Wrike vs Basecamp: Goditje të Tregtisë Dy Emra të Mëdhenj në vitin 2023

Historia ka parë disa shfaqje epike: Ali vs Frazier, McEnroe vs Connors, Cardi B vs Nicki Minaj. Ne do të shtojmë një përplasje tjetër në listë në këtë krahasim Wrike vs Basecamp, fituesi i së cilës do të jetë më i interesuar për menaxherët e projektit.

Wrike filloi në vitin 2006 dhe ka mbi 18,000 kompani në librat e saj, duke përfshirë klientë të profileve të larta si Google, L’Oreal dhe Mars. ’Shtë një platformë e pasur me veçori që është ndër programet më të mira të menaxhimit të projektit atje.

Basecamp është një emër i madh, që mburret me një regjistrim mahnitës të 3 milion. Wasshtë krijuar në 2004 nga ekipi që qëndron pas kornizës së aplikimit Ruby on Rails.

Të dy mjetet kanë paraqitur në artikujt tanë më parë. Wrike fitoi ndeshjen tonë Wrike vs Asana, por humbi në monday.com kundër Wrike. Kjo është vështirë se është një turp, sepse monday.com është më e mira që ka. Basecamp humbi betejën tonë Asana vs Basecamp, kështu që do të kërkojë të luftojë prapa.

Ne gjithashtu kemi parë në thellësi të dy shërbimeve në rishikimet tona, kështu që nëse doni të mësoni më shumë rreth tyre, lexoni në rishikimin tonë Wrike dhe rishikimin e Basecamp.

Vendosja e një Luftimi: Wrike vs Basecamp

Wrike dhe Basecamp nuk do të luftojnë me grushta ose armë, por me veçori, opsione dhe cilësi të dizajnit. Ne do t’i krahasojmë ato gjatë katër raundeve, dhe një fitues do të shpallet në secilën prej tyre. Fituesi i përgjithshëm do të jetë mjeti që merr më shumë raunde.

Ne do të hapemi duke i krahasuar ato në veçoritë për të parë se cili mjet bën më shumë. Karakteristikat janë në zemër të asaj që softveri mund t’i sjellë ekipit tuaj. Pastaj do të shikojmë çmimin për të parë se cili është më i miri në vlerë. Shumë platforma ofrojnë disa mundësi, kështu që të kuptosh se cila është më e mira është e rëndësishme.

Në lehtësinë e përdorimit raund, ne do të vlerësojmë se cili funksionon me më pak bujë dhe bën maksimumin për t’ju ndihmuar të filloni. Në raundin e sigurisë dhe privatësisë, ne do të shikojmë në të cilat mund t’i besoni më së shumti të dhënave tuaja, si dhe të cilat ofrojnë opsionet më të mira për kontrollimin e qasjes në projektet tuaja.

1

Features

Në këtë raund, ne do të krahasojmë mjetet mbi funksionalitetin për të parë se çfarë bën më shumë për ekipin tuaj. Përveç mënyrës së paraqitjes së detyrave, na pëlqen të shohim shumë depo, integrime me platforma të tjera dhe veçori komunikimi. Extras interesante do të shënojë mirë, gjithashtu.

Nëse doni një mjet i cili ka disa zgjatime të pazakonta, hidhini një sy vlerësimit tonë të Airtable. Ai përfshin një eksplorues modelesh 3D, përkthim automatik dhe madje edhe një projektues faqesh.

Wrike

Wrike ju lejon të krijoni detyra dhe t’i caktoni ato tek anëtarët e ekipit. Detyrat mund të ndahen në nën detyra dhe ju mund të shtoni varësi, kështu që mund të siguroheni që orari juaj i projektit është i realizueshëm. Me varësi ju mund të shihni telashe dhe të shihni se çfarë efekti do të ketë nëse një detyrë vonohet.

Shikoni shqyrtimin tonë të Projekteve të Lehta për të mësuar në lidhje me një opsion tjetër që e bën punën e lehtë me varësi.

Wrike është një platformë e mirë për shkëmbimin e skedarëve, me 2 GB hapësirë ​​në dispozicion në planin e saj të lirë. Kjo shkon deri në 100 GB për përdoruesit e Ndërmarrjes. Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, lexoni artikullin për ruajtjen më të mirë në internet për ekipet.

Mund të lini komente në skedarë, përfshirë në mes të videove. Kjo e bën atë të dobishëm nëse doni të organizoni vetë projektet tuaja video. Videot marrin shumë hapësirë, sidoqoftë, kështu që ju mund të keni nevojë për ruajtjen më të mirë të cloud për udhëzues të skedarëve të mëdhenj.

wrike-integrimet

Wrike integrohet me shumë shërbime. Mund ta përdorni me Adobe Creative Cloud, Slack, Salesforce, Dropbox dhe shumë të tjerë. Karakteristika e saj e re “Wrike Integrate”, të cilën nuk e kemi provuar akoma, ju lejon të krijoni integrime me porosi.

Wrike gjithashtu ka një API, kështu që ata prej jush që kodojnë mund ta transmetojnë atë në aplikacionet ose faqen tuaj të internetit. Nëse po kërkoni të ndërtoni uebfaqen tuaj, krahasimi i ndërtuesit të faqes sonë Wix vs Weebly mund t’ju ndihmojë gjithashtu.

wrike-kalendarike

Wrike ka disa pamje, të tilla si rryma e saj, grafiku Gantt dhe kalendari. Një veçori tjetër e dobishme është krijimi i raportit. Ekzistojnë lloje të ndryshme të raporteve, siç janë ato që ju tregojnë se cilat detyra janë të vonuara ose të pa-caktuara. Wrike bën krijimin e tyre të lehtë.

  Namecheap vs Bluehost: Going Toe-To-Toe në vitin 2023

Përdoruesit ndërkombëtarë do të vlerësojnë zgjedhjen e tij të gjuhëve. Janë në dispozicion mbi një duzinë, e cila përfshin nëntë përkthime zyrtare dhe disa të kontribuar nga përdoruesit.

Përveç ekzekutimit në shfletues, Wrike ka klientë desktop dhe celular për Windows, macOS, Android dhe iOS, kështu që mund të përdoret në shumicën e pajisjeve.

Basecamp

Basecamp ka veçori të mira për ndarjen e skedarëve dhe komunikimin, së bashku me krijimin e thjeshtë të detyrave. Shtë një zgjedhje e fortë për përdorim të përgjithshëm të zyrave.

Kjo ju lejon të krijoni lista për të bërë të mbushura me detyra. Ju mund t’i caktoni detyra njerëzve, të lini shënime dhe t’u jepni atyre datat e duhura. Për dallim nga Wrike, nuk ka detyra ose varësi. Nëse nuk ju duhen ato, lexoni rishikimin tonë të Podio për të mësuar në lidhje me një mjet tjetër që i mban gjërat e thjeshta.

Ka një kalendar për të ndihmuar në planifikimin e orarit tuaj dhe ai integrohet me shërbimet e kalendarit nga Apple, Microsoft dhe Google.

Basecamp-zjarr kampi

Bisedat e saj “Campfire” janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur të gjithë komunikim. Mund të ndani tinguj dhe video, megjithëse kemi pasur probleme me video gjatë testimit. Përveç Campfire, ju mund të bisedoni me shokët e ekipit përmes bordit të mesazheve të Basecamp.

Basecamp paralajmëron njerëzit kur bëhen ndryshime nga të tjerët, kështu që është mirë të mbani të gjithë në dijeni se çfarë po bën ekipi.

Ajo ka një përzgjedhje të mirë të integrimeve, përfshirë Zapier, e cila ju lejon të ndani të dhëna me qindra aplikacione. Ekzistojnë gjithashtu integrime për krijimin e raporteve, zhvillimin e programeve kompjuterike, ndjekjen e kohës dhe kontabilitetin. Nëse jeni pas një mjeti të menaxhimit të projektit që përqendrohet në anën financiare, lexoni rishikimin tonë të Mavenlink.

Ju merrni shumë hapësirë ​​me të. 500 GB ruajtja e tij në cloud është shumë më tepër sesa ofron Wrike, madje edhe në planin e Ndërmarrjes. Nëse keni nevojë për më shumë, gjithsesi, mbledhja më e mirë për ruajtjen e cloud ka mundësi.

Ashtu si Wrike, Basecamp ka aplikacione për Windows, macOS, Android dhe iOS për të plotësuar versionin e shfletuesit të tij.

Një mendim i rrumbullakët

Basecamp ka shumë depo dhe Campfire është i mirë për bisedat e ekipit. Wrike është një mjet më serioz, me menaxhimin e varësisë të tij të dobishëm për planifikimin e përparuar të projektit.

Megjithëse e gjejmë më miqësore me Basecamp dhe nuk ka karakteristika të pakta, Wrike ndjehet më i detajuar dhe ju jep më shumë mundësi në shumicën e fushave. Ajo gjithashtu ka një strukturë më të përparuar me nën detyra dhe varësi. Opsionet e tij gjuhësore e bëjnë atë të dobishëm edhe për përdoruesit ndërkombëtarë.

Raundi: Tiparet e pikës për gabimin

Logo e gabuar
Logo e Basecamp

2

çmim

Tjetra, ne do të shohim çmimin për të parë se cili mjet ofron vlerën më të mirë. Përveç çmimeve të ulëta, na pëlqen të shohim një gjykim të gjatë falas, shumë mënyra për të paguar, zbritje dhe plane të ndryshme. Basecamp mori disa grushta të rënda në raundin e fundit, kështu që do të ketë dëshirë të kthehet në konkurs. Le të shohim se çfarë ofron së pari Wrike.

Wrike

Wrike ka një plan falas për deri në pesë përdorues, dhe ka një provë pa karte 14-ditore nëse doni të provoni tiparet e saj të tjera pa u zhytur në buxhetin tuaj. Nëse doni të përdorni planet e saj shtesë, ju do të paguani një tarifë mujore për çdo përdorues, i cili rritet kur lëvizni lart në nivele.

Mimet janë të negociueshme në nivelin e Ndërmarrjes, por ju mund të jeni në gjendje të merrni një marrëveshje të përdorimit të jetës për një pagesë të njëfishtë nëse kërkoni mirë.

Grisja nuk është shumë e kushtueshme, por nuk është mjeti më i lirë në treg, dhe me kufijtë e përdoruesve në planet më të lira, do t’ju kushtojë më shumë pasi rritet madhësia e ekipit tuaj.

Basecamp

Ekipet e Basecamp paguajnë një tarifë të sheshtë 99 $ në muaj, pavarësisht nga madhësia e ekipit. Kjo është vlerë e madhe nëse ekipi juaj është i madh, por më pak nëse është i vogël.

Basecamp është falas për arsimtarët, kështu që nëse doni të merrni klasën tuaj, ose personelin tjetër, më të organizuar, është ai që duhet të shkojë. Jo-fitimprurësit marrin gjithashtu një zbritje prej 10 përqind. Studentët mund të dëshirojnë të lexojnë rishikimin tonë FunctionFox, gjithashtu, sepse ata mund të qasen falas në të.

Basecamp ka një provë të gjatë 30-ditore, duke ju dhënë kohë të merrni dhëmbët tuaj në të për të parë nëse është një përshtatje e mirë për ekipin tuaj. Basecamp e mban të thjeshtë, me shumë për t’u ofruar të gjithëve, përveç ekipeve me një pjesë të vogël të stafit që do ta gjejë atë më të shtrenjtë se opsionet e tjera.

Dy mendime të rrumbullakëta

Wrike është më e lirë se Basecamp, por vetëm nëse keni një ekip të vogël. Shkalla e saj e lirë është fantastike për ekipe të vogla që e provojnë atë dhe plani i tij profesional është i lirë. Nëse keni më shumë se 10 persona në ekipin tuaj ose dëshironi të përdorni plane më të avancuara, Basecamp është më i lirë. Sistemi i tij i pagesave të sheshta është gjithashtu shumë më i lehtë për tu kuptuar dhe menaxhuar.

  Softueri më i mirë për Menaxhimin e Projektit për vitin 2023: Të Bëni atë Me Kosto

Kursimet e mundshme me Basecamp janë më të mëdha. Ajo gjithashtu ka një provë bujare falas dhe është falas për arsimtarët, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Pricemimeve për Basecamp

Logo e gabuar
Logo e Basecamp

3

Lehtësinë e përdorimit

Në këtë raund, ne do të shohim se cili mjet është më i lehtë për t’u përdorur dhe bën maksimumin për të qenë i arritshëm. Një ndërfaqe e fortë, mungesa e mete dhe ndihma e mirë dhe opsionet e ndihmës do të ndihmojnë.

Nëse doni një mjet të thjeshtë, hidhini një vështrim rishikimit tonë në Trello për të mësuar rreth një opsioni të bazuar në kanban.

Wrike

Wrike është një nga mjetet më të përparuara në kategorinë e menaxhimit të projektit, por është e thjeshtë të regjistrohesh dhe të fillosh me të. Procesi i fillimit ju lejon të ftoni shokët e ekipit dhe t’ju marrë përmes vendosjes së hapësirës tuaj të punës.

wrike-templates

Ndërtimi i hapësirës tuaj të punës është i shpejtë dhe i lehtë. Wrike përfshin shumë shabllone të kategorizuar për t’ju ndihmuar të vazhdoni. Ato mund të jenë tabela të thjeshta kanbanore, sisteme për biletat, menaxhimin e ngjarjeve ose shumë gjëra të tjera. Modelet përfshijnë videot e tyre për t’ju treguar si t’i përdorni, gjë që është një prekje e këndshme.

Pastaj mund të shtoni detyra me lehtësi. Pamja kryesore e Wrike tregon detyrat tuaja në të majtë dhe detajet e detyrave në të djathtë.

wrike-varësitë

Menaxhimi i varësisë është nganjëherë i vështirë, por Wrike e trajton mirë. Ka një buton të veçantë për krijimin e marrëdhënieve ndërmjet detyrave. Ndërfaqja e Wrike përfshin shumë opsione dhe kontrolle. Ju mund të bëni shumë me të, por kërkon kohë për të kuptuar. Lundrimi nuk është gjithmonë i drejtpërdrejtë dhe është e mundur të humbasësh në fillim.

Kur ngecni, Wrike ju ndihmon shumë, me një bazë të hollësishme njohurish dhe mbështetje të shpejtë, të përgjegjshme ndaj klientit.

Basecamp

Basecamp është një mjet i pëlqyeshëm, me një gamë të butë ngjyrash dhe imazhe të gëzuara të përdorura në të gjithë. Dizajni i tij është i qartë dhe mund ta përdorni pa u mbërthyer.

Basecamp-hyrjes

Ne pamë që çështjet e rastit me elementë pop-up të mos zhdukeshin dhe kontrollet dështuan të përgjigjen, sidoqoftë. Thënë kjo, ne përgjithësisht mund t’i zgjidhim ato duke u futur brenda ose duke klikuar rreth, dhe ato nuk ishin shumë të shpeshta.

Basecamp ju ndihmon shumë, me magjistarët që ju marrin hapa pas hapi detyrat dhe krijoni mesazhe për ju automatikisht. Kjo mund të ju kursej kohë nëse mesazhet thonë atë që dëshironi. Ka edhe shumë njoftime dhe postë elektronike. Ju mund t’i fikni ato nëse merrni shumë, por nëse duhet të informoheni, sigurisht ndihmon Basecamp.

Basecamp-ekipi

Ne i gjetëm aplikacionet e tij individuale të dizajnuara mirë, tërheqëse dhe të lehta për t’u përdorur, por ne nuk ishim aq të etur në ekranin e tij të lartë i cili dukej si datë krahasuar me pjesën tjetër të platformës. Nëse krijoni vazhdimisht projekte të ngjashme, mund të vendosni shabllon tuaj për të përfshirë ato që kanë të përbashkët projektet tuaja dhe t’i përdorni ato si një pikënisje.

Basecamp-rritur

Basecamp ka prekje të këndshme, siç janë “rritjet” e saj. Ju mund të klikoni një raketë për të treguar vlerësimin e shokëve tuaj. Kjo është një mënyrë e mirë për të ndërtuar moralin. Lexoni rishikimin tonë Asana për një shembull të një mjeti tjetër që përpiqet të ndriçojë ditën tuaj me “festimet” e tij të lezetshme. Udhëzuesi ynë fillestar Asana do t’ju ndihmojë të filloni me të gjithashtu.

Nëse mbërtheheni, Basecamp ka shumë udhëzime dhe mësime në faqen e saj të ndihmës. Përgjigja e saj për tre minuta mbështetje është më së miri në klasë me, er, Wrike.

Rreth tre mendime

Basecamp është miqësor dhe mikpritës, por gabimet e tij i mban përsëri në këtë raund. Wrike ka një kurbë më të shpejtë të mësimit, por ka një përzgjedhje të mirë të modeleve. Të dy kanë faqe të shkëlqyera për mbështetje dhe ndihmë kur mbërtheheni. Në përgjithësi, megjithëse, Basecamp është më i arritshëm, kështu që fiton këtë raund.

Të dy këto mjete janë të mira për përdorshmërinë, por nëse kjo është një zonë kryesore për ju, hidhini një sy një mjeti që e gozhdon atë në rishikimin tonë të hënën..

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Basecamp

Logo e gabuar
Logo e Basecamp

4

siguri & intimitet

Ne do të shohim sigurinë dhe privatësinë tjetër. Me qeveritë dhe supergjigjet e teknologjisë që bëjnë gjithçka munden për të spiunuar të dhënat tuaja, është e rëndësishme të përdorni një mjet që i mban të sigurta të dhënat tuaja. Kriptimi, certifikimi dhe opsionet janë thelbësore në këtë raund.

Le të shohim se cili mjet bën më shumë për t’ju mbrojtur nga krimi në internet.

Wrike

Grisja është një nga mjetet më të mira kur bëhet fjalë për sigurinë. Ajo ka një përzgjedhje të fortë të veçorive, përdor encryption me cilësi të lartë dhe ju jep shumë mundësi të dobishme për kontrollin e qasjes në projektet tuaja.

  Udhëzues i avancuar për blerje: Si të shitet online në vitin 2023

Ka autentifikim me dy faktorë përmes aplikacionit Google Authenticator, i cili ju lejon të regjistroheni më me siguri. Artikulli ynë më i mirë i aplikacioneve të vërtetimit me dy faktorë flet më shumë për këtë.

Wrike ka disa çertifikata sigurie, përfshirë ISO 27001, SOC 1 dhe SOC 2. Ajo ka një qendër të veçantë të të dhënave për klientët e BE-së që përputhet me ISAE 3402.

Ajo përdor teknologjinë më të fundit të kriptimit. Të dhënat në tranzit marrin TLS v1.2 me AES 256-bit dhe një gjatësi të çelësit të serverit 2048-bit. Të dhënat në pushim, të tilla si bashkëngjitjet, mbrohen me kodimin AES 256-bit. Nëse doni të njihni pasojat dhe rezultatet e kësaj, lexoni përshkrimin tonë të kriptimit.

Wrike ju lejon të vendosni politikën tuaj të hyrjes në rrjet, kështu që të parandaloni që njerëzit të hyjnë në adresat IP të panjohura nga projektet tuaja. Kjo e bën të vështirë për këdo që gjendet jashtë organizatës suaj. Mund të ndalojë gjithashtu stafin tuaj të hyjë në të dhëna nga shtëpia nëse doni ta parandaloni atë.

Përdoruesit e ndërmarrjeve marrin më shumë veçori të sigurisë. Ju mund të rregulloni lejet për të vendosur se kush mund ta bëjë atë me skedarët, si dhe të kontrollojë se si anëtarët e ekipit janë të ftuar në projektet tuaja.

Ju gjithashtu merrni kontrollin mbi politikën e fjalëkalimit të ekipit tuaj. Ju mund të kërkoni fjalëkalime të forta dhe t’i bëni njerëzit t’i ndryshojnë rregullisht, kështu që ekuilibri midis komoditetit dhe sigurisë është i juaji për tu trajtuar.

Nëse anëtarët e ekipit janë duke luftuar me fjalëkalime, tregojuni atyre se si të krijojnë një artikull të fortë për fjalëkalim për disa tregues.

Basecamp

Përveç që ka serverat e vet, Basecamp përdor Shërbimet Ueb Amazon dhe Google Cloud Storage për të ruajtur skedarët tuaj. Ju mund të dëshironi të lexoni një nga artikujt e Shtetit tonë të Re për të ndihmuar të gjykoni nëse lojtarëve të mëdhenj mund t’u besohet të merren me projektet tuaja.

Të dhënat në tranzit dërgohen përmes HTTPS me AES-128-CBC. Versioni TLS nuk është deklaruar në faqen e tij të internetit, por ne kemi parë TLS 1.2 të përmendura diku tjetër. Përdor encryption të fortë AES-256 / SHA-256 për skedarë. Askush nuk do ta prishë atë me nxitim.

Basecamp gjithashtu pajtohet me BE-U.S. Privacy Shield dhe thotë se nuk do t’i ndajnë të dhënat tuaja përveç nëse detyrohet me ligj ta bëjë këtë. Do t’ju informojë për këtë, nëse mundet me ligj. Nëse jeni të shqetësuar për heqjen dorë, mund të dëshironi gjithashtu të shikoni në karakteristikën tonë më të mirë VPN.

Basecamp është në përputhje me PCI, por megjithëse qendrat e të dhënave të saj janë të kontrolluara nga SOC, nuk është ashtu.

Serverat e tij mbrohen fizikisht me bravë biometrike dhe stafi i pranishëm 24 orë në ditë. Kjo bën kopje rezervë për orë, kështu që nëse ndodh një aksident në një nga qendrat e tij të të dhënave, nuk do të humbësh skedarët tuaj. Të dhënat tuaja fshihen 30 ditë pas mbylljes së llogarisë tuaj.

Basecamp merr pjesë në programet e mirësive, të cilat lejojnë hakerat e kapelave të bardha të ndihmojnë në përmirësimin e sigurisë së tij dhe të futin vrimat para se dikush t’i gjejë ato.

Autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm përmes Google, si me Wrike, kështu që mund të regjistroheni edhe më të sigurt me Basecamp, gjithashtu.

Raundi i Katër Mendimeve

Të dy mjetet bëjnë shumë për sigurinë, me encryption të fortë, pajtueshmërinë me kornizat e intimitetit dhe sistemet për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Megjithatë, Wrike shkon më tej dhe u ofron klientëve një mori opsionesh për të kontrolluar mënyrën se si përdoruesit e tyre bashkëveprojnë me uebfaqen. Fiton këtë raund të qetë.

Raundi: Siguria & Pika e fshehtësisë për Wrike

Logo e gabuar
Logo e Basecamp

5

Aktgjykimi

Në dy raunde, ne kemi një vendim për të marrë. Lehtësia e përdorimit dhe raundet e çmimeve shkuan në Basecamp, por nuk kishte shumë në të. Raundi i karakteristikave u mor me lehtësi nga Wrike dhe raundi i sigurisë dhe privatësisë edhe më shumë. Wrike merr konkursin e përgjithshëm.

Fituesi: I ashpër

Wrike dhe Basecamp janë mjete të ndryshme me qasje të ndryshme. Wrike është më e detajuar dhe e ngjashme me biznesin dhe do t’i përshtatet menaxherëve që duan të analizojnë performancën e ekipit dhe të rrjedhin rrjedhën e punës.

Basecamp është i shkëlqyeshëm si një vend takimi i përgjithshëm dhe një mjet komunikimi. Ajo bën një punë të mirë për të mbajtur informacionin tuaj në një vend dhe duke e bërë të lehtë për të gjithë t’i ndajnë dhe t’i qasen asaj. Ka një ndjenjë më të qetë, dhe kjo do t’i përshtatet disa skuadrave.

Sidoqoftë, në përgjithësi, Wrike është mjeti ynë i preferuar, me veçoritë e tij shtesë duke e bërë atë të dalë nga turma e menaxhimit të projektit.

Të dyja platformat ofrojnë një provë falas, kështu që shkoni përpara dhe provojini ato për të parë nëse jeni dakord me ne. Nëse keni përdorur ose keni ndonjë gjë për të na thënë rreth tyre, ju lutemi bëjeni këtë në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me