Cloud of State, august 2023

Hej og velkommen til skyen i august, hvor Cloudwards.net-redaktionerne forvirrende ser på de store historier i juli. Dette er vores femte rate, siden vi startede i april, og da der ser ud til at være en efterspørgsel efter vores input til aktuelle begivenheder inden for tech, planlægger vi at holde det op.

Som det er sædvanligt i øjeblikket, præsenterede juli nogle flere af Facebook’s shenanigans, når det gælder privatlivets fred for brugernes data (vi forudsiger, at dette aldrig vil ende), samt nogle mere generelle SNAFU’er til beskyttelse af personlige oplysninger fra andre.

Imidlertid er vi ikke bare vild med datasikkerhed i denne udgave, der er også et par uddrag af andre historier her og der også. Den bedste nyhed sidste juli var, at EU har afvist en fjollet ny copyright-lov, der blandt andet ville have forbudt memes, så sølvforinger bugner af.

Lad os komme i gang med beskyttelse af personlige oplysninger, da vi ikke er forud for at slå en perfekt god død hest.

Alle dine data tilhører os

Selvom det ikke er noget som den massive skandale, der omgik virksomheden i maj og juni, kom der nyheder i sidste måned, at Facebook lod alle slags tredjeparter komme til deres brugers data i åbenlyst overtrædelse af sine egne regler (snarere end dem, der er fastsat i lov af blotte dødelige).

Mens nogle af virksomhederne på listen i den linkede artikel er ret uskadelige (sammenlignet med Cambridge Analytica, fine udbydere af følsomme afstemningsdata), er andre ikke det. Mens Spotify med din venneliste muligvis ikke er den største aftale, er russiske eller kinesiske virksomheder at vide, hvem du taler med, meget.

Som vi detaljerede i vores juli-udgave, deler virksomheder i Mellemriget (og sandsynligvis også i Rusland) deres data med myndighederne. Dette betyder, at mange Facebook-brugernes data muligvis er i hænderne på det kinesiske hemmelige politi.

I relaterede nyheder fjernede Facebook dog “forræderi” -mærket, så det er godt nu. Vi er sikre på, at der er nogle mennesker, der kommer sig nøgen og ryster fra deres tortursession i et hemmeligt fængsel, der er meget opmuntret af nyhederne.

Ikke at Facebook har monopol på at give tredjepart adgang: tilsyneladende har devs for Gmail adgang til dine e-mails, forudsat at du har givet det til dem (når du accepterer T&C) og det pågældende firma bestod Googles godkendelsesproces. Ikke at nogen af ​​disse kriterier er svære at videregive, så her håber du ikke har sendt noget for skørt over e-mail.

Heldigvis har vi regeringen til at beskytte os

El-Presidente-Magnifico

Alle disse mørke skyer har et sølvfor, men som den amerikanske kongres havde reps for Google, Facebook, Twitter et al. foran et udvalg til en dejlig lang snak om politisk indblanding. Ikke at det var en form for domstol med inkvisition: repræsentanterne blev bedt om at forklare, om deres virksomheder diskriminerer konservative eller ikke, de svarede negativt, og det ser ud til at være mere eller mindre.

Ikke det stykke høje politiske drama, som alle forventede, men der går du.

I en interessant politisk vending gjorde Amazons nye ansigtsgenkendelsessoftware imidlertid en boo-boo og identificerede omkring 30 fremtrædende amerikanske politikere som efterspurgte kriminelle. Denne sjove test blev foretaget af ACLU, en menneskerettighedsgruppe, for at vise, hvor upålidelig denne type software virkelig er. En vellykket test efter vores mening, skønt den gav anledning til nogle forudsigelige vittigheder.

Imidlertid vil alt det ovenstående blive udsat for hurtig, da præsident Trump – en mand med en meget høj IQ, som han vil have dig ved – har beordret sine embedsmænd til at skrive nogle nye lovgivninger om privatlivets fred. Det sigter mod at skabe en balance mellem det amerikanske folks og virksomhedernes behov, så der er ingen chance – overhovedet ingen chance – for at det bliver en glædeligt brændende dumpsterbrand.

Heldigvis, hvis lovgivningen er mangelfuld, vil et par retssager bringe den ind for Højesteret, hvor Donald’s valg af det højeste retsinstans, Brett Kavanaugh, kan træffe afgørelse om det. Vi er sikre på, at en mand, der kom ud på siden af ​​Ajit Pai og sådan (af netneutralitetsberømmelse) vil kunne træffe en retfærdig afgørelse i sagen.

Vær ikke ond (til aktionærer)

Google-Evil-Eyes

Når vi taler om virksomheder, er den største af dem alle, Google, også været i nyhederne den sidste måned. Selvom vi er lidt bekymrede over, hvordan Google går, når det kommer til ikke at være ond, kom virksomhedens AI-forskningsafdeling, DeepMind, med noget rigtig cool.

DeepMind har været i stand til at programmere bots til at spille spillet Quake III: Arena, som mennesker ville gøre, hvilket betyder, at alderen på crummy computermodstandere kan være forbi. Der er ikke noget ord, om AI’erne vil smadre spillere og teposer, men i det mindste vil de holde op med at løbe ind i vægge.

I tilfælde af at du er bekymret for, at Quake-tingene kan overføres til rigtige slagmarker, underskrev Elon Musk og Google et løfte om ikke at udvikle AI, der kan bruges til dødelige formål. Selvom alufoil-mængden sandsynligvis stadig vil sprænge en sikring (hvorfor lovende, hvis du ikke var ved at gøre det i første omgang? DU KAN IKKE SKJADE sandheden !!! 1 !!! 11), ser det ud til, at terminator-franchisen vil være begrænset til fiktion, når alt kommer til alt.

Det var dog ikke alle høje noter for Google. Det blev slået af EU for at tvinge folk til at bruge dets apps på Android-smartphones. Denne nye ordre vil rydde vejen for tredjepartsudviklere, hvilket betyder mere valg i apps (yay), men også øge sandsynligheden for bloatware (boo). I begge tilfælde steg indtægterne og aktierne stadig.

Hvad mener du, programmer kan ikke sprænge lys?

Tillykke med fødselsdagen

Tilhængere af meningsløse jubilæer vil med glæde vide, at juli markerede flere fødselsdage med vigtige programmer og applikationer. Først op var Hotmail, som blev en ærværdig 22. Hvis det var en person, ville det tage sine første skridt i erhvervslivet efter at have afsluttet college, men ligesom de fleste af sine jævnaldrende sidder det snarere i sin forældrekælder og spiser spam.

Den bedste notat-app derude, Evernote, blev 10 år, hvilket gør det til et årti at kunne notere observationer på farten. Vi vil også sige noget sarkastisk her, men vi kan virkelig godt lide det, så forestil en sjov ordspil om virksomhedens elefantlogo her.

Den store er naturligvis forbeholdt Windows 10, som blev tre sidste måned. Ligesom nogle småbørn begår den stadig regelmæssigt sig selv, men dens forældre håber fortsat på det bedste, og deres venner og familie ignorerer høfligt lugten, der fylder rummet.

Mindre historier

taipei-skyline-101

OECD lagde skylden for, at teknologivirksomhederne sænker lønnsvæksten. Ifølge den supranational organisation trækker lønningerne Google, Facebook og deres venlige løn ud af den generelle pulje af tilgængelige penge og dermed kortere andre. Ligegyldigt hvad du synes, at det at betale en teknikuddannelse mere end en elektriker virker lidt uheldigt for os.

På en humoristisk note ville ordet “Taiwan” tilsyneladende ødelægge iOS under visse betingelser takket være en løsning, som den kinesiske regering ønskede implementeret. Desværre er problemet løst, men det er dejligt at vide, at flere milliarder dollarselskaber kan mærke lidt smerte for at gå til despotiske regimer.

Der var en SNAFU med Amazons S3-spande: tilsyneladende har alle slags vigtige mennesker forladt dem åbne, på trods af Amazon, en af ​​vores bedste IaaS-udbydere, der tilbyder masser af sikkerhedsmuligheder. Påvirket var data fra amerikanske vælgere, blandt andet, hvilket betyder, at hoveder sandsynligvis ruller, når vi taler.

Under G20 drøftede europæiske ledere opkrævning af en digital skat på internettjenester, et skridt, der helt sikkert vil påvirke en knap opsvingende global økonomi. De pågældende pushere er dog fast, hvilket betyder, at vi muligvis får alle slags interessante tillæg på varer og tjenester, der købes over internettet. Det er ikke kun USA, der prøver at forkæle internettet, det ser ud til.

Nokia og T-Mobile underskrev en aftale om at levere 5G til staterne. Handlen er første gang, der er indgået en konkret aftale om at udrulde højhastigheds mobilt internet. Hvis det fungerer, vil det være revolutionerende.

Sidst men ikke mindst ser det ud til, at Julian Assange vil blive kastet ud af hans flopp i Londons ecuadorianske ambassade. Scuttlebut siger, at dette er resultatet af presset på det lille latinamerikanske land af de store drenge, vi tror bare, at de var syge af, at han forlod toiletsædet op.

Afsluttende tanker

Juli var en begivenhedsrig måned, som du kan se, og der var sjældent et kedeligt øjeblik. Mellem privatlivets fred og lovovertræden er vi i en skør august, uanset om halve verden skal være på ferie. Vi håber, du kommer tilbage om en måned for at tjekke vores septemberudgave (eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor for mere Cloudwards.net-godhed).

Vi håber, du nød vores lille sammenfattning, så lad os vide det i kommentarerne nedenfor, hvis vi sprang over vigtige historier. Tak for at have læst og forhåbentlig se dig næste måned.