Wave Review – Opdateret 2023

Wave Accounting Review

Wave er et gratis og brugervenligt online regnskabsprogram. Det er ekstremt populært, men som du kan læse i vores fulde Wave-anmeldelse, føler Cloudwards.net-teamet, at dets betalte konkurrenter bare har den lille ekstra kant, når det kommer til avanceret bogholderi.

Bedste-Accounting-software-anmeldelser

Wave er en af ​​de bedste muligheder for regnskabssoftware derude, især for freelancere og små virksomheder. Den største fordel, Wave har over sine konkurrenter, er, at den tilbyder grundlæggende funktioner gratis, som andre platforme betaler for. De eneste tjenester, du betaler for, er løn- og kreditkortbetalinger.

Wave tilbyder en masse funktioner, og de fleste af dem er det, du ville forvente, at enhver regnskabsplatform skal have. Dens funktioner er nok til små virksomheder, men hvis du har brug for noget mere kraftfuldt, er dets betalte konkurrenter QuickBooks Online eller FreshBooks stadig værd at prisen.

Wave er let at bruge, også for folk, der ikke kender bogføring eller bogføring. Du kan oprette en faktura på få minutter, og dine kunder kan betale dig direkte fra deres faktura, fordi Wave har sit eget betalingsbehandlingssystem. Layouten er ren og let at forstå, og der er en klar strøm for hver af Wave’s funktioner.

Hvis du er en freelancer eller en virksomhedsejer, der kun har brug for en enkel, men pålidelig regnskabsplatform, opfordrer vi dig til at prøve Wave. Du har intet at tabe, især da næsten alle dens funktioner er gratis.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Wave Accounting

Funktioner

Wave inkluderer de grundlæggende funktioner, som alle regnskabsplatforme skal have, selvom de ikke er så magtfulde som hvad du kan finde med betalte platforme. Wave’s funktioner er dog lette at bruge og få jobbet gjort.

I lighed med funktionen “beholdning”, der ses i anden regnskabssoftware, såsom Sage eller Xero (læse vores Sage-gennemgang og Xero-gennemgang for at lære mere), har Wave en side om “produkter og tjenester”, hvor du kan registrere alt, hvad du køber eller sælger. Når det er sagt, er denne funktion mere som en vareliste, da den kun holder styr på produktnavne og priser.

Bemærk, at Wave har to forskellige varelister, en til salgsfakturaer og en til dine regninger. Du skal tilføje en vare til dets respektive “produkter og tjenester” -liste, før du kan bruge den på en faktura eller en faktura. Du kan finde både sider om “produkter og tjenester” under kategorierne “salg” og “køb.”

bølge-ny-produkt

På siden “produkter og tjenester” kan du tilføje en ny vare eller redigere en eksisterende. For at gøre en vare tilgængelig for fakturaer skal du markere afkrydsningsfeltet “sælge dette.” For at gøre det brugbart på regninger skal du markere afkrydsningsfeltet “køb dette.”

Du kan også oprette en bankfeed til Wave ved at forbinde din bankkonto eller dit kreditkort. Wave henter dine kontoudtog via din online bankkonto, så dine transaktioner opdateres automatisk.

Når du afstemmer en konto, kan du finde en beregning øverst i vinduet for at hjælpe dig med at holde styr på forskellene mellem dine Wave og bankkontosaldo. Derefter kan du læse igennem din erklæring, tilføje eller bekræfte transaktioner på Wave, mens du går.

bølge-forene-match

I modsætning til Xero har Wave ikke en bankregelfunktion, der automatisk matcher dine transaktioner. Du skal gøre alt manuelt, inklusive matchende transaktioner for hver separat konto, samt tilføje og slette transaktioner, hvis du placerer dem på den forkerte konto. 

bølge-forene

Wave tilbyder ikke mange integrationsmuligheder. De eneste applikationer, Wave kan integrere med, er PayPal, Etsy, Shoeboxed, Zapier og Google Sheets. Når det er sagt, kan Zapier hjælpe dig med at forbinde flere platforme til Wave.

Wave har et robust sæt enkle funktioner, der er lette at bruge, selvom du ikke har erfaring med regnskabsføring eller bogføring. Det er designet til folk, der ikke er bekendt med at styre deres økonomi, så hvis du leder efter noget mere avanceret, kan du overveje at se på de betalte konkurrenter.

Prisfastsættelse

Wave’s pris er et af dets stærke punkter. Med undtagelse af dets løn- og betalingsbehandlingssystemer er Wave gratis at bruge, hvilket gør det til en fremragende platform for virksomheder, der lige er startet.

Wave tilbyder sin lønningstjeneste – som inkluderer årlige skatteskemaer og direkte indbetaling af medarbejdere – til brugere med base i USA og Canada. Prisen varierer afhængigt af din placering. I de fleste amerikanske stater og Canada opkræver Wave $ 20 pr. Måned for sin lønningstjeneste plus $ 4 pr. Måned for hver medarbejder eller uafhængig entreprenør.

Hvis du er beliggende i en af ​​de ni stater, hvor Wave’s skattetjeneste er tilgængelig, kan du få Wave’s kombinerede lønnings- og skattetjeneste for $ 35 pr. Måned plus $ 4 pr. Måned for hver medarbejder eller uafhængig entreprenør.

Wave har også sit eget betalingsbehandlingssystem, så dine klienter kan betale fakturaer online med kreditkort eller bankoverførsel. I lighed med QuickBooks Online og FreshBooks (læs vores QuickBooks Online-gennemgang og FreshBooks-gennemgang for at lære mere), opkræver Wave et gebyr på 2,9 procent plus 30 cent for kreditkorttransaktioner og 1 procent for bankoverførsler.

Brugervenlighed

For at tilmelde dig Wave, skal du indtaste din e-mail-adresse plus navnet på og virksomheden. Hvis du imidlertid ønsker at bruge Wave’s betalingsbehandlingssystem og lønningstjenester, er der flere formularer, der skal udfyldes, f.eks. Dine bankkontooplysninger ud over din forretning og personlige oplysninger.

bølge-business-detaljer

Wave har en ren grænseflade, og mængden af ​​vist information er helt rigtig, især for folk, der ikke er bekendt med regnskab. Du kan hurtigt få adgang til alt fra navigationslinjen i venstre side af dit vindue. Den ene ting, navigationslinjen mangler, er en hurtig tilføjelsesknap, som du kun kan finde på instrumentbrættet.

bølge-instrumentbræt

Øverst på navigationslinjen finder du en knap med dit firmanavn på, hvilket er, hvordan du kan skifte til en anden virksomhedskonto eller til din personlige konto.

Wave har også en Android- og iOS-app, så du kan administrere dine fakturaer og kvitteringer mens du er på farten. I stedet for at tilbyde en app til alt, ligesom QuickBooks Online eller Xero do, deler Wave det op i to apps: “kvitteringer” for at fange og uploade dine kvitteringer og “fakturaer” til at sende og administrere dine fakturaer.

Wave er en god platform for folk, der er nye inden for regnskabsføring. Dens funktioner er lette at bruge, og det viser alt logisk. Opsætning af alt er enkelt og tager mindre end 15 minutter, hvis du har alle de oplysninger, du har brug for.

Fakturering

Der er to måder at oprette en ny faktura på. Den første er gennem instrumentbrættet ved at klikke på knappen “Opret ny” og derefter vælge “faktura.” 

Den anden måde er gennem siden “fakturaer” – som du kan finde ved at gå til kategorien “salg” i navigationslinjen – klik derefter på knappen “Opret en faktura” i sidens øverste højre hjørne.

Som navnet viser, viser siden “fakturaer” alle dine fakturaer og deres status. Du kan også filtrere og vise dine fakturaer efter status, dato, antal eller kunder, hvilket hjælper dig med at finde fakturaer hurtigere. 

Øverst på siden “fakturaer” kan du finde en boks, der viser dig en oversigt, herunder hvor mange penge der er forfaldne eller hvor meget der skal betales inden for de næste 30 dage.

bølge-fakturaer

Når du opretter en ny faktura, kan du vælge en klient ved at klikke på knappen “tilføj en kunde”. Du kan tilføje en eksisterende klient fra din kundeliste, som du kan finde på siden “kunder” under “salg” i navigationslinjen, eller tilføje en ny kunde.

Hvis du klikker på knappen “rediger kolonner”, der er placeret over din varebeskrivelse, kommer du til en menu, hvor du kan bestemme, hvilke kolonner der skal skjules, og hvad der skal kaldes hver kolonne.

Tilføjelse af fakturaposter i Wave

For at tilføje en fakturapost skal du klikke på knappen “ny vare” for at vælge en fra din “produkter og tjenester” -liste. Du kan også tilføje en ny vare gennem knappen “Opret en ny vare”, der dukker op, når du skriver i boksen markeret med “varenavn.” Du kan justere varemængde, pris og skattebeløb for hver vare.

bølge-ny-faktura

Klik på “Gem og fortsæt” for at gemme fakturaer som et udkast. På den næste side kan du finde din fakturas statusside, der er udfyldt med dens detaljer. Du kan godkende udkastet, sende fakturaen og opsætte påmindelser gennem denne side. Du kan også nå denne side ved at klikke på den specifikke faktura på siden “fakturaer”.

Når du har godkendt et kladde, kan du sende en faktura til en kunde ved at klikke på knappen “send faktura”. Du kan tilpasse e-mailen, hvis du vil. Wave sender e-mailen via din tilsluttede e-mail-adresse.

Påmindelser om bølgefaktura

For at oprette en påmindelse kan du hente op til tre indstillinger, når du har sendt en faktura: tre dage, syv dage og 14 dage efter forfaldsdato. Desværre er disse indstillinger angivet af Wave og kan ikke ændres. 

Påmindelser indstilles for hver faktura og ikke af kunde, så du skal kryds af for dem hver gang du sender en faktura, hvilket kan være upraktisk, hvis du sender en masse af dem.

bølge-faktura-påmindelse

Du kan oprette en gentagende faktura fra enten instrumentbrættet, siden “tilbagevendende fakturaer” eller gennem statussiden på din faktura.

På siden med fakturastatus kan du vælge knappen “flere handlinger” og derefter klikke på “gøre tilbagevendende.” Derefter fører Wave dig til en tilbagevendende fakturastatusside, hvor du kan oprette en tidsplan for din gentagne faktura, betalingsmuligheder og sendeindstillinger.

bølge-tilbagevendende-faktura

Du kan finde status for din gentagne faktura via siden “tilbagevendende fakturaer” under “salg.” På denne side kan du se tidligere fakturaer, finde ud af, hvilke gentagne fakturaer er aktive og se, hvornår datoerne for kommende og tidligere fakturaer er.

I modsætning til Xero, som giver dig mulighed for at tilpasse dine fakturaskabeloner frit gennem Excel-ark, har Wave kun tre fakturaskabeloner, du kan bruge. Heldigvis kan du stadig tilføje dit logo og vælge en accentfarve for at tilpasse din faktura.

bølge-faktura-skabelon

Det er nemt at oprette en faktura ved hjælp af Wave, og det har en klar strøm. Wave’s “fakturaer” -side gør det også lettere at spore dine fakturaer. Din klient kan også betale deres fakturaer ved hjælp af Wave’s kreditkortbetalingsprocessor. Desværre begrænser Wave de automatiske påmindelser i både mængde og tid.

Udgifter

Ligesom fakturaer er der to måder at oprette regninger i Wave på. Den første er gennem betjeningspanelet ved at klikke på knappen “Opret ny” og derefter vælge “regning”. Den anden måde er gennem siden “regninger” – som du kan finde i betjeningspanelet under kategorien “køb” – og derefter klikke på knappen “Opret en ny regning”.

Når du opretter en ny regning, kan du vælge en leverandør fra din liste eller tilføje en ny. Ligesom med fakturaer, kan du tilføje varer fra din liste over “tjenester og produkter” eller oprette en ny vare. Når du er færdig, skal du klikke på knappen “Gem”, så vender du tilbage til siden “regninger”. Oprettelse af regninger er meget enklere end at oprette fakturaer, da du ikke behøver at sende dem til dine leverandører.

bølge-ny-regningen

Gennem siden “regninger” kan du registrere dine betalinger og se deres betalingsstatus. Du kan også filtrere regningerne efter sælger eller efter dato, hvilket er nyttigt, når du leder efter bestemte regninger.

bølge-regninger

Desværre lader Wave dig ikke oprette en gentagende regning, så hvis du har en tilbagevendende udgift, bliver du nødt til at oprette en ny regning hver gang.

En anden måde at tilføje en udgift på er gennem kvitteringer. Du kan tilføje en kvittering via Waves iOS-, Android- eller webapp. Du kan også sende din kvittering til [e-mail-beskyttet]. Wave behandler de uploadede kvitteringer for at udtrække oplysninger. Derefter kan du gennemgå disse kvitteringer, og de, der er godkendt, opbevares som udgifter.

Rapportering

Wave har kun 12 rapportskabeloner, inklusive grundlæggende rapporter, såsom pengestrøm, alderen tilgodehavender og resultat og tab. Sammenlignet med QuickBooks Online eller Xero, tabes Waves rapportskabeloner klart i antal. 

Når du åbner Wave’s “rapporter” -side fra navigationslinjen, finder du de 12 rapportskabeloner, der er opdelt i fem sektioner. Hver sektion og skabelon har en kort forklaring om, hvad det er, og hvad det kan gøre for din virksomhed. Denne formatering er meget nyttig for nogen, der ikke er vant til at bogføre.

bølge- rapporter

Afsnittet “få det store billede” består af “overskud og tab”, “balance” og “pengestrøm.” Du kan få et overblik over din virksomheds økonomiske tilstand, samt hvor dine penge bevæger sig til og fra gennem disse rapporter.

bølge-balance

Afsnittet “ophold på toppen af ​​skatter” samler de skatter, du har betalt på dine fakturaer og regninger. Rapporten “moms” hjælper dig med at samle de skatter, der opkræves fra dit salg og betales ved køb. Rapporten “lønningsløn og løn” hjælper dig med at overvåge de penge, der bruges på dine medarbejders løn og skatter.

bølge-skat-rapport

Afsnittet “fokus på kunder” indeholder rapporter om “indtægter fra kunde” og “alderen tilgodehavender”, som begge hjælper dig med at spore forholdet mellem dine penge og dine kunder. Ved hjælp af “kundeindkomst” kan du se, hvilke kunder der er mest rentable. “Aldrede tilgodehavender” giver dig mulighed for at overvåge forfaldne fakturaer og ubetalte fakturaer.

bølge-aged-tilgodehavender

I lighed med ”fokus på kunder” giver sektionen ”fokus på leverandører” dig mulighed for at se forholdet mellem dine leverandører og penge. Dette afsnit består af “alderen gæld” og “køb af leverandør” rapporter.

bølge-rapport-leverandør

Afsnittet “grave dybere” giver dig detaljerne om dine transaktioner. Rapporten “kontosaldo” opsummerer dine transaktioner. Rapporten “prøvebalance” giver dig den samlede saldo på dine konti på en bestemt dato. Endelig er “kontotransaktioner” -rapporten en detaljeret liste over alle dine transaktioner og samlet efter konto.

bølge-rapportering-konto

Wave’s rapporteringsfunktion kan ikke tilpasses som QuickBooks Online eller Xero. Det eneste, du kan justere, er rapporteringsperioden. Der er ingen filtre, og du kan ikke ændre kolonnerne i dine rapporter.

På en anden note er Wave’s rapportskabeloner meget brugervenlige. Hver rapportskabelon i Wave er optimeret til at se ren og til at være let at forstå, selv for folk, der ikke er vant til at se disse rapporter.

Support

Du kan få adgang til Wave’s supportcenter fra “hjælp” -knappen i bunden af ​​din navigationslinje. Klik på “support”, og der vises en boks, der lader dig søge efter dit problem i Wave’s Hjælp.

bølge-support

Ud over dets helpcenter har Wave også et fællesskabsforum, hvor du kan stille spørgsmål til medbrugerne. Før du kontakter Wave’s supportteam, er det en god ide at tjekke samfundet for lignende problemer, hvis du vil komme til din løsning hurtigere.

Hvis du ikke kan finde en løsning, kan du kontakte Wave’s supportteam via e-mail ved at klikke på knappen “e-mail os” nederst i vinduet “Hjælp”. Betalende brugere kan også klikke på “live chat” -knappen på navigationslinjen for at få et øjeblikkeligt svar fra Wave’s supportteam. Bemærk, at live chat også er tilgængeligt for alle brugere i løbet af deres første 60 dage.

Dommen

Sammenlignet med de betalte konkurrenter er Wave mere brugervenligt, selv for folk, der er nye i regnskabet. Det har alle de funktioner, du har brug for for at organisere din økonomi. Funktionerne er også lette at bruge, hvilket gør det enklere end de fleste andre regnskabsplatforme. Dens layout er ren og let at forstå.

Dets enkelhed kombineret med det faktum, at det er gratis, gør Wave til det perfekte valg for nye virksomhedsejere eller freelancere, der ikke har brug for de kraftfulde funktioner, som anden regnskabssoftware har, såsom tidssporing eller lagerstyring.

Imidlertid er disse funktioner muligvis ikke nok til større virksomheder, der har brug for mere end en simpel pengehåndterer. Hvis du har brug for mere kraftfulde funktioner – såsom gentagelse af regninger, tidssporing eller flere rapporteringsskabeloner – er det værd at tage et kig på at se på Wave’s betalte konkurrenter.

Generelt giver Wave dig et robust sæt enkle værktøjer, der hjælper dig med at styre din økonomi, selvom du ikke er revisor. Bedre endnu, det er gratis, så der er ingen skade i at prøve det.

Har du prøvet Wave før? Vi vil meget gerne høre, hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor. Tak fordi du læste.