Най-добро облачно съхранение за Европа 2023

Ако живеете в САЩ и качите данните си в облака, NSA ще вижда, както и за вас. Не е така в Европа, където строгите закони за поверителност помагат да се пазят личните ви данни далеч от любопитни очи. В тази статия ще разгледаме най-доброто облачно хранилище в Европа, както за хората, които живеят в Стария свят, така и в Новия.

Хората, които живеят в Европа, ще могат да се наслаждават на по-доброто време за изтегляне и изтегляне, докато потребителите на други места ще могат да се чувстват сигурни, когато знаят, че техните данни са защитени от по-добри закони за поверителност, отколкото се ползват у дома. Интернет ви позволява да пътувате по света от комфорта на вашия дом, така че защо да не се възползвате от него? 

Преди да продължим подробно за най-добрите услуги за съхранение в Европа, нека първо видим на какво основаваме нашия избор и причините за избора на европейска услуга за съхранение в облак.

Най-добро съхранение в облак за Европа 2023

Защо трябва да обмисляте облачни услуги базирани в Европа

Съединените щати бавно се превръщат в страшно, страшно място: докато преди най-вече трябваше да се тревожим за „просто“ ПРИЗМА и Закона за патриотите, сега имаме CLOUD да се справим също. Този законодателен акт ще позволи на азбучните агенции да извличат информация на американските граждани, дори ако тя се съхранява в чужбина, което означава, че искате да преминете към услуга с нулеви знания в момента, в който официално премине. Дори няма да споменем неутралитета на мрежата.

Не че в Европа всичко е перфектно: много от страните в ЕС от време на време ще пренебрегват правата на неприкосновеност на личния живот, за да се борят с „тероризма“. Тези закони обаче не са толкова далечни, колкото тези в САЩ по отношение на силата, която предоставят на разузнавателните агенции.

На всичкото отгоре законите на ЕС за поверителност също получават надграждане с нещо, наречено Общ регламент за защита на данните или GDPR. Първоначално предложен през януари 2012 г., след четири години подготовка окончателно беше одобрен на 14 април 2016 г. Влиза в сила през май 2023 г..

Най-голямата промяна, която носи, е разширената юрисдикция. Новият регламент ще се прилага за всички компании, които обработват данните на хората, които пребивават в съюза, независимо от това къде се намира тази компания. Също така, той добавя нови права като задължително уведомяване за нарушение, право да получават данни на хората, право да бъдат забравени и поверителност по дизайн. Като цяло, това може да е подходящ момент да започнете да използвате европейските облачни услуги.

1. Най-доброто съхранение в облак за Европа: Tresorit

Категоричният шампион в тази категория, Tresorit предлага страхотна услуга. Под това разбираме, че Tresorit има отлична сигурност и е обект на закони за поверителност както в Холандия, така и в Ирландия. Добри закони, но не толкова добри, колкото в Швейцария, където се намира седалището му.

  Какво е биткойн? Кратко ръководство за начинаещи

Най-голямото предимство на Tresorit е, че е една от малкото и най-добри облачни услуги с нулево знание. Това означава, че избирате паролата си и я задавате, без да знаете дали тя да бъде предоставена на Tresorit, което прави невъзможно компанията да предаде вашите данни на никой друг. Недостатъкът е, че ако забравите паролата си, Tresorit не може да ви помогне да я извлечете.

Tresorit също така осигурява криптиране AES-256. „256“ просто означава, че ключът за криптиране е дълъг 256 бита. Изчислено е, че ще отнеме милиард години, за да може да се разруши суперкомпютър, което го прави една от най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Не може да се каже същото за паролите, тъй като слабите могат да бъдат пропукани лесно от груба сила. Tresorit има двуфакторно удостоверяване, за да помогне с това, дори ако някой има вашата парола, ще трябва да въведе и код за защита, ако се опита да влезе от непознато устройство. Този код за сигурност се изпраща на вашия имейл или смартфон.

Tresorit предлага и най-доброто в сигурността на центровете за данни: те са в съответствие с най-новите ISO стандарти и се управляват от Microsoft Azure. Те използват надзор, охранителни патрули и биометрично сканиране. Дори ако има нарушение, при нулево знание, то няма да се правят крадци. Това не е Форт Нокс, но е близо.

Други причини, защо харесваме Tresorit

Включена е и поддръжка на Linux, което не е нещо, което е често срещано сред облачните услуги за съхранение, което означава, че Tresorit се нарежда високо в най-добрата ни облачна памет за статия на Linux. Освен това има страхотна синхронизация на устройства или синхронизация, което означава, че едни и същи данни могат да бъдат достъпни от различни устройства, като промените, направени на едното, се показват почти моментално на другото.

За да синхронизирате файлове между устройства, създавате „tresor“ (това е немски за „treult“), който се добавя към специалната папка на файловата система, наречена „мои тресори“. Всеки файл, поставен във вашия tresor, ще се съхранява на вашия твърд диск, както и в облака по подразбиране. Всяка промяна, направена във файл, също се отразява в облака и всичките ви устройства в почти реално време.

Споделянето на връзки работи чудесно с Tresorit. Вместо просто да генерирате връзка, можете да я защитите с парола, дата на изтичане и ограничения за изтегляне. Ако не искате да ги пропускате, можете да проверите какви връзки сте създали в изгледа „връзки“.

Има обаче и недостатък на Tresorit: цена. Има два индивидуални плана. Една на цена 12,50 долара за 200 GB, а друга на 30,00 долара за 2TB. И двата плана таксуват повече от някои други услуги, с по-малко място за съхранение. Освен това няма свободен план.

Ако искате да знаете повече за Tresorit, разгледайте нашия задълбочен преглед Tresorit или го изпробвайте, ако сте по-удобен тип.

  Как да споделяте файлове онлайн по лесния начин през 2023 г.

2. Dropbox за бизнес

Точно зад Tresorit идва една от най-старите услуги в света за съхранение в облак. С име, което звучи познато на много потребители, не е трудно да разберете защо някои не изглеждат по-далеч от Dropbox.

Създадена през 2008 г., услугата има своите възходи и падения, като най-големият спад е една от най-големите кражби на данни през 2012 г. Въпреки това, Dropbox предприе много стъпки, за да гарантира сигурността оттогава: тя е задала много тенденции както в синхронизирането, така и в файловете споделяне, които и до днес се усъвършенстват.

Dropbox за бизнес

За разлика от личния план на Dropbox, потребителите на Dropbox Business могат да използват сървъри, разположени в Европа, за да хостват своите данни, така че той получи място в този списък. Имайте предвид обаче, че за да останете пред NSA, може да искате Boxcryptor да криптира вашите файлове, преди да ги изпратите в облака. Прочетете нашия преглед на Boxcryptor за повече информация относно тази удобна услуга.

Подобрената сигурност, за която споменахме по-рано, идва под формата на 256-битово AES криптиране, закалени центрове за данни, 128-битово транзитно AES криптиране, двуфакторно удостоверяване и не на последно място, можете също да извършите дистанционно изтриване в случай, че синхронизираното устройство се краде.

Други причини, защо харесваме Dropbox Business

Dropbox настолното приложение добавя специална папка, свързана с облак, към системата. Тази „папка за синхронизиране“ действа като крайъгълен камък за цялото потребителско изживяване. Освен това има и уеб приложение, което ви позволява да получите достъп до вашите файлове.

Навигацията по съдържанието не ви оставя да се почешете по главата, менютата са организирани, цветната схема е лесна за разглеждане, а плъзгането и пускането прави преживяването по-просто. Работи и на различни платформи – Windows, Mac, Linux, Android и iOS. Независимо от това, което използвате, потребителското изживяване на Dropbox е доста течно.

Dropbox изобретил общия модел на синхронизация през 2008 г., но той също води пътя днес. Това е благодарение на прехвърлянето на файлове на ниво блок, известно още като диференциална синхронизация. Вместо да замени целия файл, той замества само променените части.

Dropbox Business има страхотни функции за споделяне на папки и файлове, които са лесни за използване. Можете също така да включите дати на изтичане на срока за прекратяване на връзки и пароли, за да прецизирате контрола върху съдържанието.

Ако не се хвали със същите мерки за сигурност като Tresorit, поставя тази услуга на второ място. Ако това не е ваша основна грижа, Dropbox Business предлага 30-дневна безплатна пробна версия. Ако искате да знаете повече, разгледайте нашия задълбочен преглед на Dropbox for Business.

3. Jottacloud

След първите две попълването на задните редици се свежда повече до това, което е на разположение в Европа, а не към най-доброто; ние сме ги поставили точно така. На първо място е Jottacloud, норвежка платформа за архивиране и синхронизиране, ориентирана към поверителност. Той е сравнително евтин и лесен за използване.

Централата се намира в Норвегия, държава, която има едни от най-добрите закони за поверителност в света. Има гаранция за поверителност, която обещава, че няма да следи информацията, която съхранявате. Личната информация и метаданните обаче се записват. Jottacloud притежава поне двуфакторна функция за удостоверяване.

  Boxcryptor Преглед

Други причини, защо харесваме Jottacloud

Jottacloud предлага безплатен план с 5GB място за съхранение, а освен това има неограничен план за $ 9,99. Има и страхотна функция за архивиране на снимки с показно име, Jottacloud Photos. Резервното копиране на редки типове файлове не е проблем за Jottacloud.

4. Livedrive

Livedrive е претърпял много промени през годините, но най-голямата промяна е, че нейните центрове за данни се преместиха във Великобритания. Това значително подобри качеството му и сега софтуерът е изпъстрен с функции.

Не всичко се е подобрило и това е отразено в някои ужасни клаузи в политиката за поверителност. Например, в клауза 40 се посочва, че Livedrive ще премахне архивирането от всички компютри, които не са свързани към услугата след 30 дни. Друга клауза гласи, че Livedrive си запазва правото да архивира данни в съоръжения, където може да не е наличен за незабавен достъп.

Това не е услуга с нулево познание по никакъв начин и това не помага в клауза 14. В него се казва, че Livedrive ще прегледа вашите файлове и ще изтрие всичко, за което има „разумно убеждение“, че нямате съответните права на.

В своята политика за поверителност Livedrive също така посочва, че ще предприеме проактивен контакт с правоприлагащи агенции при определени условия, така че по никакъв начин не трябва да съхранявате чувствителни данни с него.

Други причини, защо харесваме Livedrive

Обслужването на клиенти дава бързи отговори на заявките на клиентите и полага усилия да предостави качествено обслужване. Има и изчерпателен списък с често задавани въпроси. Също така, най-евтиният ценови план предлага неограничено резервно пространство.

Livedrive е евтин за групово съхранение, но процесът на регистрация е по-сложен, отколкото трябва да бъде, както се отменя. За повече информация прочетете нашия ревю на Livedrive.

5. CloudMe

Последният ни избор е услуга, която идва от Швеция. Като такъв той се възползва от закони, които помагат да се защити поверителността на данните, хоствани там. CloudMe е основан от Xcerion и първоначално се е наричал iCloud. След като Apple придоби домейна, той се раздели на CloudTop като виртуален облачен десктоп и CloudMe за синхронизиране и съхранение на файлове.

Той идва с няколко различни планове за ценообразуване на потребителите. Първите три не предлагат много място и са скъпи, като се има предвид тяхната цена / качество. Последните две предлагат повече, но са още по-скъпи. Най-скъпият план предлага само 500GB на цена от 30 евро на месец.

Има безплатен план, който ви позволява да опитате CloudMe. Предлага 3GB памет и максимален размер на файла 150MB. CloudMe не предлага криптиране от всякакъв вид. Няма опция за чат, за да достигнете до поддръжка, само форум, който съдържа раздел с често задавани въпроси.

Други причини, защо харесваме CloudMe 

Не ни харесва. Вероятно трябва да избягвате тази услуга.

заключение

Тъй като американският пейзаж за поверителност на данните започва да прилича на 1984 г. на Оруел, Европа изглежда все повече като сигурно убежище за съхранение на вашите данни. Особено с влизането в сила на GDPR през май 2023 г. Ето го, нашият списък от пет, най-добрите избори, с Tresorit да заеме водещо място за облачно съхранение в Европа.

Коя е любимата ви услуга за съхранение в облак, базирана в Европа? Какво мислите за нашия избор? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me