Boxcryptor Преглед

Загрижени за проблеми със сигурността на Dropbox? Какво ще кажете за поверителността на Google Drive? Ние сме големи почитатели на облачното хранилище тук в Cloudwards.net, но не е погрешно да ви кажем, че притесненията от правителственото шпиониране, киберпрестъпността и насоченият маркетинг са понятия за шапки с информация. Докато облачното съхранение има твърде много ползи, за да се прехвърли към дните на дискетата, сляпото доверие обикновено се връща, за да ви ухапе в дупето. Нашето решение: поемете контрола над собствената си поверителност.

Има много начини за това, които очертаваме в онлайн ръководството ни за поверителност. Една от най-умните стъпки, които можете да предприемете, е просто да шифровате вашите файлове, преди да ги изпратите в облака, и един от най-добрите инструменти, които ще ви помогнат да направите това е Boxcryptor.

Boxcryptor работи с много от най-добрите услуги за съхранение в облак, за да ви даде същата увереност в сигурността на файловете като използването на супер сигурни решения като Sync.com и Tresorit. Тази увереност идва от частно криптиране от край до край – обикновено известно като криптиране с нулево знание.

По време на този преглед на Boxcryptor ще намалим функциите, разходите и потребителското изживяване, за да ви помогнем да определите дали този инструмент е най-добрият начин да запазите безопасното си съдържание в облака. Ако все още не сте сигурни дали след това да се регистрирате, създайте безплатен акаунт, за да го тествате сами. Ако имате нужда от услуга, за да се сдвоите с нея, ние също имаме инструмент за сравняване на облак за филтриране на опции, както и пълна библиотека от отзиви за съхранение в облак.  

Силни & Слабости

Характеристика

Въпреки че има няколко изключения, включително Amazon Drive (прочетете нашия преглед на Amazon Drive), повечето облачни услуги за съхранение криптират файлове в покой на своите сървъри. Въпреки това повечето от тези услуги също управляват ключовете, използвани за криптиране на файлове.

Това означава, че вашият доставчик на облачно хранилище може да дешифрира тези файлове, независимо дали да сканира за пиратско съдържание или да събира маркетингови данни. Това също означава, че копията на вашите файлове в текстов текст могат да бъдат дадени на правителството, като например за програми за масово наблюдение като ПРИЗЪМ. Освен това служител или хакер може да получи достъп до вашия акаунт за съхранение в облак, което води до загуба на интелектуална собственост, кражба на самоличност или разпространение на вашите лични снимки в интернет.

Boxcryptor е проектиран да предотврати случването на тези сценарии чрез криптиране на вашите файлове, преди да бъдат изпратени в облака. Той предоставя частно, криптиране от край до край, което ви позволява да използвате услуги като Dropbox и Google Drive със същата сигурност на поверителността, която получавате с най-добрите доставчици на облачно хранилище с нулево знание.

Понастоящем Boxcryptor поддържа криптиране за повече от 20 различни облачни услуги извън кутията, плюс всеки облачен доставчик, който поддържа WebDAV. Някои примери за поддържани услуги са в таблицата по-долу. 

Dropbox Google Drive OneDrive Egnyte Connect
Amazon Drive Amazon S3 SpiderOak ONE Кутия
iCloud Drive Страто HiDrive SugarSync hubiC
Yandex.Disk LiveDrive CloudWatt оранжев

Boxcryptor може да се използва и за криптиране на файлове, изпращани до локално съхранение, като NAS устройство, и поддържа ownCloud за тези, които искат да създадат лично решение за съхранение в облак. Boxcryptor настолни клиенти са достъпни за Windows и MacOS, докато приложенията за смартфони са налични за Android и iOS. Linux не се поддържа. Ако търсите сигурно облачно хранилище за Linux, препоръчваме да пропуснете Dropbox и вместо това да използвате pCloud (прочетете нашия pCloud преглед).

  OneDrive срещу Dropbox - Кой е най-добрият доставчик на съхранение в облак

Всички типове файлове се поддържат и криптират индивидуално и в движение, което означава, че няма нужда от групово декриптиране по-късно. Ще ви преведем през процеса на криптиране по-късно в този преглед.

За сътрудничество Boxcryptor планира предприятията да имат някои възможности за управление на групи, които ще ви позволят да предоставите достъп до криптирани файлове на вашите колеги. Както личните, така и бизнес потребителите могат да споделят файлове с физически лица въз основа на имейл адреса им, стига тези лица да са абонати на Boxcryptor.

Boxcryptor идва интегриран с втори продукт, направен от същия екип за разработка, наречен Whisply, който ви позволява да споделяте файлове с потребители, които не са Boxcryptor. Whisply създава връзки към файлове, които могат да бъдат разпространявани до други за достъп до файловете на браузъра. Основните функции на Whisply включват пароли за връзки, срокове за изтичане и еднократно превключване за изтегляне.  

Има няколко недостатъци при използването на Boxcryptor, а не просто да се използва услуга за съхранение в облак с нулево познание, като Cloudwards.net любимата Sync.com. Най-голямото е, че всеки отдалечен достъп до файлове ще изисква да изтеглите Boxcryptor на устройството, което използвате, което само по себе си може да представлява проблем със сигурността. Като цяло обаче сме много впечатлени от функцията Boxcryptor, особено за цената на услугата, която ще разградим следващия.  

Цена

Има три различни типа платени абонаменти за Boxcryptor: един за лична употреба (Boxcryptor Personal) и два за бизнес използване (Boxcryptor Business и Boxcryptor Company). И трите изискват поне едногодишен абонамент. Ако търсите безплатна опция за криптиране, Boxcryptor също има това.  

Безплатно: Лична: Бизнес: Компания:
Цена (годишен абонамент): $ 0 $ 48 $ 96 $ 10 на потребител
Разрешени облачни доставчици: 1 неограничен неограничен неограничен
устройства: 2 неограничен неограничен неограничен
Забележка: Без криптиране на името на файла Изисква най-малко пет лиценза. Има по-евтина тригодишна опция за абонамент.

Две големи ограничения на Boxcryptor Free са, че той може да се използва само за един облачен доставчик и две устройства. Междувременно платени Boxcryptor планове могат да се използват за криптиране на файлове за неограничени доставчици на облак и неограничени устройства.

Дори ако имате само един облачен доставчик и едно устройство, има друго ограничение, което е доста голямо в нашата книга, което е, че Boxcryptor Free не криптира имена на файлове. Имената на файлове могат да разкрият доста малко за човек или бизнес, което прави това основателна причина да обмислите плащането на услуга.

За щастие, разходите за Boxcryptor Personal са повече от разумни. За сравнение добавката с нулево знание за pCloud струва точно същата сума на година (48 долара). След това отново Sync.com ви предоставя безплатно криптиране на нулевите знания, което е една от причините да се нарежда като една от най-добрите сделки в облачното съхранение.  

Цената за Boxcryptor Business е два пъти повече, но функциите за управление на групата и поддръжката с висок приоритет си заслужават разходите. За фирми с повече от петима служители Boxcryptor Company предлага още повече функции, включително главни ключове, адаптивни политики и инструменти за одит. Цената на потребител е 10 долара при едногодишен абонамент и 8 долара при тригодишен абонамент.

Лесно използване

След като изберете план и се регистрирате за услуга, следващата стъпка е да изтеглите клиента Boxcryptor за вашия компютър. Инсталацията трябва да отнеме само минута, след което ще трябва да влезете с идентификационните данни, които сте създали по време на регистрация.

  Най-добро облачно съхранение за Европа 2023

Инсталирането създава специално устройство, наречено „Boxcryptor“ във вашата файлова система. В случая на нашия тестов компютър му беше дадена буквата на устройството „X“, но можете да я зададете на всичко, което искате.

Икона на Boxcryptor също се инсталира. Ще трябва да използвате това за управление на важни настройки, като прикачване на облачни услуги към Boxcryptor, така че файловете, изпратени до тях, да могат да бъдат криптирани. 

Boxcryptor ви помага, като автоматично открива поддържаните услуги, които ще намерите в раздела „местоположения“. Ако дадена услуга не е посочена, можете ръчно да я добавите, докато поддържа WebDAV.

Добавянето или премахването на услуга за съхранение в облак е толкова просто, колкото да щракнете върху квадратчето до името му. След като бъде добавен, той ще се покаже като местоположение в папката на устройството ви Boxcryptor.

След като облачната услуга бъде избрана като място в Boxcryptor, синхронизираните файлове не се кодират автоматично. От устройството на Boxcryptor ще трябва да щракнете с десния бутон на мишката върху файл и да изберете „Boxcryptor > криптиране. “

За да спестите време, криптирането може да се извърши и на ниво папка. След като решите да шифровате файлове, Boxcryptor ще започне процеса и ще ви уведоми за всички проблеми по пътя. След като файл или папка успешно се шифрова, той ще бъде наслагван от икона на катинар, така че можете бързо да разберете кое съдържание е защитено и кое не.

Въпреки че механиката не е трудна, криптирането на файлове с Boxcryptor може да бъде задача, на която е лесно да заспите, ако имате други приоритети на ума си. За да улесним живота, предлагаме просто да създадете нова папка под вашето място за съхранение в облак в Boxcryptor. Приложението автоматично ще ви попита дали искате да го шифровате.

След това поставете всички файлове, които искате да бъдат криптирани вътре в него. Този подход ще ви помогне да запазите нещата, подредени в главата ви, и да направи криптирането толкова лесно, колкото плъзгане на файл в папката ви за криптиране.

Този подход също така помага при управление на базиран в браузъра достъп и сътрудничество. Когато шифровате файл с Boxcryptor, той вече не може да бъде редактиран или дори визуализиран в уеб интерфейса ви за съхранение в облак. Например, разгледайте изображението на текстовия файл, който ние шифровахме по-долу.

Това означава, че губите способността да работите с инструменти като Office Online. Създаването на специална криптирана папка, в която можете да пускате файлове и подпапки и бързо да ги премахнете от по-късно, когато искате да работите върху нещо, ще направи работата с Boxcryptor много по-проста.

Сигурност

Файловете, криптирани с Boxcryptor, са кодирани от край до край. Това означава, че са шифровани, преди да напуснат машината ви, и да не се дешифрират отново, докато не получите достъп до тях. На всичкото отгоре Boxcryptor не знае и не съхранява паролата ви. 

Това го прави услуга с нулеви знания, както беше споменато по-рано. Както всяка услуга с нулеви знания, обратната страна е по-добра поверителност, докато недостатъкът е, че ако забравите паролата си, Boxcryptor не може да я зададе отново. Това означава, че ще загубите достъп до вашите файлове. Единственото нещо, което компанията може да направи, е да нулира профила си изцяло, което ще доведе до загуба на достъп до всички криптирани файлове.

  Western Digital My Cloud: Вашето лично съхранение в облак?

За криптиране Boxcryptor използва комбинация 256-битов AES и RSA. Можете да научите повече за двете в нашия грунд за облачна сигурност. С две думи обаче, това са протоколите, използвани за сканиране на файлове от военни организации, финансови институции и най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Изчислено е, че ще са необходими суперкомпютър милиарди години, за да се разруши AES, така че вашите файлове трябва да са в безопасност от атаки от човек в средата и други видове киберпрестъпления. Все пак може да искате да вземете допълнителните предпазни мерки при използването на VPN, ако сте в обществена WiFi мрежа. Всеки наш избор за най-добър VPN за съхранение в облак трябва да свърши работа.  

Потребителите, които плащат, могат да изберат дали Boxcryptor криптира само съдържанието на файла или имената на файлове. Boxcryptor има допълнителна функция, която ви позволява да изисквате или въвеждането на вашата парола Boxcryptor, или пинов номер, когато стартирате приложението. 

И накрая, ако компютърът или смартфонът ви са откраднати, можете да прекратите връзката на устройството директно от уебсайта на Boxcryptor. Това води до отнемане на достъп до файлове, шифровани на това устройство, защитаващи съдържанието ви.

поддържа

Boxcryptor осигурява директна поддръжка както на английски, така и на немски език чрез имейл. Поддръжката по имейл е технически достъпна само за плащащи клиенти, въпреки че Boxcryptor от време на време ще отговаря на имейли от безплатни потребители на това, което компанията определя на базата на добра репутация. Бизнес потребителите получават приоритетна поддръжка.

Подкрепата е ограничена от понеделник до петък. Ако имате нужда от поддръжка през уикендите или не искате да чакате отговор, Boxcryptor препоръчва да опитате потребителския форум. Въпреки това, един поглед върху този форум показва, че той не е много активен, така че може да се наложи да чакате още по-дълго.

Може да имате по-голям късмет с помощния сайт Boxcryptor, който е добре зареден със статии за поддръжка и възможност за търсене. Там ще намерите въвеждащи стъпки, помощ за създаване на персонализирани местоположения, ръководства за отстраняване на проблеми и статии по други теми.

Бихме искали да виждаме онлайн чат и по-редовни часове за поддръжка, но като цяло поддръжката на Boxcryptor трябва да бъде достатъчна за повечето приложения. Самият продукт не е толкова сложен.

Присъдата

Възползването от контрола върху собствената ви поверителност не е безусловен начин да запазите вашите цифрови данни в безопасност в облака, но това е много по-добър подход от надеждата, че на доставчика ви на облачно хранилище може да се вярва, че ще го защити вместо вас. Използването на Boxcryptor е добър начин да започнете да правите това.

Boxcryptor работи за осигуряване на всяка от „големите три“ облачни услуги за съхранение: Dropbox, Google Drive и OneDrive. Той също така работи с много от най-добрите услуги за синхронизиране и споделяне на предприятия, включително любимите ни облачни хранилища за бизнес, Egnyte Connect.

Въпреки че може да отнеме известно свикване, открихме, че потребителското изживяване е толкова добре управлявано, колкото е възможно. Ако търсите нещо малко повече plug-and play, разгледайте нашия преглед на Sync.com.   

Като цяло Boxcryptor е чудесен инструмент за защита на вашата поверителност, а цената е точно $ 48 на година за неограничени връзки за съхранение в облак. Така или иначе, Можете да стигнете до собствените си изводи, като се регистрирате за безплатен акаунт на Boxcryptor.

Кажете ни как става в коментарите по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me