Най-добро облачно съхранение за семейства през 2023 г .: съхранение, деца и вас

Използването на облачно хранилище се превърна в нещо обичайно за повечето хора. Опитът за управление на семейство в облака обаче може да бъде по-труден. Намирането на най-доброто облачно хранилище за семейството ви не е толкова лесно, когато търсите място за петима души. За щастие, компании като Microsoft и Google улесняват управлението на облачното хранилище за всички.

Има много различни опции за съхранение в облак, затова искахме да предоставим някои насоки при създаването на това най-добро облачно хранилище за семейства.

Какво прави най-доброто семейно съхранение в облак

  1. OneDrive
  2. Google Drive
  3. pCloud
  4. Sync.com
  5. iCloud

Когато добавяте нещо ново към вашето семейство динамично, е хубаво, когато не създава проблеми. Съхранението в облак не се различава. Вашето семейство ще съхранява снимки, видеоклипове и други файлове, така че смятаме, че вашето хранилище в облак трябва да е сигурно, бързо, лесно за използване и да ви даде много място за съхранение за цената.

За сигурност разгледахме двуфакторно удостоверяване (2FA) и криптиране с нулево знание. Удостоверяването с два фактора е функция, която изисква да потвърдите самоличността си, като въведете код, който ви се изпраща. 

Шифроването на нулевите знания гарантира, че дори вашият доставчик на съхранение в облак няма достъп до вашите файлове, така че знаете, че вашата информация няма достъп от трета страна.

Тези две функции за защита работят предимно – или напълно – на заден план и нямат почти никаква крива на обучение, така че вашите файлове ще останат сигурни, независимо от това, доколко вашето семейство може да работи и не може. 

За да научите повече за нулевото знание и най-добрите услуги за съхранение в облак, които го предоставят, разгледайте нашия списък с най-добрите облачни хранилища с нулево знание.

И накрая, разгледахме допълнителни функции, като например офис инструменти като Word или Google Документи, които правят много по-лесно редактирането и създаването на документи в облака.

Имайте предвид, че винаги ще има компромис, когато гледате сигурност срещу функционалност. Доставчиците на облачно хранилище, които се фокусират повече върху сигурността, обикновено нямат много функции или поддръжка за приложения на трети страни. Поради естеството на сигурността в облака, софтуерът трябва да бъде заграден до голяма степен, за да ви осигури най-добрата защита.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive е решение за съхранение в облак на Microsoft, а също и единствената опция в този списък, която има евтин план за съхранение, създаден за големи семейства. Това плюс включването на пакета на Microsoft Office прави OneDrive перфектно подходящ за студенти и гимназисти, бизнес професионалисти и всички между тях.

onedrive-файл-мениджър

Достъпът до OneDrive може да се осъществи чрез сайта, папката за синхронизиране на вашия работен плот или лаптоп или всяко Android или iOS устройство. Потребителският интерфейс използва система от папки, така че ще бъде позната на повечето хора. Можете също да споделяте файлове и папки с други хора чрез споделена връзка. OneDrive също така ви позволява да защитите вашите връзки с парола, така че да са сигурни, дори и да попаднат в грешни ръце.

OneDrive има четири плана за съхранение, вариращи от 5GB до 1TB. Началният план на Office 365 е семеен план на OneDrive и предлага 1 TB всеки за до шест потребители и общо 6TB. Планът е 99 долара годишно или 9,99 долара на месец, в зависимост от това как искате да платите.

Други причини, които харесваме OneDrive

В семейния план е включен Office 365 Home, така че имате достъп до семейството на продуктите на Office на Microsoft във вашите компютри, Macs, таблети и смартфони. Microsoft Office се използва широко в училищата и в света на бизнеса, така че независимо от това дали поддържате дневник, правите домашна работа или интерпретирате данни за работа, Microsoft ви покрива.

Наред с Microsoft Office, OneDrive има и друга чиста функция за потребители с множество компютри. Като щракнете върху раздела „Компютри“ в OneDrive на десктоп или лаптоп, вие имате достъп до всички файлове на всеки компютър, към който вече сте свързани.

onedrive-PC-достъп

Microsoft също включи 2FA в OneDrive, въпреки че не използва нулево криптиране на знания, което означава, че ще трябва да използвате софтуер на трета страна като Boxcryptor, ако искате тази функция за защита. Можете да разгледате пълния ни преглед на Boxcryptor, за да научите повече за това как да защитите OneDrive, както и друг онлайн софтуер.

OneDrive има още една функция за защита, наречена Personal Vault. С личния си Vault можете да сканирате важни документи – като свидетелства за раждане, данъчни записи и всичко друго, което искате да бъдете в безопасност – директно в защитената папка. Има и допълнителни функции за защита, които автоматично пазят вашите файлове защитени.

Вашият личен трезор изисква 2FA и 20 минути бездействие автоматично ще заключат папката, така че сте защитени, ако случайно се разминете с нещо важно. Можете да получите достъп до Personal Vault от всичките си устройства, а сканирането на документи може да стане от мобилното приложение.

2. Google Drive (Google One)

Изборът на Google от онлайн инструменти и услуги не винаги е бил най-лесен, особено що се отнася до Google Drive и различните му планове. В опит да промени това, Google събра своите планове за съхранение под марката Google One, която има за цел да предостави ясни възможности за съхранение на потребителите и семействата, както и други предимства.

Достъп до Google Диск може да се осъществява чрез сайта, мобилното приложение и папка за синхронизиране с Windows или Mac. Google Диск също е организиран чрез папки и е лесно да съхранявате и осъществявате достъп до всичките си файлове, когато пожелаете. Файловете също могат лесно да се споделят с други хора чрез връзка.

Google диск файл-мениджър

Google Drive има четири стандартни плана, които варират от безплатния 15GB план до 2TB. Всички платени планове рекламират възможността за добавяне на членове на семейството, което прави Google Диск добра опция за семейства, които искат да изпробват евтин план или имат ниски изисквания за съхранение.

Други причини, които харесваме Google Drive

Наред със съхранението през Google Drive, Google One включва и членски предимства с всички свои платени планове. Към момента можете да получите отстъпки за избрани хотели при търсене с Google. Можете също да получите до 10 процента обратно при покупките в Google Store и Google обещава, че предстои още.

Заедно със съхранението през Google Drive, вие имате и безплатен достъп до пакета на Google за офис приложения с всеки план. Тези приложения ви позволяват да създавате и редактирате документи директно от Google Drive, да сътрудничите с други потребители на Диск и други. Google Docs е друг популярен офис пакет за училища и работни места, което допринася за неговата полезност.

Гугъл документи

Подобно на OneDrive, Google използва 2FA. Също като OneDrive, Google не предоставя криптиране на нулевите знания, което означава, че за допълнителната сигурност ще трябва да потърсите поддръжка на трети страни. Boxcryptor също ще работи с Google Drive за тези, които се нуждаят или искат защита от нулеви знания. 

Ако искате да сравните OneDrive и Google Drive един до друг, можете да проверите нашето сравнение Dropbox спрямо Google Drive срещу OneDrive. Ще можете да сравните Google Drive и OneDrive, както и Dropbox, друга водеща услуга за съхранение в облак за общо ползване.

3. pCloud

pCloud е сигурно решение за съхранение в облак, което се фокусира повече върху запазването на вашия акаунт в безопасност от всичко друго. pCloud предлага и един от по-интересните семейни планове. Вместо да плащате месечно, правите еднократно плащане в размер на 1400 долара, което в момента е отбелязано до 500 долара към момента на писане.

pCloud също има интересен безплатен план, който ви стартира с 2 GB и ви дава повече място за съхранение за изпълнение на прости задачи.

Други причини, които харесваме pCloud

Подобно на другите опции в този списък, pCloud има модерен потребителски интерфейс, базиран на папки, който го прави лесно за съхранение и намиране на вашите файлове. Документите могат да се споделят и чрез връзки, така че другите да имат лесен достъп до фотоалбуми, видеоклипове и файлове по ваш избор. Можете също така да получите достъп до pCloud от мобилното приложение на Android и iOS или от сайта.

pcloud-файл-мениджър

pCloud има и друг начин за споделяне на файлове – pCloud Transfer – който не изисква никой да има pCloud акаунт. Просто отидете на уеб клиента и добавете файла (до 5 GB), който искате да споделите, и получател, след което натиснете „изпрати файлове“. Получателят получава имейл с връзката, която им позволява да изтеглят файла.

Файловете, които изпращате с pCloud Transfer, също могат да бъдат кодирани с парола, така че само хора с паролата да имат достъп до това, което изпращате. 

Тази опция е чудесна за възрастни родители или баби и дядовци, които са по-малко технологични, но искат да гледат семейни снимки и видеоклипове без допълнителни стъпки. Освен това паролата може да бъде добавена или премахната, в зависимост от вашите нужди.

pcloud трансфер

Семейният план ви осигурява 2TB място за съхранение и до него можете да получите достъп до петима потребители. Планът е план за цял живот, така че никога няма да се налага да се притеснявате от плащането на абонаменти или загубата на вашите данни поради пропуснато плащане. Можете също така да изберете колко място за съхранение получава всеки потребител, така че гладният на съхранение член на семейството може да разполага с необходимото пространство.

pCloud използва 2FA за сигурност, както и криптиране с нулево знание, въпреки че тази функция изисква допълнителна такса от $ 3,99 на месец. След като платите за папката Crypto, всичко, което запишете там, може да бъде достъпно само от вас.

За семейства с много носители за съхранение, pCloud предлага вграден видео плейър и вграден аудио плейър със създаване на плейлисти.

4. Sync.com

Sync.com е основна услуга за съхранение в облак, която е лесна за използване и много сигурна. Sync.com поддържа 2FA и криптирането с нулево знание е активирано извън кутията, което прави Sync.com най-сигурната опция за съхранение в облак в списъка.

Въпреки че Sync.com технически не предлага семеен план, 4TB, еднопотребителски план Plus е достъпен на цена от 180 долара годишно. Можете също да изберете плана за бизнес екипи, който струва 180 долара годишно за трима потребители и 1 ТБ за съхранение. Бизнес плановете идват в 1 ТБ, 4 ТБ и 10 ТБ и могат да побират между двама и 100 потребители, в зависимост от вашия бюджет.

Други причини, които харесваме Sync.com

Sync.com е лесна за навигиране и може да бъде достъпна чрез папката за синхронизиране, Sync.com или приложението. Можете да създадете съвместни папки, към които да добавяте хора, или да превърнете обикновените папки в споделени папки. Файлове могат да се споделят и чрез връзка, в допълнение към отделни видеоклипове или други спомени и документи.

синхронизация на файлове мениджър

Заедно с споделянето на връзки можете лесно да персонализирате връзките си с бутона „управление на връзката“, за да бъде защитен с парола, да имате ограничения за изтегляне, да бъде само за четене и други.

синхронизация-връзка

Sync.com може да няма много допълнителни функции поради криптирането с нулеви знания и 2FA, но ако семейството ви цени поверителност и сигурност преди всичко друго, не можете да победите Sync.com.

Ако имате проблеми с решението между pCloud и Sync.com за сигурно семейно съхранение, можете да разгледате пълното ни сравнение на главата в нашата статия Sync.com срещу pCloud.

5. iCloud

Ако използвате iPhone или Mac, има вероятност вече да използвате iCloud в някакъв капацитет. iCloud захранва вашите резервни копия и съхранение на снимки и ги управлява безпроблемно на другите ви устройства на Apple.

Цените на Apple са доста ясни с четири плана, два от които имат семейно споделяне: 200GB и 2TB планове.

Други причини, които харесваме iCloud

Наред със съхранението на iCloud Drive, Apple включва няколко полезни функции за потребителите на Apple. С iCloud можете да поддържате резервно копие на всичките си устройства на Apple, да използвате функции като Find My iPhone и лесно да споделяте снимки с други потребители на Mac и iOS, независимо дали са в семейния ви план или не.

icloud задвижване

Самият iCloud Drive е лесен за използване на Mac или iOS устройство, а единственият недостатък е неговият Windows клиент. Клиентът iCloud за Windows в най-добрия случай е разочароващ и осигурява много малък достъп до вашето съдържание.

icloud задвижващи прозорци

Друга функция за спестяване на пари на iCloud е възможността да споделяте вашите приложения, музика и друго съдържание с всички в семейния си план. Това позволява на всеки да играе игри и да използва премиум приложения, без да се налага да ги купувате отделно за всеки човек от вашето домакинство.

Заключителни мисли

Съхранението в облак е нещо, за което повечето хора не мислят. Въпреки че някои със сигурност са по-добри от други, целият софтуер за съхранение в облак служи по същество за една и съща цел. Когато търсите добра опция за съхранение в облак за вашето семейство, обаче, има много малко, които предлагат добре съхранение за много потребители, заедно с добра сигурност и функции.

OneDrive стои над останалите като най-доброто облачно хранилище за семейства, с достъпен план, който предлага 1TB на потребител за до шест потребители, пълен достъп до основния пакет на Microsoft Office и прилична сигурност. Google следва внимателно назад, защото ако цените и интегрирането на Google One са Google Документи.

За семейства, центрирани към сигурността, pCloud и Sync.com са чудесни възможности, като Sync.com имат по-добра сигурност извън кутията. Накрая има iCloud, който е почти необходимост, ако сте обвързани с Apple, но това е и доста добра опция, ако искате да съхранявате файлове или да споделяте приложенията и съдържанието на Apple със семейството си.

Ако се интересувате от друга опция за архивиране на семейни снимки, Amazon Drive – по-рано Amazon Cloud Drive – предлага неограничено съхранение на снимки и спечели първото място в най-доброто ни онлайн място за съхранение на снимки. Неограничено облачно съхранение от всякакъв вид е рядкост и предлагането на Amazon за неограничено онлайн съхранение на снимки е достъпно с Prime членство. Можете също да разгледате пълния ни преглед на Amazon Drive тук. 

Всички опции за съхранение в облак в този списък имат малко количество безплатно хранилище, така че можете да ги изпробвате, преди да ги представите на цялото си семейство. Ако търсите други безплатни опции за съхранение в облак, тогава в нашия списък с най-добрите безплатни хранилища за облак за 2023 г. има 12 страхотни предложения.

И накрая, ако съхранението в облак за цялото ви семейство не е точно това, което търсите, но все пак искате да споделяте файлове със семейството и приятелите си, това ръководство ще ви преведе как да споделяте файлове онлайн по лесния начин.

Кажете ни вашите мисли за нашите най-добри снимки за най-доброто облачно хранилище за семейства в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.