Reparació MP4: Com arreglar fitxers de vídeo danyats el 2023

Un dels moments més frustrants a l’hora d’importar un fitxer de vídeo a un editor és adonar-se que d’alguna manera s’ha corromput. De vegades falta una part del fotograma, les línies obscuren el metratge o potser no s’obriran del tot (tot i que alguns dels nostres millors programes d’edició de vídeo mitigaran els danys).

En qualsevol cas, tot el dur treball que va dur a capturar el metratge sembla probablement malgastat. Si el metge ha estat de feina, és possible que estiguis a l’aigua calenta. Si es tractava d’un vídeo de vacances en família o els primers passos d’un nen petit, probablement us ofegaràs.

Tot i que no podeu arreglar tots els fitxers danyats, la bona notícia és que hi ha algunes coses que podeu provar abans de trucar-lo. Anem a publicar algunes de les millors opcions de programari de recuperació de vídeo disponibles, gratuïtes i de pagament, per mostrar-vos com recuperar fitxers de vídeo danyats. Per obtenir una visió general del programari de recuperació superior (per a tots els tipus de fitxers), consulteu la nostra millor guia de programari de recuperació de dades.

Per evitar problemes de corrupció en el futur, també trigarem en recomanar una còpia de seguretat dels fitxers de vídeo, tant a nivell local com al núvol. Els serveis de còpia de seguretat en línia ofereixen funcions de versió que us permeten tornar a les còpies incorrecte dels vostres fitxers.

Backblaze us proporcionarà una còpia de seguretat il·limitada per només uns quants dòlars al mes, per la qual cosa és perfecte per a grans col·leccions de vídeo (consulteu la nostra crítica de Backblaze). Tampoc no oblideu fer una ullada a alguns dels nostres favorits també als nostres millors serveis de còpia de seguretat en línia.

Reparació de vídeos estel·lars (de pagament)

Recuperació de dades estel·lars

La primera opció és Reparació estel·lar per a vídeo. Està disponible tant per a PC com per a Mac i pot corregir diversos formats de vídeo, inclosos .mov, .mp4, .wmv i .asf. L’únic inconvenient real és que no és gratuït. Una llicència de vida del programari costa 69,99 dòlars per a la versió estàndard o 99,99 dòlars per a una versió premium que també pot reparar fotos.

Tot i això, aquest cost no és de mèrit. Stellar pot reparar tant el vídeo com l’àudio d’un fitxer, separant les dades de cada flux i després tornant a muntar-lo.

Per utilitzar-lo, obriu el programari i arrossegueu el fitxer al panell de la finestra o feu clic a “Afegeix fitxer” per localitzar-lo al vostre sistema de fitxers..

A continuació, haureu d’afegir fitxers. Només heu de fer clic al botó “afegir” a la part inferior esquerra i trobar el que necessiteu.

Podeu revisar el metratge per assegurar-vos que heu trobat el fitxer dret fent clic al botó de previsualització a la cantonada inferior dreta. Un cop acabat això, marqueu les caselles dels fitxers que vulgueu i feu clic a “Reparació”.

Un cop finalitzat, accedireu a la pantalla amb tots els fitxers reparats. Per garantir el procés funcionat, seleccioneu un fitxer i feu clic a “Vista prèvia”.

Un cop estigueu satisfets, feu clic a “Desa” a la cantonada inferior dreta i els fitxers s’exportaran al destí escollit.

El procés de reparació i exportació pot trigar una estona, així que assegureu-vos que en tingueu paciència. Si bé el programari costarà alguns diners, es justifica per la seva facilitat d’ús i rendiment. Si treballeu amb molts fitxers de vídeo, la reparació de vídeo estel·lar és una eina que probablement vulgueu al vostre equip d’eines.

Stellar també ofereix una suite completa de recuperació de dades sobre la qual podreu llegir a la nostra revisió Stellar Data Recovery.

Reparació de vídeos digitals (gratuït)

La reparació de vídeos digitals és una alternativa gratuïta a Stellar. Pot corregir fitxers .avi, .mov i .mp4 danyats que han estat codificats amb codis Xvid, DivX, MPEG4, 3ivx o Angel Potion. Els principals problemes són que el programari només és per a Windows i només es pot reparar un fitxer alhora.

El DVR és senzill d’utilitzar. Seleccioneu el fitxer que vulgueu, trieu el directori de sortida i feu clic a Reparació. Les capacitats són limitades, però el procés és senzill. Si heu comès un error i només heu de reparar un únic fitxer de vídeo, aquest programa us estalviarà diners amb una eina més costosa i professional.

Dit això, mentre que el DVR funciona de forma estreta, no té versatilitat. Normalment és una bona idea tenir algun tipus d’eina de recuperació per a tots els tipus de fitxers del vostre ordinador, no només de vídeos, per la qual cosa potser voldreu considerar l’actualització en algun moment.

Perforador de disc CleverFiles (Gratuït & Pagat)

Cleverfiles Disk Drill es troba entre DVR i Stellar, amb variacions gratuïtes i de pagament. Tot i que el programari no està específicament creat per recuperar vídeo, encara pot reparar .mp4s, .movs i molt més..

La versió gratuïta proporciona tot el que fa la versió Pro, però només recupera dades de fins a 100MB. S’assembla més a una prova gratuïta i menys a una versió gratuïta, però encara us familiaritzarà amb el programari i es pot utilitzar per recuperar uns quants fitxers, si és tot el que necessiteu.

La versió Pro eleva el límit de mida per 89 dòlars. Obtindreu un compte per a un sol usuari amb suport per a tres ordinadors. Si necessiteu més usuaris o instal·lacions, Drill Disk també té una versió empresarial per 399 dòlars.

A més de les operacions de recuperació, Disk Drill té algunes altres funcions úniques. Una és Disk Health, que explora de forma habitual les unitats i informarà de possibles problemes. Un altre és Cleanup de Mac, que explora la unitat i troba maneres d’alliberar espai. Pot ser que suggereixi eliminar els fitxers no utilitzats, els porcs espacials o els fitxers de programari antics que s’haurien d’haver suprimit després d’una actualització del programari.

Tant la salut del disc com la neteja de macos, juntament amb algunes d’altres funcions de Disk Drill, només estan disponibles per a MacOS. Tot i que el programari també està disponible per a Windows, no és tan útil en aquest sistema operatiu.

Tant per a plans com per a plataformes, el procés és el mateix. Després de descarregar el client, obriu Drill Disk a la finestra principal.

Feu clic a la fletxa cap avall que correspon a la unitat en què vulgueu recuperar els fitxers.

Podeu triar una exploració ràpida o profunda. El primer passarà i intentarà reconstruir arxius antics, amb dades de dades trencades disperses al vostre disc dur. Una exploració ràpida intentarà restaurar fitxers suprimits recentment o aquells que no necessitin gaire excavació.

El Drill de disc mostrarà una jerarquia de carpetes amb tots els fitxers danyats. Hi ha algunes opcions al lateral per filtrar per si en teniu moltes. Marqueu la casella que hi ha al costat dels fitxers o carpetes que necessiteu per recuperar.

Després d’això, trieu la carpeta de destinació i feu clic a “recuperar”.

Una exploració profunda pot trigar força temps, així que tingueu paciència. Una de les meves unitats amb uns 300 GB de dades va trigar 12 hores a escanejar completament. Per sort, podeu fer una pausa o cancel·lar el procés si trobeu els fitxers que necessiteu abans que s’acabi.

Llegiu la nostra revisió de la perforació de discs de Cleverfiles per obtenir una ullada més detallada a aquest assequible però complet software de recuperació de dades.

Conclusió

Els fitxers de vídeo que només s’han descarregat parcialment, s’han importat de manera incorrecta o s’han corromput, en cas contrari poden resultar molestos i desgarradors. Per sort, sovint es poden recuperar fitxers de vídeo corruptes i cadascuna de les opcions de programari esmentades anteriorment hauria de fer el truc.

Si voleu més opcions, consulteu les millors revisions del programari de recuperació de dades. També podeu consultar la nostra visió general de les millors ressenyes de còpia de seguretat si voleu posar mesures preventives de manera que no hagueu d’esperar en una operació de recuperació de dades amb èxit..

Heu tractat mai un fitxer de vídeo danyat? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.