HostGator vs GoDaddy: en 2023-kamp om titanerne

HostGator og GoDaddy er to af de største navne inden for webhosting. De er nakke og nakke, men af ​​forskellige grunde. HostGator viser nogle stærke egenskaber, men kæmper på andre områder, mens GoDaddy kunne bruge små forbedringer overalt. 

GoDaddy huser næsten 10 gange så mange websteder som HostGator, og det kan ikke være en fejl. I denne HostGator-sammenligning med GoDaddy-sammenligning hjælper vi dig med at bestemme, hvilken der er den bedste mulighed for dig. I løbet af fem runder lægger vi de to tjenester imod hinanden og erklærer en samlet vinder til sidst. 

Som du kan se i vores DreamHost vs. Bluehost-sammenligning, er disse ting dog ofte mere nuancerede end det. Hvis du vil læse mere om vores konkurrenter, kan du tjekke vores HostGator-gennemgang og GoDaddy-gennemgang.

Opsætning af en kamp: HostGator vs. GoDaddy

Som nævnt vil vores sammenligning finde sted over fem runder. Disse runder er funktioner, priser, brugervenlighed, hastighed og oppetid samt sikkerhed og privatliv. Den skrøbelige blandt dig kan bemærke, at disse runder svarer til kriterierne i vores anmeldelser minus et par sektioner. Det er forsætligt, men vi springer ikke over vigtige aspekter af tjenesterne. 

Det er svært at sige, at hostingtyper er lige så vigtige som hastighed, for eksempel, så vi har kondenseret et par sektioner til andre områder. Den eneste undtagelse er support, som for det meste ikke er en big deal. HostGator og GoDaddy tilbyder anstændig support, bare ikke på niveau med, siger, Hostinger (læs vores Hostinger-anmeldelse). 

Fem runder betyder, at der også vil være en klar vinder. Hver runde er et point værd, og hvilken service der har tre eller flere point vinder kampen. Selvom det er en fantastisk måde at hurtigt se hvilke af de tjenester, vi foretrækker, anbefaler vi at læse gennem hvert afsnit for at se, hvorfor vi valgte den ene service frem for den anden. 

1

Funktioner

Funktioner bliver stadig vigtigere for webhosting. For eksempel staples de gratis annoncekreditter på iPage ikke op til LiteSpeed-serverne i Hosting24 (læs vores iPage-gennemgang og Hosting24-gennemgang). Denne første runde vil ikke kun se på funktionerne, GoDaddy og HostGator tilbyder, men det vil også se på, hvor nyttige og vigtige disse funktioner vil være på dit websted.

HostGator

HostGator ejes af Endurance International Group, og hvis du har læst vores Bluehost-anmeldelse, ved du, at det betyder, at der er en masse funktioner. Alt fra Google G Suite-integration til CodeGuard til SiteLock tilbydes, men mange af disse tilføjelser er skjult bag paywalls. 

De delte planer kommer for eksempel kun med et par ekstra. Du har $ 200 i annoncekreditter for Bing og Google og adgang til alle installatører gennem Softaculous app-installationsprogrammet. Selvom vi ikke klager over annoncekreditter, vil ting som solid state-lagring, LiteSpeed-serversoftware og cache hjælpe dig med at skabe trafik mere end $ 100 i Google-annoncer.. 

Når det er sagt, løser de administrerede WordPress-planer mange af de delte problemer. Selvom HostGator ikke gjorde vores bedste webhosting til WordPress-guide, er der en masse fremragende funktioner, herunder CodeGuard daglige sikkerhedskopier og SiteLock-websidesikkerhed. Planerne er også fuldt styret, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om opdateringer.

Hvis du vil gå med noget mere ligetil end WordPress, tilbyder HostGator to webstedsbyggere, selvom den ene helt klart er overlegen. Gator-webstedsbyggeren, som HostGator har udviklet internt, kan bruges, men det vil ikke være vores bedste guide til webstedsopbygere, som du kan se i vores Gator-anmeldelse. 

weebly interface

En webstedsbygger, der lavede denne guide er dog Weebly, som HostGator også tilbyder. Den gratis version af Weebly er inkluderet i enhver delt plan, og selvom den er begrænset i antallet af sider og medier, du kan bruge, er den ellers fuldt udstyret. Sørg for at læse vores Weebly-anmeldelse for at lære mere. 

Kom så far

Selvom de adskiller sig meget på andre områder, er GoDaddy og HostGator ens, når det kommer til funktioner. Som sin konkurrent har GoDaddy mange funktioner, men du skal bruge meget for at få adgang til dem. Vi forstår at reservere nogle funktioner til dyre planer, men mange af de vigtigste ting ligger bag en paywall. 

GoDaddy tilbyder ikke daglige sikkerhedskopier, scanning af malware eller et SSL / TLS-certifikat med dets delte planer, medmindre du er villig til at betale ekstra. Sikkerhedskopieringer er $ 3 pr. Måned, et certifikat er $ 7 og malware-scanning er en ekstra $ 6. Du betaler muligvis dobbelt så meget som din hosting-pakke i tilføjelser alene. 

Det ser ud til at være cash-grabby, især sammenlignet med Namecheap, som inkluderer disse funktioner og gør pakkerne billigere (læs vores Namecheap-anmeldelse). Endnu værre er manglen på en webstedsbygger. Som HostGator har GoDaddy sin egen webstedsbygger. Som du kan læse i vores GoDaddy GoCentral-anmeldelse, er den ikke den bedste, men den er heller ikke dårlig.

Du kan dog ikke bruge webstedsbyggeren, medmindre du køber en bestemt plan. Det er ikke inkluderet i din hosting, og i betragtning af webhosts som A Small Orange integreres gratis med Weebly, føles GoDaddys undladelse grådig (læs vores A Small Orange anmeldelse). 

Når det er sagt, ligesom HostGator’s, GoDaddys administrerede WordPress-planer er imponerende. De har alle de funktioner, som de delte planer mangler, men du betaler en smuk krone for at få dem. Omkostningerne er faktisk så høje, at det sandsynligvis er bedre at gå med en vært som Kinsta til WordPress (læs vores Kinsta-anmeldelse).

Rundtanker

HostGator og GoDaddy er ikke imponerende, når det kommer til funktioner, især på delte planer. Der er dog en klar forskel mellem dem, når det kommer til den inkluderede webstedsbygger. HostGator giver dig to muligheder gratis, mens GoDaddy skjuler en enkelt mulighed bag en paywall. 

Når det er sagt, hvis du ikke er interesseret i at bruge en webstedsbygger, betyder denne forskel ikke noget. Det er dog vigtigt for os, så vi giver sejren til HostGator.

Round: Funktioner Point for HostGator

HostGator-logo
GoDaddy-logo

2

Prisfastsættelse

Det er let at se på priserne hos udbydere for at se, hvilke der er billigere, men desværre er webhosting mere kompliceret end det. Som du kan se i vores Arvixe-gennemgang, bruger webhostingtjenester en masse shenanigans for at få prisen til at se lavere ud end den er. Dette afsnit ser ikke kun på værdien af ​​hver tjeneste, men det vil også se på, hvor gennemsigtig tjenesten handler om prisfastsættelse. 

HostGator

Som mange af sine EIG-søskende er HostGator ikke klar over prisfastsættelse (læs vores HostMonster-gennemgang for et andet eksempel på det). Priserne ser fremragende ud, når du ser på en produktside, men kassen fortæller en anden historie. Den angivne pris er kun, hvis du køber tre års forhåndshosting. 

Selvom det ikke er uhørt at tilbyde rabatter til flerårige planer, straffer HostGator dig for at gå med en kortere varighed. Det tilbyder mellem et og et år samt en, tre og seks måneders periode. At gå med sidstnævnte varigheder mere end fordobler prisen dog. Den billigste delte plan, der normalt koster mindre end $ 3, springer til næsten $ 11. 

Sammenlignet med billig vært, såsom 1&1 IONOS, HostGator er overpris, men det ser ud til på den måde med endda billigt værter, som A2 Hosting (læs vores A2 Hosting-gennemgang og 1&1 anmeldelse af IONOS). Desuden gælder rabatter kun et år eller længere. Hvis du er interesseret i de tre eller seks måneders planer, betaler du stadig den samme pris, som du ville gjort med en månedlig plan. 

Når det er sagt, er refusionsvinduet generøst. Du får 45 dage til at ombestemme dig, og selvom vi har set længere vinduer fra DreamHost, A2 Hosting og InMotion Hosting, giver HostGator mere tid end de fleste (Læs vores anmeldelse af InMotion Hosting).

Kom så far

GoDaddy har også dårlig prisfastsættelse, ikke kun fordi dens produktside er vildledende, men også fordi den straffer dem, der vil have en kortere varighed. For eksempel er den billigste delte plan $ 3 pr. Måned, hvis du køber tre år, men den fornyes til $ 8 pr. Måned. Disse priser er standard for billig delt hosting, men hvis du får en varighed på tre måneder, springer prisen til $ 11 pr. Måned. 

Det er tilstrækkeligt at sige, at GoDaddy ikke er specialiseret i billig webhosting. Planerne er dyre, mangler funktioner og forvirrende. Selv sammenlignet med A2 Hosting er planopstillingen tæt, og med en så mærkelig segmentering af funktioner er det svært at vide, hvilken plan du skal købe. 

Vi foretrækker SiteGrounds lineup. Som du kan se i vores SiteGround-gennemgang, afbalancerer den en lang række planer ved at sikre, at de vigtige funktioner kører mellem dem. Som nævnt gør GoDaddy det ikke, hvilket fører til flere niveauer mellem typer af hosting og en mere forvirrende checkout-proces. 

Desuden er refusionspolitikken forfærdelige. GoDaddy tilbyder standard 30 dage for at få dine penge tilbage, men læsning af det fine skrift afslører, at vinduet kun gælder, hvis du køber et års hosting eller mere. Hvis du går med en kortere varighed, uanset hvilken type vært der er, får du kun 48 timer på at skifte mening.

Runde to tanker

Vi elsker ikke nogen af ​​udbyderne, når det kommer til prisfastsættelse, men HostGator irriterer os mindre end GoDaddy. Selvom vi stadig ikke er tilhænger af vildledende priser, er HostGator ikke for stødende. GoDaddy på den anden side nærmer sig Arvixe niveauer af bedrag. Det kombineret med den frygtelige refusionspolitik skubber HostGator endnu mere i spidsen.

Runde: Prissætningspunkt for HostGator

HostGator-logo
GoDaddy-logo

3

Brugervenlighed

Selvom runder en og to er blevet jævnt matchet, viser runde tre en afgang for disse to værter. Det er heller ikke vanskeligt at bruge – læs vores FatCow-anmeldelse for et eksempel på en webhost, det er – men man har helt klart kanten. I denne runde skal vi se på, hvor let det er at komme igennem kassen, og hvor enkel det er at administrere dit websted.

HostGator

HostGator var et af de første EIG-mærker, der implementerede det spruced-up kontrolpanel, vi har set fra Bluehost, HostMonster og JustHost (læs vores JustHost-anmeldelse). Som det var tilfældet, da vi gennemgik disse tjenester, er kontrolpanelet fremragende, men det er besvær med at komme dertil. 

Der er to grunde til det. Den første er, at der er separate logins til HostGator og Gator-webstedsbyggeren, på trods af at du kan bruge Gator med din hosting-pakke. Plus, HostGator sender dig ikke fra kassen til kontrolpanelet. Det sender dig snarere flere e-mails, hvoraf den ene har dine loginoplysninger, så du er nødt til at fane væk for at finde, hvor du skal logge ind. 

Den genererede adgangskode er netop det: genereret. At sende det via e-mail vedrører også, som du kan læse i vores e-mail-sikkerhedsguide. Det faktum, at e-mails kan sendes via en ikke-krypteret forbindelse, hvis håndtrykket mislykkes, betyder, at dine loginoplysninger kunne blive udsat, hvilket er noget, vi havde problemer med i vores LunarPages-gennemgang.

Kort sagt skal du ændre din adgangskode, helst bruge en af ​​vores bedste adgangskodeadministratorer, såsom Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse). 

Problemer under kassen er dog hurtigt klaret op af kontrolpanelet. HostGator bruger den samme modificerede cPanel, som vi har set med Bluehost, som gjorde det videre til vores bedste webhosting med cPanel-liste.

Hostgator review-cpanel

Den mest relevante information vises først, med nogle af nichemulighederne henvist til de mørke hjørner på grænsefladen. Det gør kontrolpanelet fremragende til nybegynder, der får deres søben med webhosting og samtidig giver strømbrugerne adgang til de muligheder, de har brug for.

Kom så far

GoDaddy er ikke i sig selv vanskeligt at bruge – det bruger cPanel, webstedet og instrumentbrættet er moderne, og der er masser af muligheder for strømforbrug – men det har meget at ske. Som domæneregistrator-slået-web-vært er GoDaddy ikke fuldt ud flyttet for at imødekomme sine kunder på hosting-siden, hvilket skaber en forvirrende og uhyggelig oplevelse. 

Som nævnt er opstillingen af ​​planer tæt, hvilket gør det svært at finde det, du har brug for. Navigationen hjælper heller ikke. GoDaddy har flere produktsider til hver tjenestelinje med forskellige måder at få adgang til hver. Disse metoder er dog ikke konsistente, så at fane til en bestemt type hosting kunne præsentere dig for en ny serie planer eller en anden produktside. 

Det er en uheld af tjenester, der ikke fungerer sammen, hvilket gør den samlede oplevelse uklart. Det spejles i kontrolpanelet, der lægger en stor vægt på de domæner, du har registreret, snarere end dit hosting. Standardindstillinger, som vi har set fra en udbyder som f.eks. Site5, er ikke til stede (læs vores Site5-gennemgang). 

GoDaddy review-cpanel

Den eneste gemme nåde er cPanel, som du kan få adgang til ved at klikke på “administrer” ved siden af ​​din hosting-pakke. Det er en bogstandardversion af cPanel, som er bedre end intet, men vi har set tjenester som WestHost se det velkendte kig videre (læs vores WestHost-anmeldelse). cPanel er en opside, men at komme dertil kan være mere besvær, end det er værd.

Runde tre tanker

HostGator har et par fejltagelser under tilmeldingen, men vi har set det med endda virksomhedsfokuserede webhosts, såsom Pagely (læs vores Pagely-anmeldelse). Dets kontrolpanel er derimod uden sidestykke. GoDaddy har endnu flere problemer under tilmelding og leverer kun standardversionen af ​​cPanel til dine problemer.

Runde: Brugervenlighedspunkt for HostGator

HostGator-logo
GoDaddy-logo

4

Hastighed og oppetid

Vores hastighedstest består af to benchmarks: Pingdom-hastighedstest og belastningspåvirkning. Vi lancerer et websted ved hjælp af den mest billige delte mulighed, der er tilgængelig, installerer en tom kopi af WordPress og samler numre fra vores benchmarks. Mellem de to kan vi ikke kun se, hvor hurtigt webstedet reagerer for en individuel bruger, men også hvordan det håndterer at være under belastning. 

I løbet af denne runde sammenligner vi de resultater, vi har indsamlet fra HostGator og GoDaddy under vores anmeldelser, samt diskuterer, hvilken oppetidsgaranti, hvis nogen, der er på plads.

HostGator

HostGator presterede dårligt under Pingdom Speed ​​Test. Det blev tildelt 83 ud af 100, hvilket lyder anstændigt i starten, men det er vigtigt at huske, at det websted, vi tester, ikke har noget indhold på det, så vi forventer score på 90 eller derover. Problemer med et normalt websted kan løses med vores hvordan man forbedrer vejledningen til indlæsning af websteder. 

Hostgator review-speed-test

Ved at grave gennem dataene bemærkede vi, at det meste af tiden blev tilskrevet DNS-opløsning og SSL-håndtryk. På den anden side tegnede ”vent” -metrikken ikke for meget. Dette nummer bemærker, hvor lang tid det tager for serveren at begynde at sende data, hvilket gør det til det mest direkte nummer at bruge, når vi taler om webhostinghastighed.

Belastningseffekten var bedre, men ikke meget. Det sendte 50 virtuelle brugere til serveren i løbet af fem minutter, og HostGator havde en god variation i responstiden. Det er ikke på niveau med GreenGeeks (læs vores GreenGeeks-anmeldelse), men vi har set mere konsistente kunstnere.

hostgator-load-effekt

Dette spares dog med oppetidsgarantien. HostGator garanterer, at du har 99,9 procent oppetid, og heldigvis er det ikke kun markedsføring. Hvis din pakke falder under 99,9 procent oppetid, giver HostGator dig en hel måned med hosting gratis. Det er tilfældet for alle tjenester, men dedikerede, der bruger en separat aftale, hvor du vil modtage forhåndsberettiget kredit. 

Kom så far

GoDaddy presterede meget bedre end HostGator til Pingdom Speed ​​Test, men det var stadig ikke så hurtigt som Hostinger eller Pagely. Det scorede 90 ud af 100 og tog lidt tid at oprette forbindelse til serveren og løse DNS-anmodningerne. Ventetiden var længere, men det kan forbedres med komprimering og cache. 

GoDaddy review-speed-test

Belastningseffekten var dog ikke stor. GoDaddy kunne næppe holde trit med den beskedne belastning, hvilket resulterede i et stort antal HTTP-fejl. Disse fejl antyder, at der er for mange websteder, der er vært på den delte server, og at der ikke er nok ressourcer til dem. Som nedenstående graf viser, havde de fleste af de virtuelle brugere en responstid på 0 millisekunder, hvilket betyder, at webstedet ikke indlæst. 

50 brugere er ikke meget, og skønt vi forventer et par fejl, da testen nærmer sig brugertællingen, brød GoDaddy før 15. Det betyder, at en håndfuld brugere på dit websted kan gøre det ubrugeligt for alle andre, der ønsker at oprette forbindelse. 

GoDaddy review-load-effekt

Som HostGators, er GoDaddys oppetidsgaranti 99,9 procent, men den er meget mere specifik. Du vil kun modtage en hostingkredit på 5 procent, hvis din oppetid falder under 99,9 procent. Derudover dækker garantien ikke vedligeholdelse, uanset om det er planlagt eller ej, e-mail-afbrydelser eller afbrydelser, der vedrører bestemte programmeringsmiljøer. 

Dette er blot et par eksempler. Servicevilkårene siger, at nedetid udelukkende bestemmes af GoDaddy, så det er altid op i luften, om du får kredit. Der er en garanti på plads, men vi vil ikke foreslå at stole på den. I betragtning af hvor mange bestemmelser der er placeret på garantien, er det usandsynligt, at GoDaddy nogensinde betaler sig.

Runde fire tanker

Denne runde er hård. GoDaddy er den hurtigere webhost ude af boksen, men HostGators belastningstider kan forbedres ved at bruge hurtigere DNS-servere. Plus, HostGator var i stand til at følge med brugerne under vores Load Impact-test, og GoDaddy var det ikke. Mellem oppetidsgarantien og alt andet tager HostGator sin fjerde sejr.

Round: Speed ​​og Uptime Point for HostGator

HostGator-logo
GoDaddy-logo

5

Sikkerhed og privatliv

Selvom HostGator allerede har vundet sammenligningen, vil vi stadig se på sikkerhed og privatliv, fordi det er et særligt svagt punkt for HostGator. GoDaddy er ikke meget bedre, men den bekymrende liste over reklamepartnere i EIGs privatlivspolitik bør undersøges. 

HostGator

EIG, der ejer HostGator, har en af ​​de værste privatlivspolitikker, vi har set. Den indsamler alle de oplysninger, den kan, og bruger disse oplysninger med henblik på fortjeneste med reklamepartnere som Facebook, Google, WP Beginner, Verizon og Bing. Det kombineret med manglen på gratis domæne-privatliv gør HostGator til en af ​​de mest privatlivets uvenlige webværter derude.

Hvis du er interesseret i at beskytte dine personlige oplysninger, skal du gå til en udbyder som DreamHost (læs vores DreamHost-anmeldelse). Når det er sagt, er HostGators sikkerhedsfunktioner rigelige. Alle planer leveres med et gratis SSL / TLS-certifikat, og i betragtning af EIGs liste over webstedssikkerhedspartnere er det nemt at få yderligere tjenester, også.

Du mangler stadig malware-scanning, daglige sikkerhedskopier og en webapplikations firewall. Selvom disse funktioner er på nogle af de dyrere planer, skal de, der bruger den billigste delte hosting, betale et ekstra gebyr. Hvis du ikke har råd til det, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dit websted manuelt ved hjælp af vores bedste online backup-tjenester. 

Hvad angår sikkerhedsfunktioner på serversiden, er det svært at sige, hvad HostGator tilbyder. Som alle EIG-webværter, vi har stødt på, var supportrepræsentanterne, vi talte med om sikkerhedsfunktionerne, hemmeligholdte. Vi kunne spekulere i, at HostGator bruger ModSecurity og BitNinja, men det ville være netop det, spekulation. 

Kom så far

GoDaddy er ikke meget bedre, når det kommer til sikkerhed eller privatliv. Dine oplysninger indsamles og sælges stadig til reklamepartnere, men vi kan ikke med sikkerhed sige, hvem de er. Mere stødende er dog manglen på gratis domænefortrolighed i betragtning af, at GoDaddy byggede sit navn på domæneregistreringer. 

Domænesikkerhed, hvis du ikke er opmærksom, erstatter de oplysninger, du registrerer dit domæne med. Fordi posten er offentligt søgbar, er den et primært mål for datahøsting, spam og sommetider forfølgelse. Vi har set nogle tjenester, såsom Midphase, inkludere dem gratis, så der er ingen grund til, at GoDaddy ikke kan (læs vores Midphase-anmeldelse). 

Sikkerhed er et spejlbillede af HostGator. Alt tilbydes, men du skal betale ekstra for at få det. Vi kan heller ikke bekræfte nogen af ​​serversiden sikkerhedsfunktioner, så selvom vi har mistanke om, at der f.eks. Er distribueret beskyttelse mod denial-of-service angreb, kan vi ikke sige med sikkerhed. 

Fem runde tanker

Uvidenhed er lykke, og det er desværre det bedste, vi kan samle til denne sidste runde. Vi er ikke jazzede med privatlivets fred eller sikkerhed for nogen af ​​tjenesterne, men vi ved med sikkerhed listen over partnere, HostGator har. Mens GoDaddy kunne have den samme liste, men vi kan ikke sige med sikkerhed, hvilket er nok til at det kan presse en sejr ind. 

Runde: Sikkerheds- og privatlivspoint for GoDaddy

HostGator-logo
GoDaddy-logo

6

Endelig dom

Med fire runder under bæltet, tager HostGator GoDaddy let ned. Når det er sagt, var mange af runderne tæt, hvilket forklarer, hvorfor GoDaddy og HostGator sidder ved siden af ​​hinanden i vores webhostinganmeldelser. For at være konkurrenter er de forfærdeligt ens. 

Vinder: HostGator

Selvom HostGator er vinderen mellem de to, er det ikke den største webhost derude. Vi anbefaler at du læser vores bedste webhostguide for at se udbydere, der vil tørre tavlen i sammenligning med HostGator eller GoDaddy. 

Er du enig i, at HostGator er den bedre mulighed? Er der noget, du kan lide ved GoDaddy mere? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.