Hard Drive më i mirë i Jashtëm i vitit 2023: Ruajtja jonë më e mirë e harduerit

Në vitet e fundit, disqet e vështirë janë marrë shumë më lirë. Disqet e forta mekanike kanë arritur kulmin e tyre të performancës dhe ruajtja e flashit është marrë më pak e shtrenjtë për t’u prodhuar, do të thotë që tani mund të merrni një depo të shpejtë, të lirë, të lirë dhe shumë terabajtë për lirë. Në këtë udhëzues për disqet më të mirë të jashtëm, ne do të tregojmë të preferuarat tona.

Sidoqoftë, kjo është një sfidë sepse disku i jashtëm i harduerit që është më i miri për ju bazohet kryesisht në atë që e përdorni. Përgjatë këtij udhëzuesi, ne do të japim tre zgjedhjet tona kryesore në katër kategori: karakteristika, çmimi, shpejtësia dhe performanca, dhe garancia dhe mbështetja. Në fund, ne do të japim zgjedhjet tona kryesore në përgjithësi, si dhe të preferuarat tona për Xbox One dhe PlayStation 4. Nëse dëshironi, mund të hidheni përpara në tabelën tonë të krahasimit.

Disku më i mirë i vështirë i jashtëm

Samsung T5

Ne kemi testuar hard disqet e fundit dhe më të mëdhenjtë e jashtëm dhe Samsung T5 është më i miri për shumicën e njerëzve. Shtë i shpejtë, i lëvizshëm dhe jashtëzakonisht i qëndrueshëm. Shqyrtimi Samsung T5samsung-t5-1$ 249,99 $ 179,97Kurseni 70.02 dollarë (28%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 184,99(77 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 199,99(843 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë

Llojet e hard diskëve të jashtëm

Para se të futemi në zgjedhjet tona, është e rëndësishme të flasim për llojet e ndryshme të disqet e jashtme. Faktorë të tillë si madhësia, shpejtësia dhe ndërfaqja nuk janë ndryshore të izoluara. Ata shpesh përcaktohen nga vetë vozitja. Ashtu si disqet dhe disqet e ngurtë kryejnë të njëjtin funksion në mënyra të ndryshme, disqet e ngurtë dhe disqet e gjendjes së ngurtë bëjnë të njëjtën gjë.

HDD

Disku më i zakonshëm që do të hasni është një HDD. Në renditjen tonë të jashtme të hard drive, ne i referohemi këtij lloji të diskut si “tjerrje”. Kjo është për shkak se të dhënat për të cilat po i ruani është shkruar dhe lexuar nga një seri disavantazhesh në disk, të cilat ndodhen brenda në mbyllës.

Ata disqe rrotullohen përreth dhe një kokë gjilpërë lexon të dhëna nga pika të ndryshme në disk. Megjithëse nuk është e njëjta teknologji, një mënyrë e mirë për të menduar për një disk të rrotulluar është si një rekord vinyl. Kokat e lexuara dhe të shkruara mund të hidhen në pika të ndryshme në disk për të lexuar të dhënat që janë ruajtur atje ose të shkruajnë të dhëna të reja në të.

Kjo qasje ndaj ruajtjes ka një përmbysje të madhe: është e lirë. Disqet e rrotullimit kanë qenë rreth e rrotull për dekada, duke lëvizur nga nën katër megabajt në 1957 në 16 terabajt në vitin 2023. Kjo risi ka lejuar disqet me kapacitet të rritur për tu marrë më të lirë dhe më të vogla, gjë që është ideale për disqe të jashtëm.

Thënë kjo, teknologjia e datës ka skaje të përafërt. Shpejtësia është një shqetësim i madh me disqe tjerrëse, pasi kërkon kohë që kokat e diskut të gjejnë të dhënat në disk. Jetëgjatësia është një shqetësim tjetër. Disqet tjerrëse brenda janë të ndjeshme, dhe fakti që ato po tjerrin krijon dridhje. Me kalimin e kohës, këto dridhje do ta bëjnë lëvizjen e ngadalshme dhe, përfundimisht, do ta bëjnë atë të dështojë.

Edhe kjo po injoron problemet e mundshme me dëmtimin e makinës. Megjithëse disqet e jashtëm zakonisht vijnë në një mbyllje të rëndë, disa pika në këndin e duhur mund t’i bëjnë ato të papërdorshme. Thënë kështu, për të marrë shumë hapësirë ​​për pak para, HDD-të e jashtme janë basti juaj më i mirë.

SSD

Shumë më moderne janë SSD-të e jashtme. Në vend që të përdorin një disk tjerrës, këto pajisje përdorin module memorie, ku të dhënat flakohen për tu ruajtur. Të dhënat që po i shkruani në makinë futen në modulin e kujtesës pa lëvizur pjesë, kjo është arsyeja pse quhet një “makinë me gjendje të ngurtë”. 

Ka shumë përmirësime në lidhje me një rrotullues tradicional disk për shkak të natyrës jo mekanike të një SSD. Më e rëndësishmja, normat e transferimeve janë përmirësuar. Megjithëse shkrimi i skedarëve të mëdhenj në një SSD në krahasim me një HDD mund të prodhojë rezultate të ngjashme, ruajtja e ngurtë ka avantazhin e të qenit në gjendje të shkruajë në vende të shumta në module të kujtesës shpejt. 

Kjo sepse nuk ka një kokë fizike që duhet të lëvizë. Nëse një HDD duhet të lexojë informacione nga pllaka një dhe pjatë katër, do të marrë kohë që koka të zhvendoset në të dy vendet. Me një SSD, ato vende mund të gjenden shpejt sepse rryma elektrike është e vetmja gjë që duhet të udhëtojë.

Shpejtësia është përmirësuar për shkak të mungesës së pjesëve lëvizëse, siç është ngurtësia, por jetëgjatësia ka çështje. Për shkak se të dhënat shkruhen drejtpërdrejt në modulin e kujtesës, shkrimi dhe heqja e të dhënave në një zonë të veçantë do të shkaktojë që ato të lodhen. Fatmirësisht, kjo është zgjidhur më së shumti me opsione moderne nga një proces i quajtur nivelim i veshjeve. 

Problemi më i madh me këtë opsion, megjithatë, është çmimi. Për shkak se teknologjia është më e re, çmimi i një është më i lartë se një HDD në pothuajse çdo skenar. Për më tepër, qasja në disqe të mëdha është e kufizuar në aplikimet e konsumatorit sepse SSD me kapacitet të lartë janë të përqendruara kryesisht në aplikimet e ndërmarrjeve.

Arsyet për të përdorur një hard disk të jashtëm

Pothuajse në të gjitha rastet, një hard disk i jashtëm do të jetë më i kushtueshëm se ai i brendshëm. Megjithëse ka kuptim për ata që nuk duan të gërmojnë në kompjuterin e tyre, ka arsye të tjera që opsionet e jashtme janë të dobishme për ato të brendshme.

transportueshmëri

Avantazhi më i dukshëm është transportueshmëria. Hard disqet e brendshëm janë të kyçur në makinën tuaj, do të thotë të dhënat që mund të ruani atje nuk mund të arrihen, përveç nëse përdorni një shërbim të ruajtjes së cloud, siç është Sync.com.

Disqet e jashtme të forta ju japin lirinë për të marrë punën në desktopin tuaj në lëvizje me një kabllo të vetme. Shumica e zgjedhjeve nuk kërkojnë fuqi të jashtme, do të thotë të dhënat tuaja janë vetëm një lidhje USB ose Thunderbolt.

Fotografi dhe Videografi

Jashtë fotografive në lëvizje, disqet USB dhe Thunderbolt kanë përdorime për fotografë dhe videograf. Kur një xhirim në vend po ndodh, është e vështirë të krijoni një bazë të operacioneve dhe të mbështeteni vetëm në metodën e ruajtjes së kamerës tuaj mund të çojë në rezultate shkatërruese. 

Një hard disk i jashtëm e zgjidh atë çështje. Kjo ju lejon të vendosni një laptop dhe të hedhni skedarët tuaj në makinë gjatë gjithë ditës, duke siguruar që skedarët tuaj të jenë të rezervuar. Plus, hedhja në një burim të jashtëm në vend të ruajtjes së integruar të laptopit do të thotë që mund të fillosh redaktimin në një desktop menjëherë.

rezervë

Së fundmi, është një ide e mirë për të përdorur ruajtje portative për kopje rezervë. Ka disa arsye për këtë. Së pari, nëse diçka shkon keq me kompjuterin tuaj dhe ju bën të humbni qasjen në të dhënat tuaja, disqet e jashtëm mund të futen në një makinë tjetër. Sidoqoftë, është më e rëndësishmja që është një mjet kritik në një plan rezervë 3-2-1. 

Për të qenë të qartë, kjo do të thotë që një konfigurim i jashtëm nuk është një zëvendësim i përshtatshëm për shërbimet rezervë në internet, të tilla si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze). Përkundrazi, është një hap në atë proces. 

Pasja e një rezervë lokale në një hard disk të jashtëm dhe një kopje rezervë me bazë cloud me një shërbim rezervë në internet do t’ju mbrojë nga çdo fatkeqësi që mund të godasë, pavarësisht nëse është në shtëpi ose në qendrën e të dhënave ku shërben shërbimi juaj rezervë online.

Zgjedhja e Storage Portable për PC dhe Mac

Tani që kemi disa baza të mbaruara, ne do të kalojmë në mënyrën se si i bëmë zgjedhjet tona. Shqetësimi kryesor është balancimi i faktorëve që bëjnë një hard disk të shkëlqyeshëm të jashtëm. Një mund të ketë transferime të shkëlqyera dhe një çmim të lartë, për shembull, ose një tjetër mund të ofrojë një vlerë të madhe, por cilësi të dobët të ndërtimit. 

Mbi të gjitha, vlerësuam vlerën. Megjithëse një term, vlera e paqartë për ne, është se sa janë të balancuara performanca, tiparet dhe çmimi. Kjo do të thotë se Toshiba Canvio Basics, e cila performon shumë më keq sesa T5 nga Samsung, ka një shans luftimi për shkak të raportit të shkëlqyeshëm të çmimit ndaj performancës dhe cilësisë së duhur të ndërtimit.. 

Pricemimi dhe performanca janë të drejtpërdrejta, por tiparet bëhen të rrëmujshme. Kur shikojmë tiparet, ne jemi të kënaqur me pothuajse asgjë. Kjo përfshin diçka aq të vogël sa duke përfshirë kabllo të shumëfishta për lidhje të ndryshme në kuti ose aq i madh sa të bashkoni një mjet rezervë dhe mbrojtje me fjalëkalim me makinë. 

Jashtë kësaj, ne gjithashtu kemi konsideruar periudha mbështetjeje dhe garancie. Pothuajse të gjithë disqet e jashtëm të vështirë vijnë me një garanci të kufizuar, por ato ndryshojnë nga opsioni në opsion. Ne e konsideruam kohëzgjatjen e garancisë, sa e lehtë ishte të shfrytëzohej dhe përcaktimet e zbatuara për shkak të klauzolës “të kufizuar”.

Si Ne Testuam

Ne e testuam secilën njësi duke përdorur të njëjtin proces për të siguruar që ata ishin në një nivel të lojës. Kjo filloi me porositjen e tij në Amazon, kështu që ne nuk testuam një mostër të zgjedhur nga qershi, duke e paketuar dhe futur atë në një kompjuter. 

Pas kësaj, ne e drejtuam diskun përmes referencave, të shoshitur përmes paketimit dhe informacionit për garancinë dhe u desh të shkruajmë shqyrtimin. Duke anashkaluar mostrat e rishikuesit, ne jemi në gjendje të testojmë disqet që vijnë nga i njëjti vend ku do të merrni të vetat, duke siguruar që rezultatet tona të përputhen me tuajat sa më afër që të jetë e mundur.

Krahasimi më i mirë i hard driveit të jashtëm

Features

Siç u përmend, tiparet janë të gjera për disqet e jashtëm të vështirë. Ndonjëherë, një makinë mund të mos përfshijë asgjë tjetër. Ju e futni atë dhe duhet të përdorni atë. Megjithëse një qasje si ajo është e pranueshme, ka gjëra që kërkojmë kur bëhet fjalë për tiparet. 

Më e rëndësishmja, ne kërkojmë për shërbimet që vijnë me makinë, të tilla si një mjet rezervë, mbrojtjen e fjalëkalimit dhe kriptimin, për të përmendur disa. Jashtë kësaj, ne konsiderojmë cilësinë e përgjithshme të ndërtimit dhe ato që përfshihen në kutinë në këtë seksion.

Samsung T5

Samsung nuk lë asnjë gur të pa ndotur kur bëhet fjalë për T5. Nga kutia, ju merrni disku, i cili është më i vogël se një kartëvizitë, një kabllo USB Type-C në USB Type-C dhe një kabllo USB-C në USB-A. Të dy kabllot janë të mbështjellura me një rrip Velcro që është i bashkangjitur në makinë, duke e bërë të gjithë paketën të lehtë për t’u transportuar. 

konfigurimi samsung-t5

Disku është ndërtuar dhe paketuar për mrekulli, por ajo që bie më shumë në sy është mbrojtja e tij me fjalëkalim. Kur vendosni njësinë, do t’ju kërkohet të instaloni një mjet ku mund ta menaxhoni. Atje, mund të vendosni një fjalëkalim, i cili do të kërkohet çdo herë që disku të futet në kompjuter. 

Për më tepër, ai mbështet Android-in jashtë kutisë, të cilën e bëjnë disa disqe. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Samsung T5.

Libri im Western Digital

Libri im Western Western Digital është e kundërta e T5. Shtë e madhe dhe e rëndë, duke u përqëndruar në një zgjidhje rezervë desktopi. Thënë kjo, vjen me qasje në gamën e plotë të karakteristikave të Western Digital, që do të thotë se mund të shndërrohet në diçka më të madhe sesa thjesht një disk i jashtëm i madh..

perëndimore-digital-im-book-1

Si parazgjedhje, mund të vendosni një fjalëkalim, por Libri im hyn në vetvete kur gërmoni në shërbimet e tjera. Ato përfshijnë një mjet rezervë, një mjet sigurie dhe një mjet të përgjithshëm që mbulon shumë kategori. Me shumë, ju mund të shifroni pajisjen tuaj, të konfiguroni cilësimet e avancuara të ruajtjes me RAID (lexoni se çfarë është udhëzuesi RAID) dhe kopjoni makinën tuaj. 

Mësoni më shumë në rishikimin e Librit tim të Western Digital.

Backup Seagate Plus Portable

Seagate është unik në atë që vjen me shumë karakteristika, pa marrë parasysh se në cilën gradë të makinës që po blini. Jashtë shtresës së jashtme, e cila ia vlen kostoja shtesë, Backup Plus Portable ka qasje në të njëjtat shërbime si Portable Seagate Portable.

Seagate-backup-plus-portativ-1

Këto shërbime vijnë në formën e Seagate Toolkit, i cili mund të përdoret për të kopjuar kompjuterin tuaj ose pasqyroni një hard disk ekzistues. Plus, ju jeni thirrur ta bëni këtë gjatë vendosjes së njësit, do të thotë që nuk do të duhet të shkoni të kërkoni për shërbimin pasi të keni kopjuar të dhënat në të. 

Megjithëse i mungojnë disa nga veçoritë e Librit tim dhe T5, Backup Plus Portable është një paketë e lirë, e lëvizshme dhe e pasur me karakteristika. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Portable Seagate Backup Plus.

çmim

Pricemimi është i vështirë për disqet e jashtëm, jo ​​sepse ka diçka mashtruese që po ndodh – lexoni shërbimet tona të mbajtjes në internet për të parë një shembull që – por sepse kapaciteti duhet të merret në konsideratë. Për këtë pjesë, ne jo vetëm që kemi çmimin e përgjithshëm të secilit njësi, por edhe çmimin për gigabajt, kështu që ju mund të krahasoni më saktë disqet. 

Plus, nivelet e transferimit dhe stili i makinës duhet të merren parasysh. Ruajtja me bazë flash, për shembull, gjithmonë do të jetë më e kushtueshme se disqet mekanike, por ne nuk do të donim t’i heqim ato nga rotacioni. Ne po shqyrtojmë vlerën e përgjithshme që ju merrni për gigabajt, jo vetëm çmimin.

Seagate Portable

Për gigabyte, makina standarde Seagate Portable është makina më e lirë që kemi testuar. Megjithatë, kur ndryshohet, ndryshimi midis tij dhe disenjuesve të tjerë të jashtëm të kutisë së zezë, të tilla si Toshiba Canvio Basics dhe Elementet WD, është minimale. Ajo që bën ndryshimin janë tiparet. 

Seagate Portable
Vlerësimi i redaktuesit: 1 TB44,99 dollarë2 TB55,99 dollarë4 TB91,99 dollarë8 TB141,99 dollarë$ 44.99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon99,99 $ $ 55,99Kurseni 44,00 dollarë (44%) Trego ShqyrtimetBuy në Amazon119,99 $ $ 91,99Kurseni 28,00 dollarë (23%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Amazon$ 256,53(333 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 141,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon

Ashtu si me Backup Plus Portable, ju mund të përdorni Seagate Toolkit, që do të thotë rezervë dhe pasqyra e makinës janë lojë e drejtë. Bateritë e elementeve Canvio dhe Elementët nuk vijnë me veçori, kështu që megjithëse Seagate Portable është i ngjashëm me ato disqet pothuajse në çdo aspekt, tiparet e tij e vendosin atë një hap sipër tyre. Lexoni më shumë në rishikimin tonë Portable Seagate. 

Libri im Western Digital

Siç u përmend, Libri im është një zgjidhje rezervë e përqendruar në desktop, do të thotë se vjen me kapacitete të larta. Ndërsa hapësira e ruajtjes rritet, çmimi për gigabajt zvogëlohet, duke i bërë Librat e mi një vlerë të çmendur për paratë. Nëse të gjithë jeni të interesuar për hapësirën e ruajtjes, asgjë nuk është më e lirë se një Libri im. 

Libri im Western Digital
Vlerësimi i redaktuesit: 3 TB89,99 dollarë4 TB97.50 dollarë6 TB129,99 dollarë8 TB149,96 dollarë10 TB197.00 dollarë$ 89,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon99,99 $ $ 89,99Kurseni 10,00 dollarë (10%)(668 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 97.50Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon$ 118,96 $ 99.99Kurseni 18,97 dollarë (16%)(20 Shqyrtime) Bleni në Walmart119,99 $ $ 99.99Kurseni 20,00 dollarë (17%)(1680 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 129,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon159,99 $ $ 129,99Kurseni 30,00 dollarë (19%)(294 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 149,96Kurseni 150.03 dollarë (50%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Amazon209,99 $ $ 159,99Kurseni 50,00 dollarë (24%)(1029 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 197.00Kurseni $ 102.99 (34%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 289,99(117 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë

Kjo është kryesisht për shkak të faktorit të formës. Për dallim nga zgjedhjet tona të tjera, një Libër i Mia nuk mund të transportohet lehtë, veçanërisht duke marrë parasysh se ka nevojë për fuqi të jashtme. Në thelb, është vetëm një HD me 3,5 inç në një mbyllje USB 3.0, gjë që ul koston në mënyrë të konsiderueshme. 

SanDisk Extreme Portable

Megjithëse më e shtrenjtë se çdo opsion i kutisë së zezë në treg, SanDisk Extreme Portable qëndron si një nga SSD më të lirë të lëvizshëm. Kjo është edhe më mbresëlënëse duke marrë parasysh se ajo performon pothuajse si dhe S5 T-T dhe G-Technology G-Drive Mobile, ndërsa është më i vogël dhe i qëndrueshëm ndaj ujit. 

SanDisk Extreme Portable
Vlerësimi i redaktuesit: 250GB72,99 dollarë500GB89,00 dollarë1TB156,39 dollarë2TB329,99 dollarë99,99 $ $ 72,99Kurseni 27,00 dollarë (27%) Trego ShqyrtimetBuy në Amazon$ 109,99 $ 72,99Kurseni 37,00 dollarë (34%)(2 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 99.99(95 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë169,99 $ $ 89.00Kurseni $ 80,99 (48%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Amazon129,00 $ 89.00Kurseni 40,00 dollarë (31%)(7 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 129,99(671 Shqyrtime) Blej në Best Buy$ 156,39Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon$ 261,29(6 Shqyrtime) Bleni në Walmart$ 249,99(211 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 329,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon$ 549,99 $ 446,46Kurseni $ 103.53 (19%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Walmart$ 449,99(154 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë

Whatfarë siguron në cilësinë e ndërtimit, sidoqoftë, ajo nuk ka karakteristika. Rrjeti dërgon me një program që kodon të dhënat tuaja të quajtura SecureAccess. Thënë kjo, është një version i “lite” i softverit të paguar. Shtë një mjet i zoti, por mbrojtja e fjalëkalimit ose një mjet rezervë do të ishte mirë. Përkundër kësaj, është një vlerë e shkëlqyeshme për të cilën mund të mësoni më shumë rreth vlerësimit tonë.

Shpejtësia dhe performanca

Ne testojmë disqet tona të vështirë duke përdorur katër standarde. Dy janë përdorur për shpejtësinë e transferimit dhe dy të tjerat përdoren për të kontrolluar gabimet. Midis të katërve, shpresojmë të marrim një pamje të plotë se si disku performon sa të jetë e mundur. 

Shtë e rëndësishme të theksohet se ne nuk po marrim parasysh çmimin. Siç pritej, SSD-të e fshinë dyshemenë me HDD-të për shkak të mënyrës se si ata i ruajnë të dhënat. Kjo nuk do të thotë që një disk tradicional me tjerrje është një zgjedhje e keqe, megjithëse, nëse përpiqeni të kurseni para. 

Samsung T5

T5 ishte më i shpejtë se sa disqet që kemi testuar në pothuajse çdo kategori. Ajo u rrah nga G-Drive dhe SanDisk në lexime të njëpasnjëshme dhe nga SSD Mobile në lexime të rastit. Thënë kjo, ishte më e shpejtë sesa në shkrimet radhazi dhe ato të rastit dhe gjatë transferimit të dosjes tonë 2.3 GB.

samsun-T5-crystaldiskmark

Sa për gabime, nuk kishte asnjë. Gjatë testimit, ne kishim CrystalDiskInfo të hapur për të monitoruar statusin e makinës, përfshirë temperaturën dhe shkallën e gabimit. Edhe gjatë një skanimi gabimesh intensiv, disku qëndroi i freskët dhe i qëndrueshëm, pa marrë parasysh sa e vështirë funksionoi. 

G-Drive S-Mobile G-Technology

Performanca bëhet e dobët kur ka kaq shumë metrikë për t’u marrë parasysh. Megjithëse zgjedhja jonë e parë, T5, performoi më mirë se SSD Mobile G-Drive në disa kategori, nuk e mundi atë në të gjitha ato. SSD Mobile ishte më i shpejtë në lexime të rastit dhe sekuencave dhe mbeti prapa kur ishte fjala për transferimin tonë 2.3 GB. 

g-makinë-mobile-crystaldiskmark

Megjithëse ne nuk kemi llogaritur diferencën e gabimit – ne jemi shkrimtarët, jo statistikanët – ne po flasim për fraksione të sekondës. Do gjë tjetër ishte copacetic, do të thotë se nuk kishte gabime pas skanimit tonë të thellë. Kjo tha, ne kemi vërejtur diçka interesante në lidhje me makinë kur ajo ishte në CrystalDiskInfo. 

Ajo u shfaq si një SanDisk X600 M.2 SSD. Duke marrë parasysh që të dy janë pronë e Western Digital, ekziston një probabilitet i lartë që SSD Mobile është vetëm një M.2 X600 në një shasi të thyer. Lexoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë të G-Drive Mobile SSD. 

SanDisk Extreme Portable

Disku SanDisk mundi T5 dhe G-Drive Mobile SSD në lexime të njëpasnjëshme, por ai ra pas në të gjitha kategoritë e tjera. Thënë kështu, ajo ra vetëm pak nga pak. Për shembull, T5 shënoi 160.1 megabajt për sekondë në lexime të rastit dhe SanDisk shënoi në 159 MBps.

ssandisk-Extreme-portativ-rishikim-crystaldiskmark

Ajo që është interesante është se ajo performoi shumë më ndryshe sesa GSD-SSD Mobile SSD, përkundër faktit se GSD-SSD Mobile ka një SSD SanDisk brenda. Dallimi nuk është i madh, por ishte më afër T5 në përgjithësi. Thënë kështu, ofertat e SanDisk janë rreth 50 dollarë më lirë se GSD-SSD Mobile SSD me 2TB, kështu që ndryshimi i vogël i performancës nuk është diçka e madhe.

Garanci dhe mbështetje

Raundi ynë i fundit përqendrohet në garanci dhe mbështetje. Për dallim nga ofruesit tanë më të mirë VPN, të cilët shpesh ofrojnë mbështetje të jashtëzakonshme, prodhuesit e harduerit ju japin pak ose aspak mbështetje. Kjo nuk do t’i heq ata nga goditja, megjithatë. Ne po kërkojmë disqe që kanë kompani që shkojnë lart e më tej, duke siguruar mbështetje përmes vetë-ndihmës dhe kontaktit të drejtpërdrejtë. 

Ne po shikojmë gjithashtu periudhën e garancisë në këtë pjesë. Përveç sa zgjat, ne do t’i shqyrtojmë përcaktimet dhe sa e thjeshtë është të përfitosh. 

G-Drive S-Mobile G-Technology

SSD G-Drive Mobile është e vetmja makinë që kemi testuar që ofron një garanci të kufizuar pesë-vjeçare. Kjo, pjesërisht, justifikon çmimin e lartë sepse shumica e SSD-ve të jashtme ofrojnë vetëm tre vjet. Plus, nuk ka aq parashikime. Nëse ka probleme të shkaktuara nga G-Technology, do ta riparoni ose zëvendësoni falas. 

g-makinë-mobile-Arkivi

Mbështetëse, G-Technology siguron një bazë të duhur të njohurive për produktet e saj, e cila rrallë shihet me prodhuesit e jashtëm të hard diskut. Atje, do të gjeni shkarkime, specifikime produktesh, një FAQ dhe udhëzues për fillimin. Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë, mund të arrini përmes emailit, por burimet e vetë-ndihmës duhet të jenë të mjaftueshme. 

Samsung T5

Samsung ofron një garanci të kufizuar tre vjeçare për disqet T5. Ashtu si garancitë më të kufizuara, mbulon vetëm çështje me prodhimin e makinës. Dëmet që vijnë nga ju, procesi i transportit ose shpërndarësi nuk është i nderuar.

samsung-t5-2

Thënë kështu, Samsung, me gamën e gjerë të produkteve, ka disa nga përkrahjet që kemi parë. Megjithëse ka pak dokumentacion mbështetës përtej asaj që merrni në kutinë, ekzistojnë tre metoda të kontaktit, e cila është e para për çdo prodhues të harduerit që kemi parë. Ju mund të planifikoni një riparim në shtëpi, të dërgoni një email në ekipin e shitjeve ose të telefononi një rep të mbështetjes.

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable, dhe të gjithë disk Seagate për atë çështje, vjen me një mbështetje të shkëlqyeshme. Ju merrni vetëm një garanci dy-vjeçare të kufizuar, që ka kuptim sepse është një makinë më e lirë, tjerrje, por ka shumë mundësi mbështetjeje. Përveç artikujve të bazës së njohurive, ekzistojnë mjete automatike për zgjidhjen e problemeve, si dhe mbështetje telefonike dhe email.

Seagate-backup-plus-portativ-2

Për më tepër, Seagate ofron abonime të Shpëtimit për asgjë tjetër. Ky shërbim është si një politikë sigurimi për të dhënat tuaja, do të thotë Seagate do të përpiqet ta rivendosë atë në rast se të dhënat tuaja janë të korruptuara. Me 14,99 dollarë për tre vjet, ne nuk mund të ankohemi. Thënë kështu, ju gjithashtu duhet të përdorni një shërbim rezervë në internet.

Hard Drive më të mirë të jashtëm

Të gjitha gjërat e konsideruara, Samsung T5 është SSD më i mirë i lëvizshëm. Shtë e shtrenjtë, por siguron të gjitha të metat që shihen në konkurrencën e saj të jashtme SSD. Availableshtë në dispozicion në kapacitete të përdorshme. Për dallim nga ADATA SD600, i cili është në dispozicion vetëm deri në 512 GB, T5 vjen në kapacitete 1TB dhe 2TB (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600). 

samsung-t5-1

Kjo, e kombinuar me normat e kompromiseve të transferimit, e bën T5 të duket shumë më tërheqës. Duke filluar nga mbi 150 dollarë, disku është i shtrenjtë, por nuk do të gjeni një performancë kaq të madhe në një paketë kaq të vogël për asgjë më pak. 

Plus, tiparet janë të shkëlqyera. Driveshtë e vetmja makinë që ne kemi shqyrtuar që mbështet Android jashtë kutisë, ajo ofron mbrojtje nga fjalëkalimi dhe ajo vjen me kabllo për lidhjet USB Type-C dhe USB-A. Ableshtë gjithashtu i lëvizshëm, peshon vetëm 51 gram dhe matet më i vogël se një kartë biznesi.

Shtë pakoja e plotë, e mbrojtur nga një mbyllje metalike e thyer dhe e mbështetur nga një garanci bujare tre vjeçare. Nëse jeni duke kërkuar shpejtësi, transportueshmëri dhe kapacitet, T5 jep. 

Hard Drive më i mirë i jashtëm PS4

Nuk ka mundësi ekskluzive për PS4, jashtë një opsioni të markës nga Seagate. Për dallim nga Xbox One, të cilin do t’i prekim më tej, lojërat PS4 nuk janë aq të mëdha, duke i dhënë theksin lëvizshmërisë. Megjithëse ka shumë mundësi, ne do të japim një britmë në WD Elements. 

perëndimore-digital-elemente-2

Ai nuk e bëri udhëzuesin kryesor, por ju mund të shihni në rishikimin tonë Western Digital Elements që është një ngarje e fortë, veçanërisht nëse doni shumë hapësirë ​​të lirë. Varianti 4TB do t’ju tregojë i trembur prej 100 $, dhe megjithëse është pak i ngadaltë, çmimi e vë turpin e jashtëm në treg për të turpëruar. 

Nëse jeni duke kërkuar të përmirësoni shpejtësinë dhe mos e keni parasysh aftësinë e zvogëluar, një SSD i lëvizshëm siç është GSD-S Mobile Mobile ose T5 do t’i ngarkojë lojërat tuaja më shpejt. Për kapacitetin dhe çmimin, megjithatë, ne duhet t’ia japim atë elementit të elementeve për PS4. 

Hard Drive më të mirë të jashtëm Xbox One

Drivedo makinë mund të përdoret me Xbox One duke e kyçur atë në një nga portat USB. Për dallim nga PS4, megjithatë, kapaciteti i ruajtjes është një shqetësim kryesor. Microsoft gëzon përdorimin e tekstileve të pakontrolluara, duke udhëhequr tituj të palëve të para për të marrë 100 GB ose edhe 200 GB hapësirë. Për shkak të kësaj, një opsion me kapacitet të lartë, me kosto të ulët, siç është Libri im Western Western Western, është ideal. 

Xbox One dhe Xbox One X janë gjithashtu më të vegjël se PS4 Pro, kështu që ju mund të lejoni hapësirë ​​shtesë pranë tastierës. Thënë kështu, Librat e mi vijnë me shumë karakteristika që do të jenë të parëndësishme kur futeni në një tastierë, gjegjësisht encryption dhe backup. 

Plus, ajo ka nevojë për fuqi shtesë. Nëse ju duhet vetëm pak hapësirë ​​shtesë, një SSD i lëvizshëm do t’ju lejojë të ngarkoni lojrat më shpejt. Xbox One X, në veçanti, është mjaft i shpejtë në vetvete, prandaj, këtu është më pak shqetësim sesa me PS4 Pro. 

Mendimet përfundimtare

Samsung T5 qëndron si opsioni më i mirë, jo vetëm për shpejtësinë e tij dhe cilësinë e ndërtimit, por edhe për madhësinë e tij kompakte, mbështetje të shkëlqyeshme dhe shumë karakteristika. Thënë kështu, çmimi i tij është i lartë, veçanërisht për ata që nuk kanë nevojë për shpejtësi të çmendur të transferimit. Nëse jeni ju, një makinë e thjeshtë me kuti të zezë, siç janë Seagate Portable ose Western Digital Elements, do të punojë mrekulli. 

Në fund, ajo zbret në nevojat tuaja. Nëse jeni të interesuar të bëni kopje rezervë të makinerisë suaj, WD Libri im do të jetë një përshtatje ideale. Nëse po kërkoni, thoni, përdorni një njësi të jashtme si një cache Adobe Premiere Pro, megjithëse, Samsung T5 do të funksionojë më mirë. 

Cilën hard disk të jashtëm po përdorni? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

FAQ më të mirë të ngurta të jashtme

Si të kopjoni kompjuterin tuaj në një hard disk të jashtëm

Ju mund të kopjoni kompjuterin tuaj në një hard disk të jashtëm me dorë ose duke përdorur softuer. Nëse e bëni atë me dorë, tërhiqni dhe lëshoni skedarët dhe dosjet që dëshironi të kopjoni në makinë. Nëse doni të përdorni softuer, ka mjete të disponueshme, të tilla si Google Backup, Paragon Backup dhe EaseUS Todo Rezervimi. 

Si të formatoni një hard disk të jashtëm

Në Windows, ju mund të formatoni duke klikuar me të djathtën e diskut në File Explorer dhe duke zgjedhur “format”. Në macOS, ju mund të formatoni duke përdorur Disk Utility, të cilën mund ta gjeni duke kërkuar në Spotlight. 

Si të Ndarni një hard disk të jashtëm

Për Windows dhe macOS, disku duhet të formatizohet së pari. Në Windows, ju mund të ndani një hard disk të jashtëm duke klikuar Windows Key + X dhe duke zgjedhur “menaxhimin e diskut”. Atje, kliko me të djathtën në hard diskun tuaj të jashtëm dhe zgjidhni “vëllimin e ri të thjeshtë”. Në macOS, hapni Disk Utility duke kërkuar në Spotlight dhe zgjidhni skedën “ndarje”. 

Si të përdorni një hard disk të jashtëm në PS4

Lidheni në makinë duke përdorur një port USB në PS4 tuaj dhe ndizni atë. Shkoni te menuja e cilësimeve dhe zgjidhni “pajisje”, pastaj “pajisje ruajtëse USB”. Atje, gjeni hard drive tuaj të jashtëm dhe zgjidhni “formatin si ruajtje e zgjatur.” Vini re, megjithatë, se duke bërë kështu do të fshijë gjithçka që është në makinë.