Dropbox vs MEGA: Quin és el millor emmagatzematge al núvol el 2023?

Dropbox és el proveïdor d’emmagatzematge en núvol que va incorporar el concepte a la part principal. Mentrestant, MEGA és conegut per diferents motius com el producte inicial de Kim Dotcom, el notori defensor de la privadesa (o pirata del copyright, segons el vostre punt de vista), tot i que ja no participa amb l’empresa..

Tots dos proveïdors ofereixen paquets d’emmagatzematge en núvol amb una puntuació altíssima per diverses raons i, tot i que cap dels dos arriba a estar al capdamunt de les nostres comparacions d’emmagatzematge en núvol, tots dos estan en el primer lloc 10. Tal com comentem a la nostra revisió Dropbox, les característiques de col·laboració. amb Dropbox són excel·lents, mentre que MEGA és fort en seguretat, com expliquem a la nostra revisió MEGA.

Com es poden coincidir els dos proveïdors en anar de cap a cap? Vam decidir esbrinar en aquesta comparació MEGA vs Dropbox.

Configuració d’una batalla: MEGA vs Dropbox

Per intentar fer una comparació justa, hem desenvolupat un sistema per provar proveïdors d’emmagatzematge en núvol com Dropbox i MEGA durant set rondes. Per a cada categoria, mirem un aspecte important de l’emmagatzematge en núvol i veiem com es comparen els competidors.

Cada guanyador de la ronda guanya un punt, però si està massa a prop de trucar, concedirem un punt a tots dos proveïdors i en farem un sorteig. Al final, afegirem els punts i declararem el guanyador global com a recomanació i, a continuació, explicarem el nostre raonament.

1

Preu

Tots dos proveïdors ofereixen emmagatzematge gratuït, tot i que podeu fer una ullada a la nostra llista sobre el millor emmagatzematge en núvol gratuït, si realment voleu estalviar diners. Dropbox us permet 2 GB d’espai d’emmagatzematge gratuït, mentre que MEGA us ofereix 15 GB de franc.

MEGA també us ofereix la possibilitat de desbloquejar emmagatzematge addicional completant èxits, com ara descarregar l’aplicació d’escriptori o convidar amics a unir-se al servei. Malauradament, la majoria d’aquests bons d’assoliment caducen bastant ràpidament.

Obteniu 20 GB d’espai addicional MEGA per descarregar l’aplicació d’escriptori o 15 GB per a l’aplicació per a telèfons intel·ligents, però ambdues bonificacions caduquen al cap de 180 dies. Els 10 GB d’emmagatzematge addicional per convidar a un amic caduca al cap d’un any. El pitjor encara és la bonificació inicial d’inscripció MEGA: obteniu un immens d’emmagatzematge de 35 GB només per registrar-vos, però caduca al cap de 30 dies. 

Si voleu emmagatzemar més de 15 GB, haureu de pensar en els plans de fixació de preus de MEGA des del començament o bé, sereu obligats a eliminar el contingut addicional al cap d’un mes..

Més enllà del nivell gratuït, Dropbox ofereix dues opcions per a comptes personals. Dropbox Plus costa 11,99 dòlars al mes, o 9,99 dòlars al mes, si pagueu anualment, proporcionant-vos una quantitat de 2 TB d’emmagatzematge digne juntament amb extres, com ara l’assistència de correu electrònic prioritària. 

Si necessiteu més espai, Dropbox Professional us ofereix 3 TB d’espai i costa 19,99 dòlars mensuals, o 16,58 dòlars mensuals per als plans anuals. 

MEGA ofereix quatre plans de pagament personal, tot i que els preus són en euros, de manera que és difícil fer una comparació exacta. En el moment d’escriure, MEGA Pro Lite arriba amb 400 GB d’espai per al voltant de 5,55 dòlars al mes, Pro 1 és d’uns 11,11 dòlars mensuals per 2TB, Pro 2 és de 22,23 dòlars mensuals per 8 TB d’emmagatzematge, i Pro 3 és de 33,36 dòlars mensuals per 16TB.. 

Tots els plans personals de MEGA inclouen dos mesos addicionals de forma gratuïta si traieu un pla anual en lloc de pagar mensualment.

Preu empresarial MEGA vs Dropbox

Si busqueu una opció comercial, els plans de preus de Dropbox Business comencen a partir de 15 dòlars mensuals per usuari per 5 TB d’espai al pla Estàndard comercial de Dropbox. Dropbox Business Advanced és de 25 dòlars mensuals per usuari, amb un emmagatzematge en núvol il·limitat, encara que haureu de sol·licitar-ho si voleu utilitzar més de 3 TB d’espai.. 

Si busqueu emmagatzematge il·limitat, consulteu la nostra llista dels millors proveïdors d’emmagatzematge il·limitat en línia i consulteu proveïdors com Box i OpenDrive.

Dropbox Enterprise és una solució personalitzable per a empreses grans sense preu fixat, i haureu de contactar directament amb Dropbox per obtenir un pressupost. Pot ser una bona trucada, sobretot perquè Dropbox va incorporar-se a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a empreses, al costat d’Egnyte.

Hi ha un únic pla de negocis amb MEGA, titulat (imaginativament) MEGA per a empreses. Això costa 10 euros al mes (al voltant d’11 dòlars mensuals, segons el tipus de canvi) i ve amb un emmagatzematge il·limitat, tot i que té un mínim de tres usuaris. 

Algunes condicions d’ús s’apliquen a MEGA per a empreses. S’ha d’utilitzar només per a “propòsits comercials genuïns” i inclou una política d’ús raonable que permetrà comparar el seu ús amb l’usuari mitjà de l’empresa. Si teniu previst emmagatzemar moltes dades, haureu de comprovar primer amb MEGA si el vostre ús és adequat.

Tots dos proveïdors ofereixen 2 TB d’emmagatzematge a un cost similar, que satisfarà la majoria dels usuaris personals. Tot i això, MEGA ofereix més allotjament de fitxers gratuït i, tot i que les bonificacions limitades en el temps poden resultar molestes, MEGA continua aquesta ronda.

Ronda: Punt de preus per a MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

2

Seguretat

Si busqueu la seguretat més gran per als vostres fitxers, necessitareu un proveïdor que pugui oferir xifrat de coneixement zero. Això vol dir que el vostre proveïdor d’emmagatzematge en núvol no emmagatzema cap còpia de la vostra clau de xifratge, de manera que no pot desxifrar les dades, encara que sigui obligat per l’aplicació de la llei. 

Sempre que mantingueu la vostra contrasenya segura, l’única persona que hauria de poder accedir a les vostres dades sou vosaltres. Tenint això en compte, MEGA s’avança des d’avui perquè ofereix un xifrat de coneixement zero de manera normal en tots els seus plans.

  Reparació MP4: Com arreglar fitxers de vídeo danyats el 2023

mega-vs-tresorit-mega-seguretat

Des del principi, MEGA deixa clar que si es perd la contrasenya, es perd el compte, ja que no es poden desxifrar les dades. MEGA suggereix que utilitzeu un gestor de contrasenyes per minimitzar el risc de que això passi, i nosaltres també. Si busqueu un bon gestor de contrasenyes, consulteu Dashlane, una de les millors extensions de gestor de contrasenyes que hi ha.

Malauradament, Dropbox no ofereix encriptació de coneixement zero en cap dels seus plans, de manera que es converteix en una opció molt menys segura que MEGA per als vostres fitxers.. 

Si hi ha algunes funcions de Dropbox que us agrada, però també voleu xifrar el coneixement zero, aleshores és possible utilitzar un servei de tercers, com Boxcryptor, per xifrar els vostres fitxers abans de penjar-los. Consulteu la nostra revisió de Boxcryptor per obtenir més informació.

Mesures addicionals de seguretat

Els dos proveïdors utilitzen nivells de xifratge estàndard per a la indústria dels teus fitxers, tant en repòs com en trànsit. Dropbox utilitza xifratge AES de 256 bits per a dades en repòs i SSL / TLS per a dades en trànsit. 

MEGA també utilitza el protocol TLS per a dades en trànsit, però les dades en repòs utilitzen el xifrat AES de 128 bits una mica menys segur. Tot i que aquesta no és tan forta com la protecció de Dropbox, encara hauria de trigar milions d’anys a trencar-se mitjançant la força bruta, almenys en teoria.

Authy

Tots dos proveïdors també ofereixen l’opció de configurar l’autenticació de dos factors. Aquesta és una capa addicional de seguretat que requereix una segona forma d’autenticació, així com la vostra contrasenya. Hi ha diversos mètodes d’autenticació de dos factors, com ara introduir un codi enviat per SMS o utilitzar una aplicació d’autenticació al telèfon.

A diferència de molts proveïdors, MEGA us encoratja activament a configurar l’autenticació de dos factors, fins i tot fins a recomanar algunes aplicacions d’autenticació. Dropbox també ofereix una autenticació de dos factors, però l’opció no s’anuncia tan clarament com passa amb MEGA. 

MEGA també té molt clar que el xifrat de coneixement zero no protegirà els vostres fitxers si algú accedeix al vostre ordinador. Recomana utilitzar l’encriptació de disc complet a nivell de dispositiu per garantir que les dades del disc dur es mantenen segures. 

MEGA pot estar fort en seguretat, però hi ha opcions encara millors. Consulteu la nostra llista d’emmagatzematge al núvol més segura per obtenir més informació.

Si la seguretat és important per a vosaltres (i hauria de ser), l’emmagatzematge en núvol que ve amb xifrat de coneixement zero és un avantatge definitiu. MEGA és un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero, al costat de Sync.com i pCloud (consulteu la nostra comparació pCloud vs MEGA). Com que Dropbox no pot oferir aquest nivell de seguretat, MEGA és el clar guanyador aquí.

Ronda: Punt de seguretat de MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

3

Privacitat

MEGA es ven enfocada a la privadesa, fins i tot es titula “l’empresa de privadesa” del seu lloc web. Els centres de dades de MEGA estan ubicats a llocs prou confidencials, com Luxemburg, Països Baixos, Canadà i Nova Zelanda. No es guarda cap fitxer a Amèrica, cosa que significa que estan fora de l’abast de legislació intrusiva, com ara la llei PATRIOT. 

MEGA compleix les normes de GDPR, però aplica aquestes proteccions a tots els usuaris, no només als de la Unió Europea. Desafortunadament, la posició de Dropbox sobre la privadesa és molt menys impressionant.

La política de privadesa de Dropbox deixa clar que l’empresa recopila les seves dades per tal d’evitar l’abús dels seus serveis. Per exemple, pot escanejar els fitxers del vostre compte per assegurar-vos que no incompleu cap dels seus termes i condicions.

Algunes de les vostres dades també es poden transmetre a tercers, que inclouen Amazon, Google, Oracle i Zendesk. Com hem esmentat, Dropbox no utilitza el xifrat de coneixement zero i, tot i que comparteix dades amb tercers, també permet una bona integració i proporciona funcions addicionals d’aquests serveis als usuaris de Dropbox, com a conseqüència..

MEGA, per la seva banda, utilitza xifrat de coneixement zero, de manera que les vostres dades són segures. Com que teniu l’única clau de desxifració, no hi ha manera que MEGA accedeixi, escaneixi, llegeixi o faci res més amb els vostres fitxers..

Tot i que fa un temps, Dropbox va patir un greu incompliment de dades el 2012, amb 68 milions de contrasenyes d’usuari filtrades. També es va dir que es va alinear per unir-se a altres empreses, com Google i Apple, com a part del programa PRISM amb una intimitat privada, tot i que Dropbox va negar ràpidament qualsevol participació. 

No és sorprenent, aquesta ronda és una idea que no deixa de pensar. La política de privadesa de Dropbox deixa molt a desitjar, mentre que MEGA està configurada amb la privadesa en el seu cor, cosa que fa que això sigui un altre benefici clar per a MEGA.

Ronda: Punt de privadesa de MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

4

Velocitat

Quan es tracta de velocitat, no hi ha molt entre Dropbox i MEGA. Durant la prova, han trigat al voltant de 25 minuts a penjar un fitxer d’1GB fresc als dos proveïdors de la nostra ubicació de prova al Regne Unit. MEGA i Dropbox es van veure amb velocitats similars durant les descàrregues, que van trigar uns tres minuts a descarregar el mateix fitxer d’1 GB.

DropboxMEGA
Carregueu: 25:11 26:04
Descarregar: 3:19 3:22

Tot i que, realment, Dropbox entra en si mateix, és amb fitxers que s’han editat o modificat d’alguna manera. Si feu un canvi a un fitxer a MEGA, fins i tot a un menor, s’ha de tornar a penjar tot el fitxer.

Tot i això, Dropbox utilitza el que es coneix com a sincronització a nivell de blocs per solucionar aquest problema. Els vostres fitxers es desglossen en blocs individuals i només es sincronitzaran els blocs que hagin canviat. Si feu un petit canvi a un fitxer, caldrà penjar-ne menys blocs, de manera que és un procés molt més ràpid que el de MEGA, on caldrà substituir tots els blocs..

  Millor còpia de seguretat en línia per a fotografies 2023: es tanca una seguretat segura

Aquesta característica és especialment útil si heu de canviar molts fitxers grans, ja que l’impacte que pot tenir en els temps de càrrega és més important. No obstant això, amb fitxers més petits, probablement no notareu gaire diferències, sobretot si la vostra connexió és bona. 

Si teniu molts fitxers grans que s’editen constantment, Dropbox és definitivament l’opció millor. És per això que Dropbox surt a la part superior de la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol amb sincronització, fins i tot en comparació amb un altre proveïdor de sincronització a nivell de bloc com pCloud (consulteu la nostra peça pCloud vs Dropbox).

Tenint en compte això, Dropbox és el guanyador: no podem ignorar les seves càrregues més ràpides en comparació amb les de MEGA.

Rodona: Punt de velocitat per Dropbox

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

5

Facilitat d’ús

Tant a MEGA com a Dropbox es pot accedir en línia o mitjançant aplicacions disponibles per a tots els sistemes operatius principals, inclosos macOS, Windows i Linux. No tots els proveïdors d’emmagatzematge al núvol admeten Linux, però tots dos nostres concursants s’incorporen a la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol per a Linux, juntament amb Tresorit i pCloud. També hi ha aplicacions Android i iOS disponibles per a tots dos serveis.

mega-interfície web

Les aplicacions d’escriptori de MEGA i Dropbox funcionen d’una manera força similar. Ambdós permeten configurar una carpeta al disc dur que es sincronitza automàticament amb el núvol. També ofereixen una safata del sistema o icona de la barra de menús que permet canviar la configuració o llançar la interfície web. 

Aquest és l’enfocament que va popularitzar Dropbox i veureu un sistema similar que utilitza la majoria dels proveïdors de serveis en núvol en aquests dies. Si abans havíeu utilitzat serveis d’emmagatzematge al núvol, res semblarà massa fora de lloc.

Quan instal·leu Dropbox o MEGA, també obtindreu opcions addicionals quan feu clic amb el botó dret a un fitxer, com ara permetre-vos seleccionar fitxers per penjar-los. Sembla que Dropbox té un lleuger avantatge, amb opcions addicionals que permeten visualitzar ràpidament els comentaris o l’historial de versions d’un fitxer.

Malauradament, Dropbox no és un servei fantàstic per als usuaris de macOS i iOS, ja que els fitxers i les carpetes estan organitzats per ordre alfabètic per defecte, i les carpetes es barregen amb els fitxers. Si teniu molts suports, us pot ser difícil triar el fitxer o la subcarpeta que cerqueu.

Tampoc ho podeu canviar fàcilment. Podeu canviar la forma d’ordenar els fitxers, però segueix sent desordenat. No obstant això, els usuaris de Windows trobaran que les carpetes apareixen a la llista anterior dels fitxers de manera predeterminada, inclòs al lloc web.

Dropbox aconsella als usuaris de macOS i iOS que ho sol·licitin com a funció, per la qual cosa és poc probable que això canviï a menys que un gran nombre d’usuaris d’Apple ho sol·licitin. Tenint això en compte, no trobareu Dropbox al nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de recomanacions de Mac.

Si heu estat lligats a l’ecosistema d’Apple, consulteu iCloud o Sync.com. Podeu llegir el nostre comentari de Sync.com primer perquè no només és la nostra recomanació d’emmagatzematge en núvol principal per als usuaris de Mac, sinó que també és la nostra recomanació com a millor emmagatzematge en núvol per a iPhone.

No hi ha molt entre MEGA o Dropbox per als usuaris de Windows i Linux. Tot i això, tenint en compte les dificultats que tenen els propietaris de Mac i iPhone, aquesta ronda va a MEGA com el proveïdor més fàcil d’utilitzar en qualsevol plataforma.

Ronda: Punt de facilitat d’ús de MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

6

Sincronització i compartició de fitxers

Un servei d’emmagatzematge al núvol es produeix o es descompon per la forma en què pot compartir o sincronitzar fitxers. Si no ho pot fer, no competirà, és tan senzill. Per a Dropbox i MEGA, és una imatge molt igualada.

dropbox-sync-online-files

Els usuaris d’escriptori MEGA poden descarregar tot el seu emmagatzematge en núvol quan instal·len l’aplicació per primera vegada o poden sincronitzar selectivament els fitxers i les carpetes que utilitzen regularment per estalviar espai. També podeu afegir ubicacions de sincronització addicionals a la configuració de MEGA, tot i que no és el procés més senzill.

Dropbox ofereix dos mètodes diferents per a la sincronització d’arxius, amb un similar al MEGA. La primera opció per als usuaris de Dropbox és la sincronització selectiva, que us permet decidir quins fitxers i carpetes se sincronitzaran amb el vostre disc dur i quins romandran al núvol. 

Això és similar a MEGA, però vol dir que no podeu veure el contingut complet del vostre emmagatzematge al núvol al disc dur. No es mostraran els fitxers o carpetes que hagueu seleccionat.

Per solucionar aquest problema, Dropbox ofereix una sincronització intel·ligent. D’aquesta manera, podeu veure tots els fitxers i carpetes a l’ordinador, però podeu definir que determinats fitxers s’emmagatzemen al vostre emmagatzematge al núvol. Seran visibles al vostre ordinador i es descarregaran sempre que calgui utilitzar-les, però fins ara no ocuparan cap espai..

Aquesta característica és una de les raons per les quals Dropbox va ser la segona millor recomanació sobre la nostra millor llista de sincronització de fitxers empresarials i proveïdors de participacions, a sota de Egnyte Connect. Dropbox no té quotes de transferència de fitxers, tret del vostre límit d’emmagatzematge, de manera que podeu pujar i descarregar el vostre contingut tant com vulgueu.

En canvi, MEGA aplica una quota mensual a les càrregues i descàrregues de fitxers. Per als comptes personals, aquestes quotes són les mateixes que la vostra capacitat d’emmagatzematge total, de manera que no són insignificants. Tanmateix, si pengeu i descarregueu molts fitxers grans, és possible que trobareu la quota ràpidament.

Compartir arxiu amb Dropbox i MEGA

Quan es tracta de compartir fitxers, tots dos proveïdors ofereixen funcions prou tipiques. Dropbox us permet compartir fitxers de totes les plataformes, incloses les aplicacions per a mòbils i en línia. Podeu crear un enllaç compartible que pugueu enviar a altres usuaris, oferint-los accés de només lectura o d’edició completa als vostres fitxers i carpetes. 

  Emmagatzematge al núvol fora dels Estats Units: els proveïdors no arriben a l’oncle Sam

Podeu canviar diversos paràmetres d’aquests enllaços. Podeu establir una data de caducitat, afegir una contrasenya i desactivar les descàrregues, tot i que només està disponible a Dropbox Professional o als plans de negoci. Dropbox inclou a la nostra llista el millor emmagatzematge en núvol per compartir, però hi ha millors opcions, com Sync.com.

egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-sharing-file

Trobareu funcions similars amb MEGA, ja que podreu crear enllaços compartibles als vostres fitxers i carpetes, així com definir dates de caducitat i afegir contrasenyes. Tanmateix, haureu de tenir un compte de pagament per utilitzar aquestes funcions.

Com hem esmentat, MEGA ofereix xifrat de coneixement zero (cosa que Dropbox no ho fa). Podeu compartir els vostres enllaços proporcionant una còpia de la vostra clau, permetent a altres usuaris veure o editar els vostres fitxers. Podeu compartir enllaços sense la clau, però haureu de proporcionar manualment la vostra clau de desxiframent a l’usuari final perquè l’obrin..

Si opteu per aquesta darrera opció, no importa si l’enllaç es comparteix o el robeu perquè només els usuaris amb la clau de desxifratge poden accedir als fitxers, fent de MEGA un servei més segur per compartir fitxers.

En general, és una ronda difícil de trucar. Dropbox va bé amb la seva característica de sincronització intel·ligent, que us permet estalviar espai al vostre PC en lloc de sincronitzar tots els vostres fitxers. També utilitza la sincronització a nivell de bloc per estalviar temps en les càrregues de fitxers dels fitxers que canvieu.

Tot i això, MEGA ofereix una forma segura de compartir fitxers, la qual cosa permet compartir enllaços a fitxers sense la clau de desxiframent, el que significa que només els usuaris en els quals confieu poden accedir. Segons les vostres necessitats, pot ser que sigui excel·lent, o que no tingui sentit. 

La sincronització intel·ligent és una característica guanyadora, però només per això, Dropbox fa aquesta ronda.

Ronda: Sincronització de fitxers i punt de compartir de Dropbox

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

7

Característiques

A més de les funcions estàndard que ofereix la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol, tant MEGA com Dropbox ofereixen algunes funcions addicionals úniques.

A MEGA, on la paranoia forma part de l’ètica, es pot trobar un xat xifrat amb altres usuaris de MEGA. Això és similar a altres serveis de xat de xifratge extrem a extrem, com WhatsApp. També podeu compartir fitxers mitjançant l’aplicació de xat, així com fer trucades d’àudio i de vídeo.

mega-megabird

Si utilitzeu el client de correu de Mozilla Thunderbird, podeu utilitzar l’extensió MEGAbird per enviar fitxers grans mitjançant MEGA, més que com a fitxer adjunt per correu electrònic, independentment de quin servei de correu electrònic utilitzeu. També hi ha MEGAcmd, una eina de línia de comandes que permet escriure scripts per automatitzar tasques o executar ordres a MEGA directament sense un client GUI..

Per als creadors de documents, Dropbox ofereix Paper. Es tracta d’una aplicació única i il·limitada de documents de pàgina que permet emmagatzemar text, imatges i vídeo sense desar el contingut com a fitxers. És una eina de presa de notes i col·laboració, però tal com esmentem a la nostra revisió Paper Dropbox, és bastant bàsic en comparació amb serveis com Google Docs..

No obstant això, els usuaris professionals poden trobar més ús a Dropbox Showcase. Aquesta és una eina de cartera que us permet compartir els vostres treballs anteriors. Inclou diverses plantilles que podeu utilitzar per crear pàgines d’aspecte intel·ligent per allotjar el vostre contingut, perfecte per a usuaris empresaris o autònoms. Aquesta eina només està disponible per a comptes de Dropbox Professional o Business.

On Dropbox realment brilla és amb la col·laboració. Dropbox s’integra increïblement bé tant amb Microsoft Office com amb Google Docs. Podeu treballar en un fitxer de Word o en Google Docs, col·laborar amb altres persones i desar els canvis sense sortir mai del compte Dropbox. Els fitxers es llançaran automàticament a les aplicacions adequades, permetent canviar fàcilment de serveis. 

Aquestes funcions de col·laboració ajuden a impulsar Dropbox al capdamunt del nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de col·laboracions, a més de convertir-lo en un guanyador just en aquesta ronda final.

Ronda: Punt de característiques per Dropbox

Logotip de MEGA
Logotip de Dropbox

8

El Veredicte

No és estrany veure que aquesta batalla de MEGA contra Dropbox es mostri propera. Mentre que MEGA ho va fer bé a les nostres rondes anteriors, Dropbox va retrocedir. Tot i això, no va ser suficient, MEGA va agafar quatre punts respecte als tres de Dropbox.

Guanyador: MEGA

MEGA va obtenir clares victòries en matèria de seguretat i privacitat, cosa que no és del tot sorprenent, ja que es va fundar tenint en compte aquestes funcions. Tant MEGA com Dropbox van estar molt a prop del preu i la facilitat d’ús, però MEGA va guanyar perquè ofereix una quantitat més gran d’espai d’emmagatzematge gratuït i és més fàcil d’utilitzar per a totes les plataformes. A diferència de Dropbox, MEGA no és tan difícil d’utilitzar a iOS o Mac.

Tot i això, Dropbox va obtenir algunes victòries. Gràcies al seu ús de sincronització a nivell de blocs, Dropbox va fer-ho bé al nostre torn de velocitat, amb un èxit similar per a la sincronització i la compartició de fitxers, gràcies al seu excel·lent sistema de sincronització intel·ligent. Finalment, Dropbox va reivindicar la nostra ronda de funcions finals gràcies a una excel·lent integració amb Office i Google Docs, per la qual cosa és ideal per a la col·laboració.

Aquest ha estat un resultat proper i, tot i que MEGA ha sortit el guanyador global en aquesta comparació Dropbox vs Mega, realment depèn del que desitgeu del vostre emmagatzematge al núvol. 

Si voleu utilitzar-lo per a la col·laboració o per a compartir ràpids fitxers, Dropbox és una opció molt més forta. Si busqueu alguna cosa per mantenir les vostres dades segures i privades, MEGA és l’opció millor.

Sempre estem desitjosos d’escoltar les vostres experiències amb qualsevol d’aquests proveïdors, així que assegureu-vos de fer-nos saber els vostres pensaments als comentaris següents. Gràcies per llegir. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me