Asana VS Basecamp: Të kuptosh se cili është më i miri për vitin 2023

Softueri i menaxhimit të projektit vjen në shumëllojshmëri, por nëse doni një mjet miqësor, mikpritës, nuk mund të bëni shumë më mirë sesa Asana ose Basecamp. Ju mund të pyesni se cili nga të dy është më i përshtatshmi për ekipin tuaj, megjithëse, kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë krahasim Asana vs Basecamp.

Asana ka një grup të fortë klientësh që përfshin Sony, NASA dhe Google. Krenohet me mbi 50,000 klientë që paguajnë dhe u vlerësua së fundmi me një 1.5 miliardë dollarë të ftohtë.

Basecamp ka një regjistrim mbresëlënës 3 milion. Ajo ka një mori dëshmish pozitive të përdoruesit në faqen e saj të internetit, por zgjedh të mos mburret me klientët e saj me profil më të lartë, për të cilën ne mendojmë se thotë diçka për qasjen e saj. ’Shtë bërë nga zhvilluesit e Ruby on Rails, i njohur dikur si 37signals.

Asana dhe Basecamp synojnë të jenë miqësore dhe të arritshme. Megjithë qëndrimet e tyre të lehta, megjithatë, ata të dy kanë shumë karakteristika dhe u ofrojnë menaxherëve disa mënyra për ta bërë punën e tyre më të lehtë.

Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj që kemi menduar për shërbimet në rishikimin tonë Asana dhe rishikimin e Basecamp. Tani për tani, le të shohim se si ato krahasohen. Nën ato ngjyra dhe buzëqeshje pastelë, ne mendojmë se do të gjejmë një pamje të dhëmbëve dhe të kthetrave.

Vendosja e një Luftimi: Asana vs Basecamp

Ne do t’i shohim këto mjete gjatë katër raundeve dhe të shohim se cili është më i fortë në secilën zonë. Në fund, ne do të mbledhim pikët për të gjetur fituesin tonë të përgjithshëm. Në rast të një kravatë, ne do të shohim se cili i fitoi raundet e tij më qartë për të vendosur fituesin.

Për të filluar, ne do të përqendrohemi në veçoritë sepse ata janë pse ju po përdorni programin në radhë të parë. Tjetra, ne do të kalojmë në çmim, për të parë se cili do të bëjë rezultatin më të vogël në buxhetin tuaj dhe cili ofron vlerën më të mirë.

Ne do të shohim se cila është më e lehtë për t’u përdorur në atë që duhet të jetë një raund i ngushtë i kontestuar sepse të dy konkurrentët janë veçanërisht të fortë në zonë. Më në fund, ne do të shikojmë sigurinë dhe privatësinë për të zbuluar se cila platformë bën më shumë për të mbrojtur të dhënat tuaja nga krimi në internet.

1

Features

Së pari, ne do të shohim tiparet dhe të shohim nëse Asana ose Basecamp sigurojnë më shumë funksionalitete. Ne po kërkojmë karakteristika të forta të menaxhimit të detyrave, si dhe ruajtje, veçori të komunikimit dhe çdo salcë speciale që ofrojnë pretendentët.

asana

Asana ka një pamje të jashtme miqësore, të dizajnuar mirë, si dhe një strukturë të fortë themelore me nën detyra dhe menaxhim të varësisë. Kjo e fundit është e dobishme nëse doni të siguroheni që asgjë nuk do ta mbajë projektin tuaj dhe të përpilojë orarin tuaj në mënyrë që njerëzit të mos presin për njëri-tjetrin.

varësi nga asana

Përveç listës së tij të parazgjedhur dhe pamjeve kanban, ju mund të punoni me detyra në kalendarin dhe afatin kohor të tij. Ju mund të gjeneroni raporte bazuar në detyrat dhe të vendosni një status të përgjithshëm të projektit për të paralajmëruar shokët e ekipit nëse gjërat po shkojnë mirë.

Ka mjaft integrime, duke përfshirë Zapier, i cili ju lejon të përdorni të dhëna nga një gamë e madhe mjetesh. Ju gjithashtu mund të importoni skedarë. Csv, i cili është i dobishëm nëse punoni me spreadsheets.

Nëse preferoni të punoni me një ndërfaqe të ngjashme me spreadsheet, lexoni rishikimin tonë të Smartsheet për të mësuar rreth një mjeti që do t’ju përshtatet.

Asana ju lejon të shtoni bashkangjitje deri në 100MB në detyra, pa kufi të plotë të hapësirës së ruajtjes. Nuk është shumë i guximshëm, por me siguri do t’ju duhet më shumë nëse jeni duke punuar me video. Nëse ndodh kështu, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për udhëzuesin e videos.

Ju mund ta përdorni Asana kudo sepse ka aplikacione për Android dhe iOS.

Basecamp

Basecamp faturon vetë si një zëvendësim për një mori aplikacionesh, të tilla si Slack, Dropbox, G Suite dhe Asana. Shtë një krahasim interesant, por nuk është i vetmi mjet që ofron chat, shkëmbim skedar dhe krijimin e dokumenteve, kështu që sa mirë bën në secilën zonë do të jetë çelësi i shanseve të tij në këtë raund.

zjarr kampi

Bisedat e tij në grup “Campfire” ju lejojnë të ndani tinguj dhe video, por ne kemi pasur probleme me atë kur i provuam. Ekziston gjithashtu një bord mesazhesh në ekip, kështu që ju merrni shumë mënyra për të komunikuar.

Ajo ofron 500 GB hapësirë ​​ruajtjeje, me madhësi maksimale të skedarit 2 GB, e cila është bujare dhe do të jetë më shumë se e mjaftueshme për shumë ekipe. Thënë kjo, nëse jeni në një biznes që ju duhet më shumë hapësirë ​​se zakonisht, hidhini një sy ruajtjes më të mirë të cloud për artikuj me skedarë të mëdhenj.

detyrat e bazës

Basecamp ka një listë për të bërë që ju lejon të krijoni detyra, si dhe një kalendar ku mund të bëni ngjarje. Detyrat mund t’u caktohen njerëzve dhe ju mund të shtoni shënime dhe afate.

Nuk ka detyra ose menaxhim të varësisë, gjë që e mban të thjeshtë. Nëse keni nevojë për ato tipare, shikoni në një nga mjetet tona të preferuara në rishikimin tonë për Wrike.

Ashtu si Asana, Basecamp ka versione celular për Android dhe iOS, por gjithashtu ka aplikacione desktopi për Windows dhe macOS.

Ai gjithashtu ka një përzgjedhje të mirë të integrimeve. Mund të ndani të dhëna me qindra aplikacione përmes Zapier. Integrime të tjera ju lejojnë ta lidhni atë me aplikacione alternative të menaxhimit të projektit, duke përfshirë Asana, kështu që nëse nuk mund të zgjidhni midis tyre, mund t’i përdorni ato së bashku.

Basecamp gjithashtu punon me platforma ndjekëse dhe faturimi të disa kohërave. Nëse keni nevojë për veçori financiare dhe kontabël, megjithatë, ia vlen të shikoni në rishikimin tonë të Mavenlink për më shumë informacione rreth një mjeti që është i fortë në atë zonë.

Raundi 1 Mendime

Gjërat janë të ngushta këtu. Asana ka hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, por Basecamp lejon skedarë shumë më të mëdhenj, të cilët preferojmë. Basecamp ka aplikacione për desktop, që është një shtesë e këndshme. Ne gjithashtu na pëlqejnë mjetet e tij të komunikimit.

Asana ka një strukturë më të përparuar, megjithatë, me nën detyra dhe menaxhim të varësisë që lejon planifikimin e detajuar të projektit. Kur bëhet fjalë për biznesin e planifikimit dhe caktimit të detyrave, ne preferojmë mjetet e tij dhe zgjedhjen e pikëpamjeve. Fiton raundin e parë.

Raundi: Karakteristikat Pika për Asana

Logo Asana
Logo e Basecamp

2

çmim

Mbajtja e kontrollit të buxhetit tuaj është e rëndësishme, kështu që ne do të shohim se cili mjet fiton në çmim. Nëse ato janë aq miqësore në portofolin tuaj sa janë në sytë tuaj, kjo mund të jetë një raund konkurrues. Ata shënuan 90 përqind të çmimit në vlerësimet e tyre përkatëse, kështu që duhet të jetë afër.

Le t’i shikojmë Asana dhe Basecamp për të parë se cila ofron vlerën më të mirë.

asana

Asana ka një shtresë falas që është e shkëlqyeshme për planifikimin e projekteve të thjeshta dhe përdorimin si një listë për të bërë për veten ose zyrën tuaj. Kufiri i skuadrës prej 15 personash nuk është shumë kufizues, por në planet e paguara merrni shumë më tepër karakteristika. Plani falas është çuditërisht funksional, dhe një mënyrë e shkëlqyeshme për të parë shërbimin.

Ka edhe një gjyq falas. Na u kërkua që të regjistronim detajet e kartës kur të regjistrohesh, por ekziston një mundësi për të anashkaluar nëse shikoni. Gjyqi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar tiparet më të përparuara të Asana për të vendosur se cili plan është i duhuri për ju.

Planet e paguara heqin kufirin e madhësisë së ekipit dhe ofrojnë më shumë karakteristika ndërsa shkoni në nivele. Varësitë e detyrave dhe piketat e zhbllokimit në nivelin Premium, së bashku me fushat e personalizuara dhe pamjen e afatit kohor.

Në nivelin e biznesit, ju merrni korrigjim dhe forma, dhe në planin e Ndërmarrjes, ju merrni markë me porosi, mbështetje prioritare dhe më shumë veçori të sigurisë dhe intimitetit.

Të gjitha planet e saj janë mesatare në anën e lirë në krahasim me planet ekuivalente të konkurrentëve. Ne nuk mendojmë se shumë prej jush do të hiqen duke e përdorur atë me kosto. Pavarësisht nëse ka një vlerë të mirë sa Basecamp është një histori ndryshe.

Basecamp

Basecamp ka një skemë të thjeshtë çmimesh. Kushton 99 dollarë në muaj, pavarësisht se sa përdorues keni. Kjo është vlera fantastike nëse keni një ekip të madh. Edhe nëse ka vetëm disa prej jush, është akoma më e lirë sesa planet më të shtrenjta që ofrojnë shumë shërbime.

Ekziston gjithashtu një provë 30-ditore falas, e cila ju jep shumë më tepër kohë ta provoni atë sesa shumë të tjerë. Jo-fitimprurësit mund të marrin gjithashtu zbritje.

Megjithëse nuk ka një version falas për shumicën e njerëzve, është falas për shkolla, kështu që nëse doni të merrni studentët tuaj duke bërë diçka të dobishme me kohën e tyre në ekran, Basecamp është një zgjedhje e shkëlqyeshme dhe nuk do të keni nevojë për lejen e bursarit për të vendoseni atë.

Raundi 2 Mendime

Sistemi i çmimeve me një madhësi të të gjitha madhësive të Basecamp është një vlerë e madhe. Në krahasim me Asana, niveli i Basecamp është ekuivalent me një ekip prej 10 në planin Premium ose pesë përdorues të biznesit. Natyrisht që plani i lirë i Asana është më i lirë, por nëse keni një ekip me madhësi të mirë dhe dëshironi tiparet më të mira, Basecamp ka vlerë shumë më të mirë. Alsoshtë gjithashtu falas për arsimtarët dhe ka një provë bujare.

Edukatorët gjithashtu mund të jenë të interesuar në ruajtjen më të mirë të cloud për shkollat, kolegjet dhe universitetet.

Ne po i japim kësaj raundi Basecamp sepse kursimet e mundshme në fund të shkallës së çmimeve janë shumë më të mëdha se sa kursimet më të kufizuara në fund. Basecamp ka bërë përpjekje për të ndihmuar grupe të ndryshme me ofertën e saj falas, e cila vulos raundin.

Humbja është e ashpër ndaj Asana-s, sepse është gjithashtu një nga mjetet me vlera më të mira atje dhe ka një version falas të përdorshëm. Thënë kështu, ne preferojmë sistemin e Basecamp.

Raundi: Pika e Pricemimeve për Basecamp

Logo Asana
Logo e Basecamp

3

Lehtësinë e përdorimit

Në këtë raund, ne do të shohim se sa janë mjetet miqësore për përdoruesit, çfarë bëjnë ata për ta bërë veten të arritshëm dhe sa ndihmë ofrojnë nëse ju ngecni. Kjo është një zonë e fortë për të dy platformat. Ato janë mjete që ne kënaqemi t’i përdorim dhe ata marrin një qasje më pak serioze për menaxhimin e projektit sesa disa nga konkurrentët e tyre.

Kjo nuk do të thotë të jetë e lehtë, por përkundrazi ato janë ndërtuar për të lehtësuar angazhimin dhe për të parandaluar që puna të bëhet e përditshme.

asana

Asana është një nga mjetet më të lehta të menaxhimit të projektit për të mësuar. Kur e përdorni për herë të parë, ju mirëpret me një turne të veçorive të tij dhe merrni shpjegime kur shikoni për pamjet dhe kontrollet.

projekt i ri asana

Ndërfaqja është tërheqëse dhe e lexueshme. Kontrollet janë të lehta për tu identifikuar dhe ai ka një plan urbanistik që i bën gjërat të thjeshta për tu kuptuar.

Një argëtim i vogël është gjithmonë i mirëpritur. Një nga tiparet më argëtuese dhe të njohura të Asana është festimet e saj. Mrekullitë e animuara ndodhin kur shënoni detyrat, por jo çdo herë. Ata janë të sigurt për të folur në zyrë dhe gjithashtu mund të frymëzojnë konkurs miqësor për zyra.

kremtimi i asanës

Asana ka një përzgjedhje të modeleve që mund të përdorni për të ngritur dhe vrapuar shpejt, si dhe të shërbejë si shembuj se si t’i vendosni gjërat vetë.

shabllone të projektit asana

Ekzistojnë gjithashtu shumë mësime dhe faqe ndihmëse për të lexuar nëse duhet të kuptoni diçka. Nëse dëshironi ndihmë shtesë për fillimin, lexoni udhëzimin tonë për fillestarët Asana.

Basecamp

Basecamp përdor ngjyra të buta dhe pamje të butë, gjë që i jep asaj një ndjenjë të ngrohtë, mikpritëse. Shtë lloji i aplikacionit që njerëzit janë të lumtur të kalojnë kohën duke përdorur. Kjo ka rëndësi kur po përpiqeni të merrni ekipe të mëdha njerëzish që të përfshihen me një platformë të re.

ekipi i basecamp

Seksionet e tij janë të dizajnuara mirë dhe intuitive. Ajo ka një dizajn të çuditshëm, të përshtatshëm për tablet, që është i lehtë për tu kuptuar. Ekrani i tij kryesor ndjehet i datuar dhe kompakt, megjithëse.

Nëse dëshironi të shihni një shembull të një prej mjeteve më të mira të dizajnuara të menaxhimit të projektit, hidhini një sy shqyrtimit tonë të monday.com.

Basecamp ka mjaft karakteristika të dobishme ndihme, me pop-ups që ju japin këshilla dhe këshilla. Madje ka disa mesazhe boilerplate për të kontaktuar ekipin tuaj.

mesazh basecamp

Ne kemi parë disa çështje në ndërfaqe gjatë kohës tonë me të. Për shembull, videot nuk u mbyllën dhe elementët nuk e pranuan inputin. Këto janë thjesht gjëra të vogla, por ato vlerësojnë kundër Basecamp kur bëhet fjalë për përdorshmërinë.

Raundi 3 mendime

Në betejën për përdorshmërinë, të dy mjetet kanë mjaft për të ofruar. Ato janë platforma të arritshme me apel të gjerë. Ata madje mund të vendosin buzëqeshjen e çuditshme në fytyrat e përdoruesve.

Krahasuar drejtpërdrejt, Asana ka avantazhin. Basecamp ka disa të meta të vogla, dhe ne nuk mund t’i ndihmojmë por duam festimet e Asana. Ajo qëndron në mesin e softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit si një nga produktet më të këndshme për t’u përdorur, dhe që e bën atë një fitues të madh në raundin e tretë.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Asana

Logo Asana
Logo e Basecamp

4

Tjetra, ne do të shohim sigurinë dhe privatësinë. Mbajtja e të dhënave tuaja nga duart e gabuara është një shqetësim i madh kur punoni në internet. Dëshironi një mjet miqësor për përdoruesin nuk do të thotë që mund të lini pas dore këtë zonë. Në fakt, nëse keni një ekip me më pak përdorues teknik, do të duhet të bëni kujdes shtesë për t’i mbajtur ata larg nga dëmtimi.

Për fat të mirë, Asana dhe Basecamp janë të ngurta nën kapuç dhe ofrojnë shumë për ta mbajtur skuadrën tuaj pa probleme. Le të shohim se çfarë ata ofrojnë dhe cila është më e mirë.

asana

Asana përputhet me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave dhe BE-U.S. Mburoja e privatësisë. Përdoruesit e ndërmarrjeve marrin fshirjen e plotë të të dhënave, si dhe ata nga ju në BE. Ka edhe certifikim SOC Type 1, gjithashtu. Shtë e qartë se e merr seriozisht sigurinë e faqes në internet.

Kriptimi TLS 1.2 përdoret për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta në tranzit, kështu që nëse dikush dëgjon në lidhjen tuaj, ata nuk do të jenë në gjendje të deshifrojnë të dhënat që marrin. Kriptimi në pushim është i disponueshëm në planin e Ndërmarrjes së Asana, por ne do të preferonim nëse ishte standard.

Ky kriptim ndihmon në mbajtjen e të dhënave tuaja private. Mënyra jonë për të mbrojtur udhëzuesin tuaj të privatësisë ofron më shumë këshilla për mbrojtjen e të dhënave tuaja.

Asana merr pjesë në programet e mirësive. Lexoni artikullin tonë të testimit të depërtimit për të mësuar më shumë rreth atyre.

Përdoruesit e ndërmarrjeve marrin disa veçori shtesë të sigurisë dhe intimitetit. Ju merrni hyrjen me bazë SAML dhe mund t’i detyroni përdoruesit ta përdorin atë, ose një llogari Google, nëse nuk mendoni se hyrja e rregullt e Asana-s e bazuar në fjalëkalim është mjaft e sigurt. Sesi të vendosim një artikull të fortë me fjalëkalim gjithashtu mund t’ju ndihmojnë atje.

Basecamp

Basecamp respekton intimitetin tuaj, duke premtuar se do t’i mbajë të fshehura të dhënat tuaja nëse nuk detyrohen me urdhër për t’ia dorëzuar ato. Nëse është në gjendje të ligjshme, do t’ju informojë nëse ndodh gjithashtu, kjo është diçka që ka të përbashkët me ofruesit më të mirë të VPN.

Të dhënat tuaja ruhen duke përdorur encryption AES-256 / SHA-256, duke e bërë të gjitha, por të pamundur për t’u përdorur nga hakerat. Lexoni përshkrimin tonë të artikullit të kriptimit për të mësuar më shumë rreth temës.

Kjo bën kopje rezervë për orë për të siguruar që humbja e të dhënave nuk është e përhershme dhe gjithashtu ka një program të dobishëm të gabimeve, kështu që hakerat me kapele të bardha (djemtë e mirë) mund të ndihmojnë për ta mbrojtur atë nga kërcënimet e fundit. Lexoni pesë gjërat tona që ju duhet të dini rreth udhëzuesit të krimit në internet për të mësuar më shumë rreth rreziqeve në internet.

Iesshtë në përputhje me BE-U.S. Privacy Shield dhe premton të mos lexojë bisedat e përdoruesve, pavarësisht se kanë aftësi ta bëjnë këtë. Të dhënat tuaja do të fshihen brenda 30 ditëve nga mbyllja e llogarisë tuaj.

Ju mund të merrni vërtetimin me dy faktorë përmes Google, që është më mirë sesa të mos e keni atë. Lexoni udhëzuesin më të mirë të aplikacioneve 2FA për më shumë ndihmë në vendosjen e funksionit.

Raundi 4 Mendime

Me shfaqje të forta në këtë raund, Asana dhe Basecamp përsëri kanë treguar se kanë mjaft cilësi nën eksternet e tyre të buzëqeshura.

Ne nuk mendojmë se ka shumë për të zgjedhur midis tyre për veçoritë e sigurisë, por Basecamp ofron gjëra në një madhësi të saj, i përshtatet të gjithë planit që kërkon një abonim të Ndërmarrjes me Asana. Për këtë arsye, e merr me ngushtësi këtë raund.

Raundi: Pika për Basecamp

Logo Asana
Logo e Basecamp

5

Aktgjykimi

Ky ishte një konkurs i ngushtë. Në secilën prej dy raundesh, ne do të duhet të shohim më nga afër pretenduesit për të shpallur një fitues. Me shumë raunde që janë afër, fitorja e madhe e Asana në raundin e tretë e vendos atë përpara.

Fitoret e Basecamp në çmimet dhe raundet e sigurisë ishin thirrje të afërta, me karakteristikat e rrumbullakëta që shkonin ngushtë në favor të Asana. Ne nuk kemi hezituar ta bëjmë Asana fituese në raundin e tretë, dhe kjo e fiton atë konkurs në përgjithësi.

Fituesi: Asana

Asana është një fituese e denjë. Shtë një nga të preferuarat tona për një kohë të gjatë në Cloudwards.net dhe mbështet modelin e tij të bukur me mjete të forta për t’ju ndihmuar të organizoni projektet tuaja. Të gjithë i duan festimet e tij dhe përveç që e bëjnë argëtimin e menaxhimit të projektit, është një mjet i fuqishëm.

Basecamp është i mirë, megjithatë. Shtë një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse doni të mbani komunikimin në ekip në një vend dhe të ndani informacione dhe skedarë në një platformë të përbashkët. Për sa kohë që struktura juaj e projektit është e thjeshtë, është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mbajtur të gjithë në lak. Alsoshtë gjithashtu vlerë e shkëlqyeshme për ekipe të mëdha.

Nëse po i konsideroni këto mjete, shpresojmë se ju kemi ndihmuar të bëni një zgjedhje të informuar. Për të parë se si Asana fares kundër njërit prej lojtarëve të tjerë të fortë në fushë, hidhini një sy krahasimit tonë Wrike vs Asana.

Asana dhe Basecamp kanë shumë të përbashkëta. Të dyja janë zgjedhje të shkëlqyera nëse doni diçka miqësore dhe të arritshme. Ata janë të kënaqshëm për t’u përdorur. Për më tepër, ata kanë mjaft karakteristika të dobishme dhe janë vende të mira për ekipin tuaj që të rri duarkryq dhe të shkëmbejë informacione.

Ne preferojmë Asana në përgjithësi, por ju mund t’i kontrolloni përmes provave të tyre falas për të parë se çfarë mendoni.

Nëse keni provuar Asana ose Basecamp, ju lutemi na tregoni se çfarë keni menduar në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.