Rishikimi NordPass – Kid i ri në bllok – Përditësuar 2023

Rishikimi NordPass

NordVPN, një ofrues kryesor VPN, kohët e fundit njoftoi menaxherin e saj të fjalëkalimeve, NordPass. Në këtë përmbledhje, ne e marrim atë përmes hapave të tij të parë për të parë se çfarë mund të bëjë. Bashkohuni me ne për këtë përmbledhje të plotë të NordPass.

nordpass-Slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

i mëparshëm

tjetër

Tefincom, kompania pas rrjetit virtual gjithnjë të popullarizuar, NordVPN, së fundmi ka filluar të zgjerohet në tregjet e tjera (lexoni rishikimin tonë të NordVPN). Kjo filloi me NordLocker, një shërbim kriptimi që ne e vlerësuam shumë në rishikimin tonë të NordLocker, dhe tani është transferuar në NordPass, një menaxher i fjalëkalimeve që duket të prishë menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve përreth. 

Në këtë përmbledhje të NordPass, ne do të hedhim një vështrim tek fëmija i ri në bllok për të përcaktuar nëse sytë e freskët në një treg të mbushur me njerëz ndryshojnë. Pasi të kalojmë ca kohë me një version të hershëm të aplikacionit, ne jemi këtu për t’ju dhënë mendimet tona mbi veçoritë, çmimet, lehtësinë e përdorimit, sigurinë dhe mbështetjen. 

Edhe pse NordPass bën gjithçka që duhet, nuk shkon përtej trofeve të vendosur nga menaxherët më të shquar të fjalëkalimeve. Mungojnë karakteristikat, duke ju lejuar të ruani dhe automatizoni fjalëkalimet tuaja, por jo shumë më tepër. Kjo tha, me cikle të shumta faturimi dhe një plan bujar të lirë, NordPass është akoma me vlerë.

Pikat e forta & dobësitë

Features

NordPass mbulon tiparet kritike që duhet të ketë një menaxher fjalëkalimi, duke ju lejuar të ndani artikuj, të sinkronizoni me pajisje të shumta dhe të plotësoni automatikisht kërkimin e shfletuesit tuaj. Sidoqoftë, një numër karakteristikash më të vogla mungojnë, duke e bërë NordPass të ndjehet si një opsion më i vogël në krahasim me menaxherët më të vendosur të fjalëkalimit. 

Të gjitha planet kanë veçori “thelbësore”, siç e thotë NordPass. Këto përfshijnë autosave për hyrjet e reja, gjeneratorin e fjalëkalimeve, një kontrollues të forcës së fjalëkalimit dhe automatikimin për fjalëkalime. Për më tepër, NordPass mbështet importimin e shënimeve nga një larmi menaxherësh të ndryshëm të fjalëkalimeve, duke përfshirë Abine Blur (lexoni rishikimin tonë të mjegullimit). 

Për dallim nga ai shërbim, sidoqoftë, NordPass ka mungesë të veçorive shtesë. Disa mjete mund të shkojnë shumë larg me karakteristika – lexoni rishikimin tonë LogMeOnce për një shembull të kësaj – por NordPass nuk përfshin shumë gjëra. Për shembull, një vlerësim i përgjithshëm i sigurisë është i zakonshëm, por nuk është diçka që përfshin NordPass. 

Për më tepër, ai mbështet vetëm kartat e kreditit, fjalëkalimet dhe shënimet e sigurta. Kjo merr informacione për llogarinë bankare, informacione për pasaportën dhe, më e rëndësishmja, adresat jashtë figurës. Ju gjithmonë mund t’i futni këto informacione në një shënim të sigurt, por kjo do të thotë që nuk mund të përdorni vetë për të, për shembull, të shkruani informacionin tuaj të faturimit kur blini diçka në internet. 

Ekzistojnë disa çështje të tjera me plotësimin e automatikës, domethënë kur bëhet fjalë për URL alternative. Në disa raste, ju mund të keni nevojë për letrat kredenciale për nën-URL të shumta të një siti kryesor. Në disa raste, NordPass mund të pranojë që ju nevojiten të njëjtat informacione për hyrje, por jo në të gjitha rastet. 

Pasja e aftësisë për të specifikuar URL-të alternative do të zgjidhë problemin, por për fat të keq ai funksionalitet nuk është i pranishëm. 

Ndarja e fjalëkalimeve të NordPass

Karakteristika më e mirë e NordPass është aftësia e saj për të ndarë me siguri hyrjet, kartat e kreditit dhe shënimet me këdo. Ju mund të shikoni artikujt tuaj të përbashkët në pultin e shfletuesit, si dhe me kë i keni shpërndarë ato. Edhe pse ju mund t’i dërgoni ato sende këdo me një adresë emaili, atyre do t’ju duhet një llogari NordPass për t’i parë ato. 

nordpass-rishikim-sharing

Duke marrë parasysh se ekziston një plan falas, nuk është një sistem i keq. Ndarja vetëm me përdoruesit e tjerë të NordPass lejon që të dhënat tuaja të dërgohen me siguri, në vend se t’i besoni ato në internetin e hapur. Shtë e rëndësishme të theksohet se keni nevojë për një llogari “premium” për të ndarë artikuj, por jo për të marrë artikuj të përbashkët.

  Rishikimi i 1 fjalëve - Përditësuar 2023

Mbështetje dhe Sinkronizimi i Pajisjes NordPass

Ndërsa do të futemi në pjesën “lehtësinë e përdorimit” më poshtë, NordPass është një përvojë e bazuar në shfletues, megjithëse kërkon një aplikacion lokal në Windows, macOS ose Linux. Ka shtesa të shfletuesit për Chrome, Firefox, Opera, Brave, Edge dhe Vivaldi, megjithëse Safari është çuditërisht i lëshuar. 

Për më tepër, ka aplikacione për iOS dhe Android që kryesisht pasqyrojnë ndërfaqen e shfletuesit. Sa i përket sinkronizimit, përdoruesit “premium” mund të përdorin informacionin e tyre deri në gjashtë pajisje, dhe përdoruesit e lirë janë të kufizuar në një. Gjashtë është një numër i çuditshëm, duke marrë parasysh që shumica e njerëzve do të duhet, më së shumti, tre, por opsioni për më shumë është atje. 

Me sa duket, kjo zëvendëson çdo lloj plani familjar ose biznesi. NordPass aktualisht është i përqendruar vetëm në planet personale, pa asnjë tregues se do të shtojë plane biznesi ose familje në të ardhmen. Duke parë opsionet e saj të kufizuara të organizimit, një plan familjar nuk do të ishte i shkëlqyeshëm në gjendjen e tij aktuale, sidoqoftë. Shikoni menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për grumbullimin e biznesit të vogël, nëse kjo është më shumë rrugicë.

Çmimeve

NordPass nuk pushon nga traditat e çmimeve të krijuara nga menaxherë të tjerë të fjalëkalimeve, duke ofruar shërbimin e tij për rreth 3 dollarë në muaj në një cikël vjetor të faturimit. Sidoqoftë, një plan bujar i lirë dhe opsioni për të paguar çdo dy vjet siguron më shumë fleksibilitet sesa pjesa tjetër e tregut.

Edhe pse çmimi është i aksioneve, kohëzgjatjet nuk janë. NordPass, ndryshe nga shumica e menaxherëve me fjalëkalim, ju jep mundësi me ciklin tuaj të faturimit. Planet ofrohen në kohëzgjatje njëmujore, një vjeçare dhe dy vjeçare, me zbritje të aplikuara për secilin. 

Opsioni mujor është vetëm 4,99 dollarë, që është i shkëlqyeshëm, duke marrë parasysh që Dashlane tarifon të njëjtën normë në planet vjetore (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). 

Nëse blini një vit, 2.99 dollarë është norma mujore, që është ajo që ngarkojnë shumica e menaxherëve me fjalëkalim (lexoni rishikimin tonë të 1Password për një shembull, dhe krahasimin tonë Dashlane vs 1Password). Ka mundësi më të lira – siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Keeper-it, ai shërbim ngarkon vetëm 2,50 dollarë për një plan vjetor – por duke marrë parasysh se ka një mundësi dy vjeçare, kjo nuk ka rëndësi. Lexoni krahasimin tonë Dashlane vs Keeper.

Mimi është i qëndrueshëm, siç janë edhe tiparet kryesore. NordPass ofron mbështetje të plotë për ndarjen, shënimet, informacionin e kartave të kreditit dhe sinkronizimin e shumë pajisjeve në planin e tij “premium”, i cili më shumë sesa justifikon çmimin. Edhe pse nuk është opsioni më i lirë atje, është larg nga më të shtrenjtat. Ekziston gjithashtu një garanci për 30 ditë kthim parash nëse vendosni se NordPass nuk është për ju.  

NordPass Falas

Plani falas e ndan NordPass-in. Megjithëse ende nuk kalon menaxherin tonë më të mirë për fjalëkalim LastPass, ai afrohet (lexoni rishikimin tonë të LastPass). Plani falas i NordPass është për një pajisje të vetme, duke hequr të gjitha tiparet e ndarjes dhe sinkronizimin e shumë pajisjeve që shihet në planin “premium”. Kjo tha, ndryshe nga plani i lirë i Dashlane, NordPass ofron një depozitë të pakufizuar. Lexoni pjesët tona Dashlane vs LastPass dhe 1Password vs LastPass për të parë se si ato krahasohen.

Të gjitha tiparet e përshkruara në seksionin e mësipërm, përfshirë automatizimin, autosave dhe kontrolluesin e forcës së fjalëkalimit, janë të pranishme në planin falas. Justshtë po aq i përdorshëm sa plani i paguar, për aq kohë sa jeni duke e përdorur atë vetëm në një pajisje të vetme. Duke marrë parasysh që NordPass mbështet shfletues të shumfishtë dhe pajisje mobile, një azhurnim në “premium” ia vlen nëse doni të dhënat tuaja kudo.

Mirësia e përdoruesit

NordPass ka një ndërfaqe të efektshme që e bën vendosjen të thjeshtë. Thënë kjo, mungesa e opsioneve të filtrimit e bën organizimin e kasafortës suaj më të vështirë sesa duhet. Megjithëse ndërfaqja duket e këndshme, ka një pjesë të vogël të cilësive të jetës së humbur që do ta bëjnë atë më funksionale. 

Regjistrimi NordPass

Ne morëm qasje të hershme në NordPass për qëllimet e këtij shqyrtimi, kështu që nuk ka një proces të vendosur të arkëtimit në kohën e shkrimit. Sidoqoftë, duke marrë parasysh sa të thjeshtë do të përdoren NordVPN dhe NordLocker, imagjinojmë që NordPass do të jetë i thjeshtë gjithashtu. 

Udhëtimi ynë filloi me instalimin e NordPass në Opera dhe aplikacionin celular në një pajisje Android (lexoni rishikimin tonë të Operës). 

nordpass-rishikim-background-app

Pasi të klikonim shtrirjen, ne u dërguam në një faqe lokale të konfigurimit, e cila na kërkoi të instalonim aplikacionin e sfondit në Windows, macOS ose Linux. Nuk është e qartë saktësisht se çfarë është kjo aplikacion sfondi, por pas instalimit të tij, NordPass na inicoi në një faqe identifikimi. Duhej të fusnim emailin tonë dhe të konfirmonim llogarinë tonë me një kod gjashtë shifror. 

  RecemBear Review - Përditësuar 2023

Më në fund, mund të vendosnim fjalëkalimin tonë master. Për shkak se NordPass nuk e sheh kurrë ose ruan fjalëkalimin tuaj master, do të bllokoheni nga llogaria juaj nëse e harroni. Fatmirësisht, NordPass siguron një kod rimëkëmbjeje që mund të përdorni për të rivendosur llogarinë tuaj nëse harroni fjalëkalimin tuaj. 

Vendosja dhe importi i NordPass

Pavarësisht që ju të shkarkoni një aplikacion në sfond, NordPass është një përvojë e bazuar në shfletues, shumë ndryshe nga Fjalëkalimi Sticky (lexoni rishikimin tonë të Fjalëkalimit Sticky). Pas verifikimit të identitetit tuaj, do të hidheni në ndërfaqen e shfletuesit dhe do t’ju kërkohet të importoni fjalëkalimet tuaja. Nëse NordPass është menaxheri juaj i parë i fjalëkalimeve, gjithashtu mund të filloni nga e para. 

nordpass-rishikim-import

Thjesht mbështetet çdo menaxher i fjalëkalimeve, madje edhe RememBear mjaft i ri (lexoni rishikimin tonë të RememBear). Për më tepër, NordPass mbështet shfletuesit kryesorë, përfshirë Chrome, Opera dhe Firefox. 

Për të gjitha këto platforma, ju do të importoni një skedar CSV. Sidoqoftë, NordPass i segmenton ato në faqen e importit në mënyrë që të sigurojë udhëzime se si të eksportoni CSV nga të gjitha platformat e mbështetura. 

Duke importuar nga LastPass, NordPass zgjodhi gjithçka menjëherë, duke na lejuar të zgjedhim se cilat fjalëkalime, shënime dhe karta krediti importoi. Sidoqoftë, çuditërisht, shënimet e kartave të kreditit u shfaqën si shënime, ashtu si edhe adresat dhe informacionet e llogarisë bankare. 

Shtë e rëndësishme të mbani mend që NordPass mbështet vetëm shënime, karta krediti dhe hyrje në kohën e shkrimit, kështu që çdo informacion shtesë thjesht do të shfaqet si shënim. 

Përdorimi i NordPass dhe Autofill

Ne importuam vetëm trembur nga 300 artikuj, dhe NordPass tërhoqi ikona për faqet kur është e mundur. Sidoqoftë, çdo artikull u shfaq vetëm në një listë. Nuk ka mundësi organizimi, asnjë mënyrë për të shtuar etiketa në hyrje, nuk ka ikona të personalizueshme dhe asnjë dosje, shumë ndryshe nga çelësi F-Secure (lexoni rishikimin tonë për çelësin F-Secure). 

nordpass-shqyrtim-entries

Kur merren me kaq shumë hyrje, organizimi është parësor. NordPass duket pjesa, me një ndërfaqe të thjeshtë dhe tërheqëse, por i mungojnë shumë përmirësimeve të cilësisë së jetës, të cilat shihen me menaxherët më të vendosur të fjalëkalimeve. Opsionet e organizatës, edhe nëse është vetëm për të porositur shënimet në mënyrë alfabetike, janë jashtëzakonisht të nevojshme.

Ështja është ekzagjeruar vetëm në shtrirje, e cila tregon të njëjtën listë të hyrjeve, megjithëse në një dritare shumë më të vogël. Ju gjithashtu mund të hyni në gjeneratorin e fjalëkalimeve nga shtesa, e cila është e ngjashme me gjeneratorin tonë të fjalëkalimeve në shumë mënyra. Kjo ju lejon të vendosni kufirin e karakterit, të përdorni karaktere të caktuara dhe të shmangni karakteret e paqarta.

nordpass-rishikim-password-gjenerator

Autofillimi trajtohet në të njëjtën mënyrë si shumica e menaxherëve të fjalëkalimeve, me një ikonë të vogël pranë çdo fushe të fjalëkalimit. Gjatë testimit tonë, NordPass ishte i përgjegjshëm kur ishte fjala për automatizimin e hyrjeve. Megjithatë, nuk mund të ruajë adresat, kështu që ne nuk mund të bëjmë formularë për plotësimin e automjeteve. Kur regjistroheni për një llogari të re, NordPass automatikisht do të regjistrojë hyrjen tuaj dhe do të pyesë nëse dëshironi ta ruani atë.

Cilësimet e NordPass

NordPass ka një ekran të thjeshtë cilësimesh, i cili përbëhet nga cilësimet e importit / eksportit, informacionin bazë të llogarisë dhe URL-të tuaj “kurrë mos kurseni”, të cilat janë URL që ju keni specifikuar për NordPass për të injoruar. 

Ekzistojnë tre cilësime kryesore, të cilave duhet t’i kushtoni vëmendje. E para është autolock, e cila automatikisht do të bllokojë llogarinë tuaj pas një kohe të caktuar, midis 15 minutave dhe një muaji. Mund të çaktivizoni gjithashtu këto cilësime nëse jeni i vetmi që hyni në platformën ku është instaluar NordPass. 

nordpass-shqyrtim-settings

Për më tepër, ju mund të gjeneroni një kod të ri rikuperimi dhe të mundësoni vërtetimin e dy faktorëve. NordPass mbështet aplikacionet më të mira 2FA, duke përfshirë Google Authenticator dhe Authy, megjithëse i mungon mbështetja për çelësat harduerikë, siç është YubiKey.

siguri

Kur bëhet fjalë për sigurinë, NordPass shtyn zarfin me një model me njohuri zero dhe më i fundit në kriptim. Thënë kjo, shumë pak dihen për arkitekturën e saj në kohën e shkrimit, gjë që bën disa tipare, siç janë ndarja, shqetësuese. 

NordPass, si motra e saj encryption NordLocker, përqafon më të fundit në kodim. Të dhënat tuaja sigurohen duke përdorur XChaCha20, e cila, në shumicën e rasteve, është superiore ndaj AES-256. Kjo është ajo që përdorin shumica e menaxherëve me fjalëkalim. 

Edhe pse siguron një siguri të ngjashme me një çelës 256-bit, XChaCha20 është më i lehtë për tu zbatuar dhe është më pak i varur në harduer (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për më shumë në lidhje me atë).  

  Rishikimi i Depot me Fjalëkalim - Përditësuar 2023

Të dhënat tuaja janë të koduara në vend në pajisjen tuaj përpara se të dërgohen kudo. NordPass merr të dhënat e koduara për qëllime të sinkronizimit të pajisjeve tuaja, por i mungojnë informacionet e nevojshme për deshifrimin e tyre. Ky është ai që njihet si një model me njohuri zero, që do të thotë që NordPass nuk e di se çfarë ruhet në kasafortën tuaj. 

Kjo sepse NordPass nuk e sheh kurrë ose ruan fjalëkalimin tuaj master. Kjo frazë e vetme siguron të gjitha të dhënat tuaja, dhe duke qenë se NordPass nuk mund të hyjë kurrë në fjalëkalimin tuaj master, ai kurrë nuk mund të deshifrojë të dhënat tuaja. Në vend të kësaj, NordPass sheh një rezultat hashed të fjalëkalimit tuaj që është gjeneruar duke përdorur algoritmin Argon2. 

Argon2 krijon një çelës të bazuar në fjalëkalimin tuaj master, i cili përdoret për të vërtetuar ju dhe deshifruar të dhënat tuaja. Ashtu si XChaCha20, Argon2 është një funksion i përparësisë së derivimit të çelësit të lëshuar në vitin 2015. Nëse nuk është e mjaftueshme, mund të vendosni edhe vërtetim me dy faktorë duke përdorur një larmi aplikacionesh 2FA. 

Gjithçka është ashtu siç duhet të jetë kur bëhet fjalë për NordPass, megjithëse ka mungesë të shpjegimit teknik. Shumica e menaxherëve të fjalëkalimeve ofrojnë një letër të bardhë të sigurisë, duke detajuar jo vetëm ato algoritme që përdor, por si zbatohen ato algoritme në një nivel teknik. 

NordPass, në fillimet e saj, nuk ka ende një dokument të tillë – akoma. Ne arritëm të pyetnim për letrën e bardhë, dhe ekipi i NordPass na siguroi që një është në punë. 

Thjesht jemi të qartë, nuk kemi asnjë arsye të besojmë se NordPass nuk është i sigurt. Në fakt, është një opsion kryesor kur bëhet fjalë për algoritme të reja, inovative të kriptimit. 

Sidoqoftë, ne nuk dimë detajet teknike se si zbatohet kjo siguri. Për shembull, nuk ka asnjë informacion në lidhje me mënyrën se si funksionon ndarja. Kjo tha, për informacionin e kufizuar në dispozicion, gjithçka kontrollon për NordPass.

mbështetje

NordPass, si një produkt i lançuar kohët e fundit, ka pak në mënyrën e dokumentacionit mbështetës. Thënë kjo, mbështetja rreth e-mail përmes emailit dhe një shumëllojshmëri artikujsh konfigurimi duhet ta bëjnë procesin e bordit pa dhimbje. 

Nuk ka shumë gjëra që shkojnë me NordPass, kështu që nuk kërkon shumë mbështetje. Duke mbajtur kujdes shërbimin që nga koha kur u njoftua, ne kemi parë se baza e njohurive dhe blogu ngadalë mbushen me artikuj, duke përfshirë mënyrën e krijimit të aplikacionit, si të përdorin të gjitha tiparet e tij dhe pyetje të tjera themelore. 

nordpass-rishikim-Arkivi

“Thelbësore” është fjala kryesore këtu. NordPass mbulon vetëm tema rudimentare, por i mbulon ato në detaje. Duke parë që është një produkt i ri, jemi të sigurt se ka një larmi çështjesh që kanë mbetur ende në sipërfaqe dhe, kështu, NordPass nuk po i mbulon ato. Shumë më tepër vëmendje i është kushtuar procesit të konfigurimit, i cili përmban udhëzues për çdo platformë që mbështet NordPass. 

Shumica e çështjeve teknike do të duhet të zgjidhen duke kontaktuar NordPass. Vetëm mbështetje e postës elektronike është në dispozicion tani, dhe megjithëse NordPass thotë se është në dispozicion 24/7, do të duhet të prisni një kohë për të marrë një përgjigje. Për ne, u desh pak më shumë se një ditë.

Aktgjykimi

NordPass nuk bën sa duhet për t’u bërë ballë menaxherëve të vendosur me fjalëkalim. Ndërfaqja është e arritshme – megjithëse e paqartë, për sa i përket organizimit – dhe çmimi është i duhur, por veçoritë nuk kanë. Ju mund të bëni shumë më keq (lexoni rishikimin e menaxherit tonë të fjalëkalimit Steganos për këtë), por gjithashtu mund të bëni më mirë. 

Whatfarë mendoni për NordPass? A do të regjistroheni për një llogari? Na tregoni për përvojën tuaj në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Pyetjet e NordPass

 • Farë është NordPass?

  NordPass është një menaxher i fjalëkalimeve nga krijuesit e NordVPN. Ajo ofron ruajtje të pakufizuar për fjalëkalimet, kartat e kreditit dhe shënimet, si dhe sinkronizon deri në gjashtë pajisje.

 • Sa kushton NordPass?

  NordPass ka një plan falas dhe “premium”. Plani i paguar ofrohet në kohëzgjatje njëmujore, një vjeçare dhe dy-vjeçare, me planin dy vjeçar që kushton vetëm 2.49 dollarë në muaj. Ekziston gjithashtu një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

 • A është NordPass i sigurt për t’u përdorur?

  Bazuar në algoritmet e përparuara të kriptimit të përdorura, NordPass është i sigurt për t’u përdorur. Thënë kjo, nuk ka një letër të bardhë të sigurisë tani, kështu që aspektet teknike të shërbimit janë ende të panjohura.

 • Cili është ndryshimi midis NordPass Free dhe NordPass Premium?

  Plani falas i NordPass ofron ruajtje të pakufizuar për fjalëkalime, karta krediti dhe shënime të sigurta për një pajisje të vetme. Përditësimi në planin “premium” shton sinkronizimin deri në gjashtë pajisje dhe ndarjen e artikujve.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me