VPN më e mirë për Chromebooks: Mbajtja e thjeshtë në vitin 2023

Chromebook-et janë të shkëlqyera për ato që bëjnë. Si një alternative e lirë dhe e lehtë për laptopët e Windows, ato ofrojnë një përvojë të efektshme që është e përshtatur për detyrat që kanë dritë në burime, të tilla si shfletimi në internet dhe transmetimi. Siguria është gjithashtu e mirë, duke marrë parasysh sa pak ka sulmuesit për të shfrytëzuar.

Thënë kjo, ka një vrimë hendeku në sigurinë e tyre, dhe ky është rrjeti. Si çdo kompjuter tjetër, Chromebooks kanë një përshtatës të rrjetit dhe mund të bien viktima të kërcënimeve të bazuara në rrjet.

Në këtë udhëzues për VPN më të mirë për Chromebooks, ne do të ekzekutojmë pesë opsionet që do të funksionojnë më mirë për makinën tuaj të vogël. Shtë e vështirë të gjesh një VPN të ngurtë për Chrome OS sepse nuk ka mundësi të tjera. Thënë kjo, nëse Chromebook juaj mbështet Google Play Store ose nëse jeni të gatshëm t’i merrni duart tuaja të ndyra në parametrat, ende mund të përdorni një VPN në Chromebook tuaj.

VPN më e mirë për Chromebooks 2023

Zgjedhja e VPN më e mirë për Chromebooks

Nuk ka një ton opsionesh vendase VPN për Chromebooks. Chrome OS është i bazuar në Linux, megjithëse, që do të thotë nëse mund të vendosni një VPN në Linux, duhet të jeni në gjendje ta vendosni atë edhe në Chromebook tuaj (lexoni udhëzuesin më të mirë VPN për Linux).

Nuk është e njëjtë me vendosjen e një VPN në Linux, megjithëse. Në varësi të ofruesit që zgjidhni, do të përdorni VPN përmes versionit Android të aplikacionit ose një shtesë të shfletuesit. Nëse jeni të shqetësuar që nuk do të mbulojnë trafikun tuaj në internet, mund të vendosni VPN gjithashtu me dorë.

Për të sqaruar, shumica e ofruesve VPN ofrojnë vetëm udhëzime për konfigurimin e lidhjeve manuale L2TP. Konfigurimi manual i OpenVPN është i mundur, por i vështirë. Nëse jeni të interesuar për këtë, sigurohuni që të lexoni hyrjen tonë të katërt në këtë listë.

Ne i kalojmë mënyrat për të instaluar një VPN në mënyrën tonë të vendosjes së një VPN në udhëzuesin Chromebook. Për këtë udhëzues, megjithatë, ne kemi mbërthyer me ofruesit që ofrojnë një lloj aplikacioni për Chromebooks, qoftë një program shtesë ose Android dhe një udhëzues për vendosjen e shërbimit.

Fatmirësisht, ofruesit më të mirë nga rishikimet tona VPN përshtaten me atë myk. Përveç të qenit i shpejtë, i lehtë për t’u përdorur dhe i sigurt, opsionet poshtë instalimit mbështetës në Chrome OS, megjithëse procesi mund të ndryshojë nga ofruesi tek ofruesi.

Për qëllimet e këtij udhëzuesi, ne i kushtojmë një vëmendje të veçantë lehtësisë së përdorimit. Chrome OS është i njohur për një peshë të lehtë, të shpejtë dhe të arritshme, kështu që ne duam që ajo të kalojë edhe në VPN. Ofruesit që kemi zgjedhur nuk kemi burime të sistemit të kopjuar ose pengues gjatë vendosjes. Përkundrazi, ato ofrojnë një përvojë të shpejtë dhe të shpejtë VPN që përshtatet në mënyrë të përsosur me Chrome OS.

VPN më e mirë për Chromebook: ExpressVPN

ExpressVPN është opsioni më i qartë për Chrome OS. Notshtë jo vetëm VPN më e shpejtë që kemi testuar, por është edhe më e mira. Do të përdorni aplikacionin Android në Chromebook tuaj, i cili mori kurorën në udhëzimin tonë më të mirë VPN për Android. Për shkak të ndërfaqes së thjeshtë, të ExpressVPN, do të merrni akoma përvojën e plotë.

expressvpn-rishikim-speed-test

Ekziston një udhëzues i konfigurimit për t’ju përshkuar procesin, por, me pak fjalë, gjithçka që duhet të bëni është të hapni Google Play Store dhe të instaloni aplikacionin. Kjo është, sigurisht, nëse versioni juaj i Chrome OS mbështet aplikacione Android. Ju mund të gjeni listën e plotë të pajisjeve që mbështesin instalimin Android këtu.

  Safari vs Chrome: Cupertino vs Mountain View në vitin 2023

Fatkeqësisht, nëse nuk mbështet aplikacione Android, do të duhet të vendosni manualisht ExpressVPN me protokollin L2TP VPN. Duke pasur parasysh burimet e shkëlqyera të mbështetjes së ExpressVPN, nuk është për tu habitur që ekziston një udhëzues për konfigurimin e tij.

L2TP nuk është një mundësi e shkëlqyeshme për sigurinë, megjithëse. Në fakt, është rreth 20 vjeç dhe është në proces të skadimit. Thënë kjo, nëse Chromebook juaj nuk mbështet aplikacione Android, është opsioni juaj i vetëm.

Si me pothuajse të gjitha aplikacionet VPN, nuk mund të vendosni ExpressVPN në Chrome OS duke përdorur OpenVPN përveç nëse nuk përdorni aplikacionin Android. Ka gjëra që mund të shkulni për të provuar ta ekzekutoni, por procesi është i gjatë, i ndërlikuar dhe jo i besueshëm.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Aplikacioni Android i ExpressVPN është i shkëlqyeshëm, por, për fat të keq, ai ka të njëjtat çështje si çdo VPN tjetër në Chrome OS. Thënë kështu, është zgjedhja jonë e parë jo sepse bën ndonjë gjë të veçantë për Chromebook – jashtë ofrimit të një aplikacioni Android – por sepse shërbimi kryesor funksionon kaq mirë.

Nga shpejtësia në shfrytëzueshmëri në siguri, ExpressVPN godet shenjën në çdo zonë që duhet një VPN. Megjithëse disa ofrues shkëlqejnë me shpejtësi dhe të tjerët shkëlqejnë në përdorshmërinë, ExpressVPN bën pak nga gjithçka, dhe i bën mirë, me atë.

Për sistemin operativ Chrome, është VPN e përsosur. Qasja e thjeshtë dhe navigimi i pakuptimtë është një imazh pasqyrë i sistemit operativ të lehtë. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë ExpressVPN ose ta provoni vetë me garancinë e kthimit të parave për 30 ditë.

NordVPN

Mund të instaloni NordVPN në Chrome OS duke përdorur aplikacionin Android ose zgjerimin e shfletuesit nëse pajisja juaj nuk ka qasje në Dyqanin Google Play. Për dallim nga shumica e VPN-ve të Chromebook, NordVPN ju jep përvojën e plotë pa marrë parasysh se cilën rrugë zgjidhni. Megjithëse mosarritja e aksesit në aplikacionet Android është një sulmues, NordVPN lehtëson dhimbjen me shtrirjen e tij të shkëlqyeshme të shfletuesit.

nordvpn-rishikim-marker-përzgjedhjes

NordVPN nuk është ofruesi i vetëm që ofron një shtrirje të shfletuesit, por është një nga të paktët që ofron një përvojë të plotë nga shiriti i adresës suaj. Përveç gamës së plotë të serverave, aplikacioni ka të instaluar CyberSec, i cili është një mjet i lirë malware dhe bllokues reklamash që funksionon çuditërisht mirë.

Skenari më i mirë është instalimi i aplikacionit Android. Megjithëse jo aq i thjeshtë sa ExpressVPN, NordVPN ende e bën të thjeshtë shfletimin e serverëve dhe konfigurimin e cilësimeve. Aplikacioni është më i fuqishëm se ai i ExpressVPN, me një grup cilësimesh befasuese, pavarësisht se është dizajnuar për pajisjet celulare.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

Megjithëse ExpressVPN bën përshtypje me shërbimin e saj thelbësor, NordVPN dallohet duke pasur shumë karakteristika. Në krye të listës janë serverët e tij të specialitetit, secili prej të cilëve shkul një aspekt të ndryshëm të sigurisë.

Ju mund të përdorni VPN mbi serverët Tor për t’iu afruar anonimitetit pa kompromise ose serverat për torrent për lidhjet e të uriturve nga të tjerët. Serverët e specialitetit veçojnë NordVPN, duke ju lejuar të akordoni lidhjen tuaj për detyrën që po kryeni.

CyberSec është një tjetër tipar mbresëlënës. NordVPN nuk është ofruesi i vetëm që përfshin një bllokues reklamash – lexoni rishikimin tonë PureVPN për një shembull tjetër – por është i vetmi që e bën atë me një cilësi kaq të lartë. Bllokon reklamat, faqet me qëllim të keq dhe ndjekjen me lehtësi, gjë që është një testament duke marrë parasysh sa zakonisht janë bllokuesit e reklamave të përfshirë.

Thënë kështu, NordVPN nuk është perfekt. Rrjeti i saj i serverëve është masiv, por pothuajse për një faj. Gjuetia poshtë e një serveri mund të jetë e përditshme sepse shumë nga opsionet prodhojnë shpejtësi të ngadaltë ose nuk lidhen fare. Puna legale kurrë nuk e lëndon askënd, dhe NordVPN ia vlen të përpiqet. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të NordVPN ose ta provoni vetë me garancinë e kthimit të parave për 30 ditë.

  Udhëzues anonim për shfletim: Qëndro i sigurt në internet në vitin 2023

Cyberghost

Shpejtësia zhgënjyese dhe rrjeti më i vogël i serverëve i CyberGhost e vendos atë disa hapa pas ExpressVPN dhe NordVPN. Thënë kështu, tiparet janë aq të mira dhe planet aq të lira saqë tregtia e vogël në zona të tjera ia vlen çmimi i pranimit.

Cyberghost-rishikim-tray-UI

Fatkeqësisht, përdoruesit e Chrome OS duhet të hidhen nëpër sythe për të përdorur CyberGhost. Ofruesi ka një shtrirje të shfletuesit, por nuk lidhet me një plan të paguar. Përkundrazi, shtrirja e shfletuesit ofron një proxy falas si një mënyrë për të provuar shërbimin para blerjes. Siç mund ta lexoni në VPN-në tonë proxy vs udhëzuesin Tor, sidoqoftë, proxies falas janë zakonisht një ide e keqe.

Kjo ju lë me aplikacionin Android, i cili përkthehet mirë në desktop, dhe lidhjet L2TP përmes një konfigurimi manual, i cili, fatmirësisht, CyberGhost ka një udhëzues të gjerë për të. Megjithëse zgjerimet e shfletuesit janë zëvendësuesi më i mirë për Chromebook që nuk mbështesin aplikacione Android, mbështetja e qartë e CyberGhost për Chrome OS e bën vendosjen manuale të thjeshtë.

Përditësimi i CyberGhost në versionin 7 e bëri atë një opsion edhe më tërheqës edhe për Chrome OS. Ndërfaqja e rindërtuar u ndërtua nga toka deri në “unifikimin e përvojës CyberGhost në të gjitha pajisjet”, duke bërë që edhe aplikacioni i kufizuar Android të ndjehet i fortë. Ndërsa versioni Windows ka më shumë këmbanat dhe bilbilat, CyberGhost bën një punë të mirë duke ju dhënë shtesa për të luajtur me.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CyberGhost

Bilanci i veçorive dhe çmimit është ajo që e bën të shkëlqejë CyberGhost. Shërbimi nuk ka shpejtësinë ose sigurinë më mbresëlënëse, por ato aspekte janë akoma të kalueshme, duke bërë që tiparet dhe çmimi i ulët të dallohen.

Normat mujore nuk janë të mëdha – CyberGhost kushton aq sa ExpressVPN në atë front – por planet dy dhe tre-vjeçare ofrojnë shumë vlerë. Ju mund të merrni tre vjet mbrojtje për gati të njëjtin çmim si një vit me ofruesit e tjerë të rafteve të lartë (rreth 100 dollarë). Planet vijnë me deri në shtatë lidhje menjëherë dhe një garanci prej 45 ditësh për kthimin e parave, e cila është e padëgjuar në mesin e VPN-ve.

Karakteristikat janë gjithashtu të shkëlqyera. CyberGhost përfshin serverë specialiteti për transmetim, të cilat e fituan atë një vend në VPN tonë më të mirë për udhëzuesin e transmetimit, dhe një formë të pazakontë të automatizmit VPN të njohur si “rregulla të zgjuara”. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë CyberGhost ose të përfitoni nga ajo garanci për kthimin e parave 45-ditore.

TorGuard

TorGuard ka një shtesë të shfletuesit dhe një aplikacion Android, kështu që është një zgjedhje e mirë për Chromebooks siç është. Thënë kjo, ne po e përfshijmë atë për shkak të burimeve të gjera që furnizon për konfigurimin manual. Për dallim nga shumica e VPN-ve, TorGuard ka udhëzues të konfigurimit për L2TP, OpenVPN dhe Cisco AnyConnect.

torguard-rishikim-ndërfaqe

HideMyAss gjithashtu ka një udhëzues për konfigurimin e OpenVPN, por, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë HideMyAss, ai shërbim është inferior ndaj TorGuard. Me pak fjalë, lidhjet OpenVPN kërkojnë një certifikatë sigurie në Chrome OS, e cila, fatmirësisht, TorGuard siguron përmes udhëzuesit të saj të konfigurimit.

Ju gjithashtu mund të lidheni duke përdorur shtesën e shfletuesit Cisco AnyConnect, i cili është një VPN i bazuar në SSL / TLS që rekomandohet për tunele në vendet me shumë censurë, siç është Kina (lexoni shërbimet tona më të mira VPN për udhëzuesin e Kinës). Siç bën për OpenVPN, TorGuard ofron një udhëzues për konfigurimin e Cisco AnyConnect.

Nëse jeni të gatshëm t’i merrni duart tuaja të ndyra, TorGuard do t’ju shpërblejë për këtë gjë, që është një prirje që fillon gjatë konfigurimit dhe mbart në aspektet e tjera të shërbimit. Megjithëse nuk është një proces i thjeshtë, TorGuard ndihmon në lehtësimin e barrës me burime mbështetëse të shkëlqyera, që do të thotë se mund të keni edhe tortën tuaj dhe ta hani atë, gjithashtu.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë TorGuard

Siç u përmend, TorGuard ju shpërblen për vendosjen në punë. Shtë një nga VPN-të më të konfigurueshme në treg, dhe megjithëse nuk është i shkëlqyeshëm për miqësinë ndaj përdoruesit, është i përsosur për përdoruesit e parave. TorGuard gjithashtu ofron karakteristika më pak të njohura, të tilla si Cisco AnyConnect, për ata që janë të interesuar në to.

  Bitdefender vs ESET NOD32: Një Përleshje e vitit 2023

Një tjetër nga këto karakteristika është kontrolli i torrentit IP. Megjithëse shumë VPN ofrojnë një mënyrë për të kontrolluar adresën tuaj IP, TorGuard ofron një mënyrë për të verifikuar që adresa juaj e IP të jetë e sigurt ndërsa përrua. Ju mund të shkarkoni një skedar përrua që nuk ka mbjellës, domethënë mund të lidheni dhe shikoni adresën tuaj IP sikur të jeni duke shkarkuar në një lidhje të vërtetë P2P.

Një tjetër është aftësia për të vendosur skriptet para lidhjes, pas lidhjes dhe pas shkëputjes. Shtimi i shkrimeve tuaja në VPN hap mundësinë e asaj që mund të bëni me një shërbim, dhe TorGuard është një nga ofruesit e paktë që i lejon ato. Ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë TorGuard ose ta provoni vetë me garancinë e tij për shtatë ditë kthim parash.

VyprVPN

VyprVPN është i rëndë në karakteristikat dhe sigurinë, gjë që e bën ofruesin e rrugës së mesme një mundësi të mirë, por jo më të mirën. Ka shërbim të pakujdesshëm të klientëve, një rrjet të vogël serverësh dhe shpejtësi mesatare, por si një mundësi e lirë për Chromebooks, VyprVPN mjafton.

vyprvpn-rishikim-ndërfaqe

Ajo ka një aplikacion Android, kështu që nëse zotëroni një Chromebook që e mbështet atë, ju keni fat. Sidoqoftë, më e rëndësishmja, ajo siguron një udhëzues për konfigurimin e lidhjeve L2TP, përfshirë tastin e paracaktuar. Ai gjithashtu i bën të disponueshëm publikisht emrat e hosteve të të gjithë serverëve në rrjetin e tij, kështu që është e lehtë të gjesh atë që ju nevojitet.

Prmimi i VyprVPN është gjithashtu i mirë. Plani standard vjen me tre lidhje për rreth 5 dollarë në muaj, i cili nuk është i keq. Thënë kështu, VyprVPN Premium më i shtrenjtë do t’ju marrë dy lidhje më shumë dhe qasje në veçorinë e tij më të madhe, protokollin e Chameleon.

Protokolli i pronarit i VyprVPN është i ngjashëm me OpenVPN. Një nga gabimet e OpenVPN është se nuk përpiqet të ngecë paketat e tua. Përkundrazi, i bën ata të duken si trafik normal i internetit. Megjithëse është mirë në shumicën e skenarëve, inspektimi i thellë i paketave mund të zbulojë identitetin tuaj. Me Chameleon, kjo nuk është problem.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë VyprVPN

Ashtu si shumica e VPN të Chromebook, VyprVPN nuk përfshin udhëzuesin e konfigurimit për OpenVPN, por nëse jeni me fat që të zotëroni një Chromebook që mbështet Google Play Store, ende mund të përfitoni nga shumë prej veçorive të VyprVPN.

Një tipar i tillë është app kill, i cili ju lejon të tregoni VyprVPN të përdorë vetëm tastin e vrasjes me aplikacione specifike. Nëse VPN dështon, çelësi i vrasjes do të shkaktojë, bllokimin e çdo gjëje që po bëni nga rrjeti i pasigurt. Me vrasjen e aplikacionit, ju mund të zgjidhni cilat aplikacione doni të mbroni, kështu që kompjuteri juaj nuk shndërrohet në një peshë letre ndërsa VPN zbulon se çfarë po bën.

Disa nga veçoritë më të përparuara, të tilla si vonesa në rrugë, verbositeti dhe MTU, nuk janë të disponueshme në aplikacionin Android. Megjithëse është për të ardhur keq, këto karakteristika nuk janë të zbatueshme për shumicën e përdoruesve, sidoqoftë. Në përgjithësi, VyprVPN është një mundësi e fortë për Chromebooks, megjithë disa mangësi të tij. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë VyprVPN ose ta provoni me garancinë e kthimit të parave për 30 ditë.

Mendimet përfundimtare

Gjetja e një VPN të qëndrueshme për Chromebooks është e vështirë. Aftësitë e rrjetit nuk janë të mëdha, duke e bërë të vështirë për të siguruar një përvojë të plotë VPN në vend. Në rastin më të mirë, do të përdorni aplikacionin Android për të bërë lidhjen tuaj.

Siguruesit e mësipërm ndihmojnë për të lehtësuar atë dhimbje, sidoqoftë. ExpressVPN, për shembull, siguron pjesën më të madhe të përvojës së desktopit në aplikacionin celular. Nëse nuk jeni në rregull që keni një ndërfaqe, udhëzuesi i konfigurimit OpenVPN i TorGuard funksionon gjithashtu.

Cilën VPN po përdorni në Chromebook tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me