SugarSync vs Dropbox: Një betejë e shkollave të vjetra në vitin 2023

Këtu në Cloudward.net, ne dëshirojmë ta bëjmë më të thjeshtë që të lundroni në tregun e ruajtjes së cloud. Especiallyshtë veçanërisht e lodhshme kur nuk mund të vendosni midis dy shërbimeve, kështu që ne do të bëjmë atë për ju. Në këtë krahasim SugarSync vs Dropbox, ne do të shohim se kush del në krye.

Dropbox renditet më i lartë se SugarSync në listën tonë të shërbimeve më të mira për ruajtjen e cloud, por kjo nuk do të thotë se fiton si parazgjedhje në të gjitha kategoritë që do të kalojmë. Shërbimet e ruajtjes në re mund të përqëndrohen në gjëra të ndryshme, të tilla si siguria, shpejtësia ose përvoja e përdoruesit. Në varësi të asaj që po kërkoni, një ofrues mund të përshtatet më mirë se tjetri, kështu që ne do t’i krahasojmë ato me faktorët e përgjithshëm.

Nëse doni një vështrim të thelluar të shërbimeve, këshillohuni me rishikimin tonë të veçantë të SugarSync dhe rishikimin e Dropbox.

Gjatë pesë raundeve të ardhshëm, ne do të shohim se si shërbimet kryenin një krahasim kokë më kokë. Në fund të çdo raundi, ne do të emërojmë një fitues. Pastaj, pasi pluhuri të jetë vendosur, ne do të përfundojmë me një përmbledhje të rezultateve dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm.

1

Kostoja e ruajtjes

Kostoja e mirë e ruajtjes përcaktohet nga sa ofrojnë planet e pajtimit për paratë. Sa më shumë plane të ketë një shërbim, aq më të mirë do të jenë opsionet tuaja. Shtë mirë nëse shërbimi ofron një plan ose gjykim falas, kështu që ju mund ta provoni atë përpara se të kryeni. Nëse jeni i interesuar vetëm për vlerën e mirë, lexoni marrëveshjet tona më të mira në udhëzuesin e ruajtjes së cloud.

Plani i parë i Dropbox quhet Basic. Shtë falas dhe ju jep 2 GB ruajtje, të cilën mund t’i shtoni në shtesë prej 500MB me referime. Thënë kështu, ka plane falas me më shumë depozitim, siç mund ta shihni në pjesën më të mirë më të mirë për ruajtjen e cloud.

Plus është 10 dollarë në muaj për 1TB që është një marrëveshje e mirë, por jo ndër vlerat më të mira në treg. Nëse paguani për vitin, mund ta ulni çmimin në 99 dollarë. Ajo vjen me akses offline, fshirjen e pajisjes në distancë dhe mbështetje me përparësi të postës elektronike.

Profesioni kushton 20 dollarë në muaj dhe siguron ruajtje prej 2TB. Ka gjithçka Plus, si dhe kërkimin me tekst të plotë, historinë e versionit 120-ditor, mbështetjen e përparësisë së bisedës, sinkronizimin e zgjuar dhe më shumë. Megjithatë, përsëri ka çmime më të mira për atë sasi të depozitave.

SugarSync është shumë më e shtrenjtë. Ekzistojnë tre plane për përdoruesit personalë. Plani 100 GB është 7,49 dollarë në muaj, që është afër me ato që ngarkojnë disa shërbime për 1TB. Plani tjetër ju jep 250 GB për 9,99 dollarë. Për 500 GB, do të duhet të paguani një 18.95 dollarë qesharake në muaj. Plani 1TB kushton një pjerrësi 55,00 dollarë në muaj.

Për të njëjtin çmim me planin 250 GB të SugarSync, mund të merrni 2TB nga pCloud. Lexoni rishikimin tonë të pCloud për të mësuar më shumë rreth asaj marrëveshje.

Megjithëse të dy shërbimet kanë fleksibilitet të planit të qëndrueshëm, SugarSync ka disa nga planet më të dobët të çmimeve në treg. Shtë një nga shërbimet e rralla që Dropbox arrin të rrahë në departamentin e çmimeve.

  Dropbox vs Tresorit në vitin 2023: Një thirrje e ngushtë

Raundi: Pika e Kostos së Magazinimit për Dropbox

Logo SugarSync
Logoja e Dropbox

2

siguri & intimitet

Nuk ka mungesë rreziqesh në internet, kështu që siguria e mirë është një domosdoshmëri. Hakerët nuk do të hezitojnë të synojnë të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes. Ata mund të përpiqen të vjedhin edhe letrat kredenciale të hyrjes.

Shërbimet në cloud përdorin shumë metoda për të siguruar të dhënat tuaja kundër kërcënimeve të mundshme. Për shembull, vërtetimi me dy faktorë do të ndalojë hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Megjithatë, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë për të filluar.

Protokolli TLS parandalon sulmet nga njeriu në mes të ketë sukses, ndërsa kriptimi siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Kriptimi privat, nga fundi në fund, parandalon cilindo tjetër përveç jush që të lexojë skedarët tuaj.

SugarSync-vs-Dropbox-SugarSync-sigurisë

SugarSync ka siguri të fortë. Ai përdor AES 256-bit për të kriptuar skedarët tuaj në pushim dhe protokollin TLS për t’i mbrojtur ato në tranzit. Fatkeqësisht, ai nuk është një ofrues me njohuri zero. Kjo do të thotë që punonjësit e kompanisë mund të lexojnë skedarët tuaj. Për ta shmangur këtë, mund të provoni Sync.com, shërbimin tonë më të vlerësuar të ruajtjes së cloud. Lexoni rishikimin tonë të Sync.com për të mësuar më shumë.

SugarSync gjithashtu mbështet versionin, duke mbajtur 12 versionet e fundit të skedarëve tuaj. Ju mund ta përdorni atë për të rikthyer përsëri në një version të mëparshëm nëse ju goditeni nga ransomware.

Dropbox ka një histori të kontrolluar me siguri sepse u shkel në vitin 2012 dhe u lidh me projektin PRISM në 2013. Ndërmarrja ndërmori masa pas shkeljes, megjithëse, dhe është përmirësuar.

Ai përdor AES 256-bit në pushim dhe protokollin TLS me AES 128-bit për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzit. Niveli i kriptimit është i mirë, por Dropbox deshifron skedarët tuaj për të ekstraduar metadata për indeksimin kur ata arrijnë në qendrën e tij të të dhënave dhe pastaj ri-encrypton ato.

Metadata juaj do të mbetet në tekst të thjeshtë në një server të veçantë. Ky nuk është skenari më i mirë për privatësinë tuaj, prandaj merrni parasysh përdorimin e Boxcryptor, një shtesë shtesë për encryption. Thënë kështu, Dropbox ofron autentifikim me dy faktorë.

Ekziston versioni për t’ju ndihmuar të rikuperoheni nga sulmet e ransomware-ve gjithashtu. Përdoruesit bazë dhe Plus mund të rivendosin versionet që janë të vjetra deri në 30 ditë, ndërsa përdoruesit profesionistë marrin 120 ditë.

As SugarSync dhe Dropbox nuk klasifikohen si njohuri zero, por ata të dy përdorin AES 256-bit për të kriptuar skedarët tuaj. Dropbox ofron vërtetim me dy faktorë për të siguruar letrat kredenciale, por gjithashtu dekripton skedarët tuaj për të nxjerrë metadata, të cilat mund të jenë shqetësuese për disa. SugarSync nuk e bën këtë kështu që e fiton këtë raund.

Raundi: Siguria & Pika e privatësisë për SugarSync

Logo SugarSync
Logoja e Dropbox

3

Eksperienca e perdoruesit

Një përvojë e drejtpërdrejtë e përdoruesit është më e mirë se ajo që është komplekse, e vjetëruar dhe kërkon ndihmë nga entuziasti i kompjuterit rezident. Shërbimet e ruajtjes në re duhet të punojnë në shumicën e sistemeve operative, si dhe të kenë ndërfaqe tërheqëse dhe intuitive.

SugarSync-vs-Dropbox-SugarSync-web

Aplikacioni në internet i SugarSync është funksional, por ndihet i datuar sepse kërkon më shumë hapa për të kryer operacione të thjeshta skedar sesa shumë shërbime. Për shembull, nëse jeni në dosjen rrënjësore dhe doni të ngarkoni një skedar, duhet të ndryshoni zonën e tërheqjes dhe rënies në vend që të shfaqet vetëm kur tërhiqeni një skedar. Plus, nuk mund të ngarkoni dosjet duke përdorur zvarritje dhe rënie.

  Ruajtja më e mirë në re për ndarjen e vitit 2023: Zgjidhjet më të mira për ndarjen e skedarëve në cloud

SugarSync-vs-Dropbox-SugarSync-desktop

Aplikacioni desktop është më tërheqës dhe intuitiv, megjithëse. Lundrimi është në të majtë dhe ngjyrat e ndryshme bëjnë kontraste të mira, kështu që është e lehtë të dallosh atë që po kërkon. Pasi ta instaloni, dosja “my SugarSync”, e cila është dosja juaj e paracaktuar e sinkronizimit, vendoset në dosjen e dokumenteve ekzistuese. Ajo funksionon në Windows dhe macOS.

SugarSync-vs-Dropbox-SugarSync-mobile

Aplikacioni celular është i lehtë për t’u përdorur. Kjo ju jep mundësinë për të kopjuar automatikisht fotot dhe videot tuaja dhe ju lejon të ndani skedarët tuaj dhe t’i ruani ato për qasje jashtë linje.

SugarSync-vs-Dropbox-Dropbox-desktop

Përvoja e përdoruesit të Dropbox është lëmuar. Klienti i desktopit është i lehtë për t’u përdorur dhe përbëhet nga një ikonë tabaka e sistemit dhe dosje sinkronizimi. Ajo funksionon në Windows, macOS dhe Linux. Ikona e sistemit të trayit tregon njoftimet tuaja, ju mundëson të shkoni shpejt në dosjen tuaj të sinkronizimit, lëshon klientin në internet dhe vendos preferencat tuaja.

SugarSync-vs-Dropbox-Dropbox-web

Klienti në internet ka një ndërfaqe tërheqëse. Bshtë një fllad për të lundruar dhe shfaq informacionin në mënyrë të qartë. Tërheqjet dhe karakteristikat e tjera kryesore e bëjnë atë të lëngshëm dhe të këndshëm për t’u përdorur.

SugarSync-vs-Dropbox-Dropbox-mobile

Aplikacioni celular funksionon në Android dhe iOS. Kjo ju lejon të ngarkoni automatikisht foto dhe video nga telefoni juaj. Ju mund të redaktoni informacionin e skedarit tuaj vetëm në një hap, që është më mirë se sa mund të bëni me aplikacionin SugarSync, dhe kjo ju lejon të ndani skedarë dhe dosje, gjithashtu.

Megjithëse SugarSync ka lehtësi të mirë të përdorimit, ai nuk i përket konkurrencës së tij sepse Dropbox është në dispozicion për Linux dhe performon më mirë në internet dhe celular.

Raundi: Pika e Përvojës së Përdoruesit për Dropbox

Logo SugarSync
Logoja e Dropbox

4

Sharing

Pasi skedarët tuaj janë në internet, do të doni t’i ndani ato. Bërja nuk duhet të jetë e lodhshme, por e lehtë dhe e shpejtë. Plus, duhet të jeni në gjendje të ndani drejtpërdrejt në rrjetet e mëdha sociale, individë dhe grupe. Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të mbroni aksionet tuaja duke përdorur kontrollet e përmbajtjes, të tilla si mbrojtja e fjalëkalimit, datat e skadimit dhe lejet.

SugarSync-vs-Dropbox-Dropbox-Share

Kur doni të ndani një skedar duke përdorur Dropbox, ju krijoni një lidhje për të. Ju mund ta lidhni me email ose ta kopjoni dhe dërgoni me dorë. Ju mund ta mbroni atë duke shtuar një fjalëkalim ose datën e skadimit ose duke çaktivizuar shkarkimet. Për dosjet, mund të ftoni të tjerët përmes postës elektronike dhe të vendosni lejet për të “edituar” ose “parë”. Ka një faqe që ju tregon atë që keni ndarë gjithashtu.

Mund të ndani edhe nga klienti i desktopit. Karakteristika e kërkesës së skedarit ju lejon të ftoni të tjerët, madje edhe ata që nuk përdorin Dropbox, të ngarkojnë skedarët në dosjen tuaj. “Showcase” ju lejon të ndani skedarët tuaj në një faqe me pamje profesionale, që është një shtesë e bukur. Nuk ka asnjë mënyrë për t’u ndarë direkt në rrjetet sociale, megjithatë.

SugarSync-vs-Dropbox-SugarSync-Share

SugarSync ju lejon të ndani lidhje direkt në rrjetet sociale, të tilla si Twitter ose Facebook, por nuk mund t’i mbroni ato me fjalëkalime ose me skadime. Ju mund të ndani dosjet në të njëjtën mënyrë ose mund t’i ftoni njerëzit përmes postës elektronike për të bashkëpunuar në to. Kur i ndani dosjet me ftesë, mund të zgjidhni të jepni leje për “modifikimin” ose “shikimin”.

  Si të Riparoni një bazë të dhënash SQL në vitin 2023

Nëse jeni duke përdorur klientin e desktopit, mund të ndani nga ai duke klikuar me të djathtën në skedar ose dosje dhe duke zgjedhur “kopjoni lidhjen publike”. Ekziston edhe një faqe “e ndarë nga unë” që tregon atë që ke ndarë. ’Shtë e dobishme, dhe nuk është diçka që të gjitha shërbimet ofrojnë.

SugarSync ka karakteristikat e eshtrave të zhveshur që ju nevojiten për të ndarë skedarë ose dosje, por i mungojnë veçoritë që do t’ju ndihmojnë të mbroni aksionet tuaja. Dropbox ka ato karakteristika dhe të gjitha të tjerat e nevojshme për t’u shpërndarë, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Ndarjes për Dropbox

Logo SugarSync
Logoja e Dropbox

5

Karakteristika shtesë

Do të shohim tiparet që shkojnë përtej përcaktimit standard për këtë krahasim. Disa shembuj janë vrojtimi dhe riprodhimi i mediave, integrimi me aplikacionet e palëve të treta dhe mjetet e produktivitetit.

SugarSync-vs-Dropbox-Dropbox-tipare

Dropbox integrohet me Office Online, duke ju lejuar të bashkëpunoni në dokumente. Gjithashtu ju jep një aplikacion të mirë për marrjen e shënimeve të quajtur Dropbox Paper, për të cilin mund të lexoni në rishikimin tonë të letrës së Dropbox. Nëse keni nevojë për një më të fuqishëm, megjithatë, ne ju sugjerojmë të lexoni artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve.

Sinkronizimi selektiv është në dispozicion, por ne jemi më të dashur për versionin e përmirësuar të quajtur “sync sync”. Kjo ju lejon të fikni sinkronizimin për një dosje, por prapë tregojeni atë në dosjen tuaj të sinkronizimit. Kjo duket e vogël, por ju pengon të përdorni programin në internet për të zbuluar se ku janë skedarët tuaj.

Mund të luani muzikë dhe video edhe me Dropbox, gjithashtu. Lojtari vendas nuk është i shkëlqyeshëm, por ka disa të mira që integrojnë me shërbimin. Për shkak të kësaj, Dropbox është në listën tonë të ruajtjes më të mirë në re për video.

SugarSync nuk ofron shumë më tepër se tiparet standarde të ruajtjes së cloud. Ajo që ofron ofron zbret në një shtojcë Outlook dhe ngarkim të postës elektronike. Shtimi i mbështetjes për aplikacionet në internet dhe integrimet me shërbimet e palëve të treta do ta ndihmonte atë të dilte.

Gjërat janë siç janë, sidoqoftë, Dropbox ofron më shumë veçori, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Karakteristika shtesë Pika për Dropbox

Logo SugarSync
Logoja e Dropbox

6

Aktgjykimi

SugarSync ka vetëm një fitore, kështu që fituesi i dukshëm është Dropbox. Thënë kështu, SugarSync ka siguri të fortë, lehtësi të mirë të përdorimit dhe aftësi të ngurta të ndarjes. Kjo është e dëmtuar nga çmimi i saj i lartë dhe mungesa e opsioneve të sigurisë për ndarje, megjithëse.

Dropbox, për çudinë tonë, ka plane abonimi që kanë vlerë më të mirë sesa SugarSync, lehtësi e thjeshtë e përdorimit dhe shkëmbimit që nuk do t’ju lërë të dëshironi më shumë mundësi për të siguruar skedarë dhe dosje.

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A ju ndihmoi të krijoni mendjen tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me