8 nga CRM-të më të mira të përballueshme për bizneset e vogla

Duke marrë parasysh faktin se është vërtetuar se rrit mbajtjen e klientëve dhe rrit të ardhurat, CRM në mënyrë të pajustifikueshme bën një ndryshim thelbësor midis humbjes dhe mbajtjes së klientëve.

Në të kaluarën, kur klientët ishin vetëm të vetëdijshëm për emrin e një produkti, suksesi ose dështimi i menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (si strategji) ishte një çështje 50/50.

Sidoqoftë, në gjendjen aktuale, ku klientët janë më të informuar se kurrë më parë, përvoja e tyre përcakton përfundimisht nëse i përmbahen një marke apo jo.

Para se të lëvizni edhe në listën tuaj të aksioneve, klientët me siguri do të kryejnë hulumtime të hollësishme mbi produkte të ndryshme, paraprakisht, dhe do të dinë saktësisht se kur duhet të mbështesin dhe mbështesin një konkurrent.

Sidomos nëse departamenti i shërbimit tuaj të klientit mungon.

Sipas Henry Ford, babai i makinerisë:

“Një biznes që është jashtëzakonisht i përkushtuar në përsosmërinë e shërbimit të klientit, do të duhet të shqetësohet vetëm për fitimet – sepse ato do të jenë të mëdha në siklet.”

Kjo deklaratë e thjeshtë shkurton të gjitha nivelet e një biznesi, pavarësisht nga madhësia dhe industria e tij.

Pra, kur del CRM në figurë?

Edhe për një biznes relativisht të vogël që po bën mjaft mirë, përsa i përket shërbimit të klientit, një platformë e mirë CRM ka potencialin e rritjes së mëtejshme të tij.

Për t’i hedhur gjërat në perspektivë, Nucleus Research anketoi një gamë të gjerë ndërmarrjesh dhe zbuloi ROI (Return On Investment) të CRM në $ 8.71 për çdo 1 $ të shpenzuar.

Si një praktikues i biznesit të vogël, ju duhet të vlerësoni CRM të ndryshme në mënyrë kritike, në bazë të efikasitetit dhe çmimit të tyre, përpara se të krijoni mendjen tuaj në të cilën mund të përdorni.

Për t’ju ndihmuar në këtë kërkim, ne do të diskutojmë 8 nga platformat më të mira të softuerëve CRM të biznesit të vogël. Por para kësaj, le të shohim së pari çështjet me vlera të mprehta të CRM.

8 nga CRM-të më të mira të përballueshme për bizneset e vogla: Përmbajtja

 • ActiveCampaign
 • Ontraport
 • Insightly
 • Salesforce
 • Pipedrive
 • Zoho CRM
 • Infusionsoft
 • i shkathët

Pse duhet të konsideroni një CRM në radhë të parë?

Softueri i menaxhimit të marrëdhënieve me klientët ndihmon bizneset e vogla të trajtojnë sfidat operative, siç janë:

 • Keqpërdorimi midis stafit të shitjeve
 • Politikat e komisionit  
 • Objektivat e të ardhurave të korporatave
 • Tërheqje e lartë e klientit
 • Në rënie të shitjeve

1. Ju Duhet të Ndiqni Ngjarjet dhe Detyrat

Nëse ka një gjë që është thelbësore në një mjedis biznesi, duhet të jetë një kalendar. Strategjia dhe efikasiteti i përgjithshëm varen shumë nga sa mirë ju planifikoni dhe përcillni ngjarjet.

Dhe një CRM e qëndrueshme do t’ju ndihmojë të arrini atë qëllim. Vendosni një kalendar dhe do t’ju japë njohuri në detyrat e shokut tuaj.

2. Rreshtoni dhe organizoni biznesin tuaj

Edhe pse mund të keni integruar tashmë:

 • Një kalendar
 • Menaxhimi i detyrave
 • Sistemet e kalendarit

Ju jeni akoma mungon fotografia e madhe në lidhje me organizimin e biznesit. Pse? Për shkak se secili prej këtyre sistemeve funksionon në mënyrë të pavarur – dhe më shpesh sesa jo, ato përfundojnë të keqalifikuar.

Një program i mirë CRM integron këto tre funksione në një sistem, për qasje, mirëmbajtje dhe menaxhim të përshtatshëm.

Në fakt, është kaq gjithëpërfshirëse, sa që ndoshta do të filloni të realizoni fakte të panjohura më parë për biznesin tuaj.

Deri më tani, 60% e bizneseve të vogla janë duke përfituar shumë CRM për marketing me email, dhe ata i duan rezultatet.

3. Matematika e biznesit mund të jetë pak më e komplikuar sesa e imagjinoni

Ne të gjithë ndoshta mendojmë se jemi mirë në matematikë, dhe kjo është arsyeja pse ne jemi në biznes, apo jo?

Në fund të fundit, çfarë është kaq e vështirë për të llogaritur fitimet, numrin e klientëve dhe të ardhurat përkatëse? Nëse mendoni si kjo, më falni që jeni bartës i lajmeve të këqija, por nuk jeni larg nga e vërteta.

 • Mund të kujtoni të gjitha projektet që biznesi juaj ka trajtuar këtë vit?
 • A keni edhe një vlerësim të përafërt të raportit tuaj mesatar të konvertimit?
 • A mund të identifikoni saktë metodën më të efektshme të konvertimit të klientit?

Epo, unë mendoj jo … dhe kjo është saktësisht se ku hyn softueri CRM. Një sistem i qëndrueshëm do të sigurojë metrikë në kohë reale për të gjitha aspektet e biznesit tuaj, përfshirë gjërat e vogla.

Raportet pasuese të gjeneruara do të ndihmojnë në përmirësimin strategjik të biznesit tuaj në mënyrë më efikase, veçanërisht kur bëhet fjalë për konvertimin dhe mbajtjen e klientëve.

4. Kujtesa juaj nuk është 100%

Ok, tani që kemi krijuar matematikën e biznesit është shumë më e gjerë sesa mendohej më parë, me siguri mendoni se të paktën të gjitha informacionet e biznesit tuaj janë të ruajtura në një grackë çeliku.

Sigurisht, ju mund të keni aftësinë e kujtesës në çast për të kujtuar informacionin e 10 ose 20 klientëve, por çfarë ndodh kur ai numër vazhdon të rritet?

Në qoftë se nuk jeni një super-qenie, me sa duket shumë pak njerëz mund të mbajnë mend informacione për 50 ose 100 klientë.

Edhe një fletore do të jetë e pasigurt në një rast të tillë. Në vend të kësaj, një sistem CRM do të ruajë, menaxhojë dhe marrë informacionin e klientit përmes klikimit të një butoni.

A ka diçka të tillë si “Softueri më i mirë CRM”?

Këtu është një pikë e rëndësishme për tu marrë parasysh, a ekziston diçka e tillë si “programi më i mirë CRM”? E vërteta është, ashtu si çdo lloj softueri tjetër, sistemet CRM nuk janë të gjitha njësoj.

Secila vjen me unike:

 • specifikimet
 • kostot
 • Nivelet e performancës
 • lakueshmëri

Në fund të fundit, efikasiteti i kompanisë tuaj do të varet jo vetëm nga miratimi i një sistemi të mirë CRM – por edhe nga efikasiteti i softverit tuaj të zgjedhur.

Whatfarë është më e mira për një ndërmjetësi të pasurive të patundshme, për shembull, nuk mund të jetë veçanërisht ideale për përsëritjet e shitjeve të sigurimeve; për shkak të ndërlikimeve dhe unikeve të llojeve të ndryshme të biznesit.

Mënyra më e mirë për të përcaktuar zgjidhjen tuaj të përsosur CRM është të vlerësoni paketa të ndryshme softuerësh, sipas konfigurimit dhe nevojave të biznesit tuaj.

Sot, do të shikojmë shkurtimisht në faktorët që duhet të merren parasysh kur zgjedhim CRM për bizneset e vogla:

 • Shkallëzueshmëria

Ndërsa ne e pranojmë rëndësinë e CRM në biznes, është e lehtë të harrohet që gjithashtu duhet të rritet së bashku me ndërmarrjen tuaj.

shkallë
shkallë

CRM më e mirë për bizneset, edhe nëse është një startup, duhet të jetë në gjendje të adresojë qëllime dhe shqetësime të reja ndërsa zhvillohen.

Ndërsa gjithashtu mirëmbani vazhdimisht operacione, vit pas viti, pa probleme – pa probleme dhe pa doreza.

Në fund të fundit, ju nuk dëshironi të shpenzoni burime dhe kohë për të zbatuar një zgjidhje CRM, vetëm për të përmirësuar sapo biznesi juaj të fillojë të zgjerohet.

 • Mbështetje me shumë platformë

Meqenëse vendi i punës mesatare mbështetet shumë në kompjuterat desktop, sistemet CRM janë optimizuar për PC.

Sidoqoftë, me rritjen e kohëve të fundit në përdorimin e smartphone dhe tablet, është bërë thelbësore për bizneset e vogla dhe të mëdha të miratojnë softuer CRM që mbështet multi-platforma.  

Ky veprim vetëm rriti produktivitetin me më shumë se 20% në vitin 2012.

Bizneset e mundësuara nga CRM me celular kanë tejkaluar kompanitë jo të lëvizshme me mundësi CRM, lidhur me kuotat e arritura të shitjeve.

Ndërsa vetëm 22% e këtyre të fundit plotësojnë kuotat e tyre të shitjeve, 35% e të parëve e bëjnë këtë me lehtësi.

 • Qasja e vendosjes

Zakonisht, bizneset kanë mundësinë e zgjedhjes midis zgjidhjeve SaaS në kërkesë dhe zgjidhjeve në vend.

E para, e cila është bazuar në cloud, siguron më pak aftësi kontrolli dhe personalizimi në krahasim me këtë të fundit, e cila lehtësisht integrohet me infrastrukturat ekzistuese dhe aplikacionet e biznesit.

Sidoqoftë, zgjidhjet në vend janë mjaft të shtrenjta dhe kryesisht të aplikueshme për korporatat e mëdha, të cilat mund të kenë mundësi t’i instalojnë dhe mirëmbajnë ato.

Softueri CRM i bazuar në SaaS është më i mundshëm për bizneset e vogla, për shkak të zvogëlimit të kostove të mirëmbajtjes, fleksibilitetit dhe qasjes në distancë.

 • përdorshmërisë

Tashmë, ka shumë aplikime komplekse biznesi atje.

Pra, do të ishte vetëm produktiv për të miratuar një zgjidhje CRM, që kërkon që ju t’i kushtoni shumë burimeve të trajnimit të burimeve për të përdorur ndërfaqen dhe funksionet e saj.

Një program i mirë CRM duhet të jetë miqësor dhe të funksionojë me një ndërfaqe që është e lehtë për tu kuptuar nga dikush me aftësi themelore kompjuterike.

Për shkak të rolit të tij të rëndësishëm në përcaktimin e efikasitetit, 55% e sipërmarrësve të anketuar nga Inside CRM, thanë që lehtësia e përdorimit është kriteri i tyre numër një kur vlerësojnë sistemet CRM.

 • kosto

Ndërsa kostoja është padyshim një faktor shumë kritik, nuk duhet të vlerësohet veçmas.

Përkundrazi, vlerësoni kostot sipas funksionaliteteve të një sistemi CRM, dhe ROI të parashikuar pasues.

Përndryshe, do të përfundoni me një zgjidhje të lirë që prezanton probleme të reja, në vend që t’i zgjidhni ato të vjetrat.

Sipas vlerësimeve, programi CRM kushton rreth 2000 dollarë, në varësi të numrit të përdoruesve dhe madhësisë së një organizate.

Në anën e poshtme, disa sisteme vijnë pa pagesë për disa javë, përpara se të kërkohet përfundimisht të regjistroheni në një paketë të paguar.

Automatizimi i marketingut VS CRM

Unë e di atë që po mendoni, a nuk ju duket CRM shumë si automatizimi i marketingut? Ndërsa mund të duken si e njëjta gjë në shikim të parë, gjithçka fillon të ketë kuptim në fazën operative.

Ndërsa CRM përqendrohet në shitje, automatizimi i marketingut është i përqendruar kryesisht në marketing. Për ta thjeshtuar atë më tej, le t’i bëjmë ekspertët aktualë të bëjnë dallimin midis tyre.

Marketo, një ofrues i automatizuar i marketingut me famë botërore, përcakton sistemin e tij si një që:

“Mundëson organizatat të matin, automatizojnë dhe drejtojnë detyrat e marketingut dhe rrjedhën e punës.”

Marketerët zakonisht përdorin një program të tillë në caktimin dhe ndjekjen e strategjive ose ngjarjeve të marketingut.

Në anën tjetër, Salesforce, një ofrues i njohur i softuerëve CRM, përshkruan CRM si një:

“Strategjia për trajtimin e të gjitha bashkëveprimeve të organizatës suaj me klientët e ardhshëm dhe të tanishëm”.

Kjo është arsyeja pse bizneset përdorin CRM në optimizimin e komunikimit midis kompanisë dhe klientëve, për të rritur kënaqësinë e klientit dhe për të rritur më pas shitjet.

Prandaj, të gjithë merren me të njëjtin informacion mbi klientët dhe perspektivat, por kanë objektiva të veçantë të qëllimit përfundimtar.

Marketingu me email dhe CRM

Tani që kemi debatuar në automatizimin e marketingut dhe CRM, mund të duket pak e çuditshme pse 60% e bizneseve të vogla po përdorin CRM për marketing me email, siç u tha më herët.

A nuk duhet të tregtohet me email përmes postës elektronike në automatizimin e marketingut? Sigurisht, marketingu me email është një pjesë integrale e softuerit të automatizimit të marketingut. Por mund të jetë gjithashtu një pjesë e CRM, veçanërisht kur zgjidhni një paketë softuerësh që përmban një suitë të integruar.

Në fakt, disa njerëz argumentojnë se ndërsa automatizimi i marketingut edhe CRM janë një kombinim i shkëlqyeshëm për çdo organizatë, vetëm një CRM e mirë është krejtësisht e mirë për bizneset e vogla dhe jofitimprurësit..

 • 2% e organizatave e përdorin atë për përcjelljen e shitjeve
 • 5% për menaxhimin e informacionit
 • 9% për shërbimin ndaj klientit
 • 59% e parashikimit të shitjeve
 • 60% për marketing me email
 • 65% për ushqimin e plumbit
 • 94% për menaxhimin e kontakteve

Pra, sa të mirë janë sistemet e integruara CRM kur bëhet fjalë për marketing me email? Një sistem i integruar, për të filluar, vendos dhe administron të gjithë elementët e të dhënave nga një bazë e të dhënave qendrore.

Imagjinoni efikasitetin e një sistemi të tillë, veçanërisht kur është i integruar edhe me programin e menaxhimit të projektit – si Xero dhe Quickbooks.

Ekipi juaj jo vetëm që do të ketë një pasqyrë të përmirësuar në kohë reale në sjelljen e klientit, në email, por gjithashtu do të jetë në gjendje të llogarisë lehtësisht ROI të kombinuar të një fushate të tërë për marketing email..

Për më tepër, do të jeni në gjendje të hartoni mesazhe më të personalizuara, të cilat sipas Aberdeen, përmirësojnë normat e klikimit përmes 14% dhe konvertimet me 10%.

CRM dhe Faturimi

Përveç marketingut me email, një tjetër veçori CRM që vjen në ndihmë është faturimi.

Me aftësinë për të rregulluar faturat dhe format e kuotave, plus gjurmimin e të gjitha pagesave të bëra, një program i mirë CRM mund ta bëjë softuerin tuaj aktual të faturimit të tepërt.

Në të vërtetë, mbase nuk do të keni nevojë as për softuer kontabël. Ju lehtë mund t’i ktheni kuotat në fatura dhe t’i shtypni ose dërgoni me postë, përmes postës elektronike për klientët përkatës.

Duke marrë parasysh të gjitha tiparet për të cilat kemi folur deri më tani, CRM tani duket se duket si zgjidhja përfundimtare e gjithanshme që duhet të ketë, për bizneset e vogla dhe të mëdha njësoj.

Por, nuk është kështu, jo të gjithë ofruesit e programeve CRM kanë të gjitha tiparet që kemi diskutuar të integruara në pako të vetme.

Pra, si për t’ju ndihmuar të kuptoni të gjitha, duke shikuar 8 nga CRM më të mira dhe të përballueshme për bizneset e vogla.

1. ActiveCampaign

ActiveCampaign perceptohet si një mjet i marketingut me email të integruar me veçoritë CRM.

Deri më tani, sipas GetApp, gëzon një popullaritet të jashtëzakonshëm në mesin e bizneseve të vogla, me 67% të përdoruesve janë kompani me një deri në dhjetë individë.

Përveç telefonit falas, bisedës live dhe mbështetjes me email, ActiveCampaign vjen me:

 • Falas një trajnimi një-për-një
 • Marketingu me SMS
 • Forma të personalizuara për faqet e uljes
 • Modelet falas të postës elektronike
 • Ndjekja e vendndodhjes së kontaktit
 • Monitorimi dhe automatizimi i mediave sociale
 • Fushata, kontakti dhe raportimi i listës
 • Rrjedhat e punës për automatizim personal
 • Segmentimi i përparuar dhe shënjestrimi
 • Profilizimi i kontakteve
 • Përgjigjet inteligjente automatike
 • CRM dhe automatizimi i shitjeve

Në anën tjetër, asaj i mungojnë veçoritë e përparuara të sigurisë si vërtetimi shumë faktor dhe kriptimi i të dhënave në pushim.

Unë e kuptova se ishte një mjet i shkëlqyeshëm për krijimin dhe hartimin e fushatave shumë-dimensionale të marketingut, falë veçorive të automatizimit të tij të marketingut – të integruar në të gjithë paketën CRM.

Ndërsa ekipi i marketingut krijon dhe gjurmon fushatat e postës elektronike, një ekip i shitjeve mund të jetë duke automatizuar proceset e transaksioneve, duke konsoliduar të gjithë informacionin përkatës në lidhje me klientët.


© ActiveCampaign

Për fat të mirë, nuk do të duhet të paguani një përqind për ta provuar.

Filloni me një provë 14-ditore falas, pas së cilës pritet të paguani për një pajtim, duke filluar nga 9 dollarë në muaj për planin themelor, i cili kryesisht përfshin automatizimin e marketingut dhe marketing përmes postës elektronike..

Për fat të keq, ju nuk merrni tipare CRM deri në azhurnimin në programin Plus, i cili kushton 49 dollarë në muaj.

Programi i Ndërmarrjes, nga ana tjetër, me çmim 149 dollarë në muaj, ofron mbështetje shtesë për përparësi dhe një vlerësim të veçantë të llogarisë.

2. Ontraport

Ontraport është një mjet integrimi CRM brenda një pakete softuerësh të marketingut.

Ajo përmban:

 • Menaxhim i fuqishëm i detyrave
 • Integrimi i mediave sociale
 • Automatizimi i marketingut
 • Testim i ndarjes
 • Ndarja e skedarëve
 • Mjetet e kapjes së plumbit

Platforma u mundëson bizneseve të menaxhojnë me lehtësi menaxhimin e informacionit, shitjet, marketingun dhe përmbajtjen e përgjithshme.

Me pak fjalë, është një program gjithëpërfshirës që i siguron firmave të vogla dhe të mëdha mjete për të trajtuar të gjithë punën e vështirë, kur bëhet fjalë për menaxhimin e udhëhequr dhe marrëdhëniet me klientët.

Karakteristikat kryesore të Ontraport janë optimizuar për katër objektiva themelorë – organizimin, shitjet, marketingun dhe botimin.

Për të ndihmuar në mënyrë efektive në organizimin dhe përafrimin e gjithë kompanisë suaj, sistemi vjen me:

 • Projektet në aeroport
 • Një API e hapur e sigurt
 • Ontraport celular
 • Paneli i matjeve
 • Objekte të personalizuara
 • Automatizimi i biznesit
 • Një CRM e fuqishme

Për të lehtësuar shitjet, Ontraport ofron:

 • Mundësitë e ndjekjes së qerreve të braktisura
 • Menaxhimi i detyrave
 • Menaxhimi dhe shënimi i drejtuesve
 • Një klikim i lartë shet
 • Format e rendit

Për marketing, nga ana tjetër, vjen me:

 • Purls
 • Ndjekja e marketingut
 • Programet e partnerëve
 • Marketingu i kartolinave
 • Mesazheve SMS me dy drejtime
 • Automatizimi i marketingut

Më në fund, për sa i përket botimit, përdorimi i Ontraport do t’ju lejojë të përdorni:

 • Testim i ndarjes
 • Integrimi në Facebook
 • Faqet e anëtarësimit
 • Integrimi i WordPress
 • WebForms
 • ONTRAforms.

Fatkeqësisht, ju nuk merrni një gjyq falas; në vend të kësaj, Ontraport ofron një garanci të kthimit të parave 90-ditore në cilindo nga tre planet.

Me një kosto prej 79 dollarë në muaj, Plani Themelor është i kufizuar vetëm në një përdorues, me postë elektronike të pakufizuar, 1000 kontakte, automatizim të marketingut në SMS, CRM, shabllone me postë elektronike dhe faqe në internet ONTRApages.

Plani Pro, nga ana tjetër, është i hapur për 2 përdorues dhe kërkon rreth 2 orë për të vendosur të gjitha tiparet e tij, të cilat përfshijnë 10,000 email në muaj, 25,000 kontakte dhe një platformë të plotë Ontraport.

Nëse ende dëshironi të zgjeroni numrin e kontakteve, përdoruesve dhe postave elektronike në muaj, shkoni me Planin e Ekipit. Me 597 dollarë në muaj, ai ofron dhjetë përdorues me 100,00 email në muaj, 100,000 kontakte dhe natyrisht, platformën e plotë të Ontraport.

3. Insightly

Për dallim nga dy platformat e mëparshme, të cilat janë optimizuar për marketing dhe CRM, Insightly mbështetet drejt kombinimit të menaxhimit të projektit dhe CRM.

Megjithëse është veçanërisht i përshtatshëm për kompani me 25-100 punonjës, Insightly është i popullarizuar në mesin e bizneseve me një deri në dhjetë punonjës, të cilët përbëjnë 54% të bazës së përdoruesit të saj.

Bizneset e mesme nga ana tjetër, me 11-50 të punësuar, përbëjnë 34%, ndërsa 51-200 ndërmarrje me madhësi të punonjësve bien në kllapën 7%, ndërsa pjesa tjetër llogariten 5%.

Krijuar për integrim me Google Apps, Insightly aktualisht renditet si aplikacioni CRM numër 1 në tregun e Google.

Më vonë u rishikua dhe azhurnua për platformat e tjera, dhe tani mund të përdorni versionin në internet nëse nuk jeni veçanërisht të njohur me Google Apps.

Disa nga karakteristikat kryesore të tij përfshijnë:

 • OneDrive, Dropbox, Integrimi i Kutisë
 • Ndarja e skedarëve
 • Integrimi Xero dhe Quickbooks
 • raportet
 • Hap API-në
 • Zgjatja e shiritit anësor të kromit
 • Fushat e personalizuara
 • Sistemi i njoftimeve dhe i rrjedhës
 • Integrimi i Microsoft dhe Google Calendar
 • Aplikacione mobile vendase Android dhe iOS
 • Menaxhimi i projektit
 • Etapat dhe detyrat
 • Menaxhimi i blerjes së klientit
 • Ndjekja e tubacioneve / mundësive
 • Libri automatik i adresave

Një nga pikat e forta të Insightly është planet e saj të çmimeve, të cilat janë më fleksibël se konkurrentët e mëparshëm që ne kemi shikuar tashmë.

Shtë interesante, për një biznes me vetëm dy përdorues, nuk do të duhet të paguani asgjë për të fituar qasje në ruajtje 200MB, 2500 regjistrime, shabllone me email dhe mbështetje masive të postës elektronike.

Nëse dëshironi t’i provoni ato së pari, Insightly ju jep një periudhë provë falas 14-ditore për secilin plan.

4. Fuqia e shitjes

Shanset janë, ju keni dëgjuar tashmë për Salesforce, si një nga CRMS më të spikatur, përpara se të dilnit edhe në këtë artikull. Kjo sepse aktualisht shërben qindra mijëra biznese në të gjithë botën, në industri dhe madhësi të ndryshme.

Sshtë një sistem CRM dhe automatizimi i shitjeve me bazë cloud, i optimizuar për sektorë të ndryshëm, duke përfshirë:

 • Arsimi i lartë
 • automobilistik
 • Sektori publik
 • Grupet jofitimprurëse
 • Media
 • me pakicë
 • Communications
 • Shkencat e jetes
 • Kujdesit shëndetësor
 • Shërbimet financiare

Edhe pse është mjaft e popullarizuar në mesin e bizneseve mikro me 1 deri në 10 anëtarë, një pjesë e madhe e përdoruesve të saj – 30% për të qenë të saktë – janë kompani me 11 deri 50 anëtarë.

Pra, çfarë e bën Salesforce kaq tërheqëse? Epo, ajo ofron dy veçori kritike të sigurisë të cilat mungojnë në të tre platformat e mëparshme.

Kriptimi i shumë faktorëve dhe të dhënat në pushim.

Përdoruesit gjithashtu përfitojnë nga:

 • Organizimi i rrjedhës së punës
 • Dukshmëri në kohë reale
 • Kontaktoni menaxherin
 • Mobil për të qëndruar i lidhur
 • analitikë
 • bërbëlit
 • Llogari dhe kontakte sociale
 • Miratimet dhe rrjedha e punës
 • Angazhimi i largët i klientit
 • parashikimi
 • Ndërtoni dhe drejtoni aplikacione inovative
 • Integrimi i postës elektronike
 • Marketingu dhe shitjet udhëheqin kërkimet
 • Komunitete për shitje

Në përgjithësi, është një sistem që kombinon në mënyrë të qetë bashkëpunimin, analitikën, mashtrimin dhe lidhjen e lëvizshme për të përmirësuar angazhimin e përgjithshëm të klientit dhe procesin e shitjeve.

Dhe e gjithë kjo, natyrisht, vjen me 25 dollarë për përdorues, në muaj; për një paketë CRM jashtë kartës, e disponueshme vetëm për pesë përdorues.


© Salesforce

Për ekipe më të mëdha, konsideroni të zgjidhni paketën e Ndriçimit Profesional, i cili shkon me 75 dollarë për përdorues në muaj, pa ndonjë kufizim në madhësitë e grupit.

Bizneset e mëdha që kanë nevojë për zgjidhje të përshtatura CRM mund të shkojnë për paketën Lightning Enterprise me 150 $ për përdorues në muaj, ose paketën Lightning Unlimited në 300 dollarë për përdorues në muaj, për fuqi dhe mbështetje të pakufizuar CRM..

Një periudhë provë 30-ditore falas është në dispozicion për secilën nga këto pako; në rast se dëshironi t’i provoni para se të regjistroheni.

5. Pipedrive

Zhvilluar nga shitësit me përvojë, Pipedrive është një sistem i thjeshtë por i fuqishëm CRM, që është optimizuar posaçërisht për të menaxhuar dhe drejtuar shitjet. Shtë një sistem mjaft standard për bizneset e vogla dhe të mesme, organizatat jofitimprurëse dhe profesionistët e pavarur.

Kjo është arsyeja pse Pipedrive është më së shumti e popullarizuar në mesin e bizneseve të vogla, me 52% të përdoruesve të saj që futen në kllapën 1-10 anëtare.

Disa nga tiparet kryesore të tij përfshijnë:

 • Mbështetja e aplikacioneve celularë
 • API i fuqishëm
 • Kalendari i Google dhe integrimi i kontakteve
 • Mbështetje 24/7
 • Mbështetje shumë-gjuhëshe
 • Rolet dhe hierarkia organizative
 • Vendosja e qëllimit dhe raportimi
 • Integrimi i postës elektronike
 • Përshtatje e plotë
 • Historia e kontaktit
 • Pamja e tubacionit të shitjeve

Sa i përket sigurisë, megjithëse siguron kriptimin e të dhënave në pushim, platformës i mungon vërtetimi shumë faktor.

Sidoqoftë, përveç karakteristikave të tij të CRM dhe optimizmit të shitjeve, është shumë e lavdërueshme për një sistem që kushton vetëm 12 dollarë në muaj për çdo përdorues.


© Pipedrive

Me një çmim kaq të ulët, unë nuk e di pse madje do të keni nevojë për një gjyq falas. Por, nëse e bëni këtë, jini të lumtur të mësoni se ata ofrojnë një periudhë prove 30-ditore falas.

6. Zoho CRM

Zoho është zhvilluar për të siguruar bizneset e vogla dhe të mëdha me një mjet të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët për menaxhimin e inventarit, mbështetjen e klientit, marketingut dhe menaxhimit të shitjeve.

Sistemi jo vetëm që ofron një platformë për administrimin e të dhënave të klientëve, posaçërisht në lidhje me shitjet e kryqëzuara dhe shitjet më të mëdha, por gjurmon gjithashtu mundësitë e biznesit, perspektivat dhe udhëheq.

Disa nga karakteristikat që ofron përfshijnë:

 • Integrimi me Microsoft Outlook dhe Office
 • CRM me email
 • API i Zhvilluesit për integrimin e palëve të treta
 • Siguria e bazuar në role
 • Menaxhimi i rrjedhës së punës
 • Analizat CRM
 • Menaxhimit të inventarit
 • Ndihma dhe shërbimi i klientit
 • Automatizimi i marketingut
 • Automatizimi i forcës së shitjeve

Karakteristikat e saj të sigurisë janë mjaft gjithëpërfshirëse dhe vijnë me kopje rezervë të të dhënave me shumë vendndodhje, opsione vërtetimi shumë-faktorësh, HTTPS për të gjitha faqet dhe encryption të pushimit të të dhënave.

Ashtu si sistemet e tjera CRM që ne kemi shqyrtuar, karakteristikat janë shpërndarë në plane, me Zoho miratimin e tre programeve kryesore.

Një periudhë provë 15-ditore falas për secilën nga këto pako është gjithashtu e disponueshme.

Përndryshe, provoni të shkoni në edicionin falas, i cili është i hapur për vetëm dhjetë përdorues dhe ofron një mori karakteristikash, duke përfshirë aplikacione, dokumente, burime, kontakte, llogari dhe drejtime.

Për bizneset që kanë nevojë për një sistem më të centralizuar, Zoho ofron një paketë të veçantë CRM Plus për 50 dollarë për përdorues në muaj.

7. Infusionsoft

Infusionsoft është një infuzion i e-commerce, marketing dhe mjetet CRM.  

Sa i përket tregtisë elektronike, ai siguron mjete përkatëse për përcjelljet pas blerjes, menaxhimin e faturave dhe koleksionet, vendosjen e porosive ose faqeve të dyqaneve, dhe më shumë.

Në anën e marketingut, ai ndihmon përdoruesit të lidhen dhe të ushqejnë çon përmes mediave sociale, postës elektronike dhe kanaleve offline, të krijojnë marrëdhënie dhe të menaxhojnë angazhime të personalizuara – që synojnë nxitjen e konvertimeve.

Në frontin CRM, Infusionsoft është krijuar për të eleminuar aktivitetet e tepërta të shitjeve dhe për të përmirësuar efikasitetin e përgjithshëm të ekipeve përkatëse të shitjes.

Për të arritur të gjitha këto, Infusionsoft ofron veçori si:

 • Marketingu multimedia
 • Raportet e shitjeve
 • Menaxhimi i mundësive
 • Kuotat dhe porositë
 • Notimi dhe shpërndarja e plumbit
 • Përpunimi i pagesës
 • Llogaritë e arkëtueshme, shumat e shitjeve dhe përcjellja e porosive
 • Menaxhimi i programit të referimit
 • Mjet shënimi
 • Raportet e marketingut
 • Menaxhimi i marketingut multimedia
 • Fushata të automatizuara të marketingut me email
 • Publikimi i lehtë, faqet e uljes
 • Ndarja sociale
 • Format në internet
 • Zvarrit dhe lësho për të zanat dhe botuar faqet e uljes
 • Ndërtuar në fushat e metadata dhe fjalen
 • Automatizimi i marketingut

Edhe pse i mungojnë opsionet e vërtetimit shumë-faktorësh, Infusionsoft përdor rezervë të të dhënave me shumë vendndodhje, HTTPS, dhe të dhëna në pushim.

Kur bëhet fjalë për çmimet, Infusionsoft përdor një qasje mjaft interesante. Ajo ka një paketë pagese vjetore dhe një paketë fillestare të njëhershme.

Ka pesë plane që janë nën planin e mëparshëm:

Pas zgjedhjes së një pakete mujore, nga ju kërkohet që ta kombinoni atë me një paketë fillestare një herë, sipas nevojave tuaja specifike të biznesit.

Paketa, siç e përshkruan Infusionsoft, supozohet se do t’ju ofrojë udhëzime për të kuptuar gjithçka, përpara se të goditej përfundimisht në tokë.

Ai vjen në tre opsione, në varësi të nevojave tuaja dhe strukturës së biznesit:

 • 699 dollarë për një kompani të vogël
 • 1699 dollarë për një kompani të mesme
 • Tarifë e negociueshme për ndërmarrjet e mëdha

8. i shkathët

I shkathët është një program i menaxhimit të kontakteve dhe marrëdhënieve shoqërore, i përqendruar në optimizimin e ndërtimit të marrëdhënieve në një gamë të gjerë të kanaleve sociale.

Përveç kontakteve të angazhimit, i shkathët gjithashtu siguron mjete për gjurmimin dhe ushqimin e tyre dhe ndihmuese për perspektivat e reja.

Me 54% të përdoruesve të Nimble janë biznese të vogla me 1-10 përdorues, sistemi është optimizuar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme, duke kërkuar të ndërtojë marrëdhënie që mund të zhvillohen në mundësi biznesi.

Për të arritur pa dyshim këtë qëllim, ai integron sinjalet sociale, bashkëpunimet, kalendarët, komunikimet, konvertimet në email dhe profilet e kontaktit, dhe i organizon ato në një platformë të vetme.

Disa nga karakteristikat kryesore të tij përfshijnë:

 • Aplikacioni i kontakteve të zgjuara
 • integrim
 • Kutia e kombinuar e kanalit
 • kategorizimi
 • Historia e kontaktit dhe mjeti “i fundit i lidhur”
 • Kërkimi i fjalëve
 • Harroni
 • Motori i rregullave
 • Faqja e përditshme “sot”
 • kalendar & caktuesi i ngjarjeve
 • Detyrë detyre
 • Monitorimi dhe raportimi i tubacionit të shitjeve
 • Import automatik i kontakteve

Shtë një aplikim mjaft i thjeshtë me mjete relativisht të fuqishme sigurie. Përveç kopje rezervë të shumë lokacioneve, Nimble ka implementuar gjithashtu HTTPS për të gjitha faqet plus encryption të të dhënave në pushim.

Në kontrast të mprehtë me Infusionsoft, çmimi i shkathët është shumë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Pas një gjyqi 14-ditor pa pagesë, ju paguani 25 dollarë për përdorues në muaj, për të përfituar të gjitha tiparet e tij CRM.

Në përmbledhje…

Pasi të shohim 8 nga platformat më të mira dhe të përballueshme të biznesit të vogël CRM, unë, për fat të keq nuk kam një të preferuar të paraqes para jush. Secila prej këtyre aplikacioneve është e optimizuar dhe e përshtatshme në mënyrë unike – për të trajtuar një grup unik objektivash.

Prandaj, mënyra më e mirë për të përcaktuar më të përshtatshme, është të rishikoni të gjitha nevojat e organizatës suaj dhe t’i krahasoni ato me secilin nga këto sisteme.

Sigurisht, shfrytëzoni plotësisht periudhat e provës falas, vetëm për të siguruar që me të vërtetë keni gjetur përshtatjen e duhur. Ju lutemi ndani me ne zgjedhjen tuaj të fundit, dhe pse mendoni se është ideal; ju shohim në komentet më poshtë dhe faleminderit për leximin!