Ruajtja më e mirë në re për ndarjen e vitit 2023: Zgjidhjet më të mira për ndarjen e skedarëve në cloud

Njerëzit ndajnë skedarë në internet çdo ditë, nga memet dhe videot deri te dokumentet e ndjeshme. Ndërsa shumë përmbajtje ndahen në mediat sociale, shërbimet e ruajtjes së cloud ofrojnë një vend më të sigurt për të ruajtur dhe shkëmbyer skedarët tuaj. Për shkak se ka shumë mundësi, ne kemi bashkuar një udhëzues për ruajtjen më të mirë të cloud për shpërndarje.

Mënyra më e mirë për të shkëmbyer dhe ruajtur skedarë është përmes Sync.com, i cili është zgjidhja kryesore në udhëzuesin tonë për ruajtjen më të mirë të cloud për skedarë të mëdhenj dhe përgjithësisht vlerësohet si zgjidhja kryesore për ruajtjen e të gjithë cloud këtu në Cloudwards.net. 

Vazhdoni të lexoni për më shumë rreth ruajtjes më të mirë të cloud për ndarjen, por së pari, ne duam të prekim disa nga veçoritë që dallohen me secilën prej opsioneve tona.

Ruajtja më e mirë në re për ndarje

  1. Sync.com – Karakteristika të shkëlqyera për ndarje, të sigurta, të thjeshta për t’u përdorur
  2. pCloud – plane të thjeshta, të sigurta dhe të ruajtjes së jetës
  3. Google Drive – Integrimi i Google Docs, bashkëpunimi, ruajtje e përballueshme
  4. Dropbox – Integrimi i zyrës, opsionet e fuqishme të ndarjes, opsioni i pakufizuar i ruajtjes
  5. Tresorit – Siguria më e lartë, ndarje e lehtë

1. Sync.com

Sync.com.com është një ofrues i ruajtjes në internet që është i njohur për sigurinë, opsionet e ruajtjes dhe ndërfaqen përgjithësisht të këndshme të përdoruesit. Përveç veçorive të tjera, Sync.com ofron disa mundësi për ndarjen. Kur shkëmbeni lidhje me Sync.com, mund të vendosni fjalëkalime dhe limitet e shkarkimit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të njoftoheni me email kur ka aktivitete në lidhjet tuaja të përbashkëta.

syncshare

Plani falas i Sync.com fillon me 5 GB, dhe ju mund të merrni 1 GB ruajtje shtesë në krye të kësaj duke përfunduar mësimin e Sync.com. Plani falas do t’ju japë një shije të mirë nëse ju pëlqen apo jo Sync.com. 

Nëse e shihni veten duke e ruajtur hapësirën tuaj të lirë, Sync.com ofron tre plane Pro Solo, të cilat fillojnë me planin Themelor, duke ofruar 2TB për 8 dollarë në muaj, kur faturohen çdo vit. Sync.com ka gjithashtu planet Pro Solo Standard dhe Plus, të cilat ofrojnë përkatësisht mundësi të ruajtjes 3TB dhe 4TB.

Nëse keni shumë përdorues, Sync.com gjithashtu ofron tre plane të Ekipeve të Pro Pro. Ato fillojnë me 1TB për 5 dollarë në muaj për çdo përdorues me planin standard dhe shkojnë në 10TB për 15 dollarë në muaj për çdo përdorues me planin e Avancuar. Të gjitha planet janë faturuar çdo vit, kështu që norma e krahasueshme mujore është konkurruese, dhe opsionet e ruajtjes duhet të akomodojnë lehtësisht shumicën e përdoruesve.

Sync.com ka siguri të shkëlqyeshme, duke mbështetur kriptimin e njohurive zero dhe vërtetimin e dy faktorëve për t’ju mbrojtur nga sulmet e jashtme dhe të brendshme. Sync.com përdor gjithashtu kriptimin e AES 256-bit dhe siguron skedarët tuaj si në pushim ashtu edhe në tranzit. Më në fund, Sync.com ndodhet në Kanada, e cila është një nga vendet më të mira për privatësinë e të dhënave.

Gjëra të tjera që na pëlqyen rreth Sync.com

Sync.com është një shërbim që funksionon mirë si në desktop ashtu edhe në aplikacionin e tij celular. Ndërfaqja e tij e përdoruesit është gati aq e drejtpërdrejtë sa bëhet, dhe ka një skedar të përshtatshëm për skedarët dhe dosjet që keni ndarë. Sync.com ju jep disa mënyra për të menaxhuar lidhjet tuaja, megjithëse fjalëkalimet e lidhjeve janë në dispozicion vetëm me llogarinë falas.

Dobësia e vetme e Sync.com është se nuk është e mirë për bashkëpunim. Për shkak të përqendrimit të saj në siguri, Sync.com ka sakrifikuar integrimin e palëve të treta, do të thotë se nuk është i pajtueshëm me Office ose Google Docs. Për të lexuar më shumë rreth sigurisë, planeve dhe veçorive të Sync.com, shikoni në rishikimin tonë të plotë të Sync.com.com.

  pCloud vs MEGA: Ruajtje e Sigurt për Të Gjithë në vitin 2023

2. pCloud

pCloud është një ofrues i ruajtjes së cloud që është i njohur mirë për sigurinë dhe lehtësinë e përdorimit. Ajo ka një ndërfaqe që vjen me një kurbë të butë mësimi, madje ofron plane të jetës, në mënyrë që të mund të paguani një herë dhe të zotëroni ruajtjen tuaj përgjithmonë. Nëse jeni i ri në pCloud, mund të provoni planin e tij falas.

Plani falas i pCloud ju fillon me 2 GB ruajtje, që nuk është shumë. Për fat të mirë, pCloud do të rrisë atë deri në 10 GB falas nëse plotësoni detyra të ndryshme, të tilla si shkarkimi i aplikacionit pCloud dhe sinkronizimi i klientit.

Përveç planit falas, pCloud ka dy plane premium për përdoruesit individual. Magazinimi me pCloud fillon nga 500 GB dhe shkon në 2TB. Të dy planet mund të paguhen për mujore, vjetore ose një herë për jetën.

Plani 500 GB Premium kushton ose 4,99 dollarë në muaj, 47,88 dollarë në vit, ose një pagesë një herë 175 dollarë për ruajtjen e jetës. Plani 2TB Premium Plus kushton 9,99 dollarë në muaj, 95,88 dollarë në vit ose 350 dollarë për jetë.

Shkëmbimi i skedarëve me pCloud është një proces i thjeshtë. Duke klikuar në cilësimet e një skedari ose dosjeje do t’ju tregojë mundësinë për ta shpërndarë atë. Me dosje, ju mund të ftoni përdoruesit e pCloud në dosje ose të ndajnë një lidhje të ngarkimit ose shkarkimit. Me skedarë, duke klikuar “share” do të hapni opsionet tuaja të ndarjes, ku mund të vendosni fjalëkalime, të shkurtoni lidhjet dhe të vendosni datat e skadencës.

pcloudshare

Kur bëhet fjalë për veçoritë e sigurisë, pCloud nuk është aspak i humbur. Ai përdor protokollin e kriptimit të AES 256-bit për të mbrojtur skedarët tuaj, dhe ai përdor si-në pushim, ashtu edhe gjatë transkriptimit. 

Autentifikimi me dy faktorë, ose 2FA, do t’ju mbrojë nga dikush që përpiqet të hyjë në llogarinë tuaj me fjalëkalimin tuaj. pCloud gjithashtu ofron encryption me njohuri zero për t’ju mbrojtur nga sulmet e mundshme të brendshme.

Fatkeqësisht jo të gjitha sigurimet e pCloud vijnë me llogarinë tuaj. Shumë nga karakteristikat e sigurisë që ofron pCloud janë pjesë e shtesës së tij Crypto, duke përfshirë edhe encryption me njohuri zero. Shtesa Crypto fillon me një pCloud shtesë, dhe ia vlen të merrni nëse ju pëlqen pCloud dhe vlerësoni sigurinë shtesë.

Gjërat e tjera që na pëlqyen rreth pCloud

Ndarja me pCloud është e lehtë dhe nuk kërkon as llogari. pCloud ofron një shërbim të quajtur pCloud Transfer i cili ju lejon të thjesht shkruani adresën tuaj të emailit, si dhe marrësin, dhe pastaj zgjidhni atë që dëshironi të dërgoni. Ju mund të dërgoni skedarë deri në 5 GB në këtë mënyrë, duke e bërë pCloud një nga hapësirat më të mira për ruajtjen e cloud për opsionet e ndarjes së skedarëve.

Përveç transferimit të pCloud, pCloud ofron një përzgjedhje të shkëlqyeshme të veçorive të mediave dhe siguri të fortë, duke e bërë atë një shërbim të mirë në përgjithësi. Plani i jetës gjithashtu do të thotë që ju nuk do të duhet të bëni pagesa mujore ose vjetore, duke kursyer para në afat të gjatë dhe duke eleminuar një faturë shtesë. Për më shumë rreth sigurisë dhe karakteristikave shtesë të pCloud, shikoni rishikimin tonë të plotë të pCloud.

3. Google Drive

Google Drive është një nga shërbimet më të mira të ruajtjes në internet për ndarjen dhe bashkëpunimin. Përdoret nga shkollat, vendet e punës dhe individët në të gjithë globin për të bashkëpunuar në dokumente nga distanca, për të shkëmbyer përmbajtje me miqtë dhe familjen, dhe më shumë. 

Llogaria juaj e Google gjithashtu është e lidhur me Google Photos, duke e bërë atë një nga opsionet më të mira të ruajtjes në internet për ndarjen e fotove të familjes.

Google ju fillon me 15 GB memorie falas, gjë që është e mjaftueshme për të ruajtur shumicën e dokumenteve dhe skedarëve të vegjël. Nëse doni të ruani më shumë, Google e bën atë të thjeshtë me tre plane shtesë. Google ofron respektivisht 100 GB, 200GB dhe 2TB për 1.99 $, 2.99 $ dhe 9.99 $ në muaj.

  Rezervimi i CloudBerry vs Acronis Imazhi i Vërtetë: Fleksibiliteti vs Shpejtësia

Ndarja me Google Drive është aq e lehtë sa të klikosh me të djathtën e një skedari dhe të zgjedhësh “share”. Ju mund të ndryshoni lejet e përdoruesit dhe me kë ndani, por nuk ka shumë mundësi të zakonshme, siç është shtimi i një fjalëkalimi ose caktimi i një date skadimi për lidhjet tuaja. Edhe pse kontrolli mbi atë që një përdorues mund të bëjë me skedarët tuaj të përbashkët është i shkëlqyeshëm, do të ishte mirë të shikoni më shumë opsione.

driveshare

Për sigurinë, Google përdor kriptimin AES 128-bit dhe siguron skedarët tuaj si në pushim ashtu edhe në tranzit. Google gjithashtu ofron 2FA për t’ju mbrojtur nga dikush që mund të ketë fjalëkalimin tuaj. Fatkeqësisht, Google i mungon kriptimi i njohurive zero, megjithëse mund të rregullohet lehtësisht me Boxcryptor.

Gjëra të tjera që na pëlqyen rreth Google Drive

Edhe pse Google Drive është një ofrues i shkëlqyeshëm i ruajtjes së cloud në përgjithësi, integrimi me Google Docs krijon më shumë mënyra për të shkëmbyer dhe bashkëpunuar. Fatkeqësisht, mungesa e tij e ndarjes së veçorive dhe më pak karakteristika të sigurisë sesa konkurrenca e vendosin atë më të ulët në këtë listë. 

Akoma, Boxcryptor mund të bëjë shumë në departamentin e sigurisë dhe Google Drive ia vlen të hedhim një vështrim. Ju mund të lexoni më shumë rreth Google Drive, sigurinë e Google dhe më shumë në rishikimin tonë të plotë të Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox është një nga shërbimet më të njohura të ruajtjes së cloud, pranë Google Drive. Ajo ofron një ndërfaqe të thjeshtë të përdoruesit, integrimin e zyrës dhe veçori të fuqishme të ndarjes. Edhe pse i mungon departamentit të sigurisë, në krahasim me një shërbim si pCloud, ai ende ofron siguri të mirë dhe disa nga veçoritë më të mira të shpërndarjes përreth.

Plani falas i Dropbox, Basic, ofron 2 GB për të filluar, gjë që nuk është shumë, megjithëse planet e tij premium janë me çmim të mirë nëse nuk keni hapësirë ​​për ruajtje. Planet premium të Dropbox për individët përfshijnë një plan 2TB dhe një plan 3TB për 11,99 $ dhe 19,99 $ në muaj, përkatësisht. 

Për ata prej jush me familje ose biznese, ekzistojnë gjithashtu tre plane biznesi Dropbox, duke përfshirë planin e Avancuar, i cili siguron ruajtje të pakufizuar për 25 dollarë për përdorues në muaj, me një minimum prej tre përdoruesve.

Ndarja me Dropbox është e lehtë. Klikimi i opsionit të ndarjes në çdo skedar do të hapni cilësimet e ndarjes, ku mund të ndani vetë skedarin ose një lidhje për të. Kur shkëmbeni një lidhje, mund të krijoni fjalëkalime, të vendosni datat e skadimit, të ndryshoni lejet, të çaktivizoni shkarkimet, të zgjidhni lehtësisht nëse lidhja juaj do t’i lejojë përdoruesit të modifikojnë ose shikojnë dhe shumë më tepër.

dropboxshare

Siguria me Dropbox është adekuat. Mbron skedarët tuaj si në pushim, ashtu edhe në tranzit. Ai gjithashtu përdor kriptimin AES 256-bit dhe përdor vërtetësinë dy-faktorë. Dropbox nuk ofron kriptim të njohurive me njohuri zero, megjithëse Boxcryptor është kompatibil me Dropbox dhe mund ta rregullojë atë për ju.

Gjërat e tjera që na pëlqyen rreth Dropbox

Dropbox është një shërbim i shkëlqyeshëm për ndarjen. Ajo jo vetëm që ofron mënyra të shumta për të shkëmbyer dhe një përzgjedhje të madhe të opsioneve të lidhjes, por i bën ato lehtësisht të arritshme. Së bashku me ndarjen, Dropbox gjithashtu ofron plane konkurruese të ruajtjes, si dhe një plan të pakufizuar për ato familje, grupe miqsh dhe biznese me përdorues të shumtë.

Përveç planeve dhe veçorive të ndarjes, ne na pëlqen që Dropbox është në përputhje me Google Docs dhe dokumentet e Microsoft Office. Kjo e bën ndarjen e dokumenteve në një mjedis biznesi më produktiv duke ju lejuar të keni qasje në dokumente brenda Dropbox. Mësoni më shumë rreth Dropbox në shqyrtimin tonë të plotë të Dropbox.

5. Tresorit

Edhe pse nuk ka shumë karakteristika shtesë dhe vjen me një kurbë mësimi, Tresorit bën një punë të shkëlqyeshme për të siguruar skedarët dhe dosjet tuaja. Shtë gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme për ata që duan të ndajnë skedarët me të tjerët. Fatkeqësisht, kostot e larta të Tresorit e mbajtën atë të renditej më lart, megjithëse është ende një opsion i mirë që ia vlen të merret në konsideratë.

  Si të konvertohet OST në PST mënyra e thjeshtë në vitin 2023

Plani bazë i Tresorit Basic ju fillon me 3 GB hapësirë ​​rezervë falas për t’ju dhuruar një shërbim. Megjithëse nuk është pothuajse aq hapësirë ​​e ruajtjes sesa shërbimet e tjera të kësaj liste ofrojnë, është e mjaftueshme që ju të ruani disa skedarë. 

Nëse vendosni të doni të ruani disa më shumë përmbajtje me Tresorit, ekzistojnë dy plane individuale shtesë. Plani Premium 200 GB fillon me 12,50 dollarë kur paguhet çdo muaj dhe plani Solo 2TB fillon me 30 dollarë.

Ndarja me Tresorit është shumë e lehtë dhe mund të bëhet tërësisht nga skedari i lidhjeve nëse ngarkoni një skedar të ri, ose nga menyja e një skedari ose dosje individuale të ruajtur tashmë në Tresorit. Kur shpërndani një skedar, Tresorit përfshin disa karakteristika të dobishme, siç janë fjalëkalimet e lidhjeve, datat e skadimit në lidhje dhe limitet e shkarkimit.

tresoritshare

Së bashku me veçoritë standarde të ndarjes, Tresorit ju lejon gjithashtu të shikoni shkrimet e hollësishme – përfshirë adresën IP dhe vendndodhjen e përafërt – të përdoruesve që kanë hyrë në lidhjet tuaja të përbashkëta. Tresorit ju lejon gjithashtu të shikoni adresat e emailit të secilit që përpiqet të hyjë në lidhjet tuaja.

Tresorit siguron skedarët tuaj me 256-bit encryption AES, brenda dhe transkriptimi në pushim, plus encryption me njohuri zero, dhe gjithashtu ofron 2FA. Për shkak se kriptimi me njohuri zero parandalon Tresorit të hyjë në fjalëkalimin tuaj, ne ju rekomandojmë të kontrolloni udhëzuesin tonë për menaxherët më të mirë falas me fjalëkalim.

Gjëra të tjera që na pëlqyen për Tresorit

Tresorit është një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes online atje. Edhe pse ka një kurbë të vogël të të mësuarit, ndarja e skedarëve është jashtëzakonisht e lehtë, dhe opsionet e ruajtjes janë të krahasueshme me pretendentët e tjerë. Arsyeja e vetme që ne nuk mund ta renditim Tresorit më të lartë është çmimi i pjerrët dhe sasia e vogël e hapësirës për ruajtje falas.

Për krahasim, Google Drive ofron 2TB depozitë për 9,99 dollarë në muaj, ndërsa Tresorit ofron të njëjtin ruajtje për tre herë më shumë se kostoja, në 30 dollarë. 

Prapëseprapë, nëse siguria është para mendjes tuaj kur kërkoni shërbimin më të mirë të ruajtjes në internet për shpërndarje, nuk do të zhgënjeheni me Tresorit. Për më shumë rreth Tresorit, plus planet dhe tiparet e tij, shikoni rishikimin tonë të plotë të Tresorit.

Mendimet përfundimtare

Kur vendosëm për ruajtjen më të mirë të cloud për shpërndarje, ne shikuam kryesisht karakteristikat dhe sigurinë e përfshirë posaçërisht me ndarjen e përmbajtjes tuaj. Edhe pse mund të ndani pothuajse gjithçka nga çdo ofrues i ruajtjes në internet, disa kanë mundësi më të forta dhe siguri. Për shembull, aftësia për të shtuar një fjalëkalim ose për të caktuar një afat skadimi për lidhjet tuaja luhet në mënyrë të favorshme.

Ne gjithashtu kemi dashur të sigurohemi që shërbimi i ruajtjes në internet ofron një përvojë të mirë. Nëse do të ruani dokumentet, fotot dhe videot tuaja në cloud, dëshironi një shërbim të lehtë për t’u lundruar, dhe se ai ka veçori dhe siguri që ju sjellin dobi.

Më në fund, ne shikuam koston dhe gamën e opsioneve të ruajtjes që lidhen me secilin shërbim. Ne mendojmë se një shërbim i shkëlqyeshëm i ruajtjes së cloud është ai që ofron mundësi të ruajtjes për çdo buxhet. Ne kemi dhënë pikë bonus për shërbimet që kishin një plan falas, ose të paktën një provë falas, në mënyrë që të mund të ndjeheni për shërbimin para se të angazhoheni për të.

Të gjitha shërbimet e ruajtjes në internet që gjenden në këtë listë janë mundësi të shkëlqyera, jo vetëm për shpërndarje, por për ruajtjen, hyrjen dhe mbrojtjen e skedarëve tuaj. Në përgjithësi, Sync.com është hapësira më e mirë për ruajtjen e cloud për ndarjen e skedarëve dhe dosjeve për shkak të thjeshtësisë, veçorive të fuqishme të ndarjes dhe sigurisë. Megjithatë, mos hezitoni të shikoni opsionet e tjera.

Si gjithmonë, ne do të donim të dëgjonim nga ju. Hidhni një koment dhe na tregoni se çfarë mendoni. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me