Най-добър VPN за стрийминг 2023: рязане на кабели

Днес много хора се обръщат към поточните услуги, а не към традиционната кабелна телевизия. Красотата на рязането на кабели е, че можете да гледате любимото си шоу у дома или в движение. Въпреки това, за да извлечете максимума от дадена услуга или да гледате geoblocked съдържание, е добра идея да използвате един от най-добрите ни VPN за поточно избиране.

Платформите за стрийминг, като Netflix и Amazon Prime Video, са с готовност за гледане с едно натискане на бутон. Геолоките обаче играят роля в това, което се предлага във вашата страна. 

Виртуална частна мрежа може да помогне за това. Той ще прикрие истинското ви местоположение и ще ви направи да изглеждате като достъп до услугата за поточно предаване от избраното местоположение. 

На всичкото отгоре VPN ще защити връзката ви и ще ви скрие както от наблюдението, така и от вашия доставчик на интернет услуги. Това е особено важно, ако предпочитате да използвате извънзаконни поточни колеги. Вземете например Kodi. Въпреки че не е незаконно използването на платформата, съдържанието, до което можете да получите достъп, често е защитено с авторски права материал, предоставен чрез торенти.

В този случай използването на VPN е важно, тъй като ще скрие вашия IP адрес и ще ви предпази от любопитни очи. Kodi също е добър вариант, ако искате някои безплатни спортни поточни действия. Често можете да предавате спортове като събитие на живо, а нашите най-добри добавки от Kodi за спортен водач могат да ви помогнат да намерите идеалния източник. Като алтернатива можете да използвате fuboTV за спортно стрийминг.

Ако искате да научите повече за Kodi, можете да го направите с нашето специално ръководство за Kodi. Плюс това, вместо да използвате безплатен VPN за Kodi, трябва да разгледате нашата най-добра VPN за Kodi парче за някои препоръки, които ще ви държат под радара.

Независимо от маршрута, който поемете, от нашия списък с най-добри VPN, препоръчваме ви да използвате ExpressVPN. Продължете да четете, за да разберете за ограниченията на някои популярни стрийминг платформи, какво трябва да търсите в VPN за стрийминг и кои VPN са най-добрите за такава задача.

Най-добрият VPN за стрийминг 2023

Разблокирайте BBC iPlayer, Netflix и Hulu (между другите)

Въпреки че може да не сте го осъзнали, всички стрийминг услуги имат регионални ограничения. Това често се дължи на лицензионни и авторски споразумения, но това означава, че няма да получите същото съдържание във всяка страна, в която услугата е достъпна. 

Да вземем например Netflix Версията на САЩ разполага с най-голямата библиотека от всичките 190 страни, където е налична Netflix. И все пак това не означава, че всичко е включено.

Голяма част от съдържанието му се произвежда от други компании и тези компании казват къде е показано. Ако компанията има сделка с друга мрежа, Netflix може да бъде ограничен да я показва в същата държава. Някои от собственото съдържание на Netflix също могат да се виждат само в определени страни.

Други услуги са в същата лодка, като Amazon Prime Video. Плюс това, някои услуги са напълно ограничени до определена държава. Например Hulu е достъпен само за американската аудитория, а BBC iPlayer може да се използва само от жители на Обединеното кралство (прочетете най-доброто VPN ръководство за BBC iPlayer на BBC). 

Каквото и ограничение да срещнете, VPN ще ви помогне да го заобиколите. Netflix има допълнително препятствие, за да прескочите. Забраната на Netflix VPN направи още по-трудно влизането. За щастие, има някои VPN, които отговарят на задачата, както можете да прочетете в нашето най-добро VPN за Netflix парче.

Как избрахме най-добрия VPN за стрийминг

Не всички VPN са изградени еднакво и макар някои да се отличават с използваемостта и скоростта, това не ги прави непременно най-добрите за стрийминг. Някои VPN предлагат специализирани поточни сървъри, но всъщност не се представят добре, както можете да прочетете в нашия преглед за Avast VPN. Избраният VPN трябва да включва критериите по-долу.

скорост

Скоростта е важен фактор, когато става въпрос за поточно предаване. VPN трябва да има добри скорости, за да можете да гледате любимите си предавания или филми, без той да буферира всеки път, когато стигнете до добра част. Въпреки че не всички наши снимки са най-бързите VPN услуги, те все още са достатъчно добри за 4K стрийминг, ако имате прилична незащитена скорост.

Bandwidth

Друг решаващ фактор е допустимата честотна лента. Повечето VPN предлагат неограничена честотна лента, но има някои, които ви ограничават до месечна надбавка. Ако натиснете лимита, VPN ще спре да работи. Това е последното нещо, което искате да се случи по средата на филм, така че е по-добре да изберете такъв, който няма капачка.

Първи минали Geoblocks

Основен приоритет е да се гарантира, че VPN може да заобиколи поточните геоблокове на първо място. Ако не може, тогава единственото нещо, което ще гледате, е прекрасно съобщение за грешка. Всички избрани от нас услуги се доказаха по някакъв или друг начин, въпреки че всяка може да се различава, когато става дума за Netflix, Amazon Prime Video, Hulu и BBC iPlayer. Те също са добър избор за Kodi.

Лесно използване

Наличието на лесна за използване VPN ще направи вашето поточно преживяване много по-добро. В крайна сметка не искате да прескачате обръчи, само за да имате време за пуканки. В много случаи можете да щракнете върху прост бутон за свързване и това е всичко. И все пак, ако сте производител на калайджия, може да искате добро оформление на настройките.

Цена

Ако искате добра услуга с всички включени екстри, ще трябва да я заплатите. Някои от най-добрите безплатни VPN мрежи не са лоши, но не са най-добрите изпълнители, когато става дума за стрийминг. Цените обаче варират, така че ще трябва да се уверите, че се вписва в бюджета ви, заедно с всичките ви абонаменти за стрийминг..

1. ExpressVPN

ExpressVPN е най-добрият VPN на пазара по много причини и способността му за стрийминг е една от тях. Той има светкавични скорости, което е основен плюс за зареждане и възпроизвеждане на каквото и да трептете, което искате в пълен HD или дори 4K. Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да получите по-добра представа за какво е способен.

Няма нищо по-разочароващо от това да бъдете отрязани веднага, когато ще откриете „whodunit“ в Sherlock, така че ще се радвате да знаете, че ExpressVPN идва с неограничена честотна лента. 

expressvpn преглед-сървър-навигация

Той е и лидер, когато става въпрос за достъп до стрийминг платформи, тъй като може да получи почти всяка услуга, която хвърляте на него. Може да се наложи да подскачате около различни сървъри, за да влезете в Hulu и Amazon Prime Video, но той няма проблем с достъпа до BBC iPlayer и Netflix и може да влезе в почти всички Netflix на всяка страна. 

Лесен е за използване и един от най-добрите възможности, ако сте начинаещ. След като го инсталирате, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху огромния бутон „включен“ в средата на интерфейса и сте изключени. По подразбиране това ще ви свърже с „умно“ местоположение въз основа на текущата ви позиция, но можете да щракнете върху бутона „изберете местоположение“, за да изберете конкретна област.

Това каза, ExpressVPN е един от най-скъпите налични VPN, но си струва парите. Комбинацията от функции го прави без съмнение най-добрият VPN за гледане на филми. 

Месечната цена е най-скъпата опция и ще спестите пари, като се регистрирате за по-дълъг абонамент. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че нямате какво да губите.

2. NordVPN

Друг чудесен избор е NordVPN, който е сравним с първия ни избор, както можете да прочетете в нашия ExpressVPN срещу NordVPN отпадане. Въпреки това, тя пропуска на короната заради спадовете на скоростта на дълги разстояния. Когато се свързвате с по-близък сървър, скоростите му са бързи, но ако искате да гледате Netflix САЩ от Източна Европа, например, ще го намерите малко бавно. 

nordvpn преглед-сървър-навигация

Няма ограничения на честотната лента и NordVPN може да влезе във всички основни стрийминг платформи, въпреки че може да се наложи да играете с различни сървъри, за да постигнете най-добра производителност. Времето за превключване на VPN сървъра е бързо, което е чудесно, ако трябва да превключвате сървъри поради проблеми със скоростта или достъпа. Можете да прочетете повече за нашия опит с него в нашия преглед NordVPN.

Използва се много лесно и избирането на подходящ сървър е лесно. Ще намерите опции за много настройки, включително превключвател за убийство, което е важно, ако планирате да предавате пиратско съдържание в Kodi. Това е и най-добрият ви VPN за торент, в случай че предпочитате да извървите този маршрут.

Цената на NordVPN е удобна за портфейла. Месечната му сделка не е най-добрият избор, но по-дългите планове със сигурност намаляват разходите. Ако не се чувствате готови да поемете такъв дълъг срок, има 30-дневен прозорец за възстановяване, на който можете да се върнете.

3. CyberGhost

Следващ в списъка е CyberGhost, който е чудесен избор, дори и да не е толкова добър, колкото първите ни две снимки. Скоростите му са прилични, но като NordVPN, той страда от по-ниски скорости на дълги разстояния. 

CyberGhost-Streaming-Servers

Няма ограничаващо ограничение на честотната лента, което е добре. Плюс това, CyberGhost има специални сървъри за стрийминг, а при тестването ни за нашия преглед на CyberGhost установихме, че е в състояние да влезе в основните стрийминг платформи. 

Той има страхотен интерфейс, който е лесен за използване и можете да свържете до седем устройства едновременно, което е прилично число. Това е ограничението за инсталациите, но все пак заслужи споменаване в най-доброто ни VPN за сравнение на множество устройства.

Месечната ставка на CyberGhost е лоша, но ако изберете по-дълъг план, това е доста прилична сделка. Ако се регистрирате на мобилно устройство, можете да се възползвате от безплатната седемдневна пробна версия. Плюс това има 45-дневна гаранция за връщане на парите при стандартни абонаменти.

4. Частен достъп до Интернет

Частният достъп до Интернет има много функции, а бързата скорост е една от най-добрите. За да получите тези скорости обаче, ще трябва да се придържате към настройката за сигурност по подразбиране, което е по-малко благоприятното 128-битово криптиране. Ако увеличите това, скоростите му ще спаднат малко. Все пак би трябвало да е добре за стрийминг, дори и да се занимавате с неговите функции за сигурност. Освен това получавате неограничена честотна лента.

Pia-преглед-разширен изглед

PIA е в състояние да получи Netflix, макар и не последователно, както можете да прочетете в нашия преглед на частния достъп до Интернет. Много от сървърите на PIA са разположени в САЩ и няма проблем с достъпа до Hulu. Въпреки това няма голям късмет с Amazon Prime Video и BBC iPlayer, тъй като и двамата успяха да открият VPN.

Използва се лесно и можете да се свържете бързо. Менюто за настройки се отваря в отделен прозорец и, въпреки че няма толкова много опции за настройки, колкото при някои VPN мрежи, все още можете да се объркате. С PIA получавате и 10 едновременни връзки.

Цените на PIA са прости и се основават на един план. Няма добавки, които да увеличат цената; получавате всичко включено от първа стъпка. Можете да избирате от едномесечен, шестмесечен или едногодишен абонамент, но колкото по-дълъг е избраният от вас период, толкова по-добри ще получите отстъпката. Има и седемдневен срок за възстановяване.

5. VyprVPN

VyprVPN е друга страхотна услуга. Това обаче е малко смесена чанта, с голяма сигурност от една страна и по-слаба поддръжка на клиента от друга. Скоростите му могат да бъдат малко бавни, както можете да видите в нашето тестване за нашия преглед на VyprVPN. Това каза, че те са надеждни, независимо къде се свързвате. Няма ограничение за честотна лента.

VyprVPN-Client

Той може да влезе във всички основни услуги за стрийминг, но ще имате повече късмет да влезете в Netflix от IP адреси в САЩ и Великобритания. Въпреки това работи чудесно с BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video. 

VyprVPN е лесен за използване, независимо дали имате предишен опит с VPN или не. Той има много настройки за сигурност, с които може да се играе, и се предлага със собствения си протокол Chameleon за допълнителна защита. Ако предавате поточно в движение, ще се радвате да знаете, че мобилните му приложения са едни от най-добрите там, което го прави едно от най-добрите VPN за Android.

Има два плана за избор. Стандартният план се предлага с три едновременни връзки, докато версията Premium се предлага с пет връзки и използването на нейния протокол Chameleon. Можете да изберете или месечен, или годишен абонамент, но годишната цена излиза по-евтина в дългосрочен план. Въведена е и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

6. Ветропис

Windscribe е приличен VPN, който предлага щедър безплатен план. Въпреки това, въпреки че може да е толкова щедър, че седи на трона на най-добрата безплатна VPN услуга, няма да спечели трофей за най-добрия безплатен VPN за поточно предаване на филми. 

Това е така, защото когато използвахме безплатните му VPN сървъри по време на нашето тестване за нашия преглед на Windscribe, имаше проблеми с влизането в Netflix и Hulu. Той имаше достъп до BBC iPlayer на BBC и Amazon Prime Video, но за Netflix и Hulu ще трябва да използвате платените сървъри на Windflix от Windscribe. Те са създадени за стрийминг в САЩ, Великобритания, Канада и Япония.

windscribe-slider3

Към платения Pro план има и някои други предимства. Получавате неограничени връзки от всеки план, но Pro планът също идва с неограничена честотна лента. С безплатния план получавате 2 GB на месец – или 10 GB, ако въведете валиден имейл адрес – и за всяко място, което добавите, получавате допълнителни 10 GB данни.

Ако обаче искате само поточно предаване, можете да използвате опцията „изграждане на план“, за да получите сървър на Windflix и неограничени данни само за 2 долара на месец, което ви дава евтин начин да деблокирате Netflix.

Ако отидете за Pro план, ще бъде по-добре да изберете по-дълъг абонамент, тъй като ще спестите пари в дългосрочен план. Няма официална политика за възстановяване на суми, но ако поискате такава в рамките на три дни след покупката, Windscribe ще се задължи. Можете да използвате безплатния план, за да видите дали ви харесва първо, все пак.

7. TunnelBear

И накрая, ще споменем TunnelBear. В нашето тестване за преглед на TunnelBear, това ни подведе в поточната производителност, защото е блокирано от всички основни поточни услуги. Това каза, че е отлично, когато става дума за YouTube и Twitch, така че ако сте, да речем, искате да настигнете поток в училище, това е добър избор. 

Справя се доста добре с YouTube, зареждайки видеоклипове със скорост 720p и 60 кадъра в секунда. Отне известно време, за да се заредят видеоклипове с 1080p, но със сигурност е добър избор, ако се нуждаете от VPN за достъп до YouTube. 

Tunnelbear-Client

Нашите резултати с Twitch бяха още по-добри, като потоците се зареждаха с 1080p веднага. Не казваме, че определено е най-добрият VPN за поточно предаване на Twitch, но е добър избор, ако искате да получите достъп.

За всичко останало TunnelBear все още е честен избор. Скоростта му варира между различните сървъри, но вие получавате неограничена честотна лента. Той има лесен за използване интерфейс и избирането на сървър е лесно, тъй като получавате екран с карта с малко мече, показващ вашето текущо местоположение. 

Що се отнася до цената, то TunnelBear може да ви примами повече, особено ако го използвате само за YouTube и Twitch. Той има безплатен план, който не е чак толкова щедър като Windscribe, но все пак получавате 500MB данни на месец. Има начини да се увеличи и тази граница. Например, ако чуруликате за TunnelBear, ще получите допълнителен гигабайт данни.

Платеният му план предлага месечен или годишен абонамент, като годишният е най-добрият вариант за спестявания. Няма безплатна пробна версия, защото можете да използвате безплатната версия. Плюс това няма официален прозорец за възстановяване на средства, тъй като възстановяванията се предлагат за всеки отделен случай, така че ако искате такъв, ще трябва да се свържете с TunnelBear.

Почетно споменаване: IPVanish

Въпреки че IPVanish не е направил основния списък за най-добрата VPN за поточно видео или филми, все още смятаме, че заслужава споменаване. За разлика от TunnelBear, той е в състояние да влезе в няколко от основните стрийминг платформи, но това не е последователно и има и някои други недостатъци.

На повечето сървъри става бързо, но има няколко области, които връщат лоши скорости. Той идва с неограничена честотна лента. Както можете да прочетете в ревюто ни за IPVanish, ние бяхме посрещнати с грешката на прокси сървъра Netflix, когато се опитвахме да получим достъп до него. Нямахме късмет и с BBC iPlayer на BBC, но той успя да влезе в Hulu и Amazon Prime Video.

IPVanish-Quick-Connect

IPVanish е лесен за настройка и използване и ви позволява да свързвате до 10 устройства едновременно. Ако планирате торрент, имайте предвид, че въпреки че VPN е настроен за него, това не е най-частният VPN.

Неговата политика за поверителност е съмнителна, тъй като компанията преди това предаде потребителски дневници на американския департамент за вътрешна сигурност. Сега не сме сигурни в нейната поверителност, но е нещо, за което да помислим.

Цената му е средна за VPN услуга и въпреки че ще спестите пари с по-дълъг план, това е само малка отстъпка. Налице е седемдневна гаранция за връщане на парите, в случай че не е за вас.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сме ви отворили очите за това как по различен начин VPN могат да се представят, когато става дума за поточно предаване, особено когато те също трябва да пробият блокове. Много VPN са в състояние да пробият през стените на една или две стрийминг платформи, но има само няколко, които имат достъп до всички тях. 

Плюс това, след като получите достъп, ще ви е необходима прилична скорост, за да можете действително да зареждате и възпроизвеждате съдържанието. Най-добре е да отидете и с такъв с неограничена честотна лента, в противен случай може да се наложи да изчакате до следващия месец, за да гледате останалата част от шоуто си.

Като тези са основните точки, ExpressVPN е най-добрата VPN услуга за стрийминг. За начало той може да влезе във всички стрийминг услуги, включително Netflix в много страни. 

В допълнение към това, той има ултра бързи скорости и включва неограничена честотна лента. Това е и един от най-лесните VPN за използване. Цената е по-висока от другите VPN, но получавате блестяща услуга и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да се върнете обратно.

Как се захванахте с използването на VPN, за да предавате любимото си съдържание? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Имаме и други статии за VPN, които могат да ви помогнат. Докато сте тук, разгледайте и нашите стрийминг статии и развлекателната ни библиотека. Както винаги, благодаря за четенето.