Les millors eines d’analítica de xarxes socials per al 2023: en línia

M’agrada, hashtags, segueix i clica: per a molts de nosaltres, es tracta de coses que sabem del nostre ús privat de Twitter, Instagram i Facebook, així com d’altres plataformes de xarxes socials. No obstant això, per a un gestor de màrqueting de xarxes socials, es tracta de mètriques que cal tractar-les diàriament. Per això, en el passat es van desenvolupar eines d’anàlisi de les xarxes socials per donar suport precisament a aquest tipus de treballs.

No és cap secret que una empresa s’hagi d’ocupar ara d’analítica de mitjans socials per molts motius. Entre altres coses, les xarxes socials s’utilitzen per a la creació de marques, a més de promoure el compromís i les vendes, però també per mostrar el vostre millor costat com a empresari per atraure nou talent a la vostra empresa.

El domini del màrqueting ha canviat molt. La creativitat era el factor decisiu en el passat, però avui en dia es tracta de restringir números, recopilar dades i analitzar fets. Per evitar treballar amb paper i llapis o milers de fulls Excel, molts venedors utilitzen eines d’anàlisi de mitjans socials.

En aquest article presentarem les millors eines d’analítica de mitjans socials del mercat. Hem provat les plataformes més importants quant a les característiques, el preu i la facilitat d’ús.

El problema de fons és que Keyhole és la millor eina d’analítica de mitjans socials existent. La plataforma ens va convèncer amb les seves funcions d’analítica en profunditat i la seva facilitat d’ús. Keyhole pot ser una mica més car que altres plataformes, però, en total, Keyhole ofereix una de les millors prestacions per als vostres diners.

Què és Google Media Analytics?

Una eina d’anàlisi de les xarxes socials és l’acompanyant ideal per mesurar el rendiment de la vostra marca en diversos canals de xarxes socials. També us dóna suport en la planificació de campanyes més

Les eines d’anàlisi de les xarxes socials s’utilitzen sovint per mesurar el rendiment de la inversió (ROI) dels canals de mitjans socials d’una empresa. En la majoria dels casos, les campanyes són la base de la mesura, principalment perquè permet comprendre més fàcilment l’impacte de cada campanya en l’èxit general de màrqueting.. 

Una altra àrea interessant d’analítica de mitjans socials és la segmentació de visitants i clients per entendre millor el grup objectiu.

Les millors eines d’analítica de xarxes socials

  1. Forat de la clau
  2. Hootsuite
  3. Zoho Social
  4. Buffer
  5. Germen social

1. Forat

Keyhole és una empresa amb seu al Canadà que, segons el seu conseller delegat, és la primera empresa mundial d’analítica de hashtag. És possible que no descrivim la plataforma de la mateixa manera, però hem de reconèixer que Keyhole fa més que una tasca sòlida.

best-social-media-analytics-tool-keyhole

Després d’iniciar la sessió a la plataforma SaaS, veureu clarament les tres funcions més importants de la plataforma: 

  • Analítica hashtag i paraula clau
  • Analítica de comptes de mitjans de comunicació social
  • Gestió de l’influencer

best-social-media-analytics-tool-keyhole-general

Keyhole no només ens convenç de la seva funcionalitat, sinó que el menú també és molt clar i visualment atractiu. La barra superior facilita la navegació d’anada i tornada entre les diferents funcions i cada característica té un submenú molt clar amb diverses opcions a la barra lateral esquerra.

Podeu ajustar els rastrejadors amb només uns clics i podeu començar a treballar en la vostra estratègia de xarxes socials amb Keyhole en pocs minuts..

Keyhole inclou tres plans diferents: professionals, corporacions i agències & Empreses. Tots els plans es paguen mensualment o anualment, i comencen en 179 dòlars al mes, però poden arribar fins als 999 dòlars mensuals (o fins i tot més). 

  Com instal·lar Elysium a Kodi

A més, el preu dels dos plans més econòmics, professionals i corporacions, variarà en funció del nombre de seguidors que afegiu. 

Altres motius ens agraden el clotall

Keyhole ofereix una prova gratuïta, limitada en la seva funcionalitat. Per donar un exemple, només podeu configurar tres seguidors, però creiem que és suficient per conèixer la plataforma.

best-social-media-analytics-tool-keyhole-tracker

A més dels populars seguidors de xarxes socials, Keyhole també ofereix el seguiment de fòrums i blocs. Aquestes són funcions que són especialment útils si voleu fer front al SEO i al creixement orgànic.

2. Hootsuite

El segon proveïdor de la nostra revisió, Hootsuite, és més barat que Keyhole. Podeu triar entre quatre plans: Professional, Equip, Empresa i Empresa. El pla més barat, Professional, està disponible a partir de 19 dòlars al mes. A més d’aquests plans, també hi ha una opció totalment gratuïta i ben amagada.

millor-lliure-social-mitjans-analítica-eina-hootsuite-lliure

Cada pla inclou una prova gratuïta de 30 dies, però hi ha una diferència entre el pla gratuït i la prova gratuïta. Cada prova gratuïta passarà a la subscripció de pagament si no la cancel·leu a temps. 

Aquesta és una de les raons per les quals haureu de proporcionar la informació de la vostra targeta de crèdit si voleu aprofitar la prova gratuïta. No oblideu cancel·lar-lo a temps si no voleu pagar.

millors plans socials-mitjans-analítica-eina-hootsuite-plans

El procés a bord és molt senzill, però la plataforma no us permetrà accedir al tauler o a altres funcions fins que no hagueu especificat almenys dos canals de xarxes socials diferents. 

best-social-media-analytics-tool-hootsuite-get-created

Tanmateix, podeu eludir una mica la plataforma anul·lant el procés a bord i tornant a la pàgina principal. Proveu d’accedir de nou al vostre tauler i, aleshores, haureu de poder veure el vostre tauler.

best-social-media-analytics-tool-hootsuite-dashboard

La navegació de Hootsuite és decent i molt clara, però podria utilitzar algunes visuals més. En general, pensem que el disseny sembla una mica polvorós. Ens ha agradat millor la navegació de Keyhole entre les funcions.

Altres motius ens agraden Hootsuite

A més de les seves funcions analítiques, Hootsuite també inclou eines per planificar contingut. Això vol dir que amb Hootsuite, no només podeu mesurar el vostre rendiment a les xarxes socials, sinó també ajustar les vostres campanyes a la informació que heu obtingut mitjançant una sola eina. 

Tanmateix, les funcions d’analítica només estan disponibles si escolliu un pla de pagament.

best-social-media-analytics-tool-hootsuite-analytics

El problema de fons és que Hootsuite fa una feina sòlida, tot i que no es tracta d’una plataforma dedicada a l’anàlisi de les xarxes socials, sinó d’una plataforma integral de gestió de mitjans socials.

3. Social Zoho

Zoho Social és una solució de mitjans socials de la suite Zoho. La plataforma inclou diferents plans que comencen a partir de 10 dòlars al mes i que acaben en poc més de 300 dòlars al mes. 

Es fa una distinció aproximada entre tarifes empresarials i agències. El preu també canvia en funció del nombre de marques que vulgueu fer el seguiment i del nombre de membres de l’equip que deixeu a la plataforma.

millors plans socials-analítics-eina-zoho-socials-plans

Cada pla inclou una prova gratuïta que, a diferència d’algunes plataformes (mirant-te, Hootsuite), no es converteix en una subscripció de pagament. Quan finalitzi la prova gratuïta, es baixa en un pla gratuït. Això fa que, entre altres motius, Zoho Social sigui la millor eina gratuïta d’analítica de mitjans socials disponible.

Després d’haver-vos registrat a Zoho Social, sereu directament a la pàgina de visió general.

best-social-media-analytics-tool-zoho-dashboard

Aquí trobareu la informació més important d’un cop d’ull, com ara la “salut de la marca” i les “publicacions recents”. Arribats a aquest punt, ens hauria agradat veure els gràfics i gràfics com el que ofereix Keynote al quadre de comandament general.

La barra de navegació és fàcil d’utilitzar, però les descripcions del menú són una mica confuses i moltes de les pestanyes mostren taulers de comandament buits.

  Cloudwards Presents: 17 consells professionals per a l'automatització de fluxos de treball

best-social-media-analytics-tool-zoho-empty-views

A “report”, finalment hem trobat els informes d’analítica que cercàvem. Tanmateix, estem una mica decebuts, perquè les KPIs i els taulers són d’alguna manera massa bàsics i no hi ha cap configuració ni opcions de personalització..

millors informacions socials-mitjans-analítica-eina-zoho-informes

Altres motius ens agrada Zoho social

Zoho és una solució sòlida, especialment per a les empreses més petites que no volen invertir gaire temps i diners en les xarxes socials. La plataforma és fàcil d’utilitzar, no és molt cara i és una solució sòlida per a principiants. Si necessiteu funcions més avançades, Zoho és fora de lloc.

En total, Zoho Social és com Zoho Books (llegiu la nostra revisió de llibres de Zoho): és un programari decent, però res especial.

4. Buffer

Buffer és una plataforma d’analítica de mitjans socials utilitzada per més de 75.000 empreses a tot el món, inclosa Cloudwards. La plataforma es divideix en tres funcions i es ven i es fixa a un preu separat segons aquests paquets: Publicar, respondre i analitzar.

web-millor-social-media-analítica-eina-buffer-lloc web

Els noms dels paquets són prou explicatius: Publicar és el paquet que permet publicar contingut als vostres canals de xarxes socials, Respondre t’ajuda a millorar la teva interacció amb els teus usuaris i Analitzar et permet analitzar el teu propi rendiment als canals de xarxes socials. L’últim paquet és el que és especialment interessant per a nosaltres.

Hi ha diferents paquets de preus per a cadascuna d’aquestes tres funcions, que es poden pagar mensualment o anualment.

best-social-media-analytics-tool-buffer-price

El paquet Analyze inclou dues versions de preus diferents: Pro i Premium. La Pro és un cost de 35 dòlars mensuals (si es factura anualment) i la Premium es paga per 50 dòlars al mes (si es factura anualment), però la diferència funcional entre els dos paquets és molt petita. 

Per 15 dòlars més al mes, obteniu dos canals de xarxes socials més que podeu fer el seguiment, podeu posar el vostre logotip als informes que creeu amb Buffer i podreu avaluar les vostres històries d’Instagram. En total, prou poques funcions per 180 dòlars més a l’any. 

Independentment, pensem que la plataforma és molt cara. La relació qualitat-preu no és gaire raonable perquè obteniu poques funcions per als vostres diners. Si adopteu el pla Analize Pro, pagueu 420 dòlars anuals per uns quants informes bàsics sense gaires canals de xarxes socials diferents. 

A més, no hem trobat una manera de buscar competidors i analitzar-los. A més, si voleu més funcions, haureu d’afegir paquets individuals per publicar i respondre, que junts poden afegir-se ràpidament a uns quants centenars de dòlars al mes..

Altres motius ens agraden de la memòria intermèdia

Cadascun dels diferents plans inclou una prova gratuïta que podreu revaloritzar posteriorment a un pla gratuït. Només heu d’escollir el pla que més us convingui i feu clic al botó “prova gratuïta”. Després d’això, podeu definir la vostra contrasenya i respondre algunes preguntes més abans de començar.

millor configuració social-mediàtica-analítica-eina-buffer-compte-account

Un cop us heu registrat, heu de connectar els vostres canals de xarxes socials a la plataforma. Com ja hem comentat, trobem decebedor que no puguis supervisar cap altre canal de xarxes socials a més d’Instagram, Facebook i Twitter.

best-social-media-analytics-tool-buffer-dashboard

5. germen social

El nostre últim proveïdor, Sprout Social, disposa de tres plans diferents, a partir dels 99 dòlars mensuals. El que és especial de Sprout Social és que els preus són per usuari. Això vol dir que podeu incloure tres persones i pagar al voltant de 300 dòlars al mes pel pla més barat. 

millors plans socials-mitjans-analítics-eina-brota-socials

No hi ha cap pla gratuït, però una prova de 30 dies hauria de ser suficient per familiaritzar-vos amb les funcions més importants.

Si voleu utilitzar Sprout Social, necessiteu un compte de Twitter. En cas contrari, el programari no us permetrà iniciar la sessió al menú principal.

best-social-media-analytics-tool-germinar-social-obtenir-començar

Un cop hàgiu creat el vostre compte, hi ha algunes preguntes més a bord, que no haureu de respondre per accedir al tauler de l’aplicació real. 

  EDS Lite per a revisió d'Android: obriu els contenidors TrueCrypt en marxa

best-social-media-analytics-tool-germinar-social-visió general

El menú de navegació sembla clar, però les funcions s’amaguen molt bé. El procés de bord també és molt tediós i el tauler de taula sembla sobrecàrregat.

Altres motius ens agrada el germen social

Ens agrada especialment Sprout Social, ja que inclou un sistema de CRM integrat i permet analitzar avançades d’audiència. Si no voleu confiar en el CRM de Sprout Social, podeu fer una ullada al nostre millor CRM per a l’article de petites empreses.

Sprout Social també té un servei de missatgeria integrat, de manera que podeu editar i respondre a tots els vostres missatges de xarxes socials des d’una plataforma.

El que Sprout Social fa particularment bé són els informes. Us permet triar entre infinitat d’informes i punts de dades diferents que podeu afegir i eliminar com vulgueu. 

els millors informes socials-els mitjans de comunicació-analítica-eina-la gerència-social

Les opcions d’informes no es limiten al vostre perfil, audiència i paraules clau. Sprout Social també us ofereix una anàlisi detallada dels competidors.

best-social-media-analytics-tool-germinar-social-competidors

Com hem triat les eines per als gestors de xarxes socials

A continuació, es detallen els criteris que hem mantingut a l’hora de fer la nostra selecció.

Característiques

La part més important del nostre punt de referència són les característiques. Com hem explicat a l’apartat anterior, l’analítica de mitjans socials és una eina important per determinar el ROI de les campanyes de màrqueting a les xarxes socials. 

Per tant, veiem la mesura de les mètriques clau (com ara abast, impressions, clics i conversions) com una part important per determinar les millors eines d’anàlisi de les xarxes socials. 

Un altre aspecte interessant per a nosaltres és el nombre de canals i plataformes que pot manejar l’eina. Això significa que una plataforma marca punts importants si pot cobrir més que Facebook, Twitter i Instagram. 

Això és important perquè la majoria de nosaltres utilitzem més d’un canal de mitjans de comunicació social, i una bona eina d’anàlisi de mitjans de comunicació social hauria de ser capaç de fer el seguiment del comportament entre canals.

A més d’avaluar campanyes de màrqueting i captar informació rellevant sobre mètriques de màrqueting, la plataforma també us hauria de permetre analitzar el públic. 

El modern comercialitzador de xarxes socials ha de saber quan algú fa clic al botó “llegeix més” i què sembla aquesta persona demogràficament. Això es deu al fet que els permet entendre millor el seu propi grup objectiu o, fins i tot, tocar un grup objectiu nou que abans estava fora del radar..

Per últim, però no per això menys important, totes les plataformes també han de tenir funcions que permetin espiar la competició.

Preu

El segon criteri del nostre detall detallat és el preu. Vam mirar els diferents plans de cada proveïdor i els vam comparar en termes de durada i opcions de preu. També ens interessava les funcions que obteniu per pla i la diferència dels plans entre ells. Les proves gratuïtes i les garanties de devolució de diners són també coses que hem tingut en compte en la nostra qualificació.

Facilitat d’ús

Per últim, però no per això menys important, és la facilitat d’ús. En aquesta secció, vam provar les plataformes en termes d’usabilitat i efectivitat. Com que l’anàlisi de les xarxes socials tracta sobre processament de dades i les dades sovint es mostren en els taulers de control, les visuals formen part de la qualificació.

Hem escollit aquest criteri perquè si utilitzeu una plataforma d’analítica de mitjans de comunicació social, hauria de simplificar la vostra feina i no complicar les coses a causa d’una mala interfície d’usuari..

Pensaments finals

Amb aquesta selecció, us hem introduït les millors eines d’anàlisi de mitjans socials existents. Per descomptat, encara hi ha molts altres proveïdors, però, des del nostre punt de vista, els d’aquest article són els millors. Els que només estan satisfets amb el millor del millor haurien d’anar amb Keyhole.

Això no vol dir que no haureu de donar la possibilitat als altres venedors. Per exemple, Sprout Social i Hootsuite són alternatives sòlides, si no esteu satisfets amb Keyhole. Si no voleu gastar diners en una plataforma, Zoho Social, la millor eina d’anàlisi de mitjans socials gratuïta, és la vostra millor aposta.

Què en penses de la nostra comparació i de les plataformes que vam provar? Alguna vegada heu utilitzat aquesta plataforma? Feu-nos-ho saber als comentaris i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me