FreshBooks срещу QuickBooks онлайн – Актуализирано 2023 г.

Когато търсите облачен базиран счетоводен софтуер, който да помогне на вашия бизнес, много имена се появяват две имена: QuickBooks Online и FreshBooks. Като лидери на пазара, те често се състезават за едни и същи клиенти. Поради това има малка разлика в характеристиките и опциите, които предлагат.

Вместо това те се различават по лекотата на работния процес и малките детайли, които ще бъдат голяма работа за някои бизнеси. Въпреки че и двамата съставиха нашия най-добър списък на счетоводен софтуер, задълбочавайки се по-задълбочено в FreshBooks срещу QuickBooks Online, най-вероятно ще стане ясно кое е най-доброто за вашите нужди.

Ако искате да прочетете по-задълбочени отзиви, разгледайте нашия подробен преглед на FreshBooks и QuickBooks Online.

1

фактуриране

Тъй като двете най-популярни програми за счетоводен софтуер на пазара, FreshBooks и QuickBooks Online имат много области, в които да се конкурират.

УслугиQuickBooks онлайн: FreshBooks;
Изпращайте повтарящи се фактури да да
Автоматично добавяне на закъснели такси Не да
Изпращане на напомняния за плащане да да
Интегриране с инвентара Да (разходи допълнително) Да (включено)
Бил за отработени часове Да (на най-висок план) Да (на всички планове)
Персонализирайте фактури Да (в софтуера) Да (но не много опции)

Въпреки че FreshBooks ви позволява да персонализирате фактурите си, той е ограничен. Можете да избирате между два шаблона, да добавите лого и да изберете цвят и шрифт. За разлика от тях, QuickBooks Online има пет персонализирани шаблона или можете да качите един свой собствен.

Фирмите, които таксуват повтарящи се месечни такси за услугите си, ще искат да автоматизират тези фактури, за да спестят време и да гарантират, че такава се изпраща всеки месец. FreshBooks поставя опцията „направи повторение“ в горната част на всяка фактура, която въведете. Лесно е да настроите фактура за повторение и да дадете на клиентите възможност да поддържат кредитна карта, така че да могат да плащат автоматично всеки месец.

Make-повтарящи

QuickBooks Online ви принуждава да отидете в банковия регистър и да кликнете върху минало плащане, което е по-сложен процес, който зависи от вече получените плащания. Като цяло ще трябва да прекарвате повече време в навигация по QuickBooks онлайн, за да изпълнявате основни функции.

Ако продавате артикул от инвентара си, QuickBooks Online синхронизира с артикули под ръка и актуализира количества от вашата фактура. Това е безценна функция за бизнес, базиран на запаси. Той е достъпен само в план с най-високи цени, и не е толкова добър, колкото проследяването на запасите в OneUp (прочетете нашия OneUp преглед).

FreshBooks няма функция за инвентаризация. Ако се нуждаете от управление на инвентара, което се синхронизира с вашия счетоводен софтуер, ще трябва да се регистрирате и да платите за отделно приложение.

Фирмите, които извършват работа, базирана на проекти, често таксуват на час. Ще намерите вградено проследяване на времето и почасово фактуриране на фактури в двете услуги, но FreshBooks го предоставя от най-евтиния си ред, докато QuickBooks Online не го отключва, докато не платите за плана Plus. FreshBooks също ви позволява да изпращате предложения и да ги конвертирате във фактури, след като бъдат одобрени. Прочетете нашия преглед FreeAgent, за да научите за друга услуга с лесно почасово таксуване.

Задържането над изплатените вземания има значение за общата ви позиция на паричния поток, така че ще искате програма, която улеснява проследяването на приходите. FreshBooks и QuickBooks Online изпращат напомняния за автоматично плащане на клиентите и добавят забавени такси към фактури. В своите отчети и табла те показват просрочени вземания, за да ви дадат кратък преглед на това кой ви дължи.

  Най-добър софтуер за Scrum през 2023 г.: Agile Управление на проекти

Отчетите за стари вземания на QuickBooks Online представят много повече данни от FreshBooks. Той включва отчет за колекциите, обобщение на баланса на клиентите, открити фактури и отчет, който показва плащания срещу неизплатени фактури. Те могат да бъдат полезни, ако колекциите са проблем за вашия бизнес.

Доклади - кой ви дължи

FreshBooks има един отчет, „отчет за стареене на сметките“, който сортира просрочените вземания в кофи въз основа на изтеклото им време.

Сметки Стареене-Доклад

Цялостният опит с въвеждането на фактури и лекотата на настройка на повтарящи се, прави FreshBooks победител в категорията за фактуриране. Ако обаче инвентаризацията и задържането върху предходните изискуеми вземания има значение за вас повече, QuickBooks Online е по-добрият избор.

Кръг: Фактурна точка за FreshBooks

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

2

банкноти

Плащането на сметките ви е по-просто от фактурирането, така че няма да ви трябват толкова възможности.

FreshBooks и QuickBooks Online имат повтарящи се функции на сметки за месечни сметки, като наем. Това каза, QuickBooks Online ви кара да преминете през повече стъпки, за да го настроите.

Основното табло за управление в QuickBooks Online показва разходите ви, но не ги разделя с просрочени задължения. Това е в докладите му под „това, което дължите.“

Dashboard-Capture

Лесно е да правите снимки на разписки в съответните приложения на услугите, да ги качвате и да ги свързвате с банкова транзакция или разход. Въпреки че можете да маркирате разходите като платими, QuickBooks Online ви дава тази функционалност само на ниво Plus и тя трябва да бъде активирана чрез менюто „настройки“. FreshBooks ви дава кутия за проверка на всякакви разходи.

Единствената убедителна причина да изберете една от тези счетоводни програми над другата, когато гледате фактуриране, е по-лесният за навигиране и по-ясен интерфейс.

Кръг: Сметки Няма ясен победител, точки и за двете

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

3

Доклади

За да изградите успешен бизнес, трябва да направите повече от въвеждане и съгласуване на транзакции. Анализът на данните, които въвеждате, помага на бизнеса ви да стане по-ефективен и да идентифицира възможностите за растеж.

Няма неяснота коя компания има най-добрите отчети. Това е QuickBooks онлайн. В неговите отчети можете да плъзгате и пускате колони, да добавяте акаунти, да променяте групировки и да добавяте формули. Деветте отчета на FreshBooks нямат опции за персонализиране.

QuickBooks Online обобщава данните на клиентите в отчетите, които показват къде бихте губили време и количествено определяте стойността на клиента за вашия бизнес. Сравняването на „продажби по клиент“ с „прогнози по клиент“ може да разкрие някой, който ви отнема много време, като ви помоли да подготвите прогнози и да не резервирате бизнес.

Доклади-Клиенти

Отчети за инвентара в QuickBooks Онлайн проследяване на продажби, данъци и най-продавани артикули. Отчетите за неизплатените сметки и продавачите идентифицират сметките, които може да сте пропуснали, най-важните ви доставчици и неизплатените чекове.

Деветте прости отчета в FreshBooks не могат да се конкурират с многото предложения на QuickBooks Online. Той също не изчислява баланс или отчет за паричните потоци, а само ви дава отчет за печалбата и загубата.

Advanced-Reports-раздел

Като се има предвид, че FreshBooks и QuickBooks Online са близки във всяка друга област, липсата на отчети във FreshBooks е смущаваща и озадачаваща. Няма сравнение в тази област. QuickBooks Online печели.

Кръг: Точки за отчети за бързи книги онлайн

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

4

Ценообразуване

Подредени абонаментни планове, които се покачват в зависимост от достъпа на потребителите и наличните функции, ви позволяват да изберете опцията, от която се нуждае вашият бизнес. Въпреки че това може да ви осигури възможност да спестите пари, това също може да означава, че плащате повече, защото се нуждаете от достъп само до една от функциите на по-висока ценова точка.

  Asana VS Basecamp: Да разберем кое е най-доброто за 2023 г.

Планът на FreshBooks Lite струва 15 долара на месец и позволява на петима потребители да имат достъп до програмата. Можете да изпращате неограничени фактури и разчети и да приемате плащания с кредитни карти онлайн. За един прост бизнес, който тепърва започва, това може да е достатъчно.

Сравним план на QuickBooks Online, Simple Start, ви дава обработка на фактури и плащания, прогнози, заснемане на получаване чрез приложението и основни отчети. Това струва 20 долара на месец, но е ограничено до един служител и не можете да плащате сметки. Включването на основни отчети го прави по-добра стойност от плана на FreshBooks Lite, но само ако бизнесът ви не плаща много разходи.

В средния клас на FreshBooks ще получите всички функции на Lite за 50 потребители, както и важни екстри. След като платите за Plus, можете да изпращате напомняния за плащания и да добавяте забавени такси към фактури. Ще можете също да планирате периодични плащания за разходи и отчети за достъп. Всяка от тези функции ще помогне на вашия разрастващ се бизнес да остане на път.

За разлика от него, средният план за ценообразуване на QuickBooks Online, Essentials, струва $ 35 на месец за трима потребители. Управлението на сметките и проследяването на времето стават достъпни на това ниво, въпреки че FreshBooks дава на потребителите тези функции от самото начало. Странно е, че не можете да плащате сметки в плана за по-ниски цени на QuickBooks Online, тъй като дори и най-простият бизнес има разходи.

Най-горният ценови план на FreshBooks, Premium, струва $ 50 на месец и отключва достъп за 500 потребители, но не добавя никакви други функции. Плюсът на QuickBooks Online нараства до петима потребители за 60 долара на месец. На това ниво се осигуряват проекти, проследяване на инвентара и плащане на 1099 изпълнители.

Ако вече използвате външен процесор за заплати, като ADP, обработката на заплати във вашия счетоводен софтуер може да не е точка за продажба. Има предимства обаче синхронизирането и актуализацията на вашата ведомост в общата книга, но това може да ви спести пари, за да я внесете вътре.

QuickBooks Online таксува или $ 19, или $ 49 на месец за обработка на заплати, в зависимост от това дали ви е необходим за събиране и предаване на данъци върху заплатите в държавата ви. На всичкото отгоре той начислява такса от 2 долара на служител. FreshBooks няма обработка на заплати, така че ще трябва да отидете с приложение на трета страна.

Колкото по-лесно го направите, за да ви плащат клиентите, толкова по-бързо ще получите плащане. Фактурите във FreshBooks и QuickBooks Online имат връзки, чрез които клиентите могат да плащат онлайн, но те таксуват такси за услугата. Таксите за обработка на търговци са процент от всяка транзакция плюс такса за транзакция.

Таксите за обработка на кредитни карти на QuickBooks Online са 2,9 процента от всяка транзакция, която се плаща чрез фактура, или 3,4 процента, ако въведете кредитната карта ръчно, плюс 25 процента такса за транзакция. С FreshBooks ще плащате същия процент за всяка транзакция, но таксата за транзакция е 30 цента. Отнемане.

За набор от опции, предлагани в ценовите му планове, смятаме, че QuickBooks Online има леко предимство пред FreshBooks на по-високите нива. В този случай, ако цената е вашият основен приоритет, проверете две безплатни услуги в нашия преглед на Wave и преглед на Brightbook.

Кръг: Ценова точка за бързи книги онлайн

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

5

Удобство за потребителя

Много предприятия се обръщат към облачен базиран счетоводен софтуер, отчасти, за да спестят време. за да спестите време. Налагането на часове, ако не и дни, за изучаване на нова програма побеждава целта.

  Най-добро съхранение в облак за организации с нестопанска цел 2023

Когато създадете нов акаунт в FreshBooks, той излиза от пътя си, за да ви запознае с неговите функции. Има стрелки и подсказки, пръснати около това, което се появява при първото посещение на страница. Помощните статии са вградили видеоклипове и скрийншоти с инструкции стъпка по стъпка, плюс това поставят своя имейл адрес и телефонен номер отпред и в центъра, в случай че се нуждаете от повече помощ.

Синьо-намеци-и-съвети

С толкова много внимание, което се обръща на запознаването на новите потребители със софтуера му, не е чудно, че FreshBooks е лесен за използване, с ясен интерфейс и ясна навигация.

QuickBooks Online се подобрява през годините, но никога не е бил известен със своята удобство за ползване. Понякога принуждава потребителите да преминават през няколко стъпки и екрани, за да изпълняват редовни задачи и не предлага съвети и помощни статии за потребители за първи път.

Със стръмна крива на обучение и по-малко интуитивен работен поток QuickBooks Online изостава от FreshBooks в удобство за използване.

Кръг: Точка за удобство на потребителите за FreshBooks

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

6

Разширени функции

Не всички фирми продават физически продукти, за да генерират приходи. Бизнесът, базиран на услуги или дизайн, по-специално тези в креативните индустрии, често правят проекти за своите клиенти и плащат на час.

FreshBooks ви позволява да каните служители и клиенти да участват в проекти, но можете да ограничите достъпа им, ако е необходимо. Също така ви дава време за проследяване, което може да бъде изтеглено във фактури за всеки ценови план. Можете да зададете почасови тарифи и срокове за плащане, а прегледът на проекта ви казва, ако имате неизпълнени часове за фактуриране, вашите служители спазват сроковете им и повече.

Създаване-а-новите проекти, следенето на време

QuickBooks Online също проследява разходите, рентабилността и времето за таксуване на проекта, но фокусът му е върху счетоводството и разходите. Той не проследява срокове или основни етапи на проекта, нито ви позволява да каните други да участват в проекта. В това отношение смятаме, че FreshBooks ви дава повече.

И двете услуги изискват да се регистрирате за приложение или ръчно да въведете записи в журнала, за да записвате дълготрайни активи, месечна амортизация и пенсиониране. Ако търсите софтуер, който включва този, предлагаме ви да прочетете нашия рецензия на Xero.

Кръг: Точка за разширени функции за бързи книги онлайн

Лого FreshBooks
Онлайн лого на QuickBooks

7

Присъдата

Въпреки че има силни плюсове и минуси както за FreshBooks, така и за QuickBooks онлайн, има смисъл да изберете последното, ако вашият бизнес е на траектория на растеж. След като се справите с по-стръмната крива на обучението, тя има още възможности.

Можете да добавите обработка на заплати в определен момент, дори и да не ви е необходима сега. Отчетите ще обслужват добре вашия бизнес, когато трябва да кандидатствате за заеми или да вземате повече решения, базирани на данни. Ценообразуването е сравнимо, получавате повече опции за персонализиране, функциите за инвентаризация са необходимост за бизнес базирани на продукти и ще отнеме много време, за да надраснете платформата си.

Победител: Бързи книги онлайн

Въпреки това, ако не планирате да увеличавате твърде много бизнеса си и не се нуждаете от опции за инвентаризация, може да предпочетете удобството на потребителя и по-простия работен процес на FreshBooks.

Кои предпочитате, QuickBooks онлайн или FreshBooks? Уведомете ни в коментарите по-долу и както винаги ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me