Преглед на сигурността на Panda – актуализиран 2023 г.

Преглед на Panda Security: Оценка на Panda Dome Review

Panda Security Suite е добре познат безплатен антивирусен инструмент. В този преглед на Panda, ние ще говорим за преглед на този купол Panda и ще решим дали неговата полза. Ще развалим малко нашите резултати и ще ви кажем, че докато безплатният план е добър, не бихме ви препоръчали да платите за него.

най-добри антивирусни-мнения

Panda Security, или по-точно Panda Dome, е многофункционален антивирус, който не може да се конкурира в нашия списък с най-добър антивирусен софтуер. Той също се предлага с висока цена, която е трудно да се преглътне предвид лошото потребителско изживяване.

В този преглед на Panda Security ще обсъдим интерфейса и как той влияе върху цялостното изживяване. Ще преразгледаме функции, цени, удобство за потребителя, защита и поддръжка, преди да дадем присъдата си.

Харесваме нивото на функциите и опциите за поддръжка на Panda, но не и нейната цена или интерфейс. Плащате повече, отколкото бихте направили за други пакети за защита за функции, които не правят впечатление. Резултатите от лабораторията и щедрата безплатна опция обаче може да са достатъчни, за да гарантират регистрация.

интерфейс за сигурност на панда

настройки за сканиране на защитата на панда

парола мениджър на парола за сигурност

панда сигурност vpn

почистване панда сигурност компютър

предишен

Следващия

Алтернативи за преглед на сигурността на Panda: Оценка на Panda Dome

Силни & Слабости

Характеристика

Ако искате функции, Panda ви покри, стига да плащате премия. Както ще обсъдим в следващия раздел, Panda е скъпа, но идва с достатъчно гъста функция, за да оправдае цената.

Всички планове идват с Panda Smart Shopping. Разширението за Chrome изпълнява позната антивирусна функция, защитавайки ви от измамни страници и фишинг схеми, но също така ви показва сделки за продукти, които пазарувате, купони в мрежата и проверени търговци на eBay.

Има отделно разширение, наречено Panda Safe Web. Това е изненадващо гъста функция, която свързва блокер за проследяване, рекламен блокер и монитор на здравето на уебсайта в едно разширение. Уловката е, че трябва да използвате търсачката на Panda, която е просто пресъздаден Yahoo. Деактивирането на търсачката и промяната на началната ви страница също ще деактивира и премахне разширението.

Panda Security Safe Web

Това е жалко, защото харесваме Safe Web. Той предлага много функции за ускоряване на практическата работа на браузъра ви, като същевременно ви предпазва. Не обичаме обаче антивирусите да ни въоръжават да инсталираме тяхната търсачка, така че Safe Web ще остане изключен.

Функционалните функции, включително файлов шредер, шифроване на файлове и настройка на компютъра, са добре дошли добавки. Настройката може да дефрагментира вашите твърди дискове, да освободи място, като изчистите временните файлове на приложенията и управлявате стартиращите ви файлове. Той е достъпен само за завършване на абонати и не желаем да харчим пари за функции, които Windows има вградени.

Файловият шредер обаче е хубав. Това е често срещана функция сред първокласните антивируси, която премахва всички данни, свързани с файл, когато го изтриете. Обикновено, когато премахнете файл, данните се оставят на твърдия ви диск, докато не ги презапишете, което отваря възможността за използване на криминалистични инструменти за реконструкцията му..

Премиум функции на Panda

Тези, които плащат високата цена на Complete или Premium, получават много допълнителни функции. Първият е мениджър на пароли или по-точно копие на Password Depot 11, което не оценихме добре в нашия преглед на паролата.

Депо за парола за сигурност на Panda

Той също не може да направи най-добрия ни списък с мениджър на пароли, поради трудния за използване интерфейс. Приятно включване, но препоръчваме да получите вместо това Dashlane (прочетете нашия рецензия на Dashlane).

Panda включва и виртуална частна мрежа, която отново идва от трета страна. Hotspot Shield предоставя VPN услугата. Той има тревожна политика за поверителност, която му позволява да събира вашия IP адрес и да го споделя с всяка държавна агенция, която го поиска. Не харесвахме и други области на услугата, за които можете да прочетете в нашия преглед на Hotspot Shield.

  Преглед на дома на Sophos - Актуализирано 2023 г.

Още по-объркващо е, че Hotspot Shield твърди, че има политика без регистрация. За доставчик на VPN, който наистина не поддържа журнали, не забравяйте да проверите нашия преглед на ExpressVPN.

Panda няма недостиг на функции, но включените не са добри. Този антивирус е най-добре поръчан a la carte, пропускане на VPN и мениджъра на пароли за по-мощни и удобни за потребителя опции.

Преглед на функциите за сигурност на Panda

Преглед на сигурността на Panda: Оценка на логото на Panda Domewww.pandasecurity.com

Започва от $ 294 на месецВсички планове

Характеристика

Мениджър на пароли

File shredder

Поддръжка за много ОС

Родителски контрол

Почистване на диска

VPN

Профили

защита

Ransomware защита

Защита на уеб камерата

Мониторинг в реално време

Защитен браузър

Защита на изтеглянето

Защита от фишинг

Firewall

Операционна система

Windows

MacOS

Linux

андроид

IOS

ползваемост

Потребителски интерфейс на работния плот

Мобилно приложение

Разширение за браузър

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео урок

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Подходът на Panda към ценообразуването е различен от други антивирусни продукти. Вместо да таксувате повече за по-голям списък от поддържани операционни системи и брой устройства, всички планове поддържат Windows, macOS и Android и се предлагат с поддръжка от едно до неограничени устройства.

Въпреки това, за функциите, които получавате, цените са добри. Essential ви осигурява основна защита с антивирус, защитна стена и сигурно сърфиране на същата цена като Norton Basic (прочетете нашия преглед на Norton Security). Panda е по-универсален избор, тъй като идва с поддръжка за Android и macOS.

Advanced разполага с повече функции под формата на защита от отвличане на софтуер и родителски контрол. Харесваме защитата от компютърна защита, но за премията, която плащате на множество устройства, родителският контрол няма много смисъл.

Пълно е сладкото място. Поддръжката на пет устройства все още е под $ 100 и се предлага с функциите на Advanced, заедно с мениджър на пароли и настройване на устройството. Той е скъп, но има всички функции, които бихме могли да очакваме от „пълен“ антивирус.

Премиум е точно това: премия. Вие плащате много повече за екстри, включително VPN, съхранение в облак и поддръжка за премиум. По-скъпа е от McAfee Total Protection (прочетете нашия преглед на McAfee Total Protection), но се предлага с повече функции. Като цяло препоръчваме да проверите нашите най-добри VPN и най-добрите доставчици на съхранение в облак, за да съставим план за защита.

Panda разполага с цени на разположение на месец без ангажименти. Както се очаква, годишните тарифи имат по-голяма отстъпка, но ни харесва, че Panda ви дава възможност да плащате, докато отидете, за разлика от много други антивирусни продукти.

Цените за едно устройство вече са високи, което прави план за много устройства много по-скъп от конкуренцията. Panda пакетира във функциите, за да архивира тарифата, но това не оправя голямата сметка.

Panda предлага безплатен антивирус за Windows и Android, който осигурява облекчение от ценообразуването. Например, можете да закупите план за един потребител за вашия работен плот и пак да получите защита за мобилното си устройство с безплатен план.

Това е, което препоръчваме за Panda. Добре е и в двете крайности, или за един потребител с няколко устройства, или за голямо семейство, което трябва да защити всичко. Има обаче по-евтини опции.

Удобство за потребителя

Panda Security е олекотен пакет, на ниво Webroot, само с инсталатор за 2MB
(прочетете нашия преглед на Webroot SecureAnywhere). Времето за инсталиране също беше бързо, тъй като целият процес приключи за по-малко от минута.

Ако не искате Panda да се забърква с началната ви страница и настройките на търсачката, не забравяйте да премахнете отметката от тези полета, преди да се инсталира приложението.

Настройки за инсталиране на Panda Security

След като инсталацията приключи, Panda ще стартира пълно сканиране, като зададе базова линия за вашата система. Сканирането се изпълнява на заден план и от това, което можем да кажем, е по-бавно от нормалното сканиране. Предполагаме, че това е лека проверка, така че все още можете да използвате вашата машина. Допълнителни сканирания могат да бъдат извършени с иконата на лупа в долната част на интерфейса.

  Преглед на антивируса на Kaspersky - Актуализиран 2023 г.

Настройки за сканиране на Panda Security

Има три режима на сканиране: пълен, персонализиран и това, което Panda нарича „критични области“. Последното е като бързо сканиране, преминаване през памет, стартиране на процеси, бисквитки и т.н., за да търсите активни вируси на вашата машина.

Сканирането също не изисква много ресурси. Както при всички антивируси, използването на вашия диск ще бъде фиксирано, но забелязахме само 5 до 7 процента увеличение на използването на процесора над празен ход.

Извън сканирането нещата се объркват. Panda има плътен интерфейс, който е измамно прост при първо зареждане. Главният екран ви показва броя на сканираните файлове, състоянието ви и пет икони. В долната част има и досадна лента с инструменти, която Panda ви позволява да изключите настройките.

Когато пробвахме това, обаче, лентата с инструменти остана.

Превъртането надолу разкрива още икони – 23 за Premium Security. Всяка икона представлява различните компоненти на вашия антивирусен пакет, всичко – от файлов шредер до мениджъра на паролите. Има и други полезни икони, като поддръжка и продукти.

Panda Security интерфейс

До тези последни две настройки можете да получите достъп, като щракнете върху трите икони на тире в горната лява част на потребителския интерфейс. Това меню е по-позната зона за контрол на антивирусни продукти, където можете да управлявате вашите устройства, продукти и настройки.

Меню Panda Security

Не харесваме смесването на двете. Ако менюто за настройки на вашите устройства е в лявото меню, то не трябва да бъде икона. Разбиването на интерфейса между десктоп и браузър ще изчисти натоварването на приложението и ще допринесе за по-чисто цялостно изживяване.

Резултатите са сложен интерфейс, който се опитва твърде силно, за да изглежда модерен. Там има много мощност, но не и използваемостта, за да я осмислим. Плюс това, интерфейсът се забавя до обхождане поради всички възможности. Превъртането е накъсано и отзивчивите функции реагират зад кликванията.

Това обаче не прави панда счупена. Интерфейсът все още функционира и при това функционира добре. Докато можете да преминете кривата на издръжливата производителност и обучение, ще намерите един от най-плътните антивирусни интерфейси на пазара.

защита

Използваме практически тестове и лабораторни резултати, за да преценим каква е ефективността на антивируса. Нашите лични тестове използват утвърдени антивирусни инструменти за тестване, а не диви проби, така че ние даваме повече тежест на лабораторните резултати, когато правим нашия резултат.

Проверката за настройка на функциите за антивирусни програми за десктоп беше организацията за борба със злонамерения софтуер беше първата партида тестове, които проведохме. Panda блокира изтеглянето на всички файлове, но не и генерирането на файлове за изтегляне. Като цяло вградената защита на Chrome и Internet Explorer изглеждаше по-ефективна при тези тестове.

Повторно проведохме тестовете в Internet Explorer с инсталирана лента с инструменти Panda Security. Защитата се подобри, но производителността сви рамене. Браузърът се забави до обхождане с активирана лента с инструменти, което AV-Test забеляза и при най-новата си оценка.

Уикар имаше странни резултати. Panda не блокира нито един от 13-те теста, но нито един от подвизите също не беше успешен. Ако тестът е успешен, браузърът се затваря и calc.exe се отваря в Windows. Това не се случи, но вместо това се отвори празна уеб страница.

Това означава, че тригерът на уязвимостта за конкретен експлоатация не е бил достатъчно специфичен, за да може антивирусът да открие. Празен прозорец обикновено показва, че експлоатацията не е открита или предотвратена, въпреки че няма злонамерени файлове, пренесени до нашата тестова машина.

Въпреки странното представяне, ще се облегнем в лабораториите и ще кажем, че Panda е била успешна в нашето тестване. Страниците се зареждаха и файловете започнаха да се изтеглят, но всъщност нищо не го направи на нашата машина.

Последната оценка на AV-Test за Panda беше декември 2023 г. Тя беше 100 процента ефективна срещу зловреден и зловреден софтуер с нулев ден, открити в природата през този месец. Средната стойност за индустрията по това време е била 99,5 процента, което поставя Панда на върха по-горе.

Той обаче отбеляза 15,5 от възможните 18 точки заради забавянето на машината. AV-Test наблюдава намаление на производителността с 51% спрямо 16% средно за индустрията при пускане на популярни приложения. Още по-лошото е, че той установи хит от 77 процента от производителността при инсталиране на често използвани приложения.

  Преглед на дома Emsisoft Anti-Malware - Актуализиран 2023 г.

Нещо странно в откритията на AV-Test е, че има значителен делта между стандартен и висок клас компютър. Например при копирането на файлове се наблюдава 8-процентно забавяне при стандартна инсталация и 55-процентно забавяне при висок клас.

AV-Test няколко пъти изпълнява номера на производителността, като изхвърля грешни резултати. Не сме сигурни защо има такава разлика между две системи, изпълняващи една и съща задача, но сме уверени в заключенията на AV-Test.

AV-Comparatives беше по-прощаващ, като присъждаше на Panda разширен рейтинг, вторият най-висок в изпълнение. Тестовете за защита също бяха добри, блокирайки 98,7 процента от пробите. Като цяло тя беше отличена с две от три звезди.

Пандата е имала плъзгащи се резултати по време на тестването на AV-Comparatives. Въпреки това, май 2023 г. и ноември 2014 г. и двете са със степен на защита под 95 процента, което означава, че антивирусът не се е провалил за тези месеци.

MRG Effitas намери Panda сигурна. Тя бе удостоена със сертификат от ниво 2 в тестовете за първото тримесечие на 2023 г., блокирайки поне 98 процента от заплахите. Webroot също премина с този сертификат, при който Trend Micro Maximum (прочетете нашия Trend Micro Antivirus + Security review) не успя.

Като цяло защитата е добра, но не е голяма. Panda постоянно има степени на защита между 95 и 99 процента, но е отслабена от лошата производителност на хардуер от висок клас. Ако сигурността е вашият основен фокус, препоръчваме Bitdefender (прочетете нашия преглед на Bitdefender Antivirus).

поддържа

Panda има всички възможности за подкрепа, които бихме могли да поискаме от антивирус. Получавате телефон, чат на живо и имейл контакти, заедно с форум и база данни. Намирането на всички тези области обаче е трудно.

Основната страница за поддръжка има номера за стандартна и премиум телефонна поддръжка, както и връзка към имейл формата. Превъртайки надолу, ще намерите базата знания, която е разбита по продукт.

Страница за поддръжка на Panda Security

Плаващата лента в долната част на страницата показва бързи връзки към чат на живо, форума и Twitter поддръжка. Достатъчно лесно е да намерите тези опции, но не можем да разберем защо Панда иска да ги раздели. Поставянето на чат на живо до поддръжката за телефон и имейл е по-логично и би помогнало на страницата за поддръжка да се чувства по-малко претрупана.

Нещата стават по-добри, след като намерите това, което търсите. Статиите в базата знания са подробни и се пълнят със скрийншоти. Panda също има статии за всеки продукт, разделени по категории, което прави навигацията през базата от знания проста.

Panda Security база данни

Форумът е лесен и за преминаване. Външният вид е с дата, но Panda разделя теми по продукти, така че трябва бързо да намерите това, което търсите. Форумите обаче не са толкова активни, като най-активната тема е съсредоточена върху Panda Free.

Panda Security forum

Panda очаква средно време за отговор на запитвания по имейл от 24 часа и когато достигнахме, той ни се върна по-малко от ден, както беше обещано. Чатът на живо е достъпен и на точки, но Panda не е ясно в работното време.

Поддръжката по телефона работи от понеделник до петък от 9:00 до 18:00. във вашия местен часови пояс. За 24/7 поддръжка, компанията предлага премиум пакет. Това е $ 5,88, стига да платите за една година напред и идва с машинна диагностика и премахване на вируси.

Харесваме базата от знания и множество форми на контакт, но форумът може да използва работа. Той е използваем, но не активен, което означава, че е малко вероятно да намерите стабилна подкрепа.

Присъдата

Panda Security е скъп антивирус, който се предлага с набор от функции, които да съответстват на цената. Този блясък обаче не съдържа вещество с посредствено предлагане на VPN и мениджър на пароли. Същото важи и за интерфейса, който се спъва, когато прилагате натиск.

Въпреки тези недостатъци, Panda е оценен като един от най-сигурните антивирусни продукти на пазара. Докато можете да преминете през тромавия потребителски опит и ценовия етикет, ще бъдете защитени.

Panda предлага едномесечна безплатна пробна версия, която препоръчваме да изтеглите и тествате сами. Голяма част от опита се свежда до личните предпочитания. 

Уведомете ни дали сте използвали Panda Security в коментарите по-долу и както винаги благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me