“Dikush është gjithmonë duke shikuar” – Intervistë për privatësinë e të dhënave

Me Ditën e Intimitetit të të Dhënave pas nesh mund të hedhim një hap prapa dhe të analizojmë disa nga tendencat dhe zhvillimet aktuale.

U ulëm me dy ekspertë kryesorë në këtë fushë: Gazetari fitues i izemimit Pulitzer, Byron Acohido dhe gazetari i sigurisë për SecurityWeek dhe PCMag Fahmida Y Rashid. Të dy komentojnë mbi kërcënimet aktuale si për botën personale ashtu edhe për biznesin përmes rritjes së hakerave dhe mashtruesve që përpiqen të marrin të dhënat tona në mënyra gjithnjë e më të sofistikuara. 

Nëse keni humbur diskutimin tonë për tryezën e rrumbullakët, mund ta rishikoni përsëri këtu: Transkripti është në dispozicion për tu shkarkuar këtu.

Thuaju Përshëndetje Ekspertëve

Bajron Acohido

Bajron Acohido
© Byron Acohido Byron Acohido është një gazetar dhe prodhues i webmimeve Pulitzer. Ai është Kryeredaktori për ThirdCurancety, një botim i pavarur në internet i dedikuar për të ndihmuar konsumatorët dhe kompanitë të kuptojnë më mirë sigurinë në internet dhe ekspozimet ndaj privatësisë dhe të marrin vendime më të informuara në lidhje me mbrojtjen e tyre.

Ndërsa ishte në Seattle Times më herët në karrierën e tij, Acohido fitoi Pmimin Pulitzer 1997 për Beat Reporting dhe 11 çmime të tjera të mëdha të gazetarisë për ekspozimin e një të mete vdekjeprurëse të projektimit në avionët Boeing 737.

Fahmida Y. Rashid

Fahmida Y Rashid
© Fahmida Y Rashid Fahmida Y. Rashid është një gazetare e pavarur e specializuar në rrjetet dhe sigurinë e informacionit. Puna e saj rregullisht shfaqet në një shumëllojshmëri të botimeve, duke përfshirë SecondCurancety, Dark Reading, SecurityWeek dhe PCMagazine.

  Dhjetë rreziqet kryesore kryesore që lidhen me ruajtjen e reve

Ajo mbikëqyr strategjinë e përmbajtjes për Konferencën RSA si kryeredaktor. Para gazetarisë, ajo kaloi mbi një dekadë si administratore e rrjetit dhe zhvilluese e softuerit.

Kuotat më të mira nga Diskutimi i Tryezës së Rrumbullakët

Nëse nuk keni kohë për të parë tërë episodin, ne thjesht kemi nxjerrë disa citate mjaft interesante dhe provokuese nga diskutimi i tryezës së rrumbullakët:

“Interneti është një mjet i shkëlqyeshëm. Sshtë një mjet jashtëzakonisht i fuqishëm që demokratizon informacionin, por që do të thotë, asnjëherë nuk është ndërtuar për një transaksion të siguruar. Wasshtë ndërtuar për një transaksion të shpërndarë anonim, i cili është absolutisht i përsosur për këdo që ka në mendje qëllime kriminale. “

Bajron Acohido

“Të gjitha gjërat për të cilat biseduat me miqtë tuaj në dhomën tuaj të jetesës, papritmas po i bëni ato në internet, por ne nuk kemi, pasi konsumatorët, si përdorues të përgjithshëm, e bëmë atë ndryshim atë shpresën e intimitetit që kishim brenda mureve tona në dhomën tonë të ndenjes nuk ekziston në të vërtetë në Facebook. “

Fahmida Rashid

“’Farë ka ndodhur është, në thelb, bota e reklamave në internet e udhëhequr nga Google dhe Facebook kanë bërë gjithçka që mundin për t’ju ndjekur në internet, për të rrëmbyer informacione për ju, dhe më pas për ta përdorur atë për qëllime tregtare, e cila në këtë pikë është njëjës. Shtë për të shitur reklama dhe profilizime për reklamat që synojnë sjelljen, por që hapet një tërësi mundëse krimbash. “

Bajron Acohido

“Gjithmonë ka dikush që dëgjon, në varësi të faktit nëse ju jeni duke thënë se dikush është ofruesi juaj i postës elektronike, ofruesi juaj i shërbimit të Internetit, nëse doni të shkoni në qeveri, ju doni të shkoni te një aktor keqdashës, një kriminel në internet. Alwaysshtë gjithmonë në interesin e dikujt që të dëgjojë. “

  Farë është Phishing? Më shumë se Vetëm Dosja juaj Spam

Fahmida Rashid

“Kur klikoni në internetin tuaj dhe kontrolloni emailin tuaj dhe pastaj kontrolloni sitin e motit në mëngjes – kjo është e vërtetë sepse unë kam parë disa njerëz të ndryshëm të shikojnë në këtë – ju po ndiqeni nga mbi 200 entitete të ndryshme vetëm duke bërë ato dy aktivitetet. Tashmë kemi transparencë përfundimtare. “

Bajron Acohido

“Politikat e intimitetit kanë rrethuar në disa mijëra fjalë nga kur dikur ishin 500 dhe është një lloj shpate me dy tehe. Ne i ndëshkojmë kompanitë për të na thënë saktësisht se çfarë po bëjnë, dhe më pas zemërohemi kur ata nuk na tregojnë se çfarë po bëjnë. “

Fahmida Rashid

“Interneti i Gjërave është me të vërtetë, përsëri ai niveli tjetër i anës tregtare. Ne nuk kemi adresuar madje as problemet e paraqitura dy, pesë dhe dhjetë vjet më parë, por tani ne jemi duke e zgjeruar cloud në pajisjet e lëvizshme dhe Internetin e Gjërave. “

Bajron Acohido

“Unë mendoj se kemi një zakon të mendojmë për Internet of Things si ato filma shkencorë nga vitet ’80 dhe ’90 ku shtëpia juaj flet me ju dhe gatuan darkë për ju. Njerëzit nuk e kuptojnë se fakti që ju mund të uleni në shtëpi dhe të shikoni në një faqe në internet për të parë se si qeni juaj po bën me kamerën tuaj të internetit është një Internet i Gjërave. “

Fahmida Rashid

“Interneti i Gjërave është me të vërtetë, përsëri ai niveli tjetër i anës tregtare. Ne nuk kemi adresuar madje as problemet e paraqitura dy, pesë dhe dhjetë vjet më parë, por tani ne jemi duke e zgjeruar cloud në pajisjet e lëvizshme dhe Internetin e Gjërave. “

  Si të lidhni Microsoft Office 365 dhe Dropbox

Bajron Acohido

Politika e privatësisë Fjalë numërimi (Facebook)


© Statista

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me