Rishikimi i LifeLock – Përditësuar 2023

Rishikimi i LifeLock

LifeLock është ndoshta shërbimet më të njohura për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit, dhe për arsye të mira. Bën një punë e shkëlqyeshme për të ruajtur të dhënat tuaja të sigurta në rast se vidhet identiteti juaj, megjithëse skema e tij e çmimeve mund t’ju japë pauzë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të plotë të LifeLock.

lifelock-Slider1

lifelock-slider2

lifelock-slider3

lifelock-slider4

lifelock-slider5

i mëparshëm

tjetër

LifeLock është një nga shërbimet më të njohura të mbrojtjes nga vjedhjet e identitetit, aq shumë sa që Symantec – i cili zhvillon dhe shpërndan gjigantin antivirus, Norton – e fitoi atë në vitin 2016 në shumën prej 2.3 miliardë dollarë. 

Shefi ekzekutiv i Symantec Greg Clark pretendoi se blerja ishte në përgjigje të shitjeve në rënie të Norton, të cilat ai i atribuohet “rënies në pjesën e tregut të PC”.

Bazuar në rishikimin tonë të Sigurisë Norton, ne do të përpiqemi të themi se shitjet në rënie janë në përgjigje të një produkti pa probleme (Norton nuk arriti ta bëjë atë në listën tonë më të mirë të softuerëve antivirus). Pavarësisht, Symantec bëri blerjen për të mbështetur shitjet e Norton, i cili duket se ka funksionuar. Shumica e planeve të LifeLock tani vijnë së bashku me Norton 360. 

Në këtë përmbledhje të LifeLock, ne do të hedhim një vështrim në këtë shërbim të njohur për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit, duke mbuluar sa e lehtë është të regjistroheni për konsumatorët, çfarë do t’i kushtojë ata dhe cilat tipare përfshihen. Ne do ta japim verdiktin tonë në fund, i cili do të diktojë nëse LifeLock fiton një vend në udhëzuesin tonë më të mirë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. 

Features

LifeLock mbështet shumë nga karakteristikat e tij për planet e nivelit të saj të lartë, të cilat do t’i futim më shumë në seksionin “çmimet” më poshtë. Plani “ultimate plus” i linjës më të lartë është i mbushur me karakteristika, por kjo i bën planet më të lira të ndjehen si më pak se opsionet. 

Për shembull, plani më i lirë i LifeLock, “standard”, vjen me një rimbursim të fondeve të vjedhura 25,000 dollarë, njoftime identiteti, njoftime të sigurimeve shoqërore dhe monitorim të kredisë me një zyrë të vetme. 

Edhe pse nuk është një paketë e keqe për 9,99 dollarë në muaj, është për të ardhur keq kur krahasohet me planin e tij “ultimate plus”, i cili ofron një milion dollarë në mbulim, monitorim të tre-byrosë, Norton 360 për pajisje të pakufizuara, njoftime bankare dhe më shumë. Whatfarë është edhe më e keqja është se plani “standard” është i keq në krahasim me shërbimet e tjera, më të lira të vjedhjes së identitetit.

Për shembull, Dashlane, menaxheri i rangut më të lartë në rishikimet e menaxherit të fjalëkalimeve, gjithashtu vjen me një sasi të vogël të mbrojtjes së vjedhjes së identitetit. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Dashlane, një abonim “premium” përfshin monitorimin në internet të errët, të cilin LifeLock nuk e ofron në fundin e poshtëm të gjërave. 

Ndërkohë, plani i nivelit të lartë “Premium plus” i Dashland – i cili kushton njësoj si plani “standard” i LifeLock – madje përfshin monitorimin e kredisë në kohë reale dhe 1 milion dollarë në sigurimin e vjedhjes së identitetit. LifeLock gjithashtu ofron këto karakteristika, por me një çmim shumë më të lartë.

Ne jemi të gatshëm të shpenzojmë më shumë para për të marrë LifeLock, nuk kemi ndonjë problem atje. Sidoqoftë, ekziston një problem kur Dashlane mund të ofrojë më shumë veçori për 10 dollarë në muaj dhe mund ta bëjë këtë me një menaxher të përfshirë fjalëkalimi. 

Për një krahasim më të drejtpërdrejtë, ID Watchdog ofron monitorim të kredisë tre-zyre dhe monitorim në internet të errët për 10 dollarë më pak se plani “ultimate plus” i LifeLock (lexoni rishikimin tonë të Mbikqyrësit të ID).

LifeLock dhe Norton 360

Karakteristikat e mbrojtjes së vjedhjes së identitetit nuk janë vizatimi i LifeLock. Norton është. Planet nga “zgjidhni” dhe lart përfshijnë një version të Norton 360 falas me paketën tuaj, duke ofruar mbrojtje duke filluar nga pesë deri në pajisje të pakufizuara. 

Norton 360 është i ngjashëm me Sigurinë Gjithsej të Bitdefender, e cila siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Antivirusit të Bitdefender, është kompleti i sigurisë së kompanisë.

Norton 360 përfshin karakteristika si 100 GB rezervë cloud, një menaxher fjalëkalimi, kontroll prindëror dhe një VPN (lexoni rishikimin tonë të Norton Secure VPN). Edhe pse ka mundësi më të mira për të gjitha këto karakteristika kur bleni një la carte – lexoni kopjen më të mirë në internet, menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve dhe udhëzuesin më të mirë VPN për rekomandime – Norton i përfshin ato nën një çati të vetme. 

Shumica e tipareve vijnë me Norton 360, duke e bërë vjetërimin e planit më të lirë (i cili nuk përfshin Norton). Produkti prezantohet me mbrojtje deri në pesë pajisje, pa marrë parasysh nëse janë PC, macOS, Linux, Android ose iOS, dhe përfundon me pajisje të pakufizuara. Duke pasur parasysh këtë, tiparet janë të qëndrueshme, megjithëse do të paguani një çmim të lartë për to.

Përmbledhje e Karakteristikave të LifeLock

Çmimeve

Icingmimet e LifeLock janë më konfuze sesa duhet, dhe kjo për shkak të planit “standard”. Siç u përmend, Norton zotëron LifeLock, dhe të gjitha paketat, por të parat përfshijnë disa versione të Norton 360 me planin tuaj. Gama është konfuze sepse, pavarësisht se janë çmimet e njëjta fillestare, “standardi” dhe “selektimi” nuk janë të njëjta për sa i përket tipareve.

“Select” vjen me Norton 360, ndërsa “standardi” jo. Megjithëse të dy planet reklamohen në të njëjtën normë, të shkruara smalisht poshtë çmimit është “për vitin e parë”. Plando plan rritet në çmim pas vitit të parë, gjë që shpjegon mospërputhjen midis dy planeve të para. “Standard” rinovon me 11,99 $ në muaj dhe “zgjedh” rinovon me 14,99 $. 

Deri në varg, “avantazhi” rinovon me 24,99 $ në muaj dhe “ultimate plus” hidhet në 34,99 $. Fatmirësisht, nuk jeni i detyruar të bëni një abonim vjetor. Edhe pse norma hyrëse vlen për vitin tuaj të parë, ju jeni të faturuar çdo muaj, dhe ju mund të anuloni në çdo kohë. 

Megjithëse vlerësojmë fleksibilitetin, çmimi është shumë i lartë. Duke gjykuar thjesht për mbulimin e fondeve të vjedhura, LifeLock është shumë larg konkurrencës. Ju do të duhet të pranoni për paketën “ultimate plus” për mbulim prej $ 1.000,000, e cila është shumë e shtrenjtë në krahasim me tarifat e Identitetit të Forcës prej $ 17,95.

Për më tepër, ideja për të blerë gjysmë mbrojtje, e cila është diçka në të cilën marrin shumë antiviruse, është e pranishme këtu (lexoni rishikimin tonë të Avast Pro për një shembull tjetër të kësaj). Shtë e çuditshme që shumë nga veçoritë janë të rezervuara për planet më të larta. Në fund të fundit, nëse po blini mbrojtje për vjedhje të identitetit, ju doni mbrojtje të plotë.

Psikologjia e çmimeve që shoqëron gamën është e qartë; Norton dëshiron që ju të hidheni drejt “plusit ultimate” ndërsa përdorni planet e nivelit të ulët si një pikë referimi. Nuk është njësoj si IdentityGuard, i cili ofron tre plane që, në pjesën më të madhe, ofrojnë të njëjtin nivel mbrojtjeje (lexoni rishikimin tonë të IdentitetitGuard).

Thënë kështu, LifeLock është bujar në atë që ju lejon të anuloni planin tuaj në çdo kohë dhe ofron një normë solide hyrëse. Për më tepër, ju jeni mbështetur nga një garanci 60-ditore për kthimin e parave, kështu që ju mund të qëndroni të mbrojtur deri në dy muaj pa humbur asnjë monedhë.

Lehtësinë e përdorimit

Për shkak se LifeLock dhe Norton 360 janë menduar të shiten si një produkt i paketuar, ekzistojnë dy mënyra për të blerë një pajtim: përmes faqes së internetit të Norton ose përmes faqes së internetit të LifeLock. Ne i kaluam të dy proceset dhe rruga e LifeLock është pak më e lehtë. Të dy ndajnë një portal arkë, megjithatë, kështu që procesi është i njëjtë pasi të keni zgjedhur planin tuaj. 

Faqja e LifeLock është e vdekur e thjeshtë. Ajo ka vetëm disa faqe, duke përfshirë “çfarë është vjedhje identiteti” dhe “si funksionon LifeLock”. Pavarësisht se ku jeni në sit, ju mund të klikoni në butonin “fillo anëtarësimin” për t’u transportuar në faqen e çmimeve. 

lifelock-rishikim-çmimi-faqe

Aspekti midis jush mund të vërejë që plani “standard” mungon në imazhin e mësipërm. LifeLock ofron shërbimet e tij përveç Norton në faqen e çmimeve, por nuk i shfaq ato në këtë faqe të veçantë të zgjedhjes së planit.

Në fund është një buton i vogël nëse doni vetëm mbrojtje nga vjedhjet e identitetit. Duke parë që shumica e tipareve vijnë nga Norton 360, ne nuk imagjinojmë se shumë njerëz do të duan një plan “standard”, por është diçka për t’u shënuar.

Pagesa e LifeLock

Pasi të zgjidhni planin tuaj, do të zhvendoseni në një faqe arka që tregon normën mujore të pajtimit tuaj, si dhe tiparet që e shoqërojnë atë. Edhe pse kjo faqe duket si vendi i arka përfundimtare, nuk është ashtu. Klikimi në butonin “arka” do t’ju sjellë në një faqe krijimin e llogarisë në faqen e internetit të Norton. 

lifelock-rishikim-checkout

Ju do të duhet të kaloni në procesin e futjes së të gjitha informacioneve tuaja personale, përfshirë adresën tuaj, numrin e sigurimeve shoqërore dhe numrin e telefonit. LifeLock do t’ju kërkojë të sqaroni adresat e postës elektronike që keni pasur, qytetet ku keni jetuar, etj. ’Shtë një proces i ngjashëm me aplikimin për një kartë krediti.

lifelock-rishikim-Setup

Më në fund, ju arrini në faqen e arkëtimit, e cila ju lejon të faturoni çdo muaj ose çdo vit. Shkuarja me një plan vjetor do të sigurojë dy muaj shërbim falas. Pavarësisht se me cilën kohëzgjatje do të kaloni, ju keni të drejtë për garancinë e kthimit të parave 60-ditore. 

Në faqen e konfirmimit të porosisë, mund të shkarkoni Norton 360, por përndryshe, gjithçka është në proces. Nga kjo faqe e fundit, nuk mund të identifikoheni në llogarinë tuaj, megjithëse. Ju do të duhet të lundroni përsëri në faqen LifeLock për t’u regjistruar atje. 

Identifikimi i LifeLock dhe Menaxhimi i Llogarisë

Shtë interesante që Norton dhe LifeLock ndajnë një faqe hyrje, por pa marrë parasysh se ku e keni blerë pajtimin, do të duhet të përdorni opsionin “hyrja me Norton”. Supozojmë se login e LifeLock është për klientët që janë regjistruar para blerjes. 

lifelock-rishikim-login

Ka një prezantim të shkurtër kur hyni në lidhje me njoftimet, monitorimin e rezultatit të kreditit dhe transaksionet. Disa informacione të rëndësishme mungojnë nga ky prezantim, megjithatë, përfshirë vendosjen e kartave të kreditit dhe llogarive bankare për monitorimin në ueb të errët, të cilat nuk përfundojnë gjatë konfigurimit. 

Pulti ku mund të monitoroni shëndetin e ID tuaj është i mbingarkuar me reklama. Nuk ka shumë për mbrojtjen e vjedhjes së identitetit – e vendosni dhe e harroni atë – kështu që nuk do të shpenzoni shumë kohë me pult. Sidoqoftë, nëse blini ndonjë gjë më pak se plani më i shtrenjtë, do të ketë disa reklama që ju inkurajojnë të azhurnoni.

lifelock-rishikim-pult

Në faqen e parë të pultit, seksioni më i rëndësishëm është varrosur në fund. Ka një zonë të vogël për të shtuar të gjithë informacionin tuaj, duke përfshirë kartat e kreditit, llogaritë bankare, licencën e shoferit tuaj, informacionin tuaj të sigurimit dhe adresat tuaja të postës elektronike. Oyshtë bezdisëse, asnjë nga këto nuk është e mbuluar gjatë konfigurimit ose gjatë prezantimit. 

Duke parë se mbrojtja e të gjitha informacioneve tuaja personale është thelbi i shërbimeve të mbrojtjes nga vjedhjet e identitetit, do të kishte kuptim që LifeLock ju udhëzon gjatë procesit. Nuk ka pse Në fakt, zona për të shtuar të gjitha këto informacione është varrosur nën reklama për tu azhurnuar, duke e bërë të lehtë për tu humbur. 

Fatmirësisht, pasi të gjeni këtë pjesë, shtimi i informacionit tuaj është i thjeshtë. Në vend që t’ju drejtojë në një zonë tjetër në pult, LifeLock tregon një shfaqje ku mund të futni informacione në cilëndo zonë që ju intereson. Kjo e bën më të lehtë lidhjen e llogarive bankare, kartave të kreditit dhe më shumë pa gërmuar nëpër pult. 

lifelock-rishikim-add-informacion

Përndryshe, ka skedarë për gjithçka që tregohet në pult, përfshirë alarmet, rezultatin tuaj të kreditit dhe transaksionet tuaja. Shumë prej skedave do të jenë të vjetëruara nëse përdorni një plan si “zgjidhni”, por LifeLock i tregon ato sidoqoftë. Edhe pse, procesi i regjistrimit është deri në pikën e duhur, edhe nëse nuk është plotësisht në shina.

mbrojtje

LifeLock përfshin të gjitha tiparet thelbësore të mbrojtjes, por siç përmendet në seksionin “tiparet” më lart, ato janë të rezervuara për planin më të lartë. “Ultimate plus” përfshin monitorimin e kreditit të tre-byrosë, sinjalizimet e aktivitetit bankar dhe kartën e kreditit, alarmet për krimet e kryera në emrin tuaj, tre raporte vjetore të kredisë, sinjalizimet e veprimtarisë së llogarisë së investimeve dhe alarmet e sigurimeve shoqërore.

Këto karakteristika mund të shkojnë gishtërinjtë me ndonjë shërbim kryesor për mbrojtjen nga vjedhjet e identitetit, duke përfshirë mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit ADT (lexoni rishikimin tonë të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit ADT). Sidoqoftë, ADT dhe të tjerët, siç është ID Watchdog, përfshijnë të njëjtat veçori në çdo plan. 

Thelbi i LifeLock është mbrojtja e sigurimeve shoqërore, e cila, siç mund ta shihni në udhëzuesin tonë për krimin në internet, është informacioni më i mundshëm për t’u vjedhur. Sidoqoftë, vjedhja e identitetit është një krim me shumë aspekte. Një krimineli ka nevojë për shumë informacion për të vjedhur në mënyrë të duhur identitetin tuaj, dhe LifeLock nuk ju mbron plotësisht në planet e tij të nivelit të ulët. 

Për shkak të bashkimit me Norton, një shumë e parave tuaja të abonimit shkon në anën antivirus të gjërave, me mbrojtjen e vjedhjes së identitetit si një pasues. Kjo tregon në karakteristikat e kufizuara në plane të lira dhe mungesën e mbulimit prej $ 1.000,000 në të gjitha planet, por “plus i fundit”. 

Thënë kështu, paketa e Norton dhe LifeLock mund t’ju mbrojë nga vjedhja e identitetit tuaj në radhë të parë. Norton do t’ju njoftojë për faqet e internetit me qëllim të keq dhe do të sigurojë që çdo aplikim lokal të mos dëmtojë makinën tuaj ose të vjedhë të dhënat tuaja, në mënyrë që të jetë diçka për t’u marrë parasysh.

mbështetje

Duke pasur parasysh që Norton zotëron LifeLock, duhet të habisë se ekziston një sistem i fuqishëm mbështetës. Ne i dhamë Nortonit një 72 përqind në rishikimin tonë të softuerit antivirus, duke konkluduar se, megjithëse i fuqishëm, seksioni i mbështetjes shpërndahet në zona, dhe opsionet e kontaktit zakonisht vijnë me kohë të gjata të pritjes.

Opsione shtesë për Mbështetjen e LifeLock

Rrugët e tjera të mbështetjes përfshijnë forumin, i cili, megjithëse i dobishëm, është i datuar. Norton hedh blogun e forumit dhe njoftimeve në një faqe të vetme, dhe nuk ka forume të ndara për secilin prej produkteve të Norton. Në veçanti, nuk ka hapësirë ​​për LifeLock në forum. Thënë kështu, është akoma një vend i dobishëm për Norton 360. 

lifelock-rishikim-forum

Për kontakt të drejtpërdrejtë, Norton ka mbështetje telefonike 24/7 me numrat lokalë për shumicën e vendeve kryesore. Mund të bëni pyetje edhe në Twitter dhe Facebook. Ne e shikuam llogarinë në Twitter dhe është e qartë se dikush është i zënë me përgjigje të pyetjeve. Në kohën e shkrimit, ne madje gjetëm një përgjigje në japonisht.

Nga pulti i llogarisë suaj, mund të qaseni në qendrën e mbështetjes duke klikuar “mbështetjen” në këndin e sipërm të djathtë. Do të dërgoheni në bazën e njohurive, i cili dyfishohet si një ekran për t’ju drejtuar juve në opsionet e kontaktit dhe forumin. 

lifelock-rishikim-Arkivi

Vlen të përmendet se nuk jeni sjellë në seksionin e bazës së njohurive bazuar në produktin që zotëroni, por përkundrazi ekranin mbështetës që vlen për të gjitha produktet Norton. Kjo është e mirë dhe e keqe. Pjesa e mirë është që ju mund të gjeni forumin dhe opsionet e kontaktit nga ekrani kryesor. Pjesa e keqe është se ju do të duhet të gjeni shërbimin që jeni pajtuar për t’u vendosur në një listë të gjatë. 

Pasi të gjeni produktin tuaj – në rastin tonë, “Norton 360 me zgjedhje LifeLock” – do të silleni në një ekran të bazës së njohurive më të vogël që tregon të gjitha artikujt përkatës për produktin tuaj. 

Mbështetësi që tregon forumin dhe opsionet e kontaktit është ende i pranishëm, megjithëse. Duke pasur parasysh këtë, do të kishte kuptim nëse LifeLock ju dërgonte direkt në faqen e bazës së njohurive të produktit tuaj nga pulti i llogarisë tuaj. 

lifelock-rishikim-produkt-Arkivi

Artikujt janë një çantë e përzier. Disa janë shumë të hollësishme, siç është pjesa monitoruese në internet të errët. Të tjerë, siç është artikulli “Portofolina ime u vodh” thjesht thonë ta quajnë Norton. Kjo nuk është në thelb një gjë e keqe – të dish se çfarë të bësh në një situatë krize, si kur ke një portofol të humbur, është e rëndësishme – por mund të bëjë që shfletimi i bazës së njohurive të jetë i rëndë..

Aktgjykimi

LifeLock ofron atë që bën pjesa tjetër e tregut të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit, por me një çmim më të lartë. Thënë kështu, ajo ka një avantazh ndaj të gjithë konkurrentëve të saj. Edhe pse Norton nuk është antivirusi ynë i preferuar, ai është akoma një mjet kompetent, dhe duke e përfshirë atë falas me shumicën e planeve të LifeLock justifikon çmimin shtesë. 

Blerja e këtyre shërbimeve a la carte është më e shtrenjtë, dhe në këtë dritë, LifeLock nuk është aq e keqe. Nëse keni 34,99 dollarë që do të bjerë çdo muaj në “plus ultimate”, LifeLock e bën shërbimin që vlen për kohën tuaj. Sidoqoftë, nëse tashmë keni një antivirus ose thjesht dëshironi një alternative më të lirë, do të jeni më mirë të këshilloheni me vlerësimet e tjera për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. 

Whatfarë mendoni për LifeLock? A do të përfitoni nga gjyqi dy mujor? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.