Dropbox vs Tresorit në vitin 2023: Një thirrje e ngushtë

Tresorit është një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së cloud atje, ndërsa Dropbox është një nga më të njohurit falë lehtësisë së madhe të përdorimit. Ne në Cloudward.net dëshirojmë ta bëjmë më të lehtë për ju të zgjidhni midis shërbimeve konkurruese, kështu që ne do të shkojmë në gropën e Tresorit kundër Dropbox për të parë se cili është në krye.

Qëllimi kryesor i shërbimeve të ruajtjes së cloud është të ruajë skedarët tuaj në cloud. Megjithëse të gjitha shërbimet ju lejojnë ta bëni një gjë të tillë, ato ndryshojnë në atë se sa mirë e bëjnë atë dhe çfarë karakteristikash të tjera ofrojnë. Plus, disa shërbime, të tilla si Tresorit, mund të përqëndrohen më shumë në siguri, ndërsa të tjerët, të tilla si Dropbox, përqëndrohen në lehtësinë e përdorimit dhe veçoritë.

Ajo që do të jetë e përshtatshme për ju varet nga ajo që dëshironi të merrni nga shërbimi. Me këtë në mendje, ne do t’i krahasojmë ato me faktorët e përgjithshëm për shërbimet e ruajtjes së cloud. Nëse e keni krijuar mendjen tuaj, lexoni rishikimin tonë të veçantë të Dropbox-it ose rishikimin e Tresorit për të mësuar më shumë rreth shërbimit që dëshironi.

Nëse nuk jeni të kënaqur me asnjë, drejtojuni ruajtjes sonë më të mirë të cloud për ndihmë. Ju gjithashtu mund të lexoni krahasimin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud për të parë se çfarë shërbimesh ofrojnë me një shikim.

Gjatë pesë raundeve, ne do të shohim se si shërbimet krahasohen për t’ju ndihmuar të vendosni midis tyre. Ne do të emërojmë një fitues pas çdo raundi, dhe pas unazave, do t’ju japim një përmbledhje të rezultatit dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm.

1

siguri

Siguria e fortë në re është e rëndësishme sepse interneti ka pjesën e vet të rreziqeve. Individët me qëllim të keq, të tilla si hakerat, shpresojnë të vjedhin letrat kredenciale, të përgjojnë të dhënat tuaja me sulme njeri-në-mes, të mbajnë peng të dhënat tuaja duke përdorur ransomware ose të ekzekutojnë ndonjë dredhi tjetër të zgjuar kundër jush.

Shërbimet në re përdorin shumë metoda për t’ju siguruar kundër kërcënimeve të mundshme. Për shembull, vërtetimi me dy faktorë do të ndalojë hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Kjo tha, mos u mbështet vetëm në të. Thjesht bëni një fjalëkalim të fortë në radhë të parë.

Protokolli TLS / SSL mbron kundër sulmeve njerëzore në mes, ndërsa kriptimi scrambles të dhënat tuaja gjatë pushimit dhe gjatë tranzitit. Kriptimi privat, nga fundi në fund, ju ndihmon të mbani skedarët tuaj privatë, duke ju lënë vetëm t’i lexoni.

Kjo është një kategori kryesore për shërbimet cloud, për të thënë të paktën. Le të shohim se si bëjnë Tresorit dhe Dropbox.

Tresorit

Tresorit përqendrohet në siguri. Arma kryesore në arsenalin e saj është kriptimi privat, i quajtur edhe encryption zero i njohurive. Tresorit është një nga shërbimet e rralla që e ofrojnë atë, që e fiton atë një vend në listën më të mirë të shërbimeve për ruajtjen e cloud me njohuri zero.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-sigurisë

Vini re se për shkak se Tresorit përdor encryption me njohuri zero për të mbrojtur privatësinë tuaj, nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e harroni. Përdorni një menaxher të fjalëkalimit nga artikulli më i mirë i menaxherëve me fjalëkalim për t’u siguruar që nuk do të ndodhë.

Tresorit përdor protokollin TLS për të parandaluar sulmet që synojnë skedarët gjatë transferimit dhe kriptimin e AES 256-bit për të përplasur skedarët në pushim. Plus, nëse dikush arrin të shkatërrojë vërtetimin me dy faktorë të fjalëkalimit, do të parandalojë hyrjen në llogarinë tuaj.

Tresorit mban serverët e tij në qendra të sigurta të të dhënave Microsoft Azure në Irlandë dhe Hollandë. Ata përdorin mbikëqyrje, siguri 24/7 dhe skanim biometrik. Ata janë gjithashtu në përputhje me standardet e fundit ISO. Lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure për të mësuar më shumë.

Kur ngarkoni të dhëna në Tresorit, ato përsëriten në shumë servera në një qendër të dhënash, e cila është e ngjashme me një konfigurim RAID. Kjo zvogëlon rrezikun e humbjes së të dhënave dhe rrit disponueshmërinë e skedarëve tuaj.

Nëse ransomware korrupton skedarët tuaj, nuk keni nevojë të paguani për t’i rikthyer ato. Ju mund të përdorni versionimin e skedarëve për t’i tërhequr ato. Plani më i lirë është i kufizuar në 10 versione të mëparshme, por të tjerët paraqesin versionim të pakufizuar. Tresorit gjithashtu ju lejon të fshini të dhënat nga pajisja juaj nga distanca, gjë që ndihmon nëse dikush e vjedh atë.

Planet më të shtrenjta ju japin karakteristika të përparuara të sigurisë, siç janë përcaktimi i politikave të sigurisë, monitorimi i administratorit dhe revokimi i qasjes nga pajisjet.

Tresorit mbajti një sfidë të hapur hakerimi që i ftoi hakerat të përpiqeshin të depërtojnë në të, por askush nuk pati sukses në një periudhë që zgjati një vit e gjysmë. Nëse doni të mësoni më shumë për sigurinë e Tresorit, lexoni listën e saj të sigurisë.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-i sigurisë

Dropbox

Shtë e qartë se Dropbox nuk vendos të njëjtin theks mbi sigurinë. Në fakt, shërbimi ka një histori të kontrolluar me të. Kompania ishte në qendër të vëmendjes gjatë një shkelje në 2012 në të cilën u vodhën 68 milion fjalëkalime, dhe incidenti nuk u raportua deri në vite më vonë.

  Ruajtja më e mirë në cloud: Zgjedhja e Shërbimit të duhur në vitin 2023

Plus, Dropbox ishte i lidhur me projektin PRISM në 2013. Kjo tha, kompania mori masa për të rritur sigurinë pas kësaj.

Dropbox përdor AES 256-bit për të përplasur skedarët tuaj në pushim dhe protokollin TLS me AES 128-bit për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë transferimit. Kjo është një praktikë e mirë, por lejon që Dropbox të deshifrojë skedarët tuaj për të nxjerrë metadata për indeksimin kur ata zbarkojnë në serverat e tij dhe t’i rishkruajnë ato më pas.

Për më tepër, metadata juaj mbetet e thjeshtë në një server të veçantë. Shtë e qartë se Dropbox nuk ofron encryption private. Ky nuk është praktika më e mirë për të mbrojtur privatësinë tuaj, prandaj konsideroni të përdorni Boxcryptor, një shtesë shtesë për encryption. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Boxcryptor.

Dropbox përdor autentifikimin me dy faktorë, kështu që ju mund të siguroheni se askush nuk do të ketë akses në llogarinë tuaj pa pasur smartphone tuaj.

Ju mund të përdorni versionimin për të rivendosur versionet më të vjetra të skedarëve që janë deri në 120 ditë të vjetër për të luftuar efektin e ransomware. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju, lexoni ruajtjen më të mirë në cloud për artikullin e versionit për alternativa.

Faqja e sigurisë së llogarisë tuaj ju lejon të monitoroni pajisjet e lidhura, seancat aktive në internet dhe aplikacionet e palëve të treta me qasje në llogarinë tuaj. Nëse diçka duket e dyshimtë, mund të çaktivizoni qasjen në llogarinë tuaj.

Dropbox ka një faqe në HackerOne që shpërblen hakerat nëse ata mund të shkatërrojnë sigurinë e Dropbox. Deri më tani, Dropbox ka paguar gati 300,000 dollarë në përgjigje.

Informacioni në lidhje me sigurinë e qendrës së të dhënave Dropbox është i pakët, por kompania thotë se ato janë “forcuar për të rritur sigurinë dhe për të mbrojtur nga sulmet”.

Një mendim i rrumbullakët

Dropbox nuk ka siguri të qetë, por nuk siguron nivelin e lartë të asaj që bën Tresorit. Kjo falë kodifikimit privat të Tresorit, versionimit të pakufizuar dhe një sfide hacker që nuk kishte pretendime.

Raundi: Pika e sigurisë për Tresorit

Logo Tresorit
Logoja e Dropbox

2

Kostoja e ruajtjes

Sa më shumë të merrni çmimin, aq më mirë do të jetë kostoja e ruajtjes. Shtë gjithashtu mirë nëse një shërbim ka plane të shumta sepse kjo rrit shanset tuaja për të gjetur një përshtatje të mirë. Një plan apo gjykim falas është gjithashtu një plus, sepse ju mund ta përdorni atë për të provuar një shërbim përpara se të kryeni. Nëse buxheti është shqetësimi juaj kryesor, lexoni marrëveshjet tona më të mira në ruajtjen e cloud për një listë të shërbimeve miqësore me portofolin.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-çmimi

Tresorit

Siguria e Tresorit është e fortë, por nuk vjen e lirë. Ai nuk ofron një plan falas, por planet e paguara kanë një periudhë prove falas. Një më i lirë është Premium i cili është 10,42 dollarë në muaj për vetëm 200 GB hapësirë ​​për ruajtje. Ka karakteristika të zakonshme të ruajtjes së cloud, së bashku me aksesin në pesë pajisje, sinkronizimin, historinë e versionit 90-ditor dhe aftësinë për të rikthyer 10 versionet e mëparshme të skedarëve.

Solo është plani tjetër personal. Ajo siguron 2TB hapësirë ​​për 24 dollarë në muaj. Kjo është më shumë se dy herë çmimi që disa shërbime paguajnë për planet e tyre 2TB. Plani shton kontrollin e lejeve, ndarjen e skedarëve me lidhje të mbrojtura nga fjalëkalimi, integrimin e Microsoft Outlook dhe më shumë.

Tresorit ka edhe plane biznesi. Biznesi i Vogël është 20 dollarë për përdorues në muaj dhe ju jep 1 TB depozitë për secilin përdorues. Biznesi zbritet 50 përqind në kohën e këtij shkrimi, duke e bërë atë 12 $ për përdorues në muaj. Shton pajtueshmërinë HIPAA, fshij në distancë, markë me porosi, kontrolle dhe mbështetje të avancuar të skedarëve.

Ndërmarrja është 24 dollarë për përdorues në muaj dhe mbështet më shumë se 100 përdorues. Ai gjithashtu shton karakteristika, të tilla si flukset e personalizuara të postës elektronike, vendosja me porosi, API i administratorit, trajnimi i stafit dhe më shumë.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-çmimi

Dropbox

Plani më i lirë i Dropbox është Plus, që është 9,99 dollarë në muaj ose 99 dollarë në vit. Ai siguron ruajtje 1TB. Ai përfshin integrimin e Microsoft Office 365, historinë e versionit 30-ditor, mbështetjen e përparme të postës elektronike dhe karakteristikat standarde të ruajtjes së cloud.

Plani tjetër është Professional, i cili shton kontrolle të përbashkëta lidhjesh, mjete të përparuara bashkëpunimi, histori të versioneve të zgjeruara, të tilla si sinkronizimi i zgjuar dhe vitrina, dhe qasje në mbështetjen e bisedës. 16shtë 16.58 dollarë në muaj ose 198,96 dollarë në vit.

Ekzistojnë dy plane të ekipit: Standard dhe Advanced. Standardi siguron 3TB hapësirë ​​të përbashkët për 12,50 dollarë për përdorues në muaj ose 150 dollarë për përdorues në vit. Ka karakteristika të tilla si një mjet transferimi llogarie, dosje ekipi, qasje të pakufizuar API te partnerët e platformës së sigurisë, pajtueshmërinë HIPAA, kontrollet e administratorit dhe faturimin e centralizuar.

Avancuar nuk vendos kapakun për ruajtjen tuaj, por rrit çmimin në 25 dollarë për përdorues në muaj ose 240 dollarë për përdorues në vit. Ajo e ëmbëlson marrëveshjen me miratimet e pajisjes, historinë e shikuesit dhe veçoritë e avancuara të ekipit, të tilla si hyrja e vetme, rolet e niveleve të administratorit, auditi i log dhe mbështetja e telefonit gjatë orarit të punës.

  Rezervimi i CloudBerry vs Acronis Imazhi i Vërtetë: Fleksibiliteti vs Shpejtësia

Plani falas ofron një ruajtje të vogël prej 2 GB, e cila nuk e bën atë të përshtatshme për copën më të mirë të ruajtjes së cloud. Megjithatë, është e mjaftueshme për të parë nëse Dropbox funksionon për ju.

Dy mendime të rrumbullakëta

Asnjë shërbim nuk ka plane veçanërisht konkurruese. Sidoqoftë, Dropbox është më i lirë, ndërsa Tresorit ju jep më shumë zhurmë për kokën tuaj, duke na bërë të mendojmë se një kravatë është në rregull. Nëse jeni më të interesuar në planet e ekipit të Dropbox lexoni rishikimin tonë të biznesit të Dropbox për të mësuar detajet rreth tyre.

Raundi: Kostoja e Magazinimit Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Tresorit
Logoja e Dropbox

3

Eksperienca e perdoruesit

Shtë e shkëlqyeshme nëse një shërbim ka shumë karakteristika të forta, por kjo nuk do ta bëjë atë ndonjë të mirë nëse nuk përfshihen në një përvojë të këndshme të përdoruesit. Përdoruesit kanë tendencë të mos largohen nga shërbimet që nuk janë.

Tresorit

Tresorit është ndër shërbimet më të larta nga rishikimet tona të ruajtjes së cloud, por përvoja e tij e përdoruesit është më komplekse sesa shërbimi mesatar, sepse duhet të krijoni një tresor individual – “kasafortë” në gjermanisht – për të sinkronizuar skedarët.

Klienti i desktopit punon në Windows, macOS dhe Linux. Mbështetja për Linux është e rrallë në mesin e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Nëse Tresorit nuk punon për ju, lexoni mbledhjen tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për Linux për opsione të tjera.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-desktop

Përveç sinkronizimit kompleks, klienti i desktopit është i qartë dhe i lehtë për t’u përdorur. Shija është subjektive, por ne mendojmë se klienti i desktopit i Tresorit është një nga më tërheqësit në treg.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-web

Nëse nuk jeni larg nga pajisja juaj, mund të përdorni aplikacionin e internetit Tresorit për të hyrë në ruajtjen e cloud. Dizajni i tij minimal e bën gjetjen më të lehtë të dosjeve dhe lidhjeve të navigimit. Thënë kështu, sinkronizimi kompleks e komplikon çështjen sepse nuk mund të tërhiqni dhe lëshoni përmbajtjen në dosjen rrënjësore të klientit në internet. Shtë logjike sepse nuk është një tresor, por qasja është e pazakontë.

Tresorit gjithashtu ka aplikacione smartphone për Android dhe iOS. Ju mund t’i përdorni ato për të ngarkuar foto dhe video nga telefoni juaj. Plus, mund të hyni në ruajtjen e cloud tuaj, të krijoni lidhje me përmbajtjen tuaj dhe të punoni jashtë linje. Nëse doni të siguroheni që vetëm ju mund të hyni në aplikacion, mund të vendosni një bllokim të kodkalimit.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-desktop

Dropbox

Dropbox ka qenë në pararojë të përvojës së përdoruesit që kur filloi në 2007, dhe kjo është e vërtetë sot. Në fakt, është vendi ku u shpik modeli i zakonshëm i sinkronizimit.

Modeli i zakonshëm i sinkronizimit përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Thingdo gjë që vendosni në dosjen e sinkronizimit do të sinkronizohet me cloud. Thatshtë kaq e thjeshtë Për ta bërë këtë, sidoqoftë, duhet të instaloni klientin e desktopit i cili punon në Windows, macOS dhe Linux.

Klienti i desktopit i Dropbox sillet rreth ikonës së sistemit të trayit. Për shkak të kësaj, është e hollë dhe nuk keni nevojë të kaloni shumë hapa për të gjetur atë që dëshironi. Operacionet më të zakonshme janë në këndin e sipërm të djathtë, ndërsa paneli kryesor tregon njoftimet ose skedarët e fundit. Ju gjithashtu mund të kërkoni përmes tyre cili është i përshtatshëm.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-web-klient

Ju mund të përdorni të njëjtat karakteristika nga klienti në internet. Shtë e qartë dhe intuitive, dhe gjithçka që duhet të bëni është të tërhiqni dhe të hidhni një skedar kudo për të filluar një ngarkim. Kalimi midis faqeve dhe veçorive është gjithashtu i shpejtë.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-mobile

Aplikacionet celularë janë gjithashtu të lehta për t’u përdorur. Ata ju lejojnë të skanoni dokumente, t’i bëni skedarët në dispozicion jashtë linje, të përdorni Dropbox Paper dhe automatikisht të kopjoni fotot dhe videot tuaja. Plus, ju mund të ndani skedarët tuaj. Nëse nuk jeni të njohur me Dropbox Paper, mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të letrës së Dropbox.

Rreth tre mendime

Tresorit ka një përvojë solide të përdoruesit, por është më komplekse sesa falja e Dropbox falë nevojës për të krijuar tresorë. Dropbox është gjithashtu më intuitiv dhe më i lehtë për t’u përdorur.

Raundi: Pika e Përvojës së Përdoruesit për Dropbox

Logo Tresorit
Logoja e Dropbox

4

Sharing

Ndarja është një pjesë e madhe e përvojës së ruajtjes së cloud, kështu që duhet të jetë e lehtë, e shpejtë dhe e aftë të shkojë direkt në rrjetet e mëdha sociale, individë dhe grupe. Për të përfunduar përvojën, duhet të jeni në gjendje të mbroni aksionet tuaja duke përdorur kontrollet e përmbajtjes, të tilla si mbrojtja e fjalëkalimit, datat e skadimit dhe lejet.

Tresorit

Tresorit ka kontrolle të forta të përmbajtjes dhe aftësi të shkëmbimit, gjë që e ndihmon atë të bëjë listën tonë të shërbimeve më të mira për ruajtjen e cloud. Të njëjtat karakteristika janë të disponueshme nëse përdorni uebin ose aplikacionin e desktopit.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-Share

Nëse doni të ndani një dosje, duhet të krijoni një lidhje ose të ftoni përdoruesit përmes emailit. Nëse shkoni në rrugën e postës elektronike, marrësit duhet të regjistrohen për një llogari Tresorit. Skedarët nuk e kanë atë kërkesë, por ato mund të ndahen vetëm me një lidhje.

Ju mund të mbroni lidhjet duke përdorur një datë skadimi, fjalëkalimi ose kufiri të qasjes. Dosjet mund të kenë tre nivele të lejeve. Ata ju lejojnë të lexoni, lexoni dhe modifikoni ose modifikoni.

  MEGA vs Tresorit: Kush shkel kush në vitin 2023?

Për t’ju ndihmuar të mbani shënimet e lidhjeve që keni krijuar, Tresorit ofron një pamje të “lidhjeve”. Një pamje tjetër, “kontaktet” ju lejon të njihni me cilët persona me të cilët kanë ndarë dosje.

Tresorit i mungojnë disa gjëra, megjithëse. Ju nuk mund të krijoni lidhje të ngarkoni ose t’i ndani në rrjetet sociale.

Dropbox

Dropbox ju lejon të ndani përmbajtjen e ruajtur në të duke përdorur klientin tuaj desktop, aplikacionin smartphone ose klientin e shfletuesit.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-Share

Mund të ndani lidhje me përdorimin e klientit në internet duke kopjuar dhe ngjitur ato ose duke i dërguar ato përmes postës elektronike, por nuk mund t’i ndani direkt në rrjetet sociale. Dropbox ju lejon të mbroni lidhjet duke përdorur një fjalëkalim ose datën e skadimit, paaftësuar shkarkimet ose duke zgjedhur individë të veçantë që mund t’i qasen. Nëse doni të ndaloni ndarjen, duhet të fshini lidhjen

Pajtimtarët e planit më të lirë, Plus, nuk i marrin ato tipare. Nëse doni t’i përdorni ato, duhet të regjistroheni në planin profesional, që është dyfishi i kostos.

Mund të ndani dosje dhe të vendosni lejen e tyre për “modifikim” ose “shikim”. Ka një faqe që tregon atë që ke ndarë me të tjerët. Nëse doni të ftoni të tjerët të ndajnë me ju, mund të përdorni veçorinë “kërkesë skedari”.

Raundi i Katër Mendimeve

Të dy shërbimet kanë veçori të afta për shkëmbim. Tresorit ka siguri më të mirë për aksionet dhe Dropbox ju lejon të krijoni kërkesa për skedarë. Dallimi në siguri nuk është i madh por rezervat e Dropbox ndajnë veçori për planet më të shtrenjta ndërsa Tresorit i ka ato më të lirë, kështu që Tresorit fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Ndarjes për Tresorit

Logo Tresorit
Logoja e Dropbox

5

Features

Kjo kategori merret me karakteristika që tejkalojnë ato që ofrohen nga shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Disa shembuj janë aplikacionet e produktivitetit, rishikimi i mediave, versionimi i përparuar, analizimi i fotografive dhe integrimi me aplikacionet e palëve të treta.

Tresorit

Tresorit nuk integrohen me aplikacione të palëve të treta, të tilla si Microsoft Office Online ose Trello, sepse njohuritë zero e parandalojnë atë. Zero-njohja gjithashtu parandalon të luash muzikë ose video. Nëse keni nevojë për shërbime që kanë karakteristika të tilla, lexoni artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud për artikullin e bashkëpunimit.

Sync Selektiv i Tresorit

Tresorit ka një karakteristikë të rrjetit të quajtur Tresorit Drive. Tresorit Drive ju lejon të ruani skedarë vetëm në re dhe të vazhdoni t’i përdorni ato nga desktopi juaj. Kjo është një mënyrë e mirë për të kursyer hapësirë ​​në hard drive tuaj.

Shërbimi gjithashtu siguron një shtesë për Microsoft Outlook, e cila ju jep një mënyrë për të ndarë skedarë që janë më të sigurt se bashkëngjitjet e zakonshme të postës elektronike. Përdoruesit e Linux do të jenë të kënaqur të dëgjojnë që Tresorit ofron një ndërfaqe të thjeshtë të linjës së komandës që funksionon në stacionet e punës ose serverët Linux. Kjo ju lejon të automatizoni detyra të tilla si sinkronizimi dhe raportimi gjithashtu.

Tresorit gjithashtu ka aftësi të forta për versionim, duke e fituar atë një vend në ruajtjen më të mirë të cloud për listën e versioneve.

Dropbox

Dropbox integrohet me Office Online, i cili ju lejon të krijoni skedarë Word, PowerPoint ose Excel në dosjet tuaja të Dropbox. Ju gjithashtu mund të modifikoni dokumentet pasi t’i ngarkoni gjithashtu.

tresorit-vs-Dropbox-Dropbox-paper

Dropbox gjithashtu ka një aplikacion marrje shënimi të quajtur Paper. Kjo ju lejon të bëni shënime, të futni skedarë mediatikë dhe të bashkëpunoni me të tjerët. Nuk mund të bëjë shumë më tepër. Për një alternativë më të mirë, lexoni artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve.

Dropbox ka një tjetër aplikacion të quajtur Showcase që ju lejon të ndani skedarë në një faqe tërheqëse.

Ju mund të bëni një kërkim me tekst të plotë për të skanuar përmbajtjen e skedarëve tuaj. Kjo përfshin dokumente të skanuara me aplikacionin celular. Kur skanoni një dokument, mund ta shkulni dhe ta ngarkoni si skedar .pdf ose .jpeg në cloud.

Versioni ju lejon të rivendosni skedarët e fshirë ose versionet më të vjetra nga 30 ditët e fundit. Ju gjithashtu mund të luani skedarët tuaj të mediave dhe fotot e shikimit paraprak. Kjo do të thoshte, nuk bëri që të ruhej për ruajtjen më të mirë të cloud tonë për listën e muzikës.

Një nga karakteristikat më të dobishme është sinkronizimi i zgjuar, i cili ju lejon të përdorni skedarët dhe dosjet në llogarinë tuaj Dropbox nga kompjuteri juaj pa i sinkronizuar ato më parë. Kjo kursen hapësirë ​​të hard drive-it. Ajo funksionon si tipari i makinës së Tresorit.

Rreth pesë mendime

Megjithëse Tresorit ka një arsye të mirë për mungesën e tyre, Dropbox ka më shumë aplikacione dhe integrime, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Karakteristikat Pika për Dropbox

Logo Tresorit
Logoja e Dropbox

6

Mendimet përfundimtare

Dropbox dhe Tresorit janë ndër shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud. Kemi dy raunde në favor të secilit, me një kravatë. Ne e vlerësuam Tresorit më të lartë në renditjen tonë të përgjithshme, megjithatë, kështu që do t’i japim ndeshjes me pretendentin zviceran.

Fituesi: Tresorit 

Tresorit kërkon që ju të paguani shuma të mëdha për sigurinë më të lartë dhe disa përdorues mund të mendojnë se kjo është shumë. Nga ana tjetër, Dropbox do të sigurojë produktivitet të mirë, integrime të palëve të treta dhe veçori të këndshme të ndarjes. Planet e saj gjithashtu ju japin më shumë depo.

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? Cilin shërbim preferoni? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me