HDs externs / NAS vs Còpia de seguretat del núvol: una estratègia per al 2023

Alguns usuaris prefereixen la seguretat de la còpia de seguretat en núvol, mentre que d’altres prefereixen la velocitat d’emmagatzematge local. A Cloudwards.net, ho volem tot, de manera que solem anar per una estratègia híbrida.

Durant aquesta guia, veurem els avantatges i desavantatges fonamentals tant dels serveis de còpies de seguretat de núvols com Carbonite, com de les solucions de còpia de seguretat externa. Parlarem de unitats portàtils d’un sol disc i de solucions RAID i NAS de diversos discos com Synology DiskStation.

Al final, us mostrarem per què el millor enfocament per garantir que les vostres dades no es perden mai és el que combina tant solucions de còpia de seguretat local com de núvol

Còpia de seguretat del núvol contra emmagatzematge al núvol

Comprendre la diferència entre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat del núvol és el primer pas per assegurar-vos que les vostres dades siguin segures. Moltes persones utilitzen serveis d’emmagatzematge en núvol com Dropbox i Google Drive per protegir els seus fitxers. La realitat, però, és que aquests serveis estan més ben dissenyats per fer feina que no pas per protegir el contingut.

Fins i tot els serveis d’emmagatzematge al núvol que posen l’èmfasi en la seguretat com Sync.com i pCloud no són adequats per a la recuperació de les corruptes del disc dur i els accidents..

El problema principal que utilitza els serveis d’emmagatzematge al núvol per fer còpies de seguretat és que l’obliguen a traslladar contingut a una carpeta de sincronització connectada al núvol. Mentrestant, els serveis de còpia de seguretat al núvol permeten que els fitxers emmagatzemen sense haver de moure contingut al disc dur. Podeu mantenir l’estructura exacta del sistema de fitxers del vostre dispositiu al núvol i recuperar-la precisament quan calgui.

Beneficis de la còpia de seguretat del núvol

Els discos durs no duren per sempre. Les peces mecàniques delicades es poden danyar per gotes, sobreescalfament o aigua. Fins i tot si teniu molta cura de l’ordinador, el desgast normal dels components físics de la unitat acabarà causant el seu error.

Els costos per recuperar dades de les unitats danyades o defectuoses poden ser desorbitants. Per exemple, el best-seller d’electrònica Best Buy cobra entre 200 i 1450 dòlars en funció de la gravetat del problema. Tot i així, la recuperació no és cap garantia.

Les solucions de còpia de seguretat en núvol us permeten recuperar les vostres dades a més del cost de la subscripció, independentment de si heu vessat el cafè a l’ordinador portàtil o que us deixés passar per un camió bolcat.

Gràcies a la forta competència entre serveis de còpia de seguretat en núvol, aquest cost és generalment assequible per a qualsevol. Backblaze i Carbonite us ofereixen una còpia de seguretat il·limitada per només 5 dòlars per dispositiu.

ServeiPreu mensualEmmagatzematge
Carbonita 5 dòlars Il·limitat
Retardada 5 dòlars Il·limitat
CrashPlan 6 dòlars Il·limitat
Condueixo 4,34 dòlars 1TB

Quan emmagatzeneu els fitxers al “núvol”, realment els emmagatzeneu en servidors remots. La preocupació òbvia és que aquests servidors utilitzen discs durs ells mateixos. De la mateixa manera que la unitat del vostre ordinador, aquests són susceptibles a danys del disc i als estralls de temps.

Els bons proveïdors de còpia de seguretat del núvol es posen de llarg a llarg termini perquè alguns errors inevitables no produïssin pèrdua de dades. Carbonite ofereix un llibre blanc molt detallat sobre les seves pràctiques de seguretat de dades, de manera que les farem servir com a exemple.

Centres de dades endurits

Els servidors de Carbonite es conserven en els que es coneixen com a centres de dades “endurits”. Un centre de dades endurit és aquell que està construït per suportar danys naturals com terratrèmols i incendis, i danys causats per l’home, com atacs terroristes.

  Millor gestor de contrasenyes per a Mac 2023

Per assolir aquest nivell de protecció, els centres de dades de carbonita estan controlats pel clima i incorporen una còpia de seguretat de bateries i generadors in situ. El personal de seguretat també patrulla els seus centres les 24 hores del dia i es fa el seguiment de tota l’activitat a través de CCTV. Per a l’entrada es requereixen escàners biomètrics i targetes de clau electrònica.

Emmagatzematge de dades redundant

Fins i tot amb aquestes mesures al seu lloc, els discs del servidor eventualment fallen. Per assegurar-vos que aquests contratemps no us afecten massa, Carbonite incorpora la tecnologia RAID a la seva arquitectura d’emmagatzematge.

RAID significa “una matriu redundant de discos independents”. A la versió de Carbonite d’una configuració RAID, les dades es divideixen en blocs i es distribueixen en 15 unitats de disc diferents. En aquests 15 discs, hi ha almenys tres còpies de cada bloc de dades. D’aquesta manera, un error de disc únic no provocarà la pèrdua de les dades. Quan un disc no falla, es substitueix immediatament per un disc de treball.

Eines de gestió de dades

Malgrat els avantatges òbvits, moltes persones encara no fan còpies de seguretat de forma habitual dels seus ordinadors. Segons una enquesta del 2015 realitzada per Backblaze, només el vuit per cent de les persones fan còpies de seguretat de les seves dades diàriament. Un 25 per cent mai fa còpies de seguretat.

Una part de la raó d’això pot ser la incomprensió de la forma en què són fàcils la majoria dels proveïdors de còpia de seguretat en núvol de fer tot el procés. IDrive, per exemple, us permet seleccionar manualment les carpetes i fitxers que voleu copiar a través d’una útil eina d’escriptori.

Alguns serveis, com Carbonite, faciliten el procés. Carbonite també li concedeix l’ús d’una eina d’escriptori. Però en lloc d’haver de seleccionar manualment fitxers i carpetes, el servei marca automàticament tots els fitxers d’un determinat tipus per fer còpies de seguretat.

Carbonite pot fer-ho perquè ofereixen còpies de seguretat il·limitades. Això vol dir que no haureu de triar i triar quines dades voleu fer una còpia de seguretat i quines dades riscareu de perdre. La còpia de seguretat automàtica del fitxer també significa que no heu de cercar al sistema de fitxers del disc dur en tots els continguts que vulgueu desar i, possiblement, passar per alt alguns fitxers del procés..

En el cas rar que un tipus de fitxer no es marca automàticament, amb Carbonite només podeu fer clic amb el botó dret al fitxer i marcar-lo com a còpia de seguretat en núvol..

Les eines d’escriptori també es poden utilitzar per iniciar la recuperació del disc dur. No obstant això, de vegades pot ser que hagi de recuperar un fitxer mentre s’utilitza l’ordinador d’una altra persona. Perquè no haureu de descarregar cap eina per fer-ho, els serveis de còpia de seguretat al núvol també us permetran accedir al vostre contingut mitjançant eines basades en el navegador..

Desavantatges de la còpia de seguretat del núvol

Un dels pocs inconvenients per fer una còpia de seguretat de les vostres dades al núvol és que el procés pot ser molt lent, fins i tot amb velocitats de banda ampla. Les coses resulten especialment lentes si envieu centenars de gigabytes de dades al núvol o intenteu executar una restauració completa del disc dur.

Molts serveis de còpia de seguretat en núvol ajuden a accelerar les coses juntament amb tècniques de transferència de fitxers amb estalvi de temps. Carbonite fa això oferint-vos l’opció de fer una còpia de seguretat diferencial i incremental, ambdues dissenyades per reduir la mida de les rutines rutinàries.

Tot i així, el procés pot ser molt més lent del que seria si es fes una còpia de seguretat d’una unitat local. És per això que tant Carbonite com IDrive ofereixen serveis de correu electrònic per accelerar el procés de recuperació:

  • Servei de recuperació de missatgeria amb carbonita
  • IDrive Express

Els serveis de correu, tot i que un bon toc, també requereixen que espereu un dia o més per recuperar les dades.

  Millor còpia de seguretat en línia d’Austràlia 2023

Beneficis de la còpia de seguretat local

L’accessibilitat i la velocitat són els avantatges principals de les còpies de seguretat locals. En cas que es produeixi una fallada del disc dur, no haureu d’esperar dies o setmanes mentre la nova unitat es reconstrueixi tirant contingut de servidors remots.

La majoria de les solucions de còpia de seguretat local utilitzen connectivitat USB 3.0, que admet fins a cinc velocitats de gigabit per segon. Per als usuaris de Mac, deu velocitats de gigabit per segon són técnicament possibles si podeu trobar un dispositiu de còpia de seguretat que suporti Thunderbolt.

Els costos d’emmagatzematge local dependran del tipus de dispositiu que trieu. Les opcions van des d’unitats externes portàtils fins a solucions RAID i NAS multi-disc.

Discs durs externs

Com a freelance, prefereixo un estil de vida independent de la ubicació. Com que m’agrada viatjar a la llum, un disc dur extern portàtil funciona per a mi. Aquests discs solen oscil·lar entre 1TB i 5TB, la qual cosa acollirà la majoria de la gent.

Seagate i Western Digital són les dues opcions més populars. Altres opcions, com ara la Transcend StoreJet M3 i LaCie Rugged Mini, són millors opcions si teniu una indústria especial gràcies a les seves carcasses anti-xoc i cautxú.

MarcaModelCapacitatMSRP
Seagate Còpia de seguretat més portàtil HD 500GB-5TB Des de 60 dòlars
Seagate Expansió HD Alta 2TB-8TB Des de 120 dòlars
Digital digital Elements HD portàtils 1TB-3TB Des de 50 dòlars
Digital digital El meu passaport HD portàtil 1TB-4TB Des de 60 dòlars
Digital digital My Book External HD 3TB-8TB Des de 110 dòlars
Transcend StoreJet M3 1TB-2TB Des de 60 dòlars
LaCie Rugged Mini 1TB-4TB Des de 110 dòlars

També hi ha dos models més grans, els HD externs, que permeten més emmagatzematge a costa del preu i la portabilitat. El problema d’aquests exemples d’emmagatzematge extern és que funcionen tots en un sol disc. Això els deixa vulnerables als mateixos problemes que la unitat interna del vostre ordinador.

Si us preocupa de crear una solució de còpia de seguretat local robusta, és probable que sigui més bona una configuració RAID o NAS (o ambdues), si ho podeu permetre.

RAID

Anteriorment, vaig esmentar que un avantatge d’utilitzar Carbonite és que la implementació del servei de la tecnologia RAID en la seva arquitectura d’emmagatzematge. Un recinte de disc RAID us permetrà aconseguir la mateixa seguretat en la redundància a casa vostra.

Això s’aconsegueix mitjançant l’ús de diverses unitats de disc. Els recintes RAID comercials tenen dues badies més de disc dur. Dins de cada badia, podeu adaptar els vostres propis discs durs, cosa que us permet ampliar la solució a les vostres necessitats de dades. La majoria de les solucions principals són compatibles amb discs durs SATA (2,5 ”o 3,5”). Alguns admeten SSD.

MarcaModelNombre de badiesMSRP
Noontec TerraMaster 2 o 4 Des de 200 dòlars
Mediasònic ProBox 4 Des de 100 dòlars

Quan configureu un recinte de disc RAID, depenent de quantes portes tingui el recinte, podeu establir un dels cinc nivells diferents: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 o RAID 10.

El RAID 0 requereix almenys dos discos. Els blocs RAID 0 són de ratlles, que és el procés de distribució de dades en blocs per emmagatzemar en diversos discos. Això millora la velocitat de transferència de dades. El problema amb RAID 0 és que no us dóna cap nivell de redundància.

El RAID 1 també requereix dos discos. En lloc dels blocs de ratlles, els blocs es reflecteixen en discos i proporcionen una redundància. La manca de ratlles dificulta una mica el rendiment, però.

És per això que generalment es consideren opcions millors de RAID 5 o 6 que tant RAID 0 com 1. Tots dos nivells de RAID incorporen blocs mirallats i de ratlles a la seva arquitectura. La combinació de ratlles emmirallades i ratllades proporciona una bona barreja tant de protecció de dades com de rendiment. El problema és que els programes RAID 5 i 6 requereixen almenys tres badies de disc.

Tot i que generalment és una solució molt més cara perquè requereix quatre o més badies, RAID 10 és actualment l’opció més segura i potent per a configuracions d’emmagatzematge local. Conegut com a “banda de miralls”, és ideal per fer còpies de seguretat de les dades comercials crítiques.

  5 eines que fan que la gestió de la documentació sigui menys terrible

NAS

La NAS, que significa “emmagatzematge connectat a la xarxa”, permet múltiples connexions de dispositius locals gràcies a la tecnologia sense fils. Tot i que no són tan ràpids com una connexió per cable, els sistemes NAS encara són molt més ràpids que la connexió a centres de còpia de seguretat en núvol per Internet. De totes maneres, els sistemes NAS també ofereixen l’elecció de la connectivitat USB per agilitzar qualsevol operació de còpia de seguretat o restauració més gran.

Bàsicament, un sistema NAS permet crear el vostre propi centre de còpia de seguretat personal en núvol. Cap servei subratlla això més que la configuració de Cloud Station de Synology. Instal·leu Cloud Station Server al vostre sistema NAS i Cloud Station Drive al vostre ordinador i podreu gestionar les vostres còpies de seguretat i restauracions de dades amb relativa facilitat, igual que amb Carbonite.

Synology inclou fins i tot aplicacions mòbils per connectar-se a la vostra solució de NAS mentre estàs fora i aproximadament.
Fabriquen una gamma d’opcions de NAS per satisfer necessitats i pressupostos diferents.

MarcaModelNombre de badiesMSRP
Sinologia DS216 2 Des de 190 dòlars
Sinologia DS416 4 Des de 290 dòlars
Sinologia DS416 Reproducció 4 Des de 415 dòlars
Sinologia DS916 4 Des de 600 dòlars
Sinologia DS1515 5 Des de 700 dòlars
Sinologia DS1815 8 Des de 850 dòlars

La majoria de sistemes de NAS multi-drive també incorporen RAID, de manera que podeu implementar ambdues tecnologies en la vostra configuració de còpia de seguretat local.

Un dels altres avantatges d’utilitzar Synology és que el seu programari també us permet combinar el vostre dispositiu NAS amb altres sistemes RAID que no siguin configurats. Per veure millor com funciona, la nostra estratègia de còpia de seguretat i emmagatzematge del 2023 és el lloc perfecte per començar.

Desavantatges de la còpia de seguretat local

Tant si aneu per una unitat portàtil d’un disc com per a un sistema NAS de vuit badies, és molt bona idea configurar algun tipus de còpia de seguretat local i externa. Això és particularment cert si executeu el vostre propi negoci. Tot i així, de la mateixa manera que els sistemes de còpia de seguretat en núvol no tenen problemes, tampoc no són perfectes els sistemes locals.

La preocupació principal és que estan sotmesos a moltes de les mateixes amenaces que els ordinadors. Els danys o el sobreescalfament de l’aigua podrien reduir tot el sistema. Ni tan sols es pot descartar el robatori.

Tot i que Synology NAS és capaç de controlar la vigilància a domicili les 24 hores del dia, la majoria de les persones probablement no disposen de recursos per contractar seguretat tot el dia o instal·lar escàners de biometria a les portes d’entrada..

Tot plegat fa que escollir entre una còpia de seguretat de núvol i un sistema de NAS local sigui una decisió clarament difícil. És per això que a Cloudwards.net defensem una tercera opció molt més divertida.

La còpia de seguretat al núvol i l’emmagatzematge local són millors junts

Els defensors de còpia de seguretat solen promoure una estratègia anomenada “3-2-1”. L’essencial d’aquesta estratègia és simple i intuïtiu:

  • Guardeu almenys tres còpies de les vostres dades
  • Manteniu còpies en almenys dos suports diferents (és a dir, dispositius)
  • Manteniu almenys una còpia en lloc

Jo canviaria això per llegir “3-3-1”. El fet que utilitzeu tres suports (el vostre dispositiu HD, una còpia de seguretat externa HD i una còpia de seguretat en núvol) us permet aprofitar els avantatges de velocitat de l’emmagatzematge local i la major seguretat que comporta mantenir el vostre contingut emmagatzemat en un centre de dades endurit..

Moltes de les millors solucions de còpia de seguretat en núvol s’adapten a aquesta estratègia, permetent gestionar el dispositiu d’emmagatzematge local a través de les seves aplicacions d’escriptori. Això us ajuda a reduir la quantitat de treball que heu de fer i a assegurar-vos que no passeu per alt els fitxers.

Recomano consultar el nostre comentari sobre el millor núvol per a discs durs externs si encara no heu establert un proveïdor. Per als aficionats a Synology, la nostra recent guia actualitzada sobre “Millor còpia de seguretat del núvol per a la sinologia” us presentarà les millors opcions.

De què es pot duplicar la còpia de seguretat del núvol i l’emmagatzematge extern? Feu-nos-ho saber als comentaris següents, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me