulguin aprofundir en el procés..

L’ús clau d’aquest mètode és la personalització, per descomptat, a més de la garantia de no perdre la qualitat del fitxer per compressió i similars. Tenim un resum dels millors clients de transferència de fitxers als quals podeu fer una ullada, inclòs el nostre CyberDuck favorit. Si voleu, també podeu confondre amb WebDAV.

Qualsevol opció que trieu, és molt probable que us registreu a un servei d’emmagatzematge en núvol o a un dels millors proveïdors IaaS per proveir-vos l’espai d’emmagatzematge que necessiteu. Per a la majoria dels usuaris, que només necessiten enviar aquell vídeo de deu minuts a la seva mare, això és només afegir un intermediari innecessari, així que ho deixarem per ara..

Pensaments finals

En teniu, de quatre maneres d’enviar fitxers grans a tot el món sense haver de recórrer a paquets USB o paper físic. Preferim l’emmagatzematge al núvol (inclòs Google Drive) per sobre de totes les altres opcions, simplement perquè és barat i segur, tot i que els altres mètodes també ho són de mèrit..

Si voleu experimentar per vosaltres mateixos el funcionament d’aquests serveis, Sync.com i pCloud tenen plans gratuïts, mentre que Tresorit ofereix una prova gratuïta. Feu-nos saber com sigueu amb aquests excel·lents serveis als comentaris que es mostren a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Preguntes freqüents sobre la transferència de fitxers

 • Com enviar fitxers grans de franc?

  La forma més senzilla és fer servir WeTransfer, tot i que recomanem registrar-vos a un servei gratuït d’emmagatzematge en núvol, com pCloud o Sync.com, de manera que podeu fer ús de les seves velocitats i seguretat superiors..

 • Com enviar fitxers de vídeo grans des d’Android?

  Podeu utilitzar Google Drive, integrat al vostre sistema operatiu i que té una aplicació fantàstica, o bé podreu subscriure’s a pCloud, Sync.com o Tresorit, que també tenen aplicacions mòbils fàcils d’utilitzar. pCloud mereix una menció especial perquè permet la reproducció de suports a l’aplicació molt útil.

 • Com puc enviar fitxers grans des del meu iPhone?

  Us recomanem que utilitzeu Mail Drop des de Apple Mail o registreu-vos a pCloud o Sync.com, que funcionen bé a iPhones.

 • Com puc enviar un fitxer PDF gran?

  La vostra millor opció és utilitzar Gmail o emmagatzematge al núvol. Google Docs us permetrà llegir el fitxer PDF al navegador i és molt fàcil transferir fitxers.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me