Dhjetë rreziqet kryesore kryesore që lidhen me ruajtjen e reve

Këtu në Cloudward.net ne duam të sigurohemi që të gjithë përdorin shërbimin më të mirë për ruajtjen dhe rezervimin e cloud për rrethanat dhe nevojat e tyre. Megjithëse ne mendojmë se cloud është vetëm gjëja më e mirë ndonjëherë, ne nuk do ta bënim punën tonë në qoftë se nuk do të pranonim rreziqet e përdorimit të cloud për ruajtjen e të dhënave, bashkëpunimit dhe gjithçka tjetër që mund të mendoni. Mbi të gjitha, është një teknologji relativisht e re dhe shumë janë akoma duke gjetur rrugën e tyre.

Më poshtë do të gjeni një listë të 10 rreziqeve kryesore që zakonisht shoqërohen me ruajtjen e cloud. Megjithëse secila prej këtyre duhet të jetë diçka që duhet të mbani në mend kur zgjidhni një ruajtje në cloud ose shërbim rezervë në internet, jo të gjitha sa më poshtë janë aq problem sa ato janë bërë. Shumica e kompanive të reja me vlerë kripën e tyre kanë gjetur mënyra për të mohuar ose shmangur ato në një mënyrë ose një tjetër dhe konsumatorët të gatshëm për të blerë rreth mund të gjejnë lehtësisht shërbimin e përsosur.

Dikush tjetër i ka të dhënat


© Chris Watterston

Le ta nxjerrim elefantin më të madh nga dhoma së pari: tani për tani do të gjesh njerëz nëpër Internet të armatosur me parullën “nuk është re, por është vetëm kompjuteri i dikujt tjetër”. Megjithëse është e vërtetë në kuptimin më të rreptë, është një shpjegim i tepërt.

Për një, të dhënat tuaja janë të shpërndara nëpër disa servera, me pako të ndryshme në lokacione të ndryshme. Për më tepër, ndërmarrjet më të përshtatshme për ruajtjen e cloud do të kenë protokolle në vend për të mbrojtur të dhënat tuaja dhe madje edhe në rastin e një sulmi në internet ose një urdhër qeveritar, të dhënat tuaja do të mbeten të sigurta dhe të sigurta.

Nëse kjo është një nga shqetësimet tuaja kryesore, megjithatë, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë përdorimin e ndonjë prej shërbimeve më të mira të cloud me njohuri zero për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Ne kemi një shpjegim të plotë të asaj që është “njohuri zero”, por mbështetet në faktin se ju dhe vetëm ju keni çelësat e të dhënave tuaja. Në qoftë se nuk e ndani fjalëkalimin tuaj me askënd, askush tjetër nuk do të jetë në gjendje të hyjë në ato që keni ruajtur.

Teknologji e përbashkët

Megjithëse të dhënat e cloud nuk janë të ndara, objektet në të cilat ndodhen janë. Megjithëse me masat e duhura të sigurisë, nuk duhet të provohet një problem, ekziston mundësia që të keni një skedar me qëllim të keq të ngarkuar në të njëjtin server, të dhënat tuaja janë të mund të ndikojnë gjithashtu tek ju. Shtë e rrallë, por dihet se ndodh.

  Dropbox ose WeTransfer: Cili shërbim është më i miri për ndarjen e skedarëve tuaj?

Ngjitja me një ofrues që merr shenjtërinë e të dhënave tuaja ndihmon seriozisht me këtë natyrisht. Sidoqoftë, nëse kjo është një çështje e rëndësishme për ju, mund të merrni parasysh krijimin e një cloud tuaj personal përmes një NAS. Megjithëse nuk është e lirë, është mënyra më e mirë për të siguruar që të dhënat tuaja janë plotësisht tuajat.

ndërprerjet

Një çështje e fundit me harduerin e cloud është se ekziston një shans, megjithëse një i vogël, që shërbimi cloud që po përdorni do të pësojë një ndërprerje. Megjithëse është jashtëzakonisht e rrallë, ekzistojnë disa shembuj të prishjeve të prishjes së serverëve në qendrat e cloud që shkatërruan shërbimin.

Megjithëse kjo ndodh do të ishte një fatkeqësi (sepse thjesht e dini se do të ndodhte kur të keni nevojë për të dhënat tuaja të ruajtura më së shumti), shumë nga shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud ju rekomandojmë të kenë veçori të integruara të sigurisë (të tilla si dyfishimi i të dhënave tuaja) ose thjesht nuk kanë histori ndërprerjesh.

Ndërhyrje e qeverisë

Ne po jetojmë në epokën e shtetit të mbikëqyrjes dhe qeveritë çdo ditë e ndajnë veten (ose miqtë e tyre në ISP) gjithnjë e më shumë fuqi për të parë se çfarë po bëjnë qytetarët e tyre në internet. Fatmirësisht, shumë ofrues të shërbimeve të cloud kanë provuar veten më shumë sesa të aftë të parashikojnë këto shkelje të intimitetit përmes rritjes së sigurisë në re ose thjesht duke vendosur dyqane diku tjetër.

Që nga koha kur Edward Snowden shpërtheu bilbilin në praktikat e NSA, shumë kompani të ruajtjes së cloud kanë ngritur dhe lëvizur operacionet e tyre nga brigjet amerikane. Meqenëse asnjë masë sigurie e ndërmarrë nga asnjë kompani nuk mund të përputhet me fuqinë e një urdhri, Cloudward.net rekomandon të mos i ruajmë të dhënat tuaja me një ofrues të bazuar në SH.B.A., megjithatë, dhe në vend të kësaj të zgjidhni vendet me miqësi të intimitetit.

Vendndodhja e serverit

E cila na çon në një pikë tjetër: pasi ligjet e intimitetit ndryshojnë në mënyrë të përhapur në të gjithë botën, ajo paguan për të siguruar që vendi ku po i ruani të dhënat tuaja plotëson të gjitha kërkesat tuaja. Nëse gjithashtu mund të gjeni një vendndodhje që ju jep një shpejtësi të mirë lidhjeje, ky është një shpërblim i madh.

Kjo është një nga arsyet që ne dëshirojmë të rekomandojmë Sync.com (ndoshta shërbimi më i mirë për sigurinë, pasi mund të lexoni në rishikimin tonë të Sync.com) dhe pCloud (një tjetër shërbim me mendje private), shikoni rishikimin tonë të pCloud për më shumë detaje), të cilat janë me seli përkatësisht në Kanada dhe Zvicër. Të dyja këto vende kanë ligje për intimitetin, të cilat janë të garantuara për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta.

  Si të rikuperoni shkëmbimin e kutive postare të Outlook

Ruajtja e të dhënave tuaja jashtë shtetit nuk është pengesë e vërtetë falë Internetit, megjithëse nëse dëshironi të fshehni gjurmën tuaj dixhitale, si dhe të mbani të dhënat të fshira në mënyrë të sigurt, mund të shikoni ndonjë nga ofruesit tanë më të mirë të VPN për të zbuluar se si ta bëni atë. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është një VPN, ne gjithashtu ju kemi mbuluar.

krimi kibernetik


© Madalin Matica

Për të përfunduar listën tonë të shqetësimeve të sigurisë, le të flasim pak për krimin në internet. Që nga sulmi i madh i ransomware WannaCry, bota ka qenë në avantazh në lidhje me hakerat dhe konsumatorët duhet të jenë të vetëdijshëm që jo të gjithë ofruesit e ruajtjes së cloud janë krijuar të barabartë kur bëhet fjalë për sigurinë.

Dropbox është shkelësi më i madh, me një histori të gjatë të shkeljeve të sigurisë (kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë disa alternativa të Dropbox për vetëdijen për sigurinë). Për tu siguruar që askush nuk i vjedh të dhënat tuaja, keni nevojë për një ofrues që ofron kriptim të mirë, nuk i logon të dhënat dhe mban personelin larg ID-ve të konsumatorit. Shikoni listën tonë të shërbimeve më të sigurta të ruajtjes së cloud për disa kompani që ne ju rekomandojmë.

Pronësia e të dhënave

Megjithëse supozoni se ruajtja e të dhënave tuaja në internet nuk ndikon në pronësinë tuaj mbi të, disa avokatë e kanë ngritur çështjen në të kaluarën dhe mund të supozohet se e bëjnë këtë në të ardhmen. Megjithëse është kryesisht një çështje në Shtetet e Bashkuara të lumtur për çështje gjyqësore, ajo paguan të kontrolloni marrëveshjen e licencës sa herë që regjistroheni për një shërbim.

Ndërsa ligjvënësit janë akoma duke kapur këtë teknologji relativisht të re, e gjithë kjo pyetje mbetet shumë në fluks. Nëse kjo pyetje është një nga ato që ju mban gjatë natës (megjithëse përsëri, një ofrues i mirë do t’ju japë një kontratë në të cilën shprehen qartë se kush zotëron të dhëna të ruajtura), sigurohuni që t’i mbani sytë tuaj të ngjitur në Cloudwards.net ashtu siç po ndjekim këtë çështje nga afër.

Përgjegjësia juridike


© PRSA-NY

Në vazhdim të pyetjes së mëparshme, nëse i posedoni të dhënat, a është shërbimi i ruajtjes me ligj përgjegjës për të nëse rezulton të shkelë ligjet lokale? Kjo pyetje ka të ngjarë të dalë gjithnjë e më e rëndësishme pasi qeveritë zgjerojnë rrjetet e mbikëqyrjes dhe ka të ngjarë që peizazhi në re të shohë disa ndërrime të mëdha ndërsa zhvillohet të menduarit rreth kësaj pyetjeje.

  EDS Lite për Rishikimin Android - Open Containers TrueCrypt On the Go

Ndërsa tani qëndron, të sigurohemi që askush, por ju nuk mund t’i lexoni të dhënat, është mbrojtja më e mirë kundër pasojave ligjore. Kriptimi i të dhënave tuaja para se t’i dërgoni ato në cloud është basti juaj më i mirë, veçanërisht nëse shkon bashkë me përdorimin e ndonjë prej ofruesve tanë të sigurt.

Pa mbështetje


© Aventurat e mëtutjeshme të Seraphim Seven dhe Vampire Eva

Issuesështjet ligjore mënjanë, shumë konsumatorë kanë pasur probleme në të kaluarën kur kanë të bëjnë me ndonjë çështje që u ngrit me ruajtjen e tyre në re. Shpesh, mbështetja teknike do të ishte e ngadaltë apo edhe jo-ekzistente. 

Megjithëse disa ofrues akoma mungojnë në këtë drejtim (ju mund t’i lexoni të gjitha rreth një shembulli në rishikimin tonë të Dropbox), shumica kanë kapur qëndrimin e orientuar drejt shërbimit që i bën kompanitë e mira të shkëlqyera. Anydo nga shërbimet tona më të mira rezervë në internet, për shembull, do të ofrojë mbështetje me email dhe telefon. Nëse ndihma në rënien e kapelës është përparësi për ju, ekziston një shërbim atje që plotëson nevojat tuaja në mënyrë të përsosur.

Standardet konkurruese

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, një çështje madhore në peizazhin e reve është se nuk ka asnjë rregullore. Kompanitë cloud mund të bëjnë goxha gjithçka që ju pëlqen dhe shumë shërbime duket se ekzistojnë thjesht për të shfrytëzuar naivitetin e njerëzve në lidhje me teknologjinë e të gjitha gjërave (Hola VPN është një shembull veçanërisht i egër).

Në të njëjtën kohë, të punosh në një tabelë të tillë bosh do të thotë që kompanitë janë të lira të eksperimentojnë dhe disa mund të sjellin shërbime vërtet revolucionare në tryezë. Ne e kemi përmendur më parë Sync.com si standardin e artë kur bëhet fjalë për sigurinë, por një shërbim si Carbonite, për shembull, me të vërtetë ka lëvizur postimet e synimeve për të gjithë industrinë kur bëhet fjalë për veçoritë rezervë, siç mund t’i lexoni në Shqyrtimi i karbonit.

Megjithëse zgjedhja e shërbimit të duhur për ju mund të jetë e vështirë falë të gjithë atyre pemëve që qëndrojnë në rrugën e atij pylli, këtu në Cloudward.net ne jemi të përkushtuar t’ju sjellim rishikimet shumë më të mira për ruajtjen e cloud, vlerësimet e rezervave në internet, si dhe VPN të plotë rishikime në internet. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me rreziqet e përshkruara më lart, mos hezitoni të na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me