Udhëzues i avancuar për blerje: Si të shitet online në vitin 2023

Nëse keni shtruar duart mbi Shopify – nëse nuk e keni, lexoni udhëzimin tonë të fillestarit të Shopify – me siguri keni hasur ndonjë problem ose problem që kanalet e zakonshme nuk mund t’ju ndihmojnë. Mund të jetë një aplikacion që është duke vepruar qesharake, ose një lloj funksionaliteti që askush nuk e ka menduar ndonjëherë më parë. Marrja e Shopify për të punuar drejt në këto raste mund të jetë një dhimbje e vërtetë.

Këto skenarë janë frustruese, por për fat të keq, ato janë e vërteta e rëndë nëse jeni duke punuar në mjedisin e Shopify. Mos u shqetëso, sidoqoftë, Cloudward.net është këtu për të ndihmuar.

Në këtë udhëzues të përparuar të Shopify, ne do t’ju drejtojmë nëpër gjëra më të përparuara në lidhje me Shopify. Ne do të shpjegojmë se si të zgjedhim temën e duhur dhe si të rregullojmë strukturën dhe modelin e saj. Për më tepër, ne do t’ju tregojmë se si t’i trajtoni produktet në mënyrën e duhur dhe cilat aplikacione duhet të merrni parasysh instalimin. Le të fillojmë.

Si të zgjedhim temën e duhur për blerje

Së pari, ne do t’ju shpjegojmë se çfarë është një temë. Mendoni për atë si fasadën e dyqanit tuaj. Ju nuk do të vendosni se si do të duket dyqani juaj bazuar në temën tuaj, por do ta udhëzoni atë në një drejtim të caktuar.

Shtë e rëndësishme që të mendoni për temën që do të përdorni përpara se të filloni ndërtimin e dyqanit tuaj sepse duke bërë kështu do t’ju kursente kohë dhe para më vonë. Për shembull, nëse një temë vjen me një funksionalitet të integruar të shiritit anësor, nuk do të duhet ta rregulloni më vonë sepse mund ta shtoni në dyqanin tuaj pa asnjë përpjekje.

Në Cloudward.net, ne kemi krijuar një listë kontrolli të dobishme që ju lehtëson zgjedhjen e temës së duhur.

Shopify-Theme-Store

Kriteri i temës 1: Kërkesat e biznesit

Sado banale të tingëllojë, kërkesat e biznesit tuaj janë të rëndësishme kur zgjidhni një temë. Siç thamë në artikullin tonë se si të ndërtojmë një faqe në internet nga e para, gjithçka fillon me një draft.

Mendoni së pari për kërkesat tuaja dhe bëni një listë të gjërave që mendoni se janë të nevojshme për dyqanin tuaj. Këtu është një listë e shkurtër e pyetjeve që ne sugjerojmë t’i bëni kur shqyrtoni temat e Shopify:

 • Si dëshironi që klientët tuaj të lundrojnë nëpër dyqanin tuaj
 • Nëse duhet të ketë një funksion kërkimi
 • Dëshironi të keni një shirit anësor me navigim
 • Keni nevojë për një menu mega
 • Sa i madh është portofoli i produkteve tuaja
 • Si do të dëshironit të promovoni dyqanin tuaj më vonë
 • A keni nevojë për një rrëshqitës në faqe të lartë
 • Nëse dyqani duhet të jetë i pajisur me një blog

Pika e portofolit të produkteve është veçanërisht e rëndësishme. Në varësi të sa produkteve dëshironi të shfaqni në dyqanin tuaj, tema juaj duhet të ju mbështesë dhe të mos ju bllokojë ose pengojë. Në thelb, ekzistojnë tre madhësi të portofolit në botën e Shopify: një-produkt, katalog të vogël dhe katalog të madh.

Ju mund të gjeni tema në Shopify Theme Store, dhe nëse shikoni, mund të gjeni karakteristikat e tyre përkatëse, përfshirë madhësinë e portofolit të produktit, në përshkrimin e secilës temë.

Shopify-Theme-debutimin-Features

Nëse ju pëlqen një temë që nuk i mbulon të gjitha kërkesat tuaja, jepni përparësi. Nuk ka gjasa që një temë të plotësojë të gjitha nevojat tuaja.

Kriteri i temës 2: Optimizimi i motorit të kërkimit

Për shkak se ju mund të mos dëshironi të vendosni reklama të paguara gjatë gjithë kohës, gjithashtu duhet të mendoni për një kohë të gjatë për marketing organik. Ka kuptim të kontrolloni paraprakisht disa nga kriteret më të rëndësishme teknike të optimizmit të motorit të kërkimit, siç janë:

 • Koha e ngarkimit në pamje të parë
 • Shpejtësia e faqes celulare
 • Desktop me shpejtësi të faqes
 • Përputhshmëria ndër-shfletues

Ju mund ta provoni shpejtësinë e faqes me PageSpeedInsights nga Google. Kjo tha, sepse kjo është kohë dhe mund të mos jetë e mundur për të gjitha temat – duhet të blini disa prej tyre – mund të bëni hulumtime në internet paraprakisht.

Google-Page-Speed-Index

Kriteri i temës 3: mimi

Fatkeqësisht, paratë nuk rriten në pemë, dhe si një sipërmarrës, duhet të keni kujdes në shpenzimet tuaja. Kjo është arsyeja pse lind pyetja e vjetër: falas ose bleni?

Ne mund t’ju këshillojmë të punoni me tema të paguara, por kjo do të ishte vetëm gjysma e së vërtetës. Temat më të paguara janë më të mira për sa i përket funksionalitetit. Periudhë. Do të duhet të vendosni vetë nëse ia vlen të blini një temë të paguar bazuar në atë që planifikoni të bëni me dyqanin tuaj.

Nëse jeni duke u përkulur drejt një modeli falas, gjithashtu është mirë. Thënë kështu, duhet të pyesni veten se sa aplikacione, të cilat janë të ngjashme me shtojcat në WordPress, do të duhet të instaloni më pas, sepse shumica kushtojnë para dhe përkeqësojnë kohën e ngarkimit të dyqanit tuaj. Ndoshta ka më shumë kuptim të filloni me një temë të paguar sesa me një temë falas që duhet të pajisni me aplikacione.

Një praktikë më e mirë, veçanërisht për fillestarët, është të ngjiteni me tema falas sepse është më e lehtë të merrni mbështetje nga Shopify sesa nga palët e treta. Ne do të shpjegojmë se çfarë do të thotë më tej.

Kriteri i temës 4: Mbështetje

Mbështetja dhe dokumentacioni janë një kriter i rëndësishëm për zgjedhjen e temës optimale të Shopify. Shopify ofron mbështetje për temat e mëposhtme:

 • i pafund
 • minimal
 • Jumpstart
 • furnizim
 • pop
 • debutim
 • i thjeshtë
 • ndërmarrje
 • Brooklyn
 • tregim

Nëse zgjidhni një temë tjetër përveç atyre të listuara, do të jeni të varur nga zhvilluesit e palëve të treta. Kjo do të thotë se Shopify nuk mund të sigurojë shumë mbështetje kur bëhet fjalë për detajet e temës.

Thënë kjo, ju duhet të kontrolloni se sa mbështetje ofron Shopify në përgjithësi. Zakonisht, kur bëhet fjalë për çështje teknike dhe rregullime të thella, gjë që ndodh shpejt me Shopify, shërbimi, si ofruesit e palëve të treta, do t’ju ngarkojë ose ju dërgojë tek një ofrues i palëve të treta, i cili, përsëri, do t’ju lejojë të paguani për punën e saj.

Dokumentacioni është gjithashtu i rëndësishëm. Shikoni se sa të dokumentuar janë temat. Do të habiteni se sa i larmishëm është cilësia e dokumentacionit të temave. Sidomos me temat e paguara, cilësia ndryshon shumë. Ju mund të gjeni lidhjen për dokumentacionin e secilës temë në Shopify Theme Store.

Shopify-Theme-Supply-Documentation

Kriteri i temës 5: Vlerësime

E fundit, por jo më pak e rëndësishme: besoni turmës. Ju nuk jeni i pari që hapni një dyqan Shopify. Merrni kohën tuaj dhe lexoni përshtypjet.

Mos lejoni që kritikat e këqija t’ju dekurajojnë shumë nga përdorimi i një teme të caktuar, megjithëse. Në shumë raste, komentet e përdoruesve janë injorante ose një shprehje zhgënjimi që është rënë në pjesën e rishikimit, siç mund ta shohim në ekranin e mëposhtëm.

Shopify-Theme-Debut-Rishikimi

“Swagger Boutique” ankohet për temën e Debutit. Deklarata që fotografitë nuk përshtaten në telefon është e pakuptimtë. Të gjitha temat e Shopify janë përgjegjëse ndaj standardeve aktuale. Kjo është arsyeja pse ju duhet të ndiqni këshillat tona dhe të hidhni një vështrim më të afërt në rishikime para se të merrni vendimin tuaj.

Përshtatje: Shtypja e pikave me lëng

Tani që keni zgjedhur temën që dëshironi, ne do t’ju tregojmë se si mund ta përdorni Liquid për ta rregulluar atë për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Shtë e rëndësishme të theksohet se nëse filloni të personalizoni, duhet të përmbaheni me temën tuaj sepse çdo ndryshim, personalizim dhe punë e projektimit që keni bërë do të humbasin kur të ndryshoni temat.

E thënë thjesht, do të duhet të bësh përsëri punën e zhvillimit. Mundohuni të përdorni vetëm një temë që nga fillimi dhe ta bëni atë të mbrojtur me fjalëkalim.

Këshilla të rëndësishme: sigurohuni që të bëni kopje të shumta të temës suaj. Në mënyrë ideale, duhet të bëni kopje rezervë të rregullt dhe t’i emëroni ato në përputhje me rrethanat, veçanërisht nëse instaloni aplikacione.

Për t’ju shpëtuar nga një fatkeqësi e mundshme, ne do t’ju tregojmë se si të zhvilloheni në Shopify duke përdorur Liquid. Në disa seksione të ardhshme, do të hedhim një vështrim më të hollësishëm nga përbërësit më të rëndësishëm të mjedisit të zhvillimit të Shopify.

Nëse keni nevojë për më shumë informacion mbi kodimin e Lëngjeve, hidhini një sy referencës zyrtare të Liquid ose kontaktoni një zhvillues.

Bazat e përshtatjes

Le ta fillojmë me disa baza.

Për të hyrë në menunë rregulluese të dyqanit tuaj, klikoni në “dyqanin në internet”. Një menu duhet të shfaqet me artikujt e mëposhtëm: “temat”, “postimet në blog”, “faqet”, “navigimi”, “domenet” dhe “preferencat”. Klikoni “temat” për të vazhduar.

Në anën e djathtë të ekranit, ju do të shihni dy zona të mëdha: “temë aktuale” dhe “më shumë tema”. Në zonën “temë aktuale”, ju do të gjeni, temën aktuale aktive. Zona tjetër tregon temat që keni shkarkuar nga dyqani i temave.

Shopify-Theme-Customizing-Basics

Në të djathtë të temës është “rregulloje”. Klikoni atë për të hyrë në menunë rregulluese.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize

Tani jeni në menunë rregulluese, ku mund të bëni ndryshimet e dëshiruara në temën tuaj. Në anën e majtë, ju do të shihni panelin tuaj të kontrollit, me të cilin mund të redaktoni seksionet individuale të faqes aktive.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Control Panel-

Pranë “seksioneve”, ju do të gjeni zonën “Cilësimet e temës”, ku mund të rregulloni cilësimet e përgjithshme për temën, si font, ngjyra dhe ikona..

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Control Panel--theme-Settings

Kjo është gjithashtu aty ku do të gjeni dokumentacionin për temën tuaj dhe detajet e kontaktit për mbështetje.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Documentation

Ju gjithashtu mund të zhyteni në kodin e lëngshëm të temës nën “veprimet e temës” > “Redaktoni kodin” për rregullime më të thella. Ne do të flasim më shumë për këtë më vonë.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Edit-Code

Në shiritin e parë, ju mund të shihni emrin e temës që jeni duke redaktuar. Do të shihni një menu ku mund të hidheni midis faqeve që dëshironi të personalizoni.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Ndryshimi-Faqe

Pranë asaj menyje, ju mund të zgjidhni midis versionit të desktopit dhe versionit celular.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Mobile-Version

Shtë e rëndësishme të theksohet se nëse jeni në proces të rregullimit, gërmimit nëpër dokumentacion dhe realizimit që keni bërë gjithçka ashtu si duhet, por funksioni ende nuk funksionon, kjo mund të jetë sepse disa tipare në Shopify, veçanërisht aplikacionet, funksionojnë vetëm nëse botohet tema.

Seksione: Pjesë nga Piece në një Dyqan të Bukur

“Seksionet” janë blloqe ndërtimi të ripërdorshëm që mund të përdorni për të ndërtuar dhe dizajnuar faqen tuaj të Shopify. Nuk ka asnjë mënyrë për t’i përdorur ato në faqe të ndryshme nga faqja e uljes, megjithatë. Për të mësuar se sa e rëndësishme është një faqe ulje, lexoni udhëzuesin tonë se si të përdorni Instapage.

Në thelb, Shopify bën dallimin midis seksioneve statike dhe dinamike. Seksionet statike, siç sugjeron emri, janë të ndërtuara statistikisht në temë. Koka dhe këmbësori janë shembuj të mirë të seksioneve statike. Ato nuk mund të shtohen në menunë rregulluese. Mund t’i futni vetëm përmes programimit.

Shopify-theme-Customizing-Bazat-Personalizoni-statike-Seksionet

Seksionet dinamike, nga ana tjetër, janë blloqet e ndërtimit që ju mund t’i shtoni dinamikisht në redaktorin personalizues. Ju e bëni këtë duke zgjedhur “shtoni seksionin”.

Shopify-theme-Customizing-Bazat-Personalizoni-Dinamik-Seksionet

Pas kësaj, duhet të shihni një listë të seksioneve në dispozicion për temën tuaj.

Shopify-theme-Customizing-Bazat-Personalizoni-Dinamik-Seksionet-List

Mos u habitni nëse lista juaj duket ndryshe nga e jona. Ka seksione që shumica e temave kanë të përbashkëta, por shumë gjithashtu kanë seksionet e tyre të veçanta.

Zgjidhni pjesën e duhur dhe zgjidhni atë. Një buton “shtesë” duhet të shfaqet pranë emrit. Seksioni shfaqet gjithashtu në funksionin e paramendimit.

Shopify-theme-Customizing-Basics-Customize-Add-Seksioni

Nëse dëshironi të futni seksionin, shtypni butonin “shto”.

Pyetja është pse Shopify bën dallimin midis seksioneve statike dhe dinamike nëse mund të përdorim vetëm seksione në faqen kryesore. Ne dyshojmë se Shopify po punon në përdorimin e funksionalitetit të seksionit në faqet e tjera, gjithashtu.

Tema.scss.liquid: Zemra e vështrimit dhe ndjenjës suaj

Tani që dini se si të ndryshoni strukturën e faqes suaj të uljes, ne do t’ju tregojmë se si të modifikoni pamjen e saj. Për ta bërë këtë, klikoni në “veprimet e temës”, pastaj zgjidhni “modifikoni kodin”.

Pas kësaj, duhet të shihni ndërfaqen e mëposhtme:

Shopify-Development-IDE

Atje, mund të shihni shumë skedarë të ndarë në shtatë dosje të mëdha:

 • plan urbanistik
 • templates
 • Seksionet
 • copra
 • asetet
 • config
 • locales

Dosja e “aseteve” është veçanërisht interesante për ne.

Shopify-Development-Folder

Hapni skedarin “temë.scss.liquid”.

Shopify-Development-SCSS

Në shumicën e rasteve, skedari është i gjatë disa mijëra rreshta të kodit. Në shembullin tonë, ekzistojnë 7,098 rreshta kodesh. Kjo është për shkak se e gjithë stilimi është bërë në të. Nëse doni të bëni ndryshime CSS, bëjeni vetes një favor dhe bëjeni atje.

Shopify Produkte: Trajtimi i produkteve si një profesionist

Tani që dini se si të ndryshoni pamjen e dyqanit tuaj, ne do të flasim për ato që janë brenda saj: produkte. Ne sqaruam se si të krijojmë produkte në udhëzimin e fillestarit tonë. Tani, ne do të shkojmë më thellë dhe do të flasim për variantet dhe opsionet.

Të gjitha produktet mund të kenë variante, megjithëse nuk u duhet. Eachdo variant ka mundësi të ndryshme, përndryshe variantet nuk do të kishin kuptim. Një shembull i zakonshëm është varianti i ngjyrave:

Shopify-Products-Variantet

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, mund të pajisni të njëjtin produkt me ngjyra të ndryshme, pa pasur nevojë të krijoni një produkt të ri për secilin, i cili është i dobishëm.

Si të importoni produkte në Shopify

Nëse keni një dyqan me një numër të madh produktesh, mund të mos dëshironi të shtoni çdo produkt individualisht në dyqanin tuaj. Kjo është arsyeja pse Shopify ofron një veçori të importit pjesa më e madhe.

Në menunë kryesore të Shopify, klikoni në butonin “produkte” në të majtë për të hyrë në menunë e produktit.

Shopify-Main-Menu-Produkte

Goditi “import”.

Shopify-Products-Import

Duhet të shihni një dritare ku mund të shkarkoni një shabllon skedari. CSV për import. Mbushni atë me produktet tuaja dhe ngarkoni përsëri. Për shkak se fushat në shabllon janë konfuze, ju rekomandojmë të përdorni shpjegimin zyrtar të Shopify ndërsa e plotësoni.

Shopify-Products-Import-Popup

Këtu janë më shumë këshilla ekspertësh për ta bërë më të lehtë punën tuaj të importit:

 • Nëse importoni shumë produkte, ngarkoni së pari imazhet e produkteve në Shopify. Do të sigurohet që imazhet tashmë kanë një URL të Shopify, të cilën do të duhet ta shkruani në skedarin e ngarkimit. Përndryshe, ju do të duhet të caktoni me dorë të gjitha imazhet tek produktet dhe variantet.
 • Për produktet me variante, duhet të lini bosh fusha të caktuara në mënyrë që Shopify t’i krijojë ato si variante dhe jo si produkte të pavarura.
 • Kujdes nga kurthi i Excel. Excel përdor pikëpamjet si ndarës për skedarët. Cvv si parazgjedhje, por Shopify nuk e bën. Sigurohuni që skedari i ngarkimit të ndahet me presje dhe jo me pikëpamje.
 • Shtë gjithashtu e rëndësishme që të vendosni lista dhe regjistrime në thonjëza dhe të përdorni periudha dhe jo presje për të treguar madhësitë dhe çmimet.

Aplikimet: Përmirësime të dobishme për Shopify

Ashtu si shtojcat në WordPress, aplikacionet në Shopify janë shtesa funksionale që duhet të instaloni veçmas. Disa janë falas, dhe disa jo. Nëse WordPress është gjithçka greke për ju, ne kemi përgatitur disa udhëzues të WordPress:

 1. Udhëzuesi i fillestarit për të përdorur WordPress
 2. Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
 3. Udhëzues i avancuar për përdorimin e WordPress

Këtu janë aplikacionet më të mira të Shopify:

Kit: Drejtoni më mirë reklama në Facebook

Kit është një aplikacion që është zhvilluar nga Shopify për t’ju ndihmuar të përmirësoni marketingun tuaj në Facebook. Jo vetëm që është i lirë për t’u përdorur, por ai gjithashtu vepron si një asistent virtual dhe bën sugjerime të rregullta Facebook Messenger për të marrë më shumë trafik në dyqanin tuaj online. Shtë e domosdoshme për këdo që bën marketing në Facebook për dyqanin e tyre.

Oberlo: Gjeni produkte për të shitur në Shopify

Oberlo është shoqëruesi i përsosur për ata që duan të bëjnë dropshipping me dyqanin e tyre në internet. Aplikacioni është i lidhur me disa vende shitjeje tregu, të tilla si AliExpress, dhe lejon një import të lehtë produkti në dyqanin tënd Shopify.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të instaloni aplikacionin për të shfletuar mijëra e mijëra produkte dhe t’i importoni ato në dyqanin tuaj online me një klik të vetëm. Pasi klientët vendosin një porosi në dyqanin tuaj online, ju vetëm duhet të vendosni një porosi në Oberlo për t’i dërguar produktet tek klienti direkt nga furnizuesi.

Shopify-Apps-Oberlo

Hotjar: Kuptoni vërtet se si bashkëveprojnë vizitorët tuaj në faqen tuaj

Hotjar është një mjet i dobishëm që mund të përdorni për të krijuar hartat e nxehtësisë për dyqanin tuaj online. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë për të parë regjistrimet e vizitorëve tuaj që lundrojnë në dyqanin tuaj.

Aplikacioni ka shumë kuptim sepse ju lejon të identifikoni pjesët e faqes në internet që funksionojnë mirë dhe ato që injorohen nga shumica e vizitorëve. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për dyqanin tuaj online sepse doni të zbuloni se cilat produkte shikohen por nuk blihen, për shembull. Kjo e bën Hotjar një nga mjetet më të mira të gjenerimit të plumbit në treg.

Ju mund të mësoni se si funksionon në detaje dhe si mund ta integroni atë në dyqanin tuaj në faqen e internetit të Hotjar.

Icingmimi i guximshëm i personalizuar: Optimizimi i Shitjeve dhe Konvertimit

Oldmimi Bold Custom është zhvilluar nga Bold Commerce, i cili është një lojtar i madh në mjedisin Shopify dhe ka zhvilluar shumë aplikacione të dobishme. Ne jemi veçanërisht të interesuar në oldmimet Bold Custom, sepse kjo ju lejon të aktivizoni zbritje të vëllimit dhe xhingla të tjera të çmimeve. Mbi të gjitha, ju mund të krijoni grupe klientësh dhe të shpërbleni klientët besnikë me zbritjet e duhura.

Një dobësi e madhe e aplikacionit është që Tregtia e Bold ndryshon shumë nga tema juaj për të bërë icingmimet Bold Custom të funksionojë pa probleme. Shumë skedarë .liquid, të tilla si modeli i produktit.liquid, do të duken ndryshe dhe do të jenë të vështira për tu mirëmbajtur. Do të jeni të varur nga mbështetja e guximshme e Tregtisë.

Më shumë sugjerime mbi aplikacionet

Do aplikacion ndryshon kodin e temës suaj. Sigurohuni që të bëni një kopje rezervë para se të instaloni ndonjë aplikacion. Nëse nuk dini se ku të kërkoni një shërbim të mirë rezervë, lexoni përshtypjet tona në internet rezervë.

Nëse keni instaluar disa aplikacione në dyqanin tuaj, mund të përballet me probleme me instalimin e atyre shtesë. Në shumicën e rasteve, kjo ndodh sepse temat dhe ndoshta aplikacionet e instaluara tashmë ndryshojnë nga dyqani në ruajtje dhe ndryshimi i kodit në atë mënyrë që të mos ketë një mënyrë të standardizuar për të instaluar aplikacione shtesë.

Kjo është edhe arsyeja që nuk duhet të përpiqeni të instaloni shumë aplikacione menjëherë. Do të humbni gjurmët e ndryshimeve shpejt. Merrni kohën tuaj dhe instaloni një aplikacion njëherësh.

Ju gjithashtu duhet të shmangni dhënien e ekipeve mbështetëse menjëherë në dyqanin tuaj. Përndryshe, nuk do ta dini se cila aplikacion është instaluar dhe integruar dhe cili nuk është.

Mendimet përfundimtare

Shpresojmë që t’ju kemi dhënë këshilla dhe truket të dobishme me këtë udhëzues të thelluar të Shopify. Shopify është një platformë e dobishme dhe e mirë për fillimin e një dyqani në internet në dritën e syve, veçanërisht nëse nuk dini si të kodoni.

Thënë kjo, nëse keni aftësi të përparuara të teknologjisë, Shopify bëhet një aleat i fuqishëm dhe i personalizueshëm që mund të hartohet për pothuajse çdo biznes në internet.

Nëse keni më shumë pyetje themelore, udhëzuesi ynë për fillestarin, i cili është i lidhur në krye të këtij artikulli, është më i miri për ju. Nëse keni pyetje të mëtejshme, mos ngurroni t’i pyesni ato në komente. Faleminderit që lexuat.