Emmagatzematge al núvol fora dels Estats Units: els proveïdors no arriben a l’oncle Sam

L’elecció d’una ubicació per a les vostres dades no és quelcom que no cal descartar, sinó una decisió important. Segons el lloc on un servei d’emmagatzematge al núvol tingui els seus servidors, a les vostres dades s’apliquen diferents lleis i regulacions. Els Estats Units tenen diverses lleis que no funcionen a favor de la vostra privadesa, per la qual cosa t’explicarem com evitar-les situant dades al magatzem en núvol fora dels EUA..

Algunes lleis, com HIPAA, estan dissenyades per mantenir les dades dels ciutadans segurs. D’altres són més aguts i treballen a favor del govern permetent-los accedir a les vostres dades per motius de “seguretat nacional”.

La nova incorporació a aquest grup és la Llei d’aclariment legal d’ús ultramar de les dades (que explica “núvol”) sospir. Permet a les agències de l’alfabet agafar dades que pertanyen als residents dels EUA que s’emmagatzemen fora dels Estats Units si el país on s’ha emmagatzemat té un acord amb l’oncle Sam. Tot això es justifica amb les guerres contra el terrorisme i el crim.

No oblidem la Llei Patriota dels Estats Units, que va fonamentar les futures lleis de vigilància i la filtració de PRISM d’Edward Snowden, que ens va informar sobre l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units que s’enviava a través dels correus electrònics dels ciutadans..

Emmagatzemar les vostres dades als EUA no és una cosa que es prengui a la lleugera. Tot i que molts serveis tenen centres de dades allà, això no vol dir que no hi hagi més opcions. Per exemple, hi ha serveis notables a Canadà i Europa, que disposen de lleis que protegeixen la vostra privadesa millor que els homòlegs nord-americans.

Europa va introduir el maig del 2023 el Reglament general de protecció de dades per permetre als usuaris un major control sobre les seves dades i augmentar les multes si els serveis no ho compleixen. Podeu obtenir més informació al nostre article complet de GDPR.

Canadà es va lluitar per complir la nova regulació, perquè no fer-ho posaria en perill l’acord gratuït de flux de dades que té amb Europa. Si esteu interessats en les lleis de privadesa del Canadà, llegiu el nostre emmagatzematge al núvol a Canadà.

Ara que ja sabeu per què els EUA són un lloc espantós per emmagatzemar les vostres dades i què fan altres llocs per fer una substitució adequada, hem de definir què fa que un servei sigui un bon candidat per retenir les vostres dades.

Millor emmagatzematge al núvol fora dels EUA 2023

Factors importants a l’hora d’emmagatzemar dades fora dels EUA.

Tenint en compte que la Llei CLOUD existeix, no podeu estar segur que estigueu segurs quan emmagatzeneu les vostres dades fora dels EUA. El que podeu fer és xifrar les dades, de manera que ningú, però no podeu llegir-lo. Això és el que és el xifrat de final a extrem privat.

Xifra les dades abans que surti de l’ordinador amb una frase de contrasenya que només coneixeu. Per això, ningú més ho pot desxifrar i llegir. Això vol dir que, fins i tot si l’oncle Sam obté les vostres dades, no podreu donar-ne sentit. Els serveis que ofereixen aquest xifratge sovint s’anomenen “coneixement zero”.

Per obtenir més informació sobre el xifratge, llegiu la nostra descripció del xifrat.

Si emmagatzema les dades en un servidor llunyà, la velocitat pot esdevenir un problema. Podeu posar-hi remei escollint un servei que tingui una bona infraestructura i una xarxa global de servidors. D’aquesta manera, no hauríeu de notar cap retard durant la càrrega o la descàrrega.

Hem provat serveis de tot el món. Generalment, la vostra velocitat de transferència serà més ràpida, més a prop del servidor. Dit això, la rapidesa i estable de la vostra connexió depèn també del proveïdor de serveis d’Internet.

Alguns serveis permeten millorar la vostra connexió canviant la configuració de la transferència. Molts utilitzen un algorisme de transferència a nivell de bloc. D’aquesta manera s’accelera la transferència de fitxers que ja s’han penjat transferint només la part que ha canviat. Tingueu en compte que no funciona bé amb el xifrat privat, així que haureu de triar entre velocitat i privadesa.

Amb tot això, anem a les coses bones i fem una ullada als serveis. Estem parlant d’emmagatzematge en núvol en aquest article. Si necessiteu còpia de seguretat en línia, podeu consultar la nostra millor còpia de seguretat en núvol per a Canadà i la millor còpia de seguretat en línia per a llistes d’Austràlia per a suggeriments. Si no teniu clar la diferència entre còpia de seguretat i emmagatzematge, llegiu la nostra explicació per obtenir més informació.

1. Sync.com

Sync.com va ser fundada a Toronto el 2011 i ha estat reconeguda per una forta seguretat i privacitat dels usuaris, cosa que l’ha ajudat a superar aquesta llista i la nostra comparació d’emmagatzematge en núvol.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Carpeta de Sincronització-Lliscant-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Autenticació de dos factors-Autenticació-Lliscant-5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

La seva forta seguretat es demostra amb l’ús del xifratge AES de 256 bits per arxius d’arrabassament i el protocol TLS, que protegeix les dades contra la detecció durant la transferència als centres de dades.

Genera la clau d’aquest xifrat al servidor i la xifra amb una clau pública RSA 2048 bits. Una vegada que arribi al costat del client, només la clau privada que té el client pot desxifrar-la. Això el converteix en un dels millors serveis de coneixement zero del mercat. Els centres de dades de Sync.com estan certificats SOC 1 i utilitzen l’arquitectura RAID per evitar que els errors en el servidor puguin produir pèrdues de dades.

A més del xifrat privat, que protegeix la vostra privadesa, Sync.com utilitza autenticació de dos factors per protegir el vostre compte. L’historial de versions, també restaura i restaura la protecció contra programari maliciós. Les empreses poden subscriure’s a plans de negoci i obtenir encara més funcions de seguretat. Per a la llista completa, feu clic aquí.

En conjunt, Sync.com té un dels plans de preus més competitius del mercat. Podeu veure la taula de preus i obtenir més informació sobre el que ofereix a la nostra revisió de Sync.com.

Les seves velocitats de transferència són mitjanes per a un servei d’emmagatzematge en núvol, però no hi ha cap còpia a nivell de blocs per augmentar les velocitats després. Dit això, el Canadà no està molt lluny dels EUA, de manera que encara haureu d’obtenir velocitats dignes. Si el procés de sincronització utilitza massa els recursos del sistema, hi ha una opció per accelerar-lo. Sync.com també permet establir límits de càrrega i descàrrega mensuals, cosa que és adequada per a aquells en un pla de dades limitat.

2. MEGA

MEGA va ser fundada pel famós Kim Dotcom el 2013. Ja no s’associa a l’empresa, sinó que continua i es fa publicitat com a “empresa de privadesa” perquè proporciona xifrat de coneixement zero i està basada en la Nova Zelanda que fa la privadesa..


© Cloudwards.net

Tot i utilitzar xifratge privat, utilitza AES de 128 bits per rastrejar els fitxers en repòs, cosa que és bo, però no és AES 256-bit. El protocol TLS protegeix els vostres fitxers durant la transferència. Tanmateix, no ofereix l’autenticació de dos factors, la qual cosa deixa la vostra contrasenya més vulnerable, així que assegureu-vos que sigui forta.

MEGA va oferir un pla gratuït de 50 GB, que va ser un dels principals motius per utilitzar el servei. El 2023, l’empresa va aconseguir que la major part d’aquest espai s’evapori. Podeu recuperar-lo després de saltar per cèrcols, però tornarà a desaparèixer. Per obtenir més informació sobre els plans de preus i l’emmagatzematge que no desapareixen, consulteu la nostra ressenya MEGA.

El servei compta amb centres de dades a Luxemburg, Alemanya, França, Països Baixos, Canadà i Nova Zelanda, de manera que hauríeu d’obtenir una velocitat millor com més a prop estigueu d’una d’aquestes zones. Dit això, alguns centres de dades poden tenir una E / S millor que altres, cosa que podria explicar per què els usuaris de MEGA proporcionen informes diferents sobre la rapidesa i fiabilitat del servei.

Ho vam provar penjant una carpeta de prova d’1 GB a una connexió WiFi fora de Canggu, Bali amb 10 megabits per segon i la velocitat de descàrrega de 20 Mbps. La càrrega ha trigat gairebé el doble del temps que hauria de tenir, cosa que fa que el MEGA sigui més lent que els serveis al núvol mitjà, i la sincronització a nivell de bloc no estava disponible per millorar-la. La velocitat de descàrrega estava puntual.

3. Tresorit

Tresorit té la seu a Suïssa, però conserva les seves dades en servidors dels Països Baixos i Irlanda. És un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs.


© Cloudwards.net

Utilitza xifratge AES de 256 bits per protegir els vostres fitxers en repòs i el protocol TLS per protegir-los en trànsit. Les pràctiques de coneixement zero del servei mantenen la vostra clau de xifrat segura i els vostres fitxers privats, cosa que significa que no podreu restablir la vostra contrasenya. Si bé aquest nivell de xifratge no ajudarà amb una contrasenya robada, l’autenticació de dos factors serà possible.

Els centres de dades de Tresorit compleixen els darrers estàndards ISO i executen Microsoft Azure. S’utilitzen seguretat, vigilància i exploració biomètrica les 24 hores del dia.

Si algú roba el vostre dispositiu, Tresorit us permet iniciar un esborrat de dades remot. Si els vostres fitxers van ser danyats per programari maliciós o algú que els ha editat o els ha suprimit per error, podeu utilitzar la funció de versió del fitxer per recuperar-los.

Si bé la seguretat de Tresorit és forta, els seus preus no es poden comparar amb altres serveis. El pla més barat costa 12,50 dòlars al mes i només proporciona 200 GB. Per obtenir més informació sobre els seus preus i característiques, consulteu la nostra ressenya de Tresorit.

Tresorit és més lent que altres serveis, però està en línia amb els que utilitzen xifratge privat. Si utilitza massa els recursos del vostre sistema, podeu augmentar la velocitat de càrrega i baixada per separat. Fins i tot podeu programar quan l’accelerador estigui activat. Tanmateix, la sincronització de nivells no està disponible.

4. Jottacloud

Els servidors i seus de Jottacloud es troben a Noruega, que té algunes de les millors lleis de privadesa del món. A més, l’empresa té una garantia de privadesa que promet no controlar la informació que emmagatzemi. Dit això, registra informació personal i metadades amb finalitats de suport, segons la seva política de privadesa.

No utilitza xifratge privat per rastrejar els fitxers, però el nivell de xifrat és de 256 bits AES i el protocol SSL els protegeix durant la transferència. SSL està desfasat, però és millor que transferiu sense protecció. L’autenticació de dos factors també està disponible.


© Cloudwards.net

Jottacloud té dos plans gratuïts: un per a usuaris personals i un altre per a empreses. Ambdues us ofereixen 5 GB d’espai, però l’empresa us permet tenir dos usuaris. A més d’això, hi ha quatre plans més per triar. Podeu veure la taula de preus i llegir més sobre els plans a la nostra revisió de Jottacloud.

Hem provat Jottacloud utilitzant la nostra carpeta de prova d’1 GB i, de mitjana, es van trigar 10 minuts més que altres serveis. Les velocitats de descàrrega no eren molt millors. Les nostres velocitats de càrrega i descàrrega eren de 6 Mbps i 30 Mbps, respectivament. Podeu controlar l’ús de l’ample de banda si esteu fent un pla limitat. De manera predeterminada, no hi ha cap límit. Malauradament, la sincronització a nivell de blocs no està disponible.

5. Koofr

La seu de Koofr està a Eslovènia, però els seus servidors són a Alemanya. Per això, ha de complir les lleis aplicades a la UE. Ha tingut la sort, perquè no utilitza el xifrat privat. Tampoc té clàusules sospitoses a la seva política de privadesa. En conjunt, això significa que la manca de xifratge privat no és un gran problema en el cas de Koofr.

Koofr-homepage-2023
© Cloudwards.net

Per protegir-vos contra intrusos, fa servir AES de 256 bits per rastrejar els fitxers en repòs i el protocol TLS per protegir les vostres dades en trànsit. A més, podeu utilitzar l’autenticació de dos factors, així com la “protecció de contrasenya obligatòria”.

Koofr no ofereix gaire espai d’emmagatzematge, però té una bona flexibilitat del pla perquè ofereix sis plans per escollir. Comencen fins a 57 cèntims i pugen des d’allà. Si us interessa un preu tan baix, llegiu la nostra revisió completa de Koofr.

A la nostra prova, Koofr va trigar uns 23 minuts, de mitjana, a penjar una carpeta cremallera d’1 GB. Vam connectar via WiFi a Belgrad, Sèrbia amb una velocitat de càrrega de 6 Mbps i una velocitat de descàrrega de 102 Mbps. És molt a prop del temps teòric que cal trigar 1 GB de dades.

No podreu accelerar les transferències dels fitxers que ja s’han penjat, perquè Koofr no utilitza la sincronització a nivell de bloc.

Pensaments finals

Aquesta llista no és exhaustiva, però us proporciona una bona idea del que podeu esperar si decidiu traslladar les vostres dades fora dels Estats Units. Hi ha bons motius per fer-ho, i el principal són les lleis i les regulacions sobre privadesa. afavorir els ciutadans.

La majoria de serveis de la llista ofereixen xifratge privat, fonamental per garantir la vostra privadesa. Entre ells, Sync.com, que es troba a la part superior de les millors llistes d’emmagatzematge en núvol i de millors llistes de serveis de coneixement zero. Tresorit i MEGA també són opcions viables. Els últims tres serveis de la llista no són excel·lents exemples, però pot ser que tinguin avantatges específics.

Què en penses d’utilitzar serveis fora dels EUA? Quin és el que més t’atrau? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.