Как да конвертирате OST в PST по лесния начин през 2023 г.

Работата с .ost файлове може да бъде печално безсмислено усилие, ако го направите сами. За щастие, има много способни инструменти за сканиране и конвертиране на .ost файлове във по-работещи формати, като .pst файлове. Всъщност, честно е да кажем, че добрият .st to .pst конвертор е съществен инструмент в цифровия набор от инструменти на всеки уважаващ себе си ИТ човек. В тази статия ще разгледаме един такъв инструмент: Stellar OST към PST Converter.

Stellar е име, спечелило нашето уважение в началото на 2023 г., решихме да започнем заедно да изследваме най-добрия софтуер за възстановяване на данни. Това многоседмично начинание доведе до сегашното състояние на алкохолизъм на този писател, както и до помазването на най-доброто в шоуто. Това също ни подтикна да започнем да разглеждаме какви други полезни инструменти може да предложи компанията за ИТ офиса.

Очаквайте, ние ще ви надникнем в Stellar OST към PST Converter, като ще ви преведем как да го използвате за възстановяване на имейли, елементи от календара и контакти от Outlook .ost файлове. Не забравяйте да разгледате и нашия пълен преглед за възстановяване на звездни данни.  

Кой е Stellar OST към PST Converter Converter за?

Предполагаме, че ако четете тази статия, вероятно вече имате доста добра идея какво представляват .ost и .pst файлове, така че ще направим тази следваща част кратка. 

И двете са файлове с данни, използвани от Microsoft Outlook. Информацията, съхранявана в тези файлове, включва всички ваши имейл съобщения и събития в календара, така че те са доста важни. И двете се съхраняват на твърдия диск на компютъра ви, копират данни от пощенски сървър и ви позволяват да имате достъп до преди това синхронизирани обекти, без да е необходимо да сте онлайн.

  MEGA vs Tresorit: Кой кози през 2023 г.?

От двата файла по-често се използват лични таблици за съхранение (.pst), които се използват за POP3 и IMAP, и двата протокола за уеб базирани имейл акаунти. От друга страна, офлайн таблицата за съхранение (.ost) се използва за съхранение на данни на Outlook при използване на Outlook 365, Microsoft Exchange и Outlook.com.

.Pst файл има доста по-голяма гъвкавост от .ost файл, тъй като никога не се изтрива от Outlook и може да бъде копиран в нови инсталации на Outlook или дори преместен на нови машини. .Ost файлът не осигурява същия лукс: той може да бъде отворен само от профила на Outlook, който първоначално го е създал, което означава, че не можете да използвате повторно файла.

С Stellar OST към PST Converter можете да преодолеете тези ограничения, в допълнение към мигрирането на целия си имейл акаунт от Exchange или Outlook 365 към друга имейл услуга. Преобразувателят е полезен и за навигиране на трудностите, причинени от сривове на сървъра на Exchange или грешки при синхронизация или дори повреди в .ost файл, причинен от зловреден софтуер.  

Stellar OST to PST Converter има няколко предимства на всичко отгоре. Най-важното е, че може да се използва за търсене и запазване на отделни имейли във вашия .ost файл, а не за мигриране на цялата работа. Той може да конвертира контакти, календари, задачи, бележки и журнали.

Няколко други основни функции, които харесваме, включват:

  • Визуализация на възстановените елементи преди възстановяване
  • Преобразуване на криптирани .ost файлове
  • Запазете преобразуваните файлове като .msg, .eml, .rtf, .html и .pdf

В следващия раздел ще разгледаме някои други функции, специфични за лиценза.

Опции за лиценз на SSTlar OST до PST

Софтуерът за преобразуване на Stellar ще ви позволи да визуализирате имейли и календари преди преобразуването. Въпреки че има безплатна версия на инструмента, той обаче ви ограничава до 20 реализации, преди да се наложи да се абонирате.

За бизнеса и ИТ специалистите, които се нуждаят от повече пробег от инструмента, можете да закупите вечен (пожизнен) лиценз за една или няколко машини. Инструментите нямат ограничения за размер на файла и се предлагат с безплатна техническа поддръжка.

  SugarSync срещу Dropbox: Old-School Battle през 2023 година
CorporateTechnicianOutlook Toolkit
цена $ 79.99 $ 149 $ 199
Инсталация Единична система Множество системи Множество системи

Лицензът за мулти-машина Technician има няколко други предимства спрямо лиценза за корпорация за една машина, които ще се харесат на типовете ИТ, включително:

  • Партидно преобразуване: конвертирайте множество .ost файлове
  • Компактни и разделени .pst файлове
  • Запазете контактите на Outlooks във формат .csv

Междувременно Outlook Toolkit е най-доброто от трите, благодарение на удобни инструменти за ИТ специалисти за управление на редица проблеми по пощата, като поправяне на повредени .pst файлове и възстановяване на прикачени файлове и .pst пароли.

Как да конвертирате OST файлове със звезда

Една от причините да станем почитатели на Stellar в Cloudwards.net е, че потребителското изживяване за повечето продукти на компанията е блажено лесно, без да се прескачат функции, които, честно казано, не получавате с много други ИТ продукти.

Въпреки това може да се нуждаете от помощ, за да започнете или може би просто искате да добиете основна представа за процеса, преди да добавите Stellar OST към PST Converter към вашата IT toolbox. В светлината на това, по-нататък ще разгледаме основния процес на преобразуване.

Първа стъпка: Инсталирайте програмата и стартирайте сканиране

Първото нещо, което трябва да направите, разбира се, е да инсталирате софтуера. Това ще отнеме само минута или две, дори и да се регистрирате за услуга. Stellar ще ви изпрати връзката за изтегляне на продукта и ключ за активиране веднага щом плащането ви бъде обработено.

След инсталиране стартирайте клиента. Малък прозорец отгоре на основния клиент ще ви позволи да изберете .ost файл, който искате да конвертирате.

Можете или да прегледате вашата файлова система за нея, или да оставите конвертора да сканира вашия диск за .ost файлове. Сканирането отнема по-малко от десет секунди въз основа на нашето тестване, така че освен ако не знаете точно къде да търсите, това вероятно е по-бързият подход.  

  Най-добрият безплатен софтуер за възстановяване на данни 2023: Вашите данни обратно без разходи

След като получите файла си, го маркирайте и кликнете върху бутона „конвертиране“. Клиентът ще започне процеса на преобразуване, което не ви кара да чакате.

В нашия случай отне около секунда, макар да признаем, че .ost файлът ни беше доста малък на около 16 MB (.ost файловете в Outlook 2016 могат да нараснат до 50 GB по подразбиране, въпреки че можете да увеличите този лимит, ако искате).   

Стъпка втора: Работа с вашия сканиран OST файл

След като вашият .ost файл е сканиран, можете да прегледате съдържанието му направо от клиента на работния плот на Stellar converter.

Най-лявата колона на клиента включва дърво меню, в което ще намерите подраздели за вашите календари, контакти, пощенска кутия, нежелана поща, дневник, изтрити елементи и други папки в Outlook.

Следващата колона съдържа обекти, съхранявани в избраната от вас папка. Например, ако изберете „Вх. Поща“, колоната ще показва списък с имейли във вашата пощенска кутия. Третата колона предоставя визуализация на самия обект, например имейл.

Можете да запазите или преобразувания файл, или самото сканиране, което е .dat файл. Когато запазвате целия файл, ще имате възможност да изберете дали искате да го запишете като .pst, .msg, .eml, .rtf, .html или .pdf тип файл.

Ако не се нуждаете от целия файл и просто искате да запишете, да речем, един имейл, можете да го направите и вие. Щракнете с десния бутон върху пощата и изберете формата на файла, в който искате да го запазите.

И това е всичко, което има за него.

Заключителни мисли

Работата с .ost файлове обикновено е невъзможна задача, но Stellar OST to PST Converter поправя всичко това. Той е бърз, прост и толкова мощен, колкото трябва да бъде. По принцип, това е перфектният инструмент за ИТ момчета, които искат да впечатлят останалата част от офиса, без всъщност да се налага да правят почти нищо друго, освен да натискат няколко бутона. И всички сме на борда с това.

Ако търсите пълноценен инструмент, препоръчваме да разгърнете пълния инструментариум на Outlook, тъй като той може също да поправи повредени .pst файлове. Кажете ни вашите мисли в коментарите по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me