Преглед за архивиране на Arq – актуализирано през 2023 г.

Арк резервен преглед

Arq Backup е страхотна услуга, която свързва до няколко доставчика на съхранение, така че получавате много гъвкаво изживяване при архивиране; дори можете да отидете на old-school и да направите резервно копие на физическо шофиране. Не е толкова универсален като CloudBerry, но идва с по-ниска цена. Вижте пълния ни преглед на Arq за плюсовете и минусите.

Най-добрите онлайн резервни коментари

Arq Backup започна да се оформя в съзнанието на своя създател, Стефан Райтсхамер, през 2009 г. Той искаше лесно и надеждно приложение за архивиране, но не можа да намери такова по това време, затова създаде такова. Първоначално той избра Amazon S3 за резервна дестинация, тъй като имаше силна инфраструктура и неограничено място за съхранение. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Amazon S3.

Сега Arq Backup може да архивира в множество облачни услуги и има отделна версия, наречена Arq Cloud Backup, която се предлага със собствено облачно пространство. Тази версия е налична само за macOS по време на писането, така че ще се съсредоточим върху оригиналното приложение Arq Backup, което работи като контролен център за вашето резервно пространство.

На тези читатели, запознати с пазара на облачно архивиране, може да се напомни на CloudBerry Backup и те са правилни да ги сравняват, но Arq Backup не съвпада напълно. Това е така, защото има по-малко възможности за съхранение, с които може да се свърже, лош дизайн на приложението и липса на архивиране на изображения. Ако CloudBerry Backup звучи интересно, научете повече за това в нашия преглед на CloudBerry Backup.

Въпреки това, Arq Backup има обратни страни, които включват архивиране в локално хранилище като всеки от най-добрите офлайн доставчици на резервни копия, без ограничения за размер на файла, версията на файловете, силното криптиране и инкременталното архивиране.

Ако това не наклони везните в полза на Arq Backup и търсите решение за архивиране, което включва съхранение и е по-лесно да се използва от решенията за „облачен център за резервно копие“, консултирайте се с най-добрите ни онлайн резервни копия за идеи. В противен случай се придържайте към нас, докато се потопим в детайлите в този преглед на Arq Backup.

Силни & Слабости

Алтернативи за Arq Backup

Характеристика

Arq Backup предоставя клиент за десктоп, който можете да свържете с няколко опции за съхранение, включително някои от най-добрите ни доставчици на съхранение в облак, като Dropbox, Microsoft OneDrive и Google Drive. Общо Arq работи с осем доставчици, включително Wasabi. Уасаби е евтин, бърз и мащабируем. Можете да разберете спецификата за това в нашия преглед на Уасаби.

Свързването към облачно хранилище ви позволява да превърнете обикновеното облачно хранилище в онлайн архивиране, което ви позволява да използвате автоматичното архивиране на архивирането на Arq Backup, дедупликацията и възстановяването. Ако го направите, вашите файлове ще бъдат защитени от софтуерни проблеми или сривове на твърдия диск. Освен това Arq Backup има частно криптиране, за което ще говорим повече в секцията за сигурност.

Arq Backup също съхранява всички предишни версии на файловете, които се съхраняват. Това е полезно, тъй като може да ви предпази от откупи, който може да зарази компютъра ви.

Не можете да създадете политика за версия, но съхраняването на много версии не би трябвало да е проблем, тъй като Arq Backup извършва инкрементални архиви, прехвърляйки само частите на файловете, които са променени, а не целия файл. Архивирането също е непрекъснато, което означава, че няма да се налага да се притеснявате за актуализирането на архива.

Клиентът прави резервно копие без прекъсване и не ограничава размера или вида на файловете, които можете да архивирате. Все пак за настройването и управлението е необходимо повече работа, отколкото основни решения, като Backblaze. За повече информация за това как се справя Backblaze, прочетете нашия преглед Backblaze. Arq Backup също няма толкова функции, колкото CloudBerry Backup или Duplicati.

Arq Backup може да архивира на вашето прикрепено към мрежата устройство за съхранение, така че можете да внедрите правилото за архивиране 3-2-1 и да получите предимствата на локалното и отдалеченото архивиране. На всичкото отгоре можете да използвате Arq Backup за архивиране на вашия SFTP сървър. Ако не сте запознати с протокола SFTP, прочетете нашето ръководство за FTP.

  Преглед на дубликати - актуализиран 2023 г.

За разлика от CloudBerry Backup или Arq Backup, Duplicati е безплатен. Ако това е важно за вас, разгледайте нашия преглед на дубликати. Това, което липсва в арсенала на функциите на Arq Backup, е архивиране на изображения на диск и мобилни приложения, които ви позволяват да имате достъп до архива си в движение. Ако искате да научите повече за функциите за архивиране и онлайн архивиране, консултирайте се с нашата онлайн резервна библиотека.

Преглед на функции на Arq

Arq Backup логоwww.arqbackup.com

139 долара на месец

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит
TLS

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра
N / A

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период
30

Ценообразуване

Можете да закупите Arq Backup за еднократна такса от $ 49.95. Това ви дава доживотен, прехвърляем лиценз, който можете да използвате за вашия компютър или сървър. Ако не сте сигурни в Arq Backup, можете да използвате безплатната 30-дневна пробна версия, за да видите как работи.

Казахме, че Arq Backup не идва с онлайн резервно пространство, но е важно да се подчертае, защото това означава, че ще трябва да направите отделна покупка и това ще изисква месечен или годишен абонамент.

Въпреки че това може да затрудни някои потребители, други ще се възползват, защото подходът прави Arq Backup по-гъвкав. Далеч не е измамник, подходът предоставя на Arq Backup доста по-голяма гъвкавост от онлайн опциите за архивиране като Carbonite и IDrive.

Arq Backup разполага с осем облачни опции, налични в момента: Amazon Drive, Amazon S3, Amazon Glacier, Dropbox, Google Drive, Google Cloud Storage, Backblaze B2, Microsoft OneDrive, Wasabi и всеки съвместим Amazon S3 сървър. Ако не знаете кой от тях ще отговаря на вашите нужди, най-добре Arq поддържа страница, за да ви помогне да вземете решение.

Много от тези решения са в нашия най-добър списък за сравнение в облачно съхранение, така че се консултирайте с него, ако трябва да знаете подробностите за услугите. Други са тези, които са известни като инфраструктурни решения като услуга. Имаме най-доброто от тях в нашата най-добра облачна IaaS за статия за хостинг на файлове.

Повечето потребители ще са добре с избора на Arq Backup, но това не е толкова впечатляващо, колкото доставчиците с 60 плюс, предлагани с CloudBerry Backup. Също така трябва да платите само 29,99 долара за лиценза за десктоп CloudBerry Backup.

Лесно използване

ARQ-десктоп клиент

Настолните клиенти на Arq Backup са достъпни за Windows и macOS. Инсталацията не отнема много време и след като стартирате клиента, тя ще ви насочи към настройката на резервния ви план. Наръчникът обаче не е изчерпателен. Все още ще трябва да оправите много настройки по-късно.

Клиентът е лесен за използване, ако имате технически познания, но се чувства като продукт от 90-те. Няма да бъдете впечатлени от това колко е привлекателно. Ще трябва да използвате падащите менюта в горната част на прозореца или страничната лента, за да взаимодействате с приложението.

Това е в силен контраст с големите цветни, бутони и операции с едно щракване, които очакваме от по-интуитивни решения на пазара за облачно архивиране. Ако не искате да работите за поддържане на плана си за архивиране, трябва да изберете услуга като Backblaze или Carbonite, и двете предоставят място за съхранение.

Въпреки това, ако искате да изберете и конфигурирате хранилището си, CloudBerry Backup ви предоставя повече функции и опции, е по-удобен за потребителя и изглежда по-привлекателен.

Не можете да получите достъп до архивирането си, когато сте далеч от компютъра си, защото Arq Backup няма мобилни приложения. Ако искате това и трябва да архивирате вашите мобилни данни, най-добрият ви залог е да използвате IDrive. За разлика от повечето резервни решения, той може да архивира мобилни данни освен снимки и видеоклипове. Прочетете повече за това в нашето ревю на IDrive.

  Преглед на дубликати - актуализиран 2023 г.

Архивиране на файлове & реставрация

След като инсталирате Arq Backup, ще трябва да изберете резервна дестинация.

ARQ-облачни дестинации

Както казахме, можете да избирате между осем варианта за съхранение в облак. Други опции включват архивиране на SFTP на вашия собствен сървър, както и архивиране на външно устройство или NAS устройство.

ARQ-облак настройка

За нашите тестове избрахме да архивираме данните си в Google Drive. Свързването с него е пряко. Всичко, което трябва да направите, е да въведете идентификационните си данни в Google и да дадете разрешение на Arq Backup за достъп до вашия диск.

ARQ-криптиране и парола

След това трябва да зададете парола за криптиране. Arq Backup няма да го знае, само вие ще го направите и поради това ще загубите достъп до резервното си копие, ако го забравите.

По подразбиране Arq Backup избира C устройството за архивиране. Можете да промените това и да промените резервния си график, ако искате. Плюс това можете да добавите изключващи файлове от архива си чрез разширение или по име на файл или папка. Липсва опция за избор на най-често срещаните типове файлове или папки за архивиране.

ARQ-дестинация на опция

Arq Backup изпълнява архивиране на всеки час, но можете да промените графика от панела с предпочитания за дестинации, като щракнете двукратно върху вашата дестинация или изберете дестинацията и кликнете върху бутона „редактиране“. Можете да ги настроите да работят на интервали от определен брой часове, в определено време през деня или ръчно.

Прозорецът с разширени предпочитания ви позволява да изберете опция, наречена „тънки резервни копия от почасови до ежедневни до седмични“. Ако го направите, Arq ще запази всичките ви почасови архиви за последните 24 часа, всичките ви ежедневни архиви от миналия месец и седмичните архиви, докато не бъде достигнат лимитът на съхранение, който сте задали.

Arq Backup стартира процеса на дедупликация автоматично, което означава, че едно и също файлово съдържание няма да бъде съхранено многократно.

За да възстановите файловете, трябва да използвате йерархията за възстановяване в страничната лента вляво. След като намерите файловете, които искате да възстановите, трябва да щракнете върху конкретното възстановяване от централния прозорец. Вашите файлове ще се появят в централния прозорец. Изберете какво искате и щракнете върху бутона „възстановяване“ в долната част. Целият процес се чувства тромав и може да бъде по-лесен за използване.

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме много време, в зависимост от това колко данни трябва да защитите и колко сте близо до сървър. В този случай това означава сървър от Google Drive. Поради глобалната мрежа на Google, скоростите обикновено са високи. Можете да прочетете повече за ефективността на Google Drive в нашия преглед на Google Drive.

За да оценим Arq Backup, проведохме тестове за качване и изтегляне с папка с цип от 1 GB. Използвахме WiFi връзка извън Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps.

Първи опит: Втори опит: Среден
Време за качване 00:25:10 00:26:16 00:25:43
Време за изтегляне 00:15:24 00:15:19 00:15:23

Средната скорост за качване с 1GB беше 25 минути и 43 секунди, което е страхотен резултат, като се има предвид, че някои услуги отнемат близо час. След като приключите с първоначалното си качване, нещата ще се придвижат още по-бързо благодарение на алгоритъма за копиране на файлове на ниво Arq Backup, който прехвърля само променените части на вече качените файлове.

Резултатите от теста за изтегляне не са толкова розови. Arq Backup отне средно 15 минути и 23 секунди, което е много по-бавно от минутата, която трябва да отнеме на теория.

ARQ от скоростта на опции

Ако Arq отнеме твърде много от вашата честотна лента, можете да го ограничите, като зададете лимит или го накарате да забави, когато използвате интернет връзката си за други цели.

Сигурност

Както бе споменато, Arq Backup ви позволява да използвате собствената си парола, за да създадете ключ за криптиране, което означава, че има частно криптиране. Това означава, че вашите файлове ще бъдат бракувани, преди да напуснете компютъра си и да бъдат кодирани, докато не ги възстановите.

По този начин, без значение коя услуга за съхранение използвате, тя няма да може да чете или сканира вашите файлове. Използваното ниво на криптиране е 256-битов AES.

  Преглед на дубликати - актуализиран 2023 г.

Arq Backup използва SSL протокола, за да защити вашите файлове в транзит. Един пример за заплахи, отправени по време на прехвърлянето, е нападението човек в средата.

Това са всички мерки за сигурност, които Arq Backup използва. Отвъд тях нивото на сигурност и поверителност, които получавате, зависи от доставчика на хранилище, който използвате. Всички налични доставчици съхраняват данни на RAID сървъри в защитени центрове за данни, които могат да издържат на природни бедствия и физически и виртуални атаки. Вашите данни трябва да бъдат безопасни, независимо от услугата, която сте избрали.

поверителност

Частното криптиране ще попречи на никой да чете вашите файлове, така че няма да се притеснявате за това, но проверихме политиката за поверителност на Arq Backup относно подозрителни клаузи относно обработката на личната ви информация.

Политиката за поверителност е кратка и ясна. В него се казва, че Arq Backup събира лична информация, когато я предоставяте и когато използвате услугата. Вие предоставяте вашата информация за контакт, включително име и имейл адрес, когато се регистрирате. Когато купувате лиценз от онлайн магазина Arq Backup, вие раздавате информация за финансовия си акаунт, но Arq Backup не го съхранява.

Arq Backup също получава информация, когато се свържете с него, като вашето име, имейл адрес, телефонен номер и други данни, които решите да предоставите..

Подобно на много услуги, Arq Backup може автоматично да събира определена информация от вашето устройство. Информацията може да включва IP адрес, тип браузър, доставчик на интернет услуги, операционна система и др.

Arq Backup използва информация за контакт за получаване на покупки по имейл, известия за актуализация на софтуера, известия за актуализация на сигурността и няколко полезни имейла, за да започнете. Той също така може да изпраща промоционални имейли от време на време. Обещава да не продавате вашата информация на трети страни.

Правното основание за събиране на лична информация е следното:

„Въпреки това ние обикновено събираме лична информация от вас само (i) когато се нуждаем от личната информация, за да изпълним договор с вас; (ii) когато обработката е в нашите законни интереси и не е отменена от вашите права; или (iii) когато имаме вашето съгласие за това. Ние имаме легитимен интерес да развиваме нашите Услуги и да общуваме с вас, ако е необходимо, за да осигурим това, например когато отговаряме на вашите запитвания, подобряваме нашия софтуер или предприемаме маркетинг. “

Ако не харесвате тези практики, можете да се отпишете от получаване на определени промоционални имейли. Можете също да деактивирате бисквитките, ако сте добре, когато някои аспекти на Arq Backup не работят. Можете да поискате достъп до информация, свързана с вашия акаунт, също като изпратите имейл [защитена по имейл].

Arq Backup запазва лична информация, която събира от вас, само ако има текуща и законна бизнес нужда за това. Това е в съответствие с начина, по който функционират повечето услуги и не открихме подозрителни клаузи.

поддържа

ARQ-документация

Можете да използвате предоставената документация, за да получите помощ за проблема си. Няма много статии, но са ясни, имат скрийншоти и са лесни за следване. Все пак няма опция за търсене. Ако статиите не помогнат, можете да се свържете с поддръжката.

За да направите това, трябва да изпратите имейл на [защитен имейл] Arq Backup казва, че се опитва да отговаря на имейли в рамките на един работен ден. Изпратихме имейл с въпроси, за да тестваме това и отговорът дойде след 10 часа.

Други форми на поддръжка, като чат, потребителски форуми и телефон, не са достъпни.

Присъдата

Въпреки ясното впечатление, че Arq Backup е проектиран от ръката на инженера, това е приличен инструмент за архивиране. Имайки предвид това, има много по-добри опции, така че препоръчваме да разгледате нашите онлайн резервни коментари за идеи.

Услугите за архивиране сред тези отзиви, като Zoolz Home Backup, Acronis True Image и други, които споменахме, вероятно ще струват по-малко пари, след като разчитате на разходите за съхранение.

Ако имате нужда от инструмент с подобни възможности, отидете с CloudBerry Backup. Ако сте потребител на macOS, прочетете нашата статия Time Machine vs. Arq Backup vs. Duplicati vs. CloudBerry Backup.

Бихме искали да чуем за вашите преживявания с Arq Backup, така че не се колебайте да публикувате коментари. Ако използвате друг инструмент за създаване на архиви, бихме искали да чуем и за това. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me