Millor emmagatzematge al núvol: escollint el servei adequat el 2023

El nostre treball és totalment compatible amb el lector, de manera que podem guanyar una comissió si compreu un pla d’emmagatzematge basat en les nostres ressenyes. No som patrocinats per cap proveïdor i les nostres opinions són pròpies.

Benvingut a la nostra guia actualitzada 2023 dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol. Cloudwards.net porta molts anys realitzant revisions d’emmagatzematge en núvol i, en aquest temps, ha canviat molt.

La competència entre grans agents corporatius com Dropbox, Google Drive i OneDrive i l’aparició de proveïdors orientats a la privadesa com Sync.com, pCloud i MEGA, han estat una avantatge per als consumidors. Per estalviar-vos una mica de temps, us oferim una llista amb el que som els principals jugadors per als vostres diners.

A continuació es mostren els 5 principals proveïdors d’emmagatzematge en núvol:

Voleu mirar la llista completa? Et tenim cobert a continuació .

Començarem la nostra guia amb una explicació ràpida de la diferència bàsica entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat en línia, abans de discutir els avantatges d’utilitzar l’emmagatzematge en núvol. A continuació, presentarem les millors opcions d’emmagatzematge en núvol per categories, amb entrades com la sincronització de fitxers, l’ús compartit de fitxers i la seguretat al núvol. Aquest enfocament està dissenyat per ajudar-vos a aprofundir en el servei que fa que sigui el que tingui més sentit per a les vostres necessitats.

Si encara esteu esbrinant com triar el servei adequat per a vosaltres, trobem una guia de vídeo útil a continuació.

Emmagatzematge al núvol i còpia de seguretat en línia

Abans de començar a comprar en gran manera l’emmagatzematge al núvol, ajuda a entendre bé què significa realment “emmagatzematge en núvol”. D’aquesta manera, no acabaràs amb un programari que no compleixi les vostres expectatives.

El primer obstacle a superar és conèixer la diferència entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat en línia. És fàcil veure per què es poden confondre aquests termes: tant l’emmagatzematge en núvol com la còpia de seguretat en línia s’utilitzen per salvaguardar fitxers en centres de dades remots. Totes dues permeten accedir als fitxers emmagatzemats en aquests centres de dades des de diferents dispositius. La còpia de seguretat en línia és, fins i tot, de vegades confusament anomenada “còpia de seguretat en núvol”.

La diferència entre tots dos és que l’objectiu final de la còpia de seguretat en línia és la recuperació de desastres, mentre que l’emmagatzematge en núvol generalment s’adapta millor a l’accés i col·laboració ràpids als fitxers. Generalment ens agrada pensar en l’emmagatzematge al núvol com a eina de productivitat aquí a Cloudwards.net, tot i que molta gent utilitza aquestes solucions per a coses com ara reproduir música, veure vídeos i compartir fotos també.

La còpia de seguretat en línia protegeix els discs durs millor que l’emmagatzematge en núvol gràcies a programadors de còpia de seguretat, millors opcions de recuperació de dades i algunes altres coses que podeu llegir a la nostra guia per obtenir la millor còpia de seguretat en línia.

A part de l’emmagatzematge, hi ha dues funcions generalment comunes a l’emmagatzematge en núvol: compartir fitxers i sincronitzar fitxers. A més, un bon nombre d’eines d’emmagatzematge en núvol tenen aplicacions integrades com processadors de text i gestors de tasques que ajuden a facilitar la productivitat.

Tenim un article complet dedicat a les diferències entre còpia de seguretat i emmagatzematge si voleu obtenir més informació sobre aquest tema. A més, és important tenir en compte que hi ha un bon nombre de solucions en núvol que difuminen les línies entre emmagatzematge i còpia de seguretat. IDrive i SpiderOak ONE són dos dels millors.

Per què utilitzem l’emmagatzematge al núvol

Les persones utilitzen l’emmagatzematge en núvol per moltes raons diferents, començant per l’emmagatzematge. Si bé serveis com Dropbox i Sync.com potser no són excel·lents per a la recuperació de desastres, funcionen molt bé per a l’emmagatzematge a curt termini dels fitxers als quals accedeix sovint.

De fet, això era exactament el que tenia en compte Drew Houston quan va somiar el model de carpeta “sincronitzada” que s’utilitzava habitualment pels serveis d’emmagatzematge en núvol avui en 2007. Ell viatjava de Nova York a Boston en un autobús de Chinatown i es va adonar que deixava el seu. Unitat USB al darrere. Va decidir que volia un mitjà per emmagatzemar i accedir a fitxers en línia de manera que requeria poc esforç per part seva.

Les carpetes de sincronització faciliten la sincronització de dispositius, que anomenem “sincronització” per a breus. Qualsevol fitxer que arrossegueu i deixeu anar a una carpeta de sincronització s’envia automàticament al núvol i s’envia a qualsevol altre dispositiu amb un client de sincronització instal·lat. D’aquesta manera, mai no haureu de preocupar-vos de fer malbé amb l’emmagatzematge desmuntable. Els canvis als fitxers també es sincronitzen a través de dispositius, cosa que fa que l’emmagatzematge en núvol sigui ideal per realitzar treballs, fins i tot de forma remota.  

Les eines d’emmagatzematge al núvol també tenen aplicacions mòbils per a Android i iOS que us permeten accedir a fitxers emmagatzemats al núvol. Molts us permeten carregar manualment i automàticament fitxers. Això els fa convenient protegir les fotos fetes amb la càmera del telèfon intel·ligent i estalviar memòria al mateix temps.

Un bon nombre d’eines d’emmagatzematge al núvol no sincronitzen dispositius. No podem pensar en cap eina, però, que no us permeti compartir fitxers. L’ús compartit de fitxers es pot utilitzar tant per a la col·laboració com per a la socialització. La majoria d’eines d’emmagatzematge en núvol permeten convidar a usuaris concrets a accedir a fitxers en funció de la seva adreça de correu electrònic i a generar enllaços a fitxers que es poden utilitzar més àmpliament. Moltes eines d’emmagatzematge al núvol també permeten accedir a la carpeta, fins i tot atorgar a altres permisos d’edició i càrrega.  

Algunes solucions d’emmagatzematge en núvol també s’integren amb eines de productivitat com Office Online, Google Docs, Trello, DocuHub i DocuSign. Malauradament per als usuaris domèstics, aquestes integracions són més habituals amb les eines EFSS, que bàsicament són serveis d’emmagatzematge en núvol per a empreses.

Les millors opcions d’emmagatzematge al núvol per categoria

Durant el que queda d’aquest resum, mostrarem les opcions de Cloudwards.net sobre les millors solucions d’emmagatzematge de núvol entre les següents categories:

 • Intercanvi d’arxius
 • Sincronització de fitxers
 • Aplicacions integrades
 • Preu
 • Seguretat

Per a cada categoria, discutirem ràpidament els elements clau considerats crítics per a cadascun, que funcionaran com una guia de compra d’emmagatzematge en núvol per ajudar-vos a conèixer quines funcions voleu a la vostra solució d’emmagatzematge en núvol. Aleshores, us presentarem els nostres millors punts per a aquesta categoria.

Estem segurs que aquestes opcions són idònies per provocar una mica de sorpresa a alguns, ja que els diferents usuaris tenen necessitats diferents. A més, els tecnòfils solem unir-nos una mica a les marques que més ens agraden (mirant-vos als vostres fanàtics de Mac). Sempre rebem la benvinguda a les opinions que puguis proporcionar en els comentaris a continuació.

Tot i això, aquestes seleccions es van fer basant-se en proves de funcions àmplies, debats interns i comentaris recollits durant els darrers anys pels nostres lectors. Tot i que no cada opció satisfarà a tots els usuaris, estem bastant segurs que hi ha alguna cosa per a tothom. Si encara esteu esbrinant com triar el servei adequat per a vosaltres, trobem una guia de vídeo útil a continuació.

Millor elecció per compartir fitxers per emmagatzemar núvol

Gairebé totes les eines d’emmagatzematge al núvol et permeten compartir fitxers, però alguns ho fan millor que d’altres. Les bones eines us permeten compartir contingut tant a nivell de carpeta com d’arxiu, tant per correu electrònic com enllaç de fitxers. Les grans eines us permeten controlar de forma precisa les vostres accions.

Hi ha diferents maneres de gestionar el control. Un dels més comuns és simplement establir permisos d’usuari com visualitzar i editar a l’accés a la carpeta.

Dues altres funcions clau inclouen la possibilitat de protegir les accions d’enllaços amb contrasenyes i dates de caducitat. Sense protecció de contrasenya, qualsevol persona que obtingui l’enllaç podrà accedir-hi fàcilment. Mentrestant, les dates de caducitat significa que no haureu de recordar per desactivar l’enllaç.

Més rares, però igualment valuoses, són les habilitats per establir límits de descàrrega als enllaços i rebre una notificació sempre que s’utilitzi un enllaç. Aquestes funcions poden limitar molt el mal ús.

Finalment, també ens agrada la possibilitat de verificar ràpidament quines carpetes i fitxers s’han compartit. Generalment té la forma d’una pestanya “compartida” especial. Sense aquesta visió, haureu d’anar a escanejar tot el contingut per veure què compartiu que heu activat, cosa que pot comportar passar per alt les instàncies.  

  Còpia de seguretat de CloudBerry vs Acronis Imatge veritable: flexibilitat i velocitat

Primer Lloc: Sync.com

Sync.com ocupa el primer lloc en aquesta categoria, gràcies a col·locar gairebé tots els ingredients claus indicats anteriorment i alguns. Tanmateix, la majoria d’aquestes funcions requereixen una subscripció de pagament; el servei ofereix un pla minu i gratuït que us proporciona 5 GB, sense preguntes. Visiteu Sync.com si voleu saber-ne més.

Les carpetes es poden compartir amb determinades persones mitjançant una adreça de correu electrònic. En concedir accés, podeu assignar permisos de visió, edició, invitació i visibilitat de l’usuari.

En desactivar les comparticions de carpetes, Sync.com també et permet esborrar de forma remota el contingut que altres han descarregat. Aquesta és una característica que normalment només es troba amb solucions EFSS més avançades, i només rares vegades.

Sync.com també us permet generar enllaços compartibles que apunteu tant a les carpetes com als fitxers, que es poden enviar per correu electrònic, copiar-los i distribuir-los manualment..  

Tant si sou un usuari gratuït com de pagament de Sync.com, podeu crear contrasenyes d’enllaç. Els usuaris de pagament també poden:

 • Definiu les dates de caducitat als enllaços
 • Estableix els límits de baixada als enllaços
 • Mostra els recomptes de baixada d’enllaços
 • Permet que altres es puguin penjar als enllaços
 • Rebre notificacions d’activitat d’enllaç

Tot això està per sobre de les opcions de control de contingut que obté amb la majoria d’altres serveis d’emmagatzematge en núvol. Tot i això, Sync.com fa un pas més permetent afegir allò que l’empresa denomina “privadesa millorada” a qualsevol enllaç.

Amb aquesta característica activada, els enllaços només es desxifren per part del client a través del navegador. Això els converteix en coneixement zero: ni Sync.com ni ningú amb qui no comparteixis el contingut directament no podran xifrar mai els fitxers..  

Finalment, Sync.com us permet auditar tant els enllaços com les comparticions de carpetes mitjançant dues vistes diferents.  

En conjunt, Sync.com fa gairebé tot el que podem pensar a l’hora de compartir arxius. Per obtenir una llista completa de funcions, consulteu la nostra revisió de Sync.com o esbrineu per què creiem que és el millor emmagatzematge en núvol de fotos i vídeos..

Segon lloc: pCloud

pCloud no té tantes funcions de compartir com Sync.com, però encara fa un treball excel·lent en comparació amb la resta del camp. El fet de comprovar-lo és qüestió de visitar pCloud i registrar-se en un generós 10 GB d’emmagatzematge gratuït; Al capdavall, hi ha una raó per què pCloud és la nostra elecció més alta per emmagatzemar núvol gratuïtament.

Les comparticions de carpetes es poden dirigir a persones específiques basades en una adreça de correu electrònic o podeu generar enllaços d’accés separats per descarregar i penjar fitxers.

Si convideu per adreça de correu electrònic, podeu concedir permisos de visualització o d’edició.

També es poden generar enllaços per a fitxers individuals. Tant si es crea un enllaç de descàrrega per a carpetes o fitxers, les opcions són les mateixes. Podeu copiar un enllaç per compartir manualment, o distribuir-lo per correu electrònic, Facebook, Twitter o Google Plus.

Si sou subscriptor de pCloud, també podeu definir contrasenyes i dates de caducitat.

Fins i tot podeu veure les estadístiques de baixada setmanals de cada enllaç que creeu.

Com Sync.com, pCloud us permet auditar quines accions heu configurat perquè no les perdeu de vista. També hi ha una visualització per veure quin contingut s’ha compartit amb vosaltres.

Si bé pCloud ofereix funcions de coneixement zero mitjançant el seu complement Crypto, no podeu ampliar-lo a fitxers com ara amb Sync.com. De fet, els fitxers protegits amb Crypto no es poden compartir en realitat. Ens agrada veure la limitació de pCloud abans de considerar-la com a primer lloc en els futurs rodons; Dit això, hi ha moltes altres coses que es poden arrugar, com podeu llegir a la nostra ressenya de pCloud.

Tercer lloc: MEGA

Igual que Sync.com, MEGA permet compartir fitxers mitjançant enllaç i mantenir un control complet sobre la vostra clau de xifrat. Això impedeix que qualsevol persona de MEGA escaneixi el contingut compartit. Per això, juntament amb la seva àmplia ubicació i emmagatzematge gratuïts a Nova Zelanda, que protegeix la privacitat, MEGA continua sent popular per penjar i compartir vídeos pirates, música i altres continguts..  

Si bé MEGA no us permetrà establir una contrasenya personalitzada per als enllaços compartits, sempre que creeu un enllaç, genera (per part del client) una clau de desxiframent per a aquest enllaç. Podeu optar per compartir l’enllaç amb la clau de desxiframent adjunta o bé simplement distribuir la clau de desxifració per separat, tal com es faria de la contrasenya.

El motiu pel qual vam classificar MEGA darrere de pCloud és que, a més de l’avantatge de ser un coneixement zero, la compartició de MEGA no està molt ben dissenyada (tenim un article de comparació entre pCloud i MEGA si voleu saber-ne més). Ens agrada que pugueu compartir carpetes i atorgar-los accés, llegir, editar i accedir (administrador) a les mateixes.

Tanmateix, no podeu crear enllaços per a l’accés a les carpetes, no hi ha cap vista per auditar el contingut que heu compartit (n’hi ha un per a contingut compartit amb vosaltres), no hi ha cap manera d’establir límits a les descàrregues i no hi ha cap manera de supervisar l’activitat. Per obtenir una visió general dels nostres gustos i disgustos, consulteu la nostra revisió MEGA; o bé, podeu registrar-vos als 50 GB gratuïts de MEGA a MEGA.

Millors eleccions d’emmagatzematge al núvol de sincronització d’arxius

Avui, la majoria de solucions d’emmagatzematge en núvol adopten el mateix enfocament a l’hora de sincronitzar-se. Inclou carpetes de sincronització per ordinadors, aplicacions per a telèfons intel·ligents i interfícies del navegador. Tot i que les similituds són innegables, però, encara hi ha funcions que separen les grans solucions de sincronització de les merament bones.

Una d’aquestes característiques és el suport a la plataforma. La majoria de solucions d’emmagatzematge al núvol tenen clients de Windows, Mac, Android i iOS. Alguns tenen també suport Linux i Windows Phone.

Una altra característica és la “sincronització selectiva”. Amb la sincronització selectiva, podeu desactivar la sincronització per a determinades carpetes de manera que ja no es desen al vostre dispositiu. Les mides dels discs durs dels ordinadors portàtils han disminuït en els darrers anys, mentre que els ordinadors portàtils ultra prims amb unitats d’estat sòlid (SSD) s’han fet més habituals, de manera que la capacitat de controlar els fitxers que es sincronitzen ha esdevingut més important..

“Sync throttling” és una altra de les funcions que hauríeu de vigilar i que hi ha afegit la majoria de solucions d’emmagatzematge al núvol. Aquesta característica us permet limitar l’amplada de banda consumida pels processos de càrrega i descàrrega de manera que la sincronització no afecti tant els recursos del vostre sistema..

Tant la sincronització selectiva com l’acceleració de sincronització s’administren generalment des de la icona de la barra de tasques del client d’emmagatzematge, si està disponible.    

Una característica de sincronització molt menys freqüent és la còpia de fitxers a nivell de bloc, que és una manera d’accelerar el procés de sincronització. Normalment, quan es produeix un canvi de fitxer, tot el fitxer es torna a copiar al núvol i a tots els dispositius sincronitzats. Amb la còpia de fitxers a nivell de bloc, només es sincronitza la part canviada del fitxer. El resultat net és que la sincronització s’aproxima més a prop de temps real.

Primer lloc: Dropbox

La majoria de solucions d’emmagatzematge en núvol copien el model de carpeta de sincronització que Drew Houston va somiar al seu autobús de Chinatown fa una dècada, però cap no ho fa tan bé com a Dropbox en si, com podeu llegir en la nostra actualització actualitzada de Dropbox.

Dropbox disposa de clients d’escriptori per a Windows, Mac i Linux i aplicacions per a telèfons intel·ligents per a iOS, Android i Windows Phone. Això us permet sincronitzar una àmplia gamma de dispositius.

Dropbox té el major avantatge respecte a la competència que suposa l’ús de la còpia d’arxius a nivell de bloc. Si bé la majoria de solucions de còpia de seguretat en línia processen les transferències de fitxers en blocs, només hi ha algunes altres solucions d’emmagatzematge en núvol que fan el mateix. És un dels factors que han basat les escales a favor de Dropbox en comparació amb OneDrive i Google Drive.

Dropbox també té l’enfocament més fàcil d’utilitzar per a la sincronització selectiva de totes les solucions d’emmagatzematge en núvol que hem revisat, que justificadament denomina “sincronització intel·ligent”. La diferència entre com fa Dropbox i gairebé qualsevol altre servei és que quan desactiveu la sincronització de les carpetes emmagatzemades al núvol de Dropbox, encara podeu veure-les a la vostra carpeta de sincronització..

Finalment, Dropbox us permet controlar l’amplada de banda que s’utilitza tant per a càrregues com per a descàrregues.

Un dels comentaris més freqüents que escoltem sobre Dropbox és el funcionament de la sincronització en comparació amb altres serveis i hi ha una bona raó per això. Dropbox té els seus problemes: la sincronització no n’és cap. Dropbox ofereix 2 GB de franc i el recomanem per a necessitats a petita escala.

  Comparació entre Evernote i OneNote 2023: quina és la millor aplicació de presa de notes?

Segon lloc: Amazon Drive

Fins no fa gaire, Amazon Drive no deixava els usuaris sincronitzar dispositius en realitat. Aquesta errada li va impedir competir realment amb els de Dropbox per a l’atenció als usuaris, tot i tenir uns preus molt bons. Des de llavors, Amazon Drive ha solucionat aquest problema i ara pot sincronitzar dispositius que utilitzin Windows, MacOS, iOS i Android, tal com es pot llegir a la nostra revisió d’Amazon Drive..

Més impressionant, s’ha unit a Dropbox per oferir una còpia de fitxers a nivell de bloc, fent saltar moltes altres opcions de sincronització bones. Amazon també admet la sincronització selectiva, que podeu configurar mitjançant la icona de la barra de tasques d’Amazon.

Amazon Drive també us permet augmentar la velocitat de sincronització en cas que trobeu que el procés de transferència de fitxers interfereix amb altres activitats d’Internet.

Quan vam revisar Amazon Drive fa un any, no hi va haver gaire cosa que ens deixés impressionats. Tot i que encara té alguns problemes, com ara la seva falta de xifratge i versionar-se, el treball que els seus desenvolupadors han realitzat sobre les seves capacitats de sincronització és destacable. Visiteu Amazon Cloud Drive per rebre 5 GB de franc i comproveu el servei per si mateix.

Tercer lloc: Microsoft OneDrive

OneDrive també utilitza còpia de fitxers a nivell de bloc, però només per a fitxers de Microsoft Office. Aquesta funció es trobava en el full de ruta OneDrive per al T2 217 no fa molt, però es va eliminar de manera subreptícia dels plans a principis d’any..

Tot i així, la inclusió de còpia a nivell de blocs per a documents d’Office és més que la que obteniu amb la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol, i els usuaris d’Office Online o d’Office 365 trobaran que acceleraran molt els esforços de col·laboració.

OneDrive també admet l’acceleració de sincronització per controlar l’ample de banda que s’utilitza i la sincronització selectiva per controlar quins fitxers s’emmagatzemen al disc dur. En general, és una solució decent, tal i com podeu llegir en la nostra revisió OneDrive, però probablement no en sortirà amb una bona lluita. Dit això, ofereix 5 GB de franc si voleu comprovar-ho a OneDrive.

Millors opcions d’emmagatzematge integrat en núvol d’aplicacions

Les aplicacions de productivitat relacionades amb l’emmagatzematge al núvol us permeten obrir i editar documents des del vostre navegador. Les opcions poden incloure aplicacions de presa de notes, processadors de text, fulls de càlcul, creadors de formularis i editors d’imatges.

Malauradament, si bé aquestes aplicacions milloren considerablement l’experiència d’emmagatzematge en núvol, les associacions tecnològiques entre l’emmagatzematge en núvol i els desenvolupadors d’aplicacions fins ara són força escasses, almenys quan es tracta d’emmagatzematge en núvol del consumidor. Hi ha alguns serveis que els integren, aquests són els nostres preferits.

Primer lloc: Google Drive

Realment no hi ha concurs: si voleu una eina d’emmagatzematge al núvol amb moltes opcions d’aplicació integrades, Google Drive és l’eina per a vosaltres. Google ha fet un excel·lent treball de creació de col·laboracions amb els desenvolupadors per crear una biblioteca d’aplicacions que contingui més opcions de les que podríem contar fàcilment (així, de més de deu).

Google tampoc no et fa anar a buscar aplicacions. Podeu cercar tota la biblioteca d’aplicacions des de Google Drive. Un cop trobeu una opció que vulgueu, la integració requereix un clic.

Moltes de les aplicacions que trobareu són completament gratuïtes. Uns exemples inclouen:

 • CloudConvert: converteix els tipus de fitxer
 • Editor Pixlr: clon de PhotoShop
 • WeVideo: editor de vídeo
 • DocuHub: editor de PDF

La integració més alta de Google, però, ja s’ha afegit: Google Docs. Google Docs fa referència a la suite d’oficines gratuïta de Google, que inclou una mica confusament un processador de textos també anomenat Docs. També inclou fulls, diapositives, formularis i dibuixos.

Google Docs competeix directament amb Microsoft Office Online, i és igual de fàcil d’utilitzar. Impulsada per les funcions de compartició i sincronització de fitxers de Google Drive, facilita la col·laboració amb altres usuaris en temps real en documents propers. De fet, és el que utilitzem aquí a Cloudwards.net per produir contingut.

Hi ha moltes raons per emmagatzemar fitxers en altres plataformes d’emmagatzematge en núvol a Google Drive, inclosa la seguretat. Tanmateix, això no significa que no pugueu registrar-vos a 15 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït amb Google Drive per aprofitar les seves aplicacions de productivitat.

Segon lloc: OneDrive

Quan es tracta de OneDrive vs Google Drive, OneDrive es perd principalment perquè no té integracions de tercers disponibles per als consumidors individuals. Almenys, els desenvolupadors no han inclòs una biblioteca de tercers que es pugui cercar com Google Drive.

Microsoft va obrir l’API OneDrive als desenvolupadors el 2015; Sembla que fins ara només ha resultat en integracions per a clients empresarials.

OneDrive, però, s’integra amb Office Online. La versió gratuïta i basada en navegador de Microsoft de Microsoft Office no és tan bona com la versió d’escriptori, Office 365, però fa la feina. Les aplicacions disponibles amb Office Online inclouen Word, Excel i PowerPoint. Microsoft integra també una de les millors aplicacions de presa de notes que hem evaluat.

OneDrive s’integra també amb Office 365. De fet, el pla OneTrive 1TB us ofereix Office 365, que inclou Microsoft Access.

Tercer lloc: caixa

Box s’adreça més als usuaris empresarials, però l’empresa també té plans personals gratuïts i de pagament. Com a usuari personal, tindreu accés a aplicacions natives i de tercers; per obtenir una visió general, consulteu la nostra Ressenya de caixa.

Les aplicacions natives inclouen Notes de caixa i Edició de caixa. El primer, com podeu imaginar, és una aplicació de presa de notes i una cosa decent. Mentrestant, el quadre Edita s’utilitza per editar contingut emmagatzemat. Requereix l’ús d’aplicacions natives del vostre equip, però tot i així us permet editar-les directament des del vostre navegador.

Segons Box, es pot obrir qualsevol tipus de fitxer que es pot obrir a l’ordinador mitjançant Box Edit, inclosos: .docx, .xlsx, .pdf, .pptx i .txt.  

Box també disposa d’una gran biblioteca d’aplicacions de tercers que us permet cercar aplicacions i navegar per categories com col·laboració, gestió de projectes, edició i seguretat. Hi ha moltes opcions per triar, incloses Trello, Office Online, Google Docs i DocuSign.

Box Personal té molt a oferir per a algú que vulgui utilitzar el núvol. el servei ofereix un assaig bastant decent, per la qual cosa visiteu Box i inscriviu-vos per obtenir-ne un tast.

Millor elecció d’emmagatzematge en núvol de preus generals

Les dues de les primeres coses que la gent mira quan intenta trobar una solució d’emmagatzematge en núvol és la quantitat d’espai que obtenen i quant costarà aquest emmagatzematge. Per a molta gent, tot això és important.

De fet, molts sovint s’enganxen amb l’emmagatzematge en núvol gratuït. No hi ha res de dolent si no necessiteu més que alguns gigabytes; el problema és, però, que us poden perdre funcions i flexibilitat addicionals.

La flexibilitat en aquest cas és de la gamma de plans de preus que s’ofereixen. Molts plans d’emmagatzematge al núvol ofereixen un pla d’1TB o 2TB, i és així. Tot i que els usuaris poden estar bé, altres poden requerir només un pla de 100 GB, o fins i tot 10 GB. Els serveis a continuació ofereixen alguna cosa per a tothom, mantenint els costos generals baixos.

Primer lloc: Amazon Drive

Amazon Drive solia tenir un pla d’emmagatzematge il·limitat per només 60 dòlars l’any. Aquest pla es va suspendre el juny de 2023, però. Ara, Amazon Drive us ofereix 1 TB pel mateix preu.

Tot i que l’eliminació del pla il·limitat és decebedora, Amazon encara ofereix un valor excel·lent en comparació amb la competència. Dropbox i Google Drive, per exemple, tots dos costen 40 dòlars més a l’any per la mateixa quantitat d’emmagatzematge.   

Si no necessiteu més quantitat d’emmagatzematge del disc dur, Amazon Drive té un pla de 100 GB que us permetrà recuperar 12 dòlars sencers per any. Google Drive també ho fa, però té 20 dòlars. A més, Amazon Drive té altres 11 plans de preus, que oscil·len entre dos i 30 terabytes.

Nota lateral, si sou membre d’Amazon Prime, podeu emmagatzemar fotos il·limitades de forma gratuïta mitjançant Amazon Photos, connectades a Drive per accedir fàcilment..

Segon lloc: OneDrive

Podríeu fer un cas molt convincent que OneDrive mereixi el primer lloc d’aquesta categoria i, probablement, no discutirem massa. De fet, potser seria millor tenir en compte Amazon Drive i OneDrive els co-capitans del valor global.

OneDrive no té tants plans d’emmagatzematge com Amazon i el seu pla d’1TB costa 9 dòlars més a l’any. Tanmateix, també teniu Office 365 amb el que us permetrà obtenir versions descarregables de Microsoft Word, Excel, PowerPoint i Access.

OneDrive també té un pla familiar anomenat Office 365 Home, que és una de les millors ofertes en tots els emmagatzematge al núvol. Per obtenir el preu del que Google Drive i Dropbox cobren l’any per 1 TB d’emmagatzematge en núvol, obteniu cinc plans de 1 TB per a cinc usuaris diferents, cadascun amb Office 365.

  Millor còpia de seguretat en línia per a fotografies 2023: es tanca una seguretat segura

Tercer lloc: Sync.com

L’entrada de Sync.com acabarà demostrant el poder de les grans empreses: Amazon i Microsoft simplement el posen de preu al mercat. El servei no disposa de tantes opcions de pla personal com Amazon Drive o OneDrive. De fet, només en té dos: un pla de 500 GB i un pla de 2 TB.

El pla de Sync.com de 50 GB costa més que el pla de 50 GB de OneDrive. Tots dos costen més que el pla de 100 GB d’Amazon Drive. En resum, Sync.com falla la prova de flexibilitat. Tanmateix, el pla 2TB de Sync.com funciona només a 8 dòlars mensuals i això és el que li ha valgut aquest tercer lloc.

Només és un dòlar més que el pla d’1B de OneDrive i uns 25 dòlars menys que el pla 2TB d’Amazon Drive. Si necessiteu més 1 TB d’emmagatzematge en núvol i menys de 2 TB, no hi ha cap millor oferta que no sigui Sync.com.

Millors opcions de seguretat al núvol

La categoria final que trobarem a la classificació és la seguretat al núvol. Moltes persones escorcollen els aspectes de seguretat de l’emmagatzematge al núvol, encantats per l’experiència o el valor de l’usuari, malgrat els titulars que van afectar regularment les notícies. Si voleu obtenir més informació sobre quins tipus d’amenaces en línia hauríeu de vigilar, hem escrit una guia ràpida sobre cibercrimina per als nostres lectors.  

Hi ha un bon nombre de funcions crítiques que busquem a l’hora d’avaluar el bé que un servei d’emmagatzematge en núvol protegeix les dades dels usuaris. La primera d’aquestes funcions és el xifrat, que és un mitjà per arrabassar fitxers de manera que no es troben en un text senzill.

El client d’emmagatzematge ha de xifrar els fitxers abans d’enviar-los al núvol de manera que estiguin protegits mentre es mouen per Internet. Quan arriben al servidor de destinació, haurien de romandre xifrats mentre els reposa. La majoria, però no tots, els serveis d’emmagatzematge al núvol segueixen aquests dos passos. La diferència és que algunes empreses d’emmagatzematge en núvol conserven les claus per desxifrar els vostres fitxers, mentre que d’altres us donen la propietat completa.

Els proveïdors d’emmagatzematge al núvol que ofereixen xifratge privat i final a extrem s’anomenen proveïdors de coneixement zero. Cadascuna de les nostres opcions més importants d’emmagatzematge en núvol també es troba a la nostra llista de millors serveis en núvol de coneixement zero, mostrant la importància d’aquest tipus de xifratge.

També considerem la seguretat del centre de dades, sempre que puguem basar-nos en la informació proporcionada sobre aquestes instal·lacions. Si voleu obtenir més informació, hem escrit un article sobre les característiques de la bona seguretat del centre de dades.  

L’autenticació de dos factors és una altra característica que recomanem aprofitar, si està disponible. L’autenticació de dos factors us protegeix dels hacks de contrasenya requerint un codi de seguretat especial per iniciar la sessió al vostre compte d’emmagatzematge al núvol des d’una màquina desconeguda. Normalment aquest codi s’envia al vostre dispositiu mòbil.

Hi ha altres funcions de seguretat menys comunes que no discutirem aquí, però que es presentaran si escau quan es tracti de les nostres opcions, a continuació.

Primer Lloc: Sync.com

Sync.com ha estat la nostra elecció per a la solució d’emmagatzematge en núvol més segura gairebé des que vam començar a revisar-la. De fet, li vam donar un 100 per cent perfecte per a la categoria de “política de seguretat i privacitat” en la nostra revisió més recent actualitzada i recomanem que qualsevol persona preocupada per la seguretat visiti Sync.com i s’inscrigui; no hi ha un servei més segur.

Sync.com és zero coneixement per defecte. No haureu de pagar més els beneficis de l’encriptació privada ni heu de fer cap mesura especial per activar-lo. Aquesta protecció s’estén tant al contingut del fitxer com als metadats. No només això, les comparticions de fitxers són zero coneixement. Això significa que l’empresa mai pot escanejar i llegir els vostres fitxers amb finalitats de màrqueting o qualsevol altra cosa.

El protocol de xifratge utilitzat per Sync.com per rastrejar les vostres dades és AES de 256 bits. El protocol més comú AES utilitzat avui dia, tot i que molts serveis s’adhereixen a AES de 128 bits. De qualsevol forma, no hi ha cap forma pràctica de trencar AES. Es calcula que una fallada de força bruta d’una clau de xifratge AES (128-bit o 256-bit) passaria milers de milions d’anys.

Les contrasenyes són una altra qüestió. Per protegir-vos contra la possibilitat que algú esquerpeu la vostra contrasenya i accedeixi a les vostres dades, Sync.com us permet activar l’autenticació de dos factors.

Les transmissions de dades també es protegeixen mitjançant túnels TLS i les claus de xifrat estan protegides mitjançant RSA de 2048 bits. Sync.com emmagatzema dades en centres de dades endurits certificats SOC-1 dissenyats per suportar desastres naturals i intrusions físiques i virtuals.

Sync.com fa altres dues coses que són molt rares per a les eines d’emmagatzematge en núvol del consumidor, ni tan sols són habituals per a les de qualitat empresarial. Primer, us permet desconnectar de manera remota les sessions des del vostre navegador web. En segon lloc, us permet esborrar de forma remota les carpetes compartides amb altres usuaris, de les que hem esmentat anteriorment quan discutim de compartir fitxers.

No hi ha dubte que Sync.com és el rei de la muntanya quan es tracta de seguretat del núvol. El segon lloc, però, pot preparar-se per afrontar el títol.

Segon lloc: SpiderOak ONE

SpiderOak ha fet que la seguretat i la privadesa dels usuaris formessin part del seu ADN des d’abans que la privadesa fos fresca (és a dir, des d’abans que Edward Snowden ens hagués preguntat sobre si la NSA estava o no passant pels nostres fitxers personals). Com Sync.com, el xifrat de coneixement zero és el predeterminat. La companyia no té interès a mantenir-se amb les vostres claus de xifratge ni tan sols registra les metadades dels fitxers.

Els centres de dades SpiderOak ONE compleixen el model SAS 70 tipus II i disposen de seguretat tot el dia. Els seus centres de dades són considerats Tier III per l’Uptime Institute, la qual cosa ofereix un 99,8% de disponibilitat. L’empresa també segueix els requisits de la HIPAA per a la transferència de dades, tot i que no està certificada per un autor de compliment de l’HIPAA..

El principal motiu per classificar SpiderOak ONE a Sync.com és que encara no ofereix autenticació de dos factors a tots els clients. Aquesta característica, però, està en beta i molts clients de temps ja hi tenen accés. Encara no hi ha cap paraula sobre la publicació de la funció a tothom.

SpiderOak ONE també us permet eliminar dades de dispositius sincronitzats. Això és útil en el cas de dispositius perduts o robats. Per obtenir una llista completa dels motius pels quals ens agrada, consulteu la nostra crítica de SpiderOak.

Tercer lloc: pCloud

pCloud té un xifrat de coneixement zero com a part del seu model de seguretat, però no per defecte. S’ofereix com a complement anomenat pCloud Crypto, que costa 4,99 dòlars (podeu estalviar un 20 per cent pagant per un any per endavant).

L’avantatge d’un xifrat opcional de coneixement zero és que podeu controlar quines carpetes s’encripten amb la vostra clau privada i quines no. En no utilitzar el xifrat de coneixement zero, els servidors pCloud són capaços d’indexar fitxers i proporcionar funcions més avançades per treballar amb ells, incloses les previsualitzacions en miniatura i la possibilitat de reproduir suports al núvol..

pCloud xifra fitxers amb AES de 256 bits i claus de xifrat amb RSA de 4096 bits. Els centres de dades estan certificats SOC-1, tot i que es subcontracten en lloc de ser administrats pel propi pCloud.

Igual que SpiderOak ONE, pCloud ONE, encara que sorprenent, no admet l’autenticació de dos factors. El personal d’assistència de l’empresa ens ha avisat que es treballa, per a qualsevol cosa que valgui la pena. Tot i així, la inclusió de seguretat de coneixement zero la situa per davant de serveis com Dropbox, que ofereixen seguretat de dos factors, però no us donaran l’opció de xifrar privat.

Tots els proveïdors d’emmagatzematge al núvol s’han classificat

Conclusió

Les categories anteriors classifiquen l’emmagatzematge en núvol en funció de les funcions que hem trobat solen ser més importants per als nostres lectors i el nostre propi ús d’emmagatzematge en núvol. Tanmateix, hi ha altres aspectes de l’emmagatzematge en núvol que poden tenir un paper més important per determinar quina és la solució per a vosaltres. Sentíem incloure-les totes en un article, però, pot provocar massa caos i confusió.

Dit això, abans havíem escrit molts d’aquests aspectes i actualitzem i afegim a la llista constantment. Al mateix temps, però, creiem que Sync.com és el millor servei complet i que no es pot equivocar triant-lo.

Amb l’esperit d’ajudar a tothom a trobar el que busquen, aquí teniu alguns articles per ajudar-vos a la vostra pròpia cerca:

 • Millor emmagatzematge al núvol per a la col·laboració
 • Millor emmagatzematge al núvol per a Linux
 • Millor emmagatzematge al núvol per a discs durs externs
 • Millor emmagatzematge al núvol per compartir-lo
 • Millor emmagatzematge al núvol d’Europa
 • Millor emmagatzematge en línia per a fotos
 • Millor emmagatzematge en línia per a vídeos
 • Les millors alternatives de Dropbox

Esperem que us hagi agradat llegir la nostra visió general de les opcions per a un bon emmagatzematge al núvol i quines opcions recomanem. Tingueu en compte que l’emmagatzematge al núvol canvia sovint, de manera que esperem que les nostres classificacions canvien bastant. Si teniu cap pregunta o suggeriment d’opcions que us vam perdre, no dubteu en comunicar-nos als comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me