Airtable Review – Opdateret 2023

Airtable anmeldelse

Airtable er et interessant projektstyringsværktøj, der ser ud til at ønske at gøre alt lidt anderledes end sine konkurrenter, og det lykkes. Der er meget at lide her, men dens uortodokse tilgang gør det uegnet for nogle. Se vores fulde Airtable-anmeldelse for detaljerne.

bedst-projekt-management-software

Airtable er et online samarbejdsværktøj, der giver dig mulighed for at organisere alt, inklusive projekter. Den fakturerer sig selv som en del af regnearket og som en del af databasen, som giver teamene mulighed for at arbejde, som de vil. Vi vil se nærmere på det i denne Airtable-gennemgang.

Det har flere højprofilerede klienter, herunder Time, BuzzFeed og Slack. Sidste år samlet det over 50 millioner dollars i finansiering, så det har kontanterne til at opbygge og forbedre på lang sigt.

For at give dig et hoved på hvad vi troede, kunne vi godt lide Airtable meget. Det gør et godt stykke arbejde med at kombinere kraftfulde funktioner med tilstrækkelig vejledning til at hjælpe dig med at bruge dem. Det er ikke perfekt, men det er værd at se på dets styrker. Når det er sagt, hører det til blandt de bedste projektstyringssoftware.

For et andet eksempel på en administrationsapp, der grænser op til at være et regneark og scorede godt med os, skal du se på vores Smartsheet-gennemgang.

Nogle af Airtables funktioner er usædvanlige og kan spare dig for meget tid ud over de typiske fordele ved at holde dine projekter sporet og organiseret. Det er værd at se nærmere på, hvad Airtable har at tilbyde, for at finde ud af, om nogen af ​​dens nichekomponenter er nyttige for dig.

Hvis du kun har brug for en nem måde at tildele opgaver på og afkryds dem, mens du arbejder, skal du læse vores Asana-gennemgang for at se, hvordan projektet er enklere.

Alternativer til Airtable

Styrker & Svagheder

Funktioner

Airtable er organiseret omkring ”baser”, som er effektivt uafhængige projekter. De kan grupperes i arbejdsområder, hvis du vil give et team adgang til en bestemt gruppe af dem.

Baser indeholder data, som kan organiseres til at repræsentere alle mulige ting. Eksempelapplikationen er en bug tracker, men du kan nemt oprette projektsporingssystemer, personalestyringssporing eller salgsmålprojekter.

Baser kan sættes op ved hjælp af udvalget af medfølgende skabeloner, eller når du først har fået fat på det, kan du opbygge dem fra bunden.

Selvom dens standardvisning er ligesom et regneark, kan du se dine data på flere andre måder.

Dens kanban-visning giver dig mulighed for at flytte emner i kategoriserede kolonner fra venstre til højre, når de nærmer sig færdiggørelsen. Hvis du er interesseret i en mere fokuseret kanban-applikation, kan du kigge på vores Trello begyndervejledning. Trello er let at bruge og gratis. Læs om en anden kanban-baseret projektstyringsapp i vores LeanKit-gennemgang.

Når du åbner kanbanvisningen for første gang, bliver du spurgt, hvilke felter dataene skal grupperes efter, hvilket gør det let at kontrollere. Hvis du vil tage forskellige valg, kan du oprette flere visninger af samme type men filtreres eller grupperes vha. Andre data.

Luftbordskalender

Du kan nemt oprette kalendervisninger for at vise dig, hvornår opgaver skal udføres. Desværre er der ingen undergaver, og afhængighedsstyring er ikke tilgængelig. Hvis du har brug for dem, kan du kigge på vores Wrike-anmeldelse for et fremragende værktøj, der inkluderer dem.

Dens “blokke” er ekstramateriale, der giver dig mulighed for at tilføje funktionalitet til dine baser. De kan være så enkle som diagrammer eller borde, men der er også mange overraskelser.

Der er en Google Hangouts-blok, såvel som en, der bruger Google til at oversætte dine samtaler undervejs. Der er også et Google Vision-modul, der automatisk kan udtrække tekst og information fra billeder til dig.

airtable-blokke

De er lette at tilføje og konfigurere. Som med de fleste ting i Airtable, bliver du guidet gennem processen med at tilføje dem. Alt hvad du skal gøre er at vælge den ønskede blok fra listen og måske vælge et felt, der skal bruges (f.eks. Søgefeltet til en søgeblok).

  Freedcamp-gennemgang - Opdateret 2023

Hvis du laver en fejl, er det lige så let at slette en blok, så du kan eksperimentere med selvtillid.

Airtable har ikke meget i vejen for indbyggede kommunikationsmuligheder, skønt der er support til brug af eksterne tjenester via blokke. Der er et vindue til diskussion med dets supportteam, men det forsvandt nederst til højre på skærmen uden nogen åbenlyst måde at hente det, da vi lukkede det.

Med sit fokus på kommunikation er Basecamp et godt alternativ, hvis Airtable er for begrænset til dig i den henseende. Se vores Basecamp-anmeldelse for flere detaljer.

Hvis du vil udvide Airtable yderligere, kan du gøre det via Zapier. Det giver dig mulighed for at arbejde med alle former for platforme, herunder Dropbox, Slack og WordPress, samt anden projektstyringssoftware, såsom Asana og Basecamp.

Luftbord Opbevaring

Du får masser af lagerplads med Airtable. Vedhæftningsplads tildeles af base, og alle kontotyper kan have så mange baser, som de vil, hvilket effektivt gør lagerplads ubegrænset.

Det lyder for godt til at være sandt, men hvis du kun vil bruge en base til at styre dit projekt, gør det det meget mere begrænsende.

Hvis du er interesseret i at indstille en dedikeret opbevaringsløsning til dit team, kan du læse vores bedste online opbevaring for teams-artikel for at få et overblik over mulighederne.

Ud over browserversionen har den mobile apps til Android og iOS og desktop-apps til Windows og macOS, så du skal være i stand til at få adgang til den, uanset hvor du er og på hvilken enhed du bruger.

Vi fandt meget at lide i Airtable. Det mangler dog nøglefunktioner, såsom opgaveafhængigheder og underopgaver. Dens kommunikationsmuligheder er heller ikke de stærkeste. Når det er sagt, tilbyder dens blokke og skabeloner mange muligheder for hurtigt at blive opsat, og især blokke inkluderer kraftig funktionalitet.

Vi giver det høje karakterer i denne kategori. Hvis du ikke har brug for de få ting, den mangler, kan det muligvis passe dig.

Oversigt over airtable-funktioner

Luftbord Logoairtable.com

Start fra $ 1200 per måned Alle planer

Management funktioner

Opgaver

underopgaver

Afhængighedsstyring

Brugerdefinerede baggrunde
Farver kan ændres

Andre tilpasningsmuligheder
Ikon kan vælges fra valg

Holdstørrelsesgrænse
Ubegrænset

Lagerplads
1000 GB

Generel

Betaling
Kreditkort

Accepterer cryptocurrency

Support til mobilt operativsystem
iOS, Android

Gratis prøveversion

Sikkerhed

To-faktor godkendelse

Kryptering
AES-256

SOC-certificering
SOC 1, SOC 2

Support

Live chat

E-mail / kontaktformular

Telefon support

Brugervenligheden

Som en kombination af regneark og database er Airtable ikke det mest fristende udtryk for nye brugere, men sit team har gjort et godt stykke arbejde for at gøre det venligt og tilgængeligt.

Webstedet og brugergrænsefladen er sammensat af velvalgte farver og attraktiv kunst, hvilket gør det behageligt at bruge såvel som anstændigt at se på.

Tilmelding kunne ikke være lettere, og du kan komme i gang inden for få minutter efter indtastning af valgfri data. Du er velkommen til ansøgningen med en kort video og et link til et længere 12 minutters walkthrough for funktionerne er tilgængelige for dig.

Derefter får du en hjælp-pop-up i nederste højre hjørne og en anden pop-up, der forklarer, hvordan baser fungerer, så der er masser af hjælp tidligt.

Kom godt i gang med Airtable

I stedet for at præsentere dig for et blankt ark, starter du med en prøveapplikation baseret på en af ​​Airtables mange skabeloner. I dette tilfælde er det en bug tracker. Brug af det viser dig, hvordan du kan bruge Airtables grundlæggende funktioner til at opbygge noget mere kompliceret.

airtable-skabeloner

Når du opretter en base, kan du bruge skabeloner til at give dig et forspring. Der er masser af dem, sorteret i 20 kategorier, typisk med et par dusin indstillinger i hver enkelt. Når det er sagt, er der en vis overlapning mellem dem.

Ud over bug tracker inkluderer de standard projektstyringsskabeloner samt skabeloner til blogs, filmplaner og mange andre brugssager.

Der er en trinvis pop-up tour, der lærer dig, hvordan tingene fungerer. Vi foretrækker at lære ved at gøre over at se videoer, så vi nød at gennemgå det.

airtable-tour

Turen bruger klar tekst og animationer, der matcher de fremhævede områder i applikationen. Det er let at bruge og en fremragende introduktion til platformen.

Baser indeholder poster. I Airtables grundlæggende regnearksvisning ser poster ud som rækker med kolonner, der viser hver type data, der er knyttet til dem. Hver post kan udvides for at se en oversigt over disse relaterede data, herunder for eksempel, hvem artiklen er tildelt, dens status og prioritet.

  Easy Projects Review - Opdateret 2023

Kolonnerne kan ændres for at indeholde de oplysninger, du har brug for. Du kan også gruppere og filtrere posterne, som definerer strukturen for dine oplysninger og styrer, hvordan de præsenteres for dig.

Du kan også vedhæfte filer til poster og efterlade kommentarer. At have en kommentartråd til hvert element betyder, at du kan opbevare relaterede oplysninger et sted.

Det er en smule at invitere andre brugere til dine baser. Du skal bare klikke på knappen “del”, og der vises en formular, der giver dig mulighed for at sende invitationer via e-mail. Formularen giver dig også mulighed for at tildele tilladelser, som kan være alt fra en fuld skaber til skrivebeskyttet, så du kan sende oplysninger til mange mennesker uden at skulle bekymre dig om, at de får rod til dine data.

Der er også et godt udvalg af tastaturgenveje med en liste over dem tilgængelige fra hjælpemenuen. Ud over at være dejlig at have, kan deres høje synlighed være en stor hjælp til din produktivitet såvel som dine teammedlemmer.

Det er sværere at opbygge ting fra bunden end at bruge skabeloner. Det er ikke altid intuitivt, og til tider fandt vi os, at vi kunne være i stand til at gøre noget, som vi ikke kunne. På trods af skabelons kvalitet og rækkevidde er der en indlæringskurve, når det kommer til at indstille ting, hvordan du vil have dem.

Airtable scorer godt på grund af dets nemme at tilføje muligheder og mængden af ​​hjælp, det giver dig. Det scorer bonuspoint til det venlige brugergrænseflade og berømmes for at lave et regnearkbaseret værktøj så behageligt at bruge som det er. Selvom nogle få markeringer blev slået fra for lejlighedsvis at være svære at finde ud af, får det en stærk score her.

Koste

Airtable har en gratis plan, så det koster dig ikke noget at give den en hvirvel. Ud over at have flere funktioner øger dens betalte planer den tilgængelige lagerplads og giver dig mulighed for at lægge flere poster på dine baser. Selv på den gratis plan får du dog så mange baser, som du vil, hvilket lyder generøst for os.

Den gratis plan inkluderer de grundlæggende visninger og funktioner, du har brug for, og giver dig 2 GB lagerplads med 1.200 poster pr. Base. Plus-niveauet øger disse grænser til 5 GB og 5.000 poster.

På Pro-niveauet får du avancerede funktioner, såsom blokintegrationer og tilpasningsmuligheder, samt ekstra sikkerhedsfunktioner og prioriteret support.

Virksomhedsklienter får individualiseret træning og dedikeret support samt flere funktioner til styring af store teams.

Nye brugere kan prøve Pro-planen i 14 dage, inden de vælger at tilmelde sig eller fortsætte med den gratis version. Airtable tilbyder også $ 10 i kredit for enhver bruger, du inviterer, der tilmelder sig, så du kan spare en masse penge, hvis du inviterer et stort team.

airtable-invitere

Betaling sker med kreditkort, selvom Enterprise-kunder kan betale via indkøbsordre, tråd eller kontrollere, om de foretrækker det.

Airtable scorer godt på prisen, fordi dens gratis version tilbyder masser at komme i gang, og dens større pakker er en god værdi for, hvad de tilbyder. Hvis du overvejer at bruge Airtable, bør omkostningerne ikke være en barriere.

Hvis du undrer dig over, hvordan det kan sammenlignes med konkurrencen om pris, kan du se på vores bedste guide til projektstyringssoftware.

Sikkerhed & Privatliv

Airtable bruger stærk kryptering med trafik, der bruger TLS 256-bit og lagrede data ved hjælp af AES 256-bit. Den har SOC 1, SOC 2 og ISO 27001 certificeringer, så dens legitimationsoplysninger er verificeret. Det udfører også bug bounty-programmer for at hjælpe med at sikre integriteten af ​​dets systemer.

To-faktor-godkendelse er også tilgængelig. Hvis du ikke er sikker på, hvad det er, kan du læse om det i vores artikel om tofaktorautentisering.

Virksomhedskunder kan bruge SAML-baseret enkelt login til yderligere sikkerhed.

Hvad angår privatlivets fred hævder det ikke at sælge eller leje nogen af ​​de oplysninger eller oplysninger, du giver. Dets privatlivspolitik diskuterer en vis informationsanvendelse og deling, men det forekommer rimeligt og inden for rammerne af acceptabilitet.

  ProofHub-gennemgang - Opdateret 2023

Vi tager privatliv alvorligt her på Cloudwards.net, og hvis du er bekymret for det, skal du læse vores hvordan du beskytter din privatlivsguide for god rådgivning.

Dine data kan til enhver tid eksporteres fra platformen, enten til en .csv-fil eller via dens API, så du er ikke låst inde og kan frit flytte til en anden tjeneste, hvis du vil. Det giver dig også mulighed for at se nylige kontoaktiviteter og give oplysninger om, hvilke IP-adresser din konto er blevet adgang til fra. Det er nyttigt, hvis du har mistanke om, at din adgangskode er blevet stjålet.

Hvis du er bekymret for tyveri af adgangskode eller relaterede problemer, skal du læse vores artikel om cyberkriminalitet for at få et overblik.

Airtable gør alt rigtigt med hensyn til sikkerhed, med stærk kryptering, tofaktorautentisering og nyttige muligheder for at styre dit team. Det scorer godt i denne kategori.

Service & Support

Airtable har et hjælpecenter med flere muligheder, hvis du sidder fast. De inkluderer et fremragende udvalg af artikler, som er velskrevne og fulde af billeder. Der er videoer, der også hjælper dig med at komme i gang. Hvis du foretrækker selvhjælp frem for at nå ud, er du dækket.

airtable-artikler

Der er også et udvalg af webinarer, der hjælper dig med at mestre det grundlæggende og lære dig nogle af de avancerede funktioner. Der er ikke mange af dem, men de giver dig mulighed for at interagere med Airtables team og andre brugere. Du kan se spørgsmål, der stilles af andre brugere i det samme webinar og stille dine egne, så der er en god mængde viden, der skal opnås.

airtable-webinar

Det har et aktivt samfund, med de fleste forumspørgsmål, der hurtigt besvares og masser af hjælp kommer fra andre brugere og Airtables medarbejdere. I de fleste tilfælde kan du finde hjælp, hvis du beder om det.

Airtable Universe er en cool funktion, der lader dig gennemse baser, som andre brugere har delt. Da Airtable er så alsidig, er det en god måde at få ideer til, hvordan man bruger platformen. Det har også en nyttig blog med oplysninger om, hvordan forskellige mennesker bruger den.

Hvis du vil gå dybere, leveres et API, så du kan linke dine data til dit websted eller integrere dem med dine egne applikationer. Dokumentationen for det er fremragende, og det giver dig også mulighed for automatisk at generere kode for at få adgang til dine data og udføre forskellige handlinger på dem.

Hvis du vil komme i direkte kontakt, gives der en e-mail-adresse på webstedet, og der er en kontaktguide i appens hjælpemenu. Der er ingen telefonstøtte, men Airtable lader dig vide det i stedet for bare ikke at angive et nummer og lade dig jage efter det.

Vi kontaktede Airtable med et spørgsmål om opgaveafhængighed og fik et svar på cirka tre dage. Det er ikke den hurtigste responstid, og det er den eneste rigtige plet på Airtables service og support. Hurtigere support er dog tilgængelig på de dyrere planer.

Airtable får en god score her på grund af sine mange nyttige support tilbud, men den mistede et par point for sin langsomme responstid.

Afsluttende tanker

Airtable er meget sjovere at bruge, end det burde være, og giver dig alle mulige måder til hurtigt at opbygge nyttige projekter. Det føles veludviklet, med alt fungerer korrekt og ingen større fejl eller problemer opstået under vores test.

Vi fandt også, at dens blokke tilbyder usædvanlig funktionalitet, og enhver, der ønsker at manipulere data på interessante og avancerede måder, bør se nærmere på dem. Du er muligvis bare i stand til at automatisere en kritisk del af din virksomhed og spare masser af kontanter i processen.

Det tilbyder også et imponerende udvalg af skabeloner. Faktisk har Airtable muligvis det bedste valg, vi har set i projektstyringskategorien. Det betyder, at de, der kommer i gang, har mange nyttige muligheder for at hjælpe dem.

Luftbord er værd at undersøge. Det tager det ydmyge regneark og forvandler det til et kraftfuldt værktøj til at køre projekter og virksomheder af alle slags. Det er godt til det grundlæggende, men har også fremragende funktioner til datamanipulation, når du graver dybere og lærer platformen at kende. 

Hvis du har brugt Airtable, skal du fortælle os, hvad du synes om det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me